Malatya'nın bir köyünde lise 2 öğrencisiyken KZbin'da sizin evrimi anlattığınız bir videoya denk gelmiştim. O gün hayatım tümüyle değişti. Artık hayatı bambaşka algılıyorum, çok farklı görüyorum size minnettarım. Şu an Boğaziçi makinedeyim belki bir gün tanışırız hocam saygılar...
@muradnnolaki67882 жыл бұрын
Hoca iyi ama Dinsiz-ahlaksız olmaz. Hiçlikten var olduk kuantum saçması :)
@bumin45212 жыл бұрын
@@muradnnolaki6788 😂😂 Bilimi reddetip kendini zeki sanıyorsun aynen sizin dininiz doğru bizim gözümüz görmez kulağımız duymaz vs.
@muradnnolaki67882 жыл бұрын
@@bumin4521 Bilimi redd etmek de ne? BİLİM DER Kİ -iyi oku!- 0dan 1 çıkmaz. Hiçlikten hiç çıkar. Kuantumla filan bu iş kıvrılamaz. ZAMAN-MEKAN'ı ALLAH cc. yarattı. Anlamazsan anlama, ne diyeyim
@bumin45212 жыл бұрын
@@muradnnolaki6788 Günümüz bilimi 0 dan birşey çıkacağını kanıtladı buna birçok örnek verebilirim Direk bütün olarak öğrenmek için "Hiç yoktan bir evren" kitabını okuyabilirsin biraz objektif bak inanmayabilirsin ama bilim bunun olabileceğini söylüyor daha birçok kitap ve makale örnek gösterilebilir.
@muradnnolaki67882 жыл бұрын
@@bumin4521 Yok ol. Sonra var ol. Ne dersen yaparım, neye inan dersen inanacağım söz. Sen tesadüflerden daha zeki olmalısın, yapabilirsin PaşaM!
@edanur84952 жыл бұрын
Çok keyifliydi, devamını bekliyoruz. Çevremde bu tarzda sohbet edebileceğim insanlar olmuyor; en azından tek taraflı, pasif olarak sohbete katılmış gibi hissettim.
@hacerceliksubas97272 жыл бұрын
Klasik; kendini üstün gören, elitist sanan tek taraflı vizyonsuz insan bakışı. Çevrendeki insanları aşağılamana gerek yok dostum. Tamam en zeki en özel insan sensin, herkes senin gibi değil. İnsanlar boş şeylerle uğraşıyor çevrendeki gençler farklı şeylerle uğraşıp zaman harcarken sen bilimle ilgileniyosun. Sen özelsin tamam. Aferin sana.
@JamalShengor2 жыл бұрын
@@hacerceliksubas9727 hastalıklı mısın?
@edanur84952 жыл бұрын
@@hacerceliksubas9727 hayır, tamtersi ciddi özgüven problemleri yaşayan ve bundan dolayı evden çıkamayan bir insanım. Bilemediniz. Kendi çevremdeki insanların ilgi alanı ile benim ilgi alanım kesişmiyor diye kendimi üstün sandığım ve onları aşağıladığım kanısına nasıl vardınız(?) Ayrıca ben onları aşağılamıyorum fakat onlar her gün beni aşağılıyorlar, bu zorbalıklara katlanmamak için her gün susmaya ve rol yapmaya çalışıyorum. Dışarı çıkmak istemiyorum. Bir paragraftan çok yanlış bir kişilik analizi çıkartmaya çalışmışsınız.
@emrekara18322 жыл бұрын
@@hacerceliksubas9727 hm demek öyle ben de şu ahmakça yorumu yazdığın için şuan kendimi senden üstün gördüm ezik karakterli insan
@canata23762 жыл бұрын
@@hacerceliksubas9727 Evet Eda haklı, bu konuları konuşan kaç tane insan var etrafında? Siz akrabalarla veya komşularla bir araya gelince galiba sürekli bilim, fizik, biyoloji falan konuşuyorsunuz, ne güzel :)
@obi-wankenobi79002 жыл бұрын
Hocam öncelikle kütüphanenize hayranım, acaba birgün sosyal bilimlere de değindiğiniz videolar da gelir mi? Sizden felsefe, sosyoloji tarih vs. de dinlemek, fikirlerinizi öğrenmek isteriz.
