Hocam kan katmada ki titizlik konusunda size sonuna kadar katılıyorum , 12 yıl boyunca bir dişisine bir erkek bulamayan , uyduramayan bir büyüğümü bilirim. Soya bir kuş katmak en az 3 yıl 3 defter yer , Soya soy katmak ise 5 yıl 5 defter yer. Kuşlarınızın topağa girmesi , adetten çıkmaması kanın ağırlaşmasından değil. sadece ağızların karışmasından kaynaklı
@gokhanyorukoglu25243 жыл бұрын
Hocam akrabalı aynı soy içerisinde , Ana baba dan ömrü boyunca verdiği tüm yavrular 1. ağız , bu birinci ağızlardan alınan tüm yavruları da 2.ağızdır. Ağızlar kendi aralarında eşleştirildiğinde kanda en ufak ağırlaşma olmaz , lakin ağızlar birbirine karıldığında yani 1. ağızlarla ikinci ağızlar eşlendiğinde kanda ağırlaşmalar , minyonlaşmalar genetik kusurlar.... ortaya çıkmaya başlar.
@MrFatihden2 жыл бұрын
Hocam dönüp dönüp izliyorum Allah sizden razı olsun hem bilgi hem gelişim hem de belgesel tadında tarih
@hakandemirdogan97323 жыл бұрын
Gerçek ten güzel bilgiler tecrübenin dile gelmesi
@remzisahin82463 жыл бұрын
Aleyküm selam hocam emeklerinize sağlık güzel bir video ve bilgiler..
@cengizulker74113 жыл бұрын
Aleykümselam ağzına yüreğine sağlık hocam.
@rifatmetin58333 жыл бұрын
Selamlar saygılar gönlünüze yüreğinize sağlık
@kuscuhocanizamiakturk3 жыл бұрын
Dostum, iyi bir damızlıkçı olan senin gibi bir kardeşimi burada görmek beni memnun etti. Vesselam.
@rifatmetin58333 жыл бұрын
@@kuscuhocanizamiakturk ogrenecek cok seyimiz var daha cok var
@kuscuhocanizamiakturk3 жыл бұрын
@@rifatmetin5833 İşte bu seni iyi kuşçu yapıyor, ne zaman ben biliyorum dersen, işte o bitmeye başladığın gündür. Vesselam.
@guraygul69613 жыл бұрын
Hocam, dilinize sağlık. Böyle bir seriye ihtiyaç vardı. Video larinizi numaralndimaniz çok iyi olmuş. Yanlız ufacık birşey dikkatimi çekti. Ses çok az geliyorlar. Eğer düzeltme imkanınız olursa, mükemmel olur. Saygilarimla
@MehmetYilmazer-p5u4 ай бұрын
Eşleştirme ilmi Neyi neyeeşleştirebileceğini bilmek Doğru eşleştirmeler istediğimiz kuşa ulaştırır bizi
@limonilesurannkanal75813 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık hocam
@sefahaykr17043 жыл бұрын
Aleyküm selam ağzınıza sağlık hocam 👋
@ismailakyuz5458 Жыл бұрын
Sagol hoc
@mehmetsahinkzltas1393 жыл бұрын
Aleyküm selam Hocam Değerli bilgileriniz için teşekkürler👏
@kralemmifeleksizler11 ай бұрын
Ďegerli hocam mevzu güzel mendil kanununa uygun hareket ederseensikinti olmaz aantalyadan 84 yasindafeleksiz üreten emmi ❤
@halilibrahimbasar48742 жыл бұрын
Selamun aleykum hocam. Yaygın bir yanlış varki doğru olarak biliniyor oda şudur; insanlar çok büyük star oynayan kuslari dazmizliga ayırıyorlar bunlar seyir için ucurulur ama damizlik yapilmaz. Damizlik yapılacak kuşlar ayni soy içinde, gelmesi gitmesi standart olan orta kuşlar dan olursa , kanalin tutmasi altından gelenlere aktarması daha kolay olur. Mesela sizin kümeste ayni soy ayni kamdan 10 tane eski soyunuz var istediğimde eş yapayım tutar derseniz bilinki böyle bir kaide yok. Fakat çok istisna temiz kan soylar var kendi içinde kimi kime vurursan tutuyor birbirine yakın oynuyorlar.
