Beynin Yabancı Dille İmtihanı - Bölüm-3 - Are You Cola

  Рет қаралды 61,126

ortapia

ortapia

Күн бұрын

Пікірлер: 383
@meliharkan341
@meliharkan341 4 жыл бұрын
Her bir başlangıç için dün bugün yarın gözetmeksizin "şu ân'da" başlamanın önemi çok büyük. Yeni öğrendiğimiz bilgiler sonrasında zamanı gelince yaparız demekle değil hemen icraate koymakla olur. ✨
@ceren8739
@ceren8739 4 жыл бұрын
Kız kardeşime kendi çabalarımla ingilizce öğretmeye başladım. İngilizce hikayeler okuyarak başladım 4 yaşındayken. Sonra çok sevdiği, sürekli izlediği çizgi filmlerin ingilizce dublajını izlettim. Önceleri izlemek istemezken şimdi zevkle yabancı çizgi filmleri tercih ediyor ve geçen hafta türkçe bilmeyen iki arkadaşımla görüntülü görüştü ve o hafta yaptıklarını anlattı. Şuan 7 yaşında. Bizzat tecrübelerimle ifade edebilirim ki çocukların beyni o kadar muntazam çalışıyor ki hemen her şeyi öğrenebilir.
@rozamandalinasi
@rozamandalinasi 4 жыл бұрын
Yeğenim 2.5 yaşında ve Türkçe'yi bile çat pat konuşuyor. Maşa ile koca ayı çizgi filmini çok seviyor ben de Ingilizcesini açıp verdim kaç kez. Şimdi 1-2 kelime Türkçe konuşuyorsa 1-2 kelimeyi de Ingilizce söylüyor. Ama gelişimi açısından bir engel oluyor mudur diye endişeliyim.
@Бакинец-и6б
@Бакинец-и6б 4 жыл бұрын
O kadar buyuk bır sevap yapmıssın kı gerccekden helal olsun
@delfineterno6869
@delfineterno6869 4 жыл бұрын
Anne dili ispanyolca, baba dili türkçe, aralarindaki anlasma dili de ingilizce olan bir ev ortaminda büyüdüm.. ardindan okulda fransizca geldi.. ilk karisiklik devreleri çok çabuk atlatiliyor, hemen adapte oluyorsunuz ve hangi dili duyarsaniz beyniniz o dilde reaksiyon veriyor, sonra anne baba arasinda tercüman vazifesi bile görebiliyorsunuz.. Naçizane fikrim ne kadar dile açik olursaniz ufkunuz o kadar genisliyor ve sizi sokmak istedikleri kaliplarin disina çikiyorsunuz... Insanlari anlayabilmek, onlarla iletisim kurmak her daim ilgimi çok çekmistir.. Bu nedenle hem diller hem de insan beyni bende en çok merak uyandiran konularin basinda oldu.. Bu yüzden videolariniz - özellikle de bu videonuz - için candan tesekkürler. Güzel çalismalarinizin devamini dilerim.
@WommyDoesThings
@WommyDoesThings 4 жыл бұрын
Tam sonda sponsorumuz Cambly demenizi bekliyordum :D Yine bilimsel içeriklerle dolu , dil öğrenmenin sistematiğini anlatan güzel bir video :) Teşekkürler Ortapia
@senakoyuncu6491
@senakoyuncu6491 4 жыл бұрын
Bana öyle geliyor ki bebekken kolayca dil öğrenmemizin bir nedeni de çevremizdeki herkesin o dille konuşup anlaşıyor olması. Şu an hiç ingilizce bilmeyen birini alsalar ve İngiltere’ye koysalar bizim senelerdir öğrenemediğimiz dili aylar içinde öğrenir. Yani rahatız, konforluyuz ve tembeliz. Bizi dil öğrenmeye itecek stresi yaşamıyoruz. Bu nedenle de dili öğrenemiyoruz. Farklı noktalara değinip farkındalık yarattığınız için teşekkürler hocam. Varolun..
@asude1
@asude1 4 жыл бұрын
Ben de aynısını düşünüyorum. Bence bebekken öğrenilen dillerin aynı bölümde olmasının sebebi de iki dilin aynı zaman diliminde öğrenilmiş olması ayrıca ben bebekliğinde birden fazla dili birden öğrenen kişilerin hangi dilin hangi dil olduğunu bildikleri ama o dilleri kafalarında 1 dil gibi düşündüklerini ve ikisini karıştırmadan konuşmanın biraz daha zor olduğunu duymuştum belki de 2 dilin beyinde ayrı bölgelerde olması daha iyi bile olabilir. Ben büyüdükçe dil öğrenme yeteneğimizi kaybettiğimizi düşünmüyorum hatta 40 yaşında olan büyüklerimin bile insanlarla konuşurken fark etmeden yeni kelimeler öğrendiklerini görüyorum! Ben kendim İngilizce'yi 11 yaşındayken sıfırdan sadece dinleyerek öğrendim (hayatımda okul ödevleri dışında hiç ingilizce çalışmadım) ve asla diğer insanların İngilizce öğrenirken yaşadıklarını yaşamadım. (İngilizce düşünememek Türkçede olmayıp İngilizcede olan kelimelere ve gramer kurallarına anlam vermekte zorlanmak vb.) Türklere en zor gelen konuları bile hemen hemen fark etmeden sadece dinleyerek öğrendim Eğer bu benim başıma gelmeseydi ben de sadece bebekken bir dili doğru düzgün öğrenebilindiğine inanırdım.
@senakoyuncu6491
@senakoyuncu6491 4 жыл бұрын
ღ Asude ღ İngilizceyi dinleyerek öğrenmişsiniz. Tebrikler 👏
@asude1
@asude1 4 жыл бұрын
@@senakoyuncu6491 Teşekkür ederim aslında hiç zor bir şey değil önemli olan nasıl dinleyeceğini bilmek :D
@senakoyuncu6491
@senakoyuncu6491 4 жыл бұрын
ღ Asude ღ haklısın
@ktugcetugral790
@ktugcetugral790 4 жыл бұрын
İşte tam da John Locke’un söylediği gibi “ İnsan zihni boş bir levha gibidir.” işlediğimiz her şey bir tablo oluşturuyor zihnimizde. Beyin muhteşem bir organ. Doğumdan sonra taklitle gelişen yetenekler örnek almaya, büyürken ve olgun bedende ise ruh ile bütünleşmeye dayanıyor bir çok şey. Tıpkı evrensel yapı dil gibi. İstemek, inanmak, başarmak ise uğraşın güzellikleri. Zihin yeter ki istesin ve inansın, üstesinden gelemeyeceği yok gibi görünüyor.
@mericdeniz5048
@mericdeniz5048 4 жыл бұрын
İngilizce konuşmaya çalışırken kendimde gözlemlediğim en büyük hata: Türkçe düşünüp ingilizceye çevirmeye çalışmak. Bunun yerine kulak aşinalığı edinip İngilizce düşünerek konuşma pratikleri yaptığımda ise konuşmamın daha akıcı olduğunu gördüm. Serkan hocam rol modelimsiniz. Bilim hak ettiği değeri görmesi için umarım bir gün benim de bir katkım olur.