@homodeus19302 жыл бұрын
legendariumdaki obi-wan siz misniz acaba
@obi-wankenobi79002 жыл бұрын
@@homodeus1930 Evet. Tahmininiz doğru, benim.
@petrodeli2 жыл бұрын
@@obi-wankenobi7900 you're underestimate my power
@queenofshapes2 жыл бұрын
Fen Lisesi’e dereceyle girip birinci mezun olan ve fakat üniversitede hukuk okuyan biri olarak sizin gibi bir hocaya denk gelseydim ben (ve benim gibiler), sanıyorum bu derece uçlarda savrulmazdım. Şu an 40 yaşındayım. Şimdiki aklım o yaşta olsaydı muhtemelen delirirdim ama delirmeden evvel muhakkak Fizik okurdum 😃 Buna da şükür tüm hayatım boyunca sizin gibi hocalara hiç denk de gelemeyebilirdim(k) sevgili hocam. Eksik olmayın 🍀
@sercan_tuncer2 жыл бұрын
Bu tarz bilimsel sohbetlere devam ediniz lütfen. Karşılıklı oturup sohbet etmiş kadar iyi hissediyoruz. Zira kayda değer , sohbet edebilecek değerli insanlarla karşılaşmak için zor bir dönemdeyiz Kerem abi. Teşekkürler..
@lionturtle50712 жыл бұрын
Pandemi konusunda nerdeyse bütün bilim insanları otoriter ve ahlakçı pozisyon aldığı için akademiye olan güvenim epey sarsıldı. Sizin de benzer düşündüğünüzü zannediyordum ama bu videoda dedikleriniz mutlu etti beni. Kendimi bu konuda yalnız hissediyordum ama sizin gibi birileri de böyle düşündüğünü bilmek insana umut veriyor.
@JamalShengor2 жыл бұрын
Çok keyif aldım, elinizden geldiğince böyle videolar çekmenizi çok takdir ediyorum. Çok şey katıyorsunuz liseli bir öğrenci olarak bana ve birçok kişiye.
@neseguvenn Жыл бұрын
Ülke için büyük bir degersiniz.Lütfen daha çok video.Emeklerinize, yüreğinize ,beyninize sağlık.
@yalcnapaydn96912 жыл бұрын
Kerem Hocam acayip sevindim burda olmaniza. Bir anda önüme düştü bu video. Türkiye'de bilim insanlari ya da akademisyenler - hocalar da Yotube da hatta sizler daha cok olmalisiniz burda.
@lutfuyildiz162 жыл бұрын
Hocam kanalınızı yeni keşfettim sizin gibi birinin kanal açıp bilim üzerine videolar yapması bizim gibi meraklı gençler için gerçekten bir nimet teşekkürler.
@onur28992 жыл бұрын
Yine çok güzel ve sıkmayan bir video. Gerçekçi bir yaklaşımla çekilmiş. Bilim insanı olduğunuzu bilmeden dinlesem bu insan gerçekten bir bilim insanı derdim. Bu çok zor bir şey. İyi ki varsınız. Keşke arkadaki Brachiosaurus olsam.
@bakihodja2 жыл бұрын
İyi ki varsınız hocam. Bu tür sohbetleri daha çok yaparsanız müteşekkir olurum.
@tayfuntutustuoglu9500 Жыл бұрын
Gurur duyarak sizi izliyor ve takip ediyorum. İyi ki varsınız.
@kaanbiber47032 жыл бұрын
Merhaba hocam, sonda dediklerinizle ilgili bir noktaya değinmek istiyorum. İnsanlar; iklim, covid, aşı gibi sansasyonel konularda “sorgulama” yaptığı zaman genelde bunu bilimsel metodolojiye uymadan yapıyor ve bu da safsataların, anlamsız tartışmaların, illüzyonların oluşmasına neden oluyor. (komplo teorisyenlerinin ve sahte bilimlerin oluşmasındaki en büyük neden belki de bu) Bu yüzden günümüzde, özellikle de covid gibi büyük konularda, “bilimsel otoriteye rağmen sorgulayın” öğüdündense, “sorgulamanın ne olduğunu ve bilimsel eksende nasıl yapıldığını iyi anlayın” öğüdünü vurgulamak daha gerekli bence. Video çok güzeldi, teşekkürler.
