" okumayı bildiğinizde her şey, her olay, her insan bir bilgi kaynağıdır" cümlesi efsane olmuş.
@sezergozutok95462 жыл бұрын
Kesinlikle
@clausiuscarnot90112 жыл бұрын
@@sezergozutok9546 Evet beni biraz düşündürdü bu cümle. Şöyle bir sonuca vardım: bilgi sadece kütlede, kütleyi meydana getiren parçacık sayısında ele alınarak olası bilgi büyüklüğü hesaplanamaz. Örneğin bir gram karbon elementinin içerebileceği bilgi miktarı klasik şekilde hesaplanmamalı. Çünkü zaman boyutunu atlıyoruz. Olaylar da bilgi kaynağıdır sözleri beni bu açıdan etkiledi. Bu açıdan evrendeki olası bilgi miktarını aklın alabiliyor mu? Bilgi zaman boyutu ile ele alındığında bağlama da bağlıdır ve bağlama göre miktarı da değişmelidir. Belki bir gram karbon atomunun içerebileceği bilgi miktarı o bir gram karbon atomunun dünyada geçirdiği 1 sn ile bir karadeliğin yakınında geçirdiği 1 sn den farklı olacaktır. hatta zaman boyutunun katacağı nedensel ilişki de anlamlı bilgi miktarını etkileyecektir.
@Eren.berrmsm Жыл бұрын
Biraz aceleci bir merak olabilir,bir türlü çözemedim videoda ya da ben yakalayamadım, manyetik alana zarar veren etkenler nedir
@clausiuscarnot9011 Жыл бұрын
bir de dünyanın çekirdeği marsın ki gibi soğuduğunda manyetizmayı sağlayan bu akışkanlık da ortadan kalkar
@ozkantufekci2 жыл бұрын
İzlenmeler düşüyor olabilir ama bu seni demoralize etmesin lütfen , hep devam et böyle merakını ve araştırmacı ruhunu birleştirmeye 🎯👌🏼 Müteşekkirim , keyifle dinliyorum
@elnararizvanova23962 жыл бұрын
Kuzey isiklarini gormek hayallerimden biri, dunyanin ne kadar mukemmel bir yer oldugunu her defasinda bize hatirlatdigin icin tesekkur ederim hocam 💕
@BasitCeviriler2 жыл бұрын
benim de, inşallah bir gün görebiliriz.
@elnararizvanova23962 жыл бұрын
@@BasitCeviriler insAllah
@BasitCeviriler2 жыл бұрын
@@elnararizvanova2396 A 'yı büyük yazarsan yazım hatası yaparsın, haberin olsun.
@Bugrayuce2 жыл бұрын
Çömleklerden dünyanın manyetizması hakkında bilgi elde edebiliyor olmamız beni gerçekten etkiledi ve uzun bir süre bunun hakkında düşüneceğim sanırım, herkese bol bilimli günler dilerim.
@mevlutbozyer9104 Жыл бұрын
Allah razı olsun.ibretlik çok güzel video hazırlamışsınız.Yaşım 71.ibretlik videonuzdan bir suret indirdim hakkınızı helal ediniz.
@karokepispiano2 жыл бұрын
Öğretmen olsam çocuklara izletip onları uzaya dair araştırmaya teşvik ederdim. Ziraa ben izlerken çocuk gibi heyecanlanıyorum bu konularda. Çok saolun hocam.
@sevdetomrisozkan83052 жыл бұрын
Yaklaşık 5-6 sene önce bu konu ile ilgili bir yazı okumuştum. Çok ilginç ve şaşırtıcı gelmişti. “ Nasıl yani, manyetik alan belli aralıklarla değişiyor muymuş🤔 “ Bu süreç sonucunda dünyada ne gibi değişiklikler olacak, yaşamı nasıl etkileyecek gibi soruların cevabı yoktu yazıda. Videonuz her yönden açıklayıcı ve tatmin edici olmuş. Emeğinize sağlık.