@kuscuhocanizamiakturk2 жыл бұрын
Dostum, doğru tesbit. Büyük oynayan kuştan iyi damızlık olmuyor. Sadece soyu devam ettirmekte kullanabilirsin. Bizim en büyük kanallarımızın ataları hep standart kuşlardır. Bizim deli erkek dediğimiz, 6 yaşında bile her uçurulduğunda 30-35 m oynayan bir erkekti. Çılgın onun yavrusu idi, mükemmel bir seyir kuşuydu, fakat hiç bir yavrusu tarısı kadar oynamadı.sarı boncuklular dediğimiz kanalın babası yerde dönüyordu, hiç uçuramadık, annesi ise 25-30 m oynayan, fakat 12 yıl aralıksız oynayan bir dişiydi, yavrularının neredeyse tamamı muhteşem oynadı. Onun için kanal takibi çok önemli, kanallar bir soy kuşların değişik türevleri olarak arşivlenip, bir biri ile uyumlu olanlar eşlenmelidir. Bütün eşlemelerden çıkan sonuç iyi olsaydı, kuşçuluk çok kolay olurdu. Bu ömür boyu sürecek zahmetli bir süreç. Vesselam.
@kanatsesleri45622 жыл бұрын
🙏🏼🕊️🕊️
@MehmetYilmazer-p5u4 ай бұрын
Hasbelkader diye bir şey olamaz kainatta tesadüfe tesadüf edilmez biz bu sistemi çözemiyoruz o farklı bir şey
@nuhakcali68073 жыл бұрын
Alesküm slm abi
@sevketkorkmaz47032 жыл бұрын
Selamün aleyküm ses için mikrofon kulan abi tşk
@Wonder_white2 жыл бұрын
Abi bende vallahı bi dişi vardı kuş sökük değildi damızlıktı arasıra kalkıp uçuyodu her uçmasında elektrik tellerine konuyodu 4 tane yavru aldım bütün yavruları aynı annesi gibi aynı elektrik teline konuyodu 15 tane yavru içinde sadece o kuşun yavruları tele konuyodu bende kuşuda yavrularınıda gönderdim üstelik yavrularıda iyi oynuyodu
@cilekeshademreis34782 жыл бұрын
Hocam alt üst çapraz yapsak veya annesi bir babası ayrı veya babasi aynı annesi farklı olur mu hocam
@kuscuhocanizamiakturk2 жыл бұрын
Dostum, mecbur kalırsan bir sefer belki yapabilirsin, fakat doğru olan akraba eşlemelerinden kaçınmaktır.
@kotukuscu17352 жыл бұрын
Abi öğreteceğin çok öğreneceğimiz çok Abi hangi durumlarda kus ucurulmaz özellikle bu tüy değişim sürecinde neler yapılmalıdır. Abi kusura bakma kahve muhabbeti yapmıyorsun bizde öğrenci gibi dinliyoruz.artık sana rahat yok biz sorucaz sen anlatcan .Allah razı olsun saygılar
@aricilik013 жыл бұрын
Hocam kuş eşlemeyle ilgili çok fazla sırrı açığa verdiğinizi düşünüyorum. İnsan bazı meseleleri, bazı çözümleri biraz da kendisi çaba sarfederek öğrenmeli diye düşünüyorum. Oturup bugün genetik biliminin babası sayılan Mendel'i okumakla işe başlasa zaten işi çözecektir. Kuşçu arkadaşların %90 ının yaptığı şu. İki tane eline kuş geçer. Bunları eşe atar. Altından düşen göz doldurursa diğer kuşları gönderir ve bu kuşun altından yürür. Bir de şunu öğrenmişler alt üst yuva çaprazlama. Yaa istersen onuncu kuşakla çaprazla. Bu kuşlar yine öz kardeş yine öz kardeş. Soayal medyada görüyoruz. 20 yıllık tek soy kuşlar reklamı. Eğer gerçekten tek soysa sende kalsın çünkü o kuşlardan bir halt olmaz. Mendel bunu bezelyeler üzerinde denemiş. Bir buruşuk bezelye ile bir parlak bezelyenin birleşiminden şimdi tam hatırlamıyorum ama beşbin küsür parlak bezelye elde etmiş. Ve buna F1 geni demiş. Sizin Orhan ve Bahadır abilerle bahsettiğiniz o ilk ortaya çıkışı işte bu F1 genini taşıyan kuşlardır. Mendel sonra bu tamamı parlak olan bezelyeleri kendi içinde döllemiş alttan gelen bezeltçyelerin üçbin küsürü parlak yanlış hatırlamıyorsam bindörtyüz cşvarında buruşuk bezelye elde etmiş. Buna