Българският отпечатък в гръцката писменост!!!

  Рет қаралды 8,958

Иван Тренев

Иван Тренев

5 ай бұрын

В беседата са използвани изследвания от Стефан Гайд, Павел Серафмов-Спароток, Евгений Сачев, Георги Раковски.
За да ни подкрепите - моля абонирайте се за канала на @studioniton , както и за личния ми канал - Иван Тренев :)

Пікірлер
Кумчо Вълчо
Кумчо Вълчо 5 ай бұрын
Благодаря и на вас, и на Павел Сарафимов за тази информация. Вие сте истински будители, които връщат българите към знанията и четенето. Не трябва да спирате да отваряте очите ни, защото имаме нужда като народ да научим истината за историята ни и да съхраним българското навеки.
Анастасия Гюдженова
Анастасия Гюдженова 5 ай бұрын
Подобна на траките съдба имат и етруските - казват, че те също са били безписмен народ 🙂🙂🙂, макар че са управлявали държава 🙂. В тази връзка, спомням си че в една сцена от филма "Аз, Клавдий" младият Клавдий казва: "Отивам в библиотеката да чета етруски книги (свитъци)". А за траките: Как се управлява дъджава без писменост? За мен те са имали държава. Истината е, че не са направили империя и това се използва много умело, за да ни вдълбаят лъжата, че са живеели на племена.
Orpheus Bacchus
Orpheus Bacchus 5 ай бұрын
Никой никога не казвал за Етруските че са безписмен народ.. Има много открити писмени паметници. Самия език е прецизно класифициран като Палео-Европейски/Пре-Индо-Европейски език и няма нищо общо с Български, който е Индо-Европейски
Илиян
Илиян 5 ай бұрын
​@Orpheus Bacchus имат нещо общо със Индо-Европейския със Българския
Ico Hristov
Ico Hristov 5 ай бұрын
Траките(пеласгите),наречени по--късно sclavus и boulgarus са имали не една държава на Балканския полуостров и в Мала Азия.Одриското царство от Дунава на север до Егейско море на юг и от Македонското,Дарданското и Трибалско цардтва,също на траките,на запад до Черно море на изток.На юг от Македонското царство са Тесалийското и Епирско царства,също на траките,на запад Илирийското царство,на север Венетското царство,на север от Дунав Дакийското царство,на устието на Дунав Гетското царство до Днестър.Единствено Македонското царство успява да направи империя,тръгвайки под водителството на Александър 3 Македонски на изток срещу Персия,по пътя на Дионис,Загрей,Сабабазий до Индия.Всичките тези царства са покорени от римляните от 2 век до н.е.до 106г.от н.е.Първо отхвърлят римската власт гетите и даките в 278г.от н.е.и техните земи стават плацдарм за нападения над Римската империя от живеещите на север от Дунав траки и живеещите на север от черно море скити,които според древните елини са били сродни народи,говорели са един език и са имали едни и същи вярвания,обичаи и закони.
HardSystem
HardSystem 5 ай бұрын
Да живее България, ура!
Iveta Vurucu
Iveta Vurucu 3 ай бұрын
1:58 така наречените "учени" ги страх, че ако кажат Истината, ще им бъде спряна заплатката и ще им бъдат отнети звучните титли, с които са кичат. Лъжата винаги е по-лесна, но рано или късно истината винаги излиза. Всичко е въпрос на съвест и личен избор. Благодарна съм, че има и хора като Вас, които не се страхуват да кажат истината. Поздравления.
Petar Kolev
Petar Kolev 5 ай бұрын
Мога да слушам г-н Тренев по цял ден и пак няма да ми е достатъчно!
Иван Боянов
Иван Боянов 5 ай бұрын
Може да го слушате по цял ден и пак да не научите нищо.
Petar Kolev
Petar Kolev 5 ай бұрын
@Иван Боянов Въпрос на гледна точка и възприятие. Когато не вярвате на някой и не приемате доводите му, да, прав сте, няма да научите нищо, защото не желаете, а не защото няма какво да Ви каже.
