Bilsem hazırlık derslerimizde bilsem sınavlarına örnek sorular çözüyoruz.
@bilsemhocam Жыл бұрын
Eğer iyi gözlemlenirse her çocuğun farklı yetenekleri ve çok özel becerileri var.
@bilsemhocam Жыл бұрын
Bilsem’e Genel Yetenek Alanından sınava girecek öğrenciler zeka oyunları, dikkat geliştirici oyunlar, zeka geliştirici setler, puzzle çeşitleri gibi materyallerle zihinsel becerilerini geliştirebilir.
@bilsemhocam Жыл бұрын
Zeka oyunları çözmek, vücuda dopamin gibi mutluluk hormonların enjekte edilmesine yol açtığı için hem zihni hem de kalbi uyarır. Zeka oyunlarını düzenli olarak oynayarak, IQ seviyenizi ve zihinsel yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.
@bilsemhocam Жыл бұрын
2. aşamaya hazırlık yapmak faydalı olur mu? Elbette olur. Bunu da şu şekilde açıklayabiliriz: Bir ses sanatçısını düşünün. Sesini iyi kullanması ve güzel bir ses tonuna sahip olması yetenektir. Bununla birlikte ses sanatçıları da sahne öncesi ses egzersizleri yaparlar. Konservatuar eğitimlerinde, sesin ve müziksel zekanın eğitilebilir olduğunu görürüz. Bir futbolcu düşünün. Ayaklarını hassas bir şeklide kullanabiliyor olması yetenektir ama bu yeteneğini, bol bol pratikle geliştirmiştir. Futbolcular da maç öncesi idman yaparak, maç gününe hazırlanırlar. Dolayısıyla, kinestetik zekanın da eğitilebilir olduğunu görürüz.
@bilsemhocam10 ай бұрын
Zeka açan sorularla beyin sporu yapmaya devam ediyoruz.
@bilsemhocam Жыл бұрын
Bilsem 2. aşamada sorular hangi konulardan gelir?
@bilsemhocam3 ай бұрын
Bilsem 2. Aşamada; 8 yaş öncesi kategorisinde. Matris. Görsel hafıza. Kodlama ve Puzzle geliyor. 8 yaş üstü 8 yaşını bir gün dahi geçmiş olsa; Matris, Kodlama-şifre, Mavi küpler (kısa süreli bellek yani hafıza gücü), ve hikaye oluşturma diğer adı olay sıralama geliyor. İki yaş kategorisi içinde yaklaşık 4 alt başlıkta geliyor. Ayrıca iki kategoride de matris içinde şekil içe katlama soruları olduğu düşünülüyor.
@bilsemhocam Жыл бұрын
Bilsem Hazırlık çalişmaları bilişsel becerilerinizi harekete geçirir.