Almanya Nükleer Enerjiden Neden Vazgeçti?

  Рет қаралды 132,609

Bebar Bilim

Bebar Bilim

Күн бұрын

Пікірлер: 381
@yngviifrey
@yngviifrey 18 күн бұрын
Enerji fiyatlarının artışıyla geçtiğimiz yılda alman otomobil devleri %50 kâr kaybı yaşadı, Vw fabrika kapatma karatı aldı. Rus gazıyla çevrecilik oynanamaz bazen uzun vadeli ve derin düşünmek gerekir diye düşünüyorum.
@tademmm
@tademmm 18 күн бұрын
Hayır, bu doğru değil! Yıllardır alınan kötü kararlar ve şirketlerin üst düzey yöneticilerinin açgözlülüğü bu duruma katkıda bulunmuştur.
@thatzmey
@thatzmey 18 күн бұрын
@@tademmmenerji büyük problem Avrupa için. Nükleerden vazgeçmek bence de büyük etken.
@jexxso
@jexxso 17 күн бұрын
Almanyada nükleer santralleri çevreciler değil, korkaklar (güvenlikçiler) kapattırmış demek daha doğru. Çevreye verdiği zarar olsa kömürü de karşı olmaları lazım, ama anlaşılıyor ki çernobil gibi bir kazada radyasyon ve sağlık endişeleri asıl sebep
@YahyaSert
@YahyaSert 4 күн бұрын
sonunda benim gibi düşünen birisi
@turanburakakpolat5085
@turanburakakpolat5085 18 күн бұрын
Almanya'da yeniyim ve son kalan 3 reaktörden biri bana çok yakın konumda. Almanya'ya gelip ilk kez gördüğümde ürkmedim desem yalan olur 😅 Almanya nükleer konusunda gerçekten bir kaç parçaya ayrılmış durumda. Ama kendi çevremden izlenimlerime göre söyleyebilirim ki bu konuda maalesef tıpkı Türkiye gibi particilik var. Özellikle Brandenburg, Sachsen, Thüringen ve Unterfranken (Bayern'in kuzeyi) yani Doğu Almanya'da çok ciddi sayıda yeşiller ve sol karşıtı fikirde insan yaşıyor. Bunlar sırf solculuk alerjileri olduğu için yeşiller ve SPD ne derse tam tersini savunuyor. Fakat bir argümanları çok sağlam: Almanya nükleer enerji santrallerini kapattıktan sonra bir de savaş sonrası Ukrayna tarafında yer alınca sizinde söylediğiniz gibi iki eli boş kalmış oldu. İhtiyaç üzere Fransa'dan enerji ithalatı başladı. Fransa enerjisinin çok büyük kısmını nükleer enerji santrallerinden elde ediyor. Haliyle toplumun büyük kesimi biz salakmıyız kardeşim sorusunu soruyor. 🤷🏻‍♂️ Aklı başında radikal olmayan kesimler ise çözüme açıklar ve nükleerin yardımcı olabileceğini düşünüyorlar. Mevcut hükümetin Merkel'in bıraktığı enkazın altında kaldığını ve daha fazla zamana ve desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorlar. Nükleeri tamamen reddeden grup ise fanatik solcular. Onların ilk gruptan radikallikte farkı olmamakla birlikte düşünce olarak yeşile takıntılı haldeler. Bu takıntı ne olursa olsun yolumuzdan dönmeyeceğiz gibi bir takıntı. Yani nükleeri tamamen reddediyorlar. Hükümet ise bildiğiniz üzere çoktan dağıldı 3 vakte kadar erken seçime gidiliyor. Yaşanan şey bizimkilerin yanında ekonomik kriz değilse bile bu ekonomik daralma bir toplumsal histeriye yol açtı. Herkes alım gücünden şikayetçi ve geleceğin belirsiz olduğunu kabul ediyor. Bu durumda muhtemelen asıl enkazı bırakan CDU/CSU tekrar iktidara gelecek. İkinci parti ise ırkçı AFD olacak. İkiside nükleer enerjiye sıcak bakan gruplar. Yani enerji politikası değişiminin eli kulağında. Tabi göçmen politikaları da 😅 Konunun bu kadar gündemde olma sebebi ise faturalara yansıyan bedeller ve enerji kaynaklk üretim maliyetlerinin dünya ile rekabeti mümkün kılmayacak seviyelere çıkması. Çinden gelen 30 bin Euro bandında full donanımlı araçlar ile 60-70 bin euro dan sattığınız araçlar rekabet edemiyor. Alman malı dahi olsa. Bundan dolayı sadece otomotiv sektörü de mağdur değil. Neredeyse her büyük firma Polonya, Çekya ve Doğu Avrupa ülkelerine tesis taşıyor. Bu da ülkede istihdam sorununa yol açıyor. Bir kaç yıllık deneyimle söyleyebileceklerim bunlar. Ve her zaman olduğu gibi...
@lunarbike
@lunarbike 17 күн бұрын
gayet iyi bilgilendim sayenizde. teşekkürler...
@Sythe5806
@Sythe5806 17 күн бұрын
Bu kadar açık anlatabilecek baska birini daha tanimiyorum.
@turanburakakpolat5085
@turanburakakpolat5085 17 күн бұрын
Rica ederim ​@@lunarbike
@turanburakakpolat5085
@turanburakakpolat5085 17 күн бұрын
​@@Sythe5806rica ederim
@roketsan
@roketsan 18 күн бұрын
Nükleer enerjiye karşı değilim ama Eğer topraklarınızda bir nükleer santral olacaksa bu sizin kontrolünüzde olmalı % 100 başka bir devletin kontrolünde ve mülkiyetinde olmamalı. Tıpkı Akkuyudaki gibi .
@Recep80Scrpn34
@Recep80Scrpn34 18 күн бұрын
Sayın beyfendi Malesef ihaleye japonya Kore Çin iyi teklif vermediler bir tek Ruslar iyi tkelif ihaleye katildir diye biliyorum.!
@UmutCtak-rq9ro
@UmutCtak-rq9ro 18 күн бұрын
​@@kamilsonerjan409afkurma zurna
@Yildiz_76
@Yildiz_76 18 күн бұрын
Hangi bilgi ve birikim ile bunu yapacaksınız? Türkiye bu konuda 50 yıl sonra kendi kendine yetebilecek bilgi ve tecrübe kazanabilir ve bu konu siyasetten tam destek görmelidir yoksa yıkma vadinde bulunan dokunacağız diyen bir zihniyet ile bu iş olmaz..
@mustafaberkayaydemir4540
@mustafaberkayaydemir4540 18 күн бұрын
türkiyede is bilinci diye bir sey yok sorumsuzluk ve dikkatsizlik hat safhada nükleer enerji de bir hata geri donusu olmayan iz birakir ülkemizde . uzerine bir de nükleerden rant saglanirsa isin icinden hic cikamayiz . acil bir sekilde yenilenebilir enerji kaynaklarina donmeliyiz
@Recep80Scrpn34
@Recep80Scrpn34 18 күн бұрын
@@mustafaberkayaydemir4540 Nükleer kazalar Başka yabancı ülkelerde de de var Amerika'da Japonya'da araştırırsanız bunu okursunuz , Türkiyde 1961 yılından beri mikro duzeyde santral Küçükçekmece gölü kıyısında vardır ve bir kaza yaşanmamıştır.. İsbilinci yoksunluğu sorumsuzluk dikkatsizlik kendi adınıza konusunuz lütfen
@Eminkarmen
@Eminkarmen 18 күн бұрын
İsviçre’de yaşıyorum ve İsviçre’de halihazırda birkaç tane nükleer tesis bulunuyor bunlardan bir tanesi de benim evimin yanında. Rusya doğal gazi kestiği zaman İsviçre’de çok ciddi bir korku havası hakimdi aynı Almanya’daki gibi sanırım çoğu Avrupa ülkesi fosil yakıtlara yöneldi. Ben kendim nükleer tesisleri çok mantıklı buluyorum nükleer atık problemi dışında umarım ilerleyen teknoloji ile bunları da çözebiliriz
@Wayne1897
@Wayne1897 17 күн бұрын
bill gates çok farklı bir nükleer tesis açacak, Natrium
@YorğunDöyűşçü
@YorğunDöyűşçü 8 күн бұрын
Insanlarin siklik olduğu yerdemi tesis
@Kartalexe
@Kartalexe 18 күн бұрын
Birkaç yıl önce enerji üretim sistemleri hocam dediklerime karşı çıkıp Almanya'dan daha mı iyi bildiğimi söylemişti😂 Güzel video olmuş ellerinize sağlık.
