masini ELECTRICE VS. masini TERMICE

  Рет қаралды 4,010

Atelierul de Detailing

Atelierul de Detailing

Күн бұрын

Пікірлер: 113
@gheorghealexandru5894
@gheorghealexandru5894 3 жыл бұрын
Salut , cele mai bune mașini sunt cele cu tracțiune balegoasa.
@moruzx
@moruzx 3 жыл бұрын
Corodeaza si la litiu?
@andrei7676
@andrei7676 3 жыл бұрын
La ce masina o fi schimbat Cezar discuri și plăcute fata spate cu 500 lei? + mâna de lucru
@dangregorian7751
@dangregorian7751 3 жыл бұрын
Mana lui de lucru bade.
@BigBoss1696
@BigBoss1696 3 жыл бұрын
Apreciez orice video facut si documentat bine ... dar fara suparare aici ati insirat niste costuri pentru filtre de logan sau placute de frana de Skoda fara o comparatie clara de costuri de mentenanta reala pe o perioada de timp intre cele doua genuri de autoturisme sau macar intre doua autoturisme echivalente, spre exemplu Renaul Clio vs Zoe sau ceva de gen. Ati fost vreodata la o reprezentata cu o masina in garantie ? Sa vedeti care sunt costurile de manopera ? In momentul in care preturile masinilor electrice si termice vor fi egale ca pret foarte putina lumea isi va mai cumpara o masina cu motor pe combustie, motivele le puteti studia si voi destul de usor pentru un viitor video clip asa poate mai faceti niste content bun .. spor
@cristianiulian5149
@cristianiulian5149 3 жыл бұрын
Buna ziua, între Toyota Sedan Hibrid si Toyota Sedan ce ati alege?
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
Hibridele sunt jucării scumpe. Dacă mergi mult în oraș și prin jur și dacă nu faci peste 30 km/zi și ai stație de încărcare la îndemână (acasă sau publică), ia un EV. Dacă îți plac plimbările și locurile frumoase din România și alte țări, ia un ICE.
@trackingcalin1988
@trackingcalin1988 3 жыл бұрын
Cat consuma masina ta in oras? Consum rural + consum pe ora. Foarte simplu si exact. Cu placere.
@librayuly
@librayuly 3 жыл бұрын
Mă tot bate un gând de câteva zile...dacă s-a dublat prețul curentului, s-a dublat și "consumul" la mașini electrice?
@george_nitoi
@george_nitoi 3 жыл бұрын
Ai pus punctul pe i.
@negoh3719
@negoh3719 3 жыл бұрын
de la 6-8lei/100km la 11-12lei/100km, durere, nu iti mai permiti
@librayuly
@librayuly 3 жыл бұрын
@@negoh3719 conform electrica, din 01.01.2022, kWh e 1.47(-
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
@@librayuly Chiar si cu 1.5 ron kW, va costa 105 ron sa incarci o baterie de 70kW de pe VW ID4. Si poti sa faci in jur de 400-450 de km cu un "plin" de energie. Cu un VW Tiguan cu 2.0 TDI si un consum mediu de 7l si un pret de pest 6 lei litru de motorina, poti sa faci doar vreo 200-250 de km cu aceeasi suma de bani. Deci chiar si cu un pret aberant la energie tot este mai ieftin cu o electrica.
@librayuly
@librayuly 3 жыл бұрын
@@silimarina. nu ești corect. Dacă vorbești strict pe specificațiile oferite, tiguan are consum de 5L/100(mixt) la 2.0 tdi, ceea ce la un rezervor de 58L(cca. 360 lei) faci 1100km. Iar id4 la 17 kWh și 77 kW capacitate rezultă aprox 4,5 h. Cum în România avem viteza medie în jur de 60-65 km/h la drum lung(DN, DJ, Autostrazi mai puține) ar fi bine sa ajungi la 400km pe o încărcare completă. Nu mai vorbesc de consumatori, sau de capacitatea de încărcare, de puterea de tracțiune. Nu spun că nu e bun electricul. Dar nu sunt de acord cu aceasta propaganda pro-electric. Concurenta e cea mai bună. Lasă omul să aleagă ce e bine pt el, ce îl avantajează.
@moruzx
@moruzx 3 жыл бұрын
Chiar daca in prezent, pe electric iesi mai bine la cost fata de un Diesel (in anumite circumstante) in urmatorii 5 ani lucrurile vor sta cu totul altfel.
@florinlupu6087
@florinlupu6087 3 жыл бұрын
...deja de la anul,domnule,când kilowatul aproape se dublează si nu mai e nici-o smecherie cu electricele!
@stefanstefan81
@stefanstefan81 3 жыл бұрын
Un pachet de baterii va pica până la urmă după uzură deci nu este o celula de energie dintr-o bucata care sa asigure sustenabilitate îndelungată.
