Gerçekten çok ilginç bir video olmuş; izleyenlerin bir düşünce fırtınası yaşamaması pek mümkün görünmüyor...Bence, çoğu kişi " nerdeyim ben?" diye sorgulama yapabilir. Sokrates'in dediği gibi: Sorgulanmayan bir hayat yaşanmaya değmez...Bizi sorgulamaya yönelttiğin için tebrik ediyorum...
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
kesinlikle insan olarak bize verilen hayatı yaşarken bunun üzerine düşünmek anlamlı ve değerli. Teşekkürler...🙏
@havvaozdemir82782 жыл бұрын
Bizi daha değişik düşünceler sevk eden bir video olmuş kutluyorum izleyinin bol olsun oğlum 🤗
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
teşekkür ederim anne düşünmek önemli🙏
@busratoprakk Жыл бұрын
bu tip kanalları gördükçe mutlu oluyorum, var olun!
@ekremsar2 жыл бұрын
simülasyon argümanını kuantumla hiç düşünmemiştim orjinal bir düşünceymiş teşekkürler 👍
@enginkorkmaz1181 Жыл бұрын
Videolarınıza yeni denk geldim. Dini konulara girmeden güzel felsefi ve ilmi bir anlatımınız var. Diğer videolarınızda dini motifler var mı bilmiyorum lakin, bu videoyu izlerken daha önce karşılaştığım ve tam anlamına vakıf olamadığım Levh-i Mahfuz, Kitab-ı Mübin ve İmam-ı Mübin kavramları hatırıma geldi. Videolarınızın devamını dilerim.
@ender.ozdemir Жыл бұрын
teşekkürler değerli yorumunuz için bahsettiğiniz kavramlara da bakacağım.
@eceoya4301 Жыл бұрын
Ben 90lı yıllardan beri bir Simülasyon da olduğumuzu düşünüyorum ve bu düşünce günden güne güçleniyor....ve artık bundan eminim, ama bu konuyu kime açsam, yan yan bakıyor...;) maalesef çevremde bu konuyu paylaşabileceğim pek insan da yok zaten...Simülasyonda olduğumuza göre, başımıza ne geldiği önemli değil, O olaylara ve kişilere nasıl tepki verdiğimiz önemli !! oyun sonunda gerçekliğe kavuştuğumuzda, içimizin rahat olması önemli, Yani olabildiğince Dünyaya ve Canlılara karşı zararsız olmak, olaylara tarafsız bakmak, vicdanlı davranmak gibi… ;)
@ender.ozdemir Жыл бұрын
Evet maalesef insanlar yaşam gayesiyle koşuştururken varlığı ve tüm bu olan biteni sorgulamaya vakit bulamıyorlar, hatta biraz da çekiniyorlar ama git gide simülasyon teorisine kafayı yoran insanların sayısı artmakta.. evrenin ve bizlerin altındaki amaç her ne ise elbette nihayetinde insanca yaşamak ve tüm bu doğaya ve yaşama saygılı olmak en önemlisi:)
@cattomeowempire Жыл бұрын
Merhaba seküler ahiret inancına hoşgeldiniz 🌸
@hasanyandgullu Жыл бұрын
bu düşünce gerçekten çok düşündürücü hayata farklı bakmamı sağladınız
@iremozpnar13402 жыл бұрын
Bu video beni derin düşüncelere daldırdı 🤨
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
O düşünceler sonunda nedir sonuç Simülasyonda olabilir miyiz :))
@erkanun2 жыл бұрын
Similosyona hatta şuan oluşturulan en iyi olacak similasyondan da daha iyi similasyonu tüm insanlar hergün yapıyor zaten ... Rüya dediğimiz tuhaf şey çok ta uzaklara gitmeden ... bir similasyondan başka birşey de değil ... Hatta öyle canlı ki .. kötü olan şeyler gördüğümüzde irkilerek terler içinde kalkıyoruz ... Çok güzel tatlar alıyoruz ... Hatta sevişiyoruz ki normal hayatta almadığımız türden sabah etkilerini de görüyoruz .. Bu en kral similasyondan çok çok daha iyi .. Hatta insan uyurken paralize (kısmi felç) olmasa başına