da F2 geni demiş. Tekrar alta girmiş (yani toruna). Bu sefer üçbin küsür buruşuk; bin küsür parlak bezelye elde etmiş. Bu da bizim F3 genimiz. En son dördüncü nesilde, yani F4 te tüm bezelyeler buruşuk çıkmış. Şimdi iyi bir damızlık F4 geninden olmaz mı ? Tabi ki olur. Ama uçurmak.için asla olmaz. Kan muhafazası için o hat korunur. Ama uçacak kuş mutlaka F1 hattından çıkar. Mendel sonra da bu çalışmanın üzerinden giderek çapraz dölleme teorisini geliştirmiştir. Ama bu çapraz dölleme aynı kardeşler içinfe değil bir melezleme çalışmasıdır. Benim naçizane kendi görüşüm ABD yi ABD yapan da bu olmuştur. Yeni dünya ilk keşfedildiği Avrupa'da duyulunca memur zihniyetli insanlar yerinde oturup kalmış en gözü kara en cevval Portekiz'lisi, İngiliz'i, Alman'ı, İspanya'lısı o günün şsrtlarındaki ilkel gemilerle bir bilinmeyene doğru yola çıkmış ve orada artık milliyet kavramı kalmadığı için birbirleriyle melezlenmişlerdir. Ve ortaya ABD gibi çok gelişmiş bir ülke çıkmıştır. Dediğim gibi bu benim görüşüm. Karşı düşüncede olanlsr da olacaktır saygı duyarım.
@kuscuhocanizamiakturk3 жыл бұрын
Sevgili dostum, yorumunuzu okumaktan büyük keyif aldım. Sizin gibi mantıklı ve bu işe katkı yapacak arkadaşların daha fazla yorum yapması yerinde olacaktır. Ben sizin gibi detaya girmek istemiyorum ve biraz basit anlatmaya çalışıyorum. Ben bir kaç defa sizin gibi bilimsel detaya girdim, kuşçulardan tepki gördüm, ukalalık gibi algılandı. Fakat sizin yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Ben sizin dediklerinizi fıtri yaklaşım olarak anlatıyorum. Hem ilahi dinlerde, hem de Budizm, Hinduizm gibi dinlerde, Mendel'in de belirttiği yaklaşım insanlarda uygulanmıştır. Kadim medeniyet bunu kendisi zorluyor. Mısır kralları ensest ilişki içinde olmuş, onlar da bunu sadece krallar için uygun görmüşler, çünkü kendilerini yarı, hatta tam tanrı olarak görüyorlardı. Hayvanları serbest bıraktığında da kendiliğinden fıtri kurallar uygulanıyor. Bizim kuşçular saf kanal oluşturacağız diye çok yanlış uygulamalar yapıyorlar. Lütfen bu görüşlerinizi mümkün olduğunca başka kuş platformalarında da paylaşınız. Ben bu videoları çekerken amacım tarihe bir not düşmekti. Ben bu kadar bile izleneceğiniz düşünmüyordum, hele sizin gibi bu işlere özel meraklı arkadaşlarıma ulaşabileceğimi hiç düşünmüyordum. Hiç bir kuş seferi, kuş görüntüsü koymadan, sadece sohbetle bu kadar meraklıya ulaşabilmek gerçekten sevindirici. Demek ki benim gibi düşünen insanlar varmış, fakat kendileri adına birilerinin bunları ifade etmesini bekliyormuş. Vessselam.
@aricilik013 жыл бұрын
@@kuscuhocanizamiakturk keyif aldığınız ve yorumumu beğendiğiniz için çok mutlu oldum hocam. Çok teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi. Doğa bu kuralı kendi içinde uyguluyor. Örneğin kurtlar ana erkil yalıyorlsr. Sürüde sadece dominant dişinin çiftleşme hakkı vardır. Aslanlar keza öyle. Baskın erkek sürüdeki dişilerle çiftleşir. Alttan gelen erkekler belli bir erişkinliğe grlince sürüden kovulur ve kendine başka sürülerden ayrılmış genç dişilerden yeni bir harem oluşturur. Ama maalesef insanoğlu, özellikle geri kalmış toplumlarda "kız dışarı gitmesin veya mal bölünmesin" gibi bazı gereksiz kurallarla amca çocuğu, dayı çocuğu gibi soy içinde eşlemeler yapar. Maalesef bu durum her açıdan sakıncalıdır.