@georgy17710 ай бұрын
İnsanların doğuştan gelen haklarına, otoritenin elinde "bilim" adlı bir sopayla tecavüz etmesine ve hayatlarına kast etmesine karşı çıkmaları, burjuvazi ve sevdalılarının konfor alanından yaptığı türde bir "sorgulama" değil, yaşam mücadelesidir. Pandemi zamanında, 80 yaşındaki neneler HES kodu olmadığı için pazara giremez ve aç kalırken, burjuva anlatısının kölesi olmuş, vücudu büyümüş ama aklı ergen mallığında, kendini üst kast sanan beyaz yakalılar kuryelere sipariş verip, zoomda iş yaptıklarını zannediyordu. Tıraşı kesiniz...
@homodeus19302 жыл бұрын
Ülkemizin değerlerinden birisiniz hocam, cok keyifliydi. Videolarin devamini bekleriz.
@icant0 Жыл бұрын
Hocam bilim aşkına bu serinin devami gelsin
@yener-dogan10 ай бұрын
Abone oldum, takip ediyorum. Fizik üzerine ve daha geniş kapsamda konuşursak bilim açısından ülkemizde sayılı referanslardan biri sayın hocam. Kanalın tutması ve daha fazla içerik paylaşılması dileğiyle başarılar diliyorum.
@MrOzfidelio Жыл бұрын
Caner taslaman sayesinde buldum sizi, sonunda gerçek bir bilim adamını dinleyebileceğim için çok mutluyum :)
@movludmemmedli80782 жыл бұрын
Hocam, şu an editörlüğünü yaptığınız Roger Penrose - Gerçeğin Yolları'nı okuyorum. Muazzam bir kitap. Sizin sayenizde daha iyi kitaplarla tanışıyorum. Kendi adıma size teşekkür ederim.
@dafnee2842 жыл бұрын
hoşgeldiniz hocam daha yeni farkettim sayfanızı hemen abone oldum.
@emrullaharslan54932 жыл бұрын
Akşama izlenecek harika bir söyleşi. Teşekkürler.
@gokalpx13862 жыл бұрын
Evren,Zaman,Bilinc üzerine az önce düşünüp vardığım sonuçlar umarım faydalı olur ayrıca maddi olarak banada. Bilim camiasında genel kabul olan zamanın boyutsal varlığına şüpheci yaklaşımla aykırı görüşler geliştirdim "einsteain'ı yanlışlamak" zamanı yaratan etkenin hareket olduğuna değindim kerem hocamızında zaman var işte en basitinden yaşlanıyoruz söyleminede deniz anaları gençleşip bebekliğine dönüyor git onlara anlat dedim.Donan kurbağalar vibi örnekleride verdim bence haklıydım fakat şu an fikrim değişti! Zaman var fakat maddele hareketle hatta uzaylada bağıntılı değil. Hareket,değişim olmasa dahi zaman yinede var.Zamanın varlığ ve yokluğu durumlarında bir başka xnemli faktörde bu durumları algılayacak bilinç. Eğer hareket olmazsa ilk iddiamdaki durumda bu durumu algılayacak bilinçde olmaz çünkü bilinç hareketle var olur tabi bu bizim bildiğimiz bilinç yada hayal edebildiklerimiz makine bilinci vesaire gibi icin geçerli bir durum nasıl olduğunu bilmediğimiz bir şekilde harekete "noronlar arası transistörler aradı etkilezime ihtiyaç duymuyan bir bilinçde var olabilir. Sizlere çok değişik olasılıkların olduğu bir evren hayalini anlatacağımki teoride bu mümkündür. Ailenizle parkda çay içtiğinizi düşünün sohbet ediyorsunuz ve masadan kalktınız her biriniz başka yerlere gitti bir şeyler yaşadınız günler aylar yıllar geçti sonra evrende bir şeyler oldu bir şekilde o masada tekrar buluştunuz her atom ilk oturduğunuz haldeki konumuna geldi bu durumda ne olurdu