Bilimkurgu'daki Bilim I Uzay Yolculuğu - 2 : Geleceğin Roketleri ?

  Рет қаралды 2,077

kafayoranlar

kafayoranlar

22 күн бұрын

Bu video "Bilimkurgudaki Bilim" Programımızın "Uzay Yolculuğu" serisinin ikinci bölümüdür. Yayınlanan tüm bölümleri görmek/izlemek için:
• BİLİMKURGUDAKİ BİLİM
Dünya dışı yaşam, yanlışlar ve spekülasyonlar, uzay yolculuğu, uzaya açılmak ve bilime aykırılıklar!
Profesör Doktor İbrahim Semiz İle beraber her Cumartesi saat 18.00’de Kafayoranlar Tv’de ‘’Bilim Kurgudaki Bilim’’ programımız ile yayında olacağız. Bizi takip etmeyi unutmayın!
#kafayoranlar #kafayoranlartv #hayatadair #güncel #hayat #savaşekşioğlu #drkubilaykemertaş #drsalihkaragözoğlu #ilginçbilgiler #merakettikleriniz #bilim #sanat #kültür #tarih #felsefe #zamantüneli #geçmiş #ibrahimsemiz #profdribrahimsemiz #bilimkurgu #bilim #uzay #uzaylı #mars #marstahayat #marstayaşam

