България НЕ Е създадена през 681?

  Рет қаралды 776,607

The Clashers

The Clashers

2 жыл бұрын

Всеки учи, че Българската държава е създадена през 681 година! Оказва се обаче, че това съвсем може да не е така. През годините излизат нови и нови доказателства, че хановете от миналото са имали държавност много преди това. Защо ни заблуждават?
🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод "Clash1" и 3% от техника с "Clash1PC" - ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай "Топ мистериите на СВЕТА" тук: bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай "Топ мистериите на България" тук: ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: bit.ly/2CBUf8k
681-ва, това е годината, която всеки българин знае. Тя е отговорът на въпроса: Кога е създадена Българската държава? 681-a e годината, в която Аспарух сключва договор с Визайнтия след битката при Онгъла, чрез който България е призната от император Константин IV. На пръв поглед годината на основаването е безспорен факт, на който ни учат в училище. Има обаче някои странни несъответсвтия, за които може бе не знаете.
Днес ще се запитаме: Кога реално започва историята на България и защо някои смятат, че е доста преди 681 година?
Социални мрежи:
✦ Facebook: bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: the.clashers@yahoo.com
Това е четвърти епизод от историческата ми серия в канала и ако сте изпуснали някои от предишните, може да ги видите като натиснете годре в дясно. Много хора ми писаха да проследим историята на България и нейните странности от самото й начало и за това реших да ви послушам. Няма да влизам в полемики относно титлите хан, кан, княз или просто владетел, защото са обект на много противоречия. Избирам да използвам думата хан, защото навремето аз така съм го учил в училище, но в никакъв случай не твърдя, че е правилно. Ако някой е запознат по темата може да остави коментар.
Да се върнем обаче на документа, който описва 5 имена представляващи управлението на най-ранната история. Първото име е Авихотол, който е управлявал според различните тълкования от 146 или 165 година. След него идва Ирник, Гостун, Кубрат и Батбаян. Ето какво се казва "Тези петима князе управляваха княжеството оттатък Дунава 515 години с остригани глави и след това дойде отсам Дунава Аспарух княз и досега.". Ясно се говори за княжество, макар и някои години да се разминават с други източници.
Например за Авихотол се споменава, че е управлявал 300 години, което както се сещате няма как да стане, по скоро родът му управлявал цялото това време. Според някои ерхеолози, Българската държавност е съществувала над 500 години преди официалното и признаване през 681 година. Въпросният именник споменава единствено, че Аспарух е владетел отвъд дунава и е преместил столицата на държавата. В летописа не се среща идеята за създаване а само за разширение.
Защо обаче се премълчава този факт след като е толкова важен. Една вероятна причина е ролята на славаните във формирането на българската държава. Така наречената славанофилска тенденция, която се е поддържала силно през комунистическите години. Според тях българската държавност се е зародила едва след съюза между прабългари и славяни. Много сведения обаче показват друго.
Тук е добре да се споменем, че едни от най-видните историци в миналото като Петър Богдан и Паисий Хилендарски също не смятат 681 година като такава за създаването на България. Те единствено говорят, че тогава предците ни превземат Мизия.
Така през 681 Аспарух е признат за владетел на България. Тук обаче има един проблем. В този договор не се признава една нова държава, а само разширяването на териториите на съществуваща такава. В документа се говори и за финансови тежнения в полза за българите или така нареченият данък, който Византия трябва да изплаща заради загубата си. Никъде не се споменава една нова държава. Най-важната част от този договор е отказа на византия от териториите си, които губи в полза на българите в следствие на войната.
Много историци са на мнение, че договорът от 681-ва е всичко, но не и признаване на изцяло нова държава или независимост. Той по-скоро констатира съществуването на така и урежда отношенията в ново статукво.
Надявам се епизодите от историческата тематика да ви харесват и ако е така да оставите по един палец нагоре. Също ако все още не сте абонирани, може да го направите и то с камбанката, за да не изпуснете нещо интересно.

Пікірлер: 2 410
AlexKKH91
AlexKKH91 2 жыл бұрын
България е била велика още преди "признаването" като държава! Страхотен епизод Слави.
Krash San
Krash San 2 жыл бұрын
Слави... Браво... Аз съм на 32, и мога да ти кажа само, че ролята ти в знанията на подрастващите поколения е изключителна... Всички говорят за теб... Продължи моля те по тази пътека... И ще видиш, че не само 1млн. абонати ще стигнеш до края на годината.. А ми и ще си първият българин успял да влезе в световната KZbin платформа... Пожелавам ти да си здрав и силен... Не се поддава на хейт... Това само е знак, че си успешен... Не забравяй.. Благодаря
venelin grozev
venelin grozev 2 жыл бұрын
Слави,търси информация и прави повече епизоди за нашата история!
EDM
EDM 2 жыл бұрын
Правилна,проверена и истинска информация!
Lili Ivanova
Lili Ivanova 2 жыл бұрын
И аз съм на същото мнение🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
petar andreev
petar andreev Жыл бұрын
@EDM А ти от къде разбра, и защо чакаше слави да ти я поднесе.?
mini gg
mini gg 8 ай бұрын
@petar andreev и аз това се чудя то не всичко което казва е вярно🤣
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche 6 ай бұрын
@Lili Ivanova ще ме ослепиш с тези знамена
Данаил Хлебаров
Данаил Хлебаров 2 жыл бұрын
Слави, поздравления за свършената работа. Аз съм археолог, правих разкопки и в Плиска и във Велики Преслав. Истината е, че в 680 - 681 г. се сключва пореден мир между България и Източната Римска империя, в следствие на който империята дължи финансово обезпечение, а България придобива нови територии, на юг от Дунав. И да, никога флота и лично императора не застават на чело на войската, освен ако няма пряка опасност за империята и не става въпрос за сериозен опонент. Защитавам теорията за 165 г. като начална за България в Европа.
Nikola Georgiev
Nikola Georgiev Жыл бұрын
Интересно ми е и искам да попитам нещо малко встрани от темата. Става дума за Ипсилона с двете хасти, който стои зад гърбът на Канът в началото на видеото на Слави. Та, имах доста сериозно пререкание с един мюсюлманин, който видя Розетата с Ипсилона и възкликна "Ооо, ти си Осман". Меко казано чувството беше челен удар с влак. После спорове и т.н. Той ми каза после кой филм гледа тогава, преди няколко години, голяма част от мюсюлманския свят. "Ертугрул Гази". Проверих и наистина той казваше истината. А там във филмът, ЧУДО. Зад гърба на Византийския владетел стои "Ипсилона с двете хасти". Може ли да се намери логично обяснение за това. Благодаря предварително. И Бог да пази България.
Димитър Чифильонов
Димитър Чифильонов Жыл бұрын
@Nikola Georgiev елементарно е по всяка вероятност обяснението, я династичен брак, турска жена или наложница, вземете за пример в днешно време Кобургите например, германска династия, а в цяла Европа са те.
