Büyük bir tekneye geçmek istiyorum ama hangisi?

  Рет қаралды 2,093

Barış BAYKAN

Barış BAYKAN

Күн бұрын

Ortadan kapılı klasik bir motoryat mı? Sadece kamarada kapısı olan daha açık, suya daha yakın bir tekne mi?

Пікірлер: 25
@dogusacunmeric5011
@dogusacunmeric5011 11 күн бұрын
Lotus 23 ü de radara alabilirsiniz. Hanımlar işin içine girmese(teknenin fiyakası açısından) rota belkide 3 kat fazla satardı :)
@ondervural3393
@ondervural3393 20 сағат бұрын
Hiç aklımda deniz yoktu.Araştırmayı seviyorum.Rota nın alt mühendisliğinde dolayı sert denizde iyi gittiği ve yelkene en çok benzer biçimde yüzüğü ilerlediği söyleniyor
@baris_baykan
@baris_baykan 6 сағат бұрын
rotanın aslında iki modeli var. içten takma ve kıçtan takma Bu iki modelde kuyruk yapısı birbirinden farklı. İçten takmada daha fazla draft yani omurga ve dumen palası var bu nedenle yelkenliye benziyor ancak kıçtan takma modellerde omurga klasik motorya formatında.
@ondervural3393
@ondervural3393 5 сағат бұрын
@@baris_baykan Teşekürler
@lorikarteify
@lorikarteify 12 күн бұрын
Bende Kutlay Marine Derone 790 var. Yarı deplasman sizin bahsettiginiz türden geniş havuzluklu kapisiz model. Üretici bu tekneyi 80 bg toyota nanni ile içten takmayla satiyor. Başka motorlarda var ama 1 veya 2 knot hiz artiyor yakit tüketimi ciddi artiyor. Seyir hizi 5.5 knot dizelle. Ben 50 bg distan takma motor koydum. 3000 devir 6.5 knot hiz 4.5 veya max 5 litre yakiyor. Aşagida devasa hangar alani kaldi. Distan takmanin manevra kabiliyeti özellikle tornistanda her türlü şaftli sistemden çok üstün, sessiz ve titreşımsiz yolculuk cuk oturdu. Çünkü 7 8 m kadar teknelerde motor havuzlukta içte kaliyor. devamli titreşim ve dizel gürültüsü biyerden sonra bayiyor. Sintineye yağ aktı vs problemde yok. Herşey tertemiz. Bakim masrafida daha iyi. ha 50 yerine 75 takarsiniz biraz daha güç olabilir hiz çok farketmez tork daha iyi olabilir. Bu tekne rota reborn veya hera 780 den çok daha iri bir tekne bu arada. Kamara yüksekligi 1.85m eni 3m. Sizde 1 veya 2 tekne alacaksiniz üzerinde yaşanmadan olmuyor
@baris_baykan
@baris_baykan 12 күн бұрын
Gercekten çok secenek var. Derone de girdi radarıma, fiyat performans çok iyi bir tekne
@denizcimuzafferciv2989
@denizcimuzafferciv2989 12 күн бұрын
Şahane bilgiler, tecrübeler. Teşekkürler samimi katkılara bence. Biz de yararlanıyoruz, düşünüp taşınıyoruz. Tabancasında tek kurşunu olan insanım ben, sıkacağım da ya vuramazsam... Teşekkürler.