neler gelir yürür atlar koşar kaçar falan ... Acayip bir mekanizma bu vücut .. Hatta froyt ve yung un rüyalar teoremi de biraz bunu deşmeye yönelik benim naçizane anladığım hatta froyd burda psikanaliz de buraya dayandırır ... Anlam dünyamızda isimler nesneler ile içimizde bunları başka şeylere çeviririz ... Yani at ile yaşanan travma rüyalarda başka bir kavram olarak psükede bastırılmış halde durur ... Froyd biraz bu rüyalarla bastırılmış ve dönüştürülmüş olan kavramı bulmaya yönelik bir terapi çalışması ile travmanın oluştuğu kavramı buluğ onu düzelte düzelte iyileştirme gibi bir teori güder ... Ancak her insan yaşadığı travmanın kendince değiştirilmiş nesnesi aynı olmadığından bilimsel durması zordur ... Kanıtlaması da zor ... Aynı şeyleri deneyleri yaparak alınan aynı sonuçlar bilimsellik olduğundan biraz böyle bir durum var ... Burada değişken çok olduğundan ... gömüldüğü travmayı tespit etmek oradan sağıltımla düzeltmekte Ayrıca zor ... Burada froyd platonun hatırlama yöntemini kullanır ... Aslında iyide bir platoncu da desek olur ... Felsefeye iyi bakmasa da froyd kullanması da acayip ... Yine her şeyde olduğu gibi platonun kavramları içinde dönüp duruyoruz sinir bozucu ... Waytet in dediği gibi ... Ancak en erken toplu ve bize şntikal eden kaynağın platon olması da büyük bir etken ... Similasyonda olduğumuz kanıtlanır mı bilmem ben similasyonun ne olduğunun açılması gerktiğini düşünüyorum... Yani biz bir evrende bulunan çok akıllı başka varlıklarca yaşadığımız similasyon diyorsanız depil derim .... Bu evrene dair unsurlar ile yani değişimle tabi olan herşey daHa açık yani yaratılan herşeyin bu etkisi içinde olmamızın mümkün olmayacağını düşünüyorum ... Evrene dair olmamalı ... Alke durumunun olmasında problemler var ... Bunu anlatmak bu yazdığımın 3 katı yazma gerektirir ... O da en az ... Neyse ama güzel konular düşünmeye yok açan ... Teşekkürler
@erkanun2 жыл бұрын
İnsanlar platonun eserlerini radyo piyesi gibi okuyor ... Hani orada geçen bir çok kavram bir anlam ifade etmiyor ... Buda normal çünkü çeviri dediğimiz şeyde dğşğnülmeden açıklamadan yapılınca o kavram Türkçe ye sıradan kelime olarak geçiyor... Çünkü o kavram gramer yapısı türkçede yok .. gerek duyulup oluşmamış ... Bir matematik çi başka birşey ... Avukat başka .... Ev hanımı başka ... Doktor (çok geçen kavramlardan) başka ayakkabıcı başka bakşka şeyler görüyor bu metinlerde .. kavramın kendinde olan karşılıkları başka çünkü o gözlede bakınca mevzular tuhaf açılımlar serdediyor ... Hatta platonun zamanında bilen eden tarafından anlaşılan şeyler de ... Çünkü etkisi herkeze olmamış ... Peki bunu nerden biliyoruz ... Yunancadan ayrımları kesin olarak ayrı ayrı yapmış adam yazarken ... Bir de phidros diyaloğunda mısır mitinde yazılı olana karşı yaptığı uyarıdan orada yazılı olanın ruha atılan -kakılan-nakşedilen iz demesinden ... felsefe denilen şey okunarak değil Bu ileride okuduğun şeyleri hayatında yaşarak edineceğin bir tecrübe gözüyle bakar ... İyiyi adili güzeli okuyup bilip hayatına uyarlamamak olacak şey değildir ... Bilmek yapmayı zorunlu kılar ... İz konusuna gelince örnek vermek gerekirse basitçe ama örnek anlaşılmaya yöneliktir ... Anlatılmak