Avustralya'da 1. Yıl. İş Bulma / Ev kiralama / Yeni geleceklere Tavsiyeler

  Рет қаралды 10,466

abORIGINAL işler

abORIGINAL işler

Күн бұрын

Merhaba. Uzun bir süreden sonra yeni bir video ile karşınızdayım. Özellikle yeni gelecekler kişiler için kendi kişiseler deneyimlerimi paylaştığım ve sizinde işinize yarayacağını düşündüğüm bir video oldu. Keyifli seyirler!
0:00 Giriş
1:17 Kalacak yer seçimi Yurt vs. Ev
4:54 Melbourne vs. Sydney
6:57 Kira fiyatları
09:10 İş bulma
10:25 Uber Nedir?
10:54 Danışmanlara güvenmeyin!
15:24 Alternatif iş fırsatları
16:49 Kebapçılarda çalışmak
18:51 İnşaatlarda çalışmak
22:09 Dil okulu devamsızlık, çalışırken okumak
23:24 Kovid Vize
23:59 Avustralya'da su tesisatçısı, elektirikçi olmak.
25:56 PTE Yeni puanlama sistemi DİKKAT!
26:40 Su tesisatçılığı (plumber) kaç para ödüyorum.
28:44 Tafe üzerinden PR'a gitmek
30:52 Kadınların iş bulması hakkında

Пікірлер: 184
@hadiya2179
@hadiya2179 2 ай бұрын
Kardeşim burada yaşadığın zorlukları anlatman aynı film etkisi yarattı bende. Bizler yıllar önce gelip yerleşmiş Türküz. Maalesef sizlerin çektiği zorluğun yüzde birini dahi yaşamadık. Anlatiklarinizla bizim hiç bir ilişkimiz olmaz. Vize, oturma müsaadesi falan bilmediğimiz şeyler. Oyumuzu kullanmazsak para cezası yiyen bir milletiz. Doktor bedava, işsiz kalırsak devlet işsizlik parası öder vede kira yardımı yapar. Ama beni üzen tek söylemin, buradaki gurbetçi Türk kafası diye kaliplastirdigin (ki cok doğru) her Türk'ü aynı rafa koyman beni çok üzdü. Bir sürü arkadaşımız kollarını açtı sizlere yardım etmek için. Essendon ve Fitzroy, sadece bildigim iki semt. Keske imkanlarim musait olsada sizlere, ayni kanimdan olan kardeslerime yardım edebilsem. Anlattıklarında sana çok hak verdim. Yaşamayan bilmez. Ama şunu hiç bir zaman unutma. Hangi ulkeden olursan ol, eğer kendi ülkeni bırakıp yurt dışına çıkmış isen, seni o yabancı ülkede s..ecek tek kişi senin kendi ülkenin vatandaşı olacaktır. Çinli yi Çinli, İtalyan,ı İtalyan, Arab ı Arap s..er. İkinci lisanım İtalyanca, üçüncü lisanım ingilizce, dördüncü Almanca, beşinci Bahasa Indonesia. Yaşım 66 çok gezdim çok yaşadım. Tecrübem den bahsediyorum. Tek arzum sizlerin bir an önce pr alıp başarıya ulaşmanız. Çünkü yıllar önce buraya gelip yerleşen Türkler'in çoğunluğu kırsal kesimden gelen ve çoğu cahil kişilerdi. Oysa yeni gelen siz gençler, çoğunuz okumuş ve şehirden gelen daha aydın kisilersiniz. Ama ne yaparsanız yapın, azın çok üstünde ingilizce bilmeniz gerekir. Yoksa olduğunuz yerde sayım yaparsınız. Plumber olarak başlangıç yapmak çok süper bir olay. Allah devamını getirsin kardeşim. Ucuza çalıştıran o kebapçıları boş ver. Tanışmayın uzak durun. Zararı olur faydası olmaz. Saygılarımla
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Şunu belirtmem lazım elbette bütün Türkleri aynı kefeye koymuyorum gerçekten güzel insanlarda var onlar baş tacı. Benim eleştirim Avustralya'nın her nimetinden sonuna kadar faydalanıp burada evini işini koymuş eşek yüküyle para kazanıp Türkiye'de kendine ekstra ev arsa alıp üstüne Avustralya'yı kötüleyenlere aslında. Birde bizim gibi buraya binbir zorlukla buraya gelen adamları yargılamaları. "Yok neden buraya geldiniz", "Avustralya kötü, Türkiye'de şartlar daha iyi" falan tarzında konuşan insanlar oldukça çoklar. Benim eleştirim onlara. Onun dışında evet yorumunuza katılıyorum burada ortalamanın üstü bir İngilizce bilip belli plan dahilinde hareket edilmeli zaten bu videoyu yapma amacım da bu yüzdendi. He bazıları tarafından karamsar bir video olarak anlaşıldı vs. ama önemli değil sonuçta bunlarda gerçekler. Birilerinin söylemesi gerekiyor. Teşekkürler.
@user-yg6ih4bt3g
@user-yg6ih4bt3g 2 ай бұрын
İnsanlara faydalı olmak istediğiniz ve samimiyetiniz için kendi adıma teşekkür ediyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Çok teşekkür ederim. ❤️
@edebiyat_arastirmacisi
@edebiyat_arastirmacisi 2 ай бұрын
Çok faydalı oldu bu bilgiler. Tarafsız olduğu gibi anlatan sizdiniz sanırım her şeyi. Umarım daha iyi olur her şey sizin için. 🙏
@emircengiz-oz6bf
@emircengiz-oz6bf 3 ай бұрын
Mükemmel yorumlamışsınız. İyilik ve güzellikler sizinle olsun. Sevgiler
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Çok teşekkürler 👍
@tunc329
@tunc329 5 ай бұрын
Severek takip ediyoruz❤
@ahmetloca
@ahmetloca Ай бұрын
Samimi ve açık yüreklilikle konuştuğun için teşekkürler
@jamesjafferson110
@jamesjafferson110 3 ай бұрын
Kendi adıma konuşayım,belki hiçbir zaman yada şekilde bir işime yaramayacak bilgiler fakat , 25 yıl yurt dışı deneyimi olan biri olarak anlattıkların hayat kurtarır kardeşim. İhtiyacı olacak arkadaşlar adına , çok teşekkür ederim. Allah yardımcın olsun kardeşim.
@muratseyrek9610
@muratseyrek9610 5 ай бұрын
Paylaştığın bilgiler için teşekkürler
@bilalkzl9065
@bilalkzl9065 4 ай бұрын
Ben de 1 buçuk yıldır Brisbane dayim. Ilk defa kelimesi kelimesine doğru konuşan ve anlatan birine denk geldim. Helal olsun
@The97Nevzat
@The97Nevzat 3 ай бұрын
Aynen
@furkankorkmaztr
@furkankorkmaztr 5 ай бұрын
abi selamlar video için teşekkürler, bir ay sonra melbournede olacağım, güzel video olmuş teşekkürler.
@furkankorkmaztr
@furkankorkmaztr 4 ай бұрын
abi selam, melbourne de citye yakın ev arıyoruz. Yardımcı olabileccğin ya da bilgi alacagımız durum vs var mıdır tanıdık, wp grupları vs. Teşekkür ederim şimdiden.
@user-uo9nh9bi1u
@user-uo9nh9bi1u 3 ай бұрын
Guzel video..tskrler
@kaganbozbyk5701
@kaganbozbyk5701 4 ай бұрын
özgür abi selamlar. bende dil okulu ile avustralya'ya gelmeyi planlıyorum... değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim. 40 dakikayı da heyecanla dinledim. hayatın için çok güzel tecrübeler kazanıyorsun. direne direne kazanacağız. MÜCADELEYE DEVAM.. umarım avustralya'ya gelirsem bir gün kahve içeriz. (video beğenildi, abone olundu, diğer tecrübelerini heyecanla bekliyorum:)
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Sağol çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Elbette geldikten geldikten sonra bir şeyler içebiliriz neden olmasın? 👍
@azizcetin4431
@azizcetin4431 5 ай бұрын
Merhaba. Gayet Başarılı Verimli Bir Program. Tafe programlarını biraz daha açarmısınız.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
Tam olarak neyi merak ediyorsunuz? Ona göre belki bir video yapabilirim.
@azizcetin4431
@azizcetin4431 5 ай бұрын
@@aboriginalisler Perth bölgesi istenilen Mesleklerin yeni listesi. Mermercilik, alçı sıva, kartonpiyer gibi meslekler ?
@emrearc8786
@emrearc8786 Ай бұрын
Öncelikle video gerçekten genel geçer bir özet kıvamında ,ben de sizler gibi bu sürecin içerisindeyim, tabi herkesin kendine göre bir hikayesi var kimsenin hikayesi aynı olamaz ben de altı aylık Brisbane hikayemin ardından Melbourne‘e gelmiş durumdayım dediğim gibi herkesin hikayesi farklı ve bence denemeye değer belki siz bizlerden çok çok daha başarılı olursunuz bu yüzden Türkiye’de olup bu karanlık süreci yaşayan varsa ki ben de o süreci yaşadım düşünmeyin arkadaşlar önemli olan bir an önce yola çıkmak yola çıkabilmek o cesareti bulabilmek bu arada sizinle tanışmayı çok isterim gerçekten ağır başladığınız yaşanmışlığınnız her şeyi özetliyor oturup bir çay içebilirsek muhabbet edebilirsek çok mutlu olurum
@aboriginalisler
@aboriginalisler Ай бұрын
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Elbette kişiden kişiye yaşanan tecrübeler çok farklı. Ancak genel hatlarıyla hemen hemen herkes aynı yollardan geçiyor. Benim aslında anlatmak istediğim buraya gelmeyin değil. Geliyorsanız bazı şeyleri çok iyi araştırarak ve planlayarak gelin. Çünkü burası bir sistem ülkesi ve belli bir sistem plan dahilinde işler yürüyor. Sizin bu sisteme bodoslama dalmanız çok büyük zorluklarla karşılasmanıza neden oluyor aslında. O yüzden gelmeden önce ne yapılacağına dair a, b, c planlarınızın olması gerekiyor. Sadece bunu anlatmak istedim. Buluşma konusunda inanın hiç vaktim olmuyor. Bana belki bir public holiday zamanı falan denk getirilebilir.
@dekore123
@dekore123 5 ай бұрын
Video için teşekkürler, bir sorum var work and holiday vizem çıktı yakında gelmeyi ve 3 sene sonunda vize bittiğinde aşçılık okulu ile de uzatmayı düşünüyorum. Okulda yazıldığımda direkt olarak öğrenci vizesini alabiliyor muyum? ve aşçılık mesleğinin durumu sizce orada nasıl şu an için ? ve son olarak ilk hangi şehire gitmemizi önerirsiniz?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
Şimdi bu aslında çok kapsamlı bir soru. 2023 temmuz ayından itibaren Avustralya bu göçmenlik yasasında büyük değişiklikler yaptı. Örneğin eskiden sizin yazdığınız gibi dil okulu ya da work and holiday ile gelip ardından aşçılık vs gibi okullara yazılıp kalıcı oturuma doğru gidiliyordu. Şimdi artık bunu engellediler ve Türkiye'de ne meslek okuyorsan buna paralel bir eğitim almanı vs. İstiyorlar. Yani örneğin Türkiye'de makine mühendisi isen burada aşçılık okuluna gidemezsin artık. Bunun dışında aşçılık olayı şu anda bütün asyalılar falan bu mesleği yapıyorlar. Okullar full. Ama tabi şu var. Avustralya'da yemek sektöründe ciddi bir sektör çok fazla restoran vs. var burada dışarda yeme, dışardan yemek söyleme kültürü çok yaygın. O açıdan iş bulma konusunda çok sorun çıkmaz. Ama tabi ne kadar maaş verdileri de tartisilir.