ツDexer4o
ツDexer4o 10 ай бұрын
Дори не сме били и траки... Ние сме си били българи винаги, примерно българският календар, супер стар, ние сме топ 3 най-стари народности.🇧🇬
Илиян Георгиев
Илиян Георгиев 5 ай бұрын
а извинявай най - старите народи и не сме ТОП 3 а сме ТОП 1
Илиян Георгиев
Илиян Георгиев 5 ай бұрын
@ツDexer4o А извинявай най-старите народи ТОП Най - стари народи в света ТОП 1 е България
Diyan Yanev
Diyan Yanev 2 жыл бұрын
Щастлив съм че има хора като теб, да споменават историята за нашата велика държава
Dzhoko Donev
Dzhoko Donev Жыл бұрын
Velika drzava ? Koja
NoCommentary Gameplay
NoCommentary Gameplay Жыл бұрын
@Dzhoko Donev Ти малумен ли си как кога винаги е била велика
Dzhoko Donev
Dzhoko Donev Жыл бұрын
@NoCommentary Gameplay vsicki Tarari dolu pod zemjata
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche 4 ай бұрын
@NoCommentary Gameplay Ти господине трябва да си засрамен от себе си, че толкова вулгарно отговаряш и лично приемаш един прост въпрос. Историята като всяка наука трябва да е безпристрастна. Айде моля
Kristian Dimitrov
Kristian Dimitrov 2 жыл бұрын
Слави, проследи нашата история преди 681г. дори преди кубратова България, мисля че ще бъде много интересно за всички
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche 6 ай бұрын
@Фружин Какви сърби какви българи през 5 и 6 век, бе? За какво говориш. Много от нещата които каза са просто написани неща за хуните които ти наричаш българи за което твърдение няма много доказателства особени емпирични на каквито най-вече се надявам. И Анастасий Библиотекар е живял през 9 век не 4ти.
Фружин
Фружин 6 ай бұрын
@Friedrich Nietzsche какви сърби?? За какво говориш?
Georgi Terziiski
Georgi Terziiski 3 ай бұрын
@Friedrich Nietzsche
sPiniz
sPiniz 2 жыл бұрын
Слави слагай по едн английски субтитри, за хората като мен който искат да споделят клиповете с приятели не говорещи български !Благодаря
JohnBrave
JohnBrave 2 жыл бұрын
Ще се опитам да направя
martinh1914
martinh1914 2 жыл бұрын
Брат занимава се 2 седмици с обработване а ся субтитри
Ivan Aleksiev
Ivan Aleksiev 2 жыл бұрын
Писането на субтитри отнема много време. Дори със специализиран софтуер е голяма играчка. Още повече че тук има голямо количество документи, термини и т.н.
Viktoria Stoyanova
Viktoria Stoyanova 2 жыл бұрын
Няма да е зле да има отделен човек който да се занимава с това.
Ангел Балабозов
Ангел Балабозов 2 жыл бұрын
DontAsk4Name Те не са в The Clashers от толкова много време
ilko vasilev
ilko vasilev 2 жыл бұрын
Прекрасно видео, подчерта колко сме стари като народ, сега логично трябва да се продължи с връзката между "траки " и българи, моля подкрепете едно такова видео, има доста интересни факти които не се знаят от широката маса от хора. Ще помагаме с инфо и факти, моля подкрепете!
Тодор Черноземски
Тодор Черноземски Жыл бұрын
Съгласен съм
Bonzy Georgiev
Bonzy Georgiev Жыл бұрын
Подкрепям
Албена Стоичкова
Албена Стоичкова 2 жыл бұрын
Страхотно, Слави! Имам предложение: Направи епизод за преселването на българите от Северна Добруджа в Южна. Хората, които ценят историята зная за какви тежки моменти от живота се свързва това. В Южна Добруджа все още има хора, които със сълзи на очи и свити сърца разказват за това.
Stefan Stefanov
Stefan Stefanov 2 жыл бұрын
Браво Слави за Клипа и Бог да прости професор Божидар Димитров . Вярвам , че това което казваш в клипа , ще се наложи и в учебниците. Просто трябва време и мислещи хора ! До нови срещи и поздрави от Варна .
obla4ko
obla4ko 2 жыл бұрын
Много образователна класация!!Браво Слави много се радвам, че има български ютюбъри, които правят такива видеа!😊
hristo goshev
hristo goshev 2 жыл бұрын
Браво Слави, много добър клип. Аз съм абсолютно сигурен че България е много по-стара от това което ни учат, чел съм много литература по темата. За съжаление за “великите сили” така е най-изгодно, да бъде потулена нашата истинска история, надявам се един ден да бъде разкрито всичко !
Фружин
Фружин 2 жыл бұрын
•В 4 век св.Йероним(331-420)”Мизия, тук и България” •В 4век Анастасий Библиотекар,казва “Българите обединиха своето отечество,съгласно родственото им право” •Йоан Антихийски през 5век-480г.”ромейският имератор Зенон се принудил да се съюзи с местните българи,които живеели между Константинопол и Адриатическото крайбрежие”. •Комес Марцелин,през 499 казва-“Арист,военачалникът на илирийската войски, с 50,000 въоръжена войска тръгна против Българите ,които плячкосвали тракия ,боят се завърза при Цурта(Чорлу) където бяха унищожени повече от 40,000 наши. •В манасиевата хроника се твърди ,че по времето на Анастасий (491-518г)Българите завзели долната Охридска земя и цяла Македония. •в хрониката от 7 век на владиката Йоан от Никиу -“Мизия е наречена провинция на България” там се казва ,че родения в Залдаба(Шумен),българин Виталиан(Биталиан) се е бил надигнал(6век-(516 г)против император Анастасий.След сражението (между Шумен и Варна),стратега Кирил се оттеглил във Варна , а Виталиан останал в провинцията България. •Теофан потвърждава:”през 516 година Виталиан въстанал против Източната Римска империя.Армията му се състояла от събирани от Мизия и Тракия -българи” •Теофан през 538 година “В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи “ •Йорданес(готски историк от 6 век) казва-“В Тракия и Македония и Долна Мизия само Българи живеят .” •Константин Багрянородни-е при император Ираклий (610-641) казва-”когато България се намираше под римска власт ,умря князът на събрите,който бе избягал при императора”
d_imov
d_imov 2 жыл бұрын
Ще р хубаво да правиш повече такива факти за българия
Мая Башева
Мая Башева 2 жыл бұрын
Ще ми е интересно видео за религиите в България от самото начало през официалното приемане на християнството до сега. ❤️
Dimitar
Dimitar 3 ай бұрын
М. М.
М. М. 2 жыл бұрын
Страхотни видеа, за нашата история . Не спирай да разказваш за нас Българите! Нека децата гледат и учат че в училище не съм сигурна по какъв начин ще им я представят. Я с турско съжителство я нещо друго.
Stoyan Dimitrov
Stoyan Dimitrov 2 жыл бұрын
Да така е,права си коте.
Gergana Pencheva-Apostolova
Gergana Pencheva-Apostolova 2 жыл бұрын
Много добро, продължавайте. Историята е такава, каквато я пренапишем всеки път - има скрити записи, има неизвестни артефакти, има, в крайна сметка, устни предания, чиято езикова картина не е изследвана. Но, щом сте започнали, продължавайте, не спирайте. Това някак не е достатъчно, искаме още в този стил.