@borakeskin837
@borakeskin837 18 күн бұрын
Hocaya videoyu yollasana 😅
@JonasBrave
@JonasBrave 18 күн бұрын
Yanı başınızdaki komşunuz nükleer santral işletirken, nükleer enerji kullanırken böyle bir ortamda sizin nükleere karşı çıkıp tüm santralleri kapatmanız hiçbir anlam ifade etmez. Nükleer enerji kontrollü bir şekilde kullanılmalıdır düşüncesindeyim.
@Polatpeker1919
@Polatpeker1919 18 күн бұрын
Daha iyisi bulunana kadar Nukleer enerji en iyisi. Nukleer enerjiye karsi olmak alternatiflerin verdigi zararin neler oldugunu tam olarak anlayamamaktan dolayidir. Nukleer santrale karsi olmak yerine en iyi ve en guvenli sekilde calistirilmasi icin tum dunyada mucadele vermek daha dogrudur. Enerjiye bagimli oldugumuz bu dunyada nukleer enerjiye karsi cikmak doga dostu olmak degil aksine dogaya daha hizli ve daha uzun vadeli zarar vermek demektir.
@erdalruc718
@erdalruc718 18 күн бұрын
Doğma büyüme Almanya’dayım, Almanya’nın münevverleri bilim adamları halktan çok daha entellektüel ve dünyayı çok iyi tanıyan kitleden oluşur. Bunlar aynı zamanda vatanperverdir, gelecek ile alakalı konularda bu münevverleri değil de halkı dinlediğimiz de nelerin olabileceğinin en güzel göstergesidir bu durum.
@istar.
@istar. 18 күн бұрын
hitlerin yanında çok vardı o vatanperverlerden :) diğer o vatanperver olmayanlarda halkın arasına kaçıp abd e felan kaçtıydı.
@cantet1793
@cantet1793 18 күн бұрын
Almanya’dan selamlar. Hükümetin bu politikası sebebiyle elektrik fiyatları ve bir çok ürününde haliyle fiyatı arttı. Çevreci ve solcu partiler bu sebepten inanılmaz derecede oy kaybettiler ve şu an aşırı sağ, sağ pariler ortalıkta cirit atıyor. 2-3 sene içerisinde işler tersine dönmüş durumda.
@MrAnderson-ih7ml
@MrAnderson-ih7ml 18 күн бұрын
bu bahsettiğiniz sağ partilerden kastınız milliyetçilik mi yoksa piyasacı partiler mi? yoksa her ikiside mi
@souls5873
@souls5873 18 күн бұрын
@@MrAnderson-ih7ml her ikiside ama çoğunlukla milliyetçi
@cantet1793
@cantet1793 18 күн бұрын
@ durumu size şöyle özetleyeyim bir zamanlar Hitler’in partisinin devamı olduğu düşünülen ve kapatılması için uzun uğraş verilen AfD şu anda %30’un üzerinde oy alıyor ve Almanya’da ikinci sırada. Böyle devam ederse hükumete gelmeleri an meselesi. Bu da ülkede yaşayan yaklaşık 5 milyon türk’ü ve Almanya’ya gelmek isteyen vatandaşlarımızı ciddi derecede tehdit ediyor. İşin trajikomik tarafı ise bir çok türk bu ırkçı partiyi destekliyor.
@Secmesiirler_1453_2
@Secmesiirler_1453_2 17 күн бұрын
Aşırı sağ mülteci karşıtı sert kararlar alacak kitledir almanyada​@@MrAnderson-ih7ml
@VirtualViolence
@VirtualViolence 17 күн бұрын
Elektrik faturası ne kadar veriyorsunuz normal bir ev için?
@ALPHA-og4oi
@ALPHA-og4oi 18 күн бұрын
Her açıdan bakış. Sorgulayan. Araştıran. Okuyan. Düşünen. Beyin Fikir Fırtınası Yapmak. Bilgi dolu. Kalite keyfli vlog. Emeğine sağlık👍👏
@KILBOYUN
@KILBOYUN 18 күн бұрын
Tschernobil'deki reaktör mimarisinde tasarımsal hatalar vardı. Zamanında defalarca uyarılmış, hatta sovyetlerin kendi denetçileri bile resmi uyarılar yapmış ama siyasiler gereğini yapmamış. Şu an tesisler uluslar arası kurumlarca denetleniyor ve oldukça güvenli. Atmosferi kurtarmanın yolu şu anki teknolojiye bakarsak malesef nükleerden geçiyor. Nükleer enerji mecburiyettir.
@muratkanar3472
@muratkanar3472 18 күн бұрын
Fukushima?
@Ozymandias2002
@Ozymandias2002 18 күн бұрын
​@@muratkanar3472 Japonya tarihindeki en büyük depremlerden biri nedeniyle oluşan beklentilerin üzerinde olan tusunami nedeniyle zarar gördü Almanya pek doğala afet olan bir yer değil
@seod29
@seod29 18 күн бұрын
Tschernobil almanca mı?
@muratkanar3472
@muratkanar3472 18 күн бұрын
@@Ozymandias2002 eminim ki Japonya herhangi bir depreme hazırlıklıdır. Enerji tüketimine kaynak sağlamaya çalışmak yerine enerji tüketiminin kısıtlanmasına yönelik teknoloji üretmeye çalışılmalı. En basitinden bir arabanın yapımında bile kaç ton su tüketiliyor.
@UnsinkableConfusedSam
@UnsinkableConfusedSam 18 күн бұрын
@@seod29ç yi tsch ile söylerler
@IOnur
@IOnur 18 күн бұрын
Yenilenebilir enerjiyi nükleerin yerine koymadan mevcut santrallerii kapatmak bir akıl tutulması. Ne yani kömür, petrol ve doğalgaz daha mı çevreci?
@dindarateist3925
@dindarateist3925 18 күн бұрын
Nükleer santraller kesinlikle daha çevreci. Atıkları bile ısınma ısıtma amaçları ile kullanılabilir.
