Yine bir öğle arasını edebiyat dolu geçirdim ve çok bilgilendim sayenizde, teşekkürler
@turhanyildirim4 жыл бұрын
İzlediğiniz ve kanalımı takip ettiğiniz için ben teşekkür ederim.
@SibelTemirci2 жыл бұрын
Yeraltı edebiyatı üniversite döneminde keşfettiğim ve asik olduğum, hayat veren bir tur benim için. Ingvar Ambjorsenin Insan Postuna Bürünmüş Köpek, Tavandaki Kukla ve Beyaz Zenciler kitaplarıyla başlamıştım. Tavsiye ederim. Emeğinize saglik, beat kuşağı ve hippi akımı çok başka. Daha fazla okuma yapacağım. ❤😌
@turhanyildirim2 жыл бұрын
Değerli katkınız için çok teşekkür ederim.
@Fumochiaro3 жыл бұрын
Teşekkürler çok yardımcı oldu!!
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Yardımcı olabildiyse ne mutlu bana.
@efsunyurtsever91214 жыл бұрын
Yine cok sey öğrendim,emeğinize sağlık.
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@handesaygl97624 жыл бұрын
Teşekkürler emeğinize sağlık 🙏👍
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Ben teşekkür ederim.
@selinkaya58803 жыл бұрын
Bu video için teşekkürler hocam. Yeraltı edebiyatı türünde korkuların kokusu diye bir kitap var tavsiye ederim, bugün bitirdim
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Değerli katkınız ve öneriniz için çok teşekkür ederim.
@ozanbugraozkul6210 Жыл бұрын
Ulysses romanında da. küfür, argo ve cinsellik mevcut. aslında o da erken dönem yeraltı edebiyatı olarak kabul edilebilir. bir de ithaki yayınlarının yakın zamanda tekrar baskısını yaptığı Amerikan Sapığı romanı da yeraltı edebiyatı olarak geçiyor. filmi de var zaten. Aynı şekilde Anayurt Otelinde de yine yeraltı edebiyatını görebiliyoruz. Yani Zebercetin davranışları ve yazım tarzı itibariyle.
@turhanyildirim Жыл бұрын
Ulysses erken dönem olarak da transgressive kurguya dahil edebileceğimiz bir roman değil. Çünkü temel amacı alt kültürün dilini, suçu vb. konuları anlatmak değil. Dublin'i her şeyiyle anlatan bir roman. Anayurt Oteli'ni de dahil edemeyiz. Karakter psikolojik sorunları olan biri. Romanın tamamı, normalde standart bir tip olan bu karakterin değişimini ve yavaş yavaş yoldan çıkışını anlatıyor.
@ozanbugraozkul6210 Жыл бұрын
@@turhanyildirim anladım. Çok teşekkürler açıklamanız için.
@efe_b4 жыл бұрын
Öncelikle çok teşekkürler emeğiniz için, umarım devam eder ve daha büyük bir kitleye seslenirsiniz. Bir öneri olarak , eğer imkanınız ve vaktiniz var ise, videoda bahsettiğiniz kişileri, kitapları vs. video kapağında olduğu gibi görsellerle video içine yerleştirirseniz güzel olur.. çünkü bahsettikleriniz -ozellikle yabancı isimler- anlaşilmayabiliyor; bahsettiğim yolla hem bunun önüne geçebilir hem de izleme keyfini artirabilirsiniz.
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sırf bu sorun yaşanmasın diye bütün ayrıntılarıyla videoda söylediğim kitapların hepsini yazarlarıyla birlikte videonun açıklama kısmına yazıyorum.
@yunusemreteke79053 жыл бұрын
Daha önce hiç yeraltı edebiyatı okumadım. Hakan Günday'ı duymuştum giriş yapmak için hangi kitaptan başlamak lazım diye sorucam ?
@turhanyildirim3 жыл бұрын
Bu türe başlangıç için Celine'in Gecenin Sonuna Yolculuk ve Chuck Palahniuk'in Dövüş Kulübü romanlarını tavsiye ederim.
@SibelTemirci2 жыл бұрын
Başladınız mı bilmiyorum ama eminim ki çok haz alacağınız bir tur. 🤟
@gurhanaltun6152 Жыл бұрын
Beat kuşagi ile ilgili tez yazmayı düsünüyorum ve 3 günüm kaldı konuyu belirtmem icin.Bu konu ile ilgili savunacağım yada sizin önereceğiniz bir tez konusu diye sunabileceğim ve örneklerle destekliyeceğim bir tez konusu varmı
@SitemliKübrick192 жыл бұрын
John Fante ❤️
@oglakdonencesi10 ай бұрын
Türkiye'de yeraltı edebiyatı örnekleri pek fazla olmamakla birlikte Fatih Kaynak okumayanlara tavsiye ederim. Köpekler Gibi Yalnız Öleceğiz, Beyaz Yakadaki Leke...
@turhanyildirim10 ай бұрын
Değerli katkınız için çok teşekkür ederim.
@oglakdonencesi10 ай бұрын
@@turhanyildirim Rica ederim
@cagryucel79734 жыл бұрын
Hocam detaylı bir kitap tavsiyesi olmuş çok teşekkürler. Aklıma da bir soru takıldı onu da sorayım. Jonh Fantenin dörtlemesinin birbiriyle bağlantısı var mı? Ben Toza Sor eserini aldım yakın zamanda okumak istiyordum. Eğer bağlantı varsa diğer eserlerini de alayım.
@turhanyildirim4 жыл бұрын
Dörtleme birbiriyle ilintili ve dediğim sırayla okumanızı tavsiye ederim. Bu tarz dizilerde bazen kitaplardan biri daha popüler hale geliyor ve diğerlerini es geçiyoruz. Normalde dizilerdeki tüm kitapları okumak gerekli bir bütünlük sağlansın.
@cagryucel79734 жыл бұрын
Turhan Yıldırım O halde o kitapların siparişini vereyim hemen 🙂 sağ olun cevap için.
@basaraksan8354 жыл бұрын
BU AKIMIN EN ÖNEMLI YAZARI KEROUAC ' DIR. SUB CULTUR VE BEAT ZEN AKIMLARI ONUN KALEMINDEN ÇIKMIŞTIR. INSANLARI SIRT ÇANTALARIYLA YOLLARA ÇIKARMASI VE BUNUN HÂLÂ SÜRMESI ILE EN BÜYUK KITLEYI ETKILEDIĞINİ SÖYLEYEBILIRIM.