@moruzx
@moruzx 3 жыл бұрын
Eu cred ca nici macar nu e vorba de poluare, ci mai mult despre rezervele de petrol. Nu vom trece pe electric pentru ca este mai ieftin decat pe carburanti. Vom accepta sa platim mai mult pe masini si pe rulaj, pentru ca nu vom avea incotro. Ne vor strange cu usa cat mai mult, pana ce vom renunta la masinile traditionale (taxe, cost benzina / diesel, etc). Viitorul suna asa cum a sunat mereu pentru noi, romanii. Suna rau. Cu 25.000 euro iti poti asigura batranetea (sau ma rog, ti-o poti face putin mai usoara), batranete pe care statul nu ti-o promite linistita, sau poti lua o masina electrica decenta. Nu toti isi vor permite electrice, iar un SH electric, nu stiu cat este de recomandat. Nu mai zic de infrastructura pentru ele sau de alternative la masina personala (trenuri si altele). Va fi complicat... in orice caz.
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
@@stefanstefan81 , sigur ca va pica. La electricele actuale probabil ca pica pe la 200.000-250.000 de km. La cele din gama urmatoare, solid state, va pica pe la 1,2-1,8 milioane de km. Daca nu crezi, vezi un pic ce inseamna solid state. Si, apropo de picaj, pana la 150.000 de km acumulatorii de pe masinile electrice au garantie separata. Cand ajungi sa parcurgi atata cu o masina de pana in 15.000 de euro ti-ai recuperat toata investitia.
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
@@florinlupu6087 Chiar si cu 1.5 ron kW, va costa 105 ron sa incarci o baterie de 70kW de pe VW ID4. Si poti sa faci in jur de 400-450 de km cu un "plin" de energie. Cu un VW Tiguan cu 2.0 TDI si un consum mediu de 7l si un pret de pest 6 lei litru de motorina, poti sa faci doar vreo 200-250 de km cu aceeasi suma de bani. Deci chiar si cu un pret aberant la energie tot este mai ieftin cu o electrica.
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
Baieti, ca o fi buna sau nu masina electrica, doar timpul ne va spune. Deocamdata, decizia mea de a cumpara o electrica a fost dictata strict de faptul ca 2-3 luni la rand am dat cam 1000 de lei pe combustibil. Cu 1200 luna/timp de 5 ani mi-am putut lua o masina electrica, iar de cand a venit cea pe combustibil someaza total. Sigur, m-am uitat si eu pe niste grupuri de proprietari de masini electrice de prima generatie. Acelea care mai si luau foc mai des, care aveau bug-uri de productie. Ciudat, extrem de putini se plangeau de fiabilitatea lor. Momentan suntem cam cum eram in 2009 cu telefoanele mobile. Unii mizau pe ecrane touch, altii pe Blackberry. In vreo 4-5 ani toata lumea avea. Aici e vorba de masini, deci achizitia se va face un pic mai greu. Hai sa nu zicem 5 ani, sa zicem 10 ani. Si zic ca se va trece curand pe electrice masiv pentru ca vad ce au reusit sa dezvolte chinezii. Dincolo de Tesla, exista Xpeng si Nio. Daca macar una dintre ele vine pe Europa si reuseste sa coboare preturile la sub 20.000 va fi hit. Pentru tehnologia solid state a bateriilor se estimeaza ca durata de viata a acelor baterii va fi cam de 1,2-1,8 milioane de km. Timpi de incarcare mai buni, autonomie de 1000 de km+, chiar si sistem de inchiriere a bateriilor si de schimbare a lor. Piata e in plina dezvoltare, puterea de inovare e uriasa. Pana atunci insa, in 5-7 ani pana sa-mi permit o astfel de masina, prefer electrica tocmai luata. Se va amortiza total cat inca va fi in garantie, iar apoi, chiar si daca va crapa complet, vreo 2-3000 de euro tot voi mai lua. Stiti de unde, nu? De la materialele acumulatorilor, fie ei chiar si stricati.
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
Ne poți spune ce mașină ți-ai luat? Eu la niciuna din cele serioase, ca persoană fizică, nu am obținut rată de 1200 RON la un credit auto. La actuala mea Civic am rată de 1600 RON.
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Nu există nu ai costuri de mentenanță la electrice. Ai filtru de habitaclu? Ai. Deci se schimbă. Ai discuri si plăcuțe de frână? Deci se schimbă. Ah...ca se schimba mai rar da dar tot se schimbă. De asemena circuitul de frânare are si lichid de frână chiar si la electrice daca nu greșesc. La 3 ani se înlocuiește. Mai e de avut in vedere suspensia si articulațiile datorita greutății mașinilor electrice, pe fondul drumurilor mai putin bune. Din ceea ce am tot citit am vazut ca se strica si motoarele electrice sau bateriile dar daca producatorul da garanție le va schimba pe garanție. Cand se termina garanția sa vezi distracție cand se strică motorul sau motoarele. Ce faci? Iei de la masina de spălat? Sau bateria... Deci se strica si electricele dar le place sa se amăgească că daca a intervenit garanția electricele sunt perfecte. Nu sunt.
@richardsdma
@richardsdma 3 жыл бұрын
Electricele deocamdata sunt noi, nu au apucat sa faca 200k km. Dupa kilometrajul asta discutam. Sigura experienta pe care o avem cu bateriile e la telefoane si laptopuri.
@GabiArdeal
@GabiArdeal 3 жыл бұрын
@@richardsdma DeTesla de un million de km ai auzit ?? Mai investígheaza …
@poldaniel3574
@poldaniel3574 3 жыл бұрын
@@GabiArdeal km facuti pe sosele sau pe banda dinamometrica?