Анастасия Гюдженова
Анастасия Гюдженова 5 ай бұрын
Къде в тази теория са великаните? Все пак Ахил Пелеев е пеласг, на територията на Гърция има циклопски строежи, а по нашите пещери откриват скелети на гиганти. Благодаря!
Ivelin Ivanov
Ivelin Ivanov 5 ай бұрын
глупости
Анастасия Гюдженова
Анастасия Гюдженова 5 ай бұрын
@Ivelin Ivanov Що така?? Пела и "Мпела" са пелеи, пеласги. И планината Бела-Беласица (наставката не пречи) са отглас от пеласгите.
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 4 ай бұрын
@Анастасия Гюдженова П замества Б когато е в началото на думата, а МП замества Б когато е в края на думата . Пример - въртят на обратно БИЛО и става ОЛИБ и заменят Б с МП и става ОЛИМП. Големи хитреци са но на мен не ми минават тези............Поздрави Сиси
Анастасия Гюдженова
Анастасия Гюдженова 4 ай бұрын
@Zlatko Dimitrov Това са неловки опити, съчинения по непреживяно. Поздрави, Златко. Подкрепи и с други примери, иначе са някакви измишльотини.
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 4 ай бұрын
@Анастасия Гюдженова В името Бела Б е в началото на думата и се заменя с П . Сега вече се казва Пела. Там където се е натрупвала бела пена (по крайбрежието) бяла пяна са го прекръстили на ПелоПонес. Мога да давам примери до утре. Поздрави
Margarita Vasileva
Margarita Vasileva 5 ай бұрын
Благодаря Ви г-н Тренев!
Ljudmil Petrov
Ljudmil Petrov 4 ай бұрын
Бог с вас
Rosi Infanger
Rosi Infanger 5 ай бұрын
❤❤❤
chev chelios
chev chelios 5 ай бұрын
💯👏👏👏🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Vesselina Popova
Vesselina Popova 5 ай бұрын
Благодарим!🙏👍💕🇧🇬🇧🇬🇧🇬💕
Iskren Petrov
Iskren Petrov 5 ай бұрын
Благодаря
Йордан Маноилов
Йордан Маноилов 4 ай бұрын
Най страшно е господин Тренев е че нашите ковенционални учени отричат очевадната и доказана истина за нас Българите.
Penko Mitev
Penko Mitev 5 ай бұрын
Благодаря!!! Преди повече от 25 години в една археологическа сбирка, в град Суворово видях керамика с надписи от шестото хилядолетие преди Христа. Имаме писменост на повече от 8000 години. Незнам някъде да има по стари писмени знаци от България. За филистимците, си спомням една регресия, на момче от България, което казва , че е цар Давид и се бие с Голиат, но по интересното е, че възклицава, за пилищим: " Ох майко,това са някакви прабългари с кичури на главите". Хубав ден на всички!
Анастасия Гюдженова
Анастасия Гюдженова 5 ай бұрын
За писмените знаци: Владимир Георгиев разшифрова Линеарно писмо А, въпреки че това откритие се скрива и ние до днес знаем, че линеарните писма не са разчетени. В руски документален филм - за съжаление не мога да си спомня кой - казаха, че нашият лингвист е успял, И думите в разчетения текст са от близки до руските. Да не спим!
Кирил Попов
Кирил Попов 5 ай бұрын
Може ли да направите епизод за "античните българи, неправилно наречени траки" и защо ги наричате така
Илия Дуничев
Илия Дуничев 5 ай бұрын
Trenev being based
A Aff
A Aff 5 ай бұрын
🤍💚❤️
Boris Presianski
Boris Presianski 3 ай бұрын
Има български отпечатък в гръцката писменост, а не обратното. Вижте само как буквата “о” е пиктограма на този човешки орган и съвпада напълно с българската дума “око”. На гръцки думата “око” μάτι (мати) няма нищо общо с “о”. Друг пример е т. нар. гръцка буква “π”, чийто пиктографски произход и връзка с българския език е повече от очевидна “покрив”, “палат”, “палатка”, “покривало”, и т. н., но със съответните гръцки думи няма връзка? Напр. “покрив” на гръцки е στέγη (стеги)? Къде е “п” къде е “с” и т. н. могат да се дадат още примери за съответствие или несъответствия между произхода на съответната буква в българския гръцкия езици.