@kriptocugenc98512 жыл бұрын
Bende farklı bir makale okudum pusuladaki sapma miktari 700 kusur bin yilda 5 derece iken son 100 yilda 13 derece civarina cikmis sayilari tam hatirlamiyorum manyetik alan donmeden once sifira yakin oldugu zaman tum elektronik aletlerin bozulacagi ve teknolojinin kullanilamayacagi ve bu olaylarin nasil hesaplanmissa artik bilemiyorum max 500-1000 sene içerisinde olacagini yaziyordu
@ahyagci2 жыл бұрын
Aşağıdaki hadis 1400 yıl öncesine ait. Bence bu dan da bahsedebilirdiniz. Hz. Muhammed (SAV)'in "Güneş batıdan doğmadıkça, Kıyamet kopmaz. O zaman herkes iman ederse de fayda vermez."
@aglayanhayalet29012 жыл бұрын
Pazar klasiğimiz.
@mustafa777142 жыл бұрын
Abi baştan özürümü bi dileyim ama artık izlemedigim videon bitirmediğim oynatma listen kalmadı ,o kadar cok şey öğrendim ki ara sıra kendimi ,kendime kuantum fiziği anlatırken yakalıyorum. Videolarının hepsinin içini dışını deşip bir sürü bilgi öğrendim, teşekkürler böyle bir yorumunda seni mutlu edebileceğni düşündüğüm için yazıyorum zaten ,umarım okuyorsanda oluyosundur bence neyse o değilde konunun özetine geçelim kuantum fiziği videosu yükleğğğ
@huseyinzadytfan40532 жыл бұрын
Çok yürekten söylüyorum iyi ki varsın sayende içimde kalan sorularln cevabını buluyorum AZERBAYCANDAN sana kucak dolusu sevgiler bir daha iyi ko varsınız❤❤🇹🇷🇦🇿❤❤
@Cankral2 жыл бұрын
🇦🇿 Can Azerbaycan kardeşlerimize selamlar
@sumeyyegok60502 жыл бұрын
Gördüğüm en iyi bilim kanallarından
@leptonkuark2 жыл бұрын
inanışlarda kıyamet alametlerinde güneşin doğudan değil de batıdan doğması bahsi çok geçer. ben bunun manyetik alanla yönlerin değişmesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum
@davidaames13472 жыл бұрын
Bu konuya ilgi duyanları 2003 yapımı " The Core " filmini izlemelerini tavsiye ederim. Dünya' nın manyetik alanı yok olunca değil, biraz zayıflayınca neler olabileceğini bu filmde görebilirsiniz.
@davutnacikaya2 жыл бұрын
Dünya mükemmel bir makina. Bu nedenle kainatta dünyayla aynı özelliklerde olan ve dünyadaki yaşamı sağlayacak bir gezegen yok.
@lordmegatron34422 жыл бұрын
En büyük hayallerimden biri 🌌, umarım birgün hepimize kuzey ışıklarını görmek nasip olur🌹
@yahyaduruer39782 жыл бұрын
öncelikle çok güzel ve bilgilendirici bi video tam bu kanala yakışır. ama güneşin batıdan doğması dediğimiz olay gerçekleşiyor ki kıyamet alameti dünyada olan olaylara baktımızda gerçekten efendimizin söylediği kıyamet almetleri ortaya çıkıyor bilemiyorum ama yakın gibi hissediyorum. belkde dünyamızın son manyatik alan değişimi. bütün bu anlatılanların bi yaratıcısı olduğunu akılımız üstünde cook büyük bi aklın oldunu unutmamak gerek ve ibretle allaha sarıllmak gerek. sevgilerle.
@kutayturan54522 жыл бұрын
beğen butonunu sonuna kadar hakeden bir kaç kanaldan birisiniz. Tebrik ve teşekkür ederim
@echos26032 жыл бұрын
Nacizane bir not eklemek isterim videonun başı için, dünya bize uyumlu değil, biz dünyaya uyum sağlayacak şekilde evrimleştik.