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
@@poldaniel3574 este o astfel de Tesla. E a unui neamt caruia ii place sa faca naveta cu Tesla. A fost un articol in AutoBild. Dar tot in articol spunea ca s-au defectat ori bateria ori motorul si i-au fost schimbate pe garanție. Asadar probleme pot avea si electricele. Nu neg ca e rentabil sa ti se schimbe pe garantie dar asta înseamnă ca 8 ani cat acorda Tesla garanție esti fericit dupa aceea ori arunci mașina daca vrei sa nu platesti tu eventualele defecțiuni, ori cel care o cumpără dupa 8 ani isi asuma ca in cazul unui defect la motor sau la baterie va plati din buzunar. Cu siguranta ca nu costa 100 de euro sa schimbi un motor sau o baterie de masina electrică. Cam...despre asta este vorba.
@poldaniel3574
@poldaniel3574 3 жыл бұрын
@@l.e.i.4111 pace buna, pai asa putem lua o masina oarecare sa facem milionu de km si intre timp cand se strica motorul punem altul...asta inseamna ca doar caroseria Teslei a facut milionu de km...frectie la picior de lemn.
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Si au înlocuit telefonul cu ceramica. 🙂 Sa vedem ce mai are ceramica.🤔
@dangregorian7751
@dangregorian7751 3 жыл бұрын
Da pe aia cu aluminiu a uitat o Sizăr al nostru. Si bunicii și părinții noștri au mâncat din tuci de aluminiu și nu au mai avut bube.
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
@@dangregorian7751Eu am crescut cu cartofi prăjiți în tuci de fontă și cu mămăligă în tuci de aluminiu. Sunt un nesăbuit și beau bere din doze de aluminiu, urăsc berea la PET. Sunt un inconștient care mănâncă mere și prune direct rupte din pom.
@stefanstefan81
@stefanstefan81 3 жыл бұрын
Doar atât trebuie reținut la termic alimentez în 10 min și continui drumul iar la electric aștept până când se încarcă, la electrice 1 elemente la mijlocul bateriei baga în eroare toate mașina.
@ionutfocsa1289
@ionutfocsa1289 3 жыл бұрын
Da, aveți dreptate in prima instanță. Să alimentezi durează 10 minute și îți continuii drumul. Să încarci bateriile durează 1-2-3-4-5 ore de la mașină la mașină. Dar este doar o falsă senzație de timp economisit deoarece lumea nu pune la socoteală timpul pierdut pentru câștigarea banilor respectivi. În esență, pierzi mai mult timp muncind banii pentru plinul de carburant comparativa cu o încărcare a bateriei. Raportul timp/cost tinde spre mașinile electrice. Bineînțeles, treabă asta este mult mai nuanțată
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
Masinile electrice se incarca peste noapte sau in timp ce esti la cumparaturi la un mall/supermarket. Deci durata de timp 30s
@stefanstefan81
@stefanstefan81 3 жыл бұрын
@@ionutfocsa1289 Nu am făcut referire la raportul preț per litru ci la timpul pentru realimentare și continuarea traseului.
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
Să eviți pompa 2 de la MOL Gheorgheni, pistolul declanșează la fiecare 0,2 l alimentați. Trebuie să stai cu mâna pe el și să picuri benzină în rezervor. Un plin durează 20 minute, din care 15 minute alimentarea și 5 minute plata. Dublează timpul dacă nu ești primul la pompă. Așa am înțeles cum este cu electrica. I-am transmis casierei situația, sigur se va rezolva, doar sunt la ei acasă.
@creatacasa2499
@creatacasa2499 9 ай бұрын
0:48 Eu sunt Pro Masini Electrice pe Viața !! Cât tot vreți sa continuam cu aceasta tehnologie primitiva veche de 200ani arzand combustibil fosil pt a ne deplasa ?? Cu o investitie de maxim 10.000€ ai panouri solare acasă si o încarci gratis, plus facturi minuscule la casa la electricitate, si chiar si fara panouri solare, doar de la priza de 220v cu doar 60lei/100lei (in medie 1leu/kw) peste noapte iai umplut bateria pt. inca 300/500km (in functie de baterie), eu vad doar avantaje la electrice, doar partea plina a paharului, si va dau mai multe exemple: 1)-impozit zero, altii achita anual cateva sute de lei pe impozit sau chiar 3.000lei daca este de 3.000cm/c motorul sau 10.000lei impozit la motor peste 4.000cm/c. 2)-ai parcare gratuita in orice oraș, alți scot bani din buzunar zilnic pt. parcare. 3)-autonomia bateriei de 300km/400km/500km foarte suficienta, cine face zilnic mai mult de 50km, aproape nimeni , 5% din soferi fac mai mult de 50km zilnic, asa cu nici 50km pe zi o vei incarca doar 1 data pe săptămâna, iar si in deplasari lungi exemplu in vacanțe pt. O pauza de doar 50min o data la 400/500km de încărcare la Fast Charge e bine venita acea pauza, ai si tu timp de o masa si cafea de mers la wc si apoi continui drumul, la Kaufland si alte Supermarketuri ai gratis incarcarea daca faci cumparaturile de la ei pe baza unui card. 4)-bateria este scumpa cand se strica, prostiii, la orice marca la electrice ai garantie 8 ani, iți schimba gratuit bateria daca scade sub 80% din capacitatea ei de noua, și sa zicem ca nu o schimba, alta noua nu depășește mult de 10.000€ în funcție de capacitatea ei, iar nu trebuie schimbata recondiționarea bateriei e mult mult mai ieftina(se înlocuiește doar elemenți defecți ai bateriei). 