@efe_b
@efe_b 4 жыл бұрын
Konuştuklarımızın günlük hayatımızda iletişimimizi oldukça çarpıcı bir biçimde etkilediğini düşünüyorum. Bu etki; göndericinin bir kelimeyi söylediğinde kast etmek istediği ile alıcıda uyandırdığı anlam arasındaki fark olabileceği gibi özellikle artikel barındıran dillerde kelimelere maskülen/feminen anlamların yüklenmesinin bizde çağrıştırdığı ,özellikle bilinç altımızda, farklılıklar da olabilir. Bu yüzden, ekseriyetle bir konuda açıklama yaparken veya tartışırken karşı tarafla ortak bir terminolojiyi kullandığımızdan emin olmamız gerektiği kanısındayım, aksi takdirde sağlıklı bir iletişimin gerçekleşmesi oldukça zor. Bu noktada büyük filozof Wittgenstein'in "Dilimin sınırları, dünyamın sınırlarını belirler." sözü, tüm bunları özetliyor sanırım. Söz konusu yabancı dil ile iletişim olduğunda ise iş daha da çok karışabiliyor, özellikle de öğrenme aşamasında. Bu bağlamda dil öğrenimi; o dilin ve mensubu olduğu dil ailesinin kökeni, genel yapısı araştırılarak gerçekleştirilirse daha kalıcı olabilir. Bu konular hakkında daha farklı bilgilere ulaşmak ve üzerinde daha da çok araştırma yapmak isteyenler için aşağıya oldukça ilgi çekici olduğunu düşündüğüm birkaç makale linki bırakacağım, dileyenler bakabilir. evrimagaci.org/yabanci-aksandil-sendromu-travma-geciren-insanlar-nasil-yeni-bir-dil-konusmaya-baslar-4640 evrimagaci.org/dilin-evrimi-uzerine-5461 evrimagaci.org/cokdilli-cevre-cocuklari-iyi-iletisimci-yapiyor-4140 evrimagaci.org/bebeklerin-dil-becerilerini-daha-konusmaya-baslamadan-gelistirebiliriz-3210 medium.com/t%C3%BCrkiye/yabanc%C4%B1-dil-%C3%B6%C4%9Frenirken-beynimizde-neler-oluyor-2f0637351cf7 Son olarak Serkan hocam, dil-beyin arasındaki ilişkiyi irdelediğiniz bu mini seri oldukça öğreticiydi. Teşekkürlerimi sunuyor, serinin farklı içeriklerle devam etmesini umuyorum..
@KodKahve
@KodKahve 4 жыл бұрын
Dil aslında kelime giysisine giydirilmiş düşüncelerden ibaret.Gün içinde herhangi bir kelimeye maruz kaldığımızda aslında yeni bir düşünce ateşleniyor kafamızın içerisinde.Bu yüzden kitap okumak çok önemli bence.Günlük hayatımızda çok fazla kelime işitmeden ya da kullanmadan hayatımızı devam ettirebiliyoruz.Dolayısıyla beynimiz farklı düşüncelere kapı açamıyor.Bunun sonucunda daha dar bir bakış açısı ve yavan bir akıl yürütmeye sahip oluyoruz.Fakat kitaplar,özellikle dili ustaca kullananlar,bize günlük hayatımızın hayli ötesinde bir kelime havuzu sunuyor.Yoğun kitap okuduğum zamanlarda daha derin düşünceler üretebildiğimi gözlemledim.Diğer taraftan kitaplar aktif kullandığımız kelime sayısını da artırıyor.Daha geniş kelime dağarcığına sahip olmak anlattıklarımızın çözünürlüğünü yükseltiyor ki bu da karşımızdaki insana daha detaylı ve berrak bir anlatım sunmamızı sağlıyor. Hocam bebeklerin dil öğrenirken hiçbir kelimeye sözlükten bakmaması da ilginç bir konu bence.Ailesi tarafından yabancı dile maruz kalarak yetişen birisi kelime anlamlarını pratik temelli kavrıyor.Gençliğinde dil öğrenenler için ise tam tersi söz konusu.Teorikten pratiğe doğru yaklaşım sergiliyor gençlik.Gençlikte dil öğrenenler kelimelere sözlük anlamını atfederken bebeklikte öğrenenler sözlükten bağımsız kendi tanımını atfediyor.Gençken öğrenenler ortak bir anlam yüklüyor fakat bebeklikte öğrenenler kendine özgü bir anlam yüklüyor kelimelere.Bu konunun öğrenim kolaylığıyla bir bağlantısı olabilir mi?
@emrecanselcuk3847
@emrecanselcuk3847 4 жыл бұрын
Kesinlikle öğrenim kolaylığı sağlıyor
@elminsamedov7603
@elminsamedov7603 4 жыл бұрын
Bana videodsn daha fazla bahs etdi tesekkur ederim
@mirem7982
@mirem7982 4 жыл бұрын
Çok haklısınız 😃 Bir de fark ederseniz bebekler dil öğrenme konusunda daha cesur davranıyor. Daha doğrusu her şeyi öğrenirken öyle... Biz gençler biraz çekingeniz bu konuda. Dışardan gelen yorumları, dönütleri, sözleri çok takıyoruz kafamıza. Yabancı dil öğrenen birisi olarak bebekler kadar rahat değilim dili kullanırken malesef
@bunyaminsevim3801
@bunyaminsevim3801 4 жыл бұрын
Serkan hocam elinize, sesinize, yüreğinize ve kelimelerinizi doğru bir sırayla ortaya çıkaran Broka ve wernike alanlarnıza sağlık. 10 saatlik yaptığım dil üzerine araştırmaların hepsini videonuzda kullanmışsınız. Önerdiğiniz makalelere baktım ve faydasını da gördüm. Bu üç videoluk serinizi iki defa izledim ve henüz sindirebildim. Ufkumun genişlediğine yemin edebilirim. Topalamda neredeyse 36 dakikalık olan video serinizi Allah bilir ne kadar uzun araştırmalar sonucunda bizlere sunuyorsunuz. Öncelikle vizyonunuzu tebrik ederim. Deselerdi bu izlediğin video ücretli olarak izleniyor, inanın para verip izlerdim. Şu sonuçları çıkardım; geniş bir ufkunuz var ve ortaya çıkardığınız ürünler de mutlaka incelenmesi lazım. Bu video seriniz ile sempatimi kazandınız. Kitaplarınızı okumak için sabırsızlanıyorum. 20 yaşında 3 dil bilen bir öğrenciyim. Şu anki okuma listeme göre kitaplarınızı en azından 3-4 ay sonra okuyabilirim. Ama imzalı kitaplarınızdan birini bendenize gönderme inceliğinde bulunursanız, sizi temin ederim ki ulaştığı hafta içerisinde bitirmeye çalışacağım. Kalın sağlıcakla😁
@Watdidyousay_
@Watdidyousay_ 4 жыл бұрын
"To have a second language is to have a second soul" -Charlemagne. Dil öğrenmek için kelimelerin ruhunu anlamak . Fransızcada özlemek fiilini öğrenirken Tu me manques ifadesi ile karşılaştım. Basitçe tercüme edince seni özledim olan bu ifade aslında benden eksinsin anlamına geliyor. Gerçekten de insanlık olarak oluşturduğumuz dillerde düşüncelerimizi farklı şekilde ifade etmişiz. Ve konuştuğumuz dil düşüncelerimize ve yaşantımıza yön veriyor. Belki de bu yüzden her öğrendiğimiz dil bize bir şeyler katıyor. Çünkü her dilde kelimelerin kendine has bir ruhu var.