@Ibrahim-yn5cw2 жыл бұрын
Öyle zaten sen ne sandın. Senin için bir gezegen oluşacak değil ya.😃😃
@spanti70772 жыл бұрын
ve bilimi yalanlayan sen
@RojhilatAzad2 жыл бұрын
Mantık olarak dünya benzeri ya da dünya -gibi- bir gezegen var ise; yani yaşama elverişli bir gezegen var ise muhtemelen o gezegende yaşam da olacaktır. Bence, yaşam koşullarına elverişli olmasa da insanın teknoloji yardımı ile yaşanılır kalabilecek gezegenler daha mantıklı bir seçenek olur ...
@darkprofile2 жыл бұрын
Dünyanın aynısını bulamayız. Dünyada evrimleştiğimiz için bu boyda bu kütle çekiminde bu atmosfetdr yaşayabiliyoruz. Ama bu bizim için ideal olduğu anlamına geliyor. Yani yaşama dünyadan daha elverişli gezegenler olabilir ama bu yaşam dünyadaki yaşam demek değildir.
@yellowstig2 жыл бұрын
Bizim için uzak olsa da, aslında kozmik ölçekte yakın olan, yaşam barındırma olasılığı yüksek olan gezegenler var
@Caucasmap2 жыл бұрын
Adaptasyon hatta belki yeni bir evrim sureci daha oluşturula bilir o dunyalar için
@oguzsimsek56912 жыл бұрын
Dünya dışı varlıklar mutlaka vardır diye düşünüyorum, ancak onlar bizim bildiğimiz canlı organizmalar olmayabilir, yani azotla veya başka gazlar soluyup oksijen verebilir ler, veya radyasyonla beslenebilir bilemiyorum, ama bir gerçek var onlar bizi göremiyor, bizde onları,
@biliyonnet2 жыл бұрын
Zaten bi Dünya'nın manyetik alanını tersten görmediğimiz kalmıştı. Gönder gelsin baba.
@ahmetdundar14752 жыл бұрын
Mükemmel bir seri başlattınız. Teşekkürler.
@kanna57472 жыл бұрын
Veri bilimi hakkında son gelişmeler neler hala bekliyorum. Heyecanla. Nasıl bir süreç başlayacak. Düşündükçe heyecanlanıyorum. Lütfen bilgi verin.
@bebarbilim2 жыл бұрын
Bu hafta içi yeni video geliyor.
@RevyistBaran2 жыл бұрын
Yine çok heyecan verici bir konu. Devamı çabuk gelir umarım.
@senoleker2 жыл бұрын
Üçüncü bölümde ele alırsınız umarım: Bu dönüş sırasında manyetik alan yok olduğunda ne olacak? Teknolojinin hangi kısmını kullanamayacağız? Pusula hemen aklıma geliyor ama pusulanın olmaması teknolojiyi ölümcül bir şekilde etkilemeyeceğine göre bahsettiğiniz "teknolojinin kullanılamama" sebebi ne olacak?
@robinbilgisever21682 жыл бұрын
Kullandığımız bütün teknolojik aletler elektromanyetik alan olmadan çalışamaz. Hem zaten pusulalar manyetik alanın güneye kayması sonucu kuzeyi değil de güneyi gösterir. Yani pusulalarin kullanılamaması gibi bir durum da söz konusu olmaz.
@senoleker2 жыл бұрын
@@robinbilgisever2168 Dünyanın manyetik alanında bir şey olması, kainattaki "kütle çekim kuvveti"ni yok etmeyeceği gibi, elektromanyetik dalgaları da yok etmez. Elektromanyetik "alan"ın olmaması demek, güneşin ışığının bize gelmemesi demek. Ya da güneşin artık ışık vermemesi demek. Dünyanın manyetik alanında olacak hiç bir şey, kainattaki bu kanunları değiştirmez. Sanırım başka bir şey kastettiniz.