Ognian Kamenov
Ognian Kamenov 2 жыл бұрын
Ya vizh G'rcite kvo pravyat - falshificat sled falshificat
Фружин
Фружин 2 жыл бұрын
•В 4 век св.Йероним(331-420)”Мизия, тук и България” •В 4век Анастасий Библиотекар,казва “Българите обединиха своето отечество,съгласно родственото им право” •Йоан Антихийски през 5век-480г.”ромейският имератор Зенон се принудил да се съюзи с местните българи,които живеели между Константинопол и Адриатическото крайбрежие”. •Комес Марцелин,през 499 казва-“Арист,военачалникът на илирийската войски, с 50,000 въоръжена войска тръгна против Българите ,които плячкосвали тракия ,боят се завърза при Цурта(Чорлу) където бяха унищожени повече от 40,000 наши. •В манасиевата хроника се твърди ,че по времето на Анастасий (491-518г)Българите завзели долната Охридска земя и цяла Македония. •в хрониката от 7 век на владиката Йоан от Никиу -“Мизия е наречена провинция на България” там се казва ,че родения в Залдаба(Шумен),българин Виталиан(Биталиан) се е бил надигнал(6век-(516 г)против император Анастасий.След сражението (между Шумен и Варна),стратега Кирил се оттеглил във Варна , а Виталиан останал в провинцията България. •Теофан потвърждава:”през 516 година Виталиан въстанал против Източната Римска империя.Армията му се състояла от събирани от Мизия и Тракия -българи” •Теофан през 538 година “В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи “ •Йорданес(готски историк от 6 век) казва-“В Тракия и Македония и Долна Мизия само Българи живеят .” •Константин Багрянородни-е при император Ираклий (610-641) казва-”когато България се намираше под римска власт ,умря князът на събрите,който бе избягал при императора”
Ива Георгиева
Ива Георгиева 3 ай бұрын
От сърце благодаря за информацията и адмирации за труда! Моите уважения за каузата - разкриване на истината! Не мога да разбера защо от години се изкривява историята, защо се покриват факти, защо толкова упорито се опитват да заличат и нас, и историята ни?! Гледам с огромно възмущение по какъв се представя и се променя историята и на какви глупости учат децата! Интересно ми е някой ден, когато моето дете започне да чете одобрен от съвременните еничари учебник по история, какво ще рзбере точно? При условие, че вече имаме неограничен достъпдо информация и проучвания - наши и чужди и разминаването е космическо? Бъди здрав и занапред и продължавай все така да припомняш истините! Ние имаме нужда от хора като теб!
Петко Илиев
Петко Илиев 2 жыл бұрын
Толкова ни е хубава историята и велика че ако направят филми за първите пет владетеля, под реже сурата на Мел Гибсън като Волфганг Петерсен, или Стивън Спилбърг,Направо ще си оберем Оскарите. Евала за поредицата следя я с голям интерес БЛАГОДАРЯ!
Tsveti Gaming
Tsveti Gaming 2 жыл бұрын
Направи видео свързано с Македония (Западна България) ще бъде доста интересно.който е съгласен да хареса коментара
yo stancheva
yo stancheva 2 жыл бұрын
Слави, продължавай да разкарваш историята ни такава каквато е, защото заради хора, които искат българският народ да се самозабрави тя ще изчезне напълно.
Temenujka Madjarova
Temenujka Madjarova 4 ай бұрын
Кой иска това? Или са ви промили мозъка ,че някой иска да ни заличи.? Ние сами го правим с ежедневната злоба и омраза между нас самите.
Morigan Vrana
Morigan Vrana 2 жыл бұрын
Отново страхотно видео, Слави! В училище не се споменават тези неща! Продължавай смело напред!
Георги Кабадийски
Георги Кабадийски 2 жыл бұрын
Отличен материал. Много добре направен с много точна датировка на събитията. Напълно съм съгласен с направените изводи, защото и аз във времето съм достигнал до същите. Колкото до Хан Кубрат то по безспорен начин е доказано, че той е имал титлата Кесар, а тя се е давала само на християни, каквато между впрочем е присъдена и на неговия внук Хан Тервел за разгрома на арабите. А иначе доктрината за панславизма много ясно пречи за истинската датировка на създаването на България.
dark×asasin681team
dark×asasin681team Жыл бұрын
Българи, ние сме велики! ❤️🇧🇬
Temenujka Madjarova
Temenujka Madjarova 4 ай бұрын
Кои сте вие? Великите...
Елате в света на Ейвън
Елате в света на Ейвън 3 ай бұрын
Били сме велики, сега ни направиха на подлоги!
Temenujka Madjarova
Temenujka Madjarova 3 ай бұрын
Велики ли сте? И в какво,пред кого?
Temenujka Madjarova
Temenujka Madjarova 3 ай бұрын
@Елате в света на Ейвън Къде е този свят на Ейвън? Като сте велики,няма да ходите при някой си Ейвън,а той ще дойде да ви се поклони.😂😂😂😂
Todor Genchev
Todor Genchev 2 жыл бұрын
Благодариме за изчерпателните сведения и подробности относно създаването на Българската държава !
Rosi Vangelova
Rosi Vangelova 2 жыл бұрын
Адмирации Слави! Благодаря за огромния труд, който полагаш най-вече за децата на България. Те трябва да знаят истинската ни История. Желая ти още много абонати, известност и успех. От една признателна майка.
nanculito
nanculito 2 жыл бұрын
Поздравявам те, Слави, с този прекрасен епизод! Децата имат нужда да знаят за ужасните бели петна и неистини, с които е пълна историята ни. По темата може да се каже още доста и е прекрасно, че имаш толкова много последователи, които ще те чуят. Аз лично ще се радвам ако продължиш с историческите факти за българската история, които са малко популярни - като, че българите са имали азбука още във времето, когато са имали държава на територията на днешна Румъния и Украйна, за действителния произход на българите - най-вероятно скито-сърматски, а може дори и гетски или даже кимерийски, т.е. нашата прародина винаги е било причерноморието и причерноморските степи. За родството ни с хазарите и аварите. Че готите са не по малък народотворчески фактор на съвременните българи както славяните, даже те са създатели на първите книжовни школи по нашите земи (буква и буквар са думи с германски произход) дават името на градове като Русе и Търново (градове със същите имена има във Франция и Нидерландия). Почти никой не знае нищо за саксонските рудари (саксонци, чехи и унгарци) заселили се сравнително наскоро по нашите земи и които вдигат чипровското въстание, когато австрийците водят боеве близо до границата на османската империя с надеждата да ни освободят. Почти никой от днешните деца не знае нищо за исихазма, който е едно изключително интересно напълно легитимно християнско учение, близо до гностицизма, т.е. до пред римското християнство, отделно за богомилското учение, което стига чак до днешен Лондон и още и още изключително любопитни факти за нашата история, които могат единствено да ни правят горди! Благодаря ти изключително за този интересен епизод, иначе няма как да заставя децата ми да разберат нещо хубаво и интересно за нашата история. Надявам се тези епизоди да продължат, всичко най-добро и още много успехи в работата ти!