@gurkan.aktemur
@gurkan.aktemur 18 күн бұрын
Daha tam koyacak teknoloji gelişmedi ve yeni mühendislik çözümleri için çalışmalar devam ediyor bir yolunu bulur Almanlar biz kendimize bakalım 😊
@souls5873
@souls5873 18 күн бұрын
@@gurkan.aktemur alakası yok amerika kömürden mi enerji kazanıyor
@gurkan.aktemur
@gurkan.aktemur 18 күн бұрын
@@souls5873 bu tercih meselesi her ülkenin gerçeği farklıdır Amerika çok büyük 50 tane eyalet var çok fazla nüfus var yenilenebilir enerji kâfi gelmeyebilir ayrıca ABD ve Çin sorunun kaynağı dünyayı onlar kirletiyor niye temizlesin enerji ihtiyacı bu Ülkelerin çok fazla yani yenilebilir isteseler bile kurtarmaz
@tamaydenizruhl7186
@tamaydenizruhl7186 18 күн бұрын
Almanyada 1kwh Elektrik 41 Cent. Ayni Elektrik Macaristan'da 11 Cent. Sadece büyük firmalar değil. Orta ölcekli Firmalar kepenk indirip diger ülkere gidiyor. Ne oluyor ? İşssizlik patliyor.. Düsseldorf'tan selamlar.
@seod29
@seod29 18 күн бұрын
Türkiya cennat vatan cennet cennet. Alamanya bizi gısganıyor zaten
@Recep80Scrpn34
@Recep80Scrpn34 18 күн бұрын
Aleykum selam
@halilibrahimataylar8742
@halilibrahimataylar8742 18 күн бұрын
Bursadan selamlar :)
@omerylmaz847
@omerylmaz847 18 күн бұрын
Neusstan selamlar
@siyasiyalanveiftiralar
@siyasiyalanveiftiralar 18 күн бұрын
​@@seod29öyle gerçekten. Bizde 2 lira mesela. Yani 5 cent.
@Kanate99
@Kanate99 17 күн бұрын
Zamanında nükleer mühendislikte kariyer planladığımda herkes "geleceği yok"demişti. Oysa herşeyin dönüp dolaşıp enerji kaynağını çeşitlendirmeye gittiği çok belliydi. Ancak nasıl ki almanlar doğalgazda ruslara göbekten bağlanmakla hata ettilerse aynı hatayı nükleer enerjide biz de yaptık. En azından 2. ve 3. santrallerin farklı ülkelerle yapılması şart.
@canrusso
@canrusso 7 күн бұрын
Kesinlikle katılıyorum, üstelik işletmesini de ruslara vermek korkunç bir hata. Bir nükleer santralin maksimum ömrü 60-65 yıl arası, biz inşaat esnasındayken ruslara 60 yıllık işletme sözleşmesi yaptık… korkunç bir akıl tutulması, tarih boyunca türklerin en büyük düşmanı rusya oldu, çok iyi ilişkiler sürdürürken bir günde sırtından bıçaklayıveren bir toplum, kendi ülkemiz toprakları içinde enerjiyi rusyadan alacağız, üstelik olası bir krizde o santral bir anda 'arıza’ bahanesiyle kendi kendine patlamış süsü verilerek ruslar tarafından ekarte edilip patlatılabilir ki bu çok olası bir ihtimal…
@ramazancaglar3930
@ramazancaglar3930 18 күн бұрын
13:00 enerji konusunda atomik çağdan sanayi devriminin başına dönmüşler
@SepyaSızıntısı
@SepyaSızıntısı 17 күн бұрын
Bir tarafda çocukları dahi gaz odalarında boğan almanya, bir tarafda kuşların bile göç yoluna acaba zarar verir miyiz diye düşünen almanya. Çok büyük bir değişim değil mi
@baskan3595
@baskan3595 9 күн бұрын
Hayır, kesinlikle bu konuda bir değişim yok, tam aksine naziler hayvanlara aşırı değer veriyorlardı hatta araştırırsan labaratuvarlarda fareler ve diğer hayvanlar üzerinde deney yapmayı tamamen yasakladılar diye biliyorum, tabii deney faresi kullanmak yasaktı ama insanları denek olarak kullanmak ise serbest idi, bugün ellerinde imkanları olsa yine kendileri dışındaki insanlara hayvan kadar değer vermediklerini görürdük bence...🤔
@ramazansancar
@ramazansancar 14 күн бұрын
Video için teşekkürler. Merak edip Wikipedia'ya baktım. Makale güncel değildi. Sizin video sonrası orayı güncelledim.
@okansahan2941
@okansahan2941 17 күн бұрын
Toryum denilince uçak kazasında vefat eden bilim insanımız aklıma geldi. Kendisi ile yapılan röportajda heyecanla bahsediyordu toryumdan.
@alikemal5501
@alikemal5501 15 күн бұрын
2007 Uçak suikastı(Bana göre suikast) Toryum nükleer santral projesi için çalışan ekibin ortadan kaldırmak için yapılan ve Türkiye'yi enerjide dışa bağımlı hale getirmek için yapıldığını düşünüyorum.Toryum Nükleer Santral aktif hale gelseydi şuan dışarıya enerji satıyor olabilirdik.
@reastical
@reastical 14 күн бұрын
Bebar bey. Kısa zaman evvel hasbelkader bir video izlemiştim. kırmızı yeşil ve mavi ledlerin icatları. Çok etkileyici bir içerikti. Senin yorumunla senin anlatımınla dinlemek istiyoruz. Çünkü mavi led uzunca bir süre üretilememiş. Yorumunu çok merak ediyoruz grubumuzca. İyi çalışmalar. İçeriklerini severek takip ediyoruz.
@seod29
@seod29 18 күн бұрын
Oooo dark da varmış hiç beklemezdim❤
@kullanc-ws5vg
@kullanc-ws5vg 18 күн бұрын
TORYUM DİYİNCE AKLIMA UÇAK KAZASI GELİYOR...
@ozcangry77
@ozcangry77 18 күн бұрын
Kaza olduğunumu düşünüyorsun gerçekten
@Tufan-zn9he
@Tufan-zn9he 18 күн бұрын
Türk insanı felaket teorilerine bayılıyor :) Düşün, Bir devletsin, Özel şirketsin vs farketmez. Toryum diye birşey var ve trilyon dolar potansiyeli var. Bu projenin kaderini 10-20-30 kişiye mi emanet edersin???? O 10 kişi senin paranla araştırma yapıyor, mlyonlarını harcıyor argeye. Sen de Harcadığın milyonlarca dolarlık araştırmayı 5 laptop ve 10 kişiye emanet ediyorsun. O adamlar hasta olursa, ölürse, "tüh, gitti bizim proje" deyip projeyi btiriyorsun.😂😂😂😂😂 Bu inanış Amerikan filmlerinden geliyor. 1 tane chip var, CD var, DVD var, onu bulursan, ya da kırarsan dünyanın kaderi değişiyor 😂😂😂
@TunahanTuna-c5c
@TunahanTuna-c5c 18 күн бұрын
Benimde aklıma bu geliyor ve kaza olduğunu düşünmüyorum maalesef
@Tufan-zn9he
@Tufan-zn9he 18 күн бұрын
He yav, 5 kişiye ve onların laptoplarına birşey olmasaydı, şimdi dünyanın en güçlü ülkesiydik :) Einstein, Tesla ölünce zaten elektrik, motor, nükleer enerji, hepsi kaybolup gitti. Böyle büyük projeler 3-5 kişiye bağlı olmaz. 5 değil 500 kişi de ortadan kaldırılsa devam eder. Ortada sadece bir fikir vardı, çalışıp çalışmayacağı belirsizdi. Türk insanı hep böyle hikayelerle avutuluyor. Tıpkı suyla çalışan araba, kare piston, sudan hidrojen üreten, 10 liraya 1000 km giden araba vs gibi.
@istar.
@istar. 18 күн бұрын
türk insanı çalışacağına uydurukçuluğa bayılır. O uçakta akrabalarım vardı kazaydı hem de insan hatası. Çocukları tazminatlarını aldılar tertemiz yediler evler aldılar. Kalan ülkedeki diğer saftiriklere de toryum fantazisi kaldı.:D neymiş kaza olduğunu düşünmüyormuş ak ne biliyon ne kadar biliyon ki düşünmüyon :) yoksa balıkta düşünebiliyor.