@robinbilgisever21682 жыл бұрын
@@senoleker Yanlış anladınız galiba. Ben teknolojinin etkileneceğini söyledim.
@senoleker2 жыл бұрын
@@robinbilgisever2168 "teknolojik aletler elektromanyetik alan olmadan çalışamaz" yazmıştınız. Ona cevaben yazdım. Elektromanyetik dalgalara hiç bir şey olmaz yani.
@robinbilgisever21682 жыл бұрын
@@senoleker Elektromanyetik dalgalar derken ışığı kastediyorsunuz galiba. Ama ben teknolojik aletler ışık olmadan çalışamaz gibi bir şey yazmamışım.
@turkoaworz90942 жыл бұрын
Manyetik alanın takla atacağını Barış Özcan dahil hepsinden dinledim. Muhtemelen manyetik alan yönü değişecek bu da kıyameti getirmeyecek fakat yaşanılabilir alanlar iklim vb muhtemeldn değişecek.Bu durumda insanların göç etmesine dünyanın farklı bölgelerşne yerleşmesine neden olacak.
@homodeus19302 жыл бұрын
Ellerinize sağlık!
@mcancalis2 жыл бұрын
Mükemmel bir video. Elinize, ağzınıza sağlık.
@dilekovic17292 жыл бұрын
Beraber izlediğim video arkadaşımı özledim yalnız izlemek canımı yakıyor.
@seerwicky2 жыл бұрын
Arkadaşın?
@yunusgungor36242 жыл бұрын
Bu tarz videolarına o kadar alışmışım ki kamera açtığın videolardan sonra bu video evdeymişim gibi hissettirdi
@cafercan68752 жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam 🤗
@yigitalper58672 жыл бұрын
Poincare tekerrür (veya Türkçesi her neyse İngilizcesi recurrence) teoremi hakkında bir video hazırlayabilir misiniz?
@serhatdede72932 жыл бұрын
Harikasınız, teşekkürler!
@resulyldz92132 жыл бұрын
Evet, lira biriktirerek küzey ışıklarını görmekten daha makul bir yol.
@seraptorun9732 жыл бұрын
Çekirdekte akim olarak kabul ettiğimiz şey yani manyetik alan oluşmasının temel sebebi; erimiş demirin serbest elektronların dünyanın dönme hareketiyle birlikte yerdeğistirmesi.
@hedefineinananbiri2 жыл бұрын
Çok seviyorum bu kanalı
@yuzemir2 жыл бұрын
kuzey ışıklarından daha da önemlisi bizim hayatımızı direk etkileyen iklim, ateş bulunmadan önce kutuplarda insan yaşamından bahsetmek imkansız. manyetik alan dünyanın nasıl döneceğini, eksenini belirliyor (buzul çağı, pangea...) kıta hareketleri anlatırken bilim adamları dünyanın bu günkü gibi hareket ettiğini zannediyorlardı bu konuyu araştırsanız çok memnun olurum teşekkürler
@Cankral2 жыл бұрын
Bu kanalı izlemek ibadet gibi !
@vuralerol762 жыл бұрын
Jiroskop veya Türkçe adıyla düzdöner ile ilgili bir video rica ediyorum.
@hafsacelik69842 жыл бұрын
Bu güzel bilgiler için teşekkürler.