aradan gecen seneleri hatırlayamazdınız çünkü beyinlerinizdeki her atom seneler önceki konumuna dönmüş olurdu bu durumda zamandan söz edilebilirmi? Evet yazımdın başında fikrim değişti zaman hareketten bağımsız var olmalı dedim fakat beyin jimnasyiği ve kavrayabilmek açısından zamanın algı olma durumlarınada değinmem faydalı olucak diye düşündüm. Bu durumu tüm evrenede modelliyebiliriz big bang oluyor ardında yüzmilyarlarca yıl geçiyor ve büyük çöküşle tekillik!Her şey ilk halinde hiç yaşanmamış gibi peki yaşanmadımı burada bilinç devreye giriyor biz biliyoruz yaşandığnı fakat by evren dışından gözlem yapamazsak yaşandığnı söyleyemeyiz.Buradaki önemli faktör nilinç olaylar olurken olaylara şahitlik edip onaylayabilir evet biz yaşıyoruz varız ama ileride böyle olursa tekillik olursa hiç yaşanmamış gibi olucak diyebiliriz. Göründüğü üzere hareket yok olsa bile zaman var olabiliyor,park, bigbang ve çöküş örneğindeki gibide zaman olsa bile olmamış hiç bir delil iz kalmamış gibide olabiliyor. Ve işin gizemli tarafıda herşeyin belirli bir ana duruma zamanda geri gitmeden gelebilmesi olmalı ve bu durumu hic bir bilinçde farkedemiyecektir . Zaman harekete bağmsız olarakda var olabilir dedim bunu açmadım çünkü zaten açılmış haliydi bu söylediğim buna şimdilik bir ek yapmıyorum hareket olur bilinç olur zamanı algılarız fakat hareket olmasa dahi zaman kendiliğinden var olma durumu söz konusu olabilir bu var olma durumu bir etkiyle beraberde olabilir etki etmedende. Akademik bir kariyer yappamadım yazımda ilgi çekici fikirler gelirse daha derli toplu bir makale tarzı yazmada desteklerede açığm. Felsefe olarakda yorumladım evet ama çoğunlukla bilimsel çıkarımlar elbette bazılarını şu an için test etmemiz zor fakat nice şeyleride test etmekden uzağız.
@gokalpx13862 жыл бұрын
Eğer termodiamiğin ikinci yasası masa örneğine engel olur denirse o yasa bu öreğimi imkansız olması deez imkansıza yakın der ve kapalı sisteler için geçerlidir evren kapalı sistemmiyada local olarak kapalımı düşünmek gerek.
@salihbozkurt87132 жыл бұрын
Hocam çok teşekkürler. Güzel bir seri bizi bekliyordur umarım :)
@galileo18362 жыл бұрын
Kitap önerileri ve sohbet için teşekkürler hocam.
@ozgureren89252 жыл бұрын
Hocanın yutkunması nedense garip bi takıntı oluşturdu bende
@yobay14952 жыл бұрын
Hocam universiteden mezun oldugumdan beri neden daha icine kapanik, kimseyle sohbet etmek istemeyen biri haline donustum sualiyle sayenizde bir kez daha yuzlestim. Sizin gibi kendini bir meseleye adamis, o konuda binlerce kez dusunmus yazmis okumus bir insanin anlattiklarina, konuyu ele alis bicimine bir kez bile olsa sahit olduktan sonra bu gibi bir yaklasimdan haberi dahi olmayan insanlari dinlemekte daha dogrusu bu insanlara tahammul etmekte buyuk sikintilar yasiyorum. Iyi ki varsiniz.
@idolumazizhocam39532 жыл бұрын
Devamını bekliyoruz hocam saygılar
@sypenks2 жыл бұрын
Sizin gibi insanların sık sık ekranlara çıktığı ve milyonlarca vatandaşımız tarafından heyecanla izlendiği bir Türkiye hayal ediyorum.
