Gerçekten hakki verilmeyen bi kanalsin diğerleri gibi yalan dolan yapmıyorsun cokta iyi bi anlatma seklin var helal olsun kardeşim
@CannY145 ай бұрын
Astrapera farki anlatımı sadeliği Video muazzam soylenecek soz yok keske hergun video gelse ayni videolari basa sar sar izliyorum yinede sıkılmıyorum o kadar guzel bi anlatim var helal olsun ❤️
@yalinayak982 ай бұрын
Mümkünse vidyo sayısını arttırıver lütfen. Anti depresan tesiri oluyor uzay vidyoları. Teşekkürler
@ercan8881Ай бұрын
Harika bilgiler , özellikle 08 ile 13 dakika aralığı hayret derecede enteresan bilgiler , teşekkürler
@vasifmammadov74952 ай бұрын
Maraqlı, mentiıqli və kaliteli. Təşəkkür edirik!
@Flonder1755 ай бұрын
Muhteşem bir kanalsın keşke senin gibileri daha fazla olsa youtube da.
@erdalcprkaya16864 ай бұрын
Hocam güzel bir video olmuş, bir sonraki video yu bekliyoruz
@birdost48725 ай бұрын
dünyanın çapı 1 cm olsaydı 4 ışık yılı uzaktaki bir gezegen 29700 km uzakta olurdu.
@nomessinomercy80675 ай бұрын
Eee
@bariseker41935 ай бұрын
@@nomessinomercy8067 senin gibi beyni kıtlar mesafeleri daha iyi anlayabilsin diye yazmış arkadaş, ama tabi ki de yine anlamadın.
@okanylan11715 ай бұрын
Sayılarla aramız iyi değil galiba
@bariseker41935 ай бұрын
Mesajım silinmiş takipten çıkıyorum
@duzdunyabukucu15 ай бұрын
Sözün özü şu anki teknoloji ile gitmemiz imkansız. İnsan yapımı en uzağa giden nesne Voyager bile daha sadece ışık hızı ile 22 saatlik mesafeye gidebildi. Gün bile değil 😮 gönderileli 47 sene oldu. Voyager 1 in bu gezegene varması mesela 80 bin yıla yakın sürecek 😁😁 Buradan pay biç bu konuşulan yıldız ve gezegenlere gitmenin imkansızlığını.
@mertocak68895 ай бұрын
Burda en büyük sorun şu olabilir. Kütle çekim kilidi ile bağlı olma ihtimali. Buda bir tarafının sürekli gündüz ve sıcak diğer tarafının sürekli gece ve soğuk oluşu. Sonucuda gezegenin sıcaklık dengesinin dünyamız gibi olmaması ve ılıman olan kısımın çok küçük ve yaşanılabilirlik ihtimalinin düşük olması olması olur.
@kagannasuhbeyoglu5 ай бұрын
Bu büyük keşiflere yetişememek gerçekten çok üzücü... Teşekkürler Kemal Cihat. Kaliteyi koruduğun, en önemliside doğru bilgiyi paylaştığın için.
@Çimoplanet5 ай бұрын
Video atmış mı diye her gün kontrol ettiğim tek kanalsın. Daha sık video atman gerekiyor bizi bu kaliteden mahrum bırakma lütfen, emeğine sağlık.
@ozzz35Ай бұрын
Sadece yıldızın yalpalamasından dolayı oluşan ışık frekansı değişimi gözleminden bu kadar hikaye çıkarılabilen astronomi bilimini hayretle takip ediyorum . İnsanları başka gezegene gidip yerleşeceğiz masalına da bu hikayeler sayesinde inandırıp. Dünyanın hunharca yok edilmesine göz yumması sağlanıyor .
@almanduku904324 күн бұрын
Doğru
@bulutsuzgecem5 ай бұрын
İnsanoğlu Warp motoru gibi uzay zamanı bükebilecek konsept ulaşım araçlarını gerçeğe dönüştüremedikçe derin uzaya ulaşamayacak muhtemelen. Warp motoru gibi bir cihaz üretmek için de (yoğun enerji gereksinimi nedeniyle) medeniyet seviyemizin Tip1'i geçmesi hatta belki Tip2 seviyesinde olması gerekiyor. Kısacası, ileride o yüzlerce ışık yılı uzaklıktaki yaşanabilir ötegezegenlere elbet ulaşılacaktır. Ama çoook ileride:) (Şöyle yüzlerce yıl hatta belki binlerce yıl ileride).