5)-nu ai mentenanță, nu ai uleiuri(300lei/5L/10.000km), nu ai bujii(100lei/15.000km), nu ai combustibil de bagat aproape saptamanal (350lei/700km), nu ai filtre de combustibil de schimbat(200lei/300lei la 15.000km), doar filtru de habitaclu, nu ai egr(schimbat 250€+-), nu ai turbo(cand se strica la putin peste 150.000km(altul este 1.000/2.000€), nu ai filtru de particule care se infunda la putin peste 200.000km care (costa peste 2.000€ altul) , nu ai injectoare care se strica de la combustibil ieftin (peste 1.000€ alte seturi de 4 bucati), nu ai intercooler(1.000€ cand se strica), nu ai pompa de inalte( 1.000€ cand cade), nu ai electromotor (200€ ++cand se strica), nu ai alternator(200€ cand se strica), nu ai distribuție(2.000lei pana la 5.000lei in funcție de masina o data la 60.000km) , nu ai ambreiaj (3.000lei>10.000lei daca e cu volanta dubla, schimbat din 100.000km in 100mii) , nu ai cutie de viteza (pret reparații 1.000€ lejer, de inlocuit de la 2.000€ pana la 4.000€ automatele, plus ulei la acea cutie si filtru de 1.500lei tot la 30.000km), nu ai role, nu ai curele, nu ai antigel, discurile de frana rezista cam 15.000km la o masina normala(care costa 800/1.000lei setul de 4) la electrica rezista si 100.000km caci franarea este mai mult regenerativa din frana de la motorul electric care incarca bateria in acel moment, la electrice discurile de frână intra in actiune doar la frane de urgenta puternice. Alte piese de la masinile clasice ,simeringuri, garnituri, supape, admisie , evacuare, pompe combustibil, sonde lambda, furtunuri care se sparg cu timpul, garnitura chiuloasa, pompa apa, etc, etc, etc, plus sute de senzori la aceste piese care se strica mereu, si as mai putea continua cu inca cateva zeci de piese dar deja am prea lungit-o, aa era sa uit la aceste piese cand se înlocuiesc mai adaugati si manopera mecanicului undeva în medie 200lei/ora, plus tu vei circula in acel timp cu autobuzul daca nu ai o a 2-a masina. Toate aceste piese masinile electrice NU le au. Iar motorul pe benzina dupa 200.000km aprox papa ulei trebuie reparat/segmentare 8.000lei +++cu manopera, cel diesel de la aprox 400.000km, etc, etc, etc. La o masina electrica ai foarte putine piese/componente, de aceia o electrica are fiabilitatea mult mult mai mare, la electrica ai doar motorul electric(rotor si stator), un computer, si bateria. 6)-si cel mai important cu o electrica nu poluezi, omul pe langa care treci respira aer curat nu cancerigen de la fumul de diesel sau benzina, si nu poluezi natura, Acesta este si scopul principal al electricelor. Iar electricele in functie de model te baga in scaun la orice viteza, nu gluma ca dieselul sau benzinarele, ca sa ai performanta aia cu o masina cu motor termic trebuie un motor potent de la 3.000cm un sus care insemna impozit si mentenanță uriașe. Care zice ca construcția bateriei poluează , ori orice construim polueaza, aceasta este realitatea. Ca cica construcția unei mașini electrice care are doar cateva zeci de componente poluează e batut in cap, cele cu motor termic care au nevoie de sute de piese făcute în sute de fabrici diferite nu poluează ?? Extragerea petrolului polueaza, transportul petrolului poluează mai ales daca e deversat in oceane, Rafinarea petrolului poluează, transportul la benzinării poluează, funcționarea benzinăriilor poluează, toate pt. o mașină cu motor termic care pe durata ei de viata 15/20 ani polueaza la fiecare metru parcurs, in fiecare secunda cat funcționează motorul.
@madnadn
@madnadn 3 жыл бұрын
Ce salvezi din consum o buna parte se duce pe sisteme mai complicate si mai scumpe si ca piese si ca manopera si ca diagnoza, plus ca uneori nu poti face singur chiar daca te pricepi deparece nu ai scule de diagnoza capabile si care au un pret mare. Acum ai nevoie de computere sa repari computere. Doar problemele se schimba in cea mai mare parte. Nu platesti la pompa dar de platit tot platesti intr-o forma sau alta, mai cate putin si des sau mai rar si mai mult. Oricum e bine ca avem de ales.
@ciofvalentinciofvalentinya1436
@ciofvalentinciofvalentinya1436 3 жыл бұрын
Revizia la un ZOE este 280 lei...nu 2000 lei
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
Exact. Si adauga faptul ca altceva, in primii ani, nu te mai costa nimic datorita garantiei.