@neslihandemircan29442 жыл бұрын
en iyi kanallardan biri
@X11R72 жыл бұрын
"Magneto Storm" isimli B-Movie yapmak icin yazilmis senaryo gibi olmus.:)
@ceasimtv13092 жыл бұрын
Mükemmel bir insansınız
@SonerSongül2 жыл бұрын
Bence bu manyetik kutupların yer değiştirmesi dünyanın çekirdeğinin eriyik demirden değilde katı bir cisimden teşekkül olduğunu belirtir gibi geliyor. Sanki dünyanın ilk zamanlarında ısınma dış katmanda başlamış çekirdeğe doğru ilerlemiş gibi. Çekirdeğe yeterli ısı ulaşıncada manyetik alan zayıflıyor olabilir. Bildiğim kadarıyla ısı ile manyetik alan ters orantılı şeyler. Isı artınca manyetik alan azalır. Ben gezegenlerin ilk zamanlarında kara kürelere çok yakın bir şekilde döndüklerini, bu döngü esnasında çekirdeklerinin kutuplaşarak şarj olduğunu, aşırı hızlı dönmenin getirdiği manyetik sürtünmenin etkisiyle dış katmanının ısındığını, en son olarakta çekirdeğin yeterli manyetik alan kazanmasıyla kara kürelerden uzaklaştığını ve yıldızlar etrafında yeniden konum aldığını düşünüyorum. Bu yeniden konumlanma sonrası dış katman soğudukça yaşama elverişli bir atmosfer oluşuyor olabilir. Ancak ısının çekirdeğe ulaşmasıyla bu şarj durumu deşarj yada nötrleşmeye dönüşüyor olabilir. Şimdilik bu kadar hayal edebildim.
@SonerSongül2 жыл бұрын
@@ahmetizmir1081 kardeş eline bir mıknatıs al ve ısıt. Çekim etkisininin değişimini gözlemle. Çıkış noktamı anlarsın.
@mehmedgundogdu68802 жыл бұрын
Saygı Değer Administer Cengiz Beyin Enek Dolu Özgün Kanalıyla Bilim Kültürün Eğlenceli Ve Detaylı Anlatımıyla Bilgi Birikimiyle Pazarlar Başka Bir Âlem Oluyor Ayriyeten Tabii Manyetik Koruma Kalkanlarının Dünya Çekirdek Arası Bağlantısında Beklenmeyen Konum Değişikliğiyle Mümkün Olabilir ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Akademik Ve Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
@mehmedgundogdu68802 жыл бұрын
@@solaris867 Hayırdır size ne ukala ukala fikirlerini bildiriyorsunuz soran olmadı dilimizi savunacak en son sizsiniz kullandığınız isme bak resmen "Troll" müsün dalga geçiyorsunuz haddini bil yorumumdan çık git
@mehmedgundogdu68802 жыл бұрын
@@solaris867 Hayırdır kedine gel küstah ismine bak yapmacık vatan perverciyim diye kendi egoist yargılamasıyla serzenişte bulunuyor sanki değer veren var sanıyor her halde...
@smhs62352 жыл бұрын
Okurken gözlerim kanadı. Niye tüm kelimelerin baş harflerini büyük yazıyorsun?
@muhammedfatihhuri36622 жыл бұрын
hocam dünyanı manyatik alanı yok olmasıyla teklonojiyi kulanmama arasında nasıl bir ilşki var ? zaten teklonojide en çok EMD kulanılmıyor mu ? ve EMD boşukta bile yayılır.
@ruzgardeniz46732 жыл бұрын
Bilgiler için teşekkürler...👏🙂
@rinti22412 жыл бұрын
dünyanın manyetik alanı ve çömlek!!! ne bağlantı ama . yok artık dedirtecek bir şey. Bir de piştikten sonra manyetitlerin aynı olması 😲😲😲
@Ahshqhshshahshash2 жыл бұрын
Devamını bekliyoruzzz
@Mehmetkaracabey2 жыл бұрын
Emeğe saygı ⏳⏳🇹🇷🇹🇷⏳⏳
@NewPlayerCanter2 жыл бұрын
Manyetik alanın yer değiştirmesimi işte bu heni heyecanlandırdı
@Kutluhan.2 жыл бұрын
Kıyamet gelmiyor diyorken kimden ve nereden o bilgiyi aldınız hocam lütfen paylaşırmısınız.Sizin gibi kahin görmedim bilgilerinizle bize ışık tutarmısınız.
