Şafi fıkhını istiyoruz hocam çok mağdur oluyoruz fıkıh konusunda 😔
@nsa.1143 жыл бұрын
🤲 🌹 📿
@EyyüpAksu-q7y3 ай бұрын
Ben calistim 9 sene babam parami kardeslerinin ortak parasina kati amca cocuklarim hic vermedi hep kendilerine birikim yapti bana mal dusermi babam kardesleriyle ortak
@politikacivatandas68953 жыл бұрын
Bir kişi anne babasına zulmediyorsa, evlatlık vecibelerini yerine getirmiyorsa, hakaret ediyorsa, cenazesine bile gitmicek biriyse Allahın razı olmıyacağı işler içinde olan birine allah neden mirası vermeyi her şartla mecburi kılmıştır. Bu hayırlı bakan gözeten iyi davranan diğer evlatlara adaletsizlik olmazmı ?
@eneskurt64993 жыл бұрын
Hocanın anlatımına göre hayatta iken mahrum bırakabilir. Ancak öldükten sonrası için miras fıkhı geçerli. Çünkü öldükten sonra kim haklı kim haksız kim karar verecek? Yaşayanın da sorumluluğu var. Adaletli olduğu sürece sıkıntı yok. Bu benim düşüncem bu arada.
@ranayaldz50782 жыл бұрын
@@eneskurt6499 öldükten sonra artık mal sahibi olmaktan çıkıyor , mal onun olmaktan çıktığı için kendi tasarrufu ortadan kalkıyor.
@fatmauzuner10 Жыл бұрын
Bu anlatılan hukuk miras için geçerli ki öldükten sonrasına kişi karışamaz. Ama dediğiniz gibi bir durum varsa o zaman anne baba hayatta iken mallarını diğer evladların üzerine vermekle o çocuklarına mal bırakmaya bilir. Ama mirasa kalırsa hocamızın anlattığı gibi ayette yazan neyse o gerçekleştirilir.
@aysekurt7222 Жыл бұрын
Hocam dinimize gore erkege. Mirastan 2pay. Kiza 1pay deniyor ama babami kaybettik simdi annem hasta 4 kardesiz 2kiz 2oglananneme sirayla bakiyoruz bence neden kizlara aksizlik olmuyormu
@payitaht_abdülhamid.han18763 жыл бұрын
SELAMUN ALEYKÜM HOCAM BİR MALDA HARAM VARSA BU MALIN SATIŞINDA VARİSLERE VEBAL VARMIDIR?
@filiz91172 жыл бұрын
Bunun cevabını buldunuzmu tanıdığım biri de haramdan dev gibi miras bıraktı mağdurlar beddua ediyor.