@cagdasozgun58832 жыл бұрын
hocam Sartre'den devam edip biraz kıta felsefesi ve edebiyat, sinema, resim, şiir, varoluşsal edebiyat, fenomenoloji gibi konulara da aynı böyle sohbet tadında bir yayını da dinleriz seve seve. Sanki hatırlıyorum bir yerlerde varoluşçu edebiyatı sevdiğinizi söylemiştiniz. Sevgiler saygılar. Çok güzel yayın.
@aihsanasl2 жыл бұрын
teşekkürler
@elrony422 жыл бұрын
İyi ki varsınız bilgilerinizi paylaşıyorsunuz. Umarım herkese örnek olur paylaşımlarınız ❤️❤️
@mehmetsipanozkeskin27502 жыл бұрын
Video yüklendikten sonra gelen bildirim=mutluluk ânı...
@hiello3802 жыл бұрын
bu kafa açıcı sohbet için teşekkür ederim
@seraperim10 ай бұрын
Kitap onerileri harika cok teşekkürler size
@ferhatzeydan54382 жыл бұрын
Hocam, bakterisiz doğan bebeği yaşatmak için günlük 100 bin dolarlık odalar ve tedavi kullanılıyor dediniz. Bakterilerin işlevini görsün diye onlarca bilim adamının bu oda ve tedavileri ürettiğine inanıp bakterilerin kendi kendine tesadüf eseri olduğunu düşünmek çok tuhaf
@serkanaksungur2 жыл бұрын
Bu tarz bilim sohbetlerini seven arkadaşlar için Ata Özdemirci hocamın sayfasına da bakabilirsiniz arkadaşlar. Çok güzel ve anlaşılır bir anlatımı var
@mertuzun48682 жыл бұрын
çok güzel bir sohbeti devamı da olur umarım gerçek bir bilim insanını dinlemeyi özlemişim
@muratklc10782 жыл бұрын
Hocam lisansüstü öğrencilere yönelik bilim felsefesi ve metodolojisi üzerine kitap önerileri paylaşır mısınız?
@huseyinzorlu94472 жыл бұрын
Merhaba hocam teşekkürler sayenizde bilgimiz artıyor.Bir de hocam bu varyant kelimesi nedir mutasyon mu doğrusu bilgi verimisiniz? Evrim kelimesinden korktukları için mi varyant kelimesini kullanıyorlar.
@birfikir1012 жыл бұрын
birinci dakikada abone oldum hocam:) bilgi alacağım insanı hemen anlarım:)
@vx27012 жыл бұрын
Netflix te dizi beklemedim Kerem bey in videolarını beklediğim kadar...
Teşekkürler Kerem bey.. Saygı ve sevgilerimi iletiyor, diğer sohbetlerde de birlikte olmayı umut ediyorum.
@Anton-rj6nn2 жыл бұрын
Bir dolu bilimsever, binin üstünde beğeni ve insanlardan gelen çok değerli yorumlar; Kerem hocam hep birlikte sizinleyiz. Ama daha çok sohbet istiyoruz 😊🙃
@mertkanbolat36832 жыл бұрын
İlk kez videonuzu izledim sadece beğenip yorum bırakmak istedim saygılar
@canata23762 жыл бұрын
Oooo Kerem Abi senin kanalın varmış,tesadüfen gördüm.Hemen abone oldum.Bundan sonra takipçinim. Seni tv de izlemiştim daha önce.Çok beğenmiştim o zaman..Takibe aldım seni 👍👍👍👍👍
@yigitcanustek47972 жыл бұрын
Hocam Pareto İlkesi de, kompleks sistemleri anlattığınız kısımda yani çok sayıda insandan az fotoğraf gelmesi ya da az sayıda insandan çok fotoğraf gelmesi kısmı, matematiksel olarak ifade edilebilir mi? Oransal anlamda bahsetmiyorum, kuvvet yasasına benzetilmesinden bahsediyorum. Yani bir topluluğun %20'sinden, toplam fotoğrafların %80'inin gelmesi de kuvvet yasasına benzetilebilir diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
@zekiyerebasmaz91482 жыл бұрын
Bilim inanmayı değil bilmeyi ister demek daha doğru olur sanırım. 😊
@umutakyol62903 ай бұрын
Covid aşısıyla ilgili düşüncelerinizde bu videonun arkasında mısınız hala? İsveç de daha sonra kapanmayı seçmişti çok fazla ölüm olunca. O konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
@mervekoktekin59692 жыл бұрын
Çok keyifliydi devamını bekliyoruz
@nurkoc42952 жыл бұрын
İlgiyle dinledim çok faydalandım. Teşekkür ediyorum.