Emil Petkpv
Emil Petkpv 7 ай бұрын
Браво! Открихте топлата вода най-накрая. Все пак поздрави за старанието което полагаш.
dva leva
dva leva 2 жыл бұрын
Много ми хареса и искам още епизоди по тази тема или такава за България като цяло.
Галена Георгиева
Галена Георгиева 2 жыл бұрын
Много яко видео! Беше много интересно както и другите от тази поредица! Продължавай да разбиваш още тази поредица Слави!
Mladen Shumkov
Mladen Shumkov 2 жыл бұрын
Личи си колко много труд и време си хвърлил върху този интересен клип.Продължавай в същия дух !
K Todorova
K Todorova 2 жыл бұрын
Много хубаво и приятно видео. Надявам се да продължиш да правиш видеа на тема българска история.
ivaka_01 i
ivaka_01 i 2 жыл бұрын
Интересен клип радвам се че е с българската история. Прави повече такива клипове. 💪🇧🇬
Todor Ivanov
Todor Ivanov Жыл бұрын
Хубаво клипче . Има доста пропуски базирани основно на Българската държава . Първо - Държавата на прабългарите официално съществува преди Авитохил под името на Скития . Отношенията с Рим и Византия са точно предшественик на новото име ( все още не е ясно как се приема това име ) Втори - Стара Велика България предприема мащабна завоевателна политика предвид наличието на огромна и силна армия , а не както ни учат че сме бягали от хазари които Аспарух победи дори самостоятелно само с негова част от армията ! Трето - България никога не е имало нужда да бъде признавана от когото и да било !
Ubigi Sila
Ubigi Sila 11 ай бұрын
❤ Благодаря! 💥
Dimitar
Dimitar 3 ай бұрын
abe koi te e pital
Yayaya
Yayaya Жыл бұрын
Супер, точно това търсех! Невероятно, както винаги, Слави! Можеш ли да направиш нещо за християнската църква, особено приемането на християнството на нашите предци преди Византия (за което има доказателства, макар,че е спорна тема) и преди Византийското влияние влияние върху християнството по нашите земи. Ако е възможно и добра идея. Бог да е с теб и за това!
veselin nikolov
veselin nikolov 3 ай бұрын
Епизодът е чъдесно замислен и прекрасно изпълнен! Поздрави!
Kiril Zhekov
Kiril Zhekov 2 жыл бұрын
Кога ще има нов клип за историята на България. Темата е много интерестна и заинтригуваща, затова изгледах клиповете по няколко пъти.
Lorentino Angelov
Lorentino Angelov 2 жыл бұрын
Браво на тебе човек, продължавай с такива клипове за нашата История. Много ме интересува за Траките. Малко знам, малко са ни учили за тях. Ако имаш възможност направи за тях видео.
Фружин
Фружин 2 жыл бұрын
•В 4 век св.Йероним(331-420)”Мизия, тук и България” •В 4век Анастасий Библиотекар,казва “Българите обединиха своето отечество,съгласно родственото им право” •Йоан Антихийски през 5век-480г.”ромейският имератор Зенон се принудил да се съюзи с местните българи,които живеели между Константинопол и Адриатическото крайбрежие”. •Комес Марцелин,през 499 казва-“Арист,военачалникът на илирийската войски, с 50,000 въоръжена войска тръгна против Българите ,които плячкосвали тракия ,боят се завърза при Цурта(Чорлу) където бяха унищожени повече от 40,000 наши. •В манасиевата хроника се твърди ,че по времето на Анастасий (491-518г)Българите завзели долната Охридска земя и цяла Македония. •в хрониката от 7 век на владиката Йоан от Никиу -“Мизия е наречена провинция на България” там се казва ,че родения в Залдаба(Шумен),българин Виталиан(Биталиан) се е бил надигнал(6век-(516 г)против император Анастасий.След сражението (между Шумен и Варна),стратега Кирил се оттеглил във Варна , а Виталиан останал в провинцията България. •Теофан потвърждава:”през 516 година Виталиан въстанал против Източната Римска империя.Армията му се състояла от събирани от Мизия и Тракия -българи” •Теофан през 538 година “В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи “ •Йорданес(готски историк от 6 век) казва-“В Тракия и Македония и Долна Мизия само Българи живеят .” •Константин Багрянородни-е при император Ираклий (610-641) казва-”когато България се намираше под римска власт ,умря князът на събрите,който бе избягал при императора”
Галя Иванова
Галя Иванова Жыл бұрын
Благодаря!Темата много ми допадна и бих искала и още исторически факти ,не само за Аспарух,но и други наши владетели!
Milan Pionov
Milan Pionov 2 жыл бұрын
Аз предлагам следващият клип да е ТОП 15 факта за покръстването на българите.🙂♥️🇧🇬
Anton Mitsev
Anton Mitsev 2 жыл бұрын
Чудесно предаване, както винаги! Благодаря, Слави!
Светли П.
Светли П. 2 жыл бұрын
Евала че спомена Божо, през цялото време очаквах да му отдадеш заслуженото. Лека му пръст и браво на теб че разказваш истината, прекрасно е че има такива видеа и че стигат до повече хора. Разгледай някой път темата траки ли са българите, има много доказателства, аз самата и до днес се колебая
Адриан Велков
Адриан Велков 2 жыл бұрын
Здравей Слави! От доста време ми се иска да видя цялата информация събрана на едно място по темата за "Тайни програми и експерименти през Студената война". Сигурен съм ,че ако имаш време и ти се занимава, това би било много интересено видео като се има на предвид твоя професионализъм със който работиш! Уникален си ,ти остана от последните ютубъри които правят смислен контент и за това имаш толкова абонати! Продължавай в същия дух и със сигурност ще вземеш златен бутон.
Сара Атанасова
Сара Атанасова 2 жыл бұрын
Гледах това видео , като излезна и не бях много наясно с тези неща, но сега в училище учихме точно това , което казваш! Аз съм 12 клас и съм профил история и това ,което казваш са факти! Въпросът е, че през 681г е “създадена” Дунавска България, преди това е “Велика България”. 😊
Калинката🐞
Калинката🐞 Жыл бұрын
Страхотен клип! Продължавай да правиш все така прекрасни видеа! 🥰🥰🥰
Neli Valova
Neli Valova 3 ай бұрын
Страшно много ми хареса този епизод. С удоволствие гледам качените от Вас материали.Сигурна съм,че са Ви костват много търсене и време. Бих помолила за епизод от нашата история по време на турското робство. За мен е робство,а не присъствие. Стига да не нарушаваме рахътлъ ка нанякого
Ани Калчева
Ани Калчева 2 жыл бұрын
Благодаря за това че ни разказа нещо повече за нашата история и създаване на държава , освен това което учим в учебниците
Gummy
Gummy 2 жыл бұрын
Едно от най-добрите видеа до сега, самата поредица е много добре измислена. Поздравления!