@orhansari5134
@orhansari5134 6 күн бұрын
3 yıla yakındır Zokka markasının ilk suya indirdiği teknesini kullanıyorum. Kapım müsait olduğu için alargada duruyor. Sert poyraz alan bir yerde olmasına rağmen konforla duruyor. 2 Çocuğum ile ailecek kullanıyoruz. Mutfak ve wc olması büyük konfor. en büyük 2 artısı bana göre yatak boyutunun büyük olması ve sınıfının bence en büyük havuzluklarından birine sahip olması işimizi kolaylaştırıyor. 60 hp tohatsu motor ile yakıt cimrisi. İçten mi dıştan mı diye düşünürken dıştan olması çok yerde hayatımı kolaylaştırdı. kaldırıp bilek hizasında sığlıklara giriyorum. Bakımı çok çok kolay. şafttan su aldı mı şanzımanda sorun oldu mu derdimin olmaması bence konfor. Dilediğim zaman römorka alıp bahçemde barındırabiliyorum. Bunu aracıma bir çeki demiri takarak hallettim. Sorun olduğunda Üstün bey her konuda yardımcı olan iyi niyetli bir insan. Marka ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızı 3 yıla yakın tecrübem ile dilediğiniz gibi cevaplayabilirim.
@baris_baykan
@baris_baykan 6 күн бұрын
Merhaba Orhan bey, bu boyuttaki bir tekneyi römork ile çekebilmek, çekebilecek bir rampa bulmak gercekten cok zor. Tonozda tutmak ise daha buyuk bir şans.
@mahirmicoogullari4905
@mahirmicoogullari4905 Күн бұрын
Römorka alip indirmek zor degil mi? Hangi aracla cekiyorsunuz?
@orhansari5134
@orhansari5134 Күн бұрын
@@baris_baykan Ortalama römorktan indirmek 10 dk mı almıyor. 2 kişinin yardımı ile 15 dk içinde römorka alabiliyorum.
@orhansari5134
@orhansari5134 Күн бұрын
@@mahirmicoogullari4905 1.6 136 beygir dizel bir araç ile, Ayvalıktan Urla'ya götürüp getirmişliğim var :)) çift dingil römork.
@Zadedenizde
@Zadedenizde 10 күн бұрын
yeni rota ile ilgili kafanızda sorular varsa yardımcı olabilirim
@baris_baykan
@baris_baykan 6 күн бұрын
teşekkürler, listede
@alperturan1214
@alperturan1214 11 күн бұрын
Çok mantıklı bir soru sormuşsunuz, istedikleriniz de net. Bu sebeple size yardımcı olabilmek adına bu yazıyı yazıyorum. Ben şu anda ikinci teknemi kullanıyorum. İkisi de saydığınız markalar arasında, ikisi de aynı marka ve sıfır olarak aldığım teknelerdi. Tam zamanlı denizde yaşamayı planlayan, kılı kırk yaran ve denize aşık kişiler olarak şunu söyleyebiliriz: Sıfır yerli tekne almayın demiyorum ama alırken çok ama çok dikkatli olun!!! İmalatçının sizin istediğiniz gibi bir tekne yapacağı sözüne kanmayın. Yıllık üretim kapasitesi belli olan ama "para hırsı" yüzünden verdiği teslim süresine uyamayıp, üstüne üstlük sırf bitsin gitsin diye sizin teknenizin işçilik olarak , malzeme kalitesi olarak olsun sizi gönül rahatlığıyla mağdur edebilecek pek çok yerli üreticimiz var. Uzak durun!. İkinci el tekneyi kimden alacağınız çok önemli ve açıkçası şansınıza güvenmenizi gerektiren bir durum. Biraz daha fazla vererek yabancı tekne almayı da kafanızın bir kenarında tutun. Bu önemli! Hanımınızın konfor talepleri doğrultusunda daha büyük bir tekneye geçtiğinizi söylediniz. Bu konfor taleplerinin daha büyük tekne içinde daha farklı ihtiyaçlara da gebe olduğunu biliyoruz. 🙂Örneğin: Sıcak su, kışın da kullanım için ısınma, kısmi mahremiyet için perde, misafir ağırlayabilmek için daha büyük çekmece, buzdolabı, vs. Keza kaptan olarak sizin konforunuz da önemli ve tabi zorunlu. Ama en çok da güvenlik ihtiyaçları...Mesela bağımsız her odaya 2 lt'lik yangın tüpü, aldığınız teknenin klasmanına göre bulundurmanız gereken can yeleği sayısı, belki telsiz, demirleme için iyi bir çapa, yedek bir çapa, vs. "Deniz fakiri sevmez." diye bir söz var. Kesinlikle buna katılıyorum. Özellikle de bu coğrafyada yaşayan biri olarak. Denizde