@oduzci58642 жыл бұрын
2. Video var mı? Çıkacak mı daha sonra
@onurmumbuc2 жыл бұрын
Hocam kütüphanenizi tanıttığınız bir video çekmenizi rica edebilir miyim?
@Yagmur-oc3zk2 жыл бұрын
Kerem Hocam , mutluluk sebebim .İyi ki var 🍃
@Peynirlikrep2 жыл бұрын
Her zamanki gibi tarzınız müthiş
@volkandemirbas11792 жыл бұрын
Hocam saygı ve sevgiler. Size sorum. Alfa ve ginko neden bazı kitaplarını basımını durdurdu. Rolend omnes kuantum kitabı gibi güzide kitapları bulamıyoruz..
2 жыл бұрын
Hocam merhabalar. Konuşmanızı bitirdiğiniz noktadaki aşı ile ilgili düşünceleriniz sanırım örnek verdiğiniz otoritenin ve iktidarın yanlış kullanımına güzel bir örnek oluşturdu. Tüm konuşmanızı boşa çıkaran bir son ile bitirdiğiniz için tüm önerdiklerinize şüphe ile yaklaşmama gerektiğini düşündürdü. Umarım kendinizi eleştirebilirsiniz.
@pantepember2 жыл бұрын
~26:00 Tartışılması lazım da, sizden aşı / aşı karşıtlığı konusunda doyurucu bilgi ve argümanlar beklerdim, gelmedi. Aşı karşıtlarının içini rahatlatacak muğlak sözler edip bıraktınız.
@alpaslansahin27892 жыл бұрын
Hakkaten ya benim için sürpriz sonlu oldu.
@waltzonearth2 жыл бұрын
Sayın Kerem Cankoçak bu yayınınızı da diğer yayınlarınız gibi pürdikkat alımlamaya çalıştım ve vardığım sonuç şu oldu. Eleştirdiğiniz "bilime inanın" söylemi ancak "bilime iman edin" biçiminde olursa haklı görülebilir ki bu durumda bile insan psikolojisi ve toplumsal pratik açısından haklı olamayabilirsiniz. Şöyle ki sizin hümanist, insan merkezci, insan aklını hatta eleştirel özgürlük gibi hümanist değerleri temel alan bilim ve etik anlayışınız da bu bakış açısıyla gayet tabi boşa çıkarılabilir. Kuhn, Feyerabend, Foucault, Quine, Rorty, Sapolsky, Hoffman ve Harari'yi takip ederek insan denen yüksek sosyal canlının evrimsel olarak hayatta kalmak ve minimum enerjiyle maksimum konfor elde etmek için yaşamını sürdürdüğü görülecektir. İnsanın beyin enerjisini verimli kullanma adına illa ki birşeylere inanmaya yöneleceğini hatta buna mecbur olduğunu savunabiliriz. Burada sorulması gereken tarafsız soru şu olmalıdır: Neye inanırsanız inanın veya neye iman ederseniz edin toplumsal iktidar ilişkilerinin dışına çıkılamayacağından kısıtlı imkanlarınız ve enerjinizle neye, kime veya hangi söyleme karşı mücadele etmeyi göze alabiliyor ve bu mücadeleyi sürdürülebilir bir hale getirebiliyorsunuz? Yani sorun temelde bilimsel falan değil felsefi-politiktir ve dolayısıyla da pragmatiktir. Doğa kendi hakikatini insan aklıyla falan açmaz ancak insan aklı doğayla pragmatik yani faydaya dayalı yaşamsal ilişki içinde var olur.
@emre76772 жыл бұрын
Güzel yayındı hocam
@kemalbilgin83342 жыл бұрын
Teşekkürler.Yeni kitapları not aldım kıymetli hocam.