Фружин
Фружин 2 жыл бұрын
•В 4 век св.Йероним(331-420)”Мизия, тук и България” •В 4век Анастасий Библиотекар,казва “Българите обединиха своето отечество,съгласно родственото им право” •Йоан Антихийски през 5век-480г.”ромейският имератор Зенон се принудил да се съюзи с местните българи,които живеели между Константинопол и Адриатическото крайбрежие”. •Комес Марцелин,през 499 казва-“Арист,военачалникът на илирийската войски, с 50,000 въоръжена войска тръгна против Българите ,които плячкосвали тракия ,боят се завърза при Цурта(Чорлу) където бяха унищожени повече от 40,000 наши. •В манасиевата хроника се твърди ,че по времето на Анастасий (491-518г)Българите завзели долната Охридска земя и цяла Македония. •в хрониката от 7 век на владиката Йоан от Никиу -“Мизия е наречена провинция на България” там се казва ,че родения в Залдаба(Шумен),българин Виталиан(Биталиан) се е бил надигнал(6век-(516 г)против император Анастасий.След сражението (между Шумен и Варна),стратега Кирил се оттеглил във Варна , а Виталиан останал в провинцията България. •Теофан потвърждава:”през 516 година Виталиан въстанал против Източната Римска империя.Армията му се състояла от събирани от Мизия и Тракия -българи” •Теофан през 538 година “В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи “ •Йорданес(готски историк от 6 век) казва-“В Тракия и Македония и Долна Мизия само Българи живеят .” •Константин Багрянородни-е при император Ираклий (610-641) казва-”когато България се намираше под римска власт ,умря князът на събрите,който бе избягал при императора”
Gummy
Gummy 2 жыл бұрын
@Фружин Wtf we brat :D
Фружин
Фружин 2 жыл бұрын
@Gummy да се знае😀
Stefan Stojnov
Stefan Stojnov 2 жыл бұрын
Много добър епизод.Браво!Ако искаш още да научиш за произхода и на други хора ,не само на държави ,а и на расите ,те съветвам да прочетеш на Ернст Мулдашев книгата ''От кого сме произлезли''.
foot7725
foot7725 2 жыл бұрын
Предложение за видео на историческа тематика - направи нещо за Освобождението и Ньойския договор. За Кирил и Методий също има интересна информация 😀
neli stoycheva
neli stoycheva 2 жыл бұрын
Поздравления за темата, поздравления за цялото предаване!
Ивайла Поманова
Ивайла Поманова 2 жыл бұрын
Браво Слави! Гледам с интерес клиповете ти, имам и двете ти книги страхотни са, прочетох ги на един дъх! Очаквам третата с нетърпение! Продължавай все така! Желая ти успех!
Beautifytheworld369
Beautifytheworld369 2 жыл бұрын
Браво, продължавай така напред, дано един ден, и той да е скоро, всичко да излезе на яве, Истината!!! Радвам се, когато чета коментарите, че има много хора, които се събуждаме от дълбокия сън и тъмнината от заблуда, в която живеем! Българите имаме спешна нужда от това!!! Просвещавай, пробуждай, всеки има мисия тук на земята, твоята може би е тази!!!!!!!! 💝💝💝Awaking!!!
Agent Pyro
Agent Pyro 2 жыл бұрын
Слави, предложението ми за нова тема е "Кои сме ние Българите". От години чета за това и никога не мога да намеря конкретен отговор дали сме славяни, траки или прабългари. Много историци спорят по тази тема, включват се и учени в спора със доказателства свързани с ДНК и всички от тези ДНК изследвания с различен резултат. Би ми било интересно, както и на много други, да чуем мнението ти по тази тема.
Solo Jungle
Solo Jungle 2 жыл бұрын
То винаги е различни данните защото едни са произлиза ли от славяни други от прабългари и понякога се случва смесване и подобни и то меко казано на всеки днкато е побъркано като ненормално чак толкова да ни искара и трите едновременно
bulgarian_history .official
bulgarian_history .official 2 жыл бұрын
Най-вярната хипотеза е междинната за смесен народ. Няма какво толкова да се чудите.
Янко Янков
Янко Янков 2 жыл бұрын
Не знам как едни казват едно,пък други друго. Фактите говорят едно. Ние сме 50%траки и 1%пра българи,другото са славяни. Нашата сегашна държава е сборът от трите. Ние сме продължение на Пра Българите и на траките със славянски език и култура,който ни свързва кръвно с половин Европа. Но най-вече от всичко сме траки. Виж пра българите само част от тях сме ние,а траките почти всички са станали българи
Янко Кондов
Янко Кондов 2 жыл бұрын
траки и прабългари са понятия измислени от вражески настроени към нас кръгове. Нашите деди винаги са се наричали само и единствено БЪЛГАРИ БЪЛГ АРИЙ !!!!!!;;
Dimitar Kirov
Dimitar Kirov 2 жыл бұрын
Мога мигновено да ти представя моята престава за това кои сме и защо са ни наричали по различни имена значи ние сме си траки както знаем днешна България както и доста други територии на Балканския полуостров също са част от общността траки(като даки, пеласги, одриси, мизи, беси, илири, витини, трибали и тн.) В Северна Румъния, Молдовия и Западна Украйна след като император Траян превзема половината Румъния на доста карти са изписани многобройни Трако-скитски племена като сармати, гети, костобоки и други а те всъщност заедно с хуни които също са скити създават старобългарската държава и вече от там на сетне освобождават тракийските си братя в днешна България. А за славяните такива няма в Источна Европа са преобладавали различни племена които нямат нищо общо едни с други като скити които са днешни Украинци, варяги които са викинги и образуват Руския и Белоруския етнос, Поляци които са потомци на германски племена, Чехи, и Словаци които са потомци на келти а пък за България и Балканския полуостров ми това са дошлите от Скандинавския полуостров вестготи и остготи които са германски племена така че съвсем логично да смятам нас Българите за смесица между Траки, Скити и готи които и трите народа са били велики бойци както и напълно от европеидната раса. Тоест прабългарите не са азиатци а чисти европейци смесени със Беломорски траки с които са били едно цяло но са мигрирали след завладяването на тези земи от Рим, а също мога да добавя още един етнос който определя 2% от сегашните Българи които са със азиятски черти а именно татарите и други номадски племена преселили се в България но това не трябва да ни притеснява това не ни прави азиатци напротив европейци сме
Yana Rusinova
Yana Rusinova 2 жыл бұрын
Страхотен епизод! Би ми било много интересно да чуя обаче за 7те стъпки на българите. Има много сведения че не идваме от изток, а сме европейци.
Vasil Ivanov
Vasil Ivanov 2 жыл бұрын
Здравей Слави! Благодаря за епизода с историята на България. Интересно ми е, дали можеш да продължиш темата за историята на България и преди Авитохол. От различни източници чета, че нишката на нашето зараждане се губи доста преди " новата ера". Предизвиквам те да разнищиш всички неясноти, и вярвам, че това ще произведе повече от един епизод! А България и Българите го заслужаваме! ;) Благодаря предварително, ако приемеш това предизвикателство!
Zipi-Zagg
Zipi-Zagg 2 жыл бұрын
Хубаво е да се покаже истината на народа! Показвай повече такива исторически неща, интересни са!
Sia Stratieva
Sia Stratieva 2 жыл бұрын
Признавам си, че научих неща които незнаех до днес. Изключително интеретно ми беше. Благодаря!
