Hercai meneksesi için eylül ortası. Cuhalarda bir tık daha erken. Hercai menekşesini kışın ekerseniz cılız büyür çiçekler küçük olur.
@gokhangk72404 жыл бұрын
videonun başında iki saat içi tezek dolu kovaya baktım hay allahım ya.
@xsipi16104 жыл бұрын
Sorma videoyu 1, 75 hıza alıp izledim
@gokhangk72404 жыл бұрын
Artık youtube videoları bile bir format haline geldi. Gereksiz bölümler kesilip video daha derli toplu, daha kısa hale getiriliyor. Yoksa insanlar izlemekten sıkılıyorlar.
@xsipi16104 жыл бұрын
Öyle tabi.. Bu konuyla alakalı diğer videoları izledim. Alelade derecede hızlı idi ama bu videoyu hazırlayan arkadaş da 10 dk yı doldurcam diye sabır çektirdi. İşine itina ettiği belli ama videoyu tekrar düzenleyip yüklese daha güzel olur.
@rumeysazugul7326 жыл бұрын
hercai ve çuha tohumlarını hangi ayda ektiniz? uygun ekim zamanı ne zamandır?
6 жыл бұрын
Rumeysa Zügül cuha hazırlan ve temmuz ayında. Hercai Eylül ekim ayında gayet uygun olur tohum dan üretim acısından.
@rumeysazugul7326 жыл бұрын
benim elimde Miracle marka hercai menekşe ve çuha tohumları var. Çuha tohumlarını hemen diksem olur yani değil mi? Bir de tohumu ilk ektiğim zaman karanlık yerde mi çimlendirme yapayım yoksa ışık gören yerde mi? İlginiz için teşekkür ederim
6 жыл бұрын
Rumeysa Zügül. Evet güneşe direkt ekmeyin küçük iken bitki cok susuz kalabilir. Bi de kurutma sıkıntısı oluşabiliyor. Gün ışığını güzel olsun. Akşam yada sabah güneşi alan Bi bölgeye Ekim yapabilirsiniz. Miracle kaliteli firma oranları yüksek ve tohum sayısı epey fazla olacaktır. Bu yuzden ekimleri azar azar yapın Bi sorun oluşursa ikinci partiyi ekersin. Üreticiler karanlıkta da çimlendiriyor sen gene gün ışığı alan yazı daha serin geçiren Köse ev bölümü gibi yerlere ek. Sık dikim yapma. Gelişip fide olduklarında rahat alabilirsin.
@rumeysazugul7326 жыл бұрын
Ben sizin bu videonuzu izledikten sonra tohum ekimine karar verdim. Sizin uyguladığınız aşamaları yapacağım aynı şekilde. Cocopeat aldım, tohumları aldım ve kağıt bardaklara sizin yaptığınız şekilde tek tohum atıp streçleyip çimlendirmeye çalışacağım. Tohumlar ilk ektikten sonra karanlık ışık görmeyen yere koyun diyenler de var. Ben tam bu noktada kararsız kaldım. Karanlık ışık görmeyen bir yer mi iyi olu? Yoksa güneşi direk görmeyen ama günün aydınlığını alan (eni fazla olan ve sundurması uzun olan) balkonda mı yetiştirsem diye düşünüyorum. Siz karanlığa gerek yok diyorsunuz sanırım. Bir de streçlemenin üzerinden de delikler açayım birkaç tane hava alması için. Yoksa streçte hiç delik olmasın mı? Çok soru soruyorum kusura bakmayın.
@busrakarayel16705 жыл бұрын
Menekşe tohumundan tohum bombası yapacağımda çimlendirmek için ne yapmam lazım acaba
5 жыл бұрын
dere mili toprak ya da torf varsa elinizde bunlarında hiç biri yoksa bahçenizden elinizle rahat ufalanan topraktan bir kaba 10cm derinliğinde olacak şekilde yerleştirin. kabınızda boş olan kısım 5cm kadar kalsın. Kabın altında su tahliye deliği olmasına dikkat edin. Daha sonra toprağı güzelce sulayın deliklerinden akacak şekilde sulayın ve sonra tohumları toprağa serpin. Daha sonra ise tohumların üzerine ince topraktan yarım santim en fazla 1 santim olacak şekilde örtün. Daha sonra fıs fıs yardımı ile kapak toprağını güzelce ıslatın. Daha sonra kabınızın üstünü strec ya da poşet ile güzelce kapatın ve gölgeye koyun (direkt çarpan güneş ışığı almayacak şekilde güneşten gene faydalanması gerekiyor gün aydınlığını güzel alacak sabah güneşini alacak şekilde de koyabilirisniz. 3cm boyuna gelince daha çok güneş alacak şekilde konumlandırın. KIŞ ÇİÇEĞİ OLDUĞUNDAN GÜNEŞTE GÜZEL GELİŞİM GÖSTERMEZ KIŞIN DAHA GÜZEL KALINLIK VE GELİŞİM GÖSTERİRİR. ASIL TOHUMDAN ÜRETİM İÇİN EYLÜL EKİM AYLARI UYGUNDUR. Bu aylarda tohumları ekerseniz çok verimli bir sene bol çiçek almış olursunuz.