@nesterenhanm51552 жыл бұрын
Çok teşekkürler. 👍👍
@BasitCeviriler2 жыл бұрын
60 yılda olmaz bu olay, ben rahatım.
@burakbilgin88602 жыл бұрын
Takipteyiz.
@ishakkilinc39482 жыл бұрын
sürtünme etkisiyle elektrik oluşturmak mümkün mü
@hmmm53552 жыл бұрын
Elbette mümkündür, enerji dönüşümlerini araştırmanızı tavsiye ederim lakin şunu da belirtmeliyim çok verimsiz bir iş olur ve uygun araç gereçlerde bu iş için masraflı olur.
@rinti22412 жыл бұрын
eğer marsta manyetik alan yoksa ince de olsa orada atmosfer tam olarak nasıl var ? Ve oraya gönderilen elektronik araçlar nasıl çalışıyor ?
@canismajoris60612 жыл бұрын
Calışmaması için hiç bir engel yok..Dönen bir elektrik yükü manyetik alan üretiyor..Dünyaya ya da marsa ihtiyacın yok..Uzayın en ucra köşesinde bir yükü döndürürsen etrafındaki telden akım geçer..
@rinti22412 жыл бұрын
@@canismajoris6061 neticede öğrenmenin öğrencileriyiz, bildiğimiz şey hiçbir şey bilmediğimizdir . Aktarılan bilgi , okuma vb şeylerden yola çıkarak, yazdığınız bir ifadede " dönen elektrik yükü " ifadesi var. . Mars ta dönen bir madde statüsünde değerlendirilmez mi ? Dönüyor ve yörüngesinde ilerliyor . Bu halde kendi içinde belli bir enerji , elektrik vb neyse var denilebilir mi ?
@attila.turkoglu2 жыл бұрын
Büyük bir cisim yaklaşıyor. 36° olacak ve kutup taklası
@ciraylicirayli64122 жыл бұрын
emeğinize sağlık
@mehmetcetin38522 жыл бұрын
çömlekten o kadar bahsettiki bir an dunyanin manyetik alaninin degisme sebebi çömlek diyecek sandim.
@jasutoruko2 жыл бұрын
Hocam dünyanın düz olduğunu söyleyenler gittikçe artıyor. Ben dünyanın düz olduğunu düşünmeyenlerdenim ama sence düz olmadığı hangi örneklerle izah edilebilir? Bu konuda bir video yapmayı düşünür müsün? Eğer düşünmezsen o zaman kısaca yazar mısın nasıl anlatmak gerekir şüphe götürmeyecek bir biçimde?
@serkan5252 жыл бұрын
yapıyorsun bu işi
@metinaydin_art2 жыл бұрын
Harika olmuş
@alper62922 жыл бұрын
Erzurum da kuzey ışıkları gözüküyor. İnanmayan Erzurum oyununa göz atabilir.
@ferlinsherifova3469 Жыл бұрын
1 ay önce 3 gün boyunca almanya ve avusturyada kuzey isiklari göruldu bügun de bulgaristan romanya ve macaristanda goruldu
@bay_mucit49712 жыл бұрын
Hayatın anlamı "42" Müthiş bilgiler "Çömlek"
@ArtAndArchaeology Жыл бұрын
Sanırım gazeteler dikkat çekip daha fazla kâr elde etme hırsı ile olayları abartmaya meyilliler.
@turksiya2 жыл бұрын
Peki manyetik alan neden habire bir Güney'e bir Kuzey'e kayıyor?
@selcukozbilmis571 Жыл бұрын
Bugünlerde kuzey ışıkları dünyanın heryerinde görüldü . Bu nedemek oluyor...
@sanix662 жыл бұрын
Yada dünya bir hücrese ?