kullanılan ve sizin lüzumsuz gördüğünüz pek çok enstrüman belli ihtiyaçlar doğrultusunda ve deniz yaşamınızı kolaylaştırmak adına icat edilmişlerdir. Pek çoğu da güvenliğinizle ilintilidir. Bunlara lüzumsuz demeyi ben tercih etmem. Bunlara sahip olmak demek bunlardan başka öncelikli ihtiyaçlarınızın olmamasının sonucudur bence. Eğer maddi durumunuz müsaitse ve hayatınızda bir kere ihtiyacınız olacağını bilseniz de elbette ki alınırlar. Örneğin kıç pervane. Yakıt istasyonunda bulunan iki tekne arasına tek motor ve baş pervane yardımıyla girmek bazen vakit alır. Ama bir kıç pervaneniz varsa yengeç gibi iki tekne arasına güvenle kısa süre içinde girerek zaman kazanıp kazanmış olduğunuz bu zamanla sevdiklerinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. Bu ve buna benzer örmekler çoğaltılabilir. Selametle
@baris_baykan
@baris_baykan 6 күн бұрын
Bilgiler için teşekkürler Alper bey, Söylediğiniz çoğu şeye katılmakla birlikte, 8 yaşında optimist ile yelkene başlamış, 10 yaşında Cadet sınıfında Cumhurbaskanlığı kupasını almış, son 15 sene de yelkenli teknesi olmuş birisi olarak (Tüm bunlar benim doğru bildigim veya iyi denizci olduğum anlamına gelmez) sadece tecrubelerim neticesinde ulaştığım noktalar. Hala Radar ın cok gereksiz olduğunu ve olanlarda da kullanan birisini görmedigimi söylemek isterim. Benim söylediklerimin tümü günü birlik yazın gezmek için alınacak bir tekne için geçerli yoksa teknede yaşayacak veya 3 ay teknede kalacak kişiler için değil.
@denizcimuzafferciv2989
@denizcimuzafferciv2989 13 күн бұрын
Öncelikle çok iyi ve olması gereken yerden başlamışsınız. Ne amaçla kullanacağım, neler olmaz ise olmaz.... Makine Mühendisiyim ve 13 yaşımdan beri orta küçük tekne tepesindeyim. İlk tavsiyem köprüüstü kapalı (kapılı) kesinlikle bizim amaçlarımıza uygun değil. Geniş bir kıç havuzluk, yazın kullanım vs için çok daha kullanışlı. Elbette iyi dizayn bir kapalı tente sistemi ile. İçten Dizel düşündüğünüz için zaten hız bakımından çok bir beklentiniz olmamalı ki 80 BHP ile bile 10-12 mil max yapabilirsiniz. Bu deplasman tip teknelerde gövde veya seyir hızı 6-8 NM dir. Bu nedenle örnek: zincir ağırlığına pek takmayın. 50 metre 6 lık cincir 40 kg civarındadır ki su tankınız zaten 50-100 litre arasında olacaktır bu tip tekneler için, yani 50-100 kg!. Nauta 6.80 içten takma üretilmiyor ve 7.80 de çok pahalı. Ben de bugüne kadar yelkenci idim ama malum sorunlar yüzünden kompakt küçük tekne planladım. Ancak bizim amacımız, eşim ve kızım ile tüm yaz süresini teknede ve Güney de geçirmek, kışın Marmarada. Bu nedenle; deniz suyu hidroforu, dizel ısıtıcı, kaliteli tam kapanabilen tente, kaliteli ve iyi planlanmış güneş enerjisi sistemi gibi sizin ihtiyaç duymayacağınız şeyler bizde elzem. Dıştan takma benzinli istemememin tek sebebi, uzun mesafeli seyirler düşündüğümüzden , 50-75 litre benzinin üzerinde oturmak istemiyorum! Fakat sizin için benzinli yeni nesil makine düşünülebilir diye düşünüyorum. Örneğin Rota gibi bir teknede, 60-80 BHP bir makine ile seyir hızınızı 12 NM gibi ortalama tutturduğunuz ekonomik kullanımda, para olarak hesap ettiğinizde yakıt harcamınız çok da farklı değil. hatta, 6-7 NM gibi hızlara düştüğünüzde nered ise aynı. İstenildiğinde ya da zorunlu kalındığında tam yol hızda 18 NM ye kadar çıkabilir tekne. Bu nedenlerle hep uzak tuttuğum benzinli makine, kafamda soru işareti oluşturdu, yeni nesil ile? Ben yeni rota (reborn) da karar kıldım. Basit kullanışlı ve biraz zorlukları olsa da at-çek yapmaya da müsait sayılı. Umarım gönlünüzce ve isabetli bir seçim yapar, selametle kullanırsınız. Teşekkürler.