istenilenin kendiliğini vermez... Japonca bir yazı işaretini görsek güzel deriz ... Ancak anlamı pislik olabilir çok kötü gibi duran bir işareti göresek ancak çok anlamlı bir şey de olabilir ... O sebeple hayatta da iyi görülen şeylerin kötü ... kötü sanılan şeylerin iyi ve hayırlı sonuçları çıkabilir ... Ancak biz hemen acele edip düşünmeden çıkarımıza olan ilk etapda olan iyi güzeli alıp sonra üzülüyoruz ama bunu biz kendimize yapıyoruz ... E bak sen ne güzel anlattın platonda bunu yapaydı denebilir ... Oradaki o diyalog konuşmaları insanın kend kendi ile konuşma görünen ancak düşünme diye de denebilecek şeyler olduğunu da fark etmek lazım ... Uzun lafın kısası karşılan yeni kavramları alıp üzerinde düşünmek ... O kavramı içimizde esnetmek ... Süzmek karşı karşıya gelmek lazım ... Öyle dümdüz okumacak şeyler olmadığı ... 2500 yıl önce de olsa .... Tüketilmiş bitmiş demeden ... dur bide böyle bakalım demek lazım ...
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
@@erkanun gayet net ve kapsamlı bir yorum olmuş. Emeğinize sağlık. Düşünüp, sorgulamaya ve paylaşmaya devam ettikçe insana yakışır bir gelecek inşa edeceğiz. Filozofların da yazılarını dediğiniz gibi tekrar tekrar okuyup, günümüzde bize ne anlatıyor ona bakmak lazım. Zaten Platon'un mağara alegorisinden yola çıkarak simülasyon teorisinın oluşması, Sokrates'in yönteminin psikanalizde kullanılıyor olması da bunlara çok güzel örnekler.
@felsefe23432 жыл бұрын
bu video da harika olmuş, emeğinize sağlık👍
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
teşekkürler 🙏
@selimmercan9302 жыл бұрын
Aristoteles’in fail nedenini direkt olarak Tanrı olarak düşünmek doğru mu peki?
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
Tanrı kavramının ne ifade ettiği üzerine konuşmak gerek öncelikle. Hiçlikten varlığı ortaya çıkaran bir tür hareket ve neden ise düşünülebilir. Dinlerde geçen ceza ve ödül verici bir varlık olarak ise Aristoteles'in fail nedeninden apayrı bir sıfat.
@ARKANDOS20208 ай бұрын
Schrödingerin kedisi meselesi benide düşündürsede. Kutuya açsanda açmasanda kedi zaten reelde ya ölüdür yada canlıdır. Sen sadece kutu açıldiğında o ana şahit olursun, kutunun açılması kedinin yaşamasına ya da ölmesine etki etmez zaten reelde olan olmuştur.bu bişeyi değiştirmez. Bunmesele quantum da ışe yarasada fizik evrende işe yaramaz burda sonuçlara şahit oluruz.Mesela o kutuyu açmadan kutudan miyavlama sesi gelse, yinede kedi yaşıyor diyemeyiz bu algıda seçicilik olur belki ses kutydan gelmemiştir. Ya da başka yerden gelmiştir, sanrıda olabilir ki bu fizik alemde quantumu yaşamak gibi olur bu da zaten similasyonla çelişir Demek istediğim çift yarık deneyi quantumdan fiziğe tezahür ettiği için similasyonla açıklanabilir. Ama schrödingerin kedisi zaten fizikte tezahür ettiği için similasyonu açıklamaya yetmiyecektir. İlki sebebden sonuca,ikincisi sonuçtan sebep yaratmaya gider.
@ender.ozdemir8 ай бұрын
Katkınız için teşekkürler, zaten bizim yaşadığımız dünyada tecrübeye dayalı gerçeklerle kozmik fizik ya da kuantum fiziğindeki gerçekler çelişebiliyor. Bu üç farklı seviyede deneyimlenen gerçeklerin ortak fizik kurallarıyla açıklanmasını umarım ilerleyen yıllarda görebiliriz.