@gokberk_
@gokberk_ 4 ай бұрын
Tam isabet yorumlar, ben de video çeksem anca bu kadar doğru yapabilirdim👏👏👏
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Teşekkürler 👍
@user-xn9pr5or2y
@user-xn9pr5or2y 3 ай бұрын
ben de yakında sydney'e dil okulu için gidiyorum, öncelikli amacım dil öğrenmek olacak. fakat o süre zarfında çalışmayı düşünüyorum. yararlı bir video olmuş teşekkür ederim. Şimdiden network kurmaya ve iş, kalma konularını halletmeye calısıyorum.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Öncelikle hayırlı olsun. Evet burada network kurmak çok önemli. Eğer doğru kişileri tanıyorsaniz gerçekten çok fazla imkana erişmeniz mümkün. Kolaylıklar dilerim. 👍
@MotovloGunlukleri
@MotovloGunlukleri 5 ай бұрын
Vay abim KZbin şifresini hatırlayıp video atmış 🥰😇
@Moon_ky_
@Moon_ky_ 4 ай бұрын
Merhaba çok faydalı video olmus tesekkür ederim.. 35 yaşa kadar dil okulu+sertifika programlarına kayıt olabiliyormuşuz.. yani 35 yas gectik diyelim vizeyi uzatamazmıyız sertifika programıyla??
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Bununla ilgili geçen gün arkadaşımdan bir bilgi duydum. 35 yaşından sonra sertifika programına gidebiliyorsunuz ancak sonrasinda verilen 2 yıllık çalışma vizesini vermiyorlarmis yaştan dolayi. Yani teknik olarak sertifika programında öğrenci olarak vizeyi uzatabilirsiniz ancak sonrasında yine başka bir vize türüne geçmeniz gerekiyor. Tam detaylarını bilmiyorum.
@ogulcanozdemir6829
@ogulcanozdemir6829 3 ай бұрын
Tafedeki okuldan günlük vlog gelirse harika olur. Tesisatçılık yapma başladıysanız işinizi de gösterebilir misiniz?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Evet aslında güzel fikir ancak okul ve iş ile ilgili farklı dinamikler söz konusu. Bunu şu anda KZbin'da yayınlamayı pek doğru bulmuyorum :)
@ozdemirogulcan
@ozdemirogulcan 2 ай бұрын
@@aboriginalisler bilgilerine çok ihtiyaç var avustralyada kaynak oldukça sınırlı ve senin gibi anlatan birini bulabileceğimizi sanmıyorum. Haftada bir TAFE SA'nın sitesine girip hangi programı seçeceğime bir türlü karar veremiyorum. Electirician mı yoksa Plumber mı şeklinde araştırmalar yapıyorum. Sen neden plumberlığı tercih ettin? Şu an mutlu musun bunlardan bahsedebilirsen çok sevinirim.
@thetimbd7953
@thetimbd7953 4 ай бұрын
Hocam merhaba öncelikle video için teşekkür ederim gerçekten kolay ulaşılabilen bilgiler değil bunlar, ben Elektrik mühendisiyim 4 yıllık tecrübem var yakın zamanda melbourne de olacağım daha önce araç elektriği üzerine de çalıştım müdek denkliğimde var pr için ne gibi bir yol tavsiye edersiniz, iyi günler.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Açıkçası yaşınızı bilmiyorum ama şöyle bir durum var PR başvurmak için 35 yaş ve altı tavsiye ediliyor. (legal olarak sanırım 40 diye geçiyor ama danışmanlar 35 ten önce başvuruyu yapın diyor). Senin durumun aslında iyi araç elektiriği üstüne çalışıyorsan burada göçmenler için araç elektriği üzerinde TAFE'ler var. Hatta benim yakın arkadaşlarımdan bir tanesi şu anda Adelaide'da bu okullardan bir tanesine gidiyor. 2 sene sertifika 3 ve 4 okuduktan sonra araba elektirikçisi oluyorsunuz sonra ekstra piyasada 2 sene çalışma vizesi veriyorlar. Bu 2 seneyi tamamladıktan sonra zaten PR için gerekli şartları sağlamış oluyorsunuz. Sonra PR'a başvuru yapabilirsiniz. Kabaca sistem bu şekilde. Ama tabi bu PR başvurusu puan toplama üzerine kurulu. Örneğin okulunuzu ve çalışmanızı "Regional Area"(Melburne, Sydney gibi büyük şehirler haricinde) olarak anılan yerlerde yaptınız diyelim sizi +10 puan geliyor. işte dil sınavından belli bir puanın üstünde aldınız ekstra puan geliyor gibi bir sürü şartlar koşullar var. Bunları iyice araştırıp kendinize göre uyarlamanız gerekiyor.
@konkor3871
@konkor3871 3 ай бұрын
Bende 6-7 senedir düşünüyorum ama düşünmekten ötesine geçmedi, mali durumlar sağolsun su tesisatçılığını bende düşündüm sadece halı döşeyen bir abimiz var güzel kazanıyor, müsait olduğunda whitecard aldıktan sonra iş bulma, su tesisatçılığı için okulun adını nasıl bir okul eğitimi falan video çekebilir misin çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler Allah işini rast getirsin
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Özellikle tafe ler ile ilgili video hazırlamayı düşünüyorum. Teşekkürler 👍
@yasarirgin4079
@yasarirgin4079 5 ай бұрын
Başarılar dilerim,fakat bi konuda bilginde dogru musun bilmiyorum ama covid vizesi alan vizesi bittikten sonra memleketine donmek zorunda tekrar uzatamaz. Bu konuda bence acenteler değilde kendin aractirmani tavsiye ederim. Tekrar başarılar
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
Bu covid vizeler ilk çıktığı zaman ortada dolaşan bir şehir efsanesi bilgiydi. "Eğer kovid vizedeysen, bir daha başka bir vize türüne geri dönmesin" diyordu. Sözüm ona bazı "danışmanlar". Bunu çokça araştırdım. Özellikle bizim Türkler dışındaki danışmanlara birebir gidip sordum. Farklı farklı şirketler. Birisi Kolombiyali bir danışman, öbürü Hintli bir danışman (ki hintliler bu vize konularında aşmış durumdalar adamlar her yasanın bütün zayıf taraflarını biliyorlar her yolu sonuna kadar zorluyorlar). Bu adamların bize söylediği kovid vizeniz bittikten sonra normal öğrenci vizesine tekrar başvuru yapmanın hiçbir şekilde sorun olmayacağı yönündeydi. Hatta etrafımda kovid vizesi bittikten sonra tekrar öğrenci vizesine dönen kişilerde var. Zaten size verilen vizenin üstünde verilen şartlar var. Mesela vize hangi durumda iptal edilir? Seyahat kısıtlaması var mı yok mu? Vs. Gibi çeşitli maddeler var. Böyle bir kısıtlama olsa emin olun adamlar bunu oraya kocaman yazarlardi. Bu tamamen danışmanlarin insanları korkutup, tekrar dil okulu vs yaparak para kazanmak isteğinden ortaya çıkmış dedikodular. O yüzden zaten burada Türklerden uzak durun diyorum. Sürekli sizi manipülasyona ugratip, pireyi deve yaparak yanlış tercihler yaptırtıyorlar. Hatta bu adamlar 1 temmuz 2023 te artik kovid vize başvurularının bittiğini falan söylüyorlardı. Aslında bu tarih uzatılmış ve Eylül 2023 te son başvurular alındı vs. Bu süre zarfında yabancı arkadaşlarım kendilerine kovid vize aldılar vs. Demem o ki siz kovid vizedeyseniz, vizeniz bitmeye yakın tafe, ya da dil okuluyla tekrar vize uzatmak istiyorsanız yine Türkiye'deki topladığınız evrakları toplayacaksınız (eğer gerekiyorsa para vs) ve mantıklı bir niyet mektubu hazırladıktan sonra vizeye başvurunuzu yaparsaniz %90 ihtimalle çıkacaktır. Avustralya içinde başvurduğunuz vizeler için çok absürt bir durum yoksa rahat olun genellikle bir problem olmuyor👍
@mustafaegecrak4346
@mustafaegecrak4346 3 ай бұрын
abi ben dilimi öğrenip grafik tasarım sertifikası almak istiyorum. Bu amaçla yola çıkabilir miyim? bir de herhangi bir avustralyalı ile tanışmak çok mu zor?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Valla açıkçası grafik tasarım sertifikasıni ne için alacaksın? Burada çalışıp pr almak için mi yoksa Türkiye'de cv ye eklemek için falan mı? Eğer burada bir işinize yarayacağını düşünüyorsan çok büyük hataya düşersin. Şu anda IT sektörü, grafik tasarım vs. Bu işler Hintlilerin eline geçmiş durumda. Ve bu adamlar olmayacak paralara çok ucuza çalışıyorlar. O yüzden bu sektörde geçinmen iş bulman oldukça zor. Üstüne yapay zeka teknolojisi geldi bir sürü insan işsiz kaldı. Örneğin burada flybuys diye bir şirket var. Baya köklü bir şirket adamların IT departmanının %50 si işten çıkarıldı. Bu Avustralya için büyük şok. IT sektöründe olup böylesine büyük işten çıkarmalar. Yani demem o ki beyaz yaka işler burada giderek azalıyor. İş bulmak zorlaşıyor. Zaten Avustralya aranan meslekler listesine baktığında artık bu sektörde adam istemiyorlar çünkü gerekenden fazlası var. Üstelik sürekli yenisi geliyor. Tavsiyem tradie işlerine Avustralya'da inşaat işlerine yönelik bir eğitim alman. Son olarak Avustralyalılarla elbette tanışabilirsin. Bu biraz iletişim becerin ile alakalı. Birde hangi ortamda tanıştığında önemli. Bu insanlar öyle çok samimi olmuyorlar. Türkiye'deki gibi kesinlikle değil. Tam olarak neyi kastediyorsun tam anlamadım ama durum böyle.
@sonuc-t
@sonuc-t 4 ай бұрын
5:30 İş sayısı Sydney de bir tık daha fazla ilan sayısı fazla iş arama sitelerinde, eşit sayılabilir nerdeyse. Tesisatçılığın extra bir olayı varmı ne kadar sürüyor, bitiminde 485 e geçebiliyor musun yaş vs. ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Tesisatçılık 2 yıl sürüyor toplamda cert. III ve cert IV. olarak. bitiminde evet 485' e geçiliyor. ayrıca uygun olan diğer vize türleride şöyle. 186 - Employer Nomination Scheme visa (subclass 186) 189 - Skilled Independent (subclass 189) - Points-Tested 190 - Skilled Nominated (subclass 190) 407 - Training visa (subclass 407) 485 - Temporary Graduate (subclass 485) - Graduate Work 489 - Skilled Regional (Provisional) visa (subclass 489) - Family sponsored 489 - Skilled Regional (Provisional) visa (subclass 489) - State or Territory nominated 482 - Temporary Skill Shortage (subclass 482) - Medium Term Stream 187 - Regional Sponsor Migration Scheme (subclass 187) 494 - Skilled Employer Sponsored Regional (provisional) (subclass 494) - Employer sponsored stream 491 - Skilled Work Regional (provisional) visa (subclass 491) State or Territory nominated 491 - Skilled Work Regional (provisional) visa (subclass 491) Family Sponsored
@AkinBIRLIK
@AkinBIRLIK 3 ай бұрын
❤️
@kamandareminov
@kamandareminov 4 ай бұрын
Kardeş selam. Çok sağ ol ki, insanlara dogru yol gösteriyorsan. Turistik vizayla gelib iş vizesine çevire bileremmi?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Yani bunu yapan etrafımda hiç görmedim. Evet teknik olarak mümkün. Ancak yine vize başvurusu yaparken göstermeniz gereken evrakları, parayı vs göstermeniz istenecektir. Yani her koşulda bu evraklara ve paraya ihtiyacıniz olacak. O yüzden direkt olarak şartları sağlayıp doğrudan öğrenci vizesine başvurmak daha mantıklı geliyor.
