Bu derste fotosentez mekanizmasının ayrıntıları hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.
Пікірлер: 13
@gnddn93833 жыл бұрын
Değerli hocam , öncelikle sizin videolarınızla karşılaşabildiğim için kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum .Bilgiyi iyi aktarabilmenin , o bilgiyi gerçekten özümsemekten geçtiğine inanan biri ve nacizane bir öğretmen olarak yazıyorum. Ben de derslerimi anlatırken bu hususa özellikle dikkat etmeye çalışırım .Ders anlatımınız ,vurgularınız ,kafa da soru işareti olabilecek herşeyi hesap edip onlara bile değinmeniz bende hayranlık uyandırmakla birlikte çok mutlu etti. Bilimin , özellikle biyoloji gibi güçlü bir kolunda yapmış olduğunuz bu çalışmalar benim gibi birçok öğrenci, öğretmen ve bilim insanı için ışık olacaktır.Her şeyden evvel milletimizin bu anlamda gerçekten bilgiyi özümsemiş ve onu yorumlayabilecek bilim insanı adaylarına çok ihtiyacı var.Bu videolar da bu anlamda teşvik edici tohumlar olacaktır diye düşünüyorum .Desteklerinizi lütfen esirgemeyin.Emeğiniz için sonsuz teşekkür ederim hocam ,var olun .
@omerdumruk94004 жыл бұрын
Hocam umarım değerlenceksiniz, ders notlarınızı kullanıyorum videolarınızı yeni keşfettim şimdiden başarılar dilerim...
4 жыл бұрын
Bizleri değerlendirip yüceltecek olan sizlersiniz.
@ad-ps8cs Жыл бұрын
Allah razı olsun campel almadan buradan anlıyorum inşallah yüksek aşırım sınavlardan❤
@irem_buyukdas2 жыл бұрын
Videolarınız benim için kurtarıcı. Ağzınıza emeğinize sağlık, çok teşekkürler.
@melikemeydan8377 Жыл бұрын
hocam harikasınız emeginize saglık
@Packman1907Ай бұрын
Arkadaşlar
@yewon85284 жыл бұрын
Merhaba hocam kemosentez dersi var mı acaba bulamadım.Çok faydalı oldu 👍
4 жыл бұрын
Öneriniz dikkate alınarak ilgili konunun hazırlığı yapılacaktır. İlginiz için teşekkür ederim.
@bakiyandere96893 жыл бұрын
25. dakikada bir dil sürçmesi olmuş (anaerob-aerob), selamlar.
@zey923 жыл бұрын
Hocam bir sorum olacak vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. Tübitak olimpiyat 2001 de elektron transport sisteminde gerçekleşen sfosforilasyon çesidi hangisidir? Diye sormuşlar cevabı ise Yalnız oksidatif sfosforilasyon demiş. Neden fotofosforilasyonu da almamış. Çünkü farklı bir seçenekte oksidatif fosforilasyon ve fotofosforilasyon da var. Ama cevap olarak onu kabul etmemiş.
@burhancakmak45334 жыл бұрын
Hocam, toy-soch hastalığı neden bazı toplumlarda daha çok görülür, görülme sıklığı azaltılabilir mi?
4 жыл бұрын
Merhabalar; Öncelikle ilk sorunuza yanıt vereyim. Her toplum kendi içinde kız alıp verdiği için genler her bir populasyon içinde farklı frekanslara sahip olacaktır. Dolayısıyla bazı genlerin bazı toplumlardaki frekansları, o populasyona özgü azalma ya da artma gösterebilir. Akraba evliliklerinde de bu durum söz konusudur. Aynı sülale içinde kız alıp vermeler, o sülalede bazı genleri fikse eder. Gelelim ikinci sorunuzun yanıtına. Tay-Sach gibi hastalıklar, kişi eşeysel olgunluğa ulaşmadan bireyim ölümü ile sonuçlanır. Dolayısıyla birey genlerini bir sonraki kuşağa aktaramaz. Bu nedenle populasyondaki görülme sıklığı zaten düşüktür. Ancak evlenecek çiftler, çocuk sahibi olmadan önce bu tarz hastalıklara karşı genetik tarama testleri yaptırarak genotiplerini öğrenebilirler. Böylelikle hem herhangi bir mutant allel açısından heterozigot olup olmadıklarını hem de çocuklarının ilgili hastalığa yakalanma riskini öğrenebilirler.