Анета Георгиева
Анета Георгиева 5 ай бұрын
Благодаря Ви, г-Тренев!
more_bg
more_bg 4 ай бұрын
Етиопците взимат буквите на Финикийците, които са Кимерийци - Пеласги!
The»kgirls!
The»kgirls! 5 ай бұрын
Здравейте! Г-н Тренев, може ли да коментирате писмата на Албърт Айк към Джузепе Мацини?
Александър Близнаков
Александър Близнаков 5 ай бұрын
Къде могат да се проверят твърденията?
Ivelin Ivanov
Ivelin Ivanov 5 ай бұрын
Те тези твърдения са толкова объркани и плитки , че никъде не могат да се проверят . Но разгледай в каталози тракийските монети по региони да видиш на коя азбука пише . И ще разбереш траките колко са повсеместни и в наши дни в кои народи живеят .
Boris Presianski
Boris Presianski 3 ай бұрын
Моля, използвайте българските имена на топонимите: на български е Бяло море, а не Егейско море. Така, че о. Самотраки се намира в Бело или Бяло море, а не в “Егейско”.
Radoslav Petkov
Radoslav Petkov 26 күн бұрын
Тя....Истината не може да бъде вечно крита! Попитали българите как аджеба ходите по -жарава? Отговорът бил:Ние ,когато дойдохме тук земята още беше топла...
Петър Валенков
Петър Валенков 3 ай бұрын
Въведението е на Стойчо Керев от предаването за Българската азбука!
Иван Тренев
Иван Тренев 3 ай бұрын
Много се бъркате! Въведението си е наше! Прочетете книгата "българите са в основата на човешката цивилизация"-4 издание!
145boneman
145boneman 5 ай бұрын
А вие колко снимки на Раковски забелязахе?
peter nikolov
peter nikolov 3 ай бұрын
това е българско съкровище kzbin.info/www/bejne/qpPbhWOBn6x5ZtU
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 5 ай бұрын
тук яко се трият коментари, убедих се в това но не виждам защо се прави.
Miroslav Gambinov
Miroslav Gambinov 5 ай бұрын
Ако пишеш глупости е нормално
Ivelin Ivanov
Ivelin Ivanov 5 ай бұрын
@Miroslav Gambinov проблема е че глупостите остават , а изчезват другите коментари Това е стила на фалшификаторите на история . Реално не трябва да има никаква цензура .
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 5 ай бұрын
@Ivelin Ivanov Благодаря за уточнението. Точно и на място. Поздрави
Zlatko Dimitrov
Zlatko Dimitrov 5 ай бұрын
@Miroslav Gambinov Глупости ли е това, че Татина Балада, оп,обърках се .....Атина Палада е българско име и още куп други неща
CorModo
CorModo 5 ай бұрын
Има доста истина, въпреки че звучи като изхвърляне. Сравнителната лингвистика показва, че микенският (предгръцки) език е генетически по-близък до старобългарския (Църковнославянски), отколкото до старогръцкия! Някой е говорил славянски (праиндоевропейски) език далеч преди средновековните славяни.
Ico Hristov
Ico Hristov 5 ай бұрын
Понятието слАвяни е измислено в 18 век след превода на книгата на Мавро Орбини в 1722г.в двора на Петър1.В римските хроники от 5,6,7 век пише sclavus,което съвсем не значи слАвяни,слАвни.В българската книжнина от 9 век пише за слОвени,т.е.хора,общуващи с Бог на своето слОво,език,а не на юдейски,гръцки и латински,както е повелявала християнската норма до 9 век,когато са създадени двете български азбуки--глаголица и кирилица,чрз които е записан преводът на светите писания на български език.