@mimidixon6912
@mimidixon6912 Ай бұрын
Cok sasirdim. Ilk defa Turkiye'den gelen birinden adam akilli bir video gordum. Ben 12 senedir Melbourne'deyim, dogru yanlis ama uzun bir surecten gectim. Simdi tren suruyorum. Ama bugun gelmis olsam, elektrici ya da su/gaz tesisatcisi olmak icin calisirdim. Tanismak isterdim, bu arakadas hem gercekci, hem iyi bir gozlemci hem de kafayi kullaniyor. Basarilar. Uzun yol, ama reward is big. Bol sans
@aboriginalisler
@aboriginalisler Ай бұрын
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Daha önceden bu yollardan geçmiş kişilerden böyle şeyler duymak güzel. :)
@zeki5771
@zeki5771 3 ай бұрын
10 sene önce veya 20 hep aynıydı. Avustralya okumak için doğru bir yer konu eğitim ise. Fazla kasmaya gerek yok konu orada kalmak ise gitmeden veya gittikten sonra Avustralya vatandaşı biri ile evlenmek. yoksa çok geriden başlıyorsunuz.
@furkanozmen6628
@furkanozmen6628 3 ай бұрын
Merhabalar iş sağlığı güvenliği alanında bilginiz var mı acaba dil okuluyla gelip sertifika programlarına katılmakta herhangi bir zorluk oluşuyor mu ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
İş güvenliği sertifika programlari var evet. Büyük ihtimalle international öğrenci kabul ediyorlardır. Burada dil okulundan sonra eğer okulun şartlarını sagliyorsaniz sertifika programlarina gidebilirsiniz bir sorun olmuyor. Mesele sizin bu eğitimi neden almak istediğiniz. Eğer burada kalıcı oturum istiyorsaniz mutlaka iş güvenliği gibi sertifika programlarinin pr a katkısını araştırın derim.
@Agora1505
@Agora1505 21 күн бұрын
Selamlar, bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Ben de Avusturalya'ya gelip hayatımı düzgün bir ülkede ve geleceğimi stres altında olmadan kurmak istiyorum. Türkiye de iletişim ve tasarımı okuyorum, daha ilk sınıfım. Üniversitemi dondurup oraya gelip, 5-6aylık dil okulundan sonra, mesleki eğitim ya da üniversite gibi bölümün devamını oralarda getirip çalışmam mümkün müdür? Ekstradan şunu da sormak istedim, bazen insanların fikri değişebiliyor ve ben oraya geldiğimde farklı bir mesleki eğitim veya farklı bir üniversite bölümü istesem herhangi bir sorun çıkar mı? çalışmama kalmama bir problem oluşturur mu, mesala yazılım üstüne?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 18 күн бұрын
Selamlar, elbette buraya gelip istediğiniz alanda veya bölümde eğitim almanız mümkün. Ancak esas problem bu süre zarfı içinde burada tutunmaniz. Yani videoda bahsettiğim hemen hemen bütün zorluklarla karşılaşmanız kuvvetle ihtimal. Ama tabi her insanın durumu farklı nihayetinde. Eğer İngilizceniz iyiyse çok daha iyi şartlarda burada yaşayabilirsiniz. Ama şuna kesinlikle güvenmeyin. "İngilizcem yok ama oraya gelir 6 ay 1 senede çözerim sonra yoluma bakarım..." Bu çok tehlikeli bir düşünce hemen hemen herkes buraya gelip 1 senede İngilizceyi çözeceğini düşünüyor, ama emin olun öyle olmuyor. Sandığınızdan çok daha yavaş gelişiyor diliniz. Ve burada kuvvetli iletişim kuramıyorsaniz çok fazla bir fırsat beklemeyin derim. Herşeyin başı iletişim (bir iletişim tasarımı öğrencisi olarak beni çok iyi anlayacağınizi umuyorum). Bunun dışında elbette ki bölüm değiştiremeniz başka bölümler okumanız mümkün. Bu eskiden çok daha kolaymış ama şu anda işleri biraz daha zorlaştırdilar. Artık neden bu bölümü okumak istiyorsunuz? Sorusuna çok mantıklı ve Türkiyedeki kariyerinize bir baglanti kurmanız falan bekleniyor. Örneğin Türkiye'de iletişim tasarımı okuyorsunuz burada marangozluk okumak isteyince adamlar doğal olarak ne alaka!? diyor. Size tavsiyem madem buraya gelince bölüm değiştirmek istiyorsunuz bunun altyapısını simdiden Türkiye'de oluşturun. Örneğin yazılımcı olmak istiyorsunuz burada en azından Türkiye'de buna dair bir okul, kurs vs bitirin (belgelendirmek şartıyla). Bu sayede adamlara zaten Türkiyede bununla ilgili egitmler almıştım şimdi Avustralya'da geliştirmek istiyorum derseniz mantıklı bir sebep sunmuş olursunuz. Umarım anlatabilmişimdir. Sorularıniz olursa yine yazabilirsiniz. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Kolaylıklar diliyorum. 👍
@cheesypeasy123
@cheesypeasy123 Ай бұрын
yolun bahtin acik olsun umarim her sey guzel olur senin icin...Bu arada nufus artisi ve is imkanlarinin daha yuksek olmasinin nedeni Sydney deki ev fiyatlari ve yasam kosullarinin iyice sertlesmesinden dolayi insanlar baska sehirlere goc etmeye basladilar iki yil icerisinde sanirim bende Sydney den tasinicam cunku ev almak hayal oldu burada ayrica kiralar ucuyor...
@kvancatakul2755
@kvancatakul2755 4 ай бұрын
Kendime uyarlamak için soruyorum. Yaşınız kaç ve hangi vize türüyle gittiniz? Work and Holiday'le veya İngilizce dil okulu vizesinden gelebilir miyim? Üniversite lisans mezunuyum. Aynı zamanda örgün olarak önlisans bir üniversitede okuyorum.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Yaşım 35 dil okulu ile öğrenci vizesi alarak geldim. Elbette sizde gelebilirsiniz gerekli şartları sağladığınız sürece. Ancak videoda da dediğim gibi herkesin durumu profili farklı o yüzden ilk etapta danışmanlık şirketlerinden ücretsiz olarak danışmanlık alıp kendinize bir yol haritası çizmenizi öneririm 👍
@kvancatakul2755
@kvancatakul2755 4 ай бұрын
@@aboriginalisler Şuan devlet üniversitesinde örgün öğrenciyim ve yaşım 32. Sizi kendi profilime yakın hissettim. Danışmanlık firmalarına bakayım.
@Mtgg-uo5bh
@Mtgg-uo5bh Ай бұрын
Merhaba, hocam ben meslek lise elektr-elektronik mezunuyum ingilizce bilmem dahilinde gelmem kolay olurmu? yaanlız iş tecrübem yok
@aboriginalisler
@aboriginalisler 24 күн бұрын
Valla esasında bu konu hakkında bir video hazırladım hatta yayınada koydum ancak bazı danışman bozuntulari tarafından tehdit edildim (uzun hikaye). Mevcut vizemi tehlikeye atmamak adına yayından kaldırdim. Ama şöyle söyleyeyim. Burada özellikle elektrikcilik yapamazsınız sertifikaya ihtiyacınız var. Bunun içinde tafe dedikleri okullara gitmeniz gerekiyor. Ne yazık ki elektrikcilik için bu eğitimi veren okul yok (bizim gibi göçmen olanlar için). O yüzden burada elektrikçi olmanız neredeyse imkansız.
@elsanosmanov8773
@elsanosmanov8773 3 ай бұрын
👍👍👍
@lifewithonur
@lifewithonur 13 күн бұрын
Ağabey merhaba nasılsın? bende melbourneye gidiyorum türkiyede iş güvenliği uzmanıyım orada dil okulu ile gittiğimde kendi mesleğimi yapabilme şansım var mı? yok ise sence inşaatlarda çalışmak en mantıklısı mı iyi para kazanabilmek için ve en ekonomik ve mantıklı barınma seçeneği hangisi sence
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 күн бұрын
Selamlar. Öncelikle dil olarak hangi seviyedesiniz bilmiyorum ama burada herhangi bir meslek yaparken en önemli unsur dil oluyor. Yani sizin burada iş güvenliği uzmanı olarak burada çalışabilmeniz için (işin doğası gereği) çok iyi derecede ingilizce iletişim kurma beceriniz olması lazım. hadi ingilizceniz iyi diyelim sonrasında iş güvenliği uzmanı olabilmeniz için burada bunun eğitimini alıp sertifikasına sahip olmalısınız. ancak bu şekilde kendi mesleğinizi yapabilirsiniz. bunun dışında "inşaatlarda çalışmak" çok geniş bir kavram ne olarak çalışacaksınız? çünkü yapmak istediğiniz her mesleğin yine sertifikasına sahip olmanız gerekiyor. ancak hiçbir eğitim gerektirmeyen labourer (amele) işlerinde çalışabilirsiniz. bunun içinde çeşitli şirketler vs. var bunlara kayıt olup sonrasında size iş göndermelerini bekliyorsunuz. ekonomik olarak elbette inşaatta amele olarak ortalama 30 dolar saatlik bir geliriniz oluyor nispeten burası için kabul edilebilir bir rakam o yüzden ben inşaatı tercih ediyordum. ev konusu yine çok göreceli bir durum kaldığınız ev o evde kimlerin yaşadığı, kaç kişi yaşadığı uzaklığı bunlar fiyatta etken oluyor. ama en ucuz konaklama diyorsanız yine paylaşımlı evler hatta odalar oluyor. Yani tanımadığınız bir kişi ile aynı odayı paylaşıyorsunuz. bunun gibi seçenekler mevcut. kolaylıklar diliyorum.
@umutuluturk06
@umutuluturk06 4 ай бұрын
Merhaba abi öncelikle video çok bilgilendirici olmuş ellerine emeğine sağlık. Ben şubatta Sydney’e geleceğim öğrenci olarak devam edeceğim ve Türkiye’de 5 sene kamuda elektrik teknisyenliği yaptım. Sertifikalarım diplomalarım var, yinede Avustralya’da tafe yapmam gerekiyor. Elektrik teknisyenleri saatlik kaç $ kazanıyor ? Teşekkür ederim.
