Біблія каже, що БОГ Є СВІТЛО. Що це означає?

  Рет қаралды 5,541

NEBO ON

NEBO ON

29 күн бұрын

Завдяки чому ми бачимо? Світло відбивається від об’єкта, і якщо цей об’єкт знаходиться у вашому полі зору, він потрапляє в зір.
ЯК ПОБАЧИТИ ДУХОВНО?
Світло є поширеною метафорою в Біблії. У книзі Приповістей 4:18 праведність порівнюється зі «світлом ясним». У Филип'янам 2:15 наведена паралель між дітьми Божими, названими «невинними», і зірками у всесвіті. Ісус використовував світло як символ добрих справ: «Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі» (Матвія 5:16). У книзі Псалмів 75:5 про Бога говориться: «Ти осяйний, потужніший за гори відвічні».
__________
Хочете підтримати створення україномовного християнського контенту?
🌿 Поділіться будь-яким нашим відео на своїх сторінках в соц.мережах.
🌿 send.monobank.ua/jar/7SjeQJ43BJ
🌿 Станьте нашим постійним меценатом на Патреоні
/ neboon
🌿 АБО підтримайте одноразово будь-якою сумою 4731 1856 2833 3814 (ПриватБанк)
Ми в соц.мережах:
profile.php?...
*****
Дякуємо за вашу підтримку!

Пікірлер: 63
@oksanaksjusha8785
@oksanaksjusha8785 27 күн бұрын
В найтемніші, як на мене, часи в моєму житті, коли вже опустилися руки, а відчуття були, що впала на коліна і не мала сил встати, я зустрілася лице в лице з Ісусом, що подав руку допомоги, вселив надію, додав світла і почав діяти в моєму житті(через людей). Я молилася щоб Господь послав на моїй хресній дорозі Симеона, щоб допоміг нести хреста і сама незчулася, як Ісус обійняв за плечі і сказав "не бійся!, не плач! Я з тобою!", а Вседобрий Господь послав мені скільки людей, які допомогли мені пережити той час, які показали інші сторони ситуації, які просто вислухали, або ж розрадили. Тому стараюся тепер бути світлом для оточуючих, незнаю чи завжди виходить, і молюся, дякую за кожен прожитий день, за прояви любові в цьому, за людей яких зустрічаю в житті, за випробування, за хвороби(в такі часи чую "стоп, передихни, подумай для чого це?", а це від втоми, виснаження фізичного і морального). Вибачте, що так багато написала, я ніколи не коментую відео, а сьогодні наче хтось сказав "вперед" і наче під диктовку слова самі таки вилилися. Дякую вам за такий канал, за мотивації, за те Світло, яке надихає.
@Veselka39
@Veselka39 27 күн бұрын
🫂
@neboon
@neboon 27 күн бұрын
Дякуємо, що поділились з нами❤
@jarojagnicho5079
@jarojagnicho5079 27 күн бұрын
Дуже сильне Ваше слово!
@oksanaksjusha8785
@oksanaksjusha8785 26 күн бұрын
​@@jarojagnicho5079дякую, вчуся свідчити про дію Господа в моєму житті.
@jhnkrn7180
@jhnkrn7180 15 күн бұрын
Благословінь від Отця ❤! kzbin.info/www/bejne/aYSoZ4Boepqiaa8si=5kkQ0xp7gTKd4ehd
@lubov5522
@lubov5522 27 күн бұрын
Боже допоможи мені бачити Твоє світло і провадь моїм життям.дякую за світло повчання,благословенного дня.
@oksanayarmoshchuk973
@oksanayarmoshchuk973 27 күн бұрын
Дякую Вам, дуже потрібні такі мотивуючи відео, особисто мене підтримує щоденне читання псалмів, звісно Слово Боже.