@gizemkvanc9736
@gizemkvanc9736 4 жыл бұрын
Ingilizce öğretmeniyim. Bunu duyan herkes aynı konuya değiniyor: "Nasıl öğrenebilirim?" Tavsiyelerde bulunurken bundan böyle bu videoyu izlemelerini söyleyeceğim. Zira önce beynimizin nasıl kodlandığı hususunu çözmemiz gerekiyor. "Tsundoku" kelimesine değinmeniz ayrıca hoştu. :)
@aysenurylmaz5214
@aysenurylmaz5214 4 жыл бұрын
*Aklıma Game of Thrones'daki göçebe atlı savaşçılar olan Dothrakiler geldi. Teşekkür kelimesinin dillerinde bir karşılığı yoktu... Bilimsel metinleri derleyip bize sunduğunuz için teşekkürler. Günümün en verimli geçen 14dksıydı.*
@hkkıaltn
@hkkıaltn 4 жыл бұрын
Ne yazık ki 12 yıl boyunca ingilizce eğitimi görüyoruz ve sonuç olarak hiçbir şey ögrenemiyoruz.
@abba4575
@abba4575 4 жыл бұрын
Keşke öğrenebilsek.
@kst7729
@kst7729 4 жыл бұрын
Ana dili İngilizce olan insanlarla diyalog kuramadan, çabalamadan ne yazık ki öğrenemezsiniz. Yeni bir dil öğrenmek için o dilin ana sahibi olan bir şahısla en azından arkadaş olmalısınız. Yurtdışına çıkıp öğrenci arkadaşlar bulabilir, yeni diller öğrenmek için İngilizce üzerinden pratik yapabilirsiniz.
@kst7729
@kst7729 4 жыл бұрын
Bu arada mükemmel olmak zorunda değilsiniz, kem küm etseniz bile kimse sizi yadırgamaz, aksine öğretmek ister. Onun için tabularınız yıkmanız gerekir ve bunun için kesinlikle hiç değilse yılda 1 kere yurtdışına çıkmanız hem psikolojinize hem de yengeç mantelitesine kapılmış ülkemiz aptallarından arınmanızı sağlayacaktır.
@abba4575
@abba4575 4 жыл бұрын
@@kst7729 talk4free gibi siteler üzerinden de pratik yapılabilir.
@kst7729
@kst7729 4 жыл бұрын
ab ba Evet, ben zaten örneklendirdim. En azından Türkiye'den kısa bir sürede olsa uzaklaşmak psikolojik açıdan rahatlamasına neden olacağından bir öneride bulundum.
@nur7228
@nur7228 4 жыл бұрын
Arachnoid Mater ❤
@suranurkocaoglu8102
@suranurkocaoglu8102 8 ай бұрын
İçimde insan fizyolojisine olan minicik kıvılcımı aleve dönüştüren nadir insanlardansınız emeğinize sağlık🌸
@isilyalcin
@isilyalcin 2 жыл бұрын
İlk iki bölümü izlemiş, bunu ıskalamışım. İzledim ve hayran kaldım. Bilimsel dayanaklarınız muhteşem. İyi ki varsınız. 🥰
@mehlikakartaloglu8574
@mehlikakartaloglu8574 4 жыл бұрын
3 yaşındaki oğlum ile birlikte yabancı dil öğrenmeye başlıyorum kitaplar ve videolarınız sayesinde teşekkürler
@yusufaslan9308
@yusufaslan9308 4 жыл бұрын
Dile maruz kalmak gerçekten dil öğrenimindeki en önemli şey. Mesela ingilizce öğrenmek istediğinizde telefonunuzu ingilizce yapabilirsiniz. Biraz geliştikten sonra çocuklara yönelik ingilizce kitaplar okumaya başlayıp onları çevirmeye gayret edebilirsiniz. Gün içinde ingilizce şarkılar dinleyip yine bunların sözlerini çıkartıp çevirmeye gayret edebilirsiniz. Voscreen gibi uygulamalarla da gün içinde ingilizceye maruz kalma seviyenizi arttırabilirsiniz. Kısacası nereden mümkünse oradan ingilizce bir şeyler duyun; anlamaya, konuşmaya çalışın.
@gokselaydn7270
@gokselaydn7270 4 жыл бұрын
Turizm otelcilik lisesi okumuş biri olarak dil anlamında onlarca ders almama rağmen herhangi bir katkısı olmadı. Lakin staja gidip Serkan hocanın dediği gibi onu yaşamam sonrası müthiş şekilde yabancı dile sahip olmuştum.
@fundakoyun7057
@fundakoyun7057 4 жыл бұрын
Yabancı dil öğrenme konusunda bir tavsiye videosu çok isteriz ❤️
@esraozmutlu6737
@esraozmutlu6737 4 жыл бұрын
Epilepsi ile ilgili veriler ilginçmiş. Ben İngilizce öğrenmeye başladıktan sonra iki kere epilepsi komasına girdim ama öğrendiğim bir kelimeyi bile unutmadım. İlk komada on iki yaşımı doldurmak üzereydim ve İngilizce öğrenmeye başlayalı iki yıl olmuştu, İngilizce bir yana okuyup öğrendiğim diğer şeyleri de unutmadım. On iki yıl sonra ikinci komaya girdiğimde anadolu ticaret lisesi mezunuydum ve üniversite öğrencisiydim. İki komada da bir harf bile unutmadım. Ama dün ne yediğimi sorsanız hatırlamam. Hatta annem babam bana; ''Sen işine geleni unutmuyorsun, işine gelmeyeni unutuyorsun.'' der. Halbuki bilinçli yaptığım bir şey değil.
@AtamanBeg
@AtamanBeg 4 жыл бұрын
Bu adam doktor/bilim adamı, desteklemek lazım. Ülkemizde bilime, akla, düşünmeye, okumaya araştırmaya önem verilmesi dileği ile..
@ismailcankoku1766
@ismailcankoku1766 4 жыл бұрын
Türkçe konuşmamıza rağmen sınavlardaki türkçe netlerinden anlaşılacağı gibi dili konuşabilmekle gramerinin bilmek aynı şey değildir.Bize okullarda öğretilen İngilizce dili konuşmaya yönelik değil,dil bilgisini öğrenmeye yöneliktir.
@busrakuskanad6008
@busrakuskanad6008 4 жыл бұрын
En güzel bitiş oldu: Bilimi güzel yapan; kendi sonuçları bile olsa hiçbir sonuca kötü körüne bağlanmamak ve doğruya ulaşana kadar elde edilen bilgiler ışığında tartışabilmek.👏
@esraileri5281
@esraileri5281 4 жыл бұрын
Sizi 2 yıldır takip ediyorum ve hitap ettiğiniz kitle 1 2 kişiye düşse bile hitap etmekten vazgeçmiycek olmanız beni çok gururlandırıyor. İyi ki varsınız
@diyetdoktoru7922
@diyetdoktoru7922 4 жыл бұрын
Yorumların çoğunu okudum, genel olarak "öğrenemiyor olmanın sitemi" yapılmış ve "öğrenme metodları ile ilgili video ve tavsiye" istenilmiş. Gözünüzde çok büyütüyorsunuz, İngilizce ders videolarınızı izlediğiniz zaman da göreceksiniz hep aynı tavsiyeler veriliyor . Yapmanız gereken tek şey "zaman ayırmak". Sadece tembellik yapıp kolay yoldan öğrenmek istiyoruz tıpkı zayıflamak gibi halbuki her şey "emek" ve "sabır" ister. Bu nedenle basitçe "istikrarlı bir şekilde azmedin" başka bir yolu yok . Have nice day :))
@tutkuogretmen6651
@tutkuogretmen6651 4 жыл бұрын
Ve yine aynı yerdeyiz “Eğitim ailede başlar” :)
@elifbilge743
@elifbilge743 4 жыл бұрын
Gel Brokacığım bize bebekken öğretmediler yine iş başa düştü, yabancı dili acilen tanıdıklaştıralım.
