Zo ongeveer om het jaar luister ik naar één of andere lezing van Maarten van Rossem, die ik al eerder gehoord heb. Het meest verwonderlijke is iedere keer, dat ik steeds weer nieuwe dingen hoor! Bedankt Maarten!
@Linda-ep8eq2 жыл бұрын
Dat was zeer geslaagd Maarten!! Bedankt🌹
@willemf98852 жыл бұрын
Maarten vindt dat johnny Dep dood mag. We gaan maarten daarom cancellen
Ik herinner mij dat Maarten zei dat hij helemaal niets heeft met filosofie. Maar volgens mij zit er heel veel filosoferen in deze lezing... Want in tot hoeverre is alles wat hier wordt gezegd dan ook echt verifieerbaar??
@DryNox2 жыл бұрын
Van Rossem houdt wel van diep nadenken, maar leest geen boeken over filosofie
@MarcelvBoven2 жыл бұрын
@@DryNoxDat kan zijn. Maar in een eerdere Podcast (26 vragen aan Maarten van Rossem, op minuut 11) vertelde Maarten dat hij zichzelf totaal niet ziet als filosofisch persoon. In deze lezing vind ik hem toch wel filosoferen. Dat bedoel ik eigenlijk.
@mooiweertje20842 жыл бұрын
Dat is precies het punt wat de heer van Rossem probeert te maken denk ik.
@tjroelsma2 жыл бұрын
Het verschil tussen filosoferen en, al dan niet op historische grond, beredeneren is volgens mij ook niet zo heel groot. De filosoof ziet een grote olietanker varen en filosofeert over hoe de eerste boot eruit heeft moeten zien en komt dan waarschijnlijk uit op de uitgeholde boomstam. De historicus zie diezelfde olietanker varen en beredeneert dat er voor die olietanker vrachtschepen waren die vloeibare brandstof voor andere schepen vervoerden en dat de olietanker de gespecialiseerde uitvoering van die vrachtschepen is. Vindt de historicus dat een interessante materie dan kan hij/zij stapsgewijs terug redeneren totdat ook hij/zij uiteindelijk bij de oorspronkelijke uitgeholde boomstam uitkomt. Het verschil zit hem voor mij dus in de grootte van de gedachtesprong: bij beredeneren is die gedachtesprong klein en gebaseerd op ontwikkeling, bij filosoferen sla je zo niet alle dan wel vele tussenstappen over en maak je dus een grote gedachtesprong.
@MarcelvBoven2 жыл бұрын
@@tjroelsma Dank voor uw goede uitleg.
@alexlucassen84892 жыл бұрын
Loopt lekker
@annemiedielis9245 Жыл бұрын
Alpaca's zijn zeer goed domesticeerbaar en worden veel gebruikt als therapiedieren
@janbeekmans7318 Жыл бұрын
😊
@fransschepens32 жыл бұрын
De theosofie weet het wel
@dirkverploegen47842 жыл бұрын
🤣
@engelbertbakler75422 жыл бұрын
als vr alles gelooft wat hij leest,zit hij ons mooi voor te liegen.
@engelbertbakler75422 жыл бұрын
de vikingen begonnen al in 800 met ontdekkingsreizen daar weten we in nederland alles van,alleen vr niet.
@engelbertbakler75422 жыл бұрын
@petterhny ik lees des avonds. oald wief.
@ariebliek8630 Жыл бұрын
Waar is de DIG BANG THEORIE GEBLEVEN Maarten? Niets gehoord!! Alleen wartaal! Van het warhoofd?!
@fransschepens32 жыл бұрын
Er was nooit een big bang
@AntonArmsberg2 жыл бұрын
Er is genoeg wetenschappelijk bewijs voor een Big Bang, er is geen enkel bewijs voor een baardaap in de lucht die simsalabim alles tevoorschijn toverde. Helemaal niets.
@engelbertbakler75422 жыл бұрын
jawel, toen hitler zich zelf n kogel in zijn kop schoot
@fransschepens32 жыл бұрын
Petterhny ziet niet dat deze inzichten 18 miljoen jaar oud zijn. Dat verbaast mij evenmin. De meeste mensen lopen 200 jaar achter op de realiteit van nu. Logisch als je gelooft in de standaard riedel van de gelijkgeschakelde wetenschap. En die 26 seconden zijn 60 jaar van onderzoek. Recente data van de Planck satellieten bewijzen mijn verhaal. This Will Change Everything | NEW Frank Jacob Intervieuw 9/13/22 op KZbin Maar wellicht is dat voor jou te hoog gegrepen met 26 seconden.
@devmiles2 жыл бұрын
Zucht…..
@ollieallard8082 жыл бұрын
Waar komt dan al de beweging in het heelal vandaan?
@willemf98852 жыл бұрын
Niemand weet hoe oud de aarde is. Er wordt veel gerommeld met nulletjes enzovoort. Maar ik houd het op hooguit 10.000 jaar.
@kevinburunners32842 жыл бұрын
Het oudste gesteenten is 420 miljoen jaar dus het is dan niet mogelijk dat de aarde maar 10.000 jaar oud is. Mensen kunnen de oudheid van stenen bepalen doormiddel van het meten van het radioactieve verval van een steen (de halveringstijd). Daarnaast is 10.000 jaar ook te kort voor de evolutie theorie want evolutie heeft veel meer tijd nodig
@willemf98852 жыл бұрын
@@kevinburunners3284 allemaal geloof... want niemand weet het zeker
@oppernoodle2 жыл бұрын
@@willemf9885 Wetenschap is wat anders dan geloof. Denk alleen al aan de evolutie van diersoorten etc dan kan je tot de conclusie komen dat 10000 jaar pertinent onjuist is.
@willemf98852 жыл бұрын
@@oppernoodle dat is ook geloof nl geloof dat de gebruikte rekenmethode klopt
@willemf98852 жыл бұрын
@@kevinburunners3284 dat gelooft u toch zelf ook niet?