Александър Андонов
Александър Андонов Жыл бұрын
Също така много харесвам клиповете ти. Харесва ми това, което правиш.😃
nikito 250474
nikito 250474 2 жыл бұрын
Браво, Слави. Насока за следващата тема е като продължение на тази - някъде бях чел, че Мадарския конник всъщност олицетворява датата на създаването на BG държава. Дракона - годината, коня месеца, кучето точния час 😋 и така нататък. А за тези, на които темата им е интересна да напишат в търсачката "12 мита за българската история". Автор е покойния професор, лека му пръст 😒
Milko Aleksandrov
Milko Aleksandrov Жыл бұрын
Слави, темата е страхотна, поздравявам те. Има много информация по темата във една серия от интервюта на Волен Сидеров със Пламен Пасков. Материала е изпълнен изключително със извори и хроники на съвременници на събитията и от тази гледна точка смятам , че може да се претендира за високо ниво на достоверност.
Emiliq Ridvanova
Emiliq Ridvanova 2 жыл бұрын
Здравей отново Слави . Много хубава класация . Харесват ми многото и различни факта за средновековиието . Обичам фактите . Благодаря ти , че представяш факти по интересен начин . Страхотен си !!! Обичам те !!!! 💕💕💕 ❤❤❤ 😘😘😘
Николай Марковски
Николай Марковски Жыл бұрын
Всичко е Истина! ИСТИНА! ТОВА Е БЪЛГАРИЯ! 🇧🇬 ТОВА Е ИСТОРИЯТА! ТОВА Е ИСТИНАТА! ✨
Manor of Manners
Manor of Manners 3 ай бұрын
Много ми е интересно! Благодаря много, Слави! И е чудесно, че има и субтитри на английски и повече хора в световен мащаб могат да научат.
glagorec aleks
glagorec aleks 4 ай бұрын
Браво Слави.Историята ни трябва да се знае не само от нас Българите,но и от другите народи,които си измислят своето минало!
Nikola Ivanov
Nikola Ivanov 2 жыл бұрын
Страхотно видео! Слави, в епизода за антигравитацията беше казал че ще правиш експеримент с корите за яйца. Ще има ли такова видео?
Mitya Atanasov
Mitya Atanasov 2 жыл бұрын
Уникално интересно видео с нови знания за нашата история! Моля, напишете на кои страници е информацията за България в книгата на Норман Дейвис и как точно се казва книгата, защото в ГУГЪЛ илиза, че този автор има НЯКОЛКО книги с "ЕВРОПА" в заглавието, но точно книга "Историята на Европа" не намирам. :) Продължавай да търсиш и разкриваш ИСТИНАТА за България. ❤️ Благодаря ти за което.
Иван Венков
Иван Венков 2 жыл бұрын
Интересна идея ! Харесва ми идеите ти и че не се повтарят ! Като родолюбец адмирирам клипа и инфото по темата но си мисля че има един процент от обществото ни който ще ти подмине клипа ! Прост народ,слаба държава! Иначе евала
Симеон Василев
Симеон Василев 2 жыл бұрын
Браво за клипа !!! Ще е интересно да направиш видео от къде идваме българите . И също за Раковски , защото той е доста интересна личност.
Tihomir Ivanov
Tihomir Ivanov 2 жыл бұрын
Чудесно видео! Нека има повече подобни такива! Историята трябва да се знае!
Todorka Toteva
Todorka Toteva 2 жыл бұрын
Да Слави.След 2000г.започнаха разкрития за България.Но има наши документи,от които може да се научи точно от кога е създадена,какви са нашите традиции.Тези документи не са при нас-в България.Доколкото знам,от нас са се страхували всички тогавашни племена и държави.Даже викингите са се опитали да ни завладяват.Те казали,че за първи път виждат такъв народ.Повече не са помислили да пристъпят.
Iliya Filipov
Iliya Filipov 2 жыл бұрын
Здравей. Забележки нямам относно клипа и представянето му. Имам обаче препоръки. В историческите тематики продължавай да включваш много документи и факти, придружени със снимки. Много добре ти се получава клипа защото си систематизирал добре фактите, имаш снимки, илюстрации и разказа ти е свързан със скритата истина (история). Имам и предложение. Има още няколко интересни истории за скритата истина за България. Най - голямата скрита тайна е че България доброволно се отказва от българите в македония, дори и насила извозват българи от България в македония за да увеличат населението им. И всичко това и още много много други факти скрити от нас. Предлагам ти да направиш епизод, с много факти, документи, писма и преписки. Сигурен съм че ще разбуни много духовете и много млади хора ще разберат истината, за една най - скритите Български тайни от политици и тогавашните богаташи . Успех и напред.
Фружин
Фружин 2 жыл бұрын
•В 4 век св.Йероним(331-420)”Мизия, тук и България” •В 4век Анастасий Библиотекар,казва “Българите обединиха своето отечество,съгласно родственото им право” •Йоан Антихийски през 5век-480г.”ромейският имератор Зенон се принудил да се съюзи с местните българи,които живеели между Константинопол и Адриатическото крайбрежие”. •Комес Марцелин,през 499 казва-“Арист,военачалникът на илирийската войски, с 50,000 въоръжена войска тръгна против Българите ,които плячкосвали тракия ,боят се завърза при Цурта(Чорлу) където бяха унищожени повече от 40,000 наши. •В манасиевата хроника се твърди ,че по времето на Анастасий (491-518г)Българите завзели долната Охридска земя и цяла Македония. •в хрониката от 7 век на владиката Йоан от Никиу -“Мизия е наречена провинция на България” там се казва ,че родения в Залдаба(Шумен),българин Виталиан(Биталиан) се е бил надигнал(6век-(516 г)против император Анастасий.След сражението (между Шумен и Варна),стратега Кирил се оттеглил във Варна , а Виталиан останал в провинцията България. •Теофан потвърждава:”през 516 година Виталиан въстанал против Източната Римска империя.Армията му се състояла от събирани от Мизия и Тракия -българи” •Теофан през 538 година “В тази година се раздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи “ •Йорданес(готски историк от 6 век) казва-“В Тракия и Македония и Долна Мизия само Българи живеят .” •Константин Багрянородни-е при император Ираклий (610-641) казва-”когато България се намираше под римска власт ,умря князът на събрите,който бе избягал при императора”
V. Garkova
V. Garkova 2 жыл бұрын
И ние в училище учихме,че България е основана през 681г. Но когато започнах да ровя по обстойно разбрах,че ние сме една от най древните нации като разбира се сме били племе по онова време.Благодаря за епизода изключително интересно ми беше и научих нещо ново.
Стоянка Манолова
Стоянка Манолова 2 жыл бұрын
Попадала съм на много информации за съществуването на България много преди 681 година. Но повечето са на професионално ниво, неразбираеми за обикновения читател, незапознат с историческите факти и източници. Затова показаното в този епизад ми харесва - авторът говори на популярен и разбираем език. Благословено е делото, с което се е захванал. Успех в изследванията му и популяризирането на доказателствата за величието на българския народ!