@sinanu9597
@sinanu9597 4 ай бұрын
Yolunu bulursun. Burada insaat sektorunde donen paralar tatli. Buralardaki ev fiyatlarina bakarsan anlarsin. Belki Melbourne baslangicta daha iyi olur
@umutuluturk06
@umutuluturk06 4 ай бұрын
@@sinanu9597 neden Melborne başlangıçta daha iyi olur ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Türkiye'den tecrübe olması iyi bir şey. Ancak unutmaman gereken bazı hususlar var. Burada inşaat sektöründe işler farklı yürüyor. Videoda da söylüyorum. Elektrikçilik ve Su tesisatçılığı "Aussie" meslekleri yani sadece "LEGAL" olarak avustralya vatandaşlarının ya da PR'ı olan insanların yapmasına izin veriyorlar. He tabi burada bu meslekle ilgili ustalık sınavları oluyor (yazılı ve uygulamalı) lisans almış olmanız gerekiyor. bunun dışında illaki illegal olarak çalışıp para kazanabilirsiniz. Ama bunun için yine iyi iletişim kurmanız çok önemli. Küçük çapta müteahhitlik yapan insalar oluyor. Adam atıyorum aynı arsa içinde 2 ev 3 ev falan sığdırıyor. böyle yerlerde falan bir ihtimal iş bulmanız olası. Ancak doğrudan Avustralya'ya geldiniz bir iş ilanına başvurdunuz adamlar direkt olarak size şunu soruyor. Lisanslı bir elektirikçi misiniz? Yoksa apprenticeship (Çıraklık okulu okuyan öğrenci) misin? Yani bu seçeneklerin dışında kaldığınız için ve burada göçmen olduğunuz için şansınız çok düşük. Belki çok iyi ingilizce konuşuyorsunuz ve adamları bir şekilde ikna ederseniz orasını bilemem. Ama dediğim gibi bu iki mesleği burada yapmak bir göçmen için oldukça zor.
@umutuluturk06
@umutuluturk06 4 ай бұрын
@@aboriginalisler bilgiler için teşekkür ederim. Avustralya da eniştem müteahhitlik yapıyor onun şirketinde elektrik teknisyeni olarak başlayacağım ilk etapta, dil okulundan sonra elektrik için tafe okuyacağım illa ki tafe okuyup lisansı aldıktan sonra daha iyi olur diye düşünüyorum.
@user-rq9ij5nl6u
@user-rq9ij5nl6u 2 ай бұрын
Merhabalar abi dil okuluyla calisma saatleri kisitli. Ama sen gunde 8 saat calismissin sikinti oluyor mu yasal olmadan fazla mesai yapmak
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Ben ilk geldiğim zaman öğrenci vizelerinde full time çalışma izni vardı. Sonrasında kovid vizeye geçtim (hala kovid vizedeyim). Kovid vize de aynı şekilde full time çalışma izni veriyor o sayede çalışabildim. Şu anda evet öğrenci vizelerinde haftada toplam 24 saati geçemiyorsun.
@ozzybarry4332
@ozzybarry4332 23 күн бұрын
Harika tespit. Gerçek Avustralyalılarla muhatap olamıyorsunuz. Çeperi geçip o tayfaya geçemiyorsunuz.
@muhammedtanrikulu8340
@muhammedtanrikulu8340 3 ай бұрын
merhaba hocam video çok bilgilendirici olmuş eline sağlık ama biz aile olarak gelmeyi düşünüyoruz 2 yetişkin birde 1 yaşında küçük bir bebek ben pastacı ustasıyım belgelerlede bunu ispat edebilirim ancak ne şekilde bir başvuru yapmam gerekiyor bir türlü bulamadım ek olarak iş bulup gitme seçeneği hakkında bilgi verebilirmisin şimdiden teşekkürler :)
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Açıkçası şu anki koşullarda aile olarak gelmeyi kesin olarak ÖNERMİYORUM! Çünkü burada zaten ilk geldiğinizde ev bulmak, iş bulmak konusunda çok zorlanacaksınız. Tek başınıza bir şekilde hostelde vs geçici olarak idare edilebiliyor. Ama aile ile hele ki küçük çocukla bu ortamlarda kalmanız vs. cok zor. Büyük insan bir şekilde kaldırıyor ama küçük çocuk öyle değil. O yüzden hiçbir ön hazırlık yoksa (yani burada eviniz, işiniz hazır değilse, ya da herhangi bir akraba size yardımcı olabilecek sizi en az 1 ay misafir edebilecek birileri yoksa) aile ile gelmeyin derim. İlk etapta siz buraya tek başınıza gelip, ev bulup iş bulup bir düzen oturttuktan sonra ailenizi yanınıza alın derim. Burada pastacılık vs evet yapabilirsiniz. Ancak belgenizin Avustralya içinde alınmış olması gerekiyor. Açıkçası Türkiye'den getirdiğiniz belgenin hiçbir anlamı yok. Adamlar daha Türkiye nerede onu bile bilmiyorlar. Ayrıca bu pasta fırıncılık işleri genelde asyalılar Vietnamlilar falan çok yapiyor. Bunlar genelde aile işletmesi şeklinde oluyor. Yani disardan pek adam çalıştırmiyorlar. He ama tabi Araplarin Türklerin yogun olduğu bolgelerde şansınızı deneyebilirsiniz. Onlarda çok düşük ücretler verip, ölümüne çalıştırıyorlar. O yüzden tek gelip ortamı görüp burada yaşanabilir mi? Diye kendinize sorup ondan sonra ailenizi getirmenizi tavsiye ederim. 👍
@muhammedtanrikulu8340
@muhammedtanrikulu8340 3 ай бұрын
bilgiler için teşekkür ederim @@aboriginalisler
@fikretkizilokjk
@fikretkizilokjk 2 ай бұрын
Şuan burada da iyi bir seramilçi 2500 tl yevmiye istiyor.. Götürübedelle çalışan bir seramikçimin ise aylık geliri 100.000 tl yi bulabiliyor. Burda bu maaşı ancak pilot alıyor..
@user-uy4lu4hk9t
@user-uy4lu4hk9t 4 ай бұрын
abi amerika vizem var insallah bu yazda schengen olacak bilgisayar muhendisligi okuyorum. mezun olur olmaz dil okuluna basvuracagim. onerecegin birsey veya profilim hakkinda yorum yapar misin tesekkurler
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Valla sana tavsiyem iş olanakları açısından ve ileriye dönük (legal, illegal) orada yaşama açısından gidebiliyorsan ABD'ye git derim. Çünkü şu anda Avustralya'nın çok avantajlı bir tarafı kalmadı. Ekonomik olarak gizli bir krizin içinde aslında, özellikle beyaz yaka sektörlerde vs. insalar işlerini toplu halde kaybetmeye falan başladı. Küçük işletlemeler vs. çoğu kapatmak durumunda kalıyor. Örneğin benim oturduğum yerin yakınında Melbourne'nın top 40 listesinde olan bir coffe shop 2 hafta önce artan maliyetler yüzünden kapattı dükkanı. O açıdan bakma ABD ekonomiye her türlü yön veren büyük ülke. O açıdan bir kriz varsa önce onlar atlatıyor vs. Bir çok ürünü kendileri üretiyor o yüzden ucuz. Mesela Avustralya'ya her şey ithal geliyor. Bu yüzden kıyaslayınca çoğu ürün bir çok ülkeye göre pahalı oluyor. O yüzden imkanın varsa hiç düşünme doğrudan ABD tercih et derim.
@ismailozturk4338
@ismailozturk4338 Ай бұрын
Abi merhaba, melbourne geleli 2 hafta oldu. Construction işi arıyorum senin çalıştığın firmanın adını öğrenebilir miyim ? Bildiğin farklı acenteler varsa onları da söylersen çok güzel olur .
@aboriginalisler
@aboriginalisler Ай бұрын
Selamlar. Ben AMRICK isimli labour firmasında çalışmıştım. İnternet sitesine girip online olarak form doldurabilirsin. Ama bu şirketler genelde "agent" sistemiyle çalışıyor. Yani şirketin büyüklüğüne göre değişiyor diyelim 10 agent var. Ve bunlara bağlı işçiler var. 1 agent 10 tane işçisi var. Bunların ortak bir havuzu oluyor her gün buraya yeni işler düşüyor bu agentlar işin durumuna göre uzaklığına göre vs bu işleri bu işçilere dağıtıyorlar. Yani sen aslında doğrudan bir agentin numarasına ulaşabilirsen işci olarak kendi sirkete kaydettirmen daha kolay olabilir. Bunun içinde hani halihazirda bu işte calisan bir arkadaş bulursan ona rica et agenti ile konuşsun. Belki daha hızlı süreç ilerleyebilir. Ben şu anda kendi agentimin numarasını veremem çünkü o zaten işten ayrıldı. Zaten bende yaklaşık 1 sene önce falan bu şirketle çalışmıştım. Bu şekilde yani. Kolaylıklar dilerim.
@assadikuntr7538
@assadikuntr7538 3 ай бұрын
Selamün aleyküm video için çok teşekkür ederim kardeşim vize nasıl alabiliriz çalışma vizesi almak imkanı varmi
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Üstad öncelikle "nasıl vize alabiliriz?" Bu çok genel bir soru. Çok farklı vize türleri mevcut. Ama hepsinin kendi içinde şartları vs. var. Çalışma vizesi ise Avustralya'dan birilerinin (şirketin) sana sponsor olup, sponsorluk şartlarını sağlaması durumunda evet çalışma vizesi alabilirsiniz. Ama tabi bu çok ciddi bir süreç. Ve her iki tarafında (hem senin, hem şirketin) çok fazla sorumluluklari vs. var. O yüzden calisacagin sektörde böyle çok önemli bir kişi değilseniz şirketlerin size sponsor olması çok çok zor. O yüzden tavsiyem bir yurtdışı eğitim danışmanlık şirketine gidip kendi profilinize en uygun vizeyi bulmanız. 👍
@bahadiryanik185
@bahadiryanik185 2 ай бұрын
bizim bir atasözümüz var sözüm sana değil :) anlattıklarına istinaden söylüyorum ''DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR''
@MrSa6opa
@MrSa6opa 3 ай бұрын
Benim Japonya da yaşadığım zorluklarla aynı
@sertdert1006
@sertdert1006 5 ай бұрын
kardeşimm mükemmeldi açıklamalar ben de senin gibi 2018 de gidecektim sonra enflasyon patladı param çıkışmadı gidemedim kendimde seni gördüm çok mutlu oldum :) şimdi meslek lisesi mezunu oldum düz lise diplomamı çevirttim meslek lisesine ELEKTRİKÇİ oldum ben perth'e gitmek istiyorum hem kalabalık fazla insan sevmediğim için hem de işçi vizesi kolaylığı sağladığı için milyar dolarlık şantiyede 1 senedir çalışıyorum elektrik teknisyeni olarak sgk dökümünde gözüküyor dil okulu sonrası tafe de bi fiber optik kablo döşeme vs. elektriğin yan dalı olarak giremiyor muyum ? bu intarnational öğrenci kabul eden okulları nasıl bulacaz ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
Öncelikle çok teşekkürler güzel yorumun için. Şimdi burada elektrikcilik konusu dediğim gibi doğrudan "elektrikçi" unvanı lisansı alabileceğiniz bir okul yok. Ama bunun yerine "araç elektriği" ile ilgili okullar var international öğrenci kabul eden. Göçmenlik sisteminde yapılan son değişikliklerde(temmuz 2023) artık Türkiye'deki mesleğinle bağlantılı bunu geliştirebilecek şekilde okullara gitmeniz isteniyor. Bu açıdan araç elektriği mantıkli bir seçim. Sonuçta elektirik biliyorsunuz ve bir alanda (araba üstünde) uzmanlaşmak için eğitim almak istiyorsunuz. Niyet mektubunda yazmak için çok mantıklı bir sebep bence. Bu açıdan değerlendirilmeni öneririm. Perth ya da diğer şehirler konusunda dikkatli olmanızı öneririm. Özellikle iş bulma konusunda çok fazla sorun yaşayabilirsiniz. Evet pr da vs bir tık kolaylık sağlıyor. Ancak bunu bütün hintliler vs. Bildiği için herkes buralara akın ediyor pr almak için. Hal böyle olunca çok fazla iş imkanı olmuyor olan işlerde bildigin az paraya kölelik yaptırmak üzerine kurulu. O yüzden Melbourne herkes tarafından tercih ediliyor çünkü iş bulma şansı çok daha yüksek. Bir arkadaşım Melbourne dan adealide a gitti. Pr alirken ekstra puan vs almak için ancak şu anda iş konusunda kalacak yer konusunda çok sorunlar yaşadı, yaşıyor. Sydney Melbourne İstanbul - Ankara ise bu memleketler kendi halinde olan iç Anadolu kentleri gibi düşünün çok fazla bir beklentiye girmeyin derim.