@hryn_a2929
@hryn_a2929 27 күн бұрын
Дякую Господу Богу за Світло! 🙏❤️🙏 Дякую каналу за світильник, який ви несете! 🥰
@user-xd2ib1rr1l
@user-xd2ib1rr1l 26 күн бұрын
Господи Ти. надія моя Ти твердиня моя. Амінь. ❤❤❤
@user-pe5mi2hi2l
@user-pe5mi2hi2l 27 күн бұрын
Христос посеред нас. Дякую Богу і Вам за прекрасну науку. Нехай Добрий Господь Благословить Вас і цілий світ. Амінь. Алилуя!!!❤.
@user-kx7ps1sy4r
@user-kx7ps1sy4r 27 күн бұрын
Христос воскрес! Доброго ранку і чудового дня Катя! Чудова тема! Дякую! В першій Пасхальній Літургії при вході до храму парафіяни говорять Світло Христуса!!! Божого благословення і здоров'я Катя! Нехай Матінка Божа береже Катерина Баско і сім'ю! Амінь. Особисто мені грішному віра. Сердечно вітаю зі Львова 🇺🇦! Щиро з молитвою! Пресвяте Серце Ісуса Христа, помилуй нас грішних! Матінка Божа, молися за нас! Амінь. Мир вам!
@user-yk7wx7tt5b
@user-yk7wx7tt5b 27 күн бұрын
Слава Богу за все. Амінь 🙏🙏🙏
@user-ew4lk8tz5x
@user-ew4lk8tz5x 27 күн бұрын
Ой як нелегко проходити важкі часи в сім'ї,в державі.Але в мене тільки одна надія-Ісус!Без Нього цю "долину темряви" пройти було б дуже важко,практично неможливо.Дякую,мій дорогий Спасителю, за те,що не покидаєш,не осуджуєш,не критикуєш.Дякую за Твою безмежну безумовну всепрощаючу любов!💞🙏
@neboon
@neboon 27 күн бұрын
Амінь
@praktikhotelrestaurant7653
@praktikhotelrestaurant7653 24 күн бұрын
Слава нашому Господу Ісусу Христу! Нехай Бог вас благословляє і мене нести це світло. Все розумію. а на ділі дуже тяжко. Обовязково знайдеться хтось хто хоче служити 2 панам. Боже дай терпимості, стриманості переносити ці напади.
@nadiyiasemkiv1450
@nadiyiasemkiv1450 20 күн бұрын
Щиро дякую за чудове і повчальне слово.В найтемніші часи мені дуже допомагає молитва на веовиці ,при запаленій свічці ,а також пооста і щира розмова своїми словами з Ісусом .Дякую за вашц працю.Божого вам благословення ! ❤
@13Born31
@13Born31 22 күн бұрын
Слава Ісусу Христу...!!!. Перепрошую.....ваші проводі ХОЛОДНІШЕ моїх ДУМОК і СНІВ...!!!. Боюся...що ви Далекі до БОГА...!!!. Амінь...💙💛
@user-os4wz5dl8l
@user-os4wz5dl8l 20 күн бұрын
Зберігання світла надії - попри все, що відбувається - це ласка Господа🕊️ Довіра, просто пряма беззаперечна довіра Ісусу та Його словам. Ось це єдине, що тримає тут і зараз🕊️
@user-uk4qb2fq1b
@user-uk4qb2fq1b 27 күн бұрын
Амінь, Слава Господу навіки, Амінь
@oksanakramarenko9491
@oksanakramarenko9491 27 күн бұрын
Дуже дякую за надихаюче відео! Треба весь час задумуватися : для кого ми можемо стати світлом ? Підтримати , розрадити , бо Бог весь час нас супроводжує нас на нашій життєвій дорозі
@juliabert5247
@juliabert5247 26 күн бұрын
Без Божого світла дуже важко. Дякую Богу за допомогою і вам за підтримку. Хай Бог благословляє і береже.
@olyagolomsha7005
@olyagolomsha7005 27 күн бұрын
Якщо людина справді хоче знати Господа, то все лихе само по собі з часом відійде на задній план. Коли я хочу бути у Божий любові і світлі, то не можу триматись гріха....