@RandomeHandle
@RandomeHandle 3 жыл бұрын
"Rasism spre schimbare"! Iar i-ai dat in cap la video în câteva cuvinte 😂
@bolintineanuciprian8701
@bolintineanuciprian8701 9 ай бұрын
La cata electronica are o electrica reparatiile vor putea fi facute doar de personal super calificat
@caramida2118
@caramida2118 3 жыл бұрын
Primul clip (pe care l-am vazut eu) cam pe langa subiect si asta pentru ca voi super-umflati costurile la electrice si le comparati cu costurile echivalente de la niste TIGAI (gen Cielo, Logan, etc). Masina care are o baterie de costa 8000 EUR de schimbat trebuie sa o comparati cu o masina echivalenta ca pret (probabil un seria 5 / clasa E). Si apoi veti vedea cum o revizie "mica" la BMW costa spre 500 EUR. Ca sa nu mai zic de pompa de benzia care la o seria 5 nu e 150 lei....
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
Slab video, cu informatii gresite despre electrice si comparatii total aiurea. Cum sa comparati costurile unei electrice de 30-40k euro cu un logan vechi pe GPL. Comparatiile se fac cu masini din clase, dotari si puteri asemanatoare. Gen, compari un VW ID4 de 200 cai cu un VW Tiguan nou cu cel putin 180 de cai.
@IVGabriq
@IVGabriq 3 жыл бұрын
Termicele au ajuns la maturitate, zeci de ani de evoluție. Electricele sunt in curs de maturizare, in cativa ani autonomiile vor depasi cu mult pe cele termice, preturile vor fi si mai jos, iar timpii de încărcare se tot micșorează. In plus in anii ce urmează se vor umple toate zonele de statii de încărcare, vei gasi la fiecare colt o stație sa iti incarci in 15 minute un 30-40%... In maxim 2 ani se vor întâmpla toate astea. Ce discutam acum, nu va mai fi valabil peste 6 luni...viteza de evoluție e mult mai mare. Ieri am vazut pe strada vreo 4 Tesla, 4 Spring-uri, 2 Zoe si ma uit ca pe zi ce trece apar prin cartier masini electrice noi...
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
Niciodată, în decursul vieții noastre (cei în segmentul 30-60 ani) nu vom vedea, la Tesla - și la niciun EV/BEV - o autonomie estimată de 800 km după o încărcare a bateriei la 100%. Honda Civic a mea afișează această valoare după un plin cu benzină de CO 95. Sunt mașini ICE care dau valori mai mari. Nu am mers 800 km cu un plin (aprox. 45 l), dar 650-700 km i-am parcurs fără dureri de cap. Nu m-a interesat starea vremii, ce temperatură e afară, dacă e pornit A/C, dacă e pornită dezaburirea parbrizului, dacă sunt prea multe dispozitive mobile conectate la mașină și alți factori care dau dureri de cap unui posesor de Tesla sau oricare alt EV. Am mers pe coclauri unde nu aveam nicio benzinărie pe o rază de vreo 100 km; un posesor de EV merge cu morcovu-n scaun dacă nu găsește stație de încărcare în satul următor. Cât despre încărcarea la priză, 20 h timp de încărcare - hai să fim serioși. Am condus o Tesla Model Y, este o experiență foarte interesantă, mi-a plăcut mașina chiar dacă 90% din controale sunt pe tabletă, însă nu sunt dispus să conduc cu teama de a nu găsi o stație de încărcare, de a se descărca bateria peste noapte dacă funcționează un anumit sistem etc. Cei care se laudă că văd multe Tesla pe drum: îi rog să facă o vizită pe frumoasele plaiuri bucovinene, cam pe unde se agață harta-n cui, zone cu oameni ospitalieri și politicoși și să numere acolo câte Tesla întâlnesc. Eu n-am văzut niciuna.
@nyneak
@nyneak 3 жыл бұрын
la aere conditionate un ex f bun, au renuntat la freon clasic, apoi au bagat freon ecologic si dupa 15 ani si au dat seama ca polueaza mai mult prin consumul mai mare de curent si randament mai scazut, acum au revenit la freon semieco
@KristianK9755
@KristianK9755 3 жыл бұрын
Servus baieti! 😊
@dorinchelcea3241
@dorinchelcea3241 3 жыл бұрын
Salutica...😉
@MasterYoda-kz7oz
@MasterYoda-kz7oz 3 жыл бұрын
Cînd a ajungă 4.5 lei KW la stațiile de încărcare vați pus problema asta, ce o să mai coboare băieții din pod, o zi buna sa aveți.
@ilikeantea
@ilikeantea 3 жыл бұрын
Cand o sa ajunga la 4.5 lei kw la o statie de incarcare, nu o sa incarce nimeni de la statia aia. O zi buna.
@simionalexandru9924
@simionalexandru9924 3 жыл бұрын
Cand o sa ajunga 4.5 lei/kwh o sa fii obligat sa ai panouri /eoliana / turbina pe apa. In 50 de ani nu o sa se mai vanda masini pe combustie la dealeri, sh, nu o sa dispara prea curand, dar deja se pune problema interzicerii montarii centralelor de apartament pe gaz. Ne mai auzim in 10 ani cum o sa obtinem certificatele verzi si autorizatiile de constructii de locuinte. O zi frumoasa!