@sumeyyesertdemir7743
@sumeyyesertdemir7743 4 жыл бұрын
'Bugün beyin için ne yaptın' gibi bir söz duymasam da benzer anlamı çıkarabilmişim hocam, kendime bir defter kaptım ve 'her güne bir bilgi' adını verip çeşitli kaynaklardan her gün kısa notlar alıyorum.Videolarınız sayesinde yalnızca okuduklarımdan değil izlediklerimden de not alabiliyorum. Üstelik ilgimi çeken konular üzerinde konuşuyorsunuz ve gayet keyifli oluyor izlemesi, devamının gelmesi ümidiyle...
@dilvinlacin3494
@dilvinlacin3494 4 жыл бұрын
Çok iyiymiş. Ben de yapabilirim
@ersinkuzkaya319
@ersinkuzkaya319 4 жыл бұрын
Anlatılmaz yaşanır adlı bilim kanalısınız.. Tarzınız çok başka ,bilim dinlerken en çok eğlendiğim ve sevdiğim kanallardansınız.. Var olun Serkan hocam
@profiteroldr
@profiteroldr 4 жыл бұрын
Efsane bir video olmuş. Kesinlikle üniversitelerin Yabancı Diller Yüksek Okulu (Hazırlık Sınıfı)bu videoyu izlemeli. Hocam sonda bahsettiğiniz o tavsiye videosunu büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Bize sinirbilimi açısından yeni bir dili nasıl öğreniriz nasıl gerçekleşir anlatın. Lütfen. Saygılarımla...
@goncaari8865
@goncaari8865 4 жыл бұрын
Dil ögrenmenin önemini seri halinde anlatip bu konuda reklam almayan tek youtube kanalinisiz! Reklamsiz bilimin destegiyle zaten ikna olmali herkes! Tebrikler hocam!
@eminesengil3075
@eminesengil3075 4 жыл бұрын
Farklı diller hayata farklı pencerelerden bakmamızı sağlıyor gerçekten. Konuşma şekilleri, tepkiler farklı fikirlere yol açıyor.
@osmancihangir508
@osmancihangir508 4 жыл бұрын
Iyi ki varsın serkan hocam sizden neler neler öğrendik bu yol hiç bitmicekmis gibi hissediyorum
@muratemink
@muratemink 4 жыл бұрын
Videonun tamamını pür dikkatle izledim ama en çok hoşuma giden kısımlardan birisi '' Zaten bilimi güzel yapan da bu: Kendi sonuçları bile olsa hiçbir sonuca körü körüne bağlanmamak ve doğruya ulaşana kadar elde edilen bilgiler ışığında tartışabilmek '' idi. Teşekkürler Emeğinize sağlık :)
@nt5720
@nt5720 4 жыл бұрын
3 dil biliyorum 3 unude her gun kullaniyorum cok akici seviyede konusuyorum. 3. Cuyu 2 yil once ogrendim ve gercekten seslere karsi asirii hassaslasma basladi onceden hic farketmdigim tonlari daha cok farkeder hale geldim 😂
@bilimtalebesi4549
@bilimtalebesi4549 4 жыл бұрын
Ne yaparak yabancı dili kullanıyorsunuz? Günde ne kadar çalışma ile ne kadar sürede öğrendiniz?
@enesaydi
@enesaydi 4 жыл бұрын
Beynin cinsiyeti ile ilgili tedx konuşmanızı izledikten beri çevremdeki herkesin parmaklarını inceliyorum...
@anlozdemir8404
@anlozdemir8404 4 жыл бұрын
Merhaba İngilizce mağdurları. 🙂 Size söyleyeceğim tek şey şu: Aksanlı konuşacağım diye kasmayın kendinizi. İngilizceyi; Rus rus aksanıyla konuşuyor, İtalyan italyan aksanıyla, Hintli hint aksanıyla, Fransız fransız aksanıyla, İngiliz ingiliz aksanıyla, Amerikan amerikan aksanıyla konuşuyor. Biz de Türk olduğumuza göre Türk aksanıyla konuşacağız doğal olarak. Sözün özü kendinize güvenin, kasmayın aksan yapacağım diye. Sadece konuşun. 😍
@furkanaksu8192
@furkanaksu8192 4 жыл бұрын
İşte bu be.👍
@resigned3635
@resigned3635 4 жыл бұрын
👏🏻👏🏻
@berdancifci698
@berdancifci698 4 жыл бұрын
Kanka sana yarı katılıyorum yarı katılmıyorum. Faydacı açıdan bakarsak evet aksan "gereksizdir". Kendini açıkça ifade edebiliyorsan olay bitmiştir. Başka bir açıdan daha bakarsak eğer daha kelime ve ifade hazinen dar ise o dilin yerlisi gibi konuşmak istemek "erkendir". Gelelim "on the other hand" e. Dil öğrenme süreci zevk alırsanız güzel gider. Eğer bir İngiliz aksanına sahip olmak istiyorsanız (RP) buyrun çalışın. Zevk almaya bakın, rimembır değil rimembaa deyin. Yani in conclusion, eğer o dilde yerel bir aksan istiyorsanız ve orta seviyeye gelmişseniz aksan çalışabilirsiniz. Aslında her öğrendiğiniz ifadeyi "istikrarlı" biçimde "taklit ederseniz" başlangıç seviyesinden itibaren aksan kazanabilirsiniz. Lakin dediğim gibi başlangıç seviyesinde asıl konu kelime bilgisidir ve daha başka kabiliyet çalışması var. Son paragraf biraz kafa karıştırmış olabilir ama sorunuz olursa memnuniyetle cevap veririm.
@anlozdemir8404
@anlozdemir8404 4 жыл бұрын
@@berdancifci698 Haklısınız. Ülkemizde İngilizce'yi perfect konuşamayanlarla dalga geçme eğilimi var. Bu da bilinç altımızda mükemmel konuşmadıktan sonra hiç konuşmayayım düşüncesi oluşturuyor. Bunun sonucunda birçok insanımız daha yolun başında İngilizce'ye küsüyor. Bu yüzden ben faydacılık taraftarıyım. Hee her şeyi çözdüyseniz bir telaffuz kaldıysa o zaman öğrenin. O benim gözümde bir lüks yani. 😉
@berdancifci698
@berdancifci698 4 жыл бұрын
@@anlozdemir8404 telaffuz demeyelim de aksan diyelim. İkisi arasındaki farkı tam olarak ben de tanımlayamam ama mesela Elif Bereketli hanımı araştırın derim. Türk aksanı vardır ama telaffuzu iyidir. Evet yanıtınıza alakasız bir cevap verdim ama sorun yok bence.
@kayrae4474
@kayrae4474 4 жыл бұрын
8 yıl İngilizce dersi gördüm, 11. Sınıfta Avusturyalı, Romanyalı ve Litvanyalı arkadaşlar edindim internetten ve İngilizceyi 9 10 ayda anadilim gibi söktüm
@aydangul2906
@aydangul2906 4 жыл бұрын
aradigim sorulari buldugum en iyi yerlerden biri sizin kanaliniz.Guzel bilgilendirici video ucun tesekkurler:)
@beyzaaktas1965
@beyzaaktas1965 4 жыл бұрын
Yine harika bir içerik Serkan hocam:) Hacettepeli değilim ama komşunuz Ankara tıplıyım meslektaşınız olma yolundayım. Videolarınızı , bilgilendirme yazılarınızı ve paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum ,emeğinize sağlık, ufkumuz genişliyor bilgimiz sizin ışığınızda katlanarak çoğalıyor sağolun varolun:) Değerli yapıtınız Pia Mater ‘i edindim , sıra Arachnoid Mater’ de :) Onu da hayran olduğum yazarın imzalı kitabı olarak kitaplığımın baş köşesine koyabilirsem ne mutlu bana 😍 kucak dolusu sevgiler, saygılar ..