@kyemrah
@kyemrah 17 күн бұрын
Zorlu zamanlar ve mecburiyet yeni buluşlara kapı açar. Yakın zamanda Almanlar'dan çıkacak yeni bir enerji üretim biçimi beni şaşırtmaz.
@yldzfabrikas6479
@yldzfabrikas6479 15 күн бұрын
Almanya hidrojene yatırım yapıyor. İlginç bir çelişki de şu ki yenilenebilir enerji üretim yöntemlerinde bu kadar gelişmiş bir ülke elektrikli otomobillerde 10 yıldır seyirci konumunda.
@selcuk974
@selcuk974 15 күн бұрын
Harika icerik👏
@charoncrow9397
@charoncrow9397 14 күн бұрын
Güzel video olmuş. Ben almanyanin en eski nükleer santralinin olduğu mahallede yaşıyorum. Keşke kapatmasalardi. Yan köyde kömürle yakılan enerji tesisi var. Ne anladık bu işten. Elektrik parası uçtu. KW 0.40 Centse almanyada, Macaristanda 0.10 Cent. Firmalar pahalı enerjiden dolayı oluşan maliyetler yüzünden ürünleri pahalıya sattıkları için rekabet güçlerini kaybettiler. Firmalar iflas etti, işçiler çıkarıldı. Dünyayi sanki almanya tek başına kurtaracak. Nerede usa, eu daki diğer ülkeler, Rusya, çin.. Bunun adı sadece ENAYiLIK
@hasan_yaremchuk
@hasan_yaremchuk 18 күн бұрын
Almanların yenilenebilir enerjiyi bu kadar hızla arttırıp kullanmaları inanılmaz büyük başarı
@Secmesiirler_1453_2
@Secmesiirler_1453_2 17 күн бұрын
Almanlar yenilmese suanki teknoloji çok çok basit kalırdı onların yanında
@DriveDirective
@DriveDirective 17 күн бұрын
Nükleer her zaman insanları çok korkutuyor ben de buna katılıyorum.
@emretufek74
@emretufek74 23 сағат бұрын
Güzel video olmuş, elinize sağlık. Ancak, bataryaların gelişmediği ile ilgili görüşlerinize katılmıyorum maalesef. Bugün çoğu gelişmiş ülke ve eyaletlerinde GWh seviyesinde batarya ve alternatif enerji depolama sistemleri devrede, özellikle California ve Texas bu konuda başı çeken eyaletler arasında, bunun yanı sıra nükleer enerji de baz yük olarak kaçınılmaz görünüyor, elektrik şebekesini yönetmek sadece ve sadece arz talebi dengelemek değildir, voltaj stabilizasyonu, reaktif güç, inertia ve frekans kontrol bileşenleri de başlı başına emre-amade yani baz yük santralleri kaçınılmaz yapmaktadır.
@AliSerinn
@AliSerinn 18 күн бұрын
Allah şükür bizim öyle derdimiz yok. Enerji ihtiyacını dışarıdan alarak karşılıyoruz. Kafa rahat!
@DasMannschaftMitAllemUndScharf
@DasMannschaftMitAllemUndScharf 17 күн бұрын
Ben doğrudan nükleer güvenlik ile ilgili bakanlığın binasında çalışıyorum. İşlerin içinde olmasam da binadaki hareketlilikten, broşürlerden vs konu hakkında biraz bilgim var. Almanya'da kömür madenleri de önemli bir ekonomi. Ruhr bölgesinin bir sanayi bölgesi olması dev kömür madenleri sebebiyle. Zollverein'i gezerseniz anlarsınız. Halen köln'ün biraz güneybatısında üç tane dev kömür madeni var. Çevrede gözle görülebilen 7-8 kömür santrali var. Almanya'da böyle büyük iş kapılarını kolay kapatmıyorlar. Misal posta servisi. Bizim 1990'lardaki posta yoğunluğunu Almanya halen yaşıyor. Kağıdı ortadan kaldırsa belki çevreyi daha fazla koruyacak gibi düşünülebilir. Ama kağıd büyük oranda geri dönüştürüyorsa, o fabrikalar da çevreye az salınım yapıyorsa belki doğrusu da bu. Kömürde de aynı durum olabilir. Kömürü üretiyorsun ama çevreye ne kadar etki yapıyorsun. Belki mevcut şartlarda kömürün şimdi ve gelecekte ürettiği etkiler, nükleerden daha az. İş tek yönden bakacak kadar basit değil yani. Öte taraftan Nükleerden tamamen de vazgeçilmiş değil. Çevre ülkelerden elektrik aldığında Nükleere erişim halen var. Resmi rakamlara göre haziran 2024'te Fransa'dan ithal edilen elektrik 1,817,366.000 MWh olmuş. Bu da tüm zamanlar rekoruymuş.
@okanerdil9217
@okanerdil9217 18 күн бұрын
Belki yenilenebilir enerji ile yetinip buralardan edinilen enerjilerin ülkenin ihtiyaçlarının önceliklerine göre dağıtılması gerek, enerjinin yetmemesi dediğimiz olay fabrikaların çok daha fazla üretip çok daha fazla zengin olma arzusu ve açgözlülüğü ayrıca tabi halkın israfıda olabilir. Yani demem şu ki 200 birim elektrik üretildiyse bu 200 birim ülke içine öyle bir dağıtılmalı ki tüm vatandaşlar minimum enerjiye erişmeli pek tabi şirketlerde kalan ile yetinmeli 50.000 ürün değil 20.000 ürün üretecekler gerekirse. Tarlada mahsul ekildiğinde 1 ton gelince hasat niye 2 ton değil demiyorsak enerji ne kadar üretildiyse o kadar kullanıldığında da birşey dememeliyiz, yani tarım örneğinden yola çıkarsak mahsulü 2 ton yapmak için o mahsulün içine bilimum bütün zehirler gıda ilaçları girdiğinde evet günün sonunda 2 ton mahsul alıyorsun fakat ne kadar kaliteli bu tartışılır. Günümüzdeki enerji konusundaki olayda tam olarak bu dünyanın sonunu getirecek olan şeyde bence tam olarak bu konu ne yazıkki.
@EksiEmrah
@EksiEmrah 12 күн бұрын
Özellikle nükleer santraller kapandıktan sonra enerji maliyetleri en azından benim için kullandığım enerji(aydınlatma ve ısınma...) yüzde 30 ila 50 arası bir artışta bunun mali yönü beni zorlamıyor ancak hem maliyet hemde hava kirliliği olduğu için bende en azından 15 20 yıl daha kullanılmasını isterdim. Aslında alman eğitim sistemi ve almanların disiplinli çalışması ve alanında yetki sahibi olmayan kişilerin yetkin olmadığı bir işte çalışmadığı almanya gayet rahat 15 20 yıl daha sorunsuz şekilde çalışmayı sürdürürdü diye düşünüyorum.
@mehmedgundogdu6880
@mehmedgundogdu6880 18 күн бұрын
Saygı Değer Administer Cengiz Bey Şahsen Sorumlusu ABD Hükumetin Kendi Menfaatleri İçin Rusya Almanya Ekonomik Enerji Dayanışmasına Engel Olarak Kömüre Ve Nükleer Enerjiye Sürüklüyor ... Şimdiden Emeklerinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Ve Akademik Çarpıcı İçerikli Yayınların Devamını Dört Gözle Bekliyoruz ...