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
Cand o sa ajunga 4,5 lei/KWh inseamna fie ca avem inflatie galopanta (deci pretul pe litru de benzina va fi cam pe la 24-30 de lei), fie probabil e o criza economica mondiala - caz in care, din nou, combustibilii vor costa enorm. Asta pentru ca, spre deosebire de combustibili, Romania chiar e in stare sa-si produca energia electrica, avem foarte multa energie hidro, avem multa si eoliana si, mai mult, pregatim acum a doua centrala nucleara. Despre petrol, am devenit cumva Emiratele Romane Unite si nu stiu eu?
@MasterYoda-kz7oz
@MasterYoda-kz7oz 3 жыл бұрын
@@albu98 trăim într-o tara unde corupția și prostia sînt ceva normal, proasta gestionare a resurselor energetice verzi și nepotismele din sistem se văd în facturile pe care le plătim, un sistem bine pus la punct energetic e în Norvegia, dar toleranța la corupție este zero. Viitorul acesta este hidro, eolian, nuclear, solar, hidrogen, dar trebuie să vrem aceste lucruri. Îmi cer scuze pentru comentaru poate dea deranjat dar corupția ucide, o zi buna sa ai.
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
Pana o sa ajunga kW 4.5 ron o sa ajunga benzina si motorina 20 ron /l
@autokidpiese7788
@autokidpiese7788 3 жыл бұрын
Electricele cand pica le arunci si cumperi alta. Nu merita investitia pentru reparatie. Masini de unica folosinta.
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
Electricele au garantie 5 ani si vreo 150.000 de km garantie pe acumulatori. Daca sunt pana in 15.000 de euro si depasesti bornele astea investitia intiala se amortizeaza complet. Dupa care, chiar si daca e picata total, tot mai iei macar 2-3000 de euro strict numai pentru materialele din acumulator.
@autokidpiese7788
@autokidpiese7788 3 жыл бұрын
@@albu98 Si cea mai ieftina masina electrica este 20.000 euro. Masina cu o autonomie de 200-300 km cu acumulator incarcat la maxim si, o durata de incarcare de minim 7-8 ore. Daca faci un drum 500 km ai nevoie de minim 15 ore (drum si incarcare), fara sa mai vorbim de confortul la drum (pt ca o masina de 20.000 euro electrica este destul de mica) etc. Eu nu am nimic personal cu masinile electrice dar in momentul de fata la ce ofera nu le vad un viitor ci mai mult un moft sau un fel de snobism gen "sa fim in trend". Si da recuperezi din acumulatori dar nu 2-3 mii de euro ci mai degraba 2-3 mii lei. Euro doar daca reciclezi singur materialele dar si atunci ma indoiesc ca ajungi la o astfel de suma. Si apropo de ecologizare Ce te faci cu materialele folosite care nu mai pot fi reciclate? Le ingropi, le arunci pe camp?
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
@@autokidpiese7788 7--8h la un wallcharger bai muppet. La o statie de incarcare rapida in functie de masina poate dura de la 20 la 40 de minute.
@autokidpiese7788
@autokidpiese7788 3 жыл бұрын
@@silimarina. Si platesti cam 100 euro incarcarea. Statii de incarcare rapida sunt de nu nu stii de unde sa alegi. etc Dar inca o data, fiecare merge cu ce vrea.
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
@@autokidpiese7788 Care 100 de euro? La Kaufland este moca, si chiar daca ar fi 1.5Ron kW, o baterie de 70kW nu ar costa mai mult de 110 ron.
@HattTrickTik
@HattTrickTik 3 жыл бұрын
Electricele sau alternative ECO sunt viitorul. Punct
@swift_112
@swift_112 3 жыл бұрын
In curand UE va aproba folosirea biocarburantilor (biodiesel si biobenzina/etanol). Astfel vom putea utiliza masinile clasice (termice) pana la adanci batraneti!
@manuelrusu7052
@manuelrusu7052 3 жыл бұрын
Trebuie niste adaptări, nu este așa simplu. De aia exista un anume procentaj la combustibilii fosili de etanol și biodiesel. Altfel, depunerile create distrug motorul
@adiliviu1386
@adiliviu1386 3 жыл бұрын
Nu stiu cat e revizia unui logan, insa la Zoe, una din primele revizii e vreo 2.000lei. Am citit asta pe un grup de electrice, unde dezbateau problema reviziilor. Daca nu ma crede cineva, e liber s-o faca, daca vrea, se poate interesa sa vada daca vorbesc sau nu prostii. Deci din revizii, renault castiga ~ ca la termice.... Asa ca daca nu o incarci acasa ieftin, consider ca NU merita chinul cu o electrica....
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Cum nu toti au posibilități sa devina prosumatori sa vezi ce "ieftin" va deveni sa incarci acasă cu un pret al curentului in continua creștere. Mai ales ca nu se doreste cu adevărat dezvoltarea producerii energiei verzi (fotovoltaice si eoliene). Hidrocentrale de asemenea nu vad sa se mai construiască, iar unele din cele existente au nevoie de retehnologizare. Va fi "distractiv ". Tot mai "distractiv".