@ozmakc5195
@ozmakc5195 3 жыл бұрын
İyi ki varsınız Serkan hocam.
@ortapia
@ortapia 4 жыл бұрын
Beynin Yabancı Dille İmtihanı videosuna yorumları ile katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürler. Sizlerden gelen yorumlardan en çok beğeni alan ilk 4 yorum ve bizim seçtiğimiz 4 yorum sahipleri ve kazandıkları imzalı kitaplar aşağıda yer almaktadır En çok beğeni alan 3 yorum 1. Melih Arıkan: Arachnoid Mater 2. Editörün Dünyası: Pia Mater 3. AYBÜKE YALÇIN: Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum 4. Esma: Kadın Beyni Erkek Beyni Ortapia’nın seçimi 1. Efe: Arachnoid Mater 2. Delfín Eterno: Pia Mater 3. Ayşenur Yılmaz: Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum 4. Hatice B.: Kadın Beyni Erkek Beyni Sizlerden ricam mail adreslerinizi bu yorumun altına yazmanız. Lütfen @ işareti yerine X harfi kullanın Örnek: ortapiaXgmail.com gibi Çünkü @ işaretini koyduğunuzda youtube yorumunuzu silebiliyor
@hkkıaltn
@hkkıaltn 4 жыл бұрын
Çok mutluyum şuann❤
@hkkıaltn
@hkkıaltn 4 жыл бұрын
Kerimrl19xgmail.com
@krmneo
@krmneo 4 жыл бұрын
@@hkkıaltn tebrik ederiim
@efe_b
@efe_b 4 жыл бұрын
efebilaloglu2002Xhotmail.com
@WommyDoesThings
@WommyDoesThings 4 жыл бұрын
esmaa_uysalXoutlook.com 🥳
@herrmannelig5091
@herrmannelig5091 2 жыл бұрын
Abi harikasın, zevk alarak izledim videoyu.
@ozgecelik8938
@ozgecelik8938 4 жыл бұрын
Video içeriğiyle, değinilen konularıyla beklentimi karşıladı. Çok teşekkürler...
@pratikonlinedil7679
@pratikonlinedil7679 4 жыл бұрын
' Yeni bir dil öğrenmek istiyorsanız onu yaşamak zorundasınız. Çünkü sözcüklerin ruhu bunu gerektirir.' Ne güzel bir bitiş. Nöronlarınıza sağlık hocam
@snk352
@snk352 4 жыл бұрын
Konuşurken ya da düşünürken bile çeviri yapıyoruz çoğumuz zihnimizde. Bu en kötü şey olsa gerek . Bir dili öğrenmek yeterli değil aslında iki dildede düşünebilmek gerekiyor . Aslında iki dilde düşünebilmek mükemmel bir fark...
@anlozdemir8404
@anlozdemir8404 4 жыл бұрын
Bence çeviri yapmadan konuşmak ana dili ingilizce olmayan biri için mümkün değil. Sonradan ingilizce öğrenen birisi hızlı konuşabilir tabiki, yine de beyin kendini en iyi ifade edeceği şekilde düşünmeyi sürdürür.
@snk352
@snk352 4 жыл бұрын
Sonradan ogrenerekte düşünülebileceğini düşünüyorum çünkü çok fazla yabnaci vir dile maruz kalirsan yani ana dilinden fazla o dilde düşünmeye baslayabilirsin. Yani mümkün ama zor..
@asude1
@asude1 4 жыл бұрын
@@anlozdemir8404 Hiç sanmıyorum anadilim İngilizce değil ve anadili İngilizce olmayan kişilerin çeviri yaptığını duyunca şaşırmıştım. (İngilizceyi sadece dinleyerek öğrendim ne gramer ne de kelime bilgisi çalıştım)
@birkisi9736
@birkisi9736 4 жыл бұрын
Dil öğrenimine çok güzel bir açıdan yaklaştınız. Video çok bilgilendiriciydi, teşekkürler.
@oyunmezarlg2736
@oyunmezarlg2736 4 жыл бұрын
Dil öğrenimindeki en önemli unsurun yaşamak olmasına bir örnek de ben vermek istiyorum: Bebeğin bir durumu tanımlamak için (iyi-kötü ya da yenilebilir vs.) ebeveynlerinin şefkatli ya da uyarı verici ses tonları da örnek verilebilir. Hatta bir bardağın ingilizce ya da herhangi bir tercümesini öğrenmek için o bardağı gösterip temas ettirerek daha da rahat öğrenmesi sağlanabilir. İşte yaşamak da burada bağlantılı oluyor, aynı terimi konuşarak dokunarak ve görerek tanımlamak. :) Gençlik zamanlarımızda gördüğümüz dil dersleri bize bu kadar yakından tanımlama imkanı sunmuyor. En büyük fark da burada olabilir hatta öğrendiklerimizi tekrarlayamamamız ve paylaşamamız...
@marstayetisenpatates748
@marstayetisenpatates748 4 жыл бұрын
Farklı bir dille düşünmeye başladığınızda daha güzel cümleler kurduğunuzu, konuya olan bakış açınızın ne kadar farklı ve güzel olduğunu fark edeceksiniz. Mutlaka deneyin 😉
@asude1
@asude1 4 жыл бұрын
Kesinlikle katılıyorum
@hknsntr
@hknsntr 4 жыл бұрын
eğitim sistemimizde pek çok derste ya da alanda olduğu gibi teorisinde boğulmadan dolayı pratik ve sosyal hayata etkilerini veremediğimiz bir konu "yabancı dil". zaten terim olarak da yabancı dil diyoruz :) gramerini matematik formülü gibi ezberleyip, ezber olan pek çok şey gibi 3 gün sonra unutuyoruz. Çünkü temelde sadece o günü o sınavı o sınıfı geçme halletme üzerine planlar yapıyoruz. tümevarım yapmadan... inşallah bizim gibi kayıp bir "İngilizce öğrenmem gerek" neslinden, "ikinci bir dil öğrenmek için" çabalayan güzelliklere.... gökte ararken ortopia beyinlerinde buldum yine :)
@zeynepbayr1712
@zeynepbayr1712 4 жыл бұрын
‘Yaşınız ne olursa olsun, dil öğrenmenin yolu; bilgi ve kurallardan değil, onu yaşatmaktan geçer.’ Bu cümle bu videodan sonra odaklanmamız gereken noktayı vurguluyor: Hayatımda öğrenmek istediğim dili nasıl yaşatabilirim? Bunu sormamız lazım. Bunun için bir şeyler yapmamız lazım. Bırakın artık, geçmişte ne olduysa oldu veya kaç yaşına kadar ne kadar ders gördüysek gördük ne kadarını öğrendik ne kadarını öğrenemedik.. Sürekli negatife odaklanarak yapamadıklarımızı, yetersizliklerimizi hatırlıyor ve böylece yapamayacağımıza daha çok inanıyoruz. Çünkü mazeretlere dayanarak kaçmak çok kolay. Zor olansa kelimelerin ruhunu hissedip diller arasındaki benzerliği fark etmek, bulmak, keşfetmek. Sonrası zaten çorap söküğü gibi merakla beraber ilerliyor. Yeter ki yapmak, öğrenmek, yaşamak isteyelim..