@neboon
@neboon 27 күн бұрын
Ну, «лихе», лихий завжди воює, щоб ми Бога не пізнавали. Щоб лінувались читати Біблію, щоб не йшли до церкви, «бо погана погода»… Але той, що шукає Носпода, точно побачить плоди. Бог сильніший ща темряву. Віримо в це. Господь, поможи нашій Україні🌿
@hellodolly6339
@hellodolly6339 26 күн бұрын
Намагаюся, хоча можу час від часу дозволити собі ниття або ропіт. Допомагає довіра Творцю.
@user-wk1xq7qm8o
@user-wk1xq7qm8o 27 күн бұрын
Віра в Бога допомагає мені пережити усі темні моменти мого життя.
@yasinec
@yasinec 27 күн бұрын
Прекрасно!!! Молодці і побільше Вам Божого Світла!!!
@user-ut3xo9ky9r
@user-ut3xo9ky9r 27 күн бұрын
Дух Святий,Він є дух Благочестя,допомагає нам у цьому світі .
@user-rb1dx1cw5f
@user-rb1dx1cw5f 27 күн бұрын
Амінь. Слава Богу ,за Сина Його, за Слово, Дякую за передачу, корисно і навчально❤
@user-zu5vg8cn2p
@user-zu5vg8cn2p 27 күн бұрын
Дякую за вашу працю
@user-we6dw9vu9x
@user-we6dw9vu9x 27 күн бұрын
І Сам Господь Бог є світло в прямому сенсі, бо плоть Його світиться, сіяє, та для нас найважливішим є пізнання Божої істини що дає нам вічне життя, та яка закрита від дурного ока. Це світло котре дає ясність разуміння, приводить разсудок до досконалості, так що ми уподобляємось до Нього. Ще скажу що в Вищому світі всі обитателі його мають таку ж подобу як і Сам Бог, і нам належить також втілитись в подібного до них образі та за подобою, а завіряти про те що людина створена від початку за подобою Божою, можуть телепні та нездари недолугі.
@user-eb1sm2hf8o
@user-eb1sm2hf8o 27 күн бұрын
Дякую за вашу працю❤❤❤
@user-yk7wx7tt5b
@user-yk7wx7tt5b 27 күн бұрын
Дуже цінна інформація! 👍❤️🌷😊
@PROROK.777
@PROROK.777 21 күн бұрын
АЛИЛУЯ ВСЕМОГУТНЬОМУ БОГУ
@TmBabl
@TmBabl 23 күн бұрын
Важко😢
@KostiaValuev-cz6li
@KostiaValuev-cz6li 20 күн бұрын
Мені помагають зустріч з сім'єю ,реколекції і спорт з гітарою
@user-vw3uq5es2w
@user-vw3uq5es2w 26 күн бұрын
У МЕНЕ сьогодні був Міраж.Чесне слово, від сонця
@sanahavlovych5332
@sanahavlovych5332 26 күн бұрын
Важко! Такі передачі допомагають.. дуже гарні кадри, це з фільму? ❤
@user-vl9yr2eu2r
@user-vl9yr2eu2r 24 күн бұрын
Бог є Світло допомагає в нашому житті якщо ми просимо цього колись в вагоні в потязі зчинилась з нічого суперечка по плацкарту проходила людина яка декількома словами зупинила цю суперечку ще декілька хвилин він розказував про щось вже не пам"ятаю та вийшов на найближчій станції всі присутні разом зі мною мовчали хвилин сорок я себе тоді відчував так як би все добро і радість цілого світу було в мені та людях довкола мене шкода що такого стану в мене не було ні до того ні після того склалось таке враження що Господь послав цю людину спеціально для присутніх у вагоні людей я не знаю як склалась подальша доля тих людей що їхали разом зі мною але в моєму житті багато що змінилось якось по другому став дивитись на людей з повагою до кожної
@user-pu1ey6mh7r
@user-pu1ey6mh7r 24 күн бұрын
Як ми можемо зберігати світло? Як? Ми не є джерелом світла. Ми тільки можемо прийняти світло і як 🌙 відбити. Тому мені здається ,що трохи некоректно поставлено питання.