Toma Tomov
Toma Tomov 2 жыл бұрын
Фактите говорят колко стара държава сме . Продължавай в същия дух г-н Панайотов. Успех и напред !
Mitar yanov
Mitar yanov 2 жыл бұрын
Здравей Слави! Следя видеата ти още от самото начало и съм ти голям фен, имам и книгите (чакам новата) :) ! Много Много се радвам,че ти с твоята аудитория показваш видео на тази тема! Нашата история, историята на България е уникална, ние сме уникален народ и след като сме образували общност (държава), нарекли сме се Българи, през 1-ви век,...то значи сме и от първите зародили се народи! Първи сме във много неща, дали сме на света много! (имаш видео на тема какво са изобретили българите и знаеш) , НО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА!? Една шепа хора знаят и се интересуват от историята, от историята такава каквато я описваш ти във това видео! Това е съжалително за нас като народ, след като сме били толкова силни! Сам казваш: "това не го преподават в училищата"! Какво тогава преподават?! Та нали това е историята! И трябва да се преподава в много други държави, произлезли от нашата, вклучително и най-голямата по територия (Русия)! Скандално е, че нищо не се говори и не се знае за старата история на България, и че се знае много малко за по късните периоди (написването на кирилицата, предаването на християнската вяра,покръстването на други народи)! Очевадно е вече, дори сега със всеки изминал ден, че за България има план от вишестояща сила,който се изпълнява от самото начало на историята, план който цели не да ни няма, а да си живеем като народ, но да забравим във вековете назад своят произход.Може би със тези големи битки който сме водили сме засегнали егото на тази вишестояща сила. Все пак за византийската армия се носят много митове,като например, че в редовете и са се били и същества от подземния свят с тъмни сили! Забравянето на историята ни и смаляването на егото и численоста ни, забравянето на понятието Велика България, не е случайно! Тези неща не стават просто ей така от само-себе си! Ако имаш желание може да направиш епизод на тази тема! Знам, че е трудно и изисква много време и усилия да се ровиш на дълбоко и да отсяваш информация, но съм сигурен, че ще има положителен ефект върху всички нас! Трябва да се говори повече за нашата история! Искренно се надявам да се събудим някога и да живеем живота,който заслужаваме, като горди Българи!
L.V L.M
L.V L.M Жыл бұрын
Прекрасен епизод! Който се интересува знае ,че България е една от най - старите държави и е била велика сила , от която са треперели не малко народи .Трябва да се гордеем с историята си , въпреки ,че сега ни е срам от настоящето , но не винаги ще е така !🇧🇬
zizi
zizi 2 жыл бұрын
Еха, не съм гледала, но знам, че ще е много интересно, затова нямам търпение! Уникален си, Слави!❤
Evgenia Mineva
Evgenia Mineva 2 жыл бұрын
Много интересни неща поднасяш Слави. Далече от България с удоволствие и интерес следя епизодите ти . Благодаря ти Слави!
Katerina Stefanova
Katerina Stefanova Жыл бұрын
Браво,Слави,,вгьрция,сьм,исьм,горда,,че,сьм, Българка,,,,
Стела Нейчева
Стела Нейчева 2 жыл бұрын
Слави,това видео беше уникално,както всички твои видеа. Ще си купя книгата ти "топ мистериите на България",сигурна съм,че и тя ще е уникална!
Margarita Keremidchieva
Margarita Keremidchieva 2 жыл бұрын
Много неща от нашата история липсват, а други и са преправяни. В един подобен разговор на тема защо много от нашето народно наследство и култура е присвоено и признато от чужди народи, събеседникът ми отговори "защото победителите пишат историята"! За останалото сигурно се досещаш.
Gabriela Todorova
Gabriela Todorova 2 жыл бұрын
Слави, благодаря ти, че си направил наистина адекватно видео по темата, защото съм се наслушала на какви ли не глупости в българския youtube! Подкрепям мнението ти по темата, въпреки че не винаги съм съгласна с мнението на проф. Божидар Димитров. Интересувам се живо по темата, тя е доста обширна все пак, и чета от различни източници. Малко е спорно да се говори за коректни и ясни източници от онези времена, защото все пак всичко до интереси, но все се намира нещо интересно, което да ни насочи към точната година на създаване. Благодаря отново за коректното видео и дано го видят повече хора!
Sevche Valcheva
Sevche Valcheva 2 жыл бұрын
Н. Ж сюДп
marin ralev
marin ralev 2 жыл бұрын
@Sevche Valcheva вижте линка
DÄMONENSCHLÄCHTER
DÄMONENSCHLÄCHTER 2 жыл бұрын
Ами вместо да учиш българската история в KZbin вземи чети
Gabriela Todorova
Gabriela Todorova 2 жыл бұрын
@DÄMONENSCHLÄCHTER Всъщност чета достатъчно литература, а като допълнение към нея гледам и видеа на историческа тематика, а масово те са просто смешни.
Тихомир Тодоров
Тихомир Тодоров 2 жыл бұрын
Прочетох книгата ви ''Топ мистериите на България''. Благодаря! Дадохте ми нов поглед върху историята и миналото ни и ме запознахте с интересни и неизвестни места. Препоръчвам я на всеки, който обича Родината ни.
Алекс Александров
Алекс Александров 2 жыл бұрын
Слави, ЕВАЛА много си се постарал за ТОЗИ клип Продължавай в същия дух❤️❤️
Petya Koycheva
Petya Koycheva 3 ай бұрын
Виждам,че много хора допълват темата,което е чудесно.Не разбирам злобните коментари на някои места.Толйова ли е трудно да се държат човешки....Защо те не са направили и постигнали,като са толкова компетентни.Дори и да има пропуски и друга истина,моля поднесете информацията добронамерено.В крайна сметка,това е в наша полза и за наша гордост!Благодаря!Вярвам,че ще се поправите!
Jason Statem
Jason Statem 2 жыл бұрын
Поздравления,Слави! Мой съсед,който беше историк,преди много години ми беше споменал,че България не е създадена през 681 година,а много по-рано. Тогава бях малък и не обърнах такова внимание на думите му,но ето,че след като изгледах този епизод,думите му се потвърждават.
Petya Koycheva
Petya Koycheva 3 ай бұрын
Браво,Слави!Благодаря за интересната ,полезна и подплатена с факти информация!Много увлекателно разказваш!Оценявам много високо трудът и усилията,които полагаш,за да постигнеш това!Браво!
Tabelcho BG
Tabelcho BG 2 жыл бұрын
Хубав клип, от много време чакам такъв, но трябваше да добавиш и нещо за древна Балхара (Бактрия).
Спас Янков
Спас Янков 2 жыл бұрын
Ама това е Узбекистан как така ще сме дошли от там като сме си били винаги на Балканите
Tabelcho BG
Tabelcho BG 2 жыл бұрын
@Спас Янков по-скоро Бактрия се е намирала на териториите на днешните Таджикистан и Афганистан и също има много археологически и антропологични доказатекства сочещи произхода ни от Азия
3D Waffle
3D Waffle 2 жыл бұрын
Работата е там, че не сме от там, а сме отишли там.