@bogdanionut7768
@bogdanionut7768 3 жыл бұрын
@@l.e.i.4111 Și tu crezi că benzina și motorina vor avea preț mic? Sau că au un preț mic? Vor fi la același preț la un moment dat.
@BigBoss1696
@BigBoss1696 3 жыл бұрын
Nu stiu ce revizie a facut omul acela de unde ai citit tu, eu iti spun ca prima revizie la Zoe a fost 250 de lei..din care 150 de lei a fost manopera. Hadeti sa nu dam informatii eronate oamenilor si din ce am citit pe net ...
@albu98
@albu98 3 жыл бұрын
@@l.e.i.4111 , asa este, nu se doreste energia verde. De asta companiile europene de energie vor investi pana in 2030 aproximativ un trilion de euro in dezvoltarea ei, iar UE baga vreo 750 de miliarde de euro doar in urmatorii ani.
@lumea_lui_grigo
@lumea_lui_grigo 3 жыл бұрын
La plin îmi arată calculatorul range de 1000 km(Audi A4 B6 1.9 tdi) că nu-i fac toți 1000 este altceva dar tot apuc sa fac 800 reali. Când îmi va garanta un producător auto că voi face 800 km cu un plin pe electric, jos pălăria.
@l.e.i.4111
@l.e.i.4111 3 жыл бұрын
Va veni si timpul ala. Deocamdată tehnologia e la început si pentru ca e la început e foarte scumpă. Nu se poate spune ca s-a gasit formula perfectă pentru baterie (lichidă - poate deveni instabilă si ia foc, solida e minoritara si contează mărimea astfel incat sa nu fie prea grea). De asemenea motoarele sunt in testări: unii folosesc cu magneti permanenți altii cu magneti nepermanenti). Si mai contează si capacitatea rapida de încărcare. Aici sunt discuții multe pentru că ne-am obisnuit ca in 5 minute sa facem plinul si sa plecam.
@simionalexandru9924
@simionalexandru9924 3 жыл бұрын
Putem face un drum lung (>2000 km) romania - orice tara din europa civilizata. Si ne comparam la final. Cat de obosit, cat de repede si cu cati bani ai ajuns la destinatie si apoi mai stam de vorba pe ce tema doresti tu. Drumul sa fie real si de bun simt. Condus legal, pauza de masa, de toaleta daca e cazul, alimentari, vama, odihna daca e cazu’ etc etc. Asa toata lunea isi da cu parerea, dar nu a condus si nu a detinut o electrica sa se poata pronunta. Aceasta comparatie e fix ca iPhone vs Samsung. Nu va avea sfarsit pana nu le detii pe ambele si sa vorbesti in cunostinta de cauza. P.S. cam cat de des faci tu 800-1.000 km. 95% din romani fac 10-15.000 km / an. 2 concedii si in rest le rugineste masina in parcare.
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
@@simionalexandru9924La Samsung vs iPhone îți pot confirma eu, și la telefoane și la tablete: iPad 4 din 2012 încă funcționează, dar cu sacadări; iPhone XS Max din 2018 funcționează aproape ca-n prima zi, având bateria la 82% capacitate, dar fără sacadări; iPad Air 4 din 2020 funcționează ca-n prima zi; Samsung Galaxy Tab din 2014 și-a dat duhul în 2020; Samsung Galaxy A40 și-a dat duhul la ieșirea din garanție; Samsung Galaxy A13 s-a blocat la configurare, după desigilare și de atunci dă erori peste erori, inclusiv ghost typing și întreruperi pe partea de comunicație - wi-fi, date mobile, telefonie; Samsung Galaxy A40 plin de viruși - mulțumim Android pentru posibilitatea de a instala aplicații de oriunde (ăsta nu e telefonul meu, ci al unui prieten). La PC-uri nu pot face o comparație fair, dar pot să spun așa: PC Dell la birou, sacadează la Word și Excel de speriat; PC no-name acasă, construit după nevoile mele, merge greu din cauza vechimii (2008); MacBook Pro cu chip M1, din 2022, merge impecabil, n-au pornit niciodată ventilatoarele, îl folosesc pentru Office și GarageBand (Logic Pro din decembrie 2023 și Affinity Photo din ianuarie 2024).
@gabidijma5655
@gabidijma5655 3 жыл бұрын
Sa suspectezi societatea umană, de prea multa inteligență, mi-am dat seama acu ceva timp, e o mare greșeală 🤣🤣🤣
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
Probabil că de aceea extratereștrii ne evită, așa cum evită Tesla să facă Supercharger în Brașov, Turnu Severin, Buzău, Bacău, Suceava, Botoșani, Oradea…
@dangregorian7751
@dangregorian7751 3 жыл бұрын
Viva King Sizăr.