@muratyasaryldz8168 Жыл бұрын
Düşünce deneyinize bayıldım.Gercekden harika.Sizden ricam spin olayını inceleyerek böyle güzel bir örnek sunabilirmisiniz. Zor bir şey istedigimin farkındayım.
@iremozpnar-nt4mq Жыл бұрын
harika bir anlatım
@_ademtas34 Жыл бұрын
.
@kapand7547 Жыл бұрын
Similasyon animasyon veya boyutuna gore gerceklik gepsi tasarim ve dizayn..... zirvede hakimler hakimi birtek gercek ilahAllah
@SelahattinDemir-h3w Жыл бұрын
Gusel anlatim basarilarin devamini dilerim ve devami gelsin lutfen❤
@ender.ozdemir Жыл бұрын
çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için elbette kanala yeni videolar da eklenecek pek yakında :)
@transhumanizm13612 жыл бұрын
hocam kafam karıştı yahu şimdi nerdeyiz biz🤓
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
onu ben de hala sorguluyorum ;)
@defnekaraoglan4151 Жыл бұрын
Cok guzel anlatmışsınız teşekkür ederim
@savast. Жыл бұрын
Similasyondamıyız bilemem ama ben olduğumuza dair kanaatim daha yüksek.Eğer similasyondaysak bizi tasarlayan ister tanrı olsun,ister bizden akıllı bir medeniyet olsun burdan çıkmamızı istiyormu?Esas can alıcı nokta bu.Eğer çıkmamıza istemiyorsa bu similasyonun tüm çıkışlarını ulaşılmaz kılar.İnsanoğlu biyolojik evriminde,teknolojisinde ve sosyolojisinde çok büyük sıçrama yaptı.Herşeye rağmen ahlaken hala bir gram bile evrim geçiremedi.Ben burdan çıkışımızın ahlaki evrimin nirvanasına ulaşmamıza bağlı olduğuna inanıyorum.Sanırım bizi tasarlayan içimize hayvani yok etme içgüdüsünü sokarak birbirimizi yok etmemizi sağladı.Bu kısır döngü asla kırılamayacak.
@ender.ozdemir Жыл бұрын
Ahlaki evrim geçirmemiz konusuna kesinlikle katılıyorum, insanlık birbirini yiyip bitirmeyi bıraktığında ve bu tür şeylere odaklandığında belki farklı bir boyuta ulaşabiliriz. Ancak dediğiniz gibi bu düzen özellikle de kurulmuş olabilir. O zaman bu zinciri kırmak mümkün olur mu? ya da zinciri kırmaya yaklaştığımızda komple mi yok oluruz? bu da ayrı problem. Ama ben bu evrenin ardında olan ne varsa çıkmamız ya da çıkmamamızdan ziyade gelişimimizin izlendiğini düşünüyorum. O nedenle iki türlü de ne kadar gelişirsek o kadar iyi.
@selaminb46244 ай бұрын
Şahane, teşekkürler.
@astrolin20224 ай бұрын
Nadir olarak insanların bir önceki hayatını hatırlıyor olmasının da bu konuyla bağlantılı olabileceğini düşünüyorum. Simülasyon hatası veya kodlama hatası gibi bir açıklaması olabilir..
@basrisahin8680 Жыл бұрын
Teşekkürler bu daha başka bir bakış açısı için...😊
@sefkatsadansengoz6798 Жыл бұрын
Siz bilmediğimiz dizi analizi yapıyorsunuz ama söz ettiğimiz dizileri çok kişi izlememiş olabilir.Bu nedenle daha genel bilgi vermenizi isterdim
@basrisahin8680 Жыл бұрын
Çift yarık deniyinde anlatımınız ışığında aklıma şu geldi.: Sinema filimindeki kareler gibi aslında ışık hem dalga hem de parçacık şeklinde hareket ediyor. Fakat bizim algılarımız onu parçacık şekilinde kabul ettiği için işlemin tamamını göremiyoruz. Ya da bu bize gösterilmiyor.!?! Ne dersiniz.?