@dilekyakut7283
@dilekyakut7283 4 жыл бұрын
Dil öğrenme ile ilgili şu noktaya dikkat çekmek isterim. Biz bebeklikten 8-12 yaşına kadar Türkçeyi çoktan öğrenmişizdir. Onu normal bir şekilde konuşur derdimizi tam anlamıyla anlatırız. Çünkü evdeki herkes türkçe konuşmuştur ve konuştuğu zaman cümleleri bak oğlum-kızım, önce özneyi sonra nesneyi sonra zamiri sonra yüklemi getireceksin ve o şekilde konuşacaksın demedi. Dil öğrenmede sıkıntı yaşamamızın nedeni de budur. Biz İngilizce öğrendiğimiz ilk zaman öğretmen gelir ve biz o zaman henüz bebeğizdir. Nasıl ki bir bebeğe türkçe öğretirken, özne yüklem zamir zarf öğretmezsek, ingilizce için henüz bebek olan birine past tense simple present tense öğretemeyiz :) . Önce dili konuşmayı, sonra yazmayı öğretmeliyiz.
@azraartel7012
@azraartel7012 4 жыл бұрын
Seviyorsanız gidin konuşun:) hayat kısa anlaşmak zor, ne kadar farklı dil o kadar kolaylık demek, her açıdan...
@ibrahimozcan699
@ibrahimozcan699 4 жыл бұрын
Bir işi yaparken, severek ve zevk almadan yapıyorsak o işte başarılı olma ihtimalimiz çok düşük. Dil öğrenme de aynı. Bu işi severek yaptığımız sürece hem başarılı oluruz hem de limbik sistemimiz ve nöronlarımız bayram eder. 😇😇🍃
@elmasnur9360
@elmasnur9360 4 жыл бұрын
Sanırım olmama diyecektiniz 🙂
@mervetandogan2642
@mervetandogan2642 4 жыл бұрын
Milletçe merak ve öğrenme duygularımız daha küçük yaşlardan köreltiliyor. Tembelliğe, her şeyin hazır önümüze sunulmasını istiyoruz. 90'larda çocuk olanlar bilgisayar oyunları, chat ortamları falan derken mecburiyetten de olsa bir nebze ingilizce öğrendi ama şimdilerde uygulama mağazalarında gördüğümüz tek yorum "oyuna türkçe gelsin, hemen türkçe dil desteği gelsin" oluyor. dünyanın daha globalleştiği bir dönemde dizileri, filmleri çoğunlukla kötü çevrilmiş alt yazılarla, belki birçok önemli noktayı kaçırarak izlemek kimseyi rahatsız etmiyor.
@asude1
@asude1 4 жыл бұрын
Çok haklısınız
@delfineterno6869
@delfineterno6869 4 жыл бұрын
Seneler önce bir Portekiz seyahatimiz sirasinda bindigimiz döküntü bir Lizbon otobüs soförüyle çok güzel ingilizce anlasinca ingilzce hocasi arkadasim ona nasil bu kadar iyi oldugunu sormustu. Bize söyledigi, televizyonlarda vb. izlediklerin yabanci filmlere, dizilere hiç dublaj yapilmadigi ve herkesin küçük yaslardan itibaren bu dile maruz kaldigi olmustu. Bana çok ilginç gelmisti bu cevap...
@sezinugur9409
@sezinugur9409 4 жыл бұрын
Tıpkı diğer anlamlı işler gibi dil öğrenmek de kolay değildir; planlı ve ısrarlı bir emek süreci gerektirir.
@ahmetkemalboz8652
@ahmetkemalboz8652 4 жыл бұрын
Dili yaşatmak demişken aslında onu hayat tarzımız haline getirmemiz ve boşlamamamız gerekiyor.Kısacası çözüm basit,biz de bebekler gibiyiz ve çabalayarak yeni dile olabildiğince maruz kalmamız lazım.Çünkü ancak yeterince maruz kalabilirsek o dili özümseyebiliyor ve broca'da ilgili yerleri birleştirebiliyoruz. :) Video iyi geldi,motive etti.Teşekkürler hocam.
@ranacokdan
@ranacokdan 4 жыл бұрын
Dil öğrenmek kaç yaşında olursak olalım mümkün beynimize bir şeyi doğru öğretmeye çalışırsak ama zor ama kolay öğrenecektir ancak ana dilimi kısıtlayacak olduğunu söylemenize rağmen iki dilin kullanıldığı bir evde büyümüş olmak güzel olurdu diye düşünüyorum
@dilarasokel8617
@dilarasokel8617 4 жыл бұрын
Hocam belki daha önceki yorumlarımdan hatırlarsınız lise son sınıf olduğumu ve sizin peşinizden ilerlemek istediğimi söylemiştim. Hayalim tıp kazanıp ülkemin donanımlı doktor adaylarından biri olmaktı. Evettt tıp kazandım🎉🙈 bununla birlikte ilk olarak bir dil kursuna mı yoksa piyano kursuna mı başlasam diye düşünürken geçen perşembe Instagram canlı yayınınızda müzik ve bu videoda dil üzerine yapılan çalışmalardan bahsetmeniz hem çok bilgilendirici hem de benim için teşvik edici oldu. Yine ve her zamanki gibi harika konuşmalarınız için çok teşekkürleer🤗
@sevilayatmaca2674
@sevilayatmaca2674 4 жыл бұрын
Yayınınızı Dil Bayramı'nda izlemek ne hoş rastlantı. 26 Eylül. Serkan Bey'in kullanabileceği onca Latince sözcük yerine, Türkçe'yi seçmesini, Türkçe içerikler üretmesini takdir ediyorum. Çünkü anlıyorum, anlatabiliyorum. Var olun!
@dostest
@dostest 4 жыл бұрын
- İngilizce biliyor musun? - Derdimi anlatacak kadar. - Derdin ne? - İngilizce bilmiyorum.
@deryaengin3497
@deryaengin3497 4 жыл бұрын
Erkek dişi ayrımı sadece Arapça'da var zannediyordum. Almanca'da da varmış. Ayrıca beynin hayran olunası çalışma sistemi bu konuda da muhteşemmiş. Teşekkürler kısa ve öz bilgilendirme için...
@aria4aria
@aria4aria 4 жыл бұрын
Video için teşekkürler. Fakat sonunda yeni dil öğrenmek istiyenler için bütün kapıları kapattınız çünkü kaç kişi bir dili yaşayarak öğrenebilir. Sizin bahsettiğiniz şey dilin kendisini değil ruhunu ogrenmek. Bizler iletişim kurmak için dilin kendisini öğrenmek derdindeyiz.
@fundakoyun7057
@fundakoyun7057 4 жыл бұрын
Sosyâl medyada gezinirken şarjım anında su gibi akıp gidiyor, Serkan Karaismailoğlu videosu izlediğimde değişmeden kalıyor, evren bile bilimin, doğrunun yanında 🖤
@begum2024
@begum2024 4 жыл бұрын
Yabancı dil öğrenmek isteyip de çekinceleri olanlara bir tavsiyem olabilir: Kursa giderek İspanyolca öğrendim ve şu an yaptığım iş bu dil ile ilgili. Ancak, gerçekten dili yaşamak gerekir, yabancı dil öğrenilip biten bir şey değil, ama “yaşım geçti öğrenemem” gibi bir durum da kesinlikle söz konusu değil, keyifle odaklanılınca, kitaplarla, şarkılarla ve sürekli sözlük karıştırarak yeni bir dil öğrenmek mümkün.