@igorpit4881
@igorpit4881 27 күн бұрын
В старому Заповіті написано, що їхній "бог" живе в темряві і зʼявляється з темряви, або як у фільмі жахів на горі Сінай. А ось в Івана Богослова написано, що Бог є Світло і живе в Світлі. А зважаючи на ці слова: "Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. Як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді." (Iван.8:44) "бо Я не говорив батькам вашим, і не наказував їм того дня, як виводив їх із краю їгипетського, про справи цілопалення й жертви.№ (Єр.7:22) "Бог на Божім зібранні стоїть, серед богів Він судить..." (Пс.81:1) а також зважаючи на характер дій старозавітного егоїста і люблячого Ісуса - взагалі то мова йде про різних богів. Але не підскакуйте, що кажуть, що Бог один. Їх багато, а ось служити треба одному. І ми, як люблячі люди, вибрали Бога, якого явив Ісус. При тому видно, що це імʼя Отець і кажуть ще на Нього, що він Всевишній. І як Ісус не гнівався, нікого хворобою не покарав, не вбив - точно такий же Отець. Звісно, тоді й виникає повна ДОВІРА до такого Бога і його легко можна полюбити, як ми полюбили Ісуса. А як можна полюбити Яхве/Єгову? Якщо він має непостійний характер, чудячи по Старому Заповіту: то злиться, то вбиває, то обіцяє, але не виконує, а як виконує, то лиш зле - ти боїшся такого "бога" і тікаєш від його гніву. Тут просто немає місця любові. А ще ми знаємо, або просто повинні здогадатися: любов походить з Раю і Небес, страх, гнів, заздрість, помста, вбивства - походять з Пекла. Є ще один варіант, який розказав одесит, зараз він в США пастир (не сектант!) ВІктор Томєв. Так ось він що сказав: люди, не знаючи і не вміючи розрізняти добрих і злих духів - все приписали лиш одному Богу. При тому тоді ще вони не знали й не використовували, що є ще й сатана, тобто той, хто противиться, хто зрадив Всевишнього. І всі дії були приписані одній особі - звідси й суперечності в Біблії. І я, ще не чувши альтернативних думок, але маючи Совість, зрозумів, що ці всі вбивства, воєнні злочини проти людства, які робили Давид, Ісус Навин і інші - це не справа Всевишнього - він такими справами просто не займається, бо його справа - це Любов. Я на щастя це зрозумів, починаючи читати з Євангелія і саме, що цікаво: від Луки і Івана. І саме це мене заставило засумніватися, що Бог такий жорстокий. І я ще повинен подякувати тим людям, що відзняли тоді Фільм "Ісус" по Євангелію від Луки, що справило правильне враження, щоб зрозуміти - хто є насправді Бог, а хто є агресор. І я зрозумів, коли прочитав про те, що з небес був скинутий стародавній змій на Землю архангелом Гавриїлом. І ось цей змій зобразив з себе божка Яхве, при тому лиш одного відсталого племені, яке і до того приносило людські жертви і потім при Яхве (9 раз є опис). І при тому Скинія Заповіту названа ще й скинею Молоха із-за того, що саме тоді людей приносили в жертву, ігноруючи 10 Заповідям. Про це можна багато писати, і багато дав посилань Андрій Яровий, доказавши, що це різні боги. І що робити? А робити те, що вірити і ДОвіряти треба Богу, якого явив Ісус. Старий Заповіт прибитий: "знищивши рукописання на нас, що наказами було проти нас, Він із середини взяв його та й прибив його на хресті," (Кол.2:14) І правильно зроблено, бо Старий Заповіт є екстремістською книгою і так само є екстремістським невелика частина Корану, а саме останніх його аятів, де християни і юдеї проголошувались ворогами. Дуже прошу не осуджувати, не ображатися на мій погляд. Колись до цього прийдуть всі і тоді проявиться Царство Небесне. Адже ми яхвізмом його не допускаємо.