@ender.ozdemir Жыл бұрын
evet kesinlikle bu tip görüşler üzerine denemeler yapılıyor zaten. Yani ışık dalga hareketi yapıyor aslında ama bizim algılayamadığımız bir boyut var orada sürekli dalga şeklinde gidiyor ancak biz onu ölçtüğümüzde parçacık olarak deneyimliyoruz. Aslında yaptığımız bir dalganın sadece tek bir anına bakmak. Kanıtlanana kadar tabi temkinli olmak gerekiyor ama en azından makul ve anlaşılabilir bir açıklama bence.
@sevde9418 Жыл бұрын
Kafamda bir sürü soru isareti😂
@maximilyen2 жыл бұрын
Diyelim içindeyiz, ne fark eder?
@ender.ozdemir2 жыл бұрын
hayata ve insanlığa bakış açımız çok değişir
@enginkorkmaz1181 Жыл бұрын
simülasyonlar yetenek gelişimi için kullanılır.
@hilalbasaran9884 Жыл бұрын
Ben hstırlamamızı sağlayacak o parçanın ruh olduğunu düşünüyorum, bunu da sağlayacak şeyin epifiz bezi aktivasyonu olduğunu düşünüyorum!
@ender.ozdemir Жыл бұрын
üzerine düşünülesi bir bakış açısı. Özellikle epifiz bezinin uykuda, özellikle rüyalarda işlev görmesi düşündürücü..
@hilalbasaran9884 Жыл бұрын
@@ender.ozdemir doğum ve ölüm sırasında da aktivasyonu yükseliyor. Dünya bir similasyon, peygamberlerin söylediği gibi rüya alemi olduğu düşünülürse yaşarken rüyadayız, gece gördüğümüz ise rüya içinde rüya, oda bı dünya rüyasını anlamamızı sağlayan ipuçları ve şifreler içeriyor farkedebildiğimiz oranda!
@simsek3m Жыл бұрын
zaten simulasyonda yasiyoruz, allah varsa yine yaratici var yani yine simulasyonda yasiyoruz demektir,
@KemalALKIN Жыл бұрын
Abone oldum hocam teşekkürler 🙏
@seralakgun8176 Жыл бұрын
Teşekkürler 🙏🌼
@Mertkara387 ай бұрын
Bu similasyon konusu hakkında bür sürü video izledim gerçeklik algisi aslında çok önemli konu kafamı karıştıran konu hayata bakış açım cok değişti artık kafaya takmamaya başladım dönüm noktası oldu bu similasyon teorisi ve şu sonuca vardım aslında kaşık yoktur felsefesi matrix neyi anlatiyor? yaşadimiz hayat fake yaşadimiz evren gerçek değil maddesel olarak aslında yokum belkide hiç dogmamis olabilirim sonuçta yokum bana göre birileri bizi gercekten fena trolluyo başka boyut bizi similasyona sokup yaşatıyor olabilir bizden kat kat gelişmiş milyarlarca yıl önceki bizden önce gelişmiş reptinal varlıklar olabilir tüm kontroller onlarda aslında ölüm diye bir şeyde yoktur bu konuyu Sinan Canan çok güzel anlatıyor
@ender.ozdemir7 ай бұрын
yorumunuz ve değerli katkını için teşekkürler. Simülasyon fikri ve bu fikri ele alan simülasyon teorisi gittikçe insanlar tarafından daha çok tartıışılıyor ve kabul görüyor. Teorik olarak ve hatta istatiksel olarak simülasyonda olma ihtimaimiz daha yüksek ama bakalım ilerleyen yıllarda deneylerle de bu teori desteklenebilecek mi. Sinan Canan'ı takip ederim ancak anımsayamadım bahsettiğiniz videosunu.
@gokceacer5139 Жыл бұрын
Zaten atomun % 99,9999999 un boşluk ve geriye kalanın çoğunun m=E/c2 olması ilginç. Matrix'de diyor ya. Beynime giden sinyallere göre gerçek sanıyorum.