@Cell4TR
@Cell4TR 17 күн бұрын
Enerjiyi elde etmenin en mantıklı yolu nükleer bence. Diğer yenilenemeyen enerji yolları yavaş yavaş her gün bizi ve atmosferi zehirliyor. Sadece etkisi aniden bir günde çıkmadığı için sorun yokmuş gibi davranıyoruz.
@adamsari1417
@adamsari1417 15 күн бұрын
Nükleer enerjiden, bu kadar erken çıkmamalılardı.
@oktaydegirmenci5379
@oktaydegirmenci5379 17 күн бұрын
Yorum olarak, bundan 6 ay kadar hocama yazdığım bir cevabı buraya aktarıyorum: “İyi akşamlar hocam yolladığınız videoyu yarım saat izledim. Nedense aksine ben kadının argümanlarının çok da sağlam olmadığını düşündüm. Dinlediğim sırayla notlar aldım, paylaşıyorum. Kadının tespiti doğru benim de bir ara bir yerde belirttiğim gibi kapitaliz, devamlı büyümek için kendi kuyruğunu yiyen bir yılan gibi. Evet, mevcut ekonomik düzen, artarak devam eden bir tüketimi talep eder. Kadın, devamlılığa vurgu yapıyor ama artarak devam etme meselesine vurgu yapmıyor. Wachstum diyor ama wachstumdan ne anlaşıldığı sanırım çoğu zaman anlaşılmıyor. Gelişmek ama burada vurgu artmakta. Sermayenin büyümesi gerekir. Ki yatırım yapsın, iş alanı yaratsın. Yeşil büyüme işe yaramıyor diyor. Hiç bir işe yaramıyorsa bile bir işe yarıyordur diye düşünüyorum. Dahası genel büyümeye katkı sağlıyor. Yeni sektörler, iş alanları ve tüketim sebebi yaratıyor. Tam da istediği şey oysa niye karşı çıkıyor? Yeşil enerjinin total enerji ihtiyacının karşılama oranı yuvarlak %5'miş. Verim ve sayı arttırılarak bu oran yükseltilebilir. Kaldı ki aslında global iklim değişikliğinden söz ediyoruz. Rüzgar olan yerde rüzgar enerjisi , güneş olan yerde güneş enerjisi üretimine yoğunlaşılır. Almanya'da bazen esmesi gerektiği halde rüzgar esmiyor argümanı büyük pencereden bakıldığında pek sağlam değil. Bu arada ben kimsenin yeşil enerji total enerji ihtiyacını güvenli şekilde karşılamadan tamamen yeşil enerjiye geçilsin dediğini sanmıyorum. Konuşmasının bu noktasında artarak büyüme devam emeli ki düzen stabil kalsın dedi. Ekonomiyi yeşil enerji ile döndürmek için mevcut büyüklüğün yarıya indirilmesi gerektiği hesabından söz ediyor anladığım. Bunu kim talep ediyor bilmiyorum ama zamana yayıldığı sürece yeşil enerji sahası yeni iş alanları ve tüketim nesneleri sunacağı için zamana yayılarak yapılacak böyle bir girişim büyük bir kriz yaratılmadan uygulanabilir. Zaten yeşil enerjiye geçiş değil de daha ziyade yeşil dönüşümden söz ediliyor. Hizmet sektörü de etkilenecek diyor. Sonra sektörün değişeceğini söylüyor. Değişmesinde ne gibi bir sıkıntı var anlamadım. Ani bir geçişte her şey çöker diyor ama zamana yayılan dönüşümde öyle mi oluyor? Özetle kapitalizmin sonunu getiren yeşil dönüşüm değil, kendi iç çelişkisi. Tam da devamlı büyüme zorunluluğu ve bunun tüketime bağlı oluşu. Yeşil dönüşüm muhakkak bir dereceye kadar çevreyi korumaya katkı sağlıyordur hatta belki bir gün inovasyonlar sayesinde çok daha büyük oranda katkı sağlayacaktır. Ayrıca ben nükleer santrallerin sayısının azaltılarak kullanılmaya devam etmesi ve bu sayede en azından total fosil yakıt tüketiminin azaltılmasına katkı sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bir bölgede nükleer kaza yaşandığında oluşacak yıkımın dünya genelinde yaşanacak doğal afetlerin yaratacağı yıkımdan daha az olacağı kanaatindeyim. Hiç iklim değişikliği diye bir şey olmasa, bu bir hatalı varsayım olsa bile havaya zehirli gaz salmaktan imtina etmenin totalde canlılık açısından faydalı olacağını düşünüyorum.”
@candenizcetin4817
@candenizcetin4817 18 күн бұрын
11:25'de "Almanya, Rusya'nın Avrupaya gaz akışını kesmesiyle karşı kaşıya kaldı" diyorsunuz ama gaz akışını kesenler ve yaptırımları uygulayanlar Almanlar ve AB idi. AB'nin uyguladığı ve Rusya'nın karşı çıktığı ambargoları Rusya'nın üzerine atmışsınız. Bunu düzeltmenizi rica ederim.
@AlexDesouza-ln3tx
@AlexDesouza-ln3tx 18 күн бұрын
Duzeltilecek birsey yok gazi kesen rusya. Almanya almaktan vazgecmedi.
@iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii1632
@iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii1632 18 күн бұрын
ABİ TORYUM DEDİN GÖZLERİM DOLDU RUHLARI ŞAD OLSUN
@aximuro
@aximuro 9 күн бұрын
Bence erken olsada iyi bir adim, neden derseniz nasilsa simdilik elimde var diye birsey yapmazlar Yada yavas our hersey problemi zamaninda ele almak hemde zorluklarindan ders cikarmak ve Ona gõre adim atmak daha mantikli tabiki zorluklari ve imkanlari daha zor ama bundan ders cikarmasi daha mantikli ve ileriyi daha gõrmek õnemli
@y.e.e6337
@y.e.e6337 17 күн бұрын
-Küçük bir düzeltme- 7:24'de bahsettiğiniz VVER tarzı reaktörler Çernobil'deki RBMK reaktörleri gibi Sovyet tasarımı olsa da çalışma biçimi çok daha farklıdır ve aynı teknolojiye sahip demek hatalı olmuş.
@W-eastXØ
@W-eastXØ 18 күн бұрын
Abi videoların çok iyi ve keyifli başarılar dilerim❤
@enangelka
@enangelka 17 күн бұрын
Nükleer artıklar yokmuş gibi neden sadece santrallerin CO2 salınımı üzerinden çevre kiriliğini değerlendiriliyor?
@abanozcu
@abanozcu 18 күн бұрын
kim nederse desin, ulkeler nukleer enerjiye muhtac durumda. bunun en buyuk sebebi, hizla artan nufus vetabiki beraberinde gelen hizla gelisen teknoloji. maglum teknoloji icin cok buyuk enerjiye ihtiyac var...
