Bravo, spor la filmari! Am strabatut cu 3 zile in urma cu bicicleta traseul Intorsura Buzaului-Baraj. Partea superioara al lacului era o imensa vala seaca, dar poate e mai bine asa...
@Valentin10106 жыл бұрын
Dupa trei luni de seceta, nivelul lacului a cam coborat, se va umple din nou la primavara, cand se vor topi zapezile...daca va ninge!
@georgeVideograful2 жыл бұрын
Ai filmat frumos..... Spor în continuare!
@UserulFaraNume20236 жыл бұрын
Frumos și de folos comentariile "anexate" filmulețului! Iată rodul inteligentei și priceperii semenilor noștri! Și câte alte obiective similare nu s-au construit!
@rodicamicsa54975 жыл бұрын
Multumim ! pt.tot ce ne ati oferit,ce avem trebuie pastrat...
@gimialexandroaie90516 жыл бұрын
Frumos și interesant videoclip !
@Valentin10106 жыл бұрын
Multumesc!
@maresoutdoorevents46103 жыл бұрын
Foarte instructiv, multumim!
@lailanobodyhome6 жыл бұрын
Foarte buna realizare, felicitari !
@MadMaxPayne4 жыл бұрын
Proiectat de Institutul de Studii și Proiectări Hidroenergetice! București, România!
@AndreiPitigoi5 жыл бұрын
Felicitări pentru acest clip! Ca jurnalist, am deprins o sumedenie de termeni tehnici şi modalităţi în care funcţionează barajul. Cât despre editare, se vede că ati pus suflet şi că vă doriţi să realizaţi materiale de calitate. Pentru un amator, materialul de mai sus este excelent! Vă încurajez!
@Valentin10105 жыл бұрын
Mulțumesc! Chiar acum lucrez la editarea unui nou filmuleț despre viiturile recente (4.iunie.2019). Sper să-l public într-o zi-doua...
@Valentin10105 жыл бұрын
In ce privește editarea, mă străduiesc să descifrez chichițele unui soft pretențios dar spectaculos-Sony Vegas pro. Ba chiar incepe să-mi placă tare.
@cristianradea2 жыл бұрын
Salut, circula știri ca ar sta sa se rupă, este adevărat? Felicitări pt clip!
@Valentin10102 жыл бұрын
Nimic adevărat. Nu stă deloc să se rupă, de era să fie așa, se intampla de mult. Știri de cacao scornite de niște gazete obscure din Buzău.
@florearazvan932 жыл бұрын
Aceleași știri au circulat și despre barajul Vajont și s-a întâmplat. Doamne ferește de așa ceva.
@Valentin10102 жыл бұрын
Barajul Vajont e una, Siriu e alta, să nu amestecăm, sunt contexte diferite. Problemele barajului Vajont au fost semnalate de specialiști, pe bază de realități din teren evidente și foarte vizibile, pe când despre Barajul Siriu se bagă în seamă niște neica -nimeni ahtiați după atenție și senzațional! In ce privește barajul Vajont, acolo nu barajul in sine a fost problema, ci structura geologică nefavorabilă care a permis ca un imens prism de pământ să alunece în lac și să producă un val imens care a deversat peste baraj. Accidentul de la Vajont l-am avut că temă de studiu în facultate, in anii '80, adică cam atunci când se învăța carte. Ar fi păcat și inutil să încerci să mă contrazici.
@florearazvan932 жыл бұрын
@@Valentin1010 situația e similară cu cea de aici, doar că aici singura problemă e dată de cutremurele frecvente care au loc din cauza apropierii de epicentrul seismic Vrancea. Tu nu trebuie să fii contrazis, ai dreptate.
@Valentin10102 жыл бұрын
Când s-a proiectat Barajul Siriu, s-au avut în vedere 2 soluții: baraj din beton și baraj din anrocamente. S-a ales a doua variantă tocmai pentru că va fi construit într-o zonă seismică. Un baraj din anrocamente se comportă foarte bine la cutremur, practic nu va fi afectat în nici un fel. Toate barajele din România, indiferent din ce sunt construite s-au comportat foarte bine sub influența marilor seisme din ultimele decenii. Revin la Barajul Siriu: dacă ar fi avut probleme constructive, ar fi arătat asta de mult. Corpul barajului este înțesat cu sute de senzori care monitorizează deplasări, deformații, infiltrații, etc
@cristi77853 жыл бұрын
Eu stau în siriu
@florearazvan932 жыл бұрын
Ai rămas singurul locuitor al acestei comune ?