Спас Янков
Спас Янков 2 жыл бұрын
@3D Waffle Да разделили сме се
ErolSky 0330
ErolSky 0330 2 жыл бұрын
@Спас Янков Ама вие наистина ли?! ,🙄
Любчо Смъртта
Любчо Смъртта 2 жыл бұрын
Не е важно кога е создадена Бугарија важно е да живее Бугарија ❤️
Любчо Смъртта
Любчо Смъртта 2 жыл бұрын
Каде виде ти латински букви брат???
Cruelty
Cruelty 2 жыл бұрын
@Любчо Смъртта " j " е латинска буква която вие ползвате вместо много други букви например Ъ Я Ю и т.н например Майко - Маjко Македония - Mакедониja Изтегли си българската клавиатура от гоогле плей и пиши със нея
Radostin Borisov
Radostin Borisov 2 жыл бұрын
Уникален си Слави! Имам и двете ти книги и нямам търпение да излезе третата!
Жулиян Панайотов
Жулиян Панайотов 2 жыл бұрын
И аз
Aleksandar Zyapkov
Aleksandar Zyapkov 2 жыл бұрын
И аз имам 2книги
Aleksandar Zyapkov
Aleksandar Zyapkov 2 жыл бұрын
G Sto нищо бе😂😂🤣
Рома Ромянов
Рома Ромянов 2 жыл бұрын
Аз нямам нито една книга 😭😭😭😭😭
Stone Cold
Stone Cold 2 жыл бұрын
едно е да ги имаш,друго е да си ги чел :D
Nataliya Pavlova
Nataliya Pavlova 2 жыл бұрын
Направи епизод за българските княгини и царици. В учебниците по история в училище няма много информация за тях, а със сигурност има интересни факти и за техния живот.
David Georgiev
David Georgiev 2 жыл бұрын
Просто несравнимо интересни клипове... Едно голямо браво!
Miglena Hristova
Miglena Hristova 5 ай бұрын
Здравей СЛави, Благодарим ти, за интересния епизод. Хан сме учили, като деца благодарим за неналагане на мнение. Въпрос имам : Кадър от кой БГ филм е споделен, видим е в мин 3 секунди 45? Надявам се да получа отговор, Благодаря ти предварително!
Йоанна Ташкова
Йоанна Ташкова 2 жыл бұрын
В училище дори не са ни споменавали за това..... Благодаря ти Слави за това, че ти правиш такива видеа!
Петър Петков
Петър Петков 2 жыл бұрын
Те няма и да ви споменат защото така им е наредено от техните директори а на техните директори им се нарежда от министъра на образованието а на него му се нарежда от световните господари които искат да ни затрият като нация.
Милка Борисова
Милка Борисова Жыл бұрын
Здравейте,това което е във видеото аз го поддържам изцяло и преподавам на моите ученици това което Вие казвате. Браво адмирации от мен.
Криси Станчев
Криси Станчев 2 жыл бұрын
На мен лично много ми хареса епизода. И да госпожата ми по история в 6 клас говори че България не е основана точно 681г.
マリオ
マリオ 2 жыл бұрын
Късмет на матурите другата година :Р
ProShadow265
ProShadow265 2 жыл бұрын
Вярно е
Стоян Геров
Стоян Геров 2 жыл бұрын
@ProShadow265 ихиихи
Daniel Junior
Daniel Junior 2 жыл бұрын
Има ли начин да намериш инфо. за Граф Дракула дали е бил истински вампир😂
Криси Станчев
Криси Станчев 2 жыл бұрын
@マリオ То аз отдавна съм завършил 7 клас обаче съм География и физик 😀
Betty Dimitrova
Betty Dimitrova 2 жыл бұрын
Най-накрая! Изключително щастлива съм, че дойде времето да се отвори тази тема. Много добър епизод и не знам как за 10 минути засегна едни от основните въпроси.. Има сведения, че българска държава е существувала под някаква форма няколко хиляди години преди Христа, така че ще е супер ако продължиш с поредицата за българската история и предоставяш нова информация. Уникален канал, благодаря
Ivaylo Hristov
Ivaylo Hristov 2 жыл бұрын
Предполага се, че първите траки се заселват в източната половина на Балканския полуостров, включително на днешната територия на България около 3500 г. пр.н.е. През 12 век пр.н.е. вече са обособени в групи и населяват Балканския полуостров. Древногръцкият историк Херодот дава описание на траките в своята „История“ (5 - 3), казвайки че: „Тракийската народност е най-многобройна след индийската. Във всяка отделна област траките носят отделно име, но нравите и обичаите на цялата народност са навред едни и същи.“ В средата на 4 век пр.н.е. траките са подчинени от Филип и Александър Македонски и са включени в Древна Македония, но в края на века възвръщат самостоятелността си. През 3 век пр.н.е. групи келти се установяват в Тракия, но създадената от тях държава не просъществува дълго. В средата на 1 век пр.н.е. днешната територия на България е подчинена от Римската република, с което се слага край на самостоятелността на тракийските племена.
Milena Mihaleva
Milena Mihaleva 2 жыл бұрын
Браво Слави! В момента чета книгата ти за България-уникална. Горда съм че съм Българка. Продължавай, сигурно това е твоята мисия!!!
Пламена Данева
Пламена Данева 4 ай бұрын
Поздравявам ви видеото ви е уникално.Само не разбирам какви историци имаме като покриват историята ни.Това за мен не са историци и българи.Клашърс благодаря ви.Доц Мартина Вачкова и др от БАН говорят и негодува за това че се крие нашата история.В чии интереси се прави това не е трудно да се достигне.
XDR.I.P
XDR.I.P 2 жыл бұрын
Слави невероятен клип ♥️ Трябва да направиш поредица за такива исторически събития 🤯♥️
Как се създаде Стара Велика България
14:27
Българска история
Рет қаралды 61 М.
Rock Paper Scissors! (Food Challenge Part 10) #shorts
00:28
PANDA BOI
Рет қаралды 40 МЛН
Она ничего не купит
00:24
Даша Боровик
Рет қаралды 2,8 МЛН
Кога е основана българската държава?
24:42
Защо и как дойде краят на Народна република България?
18:04
Top 10 SCARIEST COSMIC events that can END us in seconds
19:13
The Clashers
Рет қаралды 367 М.
Ромите в българската история, "История.БГ" - 06.06.2022 по БНТ
57:29
Българска Национална Телевизия БНТ
Рет қаралды 17 М.
50 Facts about the Ottoman Empire
18:46
The Clashers
Рет қаралды 556 М.
Лёш не калечь их!!😎🔥
0:40
LegendMovieHD
Рет қаралды 1,4 МЛН
Jaidarman TOP / Жоғары лига-2023 / Жекпе-жек 3-ТУР / 2 - топ.
1:10:46
БОГАТЫЙ vs БЕДНЫЙ СУПЕРЗЛОДЕЙ !
26:00
Когда решила подшутить 😁
0:29
Башкирская Домохозяйка
Рет қаралды 9 МЛН
успей забрать все деньги челлендж😄
0:43
Глупый РЕБЁНОК (смешное видео, юмор, приколы, поржать)
0:59
Натурал Альбертович
Рет қаралды 1,4 МЛН