@sertdert1006
@sertdert1006 5 ай бұрын
​@@aboriginalisler perth de inşaat işleri daha çok diye gördüm yeni inşaa edilen bir şehir heryeri şantiye :) melbourne vs. evet çok iş var ama çok da işçi var bi bakalım iyi bi para biriktirip öyle giderim belki 100k bi oda ev alır kira derdim olmazsa çalışma hayatında daha katı olabilirim :)
@muratcanyaln2423
@muratcanyaln2423 Ай бұрын
Sidneyden selamlar
@solustar
@solustar 9 күн бұрын
Merhaba, Müdek akreditasyonu olan bir üniversiteden Endüstri Mühendisliği bölümü (%100 İngilizce) mezunuyum (Marmara Üniversitesi) ve annem de Avustralya vatandaşı, hem Yüksek Lisans yapabileceğim hem de çalışabileceğim şekilde Avustralyaya nasıl gidebilirim?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 8 күн бұрын
Merhabalar; Açıkçası sizin durumunuz oldukça farklı. Siz zaten doğuştan yarı vatandaşlık hakkına sahipsiniz. daha önce bu durumu araştırdınız mı bilmiyorum ama eğer avustralyada okumak çalışmak gibi haklara sahip olmak istiyorsanız öncelikle buranın doğrudan vatandaşı olmayı deneyin denerim. bunun için buradaki göçmenlik avukatlarıyla görüşmenizi öneririm. eğer hali hazırda dava açılarak vatandaşlık elde etme şansınız varsa bunu kullanın. sonrasında zaten burada okumak, çalışmak vatandaş birisi için oldukça kolay. üstüne bir sürü hak ve avantajlar var. ama onun dışında vatandaşlık hakları elde edemiyorsanız elbette burada yüksek lisans programlarına başvuru yapıp kabul alma şansınız var. bunun için zaten bir çok danışmanlık firması mevcut. Zaten öğrenci vizesi aldınız mı otomatik olarak haftada 24 saat çalışma izni veriliyor. Ama dediğim gibi kendinizi bununla kısıtlamak yerine önce vatandaşlık olma hakkınızı zorlamanızı öneririm.
@Symcat
@Symcat 3 ай бұрын
Abi tirnak isareti hareketi el aliskanligi olmus dikkatim dağıldı 😂
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Valla hiç farkında değildim. Aslında bu işaret benim ile bazı arkadaşlarım arasında dalga konusuydu. Sanırım çok fazla taklit ettim bana bulaştı. bundan sonra dikkat etmeye çalışırım. 😁
@aliekberesin2434
@aliekberesin2434 3 ай бұрын
Merhaba özgür bey size bir şey soracaktım ben perth sehirinde light heavy mechanical okumak istiyorum sizce nasıl?
@zeki5771
@zeki5771 3 ай бұрын
Yolu Perth den geçmiş biri olarak bazı tavsiyelerimi yazayım. 1. Seçimin doğru. İklim ve insanlar güzel. Yanlız burası abartısız dünyanın en izole şehirlerinden biri. Hareket özgürlüğü için araba/motor şart. 2. Cebinde en az 3-5 bin dolar olsun , bu çok önemli. 3. Canın sıkılmaması için bir işte mutlaka çalış. İnşaat-temizlik-döner kebap işleri her zaman var. Bu tür işlerden gocunmaz ve BURSWOOD gazino (kumar) ile ot dahil her tür uyuşturucudan uzak durursan en azından cebinde harcadığın paranın fazlası ile Türkiye ye döner işine bakarsın. 4. Kalabiliyorsan 2 seneden önce kesin dönüş kararı verme. Yoksa aklın hep orada kalır ömür boyu pişman olursun. 5. Türk veya yabancı düzgün kızlar var radarlarını açık tut, UTANMA kafana yatana teklif et evlen. Taş yerinde ağırdır , oranın taşı ol , şartları eşitle yoksa çok yıpranırsın. 6. Kültür şoku olacak ama çabuk atlatırsın. Orası zaten göçmen ülkesi. Kimse ile fiziksel kavga etme. Saygılı olursan misli ile saygı görürsün. hadi kolay gelsin.
@hellimahmut
@hellimahmut 3 ай бұрын
Zeki bey bende 3 ay sonra Perth'e taşınacağım. Maden sektöründe iş bakacağım harita mühendisiyim. Ekstra tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim. Teşekkürler@@zeki5771
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
@zeki5771 tecrübelerini paylaşmış her zaman için oralarda yaşamış kişiler daha faydalı bilgiler veriyor. Benim çok fazla bir bilgim yok ancak light vehicle vs okumak pr için mantıklı. Eksta perth pr almak için ekstra puan getirmesi açısından önemli. Ama tabi burada sizin oralara ne kadar uyum sağlayacağınizda önemli 👍
@nazanraziyedogan1515
@nazanraziyedogan1515 5 ай бұрын
İş imkanı olarak aklıma farklı yerler geldi mesela böyle yerler yok mu Kuru trmizleme= ütücü Deri işçiliği =ayskkabı, çantaa tamiri Terzi=elbise tamiri, parçacı, Konfeksiyon=parçabaşı,dikiş, şapka dikimi 🤔🤔 Vs. Vs
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Bu işleri evet tek tük yapan dükkanlar gördüm. Genellikle bu kuru temizleme işlerini asyalılar çok fazla yapıyor. bunun dışında ayakkabı tamiri, terzi gibi işler yaygın değil. zaten insanlar yenisine çok rahat ulaşabiliyorlar. Hatta avustralyalılar arasında 2. el kültürü çok yaygın örneğin salvation army gibi "op shop" denilen dükkanlar çok yaygın. Buralardan 2-3 dolar gibi paralara elbise ayakkabı vs. gibi şeyler alabiliyorsunuz. Yani eskisini tamir ettirmek çok daha pahalıya geliyor. (Çünkü bu işler emeğe dayalı işler. Avustralya'da insan emeğine dayalı işler genelde ücretler pahalı oluyor). Birde bu işlerden eğer dükkan kirası vs. ödemiyorsanız para kazanabilirsiniz gibi geliyor. Çünkü kiralar vs. gerçekten çok yüksek. Üstelik vatandaş olmayanlara çok fazla kiralama yapma taraftarı değiller.
@nazanraziyedogan1515
@nazanraziyedogan1515 4 ай бұрын
@@aboriginalisler bilgi için teşekkür ederim.
@orcunyilmaz3277
@orcunyilmaz3277 Ай бұрын
Merhabalar özgur bey bir kac sorum olacak size ulasabilecegim bir yer var mı verirseniz cok sevinirm
@aboriginalisler
@aboriginalisler Ай бұрын
Zaten şu anda ulaşmış durumdasınız. Sorularınızı buraya yazın bende elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Bu sayede benzer durumda birileri varsa faydalanmış olur. 👍
@ertanturabi4741
@ertanturabi4741 2 ай бұрын
Teşekkürler güzel video için İngiltere’den 43 yaşında kamyon şoförü Avustralya’ya göç edip çalışabilir mi viz seçenekleri var mı? Teşekkürler
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Açıkçası hiçbir fikrim yok. Ancak Eğer ingiliz vatandaşıysanız ingiliz pasaportuna sahip olanlar avustralyada çalışmak için rahat vize alıyorlar. İnşaatlarda falan çok sayıda ingilizlere denk geldim. araştırmanızı öneririm.
@ertanturabi4741
@ertanturabi4741 2 ай бұрын
@@aboriginalisler tesekurler
@user-zl1xi7wq8w
@user-zl1xi7wq8w 3 ай бұрын
abi avusturalya dil okulu icin vize cikartip sonrasinda dil okuluna kayit olsak avusturalyaya geldikten sonra 2 haftada 40 saat calisma izni varmis 3 ay boyunca dil okulu boyunca sabit bir yerde calişsak suremiz dolduktan sonra bana sponsor olsalar orada kalip calisma iznimi cikartmak icin turkiyeye geri donmemize gerek yok dimi oradan islemleri yapabiliriz calisma izni bittikten sonra suresini avusturalyadan uzatabilirmiyiz abi lutfen yardimci olurmusun ustelik ciraklik okulundan ustalik belgem var gecerli ise is bulma oranim yukselirmi
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Evet doğru dil okulu ile gelince çalışma iznin var. Ama sponsorluk meselesini geçen sene temmuz ayında şartlarını değiştirdiler daha zorlaştırdılar. Örneğin çalıştigin dükkanın Türkiye'deki kariyerinle bağlantılı olmasını bekliyorlar. Türkiye'de makine mühendisi isen burada artık kebapçı dükkanı sana sponsor olamıyor. Hadi diyelim mesleğinle örtüşen iş yeri buldun. Bu iş yerinin en az 10 çalışani olması ve yıllık cirosunun 1 milyon aud olması gibi bir sürü yeni sartlar getirdiler. Yani o eskiden bir tane kıytırık kebapci açıp 10 tane adama sponsor olma dönemi sona erdi. Rakamları tam bilmiyorum ama araştırabilirsiniz. 👍 Türkiye'de çıraklık okulu vs okuduysan çok bir anlamı yok. Aslında Türkiye'de ne okursan oku çok bir anlamı yok. Bazı adamlar Türkiye neresi diyor. He senin elinden iş geliyordur vs. Kendini gösterme fırsatı yakalarsan o başka. Özetle Türkiye'de yaptığın hiçbir kariyere belgeye güvenme buraya geldiğinde yeniden doğmuşsun gibi kendine yeni bir kariyer yaratman gerekiyor.