@WarSiDT
@WarSiDT 12 күн бұрын
Nükleer enerjiyi kapatıp, üretiminde ve geri dönüştürmesinde nükleerden daha fazla zarar veren solar ve rüzgar enerjisine geçmek aptalca. Yenilebilir enerji halkın ve firmaların konutlarına koyması mantıklı oluyor. Ancak bir ara ülkemizde de olduğu gibi kontrolsüzce tarım arazilerine yapılması çok büyük sorun ve gereksiz tehlike oluşturuyor. Kendi ülkemizden örnek veriyim *(uyarıyım tam tarihleri hatırlamıyorum ve yüzdeler de yaklaşık bir sayı)* 2013 ila 2018 arası gibi bir tarihte Türkiye'nin ön görülen güneş enerjisi %2,5 gibi bir şeydi veya bir tık daha fazla, ancak güneş enerjisi konusunda teşvikler halka kadar indirgenince bu oran çok hızlı yükseldi ve ön görülen değeri de geçti. Çiftçilerimizin yetersiz eğitimi burada da kendini gösterip, tarlalarına firmalarla anlaşma yapıp güneş enerjisi yaptırdılar tarlanın verimini kendi elleriyle bitirenler bile olduğu yazıldı. Çünkü tarım değeri olan bir tarlaya güneş enerjisi yapılması yasaktı. Bu saçmalıklar zamanla azaldı, ama olan oldu çünkü kontrol elden bir kez kaçtı. Bir ülke kendi topraklarının her bir karesine yenilenebilir enerji koysa bile enerjisini düzenli karşılayamaz. En efektif enerji kaynağı olan hidroelektrik sistemleri bile yağışa bağımlıdır. Nükleer enerji gibi küçük bir alanda yüksek enerji çıktısını veren ve üzerine çevresel zararı yok denecek kadar az olan bir sistemden vazgeçmek ne taraftan bakarsanız bakın aptallıktır.
@onuryldrm6923
@onuryldrm6923 16 күн бұрын
Bence almanlar nükleer enerjinin yerine koyabilecekleri başka alternatif bir şey buldu(antimadde gibi) ve bunu alenen dünya ya beyan etmektense farklı bir tiyatro düşünuyo olabilir Yoksa alman gardaşlarımız yaşa kolay kolay basmaz😊
@aliozguryurdatapan
@aliozguryurdatapan 17 күн бұрын
Giderek artan enerji ihtiyacı füzyon reakrörlerini artık gerekli kılıyor. Ama hala füzyon teknolojisini elde etmiş değiliz. Füzyonu başlatacak enerjiyi nereden bulacağız diye soruyor elinin altında fisyon olanlar. Ancak artık vakit kalmadı. Yenilenebilir enerji insanoğlunun enerji açlığını tek başına doyuramaz. Nükleer enerji ise tehlileli. Fosil enerjisi artık kullanılmaz. Zaten tükendi sayılır. Bir an önce füzyona geçmeliyiz. Güneş panelleri, rüzgar gülleri, dalgakıranlar ancak destek olabilir. Sitelerin, fabrikaların bir kısım enerjisini karşılayabilirler. Ama gelecek füzyonda. Füzyon ise şimdilik fisyondan geçiyor.
@y.e.e6337
@y.e.e6337 17 күн бұрын
"Nükleer enerji tehlikeli" derken savunduğunuz füzyon enerjisinin de bir nükleer enerji tipi olduğunun farkındasınız değil mi?
@dhjddjjejdjf1680
@dhjddjjejdjf1680 16 күн бұрын
​@@y.e.e6337 muhtemelen fisyonu kastediyor
@Flykeescape07
@Flykeescape07 16 күн бұрын
@@y.e.e6337Füzyon enerjisindeki atıkların bozunması, kısa sürüyor.
@y.e.e6337
@y.e.e6337 16 күн бұрын
@@Flykeescape07 Nükleer enerji olduğunu değiştirmez
@publicname
@publicname 15 күн бұрын
Nükleer enerji tehlikeli değil, fosil de tükenmeye yakın bile değil.
@vantilator1447
@vantilator1447 18 күн бұрын
2028 yılında grafen tabanlı projelerde pazarın 800 milyona çıkacağı öngörülüyor, muhtemelen grafen tabanlı süper kapasitör araştırmasıyla Almanya bu pazarın büyük çoğunluğunu elde edip enerji depolama sorununu çözecektir.Bu sayede nükleer enerjiden vazgeçebileceğini düşünüyorum.
@siyasiyalanveiftiralar
@siyasiyalanveiftiralar 18 күн бұрын
Elektrik depolamak büyük ölçekte kimyasal metotlarla mantıksız. Asansör motoru ve asansör bile kullansan daha mantıklı. Yer çekimi pilleri yapmak çok daha mantıklı. Ya da tersine su basmak.
@baskan3595
@baskan3595 9 күн бұрын
13:05 kömür mü 😮‍💨 kaş yapalım derken göz çıkarmışlar...
@ersansuguder2223
@ersansuguder2223 17 күн бұрын
Sonuçlar ortada , Automobil sanayii kirizde , elektrik faturaları devamlı artıyor Fransa ise Deutschland sınır boyuna nüklear santralları doldurdu
@AbcManTr
@AbcManTr 18 күн бұрын
Almanya Rusya'ya karşı ABD nin yer almasının bedelini ödüyor. Çünkü rekabet gücü Çine karşı düştü. Schröder Gazprom yönetim kurulunda idi.
@mehmetfatihyildiz3516
@mehmetfatihyildiz3516 17 күн бұрын
Yerine daha iyisi gelmeden şuanda en iyi ve temizi nükleer enerji, kim ne derse desin bu böyle...sürekli bir denetim mekanizması her türlü kazayı engelliyebilir.
@murat9268
@murat9268 8 күн бұрын
VVER reaktörleri basınçlı su reaktörleri ile Chernobyl'de olan RBMK kaynayan su reaktörleri farklı reaktör tipleri. Sadece ikisini de ruslar yapıyor.
18 күн бұрын
ucuz rus gazıyla çevrecilik fantezileri yapmak kolay tabi..
@dindarateist3925
@dindarateist3925 18 күн бұрын
El cinsel organı ile cinsel ilişkiye girilmez 😂
@mreraif8356
@mreraif8356 17 күн бұрын
Fransa 14 Hollanda 2 yeni santral yapıyor yani Avrupa'da kapatılan kadar yenisi açılıyor Almanya diye birşey yok Avrupa'da enerji ortaklardan karsilanacak
@emrahozturkk
@emrahozturkk 18 күн бұрын
O yüzden Avrupa'da enerji fiyatları en pahalı ülke oldular
@ozanpress
@ozanpress 18 күн бұрын
Herkes füzyon teknolojisini bekliyor gibi
@BluelektroBlue
@BluelektroBlue 12 күн бұрын
En basit örnek, sen çevreci olayım diye 1.0 motor arabaya biniyorsun, dünyanın öbür tarafında 8 litre motorlu araba kara duman ata ata dolaşıyor. Dünyayı kurtarmak istiyorsak global ölçekte bir önlem alınmalı artık, özellikle kritik tesislerin yönetimi bulunduğu ülkenin kontrolünden çıkarılmalı. Örneğin çernobil nükleer santralinin kontrolü global uzman kadronun kontrolünde olsaydı yüksek ihtimal yaşanmazdı. Gelecek 100 yıl dünya için çok zor geçecek öngörüsündeyim, doğal kaynaklar giderek azalıyor, enerji ihtiyacından daha büyük problemlerimiz olacak malesef.
@GülDem-c3r
@GülDem-c3r 18 күн бұрын
Dış güçler dediniz ama değinmediniz. Neden?
@siyasiyalanveiftiralar
@siyasiyalanveiftiralar 18 күн бұрын
Söyledi aslında biraz. Almanya 2 cihan harbi sonrası kontrol altında tutulan bir ülke oldu. Ordusu silahı vs hep kontrol altında idi. Böyle bir ülkenin nükleer sahibi olması istenmemiş olabilir yani
@ƏliAğdamlı
@ƏliAğdamlı 18 күн бұрын
Çok mantıksız uranyum varken neden kömür mesela sonuçta artık reaktörlerin parçalanması çok zor amma yinede artık geri dönmeleri zor yani kurtulmak isterlerse ya füzyonu başaracaklar yada yeşil enerjiyi geliştirecekler
@rousseau72
@rousseau72 18 күн бұрын
Almanya zor dönemlerden geçiyor gibi ,benim fikrim yenilenebilir enerji için güçlü pil teknolojileri ya da benzer yeni teknolojiler üretmeleri gerekiyor ki bu pollitikanın temeli oluşsun ve enerji sorunu ortadan kalksın.
