Sosyoloji kanalı gerçekten yoktu Türkiye'de, umarım kanalını daha da büyütürsün. Severek izliyoruz.
@bahrgnc Жыл бұрын
"Negatifliğin nedenlerini anlamak insanı motive ediyor ama bir yandan da insanın suratını asıyor." o kadar doğru ki🙃
@elifdilankayaalp22 Жыл бұрын
ben izmir demokrasi üniversiresinde sosyoloji okuyorum ve gerçekten de beni hem olumlu hemde olumsuz etkiliyor
@ismailsaral2330 Жыл бұрын
Ben de Ege sosyoloji'de okuyorum. Her şeyin farkında olmak özellikle bu kadar anomonin baskım olduğu bir döneme denk gelmek,gerçekten yorucu. Her şeyin gerçekliğini bilerek ve gözlemleyerek yaşamak😢
@zizz01 Жыл бұрын
Bence de özellikle ülkemizde bu son zamanlarda baya arttı.Toplumu objektif bir göz ile izlediğimizde çoğu kişinin nedenli veya nedensiz gergin olduğunu,her an bir olay cikarabilecek gibi durduğunu farkediyorum. Ve malesef gün geçtikçe daha da artıyor.Acaba asıl sebepler neler olabilir
Ben öğretmen emeklisi olarak 2.universite sosyoloji okuyorum çok şeyler verdi bana çok memnunum
@zizz01 Жыл бұрын
Gündemi takip edip daha ilgi çekici videolar hazırlamaya çalışmanız hoş.Bir de emeğinizin karşılığını alsanız keşke.Kanalınızın daha iyi yerlere gelmesini dilerim.
@berkaygorkemcoskun Жыл бұрын
Çok teşekkür ederim, burada birkaç kişiyi yakalamak bile oldukça değerli. Daha bazı şeylerin zamanı var diye düşünüyorum :)
@omertoprak1765 Жыл бұрын
Emeğine sağlık
@sevval398 Жыл бұрын
Hocam merhaba, suç sosyolojisi ile ilgili de bir video çekebilir misiniz
@berkaygorkemcoskun Жыл бұрын
Konu suç sosyolojisine kadar uzanırsa neden olmasın.
@hardkapitalizm6089 Жыл бұрын
Konuya gelişimsel psikoloji perspektifi ile bakacak olursak. Kültürel monizmle harmanlanmış, Toplumsal normların etkin olduğu kuralların dikte edildiği bir toplumda yaşıyoruz. Milliyetçilik vatanseverlik gibi konular oldukça etkindir. kısaca bu aşamaya mavi stage diyoruz Ortadoğu toplumlarının bir çoğu bu bilinç seviyesindedir. Bu aşamada ki insanları kontrol etmek istiyorsak ülkenin adalet sağlayıcı düzenleyici mekanizmaları devrede olmalı. Eğer bu mekanizmalar etkin olmazsa bir alt aşama olan kırmızı stagede ki bilişsel aşamalarda olan insanlara fırsat tanınmış olur. Bu tür insanlar egosantrik güç odaklı düşününen insanlardır ben varım ve istediğim her şeyi yaparım kimse bana karşı çıkamaz gibi düşüncelere sahiptir. Bu tür insanlara toplumda kötü adamlar, mafya babaları, radikal terör örgütleri, marjinal sol gruplarında ki ekip liderlerinde ve diktatörlerde görebiliriz. Bu tür insanlar kural tanımazlar ülkenin kurallarını kendi düşüncelerine yönelik manipüle ederler. Şimdi Emile Durkheim'in anomi kavramına tekrar dönecek olursak toplumumuzda oluşacak sonuçları öngörebiliriz. Eğer düzenleyici mekanizmalar etkin olmazsa mavi bilinç de olan insanlar kırmızı bilince dönüşecek veya kendi fikirlerine uygun marjinal radikal örgütlere katılacaklar. Çünkü artık devlet otoritesinin onları mağdur ettikleri düşüncesinde olacaklar ve kendileri adaletini sağlamaya çalışacaklar. Bu da otoriteyi derinden sarsan bir durum olacak. Bunun sonucunda radikal terör örgütleri güçlenecek ve bir kaos ortamı oluşacak. Ayrıca mültecileride göz önünde bulundurursak ki mültecilerin çoğu mavi bilince sahipler. Bunlarda kendi haklarının hiçe sayıldığını düşünecek ve kendi adaletlerini sağlamak adına radikal terör örgütleri, çeteler oluşturmuş olacaklar.
@1rencber6 ай бұрын
Twitter algoritması daha çok etkileşim üzerine düzeltildi ya . Çünkü bende sevdiğim şeylerden çok sevmediğim ve anında yorum yaptığım şeyler çıkıyor.
@ozkanarkan818 Жыл бұрын
türk toplumu demeyi neden bıraktık? türkiye toplumu?