@user-zl1xi7wq8w
@user-zl1xi7wq8w 3 ай бұрын
@@aboriginalisler anladim abi tesekkur ederim sen hangisiyle gittin avusturalyaya hangi okula yerlestin
@user-zl1xi7wq8w
@user-zl1xi7wq8w 3 ай бұрын
@@aboriginalisler abi turist vizesi ile gelsem biriyle anlasip oradan bana sponsor olsa ben turkiyeye donmeden avusturalya uzerinden calisma izni alabilirmiyim
@user-zl1xi7wq8w
@user-zl1xi7wq8w 3 ай бұрын
ve uzatirken avusturalyadan uzatabilirmiyim
@user-zl1xi7wq8w
@user-zl1xi7wq8w 3 ай бұрын
@@aboriginalisler abi nasil gelicem peki turist vizesi ile gelsem geldikten sonra is yeri bana sponsor olmayi kabul etse vizemi avusturalyada degistirip sponsor vizesine basvurabilirmiyim turkiyeye donmeden
@enesbaltac6432
@enesbaltac6432 5 ай бұрын
Abi selamlar 4 şubatta uçusum var doha aktarmalı uçusla alakalı birşey sorabilirmiyim? ( ilk videoyu izledim fakat aradigim cevabi bulamadim) iletisim adresi verebilirseniz cok sevinirim😊
@orhunilci8204
@orhunilci8204 5 ай бұрын
2 ay önce doha üzerinden uçtum gayet güzeldi
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
Sorun neyse buraya yaz bende biliyorsam cevaplayayım. Başkaları da faydalansın.👍
@enesbaltac6432
@enesbaltac6432 4 ай бұрын
@@aboriginalisler abi bende katar airways ile uçacağım . Zone olarak alanlari ayirdilar demişsin atlamadan izledim ama kendi alanimizi boarding passtemi göreceğiz anlayamadim. Cevaplarsan sevinirim saygilar
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
@@enesbaltac6432 Şöyle oluyor türkiyeden uçağa binmeden biniş kartı verecekler adınız soyadınız koltuk numaranız hangi kapıya gideceksiniz vs . orada yazıyor. ekstra olarak "Zone" bilgiside yer alıyor. "Zone 1" vs. gibi. Normal 2. kontrolden geçip kapınıza geldiğinizde bekleme salonunda görevliler sizi Zone1 zone 2 diye yönlendiriyorlar.
@enesbaltac6432
@enesbaltac6432 4 ай бұрын
@@aboriginalisler cok teşekkür ederim 🙏🏻
@mertcan_cakr5135
@mertcan_cakr5135 5 ай бұрын
Abi merhaba bende Melbourne-Claytondayım seninle nasıl iletişime geçebilirim
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
Zaten iletişimdesin şu anda :)
@sertacaksuz1227
@sertacaksuz1227 5 ай бұрын
Peki kalifiye göçmenlik vizesi ile birlikte gelmemizi önerirmisin. Özellikle eşim ve 2 çocuğum ile birlikte.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Yani bu aile ile göçme konusu biraz sıkıntılı bir durum. Her zaman için önerim ilk etapta yalnız gelmeniz. En azından 6 ay 1 sene gibi süre zarfında burayı tanıyıp, burada iş bulabiliyor musunuz, maaşınız kaç para, giderleriniz ne kadar gibi konuları güzelce hesaplayıp öyle bir yol izlemeniz çok daha mantıklı. Örneğin burada çocuğunuz hasta oldu diyelim. Sosyal devlet olmadığı için her şey özel sigortalar hastaneler üzerinden yürüyor. Böyle bir durumda çok yüklü miktarda paralar ödemek durumda kalabilirsiniz. En azından bu riskleri minimuma indirmek açısından burada tutunup, bir düzen kurup kendinizi ve ailenizi garantiye alabilecek parayı kazandıktan sonra ailenizi getirmek çok daha mantıklı olacağınız düşünüyorum. Ama tabi seçim sizin. Ben bu riskleri göze alıyorum diyorsanız başka bir konu.
@sertacaksuz1227
@sertacaksuz1227 4 ай бұрын
@@aboriginalisler Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.
@balkankidineurope
@balkankidineurope Ай бұрын
Hayat nasil gidiyor abi tesisatciligi bitirdin mi , calisiyor musun
@aboriginalisler
@aboriginalisler 24 күн бұрын
Valla hayat baya yoğun gidiyor. Haftaların nasıl geçtiğini anlamıyorum artık. Okulum Ağustos ayı gibi bitecek, şu anda halı hazırda tesisatçılarin yanında çalışıyorum zaten. Çok bir problem yok yani. Eyvallah 👍
@UgurKeceli
@UgurKeceli 5 ай бұрын
Kardeşim bu objektif video için teşekkür ederim. Ben Ziraat mühendisiyim, bu durum orda bir avantaj sağlayabilirmi, bu konu ile ilgili prosedür hakkında bilginiz varmıdır? Tekrar teşekkürler.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Açıkçası evet avustralya ziraat işlerine önem veriyor. Ama bu işler genellikle "Regional area" dediğimiz yerlerde yürüyor. Açıkçası buralar konusunda çok fazla bir bilgim yok. Ama bizim Türkiye ile kıyaslarsak kırsal alanlar diyebiliriz. Böyle küçük bir kasaba ve etrafında geniş araziler vs. Buralarda sosyal yaşam açıkçası oldukça ölü. Zaten genelde bu işi toprak sahibi Avustralyalılar yapıyor ve bu adamlar genelde nesillerdir devam ettiriyor. Aile şirketleri vs gibi küçük işletmeler. Tabi büyük çapta yapan fabrikalar vs. illaki vardır. Ama buralarda işleyiş nasıldır? iş olanakları nedir, göçmenlere özellikle nasıldır hiçbir fikrim yok. Eğer iyi bir ingilizceniz varsa türkiyeden işinizi ayarlayıp öyle geleceksiniz evet. Ama onun dışında çok fazla bir şansınız olacağını düşünmüyorum.
@UgurKeceli
@UgurKeceli 4 ай бұрын
Çok teşekkür ederim kardeşim.
@tunalihayat
@tunalihayat 14 күн бұрын
her yere gitmek isteyip hicbir yere gidemeyenlerde bugun ben.
@mehmetcagrkaratas8482
@mehmetcagrkaratas8482 5 ай бұрын
Hesap makinesini yenimi buldun panpa
@elsanosmanov8773
@elsanosmanov8773 3 ай бұрын
Abi selam..Ben Azerbaycan vatandaşiyim..20min amerikan dollarim var..gemide çalişiyorum yagci gibi.. 3 yildi..Ukraynada gemi muhendisliyi okuyuram.. bu yil 3 kursdayim..ne kadar şansim var viza almaya söylüye bilirmisiniz?
@elsanosmanov8773
@elsanosmanov8773 3 ай бұрын
Birde abi gemi muhendisliyi için orda internationally okullar varmi?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Valla kardeşim açıkçası Azerbaycan vatandaşlarinin vize alması vs. Hangi şartlar içeriyor hiçbir fikrim yok. Avustralya ülkeden ülkeye vize verme konusunda farklı kurallar uygulamalar var. Sana tavsiyem Azerbaycanda bu işleri yapan danışmanlık şirketleri illaki vardır. Onlarla konuşup en doğru bilgiyi oradan alırsın 👍
@elsanosmanov8773
@elsanosmanov8773 2 ай бұрын
@@aboriginalisler teşekkur
@canozkamc9268
@canozkamc9268 16 күн бұрын
30 yaş için dil okulu vizede vs soru yaratır mı?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 күн бұрын
açıkçası çok ucu açık bir soru. vizeyi sadece yaş etkilemiyor. şöyle söyleyeyim tamam 30 yaşınızdasınız ama doktora yapıyorsunuz (benim geldiğim zaman gibi) bu vize görevlileri tarafından geç bir yaş olarak algılanmıyor. Ben 32 yaşımda geldim mesela ama yaklaşık 22 yaşımdan beri eğtimin içindeydim lisans, yüksek lisans doktora vs. o sebepten insanlar için mantıklı sebeplerdi. ancak siz 24 yaşında lisanstan mezun olduunuz bunun haricinde hiçbir iş yapmadınız sadece oturduysanız 30 yaşında ben dil öğrenmek istiyorum dediğinizde, adamlar size şunu soruyor. madem bu kadar dil öğrenmek istiyordun bunca sene neden öğrenmedin? neden şimdi öğrenmek istiyorsun vs. yani demem o ki hayatınızda boşluklar vs. varsa bu süreleri niyet mektubu hazırlarken iyi doldurabilirseniz ve ikna edici olursanız 30 yaşında olmanızın çok bir önemi kalmıyor. umarım açıklayıcı olmuştur. bol şans!
@cananduzgun3216
@cananduzgun3216 4 ай бұрын
Sizin danışmanlık aldığınız danışmanlık firmasını iletebilir misiniz? 🙏🏻
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Ben Atlas yurtdışı danışmanlık ile çalışmıştım. Ama buraya geldikten sonra bazı arkadaşlarımin buraya gittiğini ve onlara "sizin profiliniz uygun değil size öğrenci vizesi çıkması çok zor" diyip gönderdiklerini söylenmiş. Aynı kişiler başka danışmanlık şirketleriyle çalışıp şu anda buraya gelmiş bulunuyor. Yani işini düzgün yapan evraklarınızı düzgün yükleyen her danışman her firma işinizi çözecektir. 👍
@nefesveses5893
@nefesveses5893 4 ай бұрын
aborgınal mi? D çok anlamlı
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Evet ben de öyle düşünüyorum. 😁
@user-uy4lu4hk9t
@user-uy4lu4hk9t 4 ай бұрын
abi bulasikcilik dahi ne is olsa yaparim diyen biri elden cash olarak para kazanamaz mi melbourne'de ben abde'de yasal iznim 40 saatti is yerinde 60 saat calisiyodum patron fazlasini elden veriyordu burdada illa kabul eden vardir diye dusunuyorum ne dersin
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Dostum bak para kazanmak durumu bir şekilde kazanılıyor bundan yana sorun yok. Bizim türk kebapçılara git hepsi adam arıyor saatlik 15 dolardan 10 saat köle gibi çalıştırmak için. Mesele burada kazandığın bu para senin geçinmene olanak sağlamıyor. Yani kazandığın para hiçbir anlam ifade etmiyor bir yerde bunu anlatmaya çalışıyorum. Daha böyle insani şartlarda çalışıp geçimini sağlamak açısından söylüyorum. Zaten bu adamlar 15 dolar verirken cash olarak veririm diyor. çünkü hiçbir şekilde bankada legal olarak bunu açıklayamaz. Abd olayı tamamen farklı orada illegal çalışma olayı daha fazla ama orada çalışacak adama ihtiyaç var. o yüzden patronlar ücretleri çok öldürmüyorlar. Burada işe ihtiyacı olan yeni gelmiş başka çaresi olmayan o kadar çok insan var ki! O yüzden patronlar fiyatları öldürüyorlar bunu anlatmaya çalışıyorum.