@yorumcu.1
@yorumcu.1 17 күн бұрын
Cehenneme giden yol, iyi niyet taşlarıyla döşelidir.
@gercekyolcusu3148
@gercekyolcusu3148 18 күн бұрын
Almanya enerji kaynakları ile ilgili programlarını eşgüdümlü olarak uygulamalıydı. Almanya acele etmiş.
@Golgeadam.
@Golgeadam. 17 күн бұрын
Almanya isterse nükleer santrali yapar. Bu teknoloji ve paraya sahip. Sorun değil Almanya için.
@SeR-HaT
@SeR-HaT 17 күн бұрын
Gelecekte var olacaksak nükleer enerji şart
@balporsugu2.0
@balporsugu2.0 18 күн бұрын
Greta Thunberg ülke olsaydı Almanya olurdu.
@bebarbilim
@bebarbilim 18 күн бұрын
İşin garibi Greta bile bu konuda Almanya’yı eleştirdi :) durumun vahametini düşünün :)
@balporsugu2.0
@balporsugu2.0 18 күн бұрын
@@bebarbilim Almanlar mültecileri bize kitlemek ve pkkyı desteklemeye gelince uyanıklar ne hikmetse. Mevzu kendileri için mantıklı politikalar uygulamaya gelince bir anda mallaşıyorlar.
@muhittincandonuk2059
@muhittincandonuk2059 18 күн бұрын
Son açıklanan verilere bakarak otomobil sektöründe ciddi sorunlar yaşiyor orasi kesin
@ergun_kocak
@ergun_kocak 17 күн бұрын
Gelmiş geçmiş en büyük hataları 👍
@emirteimouri7150
@emirteimouri7150 18 күн бұрын
Muhteşem olmuş
@osmanozmen9417
@osmanozmen9417 17 күн бұрын
Tarla ekildikten sonra sulama için borular dizilir .biz boruları dizecgimiz zaman dinamoyu çalıştırip öyle boru dizeriz ki su geliyor acele edelim diye Almanyanin durumunu buna benzettim
@atanurcoban3044
@atanurcoban3044 18 күн бұрын
Benim evin yanında bir istasyon var hala bacası tütüyor 😂😂 ama genele baktığın zaman çok acele ettiler .bu kadar aceleye ne gerek vardı … bu Almanları anlamak çok zor …
@Turgay142
@Turgay142 18 күн бұрын
Nükleer atıkları uzaya fırlatıp sapan etkisiyle güneşe yollayalım
@erdemsahin4608
@erdemsahin4608 5 күн бұрын
100 tane videonu izledim hepsinde Hava kent’in reklamı çıkıyor ne dair hiçbir şey yok ne iş yaptığına dair böyle saçma reklam mı olur ya ne bunlar otobüs firması mı inşaat firması mı
@mucahit-ayaz
@mucahit-ayaz 17 күн бұрын
Aktivizm bize bir hedef gösterdiğinde bir şeyleri de görmezden gelmemize neden oluyor. Doğanın yapısında sürdürülebilirlik sorunu yok. İster nükleer enerji olsun ister diğer enerji türleri olsun doğru kullanıldıklarında insanlığın gelişimine hizmet eder. Ancak hayatın gerçekleriyle savaşmaya kalkanlar Almanya gibi ağır bir bedel öder.
@korayk.454
@korayk.454 10 күн бұрын
Ilk cumledeki varsayimi yapmak herkes adina beyan vermek oldukca amator bir giris..
@turkayyilmaz103
@turkayyilmaz103 18 күн бұрын
Kim diyor vazgeçtiklerini yalan, sadece yeni bir teknik geliştirdiler tek bir centralle hepsinin işini yapıyor ve bunu en az 50 yıl paylaşmayı da düşünmüyorlar
@istar.
@istar. 18 күн бұрын
meydan boş ya ne güzel sıkıyorsunuz aq
@SeGgs-z8f
@SeGgs-z8f 18 күн бұрын
Eeeeeeee şu an sonuç Germany batmak üzere tam 26 il sonra germany diye bir güç yok😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@murrrxm4059
@murrrxm4059 14 күн бұрын
kapatildi ve enerji fiyatlari ucustu.
@SonerSongül
@SonerSongül 18 күн бұрын
Özellikle elektrikli araçların kaçınılmaz bir şekilde piyasada yerini almaya başlamasıyla elektrik dağıtım şirketleri bunu fırsata çevirmek istiyor ancak zamanla halk bu pahalılık dezavantajından kurtulmak için kendi kendine enerji üretmeye başlayacak bence. Elektrikli araçların yaygınlaşmasına paralel olarak bireysel rüzgar ve güneş enerjisi kullanımında ciddi bir artış olacağını düşünüyorum. Mimarların müteahhitlerin projelerinde buna yönelik planlamalar gelecekte aranan hususlar olacaktır. Ev almak isteyen birinin ilk bakacağı hususlardan biride enerji hususu olacaktır.
@thatzmey
@thatzmey 18 күн бұрын
Hayatımda izlediğim en karmaşık ilişkilere sahip dizi. Türk dizileri yanında halt etmiş. 😂😂😂😂
@mavi19911993
@mavi19911993 18 күн бұрын
Füzyon reaktörler lazım
@Renega_TR
@Renega_TR 13 күн бұрын
offf çok uzun. özet geçecek biri var mı
@cem4378
@cem4378 18 күн бұрын
iyi bir konu
@kral5174
@kral5174 16 күн бұрын
O yüzdenmi Rus qazına baglimi kaldılar ?
@omerkrkmz
@omerkrkmz 11 күн бұрын
Almanya'nın durumu hiç iyiye gitmiyor. BTC'lerini de 60 binde satmıştı.