@sematoydemir7313
@sematoydemir7313 4 жыл бұрын
“Yeni bir dil öğrenmek için onu yaşamak gerekir”bir İngilizce öğretmeni olarak dil öğrenme sıkıntısı sadece sınıf ortamında sınırlı kaldığı için malesef dili yaşayamadıkları için pratik yapacakları ortam olmadığı için yeterli düzeyde olmuyor diye düşünüyorum.Demek ki okulda değil anne karnında başlarsak daha başarılı olacağız☺️
@thereisnospoon1678
@thereisnospoon1678 4 жыл бұрын
Öğrencilerinize yabancı bir filmi ingilizce altyazıyla izleme ödevi verin 😁
@sematoydemir7313
@sematoydemir7313 4 жыл бұрын
selman bağrıyanık tabiki yaş grubuna göre uygun çizgi film ve ya film önerilerinde bulunuyorum☺️
@yagmur5968
@yagmur5968 4 жыл бұрын
Peki Türkiye'de öğrenmek imkansız . Neden herkes İngilizceyi istiyor hayır bunları halledemedik birde bu mu var yani ?
@thereisnospoon1678
@thereisnospoon1678 4 жыл бұрын
@@yagmur5968 çünkü ingilizcen olursa anca diğerlerini halledebiliyorsun doğru ve güvenilir kaynak bulman kolaylaşıyor dünya vatandaşı oluyorsun
@yagmur5968
@yagmur5968 4 жыл бұрын
@@thereisnospoon1678 Selman dershane mi peki neyi tavsiye ediyorsun ?
@emrecelebi3428
@emrecelebi3428 4 жыл бұрын
Hocam yapılan araştırmalarla dil öğrenmenin bebeklikten itibaren başladığını anlatırken aklıma Hz İsa'nın bebekken konuşması mucizesi geldi.Bizimde bunla hareketle yapılan bilimsel araştırmaları dikkate alarak yenilerini araştırılıp ortaya koyarak,erken yaşlarda ana dil dışında birden fazla dil öğrenmenin yollarını öğrenebilir ve bunu eğitim sistemimize entegre edebileceğimizin kanısı doğdu.
@gul5668
@gul5668 4 жыл бұрын
"Yeni bir dil öğrenmek için onu yaşamak zorundasınız. Çünkü sözcüklerin ruhu bunu gerektirir." Tüm videodaki şahane bilgilerin yanında şu son ifadeleriniz tüm alışkanlıkları kazanmak için olması gereken durumu özetlemiş hocam. Nöronlarınıza sağlık.
@asimatanis6445
@asimatanis6445 4 жыл бұрын
Dil ve konuşma terapisi bölümünü okuyorum, dil ve beyin ilişkisine karşı da hep merak içindeyim dolayısıyla son 3 videonuzu zevkle izledim devamının gelmesini çok isterim bu güzel videolar için çok teşekkürler😊
@burcusengul6259
@burcusengul6259 4 жыл бұрын
Muhakeme yeteneğimizin gelişmesine uygun bir yetiştirilme tarzımız olmaması daha küçücükken bizi ablukaya alan ebeveyn koruması, yeniliğe olan merakımızın ve öğrenme hevesimizin de önüne geçiyor. Ürkekleşiyor ve kendimizi geri çekiyoruz.
@zeynepulker63
@zeynepulker63 4 жыл бұрын
Anladım ki tek bir dil ve tek bir alanın aktive olması seni anlatabilmeme yetmeyecek. Yeni aktivasyonlar aracılığıyla yeni kelimeler söyleyip seni daha iyi anlatabilmek için yabancı dil öğrenmeye karar vermeyi de sevgiyi besleyen emeklerden sayıp takdir etmeli.
@fatmaagbaht8474
@fatmaagbaht8474 4 жыл бұрын
Videoların kitap dostu oluşu o kadar etkileyici ki umarim bir gün bütün eylemlerimiz kitap dostu olur😊
@zeynepinan3183
@zeynepinan3183 4 жыл бұрын
Yeni bir dil için beynimiz yeni bir broca alanı oluşturmaya hazır, sanırım ciddiye alıp, disiplinli bir şekilde zaman ayırmakla beynimizin işini kolaylaştıracağız.... Teşekkürler Serkan Hocam.
@-yusra
@-yusra 4 жыл бұрын
6:26 hiç dilini bilmediği bir yerde yaşamaya çalışan, zorunlu olarak o dile maruz kalan kimse de anlam/mana ile kelimeyi değil de görüntü ya da hissi zihnine kodlamak zorunda kalacağından belki bebeklikte öğrenenler gibi olabilir
@asude1
@asude1 4 жыл бұрын
Evet ben öyle düşünüyorum
@delipsikolog6850
@delipsikolog6850 4 жыл бұрын
Biz mi beynimizi yönetiyoruz, beynimiz mi bizi yönetiyor? Bize öğrenmeyi öğretmemişler. Hep birilerini bekleyip durmuşuz. Bir bebeğin yaptığını yapmamız yeterli. Dur dinle. Anlamaya çalış. Biraz büyütüp o çocuğa bak. Nasıl kolay öğreniyor. Tekrar ede ede, sora sora.. O çocuklar anlamak ve anlaşılmak için her şeyi yapıyor. Biz hep anlaşılmak istiyoruz, acaba bizi anlamaları için yeterli çabamız var mı? Anlaşmak için aynı dili kullanmak yeterli değildir. Bazen farklı dillerde anlaşmak gerekir. Bakın etrafınıza göreceksiniz. Aynı dili konuşan bu kadar insan nasıl oluyor da bu kadar anlaşamıyor... İşin felsefesi olmazsa olmaz:) Bu da farklı bir yorum olsun.
@rahimeogretmen1281
@rahimeogretmen1281 4 жыл бұрын
Harika bir video olmuş ,kızımın en çok merak ettiği konuydu çok iyi oldu ❤️
@oyuncuarda7925
@oyuncuarda7925 4 жыл бұрын
Ne kadar değişik bir konu,
@selcukkilinc9196
@selcukkilinc9196 4 жыл бұрын
Sonuna kadar bekledim tavsiye verir diye ama yok. Daha sonraki videolarda olabilirmiş.
@orhann.741
@orhann.741 4 жыл бұрын
Sonunda tavsiye vermiş dili yaşatman gerekir
@sezilkilic3621
@sezilkilic3621 3 жыл бұрын
Kizim 11 yasinda, Amerika’da dogdu. Biz orda yasarken... 2 yasinda da donduk Turkiye’ye. Ben orda yasarken bir kisim Turk ailelerin cocuklarinin evde cok da ingilizce konusulmamasina ragmen, ingilizceyi ana dili gibi konusmasina dikkat etmistim.(okula henuz baslamamis cocuklardan bahsediyorum). Nedeni de TV idi. Cocuklar TV den ingilizceyi ediniyorlardi. Neyse biz de bunu yapmaya karar verdik. Tek bir farkla, sadece TV ile yetinmeyip, biz de evde olabildigince ingilizce konustuk. Birkac yil ingilizce agir basti. Sonra ikisini de dengeledi. Cift dilli oldu. AksansIz, Amerikali gibi konusuyor. Ebeveynler olarak ne kadar denesek de bizim aksanimiz var ve Amerikali gibi olmuyor. O yuzden butun anne babalara onerim cocugunuza ingilizce TV izletin. Turkceye izin vermeyin. Hayati boyunca bu sekilde maruz kalsin. Inanin dadidan daha yararli bir yontem. Zaten Filipinli dadilar kendileri ne kadar biliyor ki bir de cocugu maruz birakiyorlar:)
@rusendilmehlika2732
@rusendilmehlika2732 4 жыл бұрын
Abi senin bazı videolarını bir çırpıda dinleyemiyorum; anlayamadığım yerleri başa sara sara izliyorum
@user-zc2rh9sh8y
@user-zc2rh9sh8y 4 жыл бұрын
Belki beynin öğrenmesiyle ilgili videolarınıza devam edebilirsiniz. Özellikle öğrenciler için. Sınav dönemlerinde yoğun bilgiye maruz kalıyoruz. Bilginin kalıcı olması için yöntemler ya da kolay öğrenmek için.