Пікірлер: 22
@ET-oq9mg
@ET-oq9mg 12 күн бұрын
Ibrahim hocaya bu ilginc teknik konulari acikladigi icin tesekkurler. Ayrica cok alcak gonullu bir insan. Yurt disinda calisan bir mak muhandisi.
20 күн бұрын
bir prof'a ibrahim diye seslenemniz biraz garip geliyor...
@kafayoranlar
@kafayoranlar 20 күн бұрын
Tanışma bölümünü izlemenizi öneririz.
@eskerilk
@eskerilk 20 күн бұрын
Celal duymasın 😂
20 күн бұрын
@@kafayoranlar tahmin ediyorum bu şekilde bir tarzınız vardır ama yine de garip... Alışkanlık meselesi....
@ibrahimsemiz8009
@ibrahimsemiz8009 18 күн бұрын
Yedi yıllık (1975-82) İEL hazırlık-orta-lise yaşamımın üç senesinde aynı sırada oturmuşuz. Yani elli yıllık arkadaşız. Tabii ki birbirimize ilk isimlerimizle hitap edeceğiz. Bu arada kendisi de operatör doktor.
@mehmetylmazsoy8141
@mehmetylmazsoy8141 17 күн бұрын
​@biz de daha hocamızı çok değerli bulduğumuzdan daha iyi bir yayın olması için bunu söyledik ama "nasıl hitap edeceğimi size soracak değilim" şeklinde fırça yedik, hocamız üst seviye bir değer ama maalesef kanalı yönetip sunanlar yayıncılıktan anlamadığı gibi öğrenmeye de niyetleri yok, yazık
@tayfuntatlc3829
@tayfuntatlc3829 20 күн бұрын
Teşekkürler ❤
@DenizEnli
@DenizEnli 19 күн бұрын
Harika bir program olmuş. Teşekkürler
@shadowman1759
@shadowman1759 19 күн бұрын
Bu videoları sık sık yapın hocam cehaletime ilaç gibi geliyor.
@charlesdarwin6943
@charlesdarwin6943 20 күн бұрын
18:00 hocanın bahsettiği ısı farkından elektrik üretimi yıllardır heryerde satılıyor adı peltier..peltierin bir yüzüne buz diğer yüzünede sıcak su koyun elektrik üretir..
@ibrahimsemiz8009
@ibrahimsemiz8009 18 күн бұрын
Aslında çekimde ben de “termoelektrik etki - bir adı da Peltier etkisi” demiştim ama sonradan şüpheye düşüp ayrıntılı araştırdım; Peltier aslında bunu tersi etkiye deniyormuş, yani hareketli parça olmadan elektrik ile (düşük verimli) soğutmaya. tr.wikipedia.org/wiki/Termoelektrik_etki Bunun üzerine o kısmı kestik.
@fenerbahcelididi
@fenerbahcelididi 20 күн бұрын
Uzun bölüm en sevdiğim.
@yalinayak98
@yalinayak98 19 күн бұрын
İbrahim Semiz daima konuşsun
@ibrahimsemiz8009
@ibrahimsemiz8009 18 күн бұрын
Yıldız ?? 🙂🙂
@yalinayak98
@yalinayak98 18 күн бұрын
@@ibrahimsemiz8009 Düzelttim hocam, seviliyorsunuz.
@yalinayak98
@yalinayak98 18 күн бұрын
​@@ibrahimsemiz8009yazdım ama yorumumum niyeyse silinmiş. Düzelttim, seviliyorsunuz
@Meto-1965
@Meto-1965 20 күн бұрын
Roket konusunu tamamladınız diye anlıyorum. Ancak Tsiolkovskiy'den bahsedilmemiş olması büyük eksiklik oldu.
@ibrahimsemiz8009
@ibrahimsemiz8009 18 күн бұрын
Barutlu toketin tarihi eski Çin’e (10-13. yüzyıllar) kadar, tepki mekanizmasının incelenmesi daha da eskiye gider. Tsiolkovskiy’nin katkısı bu kavramın uzay calışmalarına uygulanabileceğini söylemesi ve bazı önemli ayrıntıları hesaplamasıdır; haklısınız, bahsedebilirdim. Ancak kendisinin çok daha orijinal bir fikrinden bu dizinin 5. ve son bolümünde bahsedeceğiz 🙂
@mehmetpoyraz3306
@mehmetpoyraz3306 15 күн бұрын
İbrahim hocam insanlık bu kadarmi aciz bulabildikleri bu kadarmi yani?Benim tasarımım bir itki motoru var bir elektrikli araba kadar enerji harcaya bilecek bir tasarım yalnız bu tasarım hakkında vereceğim bilgi sınırlı eğer bu günkü dünya ortamında bende Amerika'nın ve İsrail'in amaçlarına hizmet edecek bir bilgiyi takdir edersiniz ki paylaşmam Şimdi bu tasarım hakkında sinirlida olsa bilgi vermek isterim.Bu tasarımın şimdiye kadar bulunmamış olmasına şaşırıyorum o kadar Aştaynlar geçti bu dünyadan bu tür bir tasarımı nasıl olurda bulamazlar hayret ediyorum kısaca bir bobin sarmalı motor step motor gerekli bu motorun 3 kW olmasi yeterli bu bir bilgisayar destekli olmalı düşünün bir bilgisayar ve elektrik motoru ne kadar enerji harcaya bilir bu sistem bir otobüs bir denizalti bir uçak yada bir otomobile gereken gücü sağlar bu sistemin güç aktarma derdi yok pervaneye ihtiyacı yok turbo motora ihtiyacı yok dışarıdan tamamen bağımsız temasa ihtiyacı yok zaten bu sistem hepsini çöpe atacak bir sistem uzay aracina taktiniz bu sistem aracın tam ortasına koyacaksınız dışarıyla bir iliskisi yok eğer bir arıza durumunda yok disari cikiyimda onariyim demiceksiniz hava olan ortamda arızasını giderebilirsiniz bu motor dışarıdan tamamen bağımsız ve temassız oluyor arabanin tekerlekleri ne gücü aktarmak gibi bir derdiniz yok denizaltında kullanırsanız pervaneye ihtiyaciniz yok denizle teması yok zaten bu sistem bilgisayar destekli olacağı gibi mekanikte olabilir ama az bir enerjiden muazzam güç ler elde edeceksiniz ve bu güç ancak bilgisayar ile kontrol edilebilir Eğer uzay yolculuklarinda kullanırsanız bu motor aracınızı devamlı yüksek güç uygulayarak ışık hızına yakin hızlara ulastira bilir çok az güç uygulayarak.Size vereceğim bilgiler bu kadar maalesef bu günkü dünya ortamında güç İsrail ve Amerika gibi katillerin elindeyken bence susmak elzemdir.
Fermi Paradoksu: Evren bu kadar büyükse diğerleri nerede? Konuk: Dr. @TevfikUyar1 | B093
1:31:44
The Noodle Stamp Secret 😱 #shorts
00:30
Mr DegrEE
Рет қаралды 66 МЛН
Follow @karina-kola please 🙏🥺
00:21
Andrey Grechka
Рет қаралды 23 МЛН
CERN'de Işıktan Hızlı Takyonlar Nihayet Keşfedildi mi?
16:28
Evrim Ağacı
Рет қаралды 341 М.
Evrenin Sınırlarının Ötesinde Ne Var? | Popular Science Türkiye
9:39
İmkansız Kara Delik Gözlemlendi! | Popular Science Türkiye
8:05
PopularScienceTR
Рет қаралды 70 М.
Evrenin Sonu Nasıl Olacak?
15:41
Barış Özcan
Рет қаралды 378 М.
Evrenin En Hızlı ve En Pahalı (!) Gezegenini Tanıyalım
8:44
Ayhan Tarakcı
Рет қаралды 120 М.
Uzayın KARANLIK Yüzü 2. Kısım 😱 #shorts
0:35
Pratik Adam
Рет қаралды 2 МЛН
Büyük Patlamanın Kanıtları | Popular Science Türkiye
7:11
PopularScienceTR
Рет қаралды 56 М.
The Noodle Stamp Secret 😱 #shorts
00:30
Mr DegrEE
Рет қаралды 66 МЛН