@ender.ozdemir Жыл бұрын
ve artık kuantum fiziğinin de işin içine girmesiyle geriye kalanın da maddesel bir yanı yok gibi duruyor. Sadece belirli olaslıklık hesapları sonucu ortaya çıkan olasılık bulutlarına parçacık demek zorunda kalıyoruz. O nedenle ilerki yıllarda simülasyon düşüncesi daha da tartışılmaya açılacaktır.
@brodil11 ай бұрын
4:24 teki görselde hat var. Girişim deseni tek yarıklı olmuş. Halbuki çift yarıklı olması gerekiyor. Zira perde çift yarıklı
@ender.ozdemir11 ай бұрын
Evet aslında iki tane olmalıydı iyi dikkat etmişsiniz.
@kazmdinc36813 ай бұрын
Gerçekliğimiz simüle edilmiş olsa bile bu simüle edilmiş gerçekliği deneyimleyen bilincin kendi içinde gerçek olması gerekir COGİTO ERGO SUM
@trabzonsporforever4582 Жыл бұрын
MATRIX filmi bir devrim niteliğinde olmakla birlikte bu tartışmayı dahada alevlendirmistir ...Fakat eğer bir simülasyon içerisinde olsaydık bu bizim hayatımızda olan gördüğümüz herşeyin bir bilgisayar programı olması gerekir ...ve bu kadar büyük bir bilgisayarin enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir enerji kaynağı olduğunu düşünmüyorum...BENCE IMKANSIZ HATTA IMKANSIZ ÖTESI ...GUZEL BIR TEORI EGLENCELI
@ender.ozdemir Жыл бұрын
Yorumunuz için teşekkürler elbette şu an sadece bir teori ileride kanıtlabilir mi? Onu da belki göreceğiz belki göremeyeceğiz ancak üzerine düşünülesi diye düşünüyorum. Bize evren çok büyük ama evrenin ötesindeki gerçeklik ile kıyaslandığında boyutu nedir o da belirsiz.
@trabzonsporforever4582 Жыл бұрын
@@ender.ozdemir aslında ben evrenin bu kadar büyük olduğuna inanmıyorum hatta evren denilen bilinmezliğin odak noktasının biz insanlar olduğuna ınanıyorum açıkçası..bu arada videolarınız takdire şayan böyle devam ediniz lütfen:)
@ender.ozdemir Жыл бұрын
@@trabzonsporforever4582 değişik bir bakış açısı çok teşekkür ederim ben de içeriğe olan katkınız için, siz de fikirlerinizi paylaşarak kanalı zenginleştirmeye devam ediniz :)
@deguberseg98786 ай бұрын
Enerjiyi sobaya attığın kömür,petrolü yakarak giden araba olarak düşünürsen imkansız dersin tabi ve bu da zaten simülasyonu kuranın oyun içi item gibi sana verdiği token,evren fiziksel metrekaresi ile büyük değil farklı boyutları da içerdiğinden sonsuz
@BilenBudak Жыл бұрын
Bence similasyonda mıyız? diyerek çok alttan alan bir dil kullanıyorsun. Apaçık similasyondayız... Dediğin parça BİLİNÇtir...
@ender.ozdemir Жыл бұрын
bence de büyük ihtimalle öyle ama yine de bilimsel olarak kanıtlayamadığımız için ihtiyatlı bir dil kullanıyorum :)
@BilenBudak Жыл бұрын
@@ender.ozdemir Anlatımın, inceliğin , gösterdiğin özen için şükranlarımı sunarım. Hayata değer katıyorsun...
@rashad93374 ай бұрын
Oyle bisey varsa eger. Onu dusune bilmemize bi engel koyulmus olardi. Oyle bisey olabilecegi kimsenin aklina bile gelmezdi.