@QAA171113 жыл бұрын
Deversorul pare a fi de tip "chute", adică descărcător canal cu admisie frontală; în limba engleză, pentru descărcătorul canal se mai foloseşte şi termenul de "side channel" atunci când admisia se face din lateral - cum e la Gura Apelor - şi, în plus, acolo nu sunt stavile la descărcător.
@antonellauez70492 жыл бұрын
Luciano viene
@burghiu_a15154 жыл бұрын
Nu este asa rar. Locuiesc in siriu si e cam in fiecare an
@Valentin10104 жыл бұрын
@@florearazvan93 , pentru ca a plouat!
@Valentin10104 жыл бұрын
@@florearazvan93 , daca te uitai cu atentie la film, ti-ar fi sarit in ochi ca sunt de profesie inginer constructor hidro, deci stiu bine ce vorbesc. Afirmatia mea cum ca "a plouat" este retorica, nu inseamna ca daca da o ploaie la Siriu, gata, nivelul lacului creste. E vorba despre sezoanele cu ploi abundente pe arii extinse din bazinul superior al raului, care produc viituri, adica debite mari de apa care intra in lac. Acest volum mare de apa este stocat in lac, deci nivelul va creste. Surplusul este evacuat controlat astfel incat in aval de baraj, nu se produc daune. Termenul tehnic pentru aceasta functie este de "rezervor tampon pentru atenuarea undei de viitura".
@Valentin10104 жыл бұрын
@@florearazvan93 , iar eu iti scriu ca asta tine de managementul apelor din lacul de acumulare, inseamna ca s-a uzinat mai multa apa, adica turbinele hidrocentralei Nehoiasu au functionat mai mult. La nivel national exista un dispecerat central care ia decizii in functie de starea sistemului energetic national, de consum, de necesitati, etc. De obicei, hidrocentralele functioneaza in orele de varf, de exemplu ora 10:00 sau ora 20:00, cand consumul este maxim. In restul timpului se reface nivelul lacului. Daca totusi, hidrocentrala Nehoiasu a trebuit sa functioneze mai mult ca de obicei, inseamna ca a existat o cauza: de exemplu intrarea in revizie a unuia din reactoarele nucleare de la Cernavoda, sau oprirea unor grupuri din centralele pe carbune, care inca duc greul, etc. Lamurita??
@Valentin10104 жыл бұрын
@@florearazvan93 zilele trecute stoluri masive de gâște sălbatice au trecut spre sud, probabil că s-au grăbit și n-au mai coborât pe lac să bea apă... astfel nivelul lacului a rămas crescut. O altă cauză sunt cerbii, care nici ei nu mai vin să se-adape, la Siriu se taie pădurile in draci și bietele animale s-au dus draku'! Nici nu mai au pe unde, pentru că niște șmecheri s-au făcut stăpâni pe tot ce înseamnă malurile lacului cu lac cu tot, nu mai poți să te ușurezi în liniște de atâtea "proprietăți private"! Și tot așa. Acum ești mulțumit de răspuns?? Gata, ajunge!
@Valentin10104 жыл бұрын
@@florearazvan93 ,deja ma obosesti.
@antonellauez70492 жыл бұрын
Luciano viene
@georgeVideograful2 жыл бұрын
Inginerii care se ocupă de apă sunt niste tâmpiți! Nicăieri în natură apa nu curge în linie dreaptă! Trebuie meandre, trebuie pietre care să îi dea rotație, curbe ce crează contracurentul..... De aia sunt viituri. Și vor fi tot mai mari. Natura luptă cu omul .... Betonul trebuie umbrit..... Toate malurile râurilor naturale sunt umbrite de copaci iubitori de apă..... Oamenii strică tot.... Betonează, îndreaptă...... Otrăvesc câmpurile, pomii fructiferi..... Apoi se intoxică cu medicamente.... Vino Doamne și dă peste noi plăgi să ne revenim. Vino moarte.... Vino......!!!!!