@esincan382 жыл бұрын
Gunaydin
@buzzlightyear14532 жыл бұрын
Mars nükleer savaş sırasında atmosferini kaybetmek suretiyle helak olmuş. Çekirdeği isgorur halde. Hatta belki tekrar yaşanabilir hale getirilecek
@mehmetaydogan45322 жыл бұрын
Dünyanın manyetiziminde bir şeyler oluyor deniyor.. doğru söylüyorlar, peki bir zaman sonra olacak olanlar?? dünyanın her beş yüz bin yılda manyetik perisiyon açısı deyişmektedir .dolayısıyla dünyanın dönüşü değişir yani batı yönü ile doğu yönü yer deyişir, ve bu dünya için doğal bir olaydır. ayrıca bu dünüş değişikliği gecikmiştir her an gerçekleşe bilir.
@layl89662 жыл бұрын
yarın fizik yazılım var ve konumuz Elektrik ve manyetizma ben geldim bu videoyu izliyorum konumu görüyorum işte ders çalışma ruhu budur JNASDFKLNFMAD
@ryuzaki23412 жыл бұрын
Dünyanin manyetik alan çizgilerini çizme sorusunu yanlış yaptım ya
@layl89662 жыл бұрын
@@ryuzaki2341 ah be üzdü :(
@froud66962 жыл бұрын
Teknolojimizin 10 bin yıl önceki teknolojiden farkı yok, çünkü Hz.Ademin yaratıldiğı devirden sonra insanlık ve teknolojisi yeniden başladı 4000 yıl önce teknoloji sıfırlandı ve şuanda aynı teknolojiyi tekrar üretiyoruz
@smhs62352 жыл бұрын
Tmm
@Aseesea2 жыл бұрын
Düşüş trendleri yaktı bizi yaktı laksfnaf
@tantattooartist2 жыл бұрын
sayılan olumsuzluklar yaşam mı?
@ufukylmaz94392 жыл бұрын
Marsta manyetik alan oluşturmak mümkünmü!nasıl olucakmış?
@ArtfairyTR2 жыл бұрын
Salı günü ne yandex ne apple haritalar nede arabamın navigasyonu adam gibi çalışmıyordu.. çektim sağa durdum o halde bile rota tekrar oluşturuluyor deyip deyip durdu.. hepsini kapattım eski usul dayı buradan nasıl giderim diye diye millete sora sora buldum 😂
@emrah.gerceginpesinde.50362 жыл бұрын
Bilmediğin gezengenler hakkında kesin konuşmak ne kadar mantıklı sence.
@ays44022 жыл бұрын
Bilgi heryerdedir okumayı bilene..
@aliimre64472 жыл бұрын
O kadar gezegen içinde yanlız olduğumuzu düşünmek saçmalık bence
@omerfarukbiyik64552 жыл бұрын
yanlış bilmiyorsam güneşte benzer şeyi 11 yılda 1 yapıyor kutupları değişiyor koca güneş yaparken dünyada olması çok şaşırtıcı değil.
@harunakdag85822 жыл бұрын
ben zaten hep diyorum bizden başka yaşanır gezegen yok arkadaşşşşşşşşşşşş
@jeofot622 жыл бұрын
çok iyi...
@daisycetin9122 жыл бұрын
Stranger things 2. Sezon olur herhalde dhshdjd
@comeonbaby672 жыл бұрын
Valla ben olmeden dunyanin tadini cikartayim da sonra noluyorsa olsun 😂
@YasaklOyuncu2 жыл бұрын
Dünyamızın mars gibi olması mı yoksa marsın Dünyamızın gibi olması daha olası sizce ?
@Ahshqhshshahshash2 жыл бұрын
1
@just_ercan69172 жыл бұрын
evet
@kadirkapici2 жыл бұрын
selamlar
@emoss652 жыл бұрын
nw varsa eskilerde var
@Kenan-Z2 жыл бұрын
"Milankovitch Döngüleri" diyor ve susuyorum.