@fatihdemir7930 Жыл бұрын
Evet doğru geçenlerde elimi yaktım simülasyon dan dolayı hiçbir şey hissetmedim😂
@metafizikvekuantum Жыл бұрын
Geçte olsa Ezoterizm ile tanışacaklar. Hala bilimin, moderm bilim olduğunu zannedenler var , ah ne yazık vah ne yazık, Anlayacaksınız ki pozitif bilimler metafiziğin tarihi. (Metafizik de deneyseldir) Okült bilimlerin yükselişini görecekler... Merhaba newton. senden zaten hep şüphelenmiştim ! Hazreti insan Dücane Cündüoğlu. Bilgelik ile Bilginlik arasında ki ciddi dünya görüşü farkı !
@selimdemirkol833310 ай бұрын
Evet, similasyonu görüyorum
@seriyeismayilova98 Жыл бұрын
Yox Vallah men eliyemmirem😂😂😂
@yusufy5194 Жыл бұрын
🎉🎉🎉🎉🎉🎉
@umut62167 ай бұрын
Hersey olabilir matrıx gercek olabilir
@RoyalRoteszyo Жыл бұрын
Zehirli mikrofonda ki çocuğa benziyor sesin
@ender.ozdemir Жыл бұрын
baktım dediğiniz kanala gerçekten baya benziyormuş ses tonlarımız
@ahmeteser1189 Жыл бұрын
SigirliMantar
@ahmeteser1189 Жыл бұрын
KimiKacmaya kimiAramaya
@ahmeteser1189 Жыл бұрын
SiģirliMantar
@MehmetKaya-r3e7 ай бұрын
Bence Simüle Değil, F Tipi Yarı Açık Dünya Ceza Evi
@ender.ozdemir7 ай бұрын
değişik bir bakış
@BilenBudak Жыл бұрын
Bakmayın o sakallı , cüppeli, sarıklı komedyenlere:)) Bence Kur'an aslında bu similasyonu anlatıyor...Tasavvuf bu işi çözmüş...
@ender.ozdemir Жыл бұрын
Tasavvufun anlattığı ile Spinozanın evren anlayışı felsefi açıdan oldukça benzerlik gösteriyor.. sanıyorum ilerleyen yüz yıllarda bu konuda soyut ortaya konan düşüncelerin somut kanıtları ortaya çıkacak.
@BilenBudak Жыл бұрын
@@ender.ozdemir 💜💚💙
@mozzo302 ай бұрын
Simülasyonu Tanrı yapmıṣ ola bilirmi?
@ender.ozdemir2 ай бұрын
Olabilir tabi
@EyupKurtcul-yx2ii Жыл бұрын
Kopyala yapıştırdan öteye gidememişsin
@ender.ozdemir Жыл бұрын
Nerden ne kopyalanmış? onu söylerseniz bir değerlendirme yapabilirim.
@EyupKurtcul-yx2ii Жыл бұрын
@@ender.ozdemir senden önce onlarca kanal kitap aynı şeyleri anlatti Kopyala yapıştır yapmışsın Bunda anlamayacak bir şey yok
@ender.ozdemir Жыл бұрын
@@EyupKurtcul-yx2ii videoda bahsettiğim konuyla ilgili çalışma yapan ve bu fikirleri ileri süren kişilerin zaten bilgilerine yer verdim. Bu kanal felsefi konularla ilgili insanlara genel bir bilgi vermek ve onları sorgulamaya teşvik etmek için açılmış bir kanal. Ne mutlu size bu konuda daha önceden de bilginiz varmış. Ne yazık ki herkesin okumaya, araştırmaya bu kadar imkanı olmuyor. Eğer simülasyon teorisi hakkında sizin özgün ve farklı bir görüşünüz varsa paylaşırsanız memnun olurum.
@EyupKurtcul-yx2ii Жыл бұрын
@@ender.ozdemir ufak bir katkıda bulunayım (Herkes kendi simülasyonunu yaşıyor, insan uyandiğındada simülasyonda olcak,simülasyondan çıkış diye bir şey yok, bizi bu simülasyona sokanlarda bir simülasyon içinde,simülasyondan kurtulan tek bir ruh yok,simülasyondan çıkış diye bir şey yok)