Düzeltme: 32:45: Genetik mühendisliği DNA'nın özellikle enzimlerle manipülasyonu demek; kesme, birleştirme, başka bir organizmaya aktarma gibi. Bu konu 1. sınıftan itibaren öğretiliyor ve mezuniyetinizde bu konuda yetkin olmanız bekleniyor. Biyomühendislik ise mühendislikte kullanılan konu ve kavramların biyolojideki uygulamaları anlamına geliyor. Örneğin bilgisayar mühendislerinin kullandıkları pek çok yazılım ve yöntemi "yüksek çıktılı" biyolojik deney sonuçlarını analiz etmek için kullanıyoruz. Biyomühendislik ile ilgili bilgileri de 1. sınıftan itibaren öğretiyoruz. Ancak bu ihtisaslaşma gerektiren bir konu, ve dolaysıyla, tam olarak öğrenilmesi lisans üstü dönemlerde mümkün. Biyomedikal mühendislik ise biyolojide veya tıpta kullanılan bir teknolojinin geliştirilmesiyle ilgili ve mühendislik alanına giren konuları kapsıyor. Daha iyi bir mikroskop geliştirmek gibi. Bu konuda lisans döneminde eğitim vermiyoruz.
@aligure22419 жыл бұрын
Düzeltme: 10:14: ..talep, arz'dan fazla..
@fuatalp76738 жыл бұрын
Merhaba. Kızım için izledim. Gayet güzel tanıtılmış önemli bir meslek. Ancak aklımıza bir soru takıldı. Moleküler Biyoloji ve Genetik okuyan kimse TUS sınavına girebilir mi?
@aligure22418 жыл бұрын
Merhaba Fuat bey. 2015 sonuda yayınlanan bir haberde www.kpsscafe.com.tr/egitim-haberleri/2016-tus-a-kimler-girebilir-sinavda-nerelerden-soru-sorulacak-h55050.html biyoloji mezunlarının da TUS'a girebilecekleri yazılmıştı. Ancak, OSYM'nin son kılavuzunda bu bilgi yok: dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/TUS/ILKBAHAR/BasvuruKilavuzu.pdf İlave bir bilgi edinebilirsem burada paylaşacağım.