@baris_baykan
@baris_baykan 12 күн бұрын
Tesekkurler çok faydali bilgiler
@saygink2676
@saygink2676 12 күн бұрын
Güzelbahçedeyim bende sizin gibi teknemi satmış uzun ara vermiştim , seneler sonra 3.00 bot 6 hp bir motor ile yük remorka atıp sizin attığınız yerden adalara gidip keyifle yüzüyorduk fakat eşimi bir türlü mutlu edemedim hep bir memnuniyetsizlik, şimdi sizin paylaşımınızı izleyince aynı düşüncelerde aynı teknelere bakınca vede aynı eş sorununu duyunca bir garip hissettim . Umarım sizde bizde bahsettiğiniz konforda tekneler bulabiliriz. Bu arada motorsiklet ve teknelerde dediğiniz gibi aksesuar tekne fiyatına eklenemezzz
@baris_baykan
@baris_baykan 12 күн бұрын
Evet, happy wife happy life mottosu ile artık ortak bakıyoruz teknelere
@hayallervehayatlar5589
@hayallervehayatlar5589 12 күн бұрын
Zokka 6.70 kullanıyorum mart ayından bu güne tavsiye ederim
@baris_baykan
@baris_baykan 12 күн бұрын
Kesin listede, ancak teos marina min 40m2 yapmis tekne boyutunu. Her yıl 450bin tl verdiğinizde daha büyük bir tekne mi alsak diye düşünüyor insan
@hayallervehayatlar5589
@hayallervehayatlar5589 12 күн бұрын
@@baris_baykan Evet benşm tekne balıkçı barınağında. Marinaya göre tekne mantıklı.
@semihakbas5660
@semihakbas5660 13 күн бұрын
Bu tekneyi satıyormusun hocam
@baris_baykan
@baris_baykan 12 күн бұрын
henuz degil :)
Uygun Fiyatlı Yelkenli Tavsiyesi ( İlk Teknesini Alacaklar İçin )
9:05
Kaptan Murat Adamı
Рет қаралды 136 М.
小丑在游泳池做什么#short #angel #clown
00:13
Super Beauty team
Рет қаралды 36 МЛН
He bought this so I can drive too🥹😭 #tiktok #elsarca
00:22
Elsa Arca
Рет қаралды 53 МЛН
POV: Your kids ask to play the claw machine
00:20
Hungry FAM
Рет қаралды 14 МЛН
!!!!TEMEL YELKENLİ TEKNE EĞİTİMİ!!!!!
36:55
CanunekSailing
Рет қаралды 42 М.
Rota Fisher 660'a Rakip mi Geliyor? Tekne İnceleme: Rakser Sloop 700
20:54
New Moonday 36 Matrix / Price and All Details
18:56
Balık Günlükleri
Рет қаралды 126 М.
Yelken Nasıl Açılır? / Jeanneau 36i ile Yelken Seyri
31:14
Deniz Giray
Рет қаралды 78 М.
Goca Gız'la tanışın - Jeanneau Sun Odyssey 49i
34:43
Goca Gız
Рет қаралды 236 М.