@osman-kuzu852 жыл бұрын
Nereden biliyorsun gittin mi hepsine
@hulyadeniz82769 ай бұрын
Dünya ters dnücek okyanuslar ve kutuplar yer değişecek insanlık ve tüm canlılar yok olacak kısaca bu geç jalmadan bir nuh gemisi yapılmalı en azından neslimz sürsün içine sinek koymayın yaaa😂
@hcsezer2 жыл бұрын
Olur mu ?
@maceracbilgin96512 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/iIqydmhrh6uEoK8 senin en sevdiğim videon hocam yok böyle bir video hâlâ bulup izliyorum tekrar tekrar 💯
@fatihsariyer22272 жыл бұрын
çok eski konu -1
@deryapeds71652 жыл бұрын
Para yok bosey olmaz artık
@ekremylmaz18012 жыл бұрын
Yerler ve gökler ile ilgili, bize çok az bilgi verildiği Kuranı Kerim de bildirilmiştir. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım evren hakkındaki bilgimiz, tüm dünyadaki okyanuslardaki bir damlacık bile değildir. Bu yüzden, boşa yorulmayalım,
@GokhanTekiner2 жыл бұрын
Bilgiye ulaşmak ne Kuran'a ne de İslam'a ters değildir. Hali hazırda ulaştığımız her bilgi zaten Allah'ın bize izin verdiği ölçüde değil midir? Ulaştığımız her bilgi Allah'ın izni ile ise o halde neden bilgiye ulaşmaktan geri duralım? Bilgiye ulaşmakta bi noktada Allah'ı tesbih etmek, zikretmek değil midir? ve aynı zamanda gücünün ve azametinin büyüklüğünü idrak etmeye çalışmak değil midir?
@JesusTheJihadist2 жыл бұрын
He wolah
@denny11112 жыл бұрын
Kafaya bak. İşte bu nedenle elin adamı uzaya giderken, teknolojisini geliştirirken biz de aval aval bakıyoruz. Ne demek uğraşmayalım.
@ekremylmaz18012 жыл бұрын
@@denny1111 Sen anlamıyorsun, ben diyorum ki, 1400 yıl önce inen Kuranı kerimde Yüce Allah buyuruyor,, Dünya hayatında yer ve göklerle ilgili size çok az bilgi verdim.Sizin bilgileriniz, Okyanulardaki bir su damlası bile değil. .......Yerlerin göklerin gaybını, ne olduğunu, nasıl meydana geldiğini, onu var eden Rabbiniz Allah bilir. Ne kadar çabalasanız onun sırrına eremezsiniz. 250 milyar galaksi varmış tahmini olarak. Her galakside 250 milyar yıldız.Tabi atıp tutuyo insanlar. Henüz bir galaksi olan samanyolu yani bizim galaksimizin hiç bir sırrına vakıf değiliz. Burada bi gezeğen olan marsa aletler fırlatıyoruz,hepsi bu. Hiç bir zaman evren hakkında, kimse birşeyler öğrenemeyecek. Sadece samanyolunun bir uçtan uca genişliği 250 milyar ışık yılı ise, diğer 250 milyar galaksinin dehşetli büyüklüğünü varın düşünün. Allahın sonsuz ilminden bi şeyler kapmaya çalışıyolar, ama boşuna.,ve sevdaya düşen insanlar, bu güzelim dünyayı kirletip, çöplüğe çeviren, yaşanmaz hale getiren insan denen mahluk. Dünyanın içine etti, şimdi uzayda yeni dünyalar arayışında.
@denny11112 жыл бұрын
@@ekremylmaz1801 Onun için mi Peygamberimiz ilim Çin’de de olsa gidip alınız demiş. Onun yerine oturun oturduğunuz yer de derdi o zaman. Ha herşeyi öğrenemeyiz mutlaka. İnsanın da bir algı limiti vardır o ayrı. Ama bir şey öğrenmeye boşuna uğraşmayın ne demek. Neyse mümkünse pozitif bilimlerden bir meslek seçme kendine. Ya da umarım seçmemişsindir.