@gokalpx13862 жыл бұрын
Hocamız bir yere gönderi yapıyor anladığım kadarıyla umarım faydalanıyorlardır güç zehirlenmesi ve eleştiriye kapanmak zararlıdır. Fakat yaptıkları işide kendilerinide seviyorum.
@baskaisimkalmamisti2 жыл бұрын
Harikasınız hocam. Vaktiniz ve emeğiniz için teşekkür ederim. Ancak bir sorum olacak. Bilime inanilmaz dediniz. Evet, bilim bir inanç sistemi değildir. Fakat günlük hayatımızda birçok şey gibi araştırmadan kabul ettiğimiz zaman inanmak olmuyor mu? Mesela ben hiç İzlanda diye bir yer olup olmadığını arastirmadim fakat sürekli duyduğum kaynaklara inandığım için Izlandanin var olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla bu anlamda araştırmadan dünyanın küre olduğuna, mikropların varligina inanmak bir anlamda bilime inanmak olmuyor mu? Selamlar ve saygılar
Fiziğin Ötesinde Bir Dünya kitabı ilginç geldi.Tasarım olmadan yaşam... Bu kitapla ilgili bir video yaparsanız sevinirim Kerem Abi.Sizin yorumlarınızla kitabın konusu aydınlanır.Buna fırsat olursa iyi olur..
@ozgurdemircioglu74332 жыл бұрын
Çok güzel bir video olmuş, emeğinize sağlık. Hem sizi dinledim hem de kitaplığınızdaki kitapları incelemeye çalıştım. Bir kitaplık videosu yapsanız fena olmaz hocam.
@nazannazan1712 жыл бұрын
Teşekkür ederim
@gokalpx13862 жыл бұрын
Merhaba kerem bey bir yorum yapmıştım tesadüf oldu diger videonuza buraya yapıştırayım.
@robinet40672 жыл бұрын
Kitap önerilerini not alıyorum önceden önerdiğiniz bazı kitapları okudum, öneriler için teşşekür ederim.
@bk133262 жыл бұрын
Teşekkürler hocam anlatımlarınız çok iyi ve bilgilendirici. Sosyalizmi neden seçtiğiniz ya da neden en iyi görüş olduğunu bilimsel açıdan anlatır mısınız?
@bk133262 жыл бұрын
@Žižek'in Burnu Paylaşmak güzel tabii de şimdi ben kendi alın terimle bir tarla aldım diyelim sosyalistler iktidara geçince o tarlayı benden alacak bu mantıklı mı?
@bk133262 жыл бұрын
@Žižek'in Burnu Kooperatif cumhuriyetle geldi Atatürk o emek sermaye dengesini çok güzel kurdu gerçekten
@bk133262 жыл бұрын
@Žižek'in Burnu Bir de aslına bakarsan Türkiye dışında avrupa ülkelerine oradaki en düşük kazanan işçi bile aşırı lükse kaçmadan istediği arabayı, istediği telefonu alabiliyor sosyal hakları yığınla var. Faturalar 6 aylık geliyor çok düşük miktar. Ama orada sosyalizm yok.
@celikirade7172 жыл бұрын
Hocam aşı oldunuz mu? Eğer olmadıysanız nedeniniz nedir? Video için teşekkürler
@lusyus2 жыл бұрын
emegınıze saglık lutfen daha fazla video cekin
@barancan88932 жыл бұрын
Hocam program çok güzel...Ray Kurzweil'in Tekillikle ilgili çıkacak 2. kitabını da yayınlarsanız çok mutlu olacağız. ''Singularity is Nearer'' Tekillik daha da yakında ...
@bilalmagnon52402 жыл бұрын
Biyoloji bilimi üzerine daha fazla konuşmanızı isterim.Dinlenirken izlemek zevkli !
@servetgurbuz2 жыл бұрын
Teşekkürler...
@faraday_111 ай бұрын
Adam adamm❤
@midyeciahmet50622 жыл бұрын
Bir sonraki bölüm bilim felsefesi ile ilgili olsa çok güzel olur
@serhatoz2 жыл бұрын
müthiş.