@zakirzakirov30546 жыл бұрын
Tohumlar çimləndimi?bizdə qış soyuq keçir.tohumlarını ilk baharda səpsək olarmı?
6 жыл бұрын
Zakir Zakirov taze tohumlar ev ortaminda cimlendi. Gün ışığı az oldugundan bazi sorunlar elbette yasandi. İmkanlar dahilinde az çok gelisiyorlar. Ilk baharda ekerseniz elbette cikacaktir. Ama sonbaharin ilk zamanlarindaki gibi verimli ve iri olmayacaklar. Daha çok sarkan uzun narin bi yapida olacaklardir. Bunlara rağmen güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Her bahçede olması gereken çiçek grubu tavsiye ederim.
@zakirzakirov30546 жыл бұрын
BENİM BAHÇEM Cavab verdiyiniz üçün təşəkkürlər.Abunə oldum kanalınıza
@sdadklcl24874 жыл бұрын
@ sonucu nasil oldu videosu varmi acaba
4 жыл бұрын
@@sdadklcl2487 o sene piyasadaki tüm tohumlar sorunlu çıktığı için bitmedi sezon bittiği için bende tekrar ekim yapma şansım olmadı. Tohumlar da sorun olduğu için nerdeyse o sene cuhalar nerdeyse çiçek dönemleri bitmesine yakın çıktı. Bir iki ay çiçekli kalabildiler. Normalde 5 -6 ay çiçekli olurlar. Vidyo çekersem atarım.
@sdadklcl24874 жыл бұрын
@ inşallah çekersiniz bende tohum almayi planliyorum o yüzden sordum teşekkürler
@tugbaozcelik63852 жыл бұрын
Kovanın icindeki nedir acab
2 жыл бұрын
Sıkıştırılmış cocopeat (Hindistan cevizi kabuğundan yapılan toprak torfudur. Su ile açılıp toprak karışımlarında kullanılır.
@zaferaysal26824 жыл бұрын
Merhaba miracle marka cuha çiçeği tohumlarını ev ortamında ektim ama çıkmadı.sizin videodaki gibi yapmama rağmen sonuç başarısız
@erlikkhan37986 жыл бұрын
Dışarıdakilerin durumu ne? Şubat ayı ve Akdeniz ikliminde deniz seviyesinde ektim dışarıda kendi haline bırakmayı düşünüyorum, üstüne sitrec sarmadan
@elifegunes52764 жыл бұрын
Merhaba Toprak ne toprağıdır sorabilir miyim
4 жыл бұрын
Torf ve perlit 7 ye 3 oranında
@zahideevci13353 жыл бұрын
Ekim sonu ektim hala çıkmadı ikinci haftası bu hafta
3 жыл бұрын
Hangi tohumu ektiniz. Eylül de başlayıp bu döneme kadar ekmek lazım hercai Menekşesi için söylüyorum. Cuhalar daha erken başlıyor Ekim dönemi bu zamana kadar havalar güzel gittiği için ekilir fakat iyi bakmak lazım. 2 hafta cuhalarında cıkması lazım. Hercai Menekşesi daha erken çimleniyor. 15 güne kadar bekleyin. Olmadı başka yerden tohum alıp tekrar deneyin. Çimlenme oranları tohumların yılı saklanma koşulları hava nem şartları çok önemli. Hercai 18 derece de daha iyi çimlenir cuha 13 15 derece de daha iyi çimlenir.
@hasankaraogluu3 жыл бұрын
Videoda nefes nefese kalmışsın usta dikkat et
3 жыл бұрын
Astım. Bronşit den dolayı.
@veysicelik96605 жыл бұрын
Çimlenene kadar su vermiyor muyuz?
5 жыл бұрын
nemini kaybettiğimize eminsek su verebiliriz. direkt güneş altında olmadıktan ve üstü şeffaf şekilde nemi hapsedecek şekilde ise gerek kalmayabilir.
@ssshhhh783 жыл бұрын
Çok sessiz konuşmuşsunuz
@ademturkyilmaz614 жыл бұрын
Böyle videoları paylaşmayın. Dikkat edin ses çok kısık