@haydartekdal2281
@haydartekdal2281 3 ай бұрын
Abi 18 yaşındayım sydneydeyim 2 haftam oldu bugün dil okuluyla geldim kafam çok karışık saati 25 dolara 8 saat bir iş buldum bana çok uzak ev okul gün içinde toplam 4 toplu taşıma aracı değiştirmem gerekiyor onu yapamadım şuan cebimde 800 dolarım kaldı seri iş bulmam gerekiyor kafam çok karışık zaten son kurşunu atıp gelmişim tekrar vize yapmak için bidaha mi dil okuluna para vermem gerekiyor savaşmam gerekiyor 6 ay kalıp dönersem verdiğim paraya yazık aileme yazık diye düşünüyorum İngilizcem doru düzgün yok otelde mutfak geçmişim var Türkiye'de ing yok diye Türklerin eline kalmışım gibi hissediyorum napicam bilmiyorum
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
İşte kardeşim tam olarak bu durumdan bahsediyorum aslında. İnan tek değilsin senin durumda olan bir sürü insan tanıyorum. Geldiğim ilk günden bugüne evet çok fazla zorlukla karşılaştım, karşılaştık ama bir şekilde kendimizi motive edip sorunları aşmaya çalıştik, çalışıyoruz. He bizim belki de avantajımiz biliyorum yaşımız büyük geldik buraya ve Türkiye'de öyle olur olmaz işler yaptık, mobbinglere vs maruz kaldık ki, burada yaşananlar çok koymamaya başlıyor adama. Yani mesela şu anki iş yerin uzak çok tren falan değiştiiyorsunya İstanbul'da yaşayıp her sabah metrobüsle 1.5 saat tıklım tıklım yolculuk yapıp gidebilirdin. Akşamları vs saymıyorum bile. O yüzden evet hayat zor para kazanmak dünyanın hiçbir yerinde kolay değil. Ama sana tavsiyem dil okulu ile vize uzatmak yerine kendine marangozluk, brick layerlik vs. Gibi ileriye dönük seni kolay pr a götürebilecek bir tafe okulu bul ve dil okulundan sonra bu okula başla. Zaten okula başladığın zaman oradaki hocalardan vs bir şekilde birilerinin yanına çırak olarak gir ve işi öğren derim. Zaten onlarla çalışmaya başladıkca sürekli yeni yerlere gidip yeni inşaatcilar müteahhitler vs tanıyorsun bir anda çok daha yüksek ücretlerde vs işler fırsatlar bulma ihtimalin var. Senin şu an en büyük avantajın yaşının 18 olmasi. Para kazanma olayını gerçerli bir meslekten yaparak cozersen istediğin herşeyi yapmaya vaktin, paran en önemlisi enerjin olacak. Ama tabi dediğim bu yol kolay bişey değil. Yani çok çalışman sıkı çalışman gerekecek. Yani adamlar yorulsa bile senin yorulmaya hakkın yok. Çünkü sen burada göçmensin ve vizeyle burada kalıyorsun. Onlar vatandaş dünya umurlarinda olmuyor. O yüzden dediğim gibi mevcut işini koru, kendine bir meslek seç (ancak bu geçerli bir meslek olsun ve pr a gitmen kolaylaştırsin). Dil okulun bittiği gibi bu seçtiğin okula kayıt yaptır. Aynı zamanda bu alanla ilgili iş aramaya başla. İş bulursanda iş bilmesen bile çok çalışıp kendini bir şekilde kabul ettir. Sonrasi zaten yavaş yavaş gelecektir. Türkiye'ye dönmek her zaman için bir opsiyon. Ancak emin ol Türkiye'de artık sana bir gelecek yok.
@eraysagr8248
@eraysagr8248 4 ай бұрын
ben yazılımcıyım orada sertifika alabiliyor muyum?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
Yani çok yuvarlak bir soru. Elbette gerekli okullara gidip alabilirsiniz. Ama doğrudan Türkiye'den herhangi bir eğitim almadan bir sertifika vs. alınabilir mi bilmiyorum.
@eraysagr8248
@eraysagr8248 4 ай бұрын
@@aboriginalisler üniversite öğrencisiyim ama bölümüm yazılım değil ve bu işi de yapabiliyorum para da kazanıyorum sizin sertifika olayını söylediğinizde bir sorayım dedim. Bakalım gelmeyi düşünüyoruz bizde arkadaşlarla.
@feddyxdx272
@feddyxdx272 5 ай бұрын
abi sen neden legal calismaya bu kadar takildin ki. saatin ustunu cash cok rahat calisabiliyo olmamiz lazim. en azindan usa'yda oyleydi
@aboriginalisler
@aboriginalisler 5 ай бұрын
İşte usa ile Avustralya arasındaki fark. Orada 300 milyon kişi yaşıyor. Burada 25 milyon kişi. Orada arada kaynayıp gidersin vergisiz çalışarak. Bir sürü iş imkani var. Burada pek öyle değil ne yazık ki.
@feddyxdx272
@feddyxdx272 5 ай бұрын
peki bilgin varsa irlanda mi avustralya mi vize konusunda daha kolay aliniyor @@aboriginalisler
@umutuluturk06
@umutuluturk06 3 ай бұрын
Avustralya’da tafe elektrik kaç yıl total ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Avustralya'da international studentlara (yani Türkiyeden ya da başka bir ülkeden gelmiş Avustralya vatandaşı olmayan, ya da pr i olmayan kişilere ELEKTİRİKCİLİK TAFE OKULU YOK!). özellikle bunu büyük harflerle yazıyorum. Diğer videolarda da 8-10 yorumda elektirikcilik tafe okulu soruluyor. Elektirikcilik okulu yok. Ancak araba elektirikciligi vs gibi international öğrenci kabul eden okullar var. Ama düz elektirikcilik yok.
@umutuluturk06
@umutuluturk06 3 ай бұрын
@@aboriginalisler dil okulundan sonra ıelts ile tafe olmuyor mu ? Siz nasıl tafe kursuna başladınız önce pr mı aldınız?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
@@umutuluturk06 öncelikle şunu belirteyim tafe demek sadece 1 mesleğin okulu demek değil. Tafe bizim Türkçeye uyarlasak "Meslek yüksekokulu" gibi bişey oluyor. Bu tafelerin içinde belli başli bölümler oluyor, marangozluk, boyacılık, tuğla işçiliği vs. Gibi. Benim durumum ben "Su tesisatçısı" okuluna gidiyorum yani Plumber okulu. Normalde su tesisatçısı ve elektrikcilik bölümleri burada international öğrencilere kapalı kabul etmiyor adamlar ön şart olarak "Avustralya vatandaşı ya da Permanent Residency (kalici oturum) pr" sahibi olmanızı istiyorlar. Ancak benim su tesisatıcisi bölümde benim okulum istisna yaratmışlar ve şu anda ben su tesisatıcisi bölümde international öğrenci olarak girebildim. Zaten bütün Avustralya'da sadece benim okulum kabul ediyor Su tesisatçısina ancak elektrikcilik yine yok. Yani şu anda Avustralya'da internete gir elektrikcilik tafelerini araştır bir sürü okul çıkacak ancak şartlarına bak. Hepsi Avustralya vatandaşı olmanızı isteyecek. Yani ielts le ya da dil puanı ile falan bir alakası yok. He şu var siz elektirik mühendisliginde master yapmak falan istiyorsaniz onun zaten normal piyasa elektirikciligi ile bir alakak yok. Umarım açıklayıcı olmustur.
@GD-bm1bu
@GD-bm1bu 2 ай бұрын
Certificate alsan bile 3 sene apprenticeship yapman gerekiyor o sürede en düşük para alacaksın 22 dolar civarında onu söylemeyi unuttun
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Bu dediğin sistem Avustralya vatandaşları için geçerli. Onlar Cert 1 den başlayıp Cert 4' e kadar okuyorlar. Bu okul süresince 22-25 dolar civarı "Apprenticeship" olarak çalışıyorlar. Ancak dediğim gibi bu vatandaşlar için geçerli. Bizde durumlar biraz daha farklı. Biz international öğrenci olduğumuz için doğrudan Cert 3'ten başlıyoruz ve hükümet bizi "Apprenticeship" statüsüne sokmuyor. Çünkü burada Apprenticeship olanların çeşitli hakları oluyor. Mesela bir alet satın alıyor onlardan vergi almıyor. Ya da cep telefonu faturasına kadar vergi indirimleri vs. gibi yan haklar var. Bizler vatandaş olmadığımız için doğal olarak bu haklardan faydalanmıyoruz. Onun yerine normal olarak kalifiye işçi gibi çalışıp VBA sınavında bu çalıştığımız süreyi Avustralya içinde çalışma tecrübesi olarak gösterip sınava girmeye hak kazanabiliyoruz. Yani özetle biz normal işçi statüsünde çalıştığımız için patronun sana kaç paraya anlaştıysan o ücreti ödüyor.
@user-uo9nh9bi1u
@user-uo9nh9bi1u 3 ай бұрын
Dil okul fiyatlari söylediniz mi ben mi kacirdim ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Dil okulu fiyatları değişkenlik gösteriyor. Gündüz ya da akşam olması fiyatı etkiliyor. Ama ortalama 6 aylık bir dil okulu 5500 - 6500 aud civarında seyrediyor. Tabi okulun kacinci level olduguda önemli level 1 okullar daha pahalıyien level 3 okullar daha ucuz oluyor haliyle. danışmanlık şirketleri ayrıca anlaşma yapıyorlar fiyatlar o yüzden değişkenlik gösteriyor.
@user-uo9nh9bi1u
@user-uo9nh9bi1u 2 ай бұрын
@aboriginalisler peki calisma imkanim olurmu ? Dil okulu ile? Ne kadar sure musade var calismaya ? A2 seviye ingilizcem..
@realmadrifootbol
@realmadrifootbol 4 ай бұрын
Abi oraya nasıl kaçak gelebilirim
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
japonyadan falan yüzerek gelebilirim diyorsan neden olmasın? :)
@realmadrifootbol
@realmadrifootbol 4 ай бұрын
@@aboriginalisler abi peki ben sporcuyum hangi vize türü ile gelebilirim
@aboriginalisler
@aboriginalisler 4 ай бұрын
@@realmadrifootbol yani Avustralya'da sanatçı sporcu vizeleri var. Ancak detaylarıni inan ki bilmiyorum. Onun için bir danışmanlık şirketiyle konuşman daha mantıklı olacaktır.
@kubra1131
@kubra1131 2 ай бұрын
Tek yol uber mi gerçekten şahsen araç kullanamam çoğunluk uber olabilir ama temizlik ve uberin dışında bir sürü vasıfsız iş vardır diye düşünüyorum. Fabrika, satış danışmanlığı, seri işler paketleme gibi… Videoyu devam ettirince gördüm ki siz de dil okuluna gitmişsiniz ama inşaatta çalıştığınızı söylüyosunuz, uberden başka yol yok gibi başlamıştınız videoya yanıltıcı olmuş açıkçası.. Zaten dil okulu olup da çalışma izni veren 2-3 ülke var onu da neredeyse imkansızmış gibi anlatmışsınız. Videonun sonuna geldim de, Avustralyada şantiyede çalışan kadın neredeyse yok hep erkek görüyorum demişsiniz şahsen tr’de şantiyede çalışıyorum, burada ustalar “ben çalıştıracak işçi bulamıyorum, herkes sosyal medyadan kolay yoldan para kazanma derdinde, kimse fiziksel iş yapmak istemiyor” diyerekten ağlıyorlar. Orada yakında erkekleri de şantiye alanında göremeyebilirisiniz😁 Ve en son demişsiniz ki tanıdığınız yoksa Avustralyaya gelmenizin bir anlamı yok buranın bir cazibesi kalmadı demişsiniz. Video başında bahsettiğiniz uzun yıllı türk gurbetçilerden farklı göremedim sizi maalesef. Sürekli olumsuz konuşup gelmeyin diyen türklerle aynı video olmuş. Dünyada dil okulu olup çalışma izni veren 4 ülke var. 1-Malta 2-İrlanda 3-Avustralya 4-Yeni Zelanda Malta zaten türk kaynıyo kimse gitmek istemiyo niye boşa para verelim , irlandaya gitsen türkler diyor ki herkes ayrım yapıyo herkes dışlıyo serseri çok, burada siz böyle diyorsunuz, kanada aman Allahım çok kötü çok eskisi gibi değil çok zor, amerika arkada sokaklar fena herkes silahlı, almanya burada almandan çok türk var eskisi gibi değil avrupa ülkeleri mülteciden geçilmiyor ortalık yıkılıyor. Bütün bu şekilde konuşan türkler gözümde aynısınız Avustralyayı önermiyorsanız açıkça soralım,nereyi önerirsiniz? Dil okulu olup da iş imkanı olan yerlerden..