Ivelin Ivanov
Ivelin Ivanov 5 ай бұрын
@Ico Hristov sclavus не значи славни и няма абсолютно нищо общо със грандиозната фалшификация наречена - славяни . И тази фалшификация я има в т.н. История славяно-българска на Паисий и ще е много интересно да се направи въглероден анализ на мастилото от независима лаборатория .
vassil petrov
vassil petrov 5 ай бұрын
​@Ivelin Ivanov Историята на Паисий е славЕЕно- болгарская. Двойно "Е" не е "Я" !
Георги Бербатов
Георги Бербатов 5 ай бұрын
Здравейте г-н Тренев, поучителна беседа, но поддържаща неустановеното (от учените, умишлено или не) наименование на древното и местно население от Адриатика до северно море (гети, траки, българи и т. н.) . Що се отнася до писмеността на нас или гърците(елини) фактът, че първата библия (НАПИСАНА) е Библия Бесика ( пазена в Лондон, на тракийски език или български от 3 или 4 век), автентична по съдържание с Апостолското Христово учение, в което подробно се споменава за дейността на Христовите апостоли при българите. Относно историята ни, нужен ни е систематизиран материал взаимстван от светила като Г. С. Раковски, проф. д-р Ганчо Ценов, проф. Асен Чилингиров и естествено и съвременните ни кадърни историци-не ги изброявам за да не пропусна някой. Може непосилен или огромен труд, но.... Благодаря Ви за беседата!
Иван Тренев
Иван Тренев 5 ай бұрын
Здравейте. Елините не са гърци! Елени няма и това вече е доказано. Нези, които причисляват за елини са пеласги(античните българи).Траки също няма. Това е наименование на племе в историко-географската област Тракия. И това пак са български племенни общности
Ivelin Ivanov
Ivelin Ivanov 5 ай бұрын
@Иван Тренев Значи има "историко-географската област Тракия " , а няма траки , така ли ? Осъзнаваш ли колко абсурдно звучи и колко те закопава това . И това дето днес го водят за област Тракия е не повече от 10% от цялата Тракия .
Ico Hristov
Ico Hristov 5 ай бұрын
Библия Бесика не се съхранява в Лондон,тя е изчезнала,има само отделни сведения за нея в различни източници.
Ico Hristov
Ico Hristov 5 ай бұрын
​@Иван Тренев Траки е външно название,използвано от елините,с което са назовавали местното балканско население.Херодот пише,че елини са се нарекли дошлите от Египет данайци,кито били малко незначително племе и след като се смесили с част от местните пеласги,траки, се нарекли елини.Така че тези наименования,траки и елини са съществували и с тях са наричани съществуващи народи.Понятие слАвяни не е имало до 18--19 век,когато слАвяни са наречени народите,говорещи на сходни езици и това са наследниците на древните пеласги--траки,които са обитавали целия Балкански полуостров до Карпатите и източните Алпи и северозападна Мала Азия,които са се разселили и в североизточна Европа.
В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА - Гост Иван Тренев
55:33
Иван Тренев
Рет қаралды 14 М.
НАКРАЯ ПОЧНА ДА МИ ПИСВА...😳🤯 @bcankov
0:28
Other Countries Vs India | RS 1313 SHORTS | Ramneek Singh 1313 #Shorts
00:19
SO THIS HAPPENED TODAY..❤️🙌
00:26
Celine Dept
Рет қаралды 47 МЛН
Изчезне ли България - изчезва и света..
1:54:34
Иван Тренев
Рет қаралды 22 М.
БЪЛГАРИТЕ И ШУМЕРИТЕ СА ЕДИН НАРОД!
24:09
Иван Тренев
Рет қаралды 10 М.