@aricilik013 жыл бұрын
@@kuscuhocanizamiakturk ayrıca tarihe gerçekten çok kıymetli notlar düştünüz. Ağzınıza, emeklerinize, yüreğinize sağlık. Çekmiş olduğunuz bu videolar benim düşünceme göre daha hak ettiği popülariteye bile ulaşamsdı. Gün geçtikçe bu kitle çok daha artacaktır diye düşünüyorum.
@yasin_baran3 жыл бұрын
Aleyküm selam hocam dizi tadında olmuş tüm bölümleri izledim beğendim ☺️sizin kümesinizi ve kuşları anlatan bir video görmek isteriz.Saygılar
@kuscuhocanizamiakturk3 жыл бұрын
Dostum, 15. Bölümü kümesimin önünde çektim, fakat kümesim görünmüyor. Benim kümesimden ne zaman fotoğraf veya video paylaşsam kuşlarım hastalanıyor. Dün bir kardeşime bir kaç fotoğraf ve video gönderedim, bir küçük yavru öldü ve videosunu çektiğim yavru hastalandı, umarım ölmez. Onun için paylaşım yapmıyorum. Vesselam.
@yasin_baran3 жыл бұрын
@@kuscuhocanizamiakturk hocam anladım haklısınız emeğinize sağlık tekrar teşekkür ediyorum bende baltacılar var çok iyi tecrübe oluyor benim açımdan yüreğinize sağlık
@kazimklckya15442 жыл бұрын
Sayın hocam merhaba bir dışı hediye edebilirmisin.
@kazimklckya15442 жыл бұрын
Teşekķür ederim hocam genede.
@mehmetazman77072 жыл бұрын
selam aleyküm hocam kan katmak için erken mi dişimi sokulur
@kuscuhocanizamiakturk2 жыл бұрын
Dişi çok önemli. Vesselam.
@mehmetazman77072 жыл бұрын
@@kuscuhocanizamiakturk yanıt için teşekkürler hocam 👏👏
@MehmetYilmazer-p5u4 ай бұрын
Sabredip de kuş islah eden yok islah yoluyla kuşun eksikliği tamamlanabilir Onun da ayrı bir ilmi var elbette
@tenekecisaimustakuslar73962 жыл бұрын
Her seferinde kuş katmaktan bahsediyorsun hocam kan girmeden kuşu yönetmektir ustalık.
@kuscuhocanizamiakturk2 жыл бұрын
Öyle ustalık olmaz, onu yapanların kuşlarından ayakta kalan bir kişi görmedim. Mühim olan uygun kuşu katabilmek.Marifet odur.
@tenekecisaimustakuslar73962 жыл бұрын
@@kuscuhocanizamiakturk Sen görmedin diye olmaz diye birşey yok kuş kattığın zaman o kuşun kan hattını tamamen değiştirmiş olursun iyi yönünü aldığı kadar kötü yönünü alacaktır.
@kuscuhocanizamiakturk2 жыл бұрын
Peki dostum, zaten bizim kuşçu milleti kendi bildiğinden şaşmaz, hep kendisinin doğru olduğuna inanır. Bir soru, Tenekeci Saim Usta kuşları nasıl elde etti. Biz kırdığını, farklı kuşlar eşlediğini biliyoruz. Tenekeci Saim Usta kuşları diye bilinen çok sayıda kuş mevcut, bu konuda internette epey bilgi var, bakılabilir. Elindeki iki kuştan yıllarca kuş üretip uçuran Ankara’da görmedim, başka yerleri bilmiyorum. Benim kanalda yayınlanan Yaşar Usta videosunu da seyretmeni tavsiye ederim.
@mirocuido2 жыл бұрын
Peki hocam burada değişik birşey sormak istiyorum .. Anne kuşun altından gelen her hangi bi erkek le anneyi eşkeştirsek? Yada baba ile kızını eşleştirsek nasıl olur. Teşekkür ederim..
@kuscuhocanizamiakturk2 жыл бұрын
Bizim hiç yapmadığımız bir şey, kesinlikle tavsiye etmem.