@neboon
@neboon 27 күн бұрын
Ваш Андрій Яровий, мабуть, не читав Євангеліє від Йоана. Івана 1:17 Оскільки закон був даний через Мойсея, а благодать та істина з’явились через Ісуса Христа. (Переклад Турконяк) В обох заповітах - Бог один і той самий. Ісус теж про це говорив. Не варто приписувати Ббіліі того, що в ній не написано :) Тим більше, «жорстокість» Бога в старому заповіті не взялась ні звідки. Але головне- це те, що сталось на хресті.
@CandyWhite05
@CandyWhite05 27 күн бұрын
Дякую Ігоре.......хай господь і янголи просвітляють і допомагають вам)
@user-wb4io8un5g
@user-wb4io8un5g 27 күн бұрын
Руске іго-гнітить Україну і досі.Тактика ворогів-спотворювати назви, возведичувати руских князів-бандитів (Ольга владімир Ярослав),співати згибельні пісні,поширювати темряву(атеїзм,розпусту). Просвітлення-Богопізнання. Хай Бог береже Україну,щоб руска темрява не насуналась на нас Навіть Леся Українка-назвала себе Українка-бо відчувала потворність назви Русь.Прус=рус=Росія.І не росіянин, а руский, ми ж не кажемо чехіянин, сербіянин, а чех, серб і чех-Чехія, серб-Сербія, рус-росія. Відкинути все руске-перемогти темряву.
@CandyWhite05
@CandyWhite05 27 күн бұрын
До недавна жив на гаваях всесвітньо відомий доктор Іхеліакала Хью Лін......своїм життям він показав мудрість , силу і любов бога. А відомим він став, коли сцілив всі три полікліники тюрьми з душевнохворими вбивцями та гвалтівниками, вони стали адекватними і нормальними, ні ліки ні кайдани не потрібні, психічні розлади зникли, знаєте як???? Доктор завжди ьрав відповідальність на себе, коли у когось була біда, чи коли він почував негатив за щось на когось, він....казав в думках, будьласка прости мене, за негативність до тебе, я люблю тебе, і благодарю( до бога за сцілення проблеми, негативу).......іще багато добра зробив, бо всіх вважав одним цілим, єдиним, і коли сцілювався він від негативу, то сцілювалася і людина, що страждала.............ми всі органи в одному гіганському тілі бога, і не добре коли органи вбивають одне одного, тоді смерть всього тіла, .........любов це найбільша сила, і їй підсилу сцілити всі проблеми людей, тіл, душ.....однак чи обираємо ми цей шлях?????
@user-mq7ks3pq2i
@user-mq7ks3pq2i 18 күн бұрын
Це якийсь жах а не погляд !!! Ти що є відьма , що з твоїми очима ?
@user-md7dc8ye2o
@user-md7dc8ye2o 27 күн бұрын
А хіба у вашій церкві немає братів, що допустили сестру--жінку навчати, якщо вже така заповідь профанується, а що буде далі? Дайте їй групу діточок, це буде правильно, а для всіх має бути вчитель і проповідник........