@radubalan5775
@radubalan5775 3 жыл бұрын
salut oameni buni.am si eu niste observatii de facut.una ar fi ca nemtii deja de prin '36 au zis ca azbestul este cancerigen,dar s-a folosit in europa pana acum 15 ani si in china cred ca inca se mai foloseste.atata timp cat acest material a servit pentru a indeplini niste considerente a fost bun.eu ma aflu in Italia de vreo 20 de ani si de cand am pus piciorul in aceasta natie n-am auzit decat vorbindu-se de poluare si cum sa facem s-o combatem,dar cum naiba se face ca(la Torino de exemplu)au eliminat o mare parte din liniile de tramvai care dupa cum stim sunt electrice,au eliminat o linie de troleibuz asta pana sa bage o linie de metrou si le-au inlocuit cu autobuze pe gaz desi nus' ce gaz e ala ca atunci cand accelereaza unele scot fum ca de diesel.vai de capul celor ce locuiesc in apartamentele de la etajele1-4.una di motivatiile de atunci cu scoaterea tramvaielor a fost si faptul ca vezi doamne se stricau bucseraia si suspensiile,dar a dracu' ca unele din linii sunt tot acolo si le traversam zilnic.problema la masinile electrice cel putin in momentul de fata este incarcarea lor.daca stai la tara sau la oras la etajul 1 sau daca ai garaj ,problema se poate rezolva dar restul cum cacat le incarci.uitati-va pe geam si vedeti cate masini sunt parcare de-a lungul drumului si imaginati-va ca toate ar trebui sa fie electrice,cum naiba le incarci?la munca?cand ai 100 de muncitori si 5 locuri de parcare.va imaginati ca de-a lungul drumurilor primariile ar instala coloane de incarcare din5 in5 metri.ma indoiesc.sau poate se va introduce incarcarea wireless,asa cu soprafete cat terenurile de fotbal ca sa te incarci, dar si atunci probabil columbofilii vor sari de cur in sus ca saracii porumbei nu mai stiu sa se orienteze.sau daca se va impune cu forta trecerea de la fosil la electric, multi probabil vor renunta la masina in favoarea transportului in comun:ma rog pentru sufletele acestor oameni.
@KristianK9755
@KristianK9755 3 жыл бұрын
Masinile electrice nu reduc poluarea in lume,doar ridica nivel de ipocrizie al posesorilor...
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
Nu reduc poluare? Ce ar fi daca te-as inchide intr-un garaj cu o termica cu motorul pornit. Sa vedem cate minute rezisti, moron
@KristianK9755
@KristianK9755 3 жыл бұрын
@@silimarina. ai un nick name interesant,poate ar trebui sa iei alte medicamente,caci vorbesti nitel urat.Nu e corect sa aduci argumentele tale in discutie fara moron sau altele de genul?
@KristianK9755
@KristianK9755 3 жыл бұрын
@@silimarina. am uitat sa te intreb,tu cand mergi cu masina o faci in garaj?
@silimarina.
@silimarina. 3 жыл бұрын
@@KristianK9755 Pai si tu crezi ca emisiile alea din spatele masinii, adunate cu sutele de mii de masini dintr-un oras unde se duc? Dispar intr-o alta dimensiune? Nu, se duc in aerul din acel oras. Aer pe care il respira toti locuitorii acelui oras.Stii ca la nivelul Europei anual mor peste 200 de mii din cauza bolilor sistemului respirator?
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
@@silimarina.Grecia este țara din UE cu cel mai mic număr de pacienți cu boli cardiovasculare. Totodată, este țara din UE cu cea mai slabă infrastructură dedicată mașinilor electrice, având doar 2 Supercharger-e, unul în Atena și unul în Atalanti. Noi avem Supercharger la Craiova, care nu este al doilea oraș al României (avem și la Constanța), dar Grecia nu are Supercharger la Salonic. Stațiile existente ori sunt lente, ori sunt defecte, ori sunt cu acces restricționat. Totuși, unii proprietari de pensiuni oferă o priză liberă ca să-ți poți încărca minunăția în 20-25 ore, depinde de baterie și de cât de descărcată este.
@stefanionescu8772
@stefanionescu8772 3 жыл бұрын
Sunteți hateri😂
@sorinpirtea2306
@sorinpirtea2306 Жыл бұрын
Ba nu, realiști.
Dacia Spring - Vai de STEAUA noastra!
44:02
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 10 М.
Ce Preturi Au Masinile SH In 2025
1:25:00
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 21 М.
Support each other🤝
00:31
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 81 МЛН
Мен атып көрмегенмін ! | Qalam | 5 серия
25:41
Сестра обхитрила!
00:17
Victoria Portfolio
Рет қаралды 958 М.
Cheerleader Transformation That Left Everyone Speechless! #shorts
00:27
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 16 МЛН
Castrol și academia Titi aur - Parteneriatul siguranței
36:18
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 3,8 М.
Despre Dilutia Uleiului - Cum Rezolvam Problema?
21:13
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 14 М.
Cel mai Vândut Pick-up din SUA - Ford F-150 Lariat V8
1:46:23
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 6 М.
Un BMW M5 V10, un M3 si un X6 M
1:10:34
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 7 М.
Oltcit Club 11 RT - 100% Românesc
48:41
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 22 М.
Cum se Răcește un Motor Inainte de Oprire
27:32
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 18 М.
Cum Alegem Suspensia Perfectă pentru Drumurile Din România
43:25
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 8 М.
Mercedes SLK R170 din 2001
52:05
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 1,1 М.
Ce Probleme are o Skoda - Emisiuni din Service
31:02
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 11 М.
Podcast din Camion, ep.2
1:42:06
Atelierul de Detailing
Рет қаралды 6 М.
Support each other🤝
00:31
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 81 МЛН