@munzurdede11 ай бұрын
Hocam daldan dala atlayip konustunuz biraz daha planlanmis bir sunum, belli bir konu daha guzel olur bence
@incememed5510 ай бұрын
hocam bir video izleyelim dedik okunacak 6-7 tane kitap eklendi listeye, tesekkurler.
@Dadarionoblackaxe2 жыл бұрын
Merhabalar, Öncelikle insanların mental olarak çok sıkıntılı oldukları şu dönemde bu tarz mantığa, bilime sarılan paylaşımlarınız dolayısıyla çok teşekkür ederim. Yakın zamanda çeşitli alanlarda sunum yapacağınız atölyeler olacak mı katılabileceğimiz? pandemiden önce takip ediyordum sıksıkla bir türlü denk getirememiştim.
@arkasinistram2 жыл бұрын
Hocam Richard Dawkins hakkında düşünceleriniz neler? Sizi Türkiye'nin Dawkins'i olarak görüyorum :)
@neverendingnightmare25702 жыл бұрын
1:10 çok güzel söylediniz hocam
@ranadayne18652 жыл бұрын
Kaliteli
@mustafabay48702 жыл бұрын
Kerem hocam sizinle bilimi sevdik, sizinle okur olduk...Sizi dinlemek büyük bir keyif, yeni birşeyler öğrenmek. İstanbulda katıldığınız ve gerçekleştirdiğiniz söyleşilerden Ankara'da da yapma fırsatınız olur mu? Herşey için teşekkürler..
@spaceworld54612 жыл бұрын
Hocam harikasınız takipteyim sizi ama arka fona müzik koymayın odaklanma konusunda daha iyi olur bence
@saidhalimpasa81942 жыл бұрын
Covid-19 hastalığı nedeniyle 5-6 milyon kişi öldü. Ölüm oranı veya sayısı konusunda da itirazlarınız var sanırım. İsveç bu açıdan diğer iskandinavya ülkelerinden dsha iyi bir konumda değil. Ama bu verileri sadece basit bir google aramasıyla öğrendim.
@denizerenilhan2 жыл бұрын
devamıını bekliyoruz
@iceonthedune2 жыл бұрын
💙
@Mehmet-TR2 жыл бұрын
Hocam konuşurken su vb birşeyler içebilirsiniz zorlanmamak için
@cumayaslanov93532 жыл бұрын
👍🤓
@sertacbingul94032 жыл бұрын
Hocam teşekkürler, covid eleştirileriniz ve insanın dış dünya ile temasının kesilmemesi fikirleriniz çok hoştu. Sizi seneler önce Atatürk üniversitesi fen fakültesi toplantı salonunda dinlemiştim CERN deneyi hakkında Bilge hanımdı sanırım o da vardı-henüz özgürce konuşabildiğimiz dönemlerdi-. Bir de hocam affınıza sığınarak akıl çağı isimli kitap thomas paine ‘in değil miydi yoksa sartre’ın da aynı adlı ayrıca bir eseri mi var
@korelgokce40082 жыл бұрын
Değerli hocam gerçeği bulmak ya da eski dildeki tabirin yeni söylem ile birlikte öz hakikat , ana çekirdek meselesini anlayabilmek kolay...Gruplandırmakta kolay ,zor olan çözümleyerek açıklığı serimlemek , şu kitabı çok merak ediyorum acaba yayıneviniz çevirisini yapabilir mi ? Kitabı okumadım , sadece açıklamalarını inceledim , ve doğru bir gerçekliğe mi yoksa manipülatif başka bir gerçekliğe mi hizmet eder , onu bilemiyorum...Fakat gerçekten merak ettiğim bir kitap bu...Nullius in verba , Darwin's great secret... Yazarı : Mike Sutton sevgiler , saygılar ,iyi çalışmalar dilerim...
@erhan60952 жыл бұрын
Çok teşekkürler.
@Zedisher2 жыл бұрын
Büyük çekici teorisini ele alabilirmisiniz yakın zamanda
@herotuyoa2 жыл бұрын
Tam koronadan bahsedecek dönüyor tam bişey diyecek hoop başka yere.. hoca korkma ya ne düşünüyosan söyle