@neboon
@neboon 27 күн бұрын
А хіба у протестантських церквах немає жінок-служителів? Жіноче служіння ж веде не пастир🤔😀
@CandyWhite05
@CandyWhite05 27 күн бұрын
Головне це благодать що відчувається у присутності людини, не її стать
@user-ry5ep8nk1j
@user-ry5ep8nk1j 24 күн бұрын
​@@neboon,у протестантів офіційно признане жіноче священство,жінки навіть є пасторами і вчать з кафедри,популярні Джойс Майєр,Кетрін Кульман,Реннер,Коупфілд та інші. І дружини пасторів проповідують зі сцени,як жінка Ледяєва. То ж хай приберуть спочатку сучки зі своїх очей. Проповідувати Слово Боже ,роз'яснювати вчення Христа це борг кожного християнина,незалежно від статі,національності,віку, фіз.можливостей.Ми маємо жінок святих Ольги,Ірини,Ніни,які проповіддю і діями просвітляли цілі народи. З амвона церкви жінки не проповідують,як писав ап.Павло,а поза храмом,жінки теж свідчать про Христа,маючи дари Святого Духа,тому що у Христі немає ні жінок,ні чоловіків,ні рабів,ні варварів,ні юдеїв,а лише нове створіння Галатам 3:28;2 Коринт.5:17
@user-md7dc8ye2o
@user-md7dc8ye2o 18 күн бұрын
@@CandyWhite05один наш брат деколи каже такі слова---:"головне, щоб Головне завжди було Головне...." взагалі слово БЛАГОДАТЬ, яке часто зустрічається нам в Біблії воно, в буквальному сенсі, означає Добре(благо) Давання(дат ь), це слово перейшло з старої болгарської мови. В перекладі Огієнка це слово пояснюється, як " Божа ласка з Його дарами". Ви пишете, що це можна відчувати, дуже сумніваюся, що дари Божі відчуваються. Іх або приймають, або відкидають, або примножують. Ви, самі не розумієте, що говорите. А якщо ви думаєте, що виконання заповідей Господніх це не головне, то ви дуже помиляєтесь. Бог для жінки визначив її місце в служінні, і ніхто не має права Слово Боже порушити. Цього дотримувались 2000 років тому, коли були гоніння, за часів давнього Риму, за асів Середніх віків, за Радянських часів жінки також не проповідували, і не були пастора и, бо віруючі Бога боялись і сповідували віру по Євангелії. А зараз почалось відступлення. І я розумію, що так має бути, бо так каже Господь , "бо не всі наші". Так, не всі ті, хто сьогодні називають себе християнами, є християни. Бог дав людям Індикатор, який є Слово, Біблія, і дивитися, ану, гонінь нема, біди нема, голоду нема, будуть Моє слово берегти і виконувати? ОТ вам і результат. Всі пам'ятають як в притчі господар казав слузі своєму :--у малому ти був мені вірний. Тому читайте Євангеліє і не відступайте від Слова Божого.....
@user-md7dc8ye2o
@user-md7dc8ye2o 18 күн бұрын
@@neboon а ви хоч знаєте хто такі протестанти?? І звідки вони взялися? Взагалі слово протестант воно відноситься суто до ЛЮТЕРАНІВ, тому що про це говорить історія церкви,. Зараз цілком помилково таким словом називають різних віруючих не офіційного релігійного руху. Це абсолютно неправильно. Я не знаю, що таке жіноче служіння. Яка має бути церква, які служіння проводяться, це все вирішують віруючі брати і сестри, але, щоб порушити. Божий порядок, таке навіть в думках не буває.
@user-vr2jw9zu5s
@user-vr2jw9zu5s 23 күн бұрын
Амінь.Світло в темряві світить і темрява Його не затьмарить... Слово світильник для ноги моєї і ліки для тіла мого...
原来小女孩在求救#海贼王  #路飞
00:32
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 29 МЛН
Nonomen funny video😂😂😂 #magic
00:27
Nonomen ノノメン
Рет қаралды 16 МЛН
Which one will take more 😉
00:27
Polar
Рет қаралды 66 МЛН
McDonald’s MCNUGGET PURSE?! #shorts
00:11
Lauren Godwin
Рет қаралды 32 МЛН
Прямой эфир с пастором Крисом 9 сезон 4 фаза 2 день
Пастор Крис Ояхиломе на Русском
Рет қаралды 14
原来小女孩在求救#海贼王  #路飞
00:32
路飞与唐舞桐
Рет қаралды 29 МЛН