@elifdemirgezer9835
@elifdemirgezer9835 4 жыл бұрын
Anasınıfından itibaren ingilizce eğitimi görmeme rağmen üniversiteye geldiğimde hala ingilizce bilmiyordum. 1 yıl sadece ingilizceye maruz kalarak öğrensem de ne kadar anlama ve yazı konusunda iyi olsam da konuşma konusunda bu dili yaşayamadığım için hâlâ geri kalıyorum. Burada suç belki üstüne çok düşmememden kaynaklı da olabilir ama 13 yıl boyunca bir dili öğrenememekte de tek benim suçum yoktur herhalde.
@zehrakula9158
@zehrakula9158 3 жыл бұрын
Dil , yaşayan, nefes alan, kültürü,müziği,yemeği içmesi, giyim kuşamı ile bütün hayatın bir parçasıdır.Ağaç gibi bitki gibi büyüdüğünü biliriz ama özellikle küçük yaşlarda öğrenirken farketmeyiz gençlik ileri yaşlarda öğrenirken ise konuşmak o dili yaşamak şart yani yabancı dili İnsanın kapsaması gerekli başka türlüsü yorucu ve bıktırıcı olur diye düşünüyorum.
@engulsen6800
@engulsen6800 3 жыл бұрын
Aydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim. Orta yaşı geçtikten sonra dil öğrenmek isteyenler için, bu bilgiler ışığında, önerileriniz ve/veya çalışma yöntemleri var mıdır acaba?
@ozlemdilanozdemir6495
@ozlemdilanozdemir6495 4 жыл бұрын
Tavsiye videosunu merakla bekliyorum.
@feyzabetulozsoy6211
@feyzabetulozsoy6211 4 жыл бұрын
İngilizce öğrenmek için kurslar, özel dersler vs. değil önemli olan. İngilizce düşünmek ve bunu yaşamak. İngiltere ya da Amerika'ya gitmek en mantıklı olanı bence.
@dilekbankoglu5016
@dilekbankoglu5016 4 жыл бұрын
Yıl 1987..Altıncı sınıftayım ve lt is a pencıl ı ilk kez duydum.Halen amatörce ingilizce öğrenme çabasındayım.Umarım başarabilirim.🤷‍♀️
@abdurrahimbulut8626
@abdurrahimbulut8626 4 жыл бұрын
3:45 İzmit'te Şantiye izleme alanları oluşturulmuş. (Umarell'ler için DEV hizmet :))
@selviyeozdemir3501
@selviyeozdemir3501 4 жыл бұрын
Okuldaki İngilizce dersinden hatırladığım tek şey Mr. and Mrs. Brown 😄 Hepsi bu kadar..
@delipsikolog6850
@delipsikolog6850 4 жыл бұрын
İlk öğrenilmesi gereken dil tatlı dildir. Bu dili öğrendikten sonra her dili öğrenmek kolaydır..
@azraartel7012
@azraartel7012 4 жыл бұрын
Deli Psikolog güzel tespit:))
@jjjjjjjjjhhy
@jjjjjjjjjhhy 4 жыл бұрын
allaha sukur hem turkce ogrendim turkiyede ve su an amerikada ing yide allahin izni ile gelistiriyorum
@zilanbalci1550
@zilanbalci1550 3 жыл бұрын
Güzel bir sesten dinlenen şarkı neden tüylerimizi diken diken eder?
@punhanakevin2167
@punhanakevin2167 4 жыл бұрын
Dil öğrenmek insanı hayata daha pozitif bakmasına yardımcı oluyor
@ruyakevserdogan4990
@ruyakevserdogan4990 4 жыл бұрын
Yine harika bilgiler enerji ve emeğinize sağlık
@mertiwnl
@mertiwnl 4 жыл бұрын
hacettepe üniversitesinin bana kattığı güzel bir kanal ve değerli bir insan. bundan sonra takipteyim
@mertiwnl
@mertiwnl 4 жыл бұрын
hocam broca alanında çocukluktan itibaren ogrenılen 2 dil oldugu zaman yine de tek alan olması ile yurtdışındaki türklerin türkiyeye geldiğinde türkçe konuşurken ancak aniden sinirlenince almanca ya da hangi dili biliyorsa o dil ile sinirini ifade etmesi arasında bi bağlantı olabilir mi?
@eylemduygu555
@eylemduygu555 4 жыл бұрын
Ahh annem ingilizceye maruz bıraksaydınız da bu kadar zorlanmasaydım..(Konfor alanından bir serzeniş 😉)
@dersim5204
@dersim5204 4 жыл бұрын
Yine çok değerli bilgiler.. Lütfen çok ara vermeyin.. Münihten selamlar
@sehabarskan4497
@sehabarskan4497 4 жыл бұрын
Yabancı dil öğrenemiyoruz çünkü dil bilgisi kurallarından öğretmeye başlıyorlar bitene kadar ne hevesimiz ne de enerjimiz kalıyor. Kendi dilimizin dil bilgisi bile bi kadar zorken egitim hayatımız boyunca sürekli dil bilgisi görüyoruz. Bu eğitim sistemi her konuda olduğu gibi burdada çok yanlış
@ortakturkcekonati
@ortakturkcekonati 4 жыл бұрын
tsundoku = "aldıkodu" gibi bir türetim yapmıştık öneri olarak. ök- = biriktir-, yığ- ökme / ökmek = Bir araya yığılan neñler. Toplanmış olan değme neñ. ökoku öküpoku dök- : 10. -i Bir yere çokça bir şey yığmak, taşımak: dökoku, döküpokun Şimdilik bunlar var.
Beynin ERTELEME ile İmtihanı
13:32
ortapia
Рет қаралды 71 М.
SoruYorum - Yabancı Dile Neden Bu Kadar Yabancıyız ?
17:03
AçıkBeyin
Рет қаралды 79 М.
哈哈大家为了进去也是想尽办法!#火影忍者 #佐助 #家庭
00:33
火影忍者一家
Рет қаралды 130 МЛН
НИКИТА ПОДСТАВИЛ ДЖОНИ 😡
01:00
HOOOTDOGS
Рет қаралды 2,8 МЛН
Kime Aşık oluruz? - Nöroilişkiler
12:26
ortapia
Рет қаралды 146 М.
Is it the Zodiac Signs or Physiology?
6:09
ortapia
Рет қаралды 122 М.
İrade Terbiyesi İçin Bilinmesi Gerekenler
8:17
Kadim
Рет қаралды 820
Dil Eğitiminin Önemi ve Doğru Dilleri Öğrenmek
10:15
İlber Ortaylı
Рет қаралды 762 М.
Beynin Dille İmtihanı - Bölüm-1 - Başlangıç
12:57
ortapia
Рет қаралды 52 М.
Karşılıksız Aşk - Nöroilişkiler
12:32
ortapia
Рет қаралды 46 М.
Yalnızlığın Fizyolojisi
12:03
ortapia
Рет қаралды 47 М.
Why do We Make Mistakes When We are Nervous?
9:06
ortapia
Рет қаралды 70 М.
Kafada çeviri yapmadan konuşmak (zor değil valla)
13:29
Baraneemo
Рет қаралды 346 М.