@solomonwreath5576
@solomonwreath5576 18 күн бұрын
Videoya tamamen bağlı olmamakla birlikte kendi amatör düşünce ve gözlemlerimi paylaşmak isterim. Almanya, radikalliği ve duygulardan önce mantığı önde tutmasıyla sterotipleştirilmiş bir ülke olarak, herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Yeni çağın gereksiz abartı ve sosyal medya gücüyle beslenen sözde sosyal adalet savaşçıları, devlet yönetimlerini de amatörce kararlara çekiyor. Açıkçası Almanya, bu karmaşaya kurban düşmesini en son beklediğim ülkeydi. Batı dünyasında, özellikle Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gündeminde gözlemlediğim şeyler bu yönde. Sosyal medyada bile solcular ve sağcılar yavaş yavaş keskin, net özellikler edinip birbirlerine açık açık sallamaya başladı. Bir hal düşünün başka ülkelerden sağcılar ve solcular birbirlerini destekler oldu, sağcı Almanlar ve sağcı Amerikanları hep beraber Meksikalılara nefret kusarken görmüştüm. İçimden bir ses dördüncü dünya savaşının ülkeler arasında değil de görüş farklılığı gösteren insanların arasından çıkacağını söylüyor. Maalesef aşırı sağ (diktatörlük) ve aşırı sol (anarşi) gözümüz kapalı yürüyebileceğimiz yollar değil, insanlarsa ortasını bulamayacak kadar kendi düşüncelerine bağlı. Ben bile bazen sağcılığın içimde bıraktığı kalıcı kırıntıların nasıl bazı hareketlerimi etkilediğini gözlemleyip frenlemek zorunda kalıyorum, ne ironiktir ki benim gitmeye çalıştığım yol olan tarafsızlık da aşırıya kaçtığında umursamazcılığa kayıyor. Umursamazlık, ruhun kanseridir. Bu videonun yorumlar kısmında okuduğum değerli düşünceler ve önemli bilgilere bakarak devam etmek isterim ki, bilinçsizce yapılan solculuk aslında sağcıların daha da körüklü davranıp kendi yollarında daha sert yürümeye başladığını kanıtlar nitelikte. Amerika'da Trump'ın içinde isminin geçtiği onca skandala rağmen kazanmış olması da (ki bunu da not geçeyim bir süre oylar peş peşe gitti ve çok çekişmeli bir seçim süreci oldu) halkların arasındaki uçurumu ve yanlış solculuğun ülkeye yıkım getirmesi korkusunu gözler önüne serdi. Şimdi Almanya'da da aşırı sağcı partilerin yeniden doğuşlarını yaşadıklarını gözlemliyoruz, bundan on yıl önce sizi acımasız olarak etiketleyecek cümleler artık "üzücü ama gerçek" kategorisinde değerlendiriliyor. Hazır konumuz Almanya, biraz distopik bir düşüncemi de eklemek istiyorum. Nazi Almanyası da yıkılan bir ekonominin umutsuzluğu, savaş sonrası haksızlıklar, Alman olmayanların Almanlar üstünde sağladığı üstünlük ve büyük güçlerin yanlış hareketlerine bir tepki olarak doğdu. Günümüz Almanyası, özellikle mülteci krizinin Alman halkını değersizleştirip sahneyi Alman milliyetçisi olmayacak uyruklara bırakmasıyla beraber, Nazi Almanyasının doğuş hikayesini yarılamış durumda. Tarih kendini tekrar etmek üzere, distopik fikrim budur. Ama tarihe dair anlamadığım bir şey varsa o da Birleşik Krallık. Yahu, adamların tarihi dünyayı yönetmek ve ince işçilikle her ülkenin kanına girmekti. Bu sabah Twitter'da üçüncü kez mülteci saldırganları serbest bırakan mahkemenin, Facebook'ta kırıcı sözler paylaştı diye İngilizlere ceza vermesi skandalını gördüm. Onlar ne yaşıyor ya?
@alpatasever9755
@alpatasever9755 15 күн бұрын
Çok uzak olmayan bir tarihte füzyon reaktörlerine geçerler, bu almanlara bir şey olmaz.
@nurtugrul
@nurtugrul 18 күн бұрын
Almanya harakiri yaptı iyi oldu
@sevkigozmen229
@sevkigozmen229 16 күн бұрын
Demek ki neymiş? Romantizmle enerji üretilemiyormuş.
@spindlehospital5263
@spindlehospital5263 16 күн бұрын
sana bana kötü enerji diyip engel olan tüm süper güçler de nükleer var.sana bana kurumsal ol profesyonel yöneticilere devret şirketini diyenlerin ülkelerindeki firmalar hep aile şirketi.
@cemiltatari6804
@cemiltatari6804 10 күн бұрын
Artık Almanyada karakter yok, kararlılık yok,
@WonderOfOhioo
@WonderOfOhioo 17 күн бұрын
nucleer enerji cevre dostu en iyi enerji su an
@olgayaliylmaz9010
@olgayaliylmaz9010 17 күн бұрын
Ülkenizden nükleer santrali çıkarınca risk almamış olmuyorsunuz, şu konular anlatılırken en çok unutulan ve bu yüzden boş konuşulan olay bu. örneğin ülkemizde bir adet en son nesil santral yaptık, ülkemizin en kalabalık bölgesi de marmara bölgesi santrale mesafesi 900 km olacak, Bulgaristan Kozloduy santrali 1970 model ve 700 km mesafede, romanya Cernavoda santrali 600 km, ermenistan Metzamor türkiye sınırına 16 km mesafede ve bu santraller 40 seneden eski yani biz riski dibine kadar almışız ki bu durum Almanya için daha saçma bütün etrafı reaktör dolu ama kendi ülkesinde yok, bu iş böyle olmaz, nükleer karşıtlığı aptallıktan ileri gitmiyor tek yaptıkları sosyal medya gazlarıyla ergen hezeyanlarla ülkelerine zarar vermek. Nükleer den vazgeçilecekse bunun bütün Dünya tarafından yapılması gerekir aksi taktirde Ekonomik, politik, askeri, aklınıza gelecek her konuda geri kalırsınız ve riski de paylaşmış olursunuz ki bu düpedüz APTALLIK.
@hüseyinörgü
@hüseyinörgü 18 күн бұрын
Almanya ve Japonya barımzıs değil abd ve İngiltere yünediyor
@saimportakal
@saimportakal 18 күн бұрын
havakent ne alaka. mütahiteen bilime destek mi olur.
@farhadiskandarov2052
@farhadiskandarov2052 8 күн бұрын
Acele ettiler
@ReksaBilisim
@ReksaBilisim 18 күн бұрын
Şaşkın ördek tersinden dalarmiş😂
@mehmeD_796
@mehmeD_796 15 күн бұрын
Ben de neden Almanya böyle bir salaklık yaptı diyordum. Güzel video olmuş.
@publicname
@publicname 18 күн бұрын
Enayilikten
@YdryTrd19
@YdryTrd19 5 күн бұрын
Füzyonu çözerlerse acayip olur 2025 de fransada başlanacak neliyordu alman otomativ devleri Çine karşı zayıfladı çin ucuzdan sürüyor gidişat iyi değil gibi gerisini yaşayarak göreceğiz
Portre: Beşar Esad
8:48
BBC News Türkçe
Рет қаралды 1,4 МЛН
Meraklısına: Çernobil Neden Patladı?
20:17
Bebar Bilim
Рет қаралды 196 М.
Cheerleader Transformation That Left Everyone Speechless! #shorts
00:27
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 16 МЛН
IL'HAN - Qalqam | Official Music Video
03:17
Ilhan Ihsanov
Рет қаралды 700 М.
Support each other🤝
00:31
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 81 МЛН
Gelecekten Gelen Adam: John Von Neumann
21:01
Bebar Bilim
Рет қаралды 269 М.
KARA BORSA EKONOMİSİ HAKKINDA HER ŞEY!
12:07
Bebar Bilim
Рет қаралды 79 М.
KODAK'ın Çöküşünden Ne Dersler Çıkarabiliriz?
12:18
Bebar Bilim
Рет қаралды 149 М.
Stalin'in Bile Çekindiği Komutan Georgy Zhukov
20:55
Anime Tarih
Рет қаралды 202 М.
Akkuyu ve Sinop Nükleer Enerji Santralleri: Türkiye nükleere hazır mı?
23:32
LOST Neden Asla Tekrarlanamayacak? | Modern Dünyanın Son Mitolojisi
26:53
Dev Araştırma Sonucu: 100 Yaşına Ulaşanların Sırları
12:03
ABD'nin Derin Sırlarını Sızdıran Adam - Edward Snowden
15:28
Yusuf İpek
Рет қаралды 271 М.
Tarihin En Yeteneklisi: Leonardo da Vinci
21:40
Bebar Bilim
Рет қаралды 206 М.
Cheerleader Transformation That Left Everyone Speechless! #shorts
00:27
Fabiosa Best Lifehacks
Рет қаралды 16 МЛН