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Öncelikle bir duruma açıklık getireyim. Hiçbir zaman ben insanlara yanıltıcı bilgi vereyim, onlardan çıkar sağlamak için olmayan şeyleri varmış gibi gösterip hayal satmak niyetinde olmadım, olmam. Bende biliyorum paysliplerimi gösterip "bakın Avustralya aylık nasıl 5000 dolar kazanıyorum" ya da gidip Tesla marka araba kiralayıp "hayat tarzını seviyorum" tarzında videolar yapmayı. Ve emin olun böyle videolar yapsam çok daha fazla izlenirim etkileşim alırım. Ama benim derdim böyle bir şey yapmak değil zaten buradan para kazanmak vs umrumda değil. Dikkat ederseniz bu hiçbir videoda abone olun, yorum yapın tarzında şeylerde söylemiyorum. Yani demek istediğim eğer söylediğim şeylerde bir samimiyet sorunu hissediyorsanız emin olun tamamen yardım amaçlı ve eğrisiyle doğrusuyla anlatmaya çalıştığım videolar yapmaya çalışıyorum. O yüzden videoya sadece Uber varmış gibi anlatıyorsunuz yanıltıcı olmuş tarzinda bir yorumu kabul etmiyorum. Nitekim kendiniz söylüyorsunuz devamında başka işlerden bahsediyorum. Uber hakkında fazla konuşmamin nedeni herkesin dönüp dolaşıp buraya saplanıyor olmasından kaynaklı. Gelelim sorunuza fabrika işi, satış danışmanligi, paketleme vs. İşlere. İngilizceniz ne seviyede bilmiyorum. Zaten Uber kısmında videoda dikkat ederseniz "ingilizcesi iyi olmayan kişiler Uber yapmak durumda kalıyor" tarzında bir şeyler söylüyorum ve buraya gelecek kişilerinde İngilizcesi iyi olmadığını varsayarak videoda konuşuyorum. Zaten akıcısi ingilizcesi olup, iyi iletişim becerilerine sahipseniz birçok fırsat bulabilirsiniz bundan yana problem yok. Benim derdim adamın İngilizcesi yok bu adam ne yapacak burada? O yüzden iş imkânları kısıtlı diyorum. Kaldı ki siz diyorsunuz ki araba kullanamam. Bu mesela Avustralya için çok büyük dezavantaj burada bahsettiğiniz fabrika işlerine gidebilmeniz için araba şart. Hatta açın bakın iş ilanlarına adamlar "kendi ulaşımını kendi sağlayacaksiniz" ya da "Avustralya ehliyetine sahip olmak' gibi şartlar koyuyor. Bunun sebebi toplu taşımanin bu fabrika alanlarına gitmemesi herkes kendi arabasıyla gidiyor özetle. Gelelim "çalışma izni olan 2-3 ülke var Avustralya'yi imkansız gibi anlatmışsiniz" kısmına. Yukarıda yazdığım gibi siz ingilizceye sahipseniz vs. Elbette iş bulabilirsiniz imkansız diye bir şey yok. He ama dediğim gibi iyi iletişim becerilerine sahip değilsiniz o zaman "çok zorlanacaksınız" videoda söylediğim şeylere harfiyen katılıyorum. Siz bu cümleden imkansız anlamını çıkarıyorsaniz bir şey diyemem. Bu dili olmayan insanların zaten temizlikcilik ve kebapçılar dışında çok fazla şansı yok. Kaldı ki birde üstüne saat kısıtlaması ayrı problem oluyor. Patronların işine gelmiyor açıkçası. Bunu söylüyorum yani burada bir imkansızlik anlamı yok. Sadece neyle karşılaşacağınızı söyledim. He bunu bir şekilde aşabilir misiniz, aşabilirsiniz bu da sizin yeteneklerinize bağlı. Gelelim şantiye konusuna valla Türkiye'de olan durumlara bir yorum yapamam ama burada "tradie" dediğimiz kesim Avustralyali erkekler %75 i nerdeyse inşaatlarda çalışıyor. Çünkü çok fazla bir alan yok onlar için. Cbd de plazalarda falan ağırlıklı olarak kadınları görürsünüz. Yani burada erkeklerin inşaattan çekilmesi demek adamların aç kalmasıyla eş değer 😬. Bir başka başlık olarak "burada tanidik yoksa zorlanirsiniz" kismina evet dogru. Çünkü mevcut sistemde şu anki ekonomik koşullar bunu gösteriyor. Kira, giderler vs. Ve üstüne birde hastalanıp hastaneye falan giderseniz elinizde hicbirsey kalmayabilir. Ben bunları söylerken, "Gelmeyin ama ha, sakin gelmeyin" anlaminda söylemedim. Sadece bu durumlari hesaplayip, belki ona göre bir birikim yapıp, ona göre adımlar atın diye söylüyorum. Mesela gelir gelmez gidip iPhone 15 almayın gibi. Çünkü gereksiz bir harcama. Ya da çok pahalı etkinliklere gitmeyin gibi. Paranızı tutun, her koşulu düşünün diye. Ama siz buradan "buraya gelmeyin" anlıyorsaniz yapacak birşey yok. Bilakis videoda söylüyorum ben böyle insanları da eleştiriyorum "gelmeyin de gelmeyin" diyenleri vs. Ayrıca o gurbetçi yakıştırmasıni da hakaret sayarım aynen iade ediyorum. Ve son olarak "nereye gidelim peki?" kısmı. İnanın hiç bilmiyorum. Çünkü şu anda dünya aslinsa garip bir hal icerisinde özellikle covid, Rusya Ukrayna savaşı, şimdi Filistin falan derken dünya ekonomileri aslında daralmalar falan derken manyakca bir şeyler olmaya başladı. Diğer ülkelerde de durumlarin çok parlak olmaması benim suçum değil, Avustralyanin böyle olması da benim suçum değil. Sizi gayet iyi anlıyorum Türkiye'desiniz şartlar çok kötü durumda bir çıkış yolu arıyorsunuz ama gerçeklerden bahsediyorum diye bana kızmaniz gerçekleri değiştirmeyecek. Ben kimseye gelmeyin vs demedim. Hatta burada geri dönen arkadaşlarım oldu herkesten önce ben kalmaları için ikna etmeye çalıştım. Yani buraya gelmeniz için en pozitif insanlardan biri benim öyle söyleyeyim. Velhasıl; başvurunuzu yapın alın vizeyi gelin takılın bir sene sonra gelin bu yorumun altına "samimi" görüşlerinizi yazın. Eğer dediğim şeylerden tam tersi bir durum varsa ben herkesten video çekip özür dileyeceğim. Bol şans!
@kubra1131
@kubra1131 2 ай бұрын
@@aboriginalisler Öncelikle, yorumumu güzel bir şekilde cevapladığınız için teşekkür ederim. Araç derken motoru kast ettim, araba kullanabilirim ve yorumunuz videoya göre daha umut vericiydi🙏🏽😃 Videoda bitişi tanıdığınız yoksa Avustralya yerine başka yer düşünün gibisinden bir cümle vardı ve başka yerlerde de iş imkanı yok ve zaten bütün ülkeler mülteci kaynıyo, ne yalan söyleyeyim direkt gelme diyenlerin ikna versiyonu gibi bir algıya sebep oluyor, aslında sinirim size değil, zaten her yer zor ve maddiyat, kur da zorluyor, ve çalışma izni veren nadir birkaç yerden birini araştırırken olumsuz yorumlar görüyorsunuz, daha önce de yurt dışına gidip çok kötü yorumlar okumuştum anlattıklarınızdan çok daha kötü şeylerdi ve hiç de öyle olmamıştı hatta alakası yoktu, diğer yandan dediğiniz zorluklar da olabilir, ve başka ülkelerde ne söylenirse söylensin şu durum hiç değişmiyor her yer buradan iyidir.
@havalimonu6810
@havalimonu6810 Ай бұрын
Hocam merhaba birkaç soru sormak istiyorum instagramınız var mı acaba ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 24 күн бұрын
Valla hocam Instagram paylaşmak istemiyorum. Gerçekten çok yoğunum oradan cevap vermem neredeyse imkansiz. Bu sebeple buraya yazarsanız elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. en azından sizin durumunuzda olan başka kişiler varsa yararlanabilir. 👍
@user-uo9nh9bi1u
@user-uo9nh9bi1u 3 ай бұрын
Instagram yada direct bir hesap varmi ?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 2 ай бұрын
Buradan yazarsanız sevinirim. Instagram aktif olarak kullanmaya vaktim olmuyor açıkçasi 👍
@BurakYlmaz-jm4es
@BurakYlmaz-jm4es 4 ай бұрын
Abi merhaba kolay gelsin çok geçerli bir video olmuş tşk ederim sormak istediğim konular var orayla ilgili mail adresini veya instagram adresini yazabilir misin
@aboriginalisler
@aboriginalisler 3 ай бұрын
Buradan yazabilirsin hem başkaları da faydalanmış olur. 👍
@BurakYlmaz-jm4es
@BurakYlmaz-jm4es 3 ай бұрын
Türkiye’de B sınıfı ehliyetim var Avustralya tır kullanabilmek için ehliyetin Türkiye’de Sınıfını büyütmek gerekir mi
@BurakYlmaz-jm4es
@BurakYlmaz-jm4es 3 ай бұрын
Gayri resim yollarla gelecek olsak iltica süreci nedir vizesiz geldiğimiz için kabul etmeme olasılığı nedir iltica başvurusu yapmak istediğimizde kaçak geldiğimiz için ne gibi sıkıntılarla karşılaşabiliriz veya yatırım yapacak olursak faydası olur mu
Avustralya’da Madenlerde Calismak
34:24
Aziz Alptekin
Рет қаралды 1,3 М.
MEU IRMÃO FICOU FAMOSO
00:52
Matheus Kriwat
Рет қаралды 11 МЛН
UFC Vegas 93 : Алмабаев VS Джонсон
02:01
Setanta Sports UFC
Рет қаралды 190 М.
Smart Sigma Kid #funny #sigma #comedy
00:19
CRAZY GREAPA
Рет қаралды 10 МЛН
Why You Should Always Help Others ❤️
00:40
Alan Chikin Chow
Рет қаралды 114 МЛН
AVUSTRALYA | ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI NASIL GELİRDİM ?
16:48
Mujge Ozturk
Рет қаралды 2,5 М.
AVUSTRALYA sydney / 2024 yılının ilk ALDI market fiyatı 😲
21:21
Living in Australia for 10 Years
17:32
Senems Melbourne Diary
Рет қаралды 55 М.
YURTDIŞINDA YAŞAMAK GERÇEKTEN ANLATILDIĞI GİBİ Mİ?
15:05
Avustralya Gezegeni
Рет қаралды 3,6 М.
PISMAN MIYIM? | Sydney'de Yasam
25:59
Aysun Gorkem
Рет қаралды 1,6 М.
Herkesin Yaşamak İstediği Ülke AVUSTRALYA’da Bir Gün! 🇦🇺
31:03
MEU IRMÃO FICOU FAMOSO
00:52
Matheus Kriwat
Рет қаралды 11 МЛН