@karpoth5 ай бұрын
Evet bir gün gerçekten ışık yılı mesafeleri aşacak bir teknoloji geliştirebiliriz. Ancak bunu, bütün ilkel duygulardan,hastalıklardan arınmış, yüzlerce yıl yaşayabilen, süper zeki bir insan modeli yapabilir.(Fringe dizisindeki gözcüler gibi. İzlemediysen tavsiye ederim.) Yani şu an yeryüzündeki insan, on bin yıl geçse de o kadar ileriye gidemez.
@emreeea784 ай бұрын
İnsanoğlu uzauın%98ini asla bilemeyecek, zmaan mefhumundan dolayı ışık hızına ulaşmak fizik kurallarına aykırı centauriye gitmek bile 100 yıl 😂😂😂
@almanduku904324 күн бұрын
@@emreeea78 mesele doğru bir çizgi hattında gitmek değil. Adam uzayı üst üste katlayıp yol alan bir vasıtadan bahsediyor. Muhtemelen anlamamışsın.
@melihguney16 күн бұрын
@@emreeea78fizik kurallarına aykırı değil. Einsteinın kanunu duran bir cismi ışık hızina ulaştırmak için geçerli. Hali hazırda hızlanmış bir cisim için farklı senaryolar geçerli olabilir. Ya da uzaydaki yoğunluk farkları, galaksilerin hareketleri sonucu değiştirebilir
@leagueofshortts5 ай бұрын
videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum çok teşekkür ederiz
@esrakavalc32725 ай бұрын
bu yıldız ve gezegeni ilk defa Selçuk Topal hocanın kitabında tanımıştım. O sebeple hep ilgimi çekmiştir. Bu videodaki bilgileri genel hatları ile biliyordum ancak Doppler kısmı zihin açma yönünde de çok bilgilendirici oldu.
@emreisavideoları5 ай бұрын
Çok kaliteli ve etkileyici bir video olmuş başarılar
@okanebihorac69675 ай бұрын
Çok uzak değilmiş, 4 yıl boyunca hiç durmadan saniyede 300 bin km hızda gidilmesi gerekli sadece😊😊
@Vitrivus5 ай бұрын
Peki, hiç durmadan 4 yıl boyunca saniyede ortalama 300 bin km hızda giden biri için ne kadar zaman geçmiş oluyor?
@Sadettin415 ай бұрын
@@Vitrivussıfır
@medyateknikproduksiyon27705 ай бұрын
Vardığınız gezegen de 4 yıl geçmiş olur
@emreeea785 ай бұрын
@@medyateknikproduksiyon2770 hyr 4 yıl değil, orada zaman farklı
@mustafa810434 ай бұрын
@@emreeea78Gezegenin yaydığı ışığı uzaklığına bağlı.4 yıl önceki halini görüyoruz.Uzay gemisi oraya indikten 4 yıl sonra ilk bilgiler dünyaya ulaşacak.
@trendsosyalmedya5 ай бұрын
Satürn veya jupiter'in uydularina gidip orda yasam aramak daha mantikli degilmi günümüz imkanlari ile gidilebiliyorken
@Shaivea5 ай бұрын
Tam emin olmamakla birlikte patlamalar ve zehirli gazların fazla olması sebebiyle oraya gitmiyoruz.
@Aysheee345 ай бұрын
Sayısız Galaksi… Sayısız Galaksilerde Sayısız Yıldız… Sayısız Yıldızlarda Sayısız Gezegen… Sadece Dünya’da Yaşam Olması Akıl Alır Gibi Değil. Mutlaka Bir Gün Hücreli Canlılar Keşfedilecektir Diye Düşünüyorum 💭
@bookernash5 ай бұрын
Ok 😂😂
@osmanduman23365 ай бұрын
Bencede bir şeyler var
@hknssi4 ай бұрын
Marsta vardı zaten
@GaziBandy-b3w4 ай бұрын
Dünya gibi uyuz bir yerde hayat varsa uzayın her yerinde hayat vardır... işin gerçeği dünyada hayat olması mantıksız
@hknssi4 ай бұрын
@@GaziBandy-b3w Dunya uzayda bir mucevher uzayin her yeri cehennem gibi
@mustafaozturk364722 күн бұрын
Yaşadığımız gezegenin kıymetini bilsek daha iyi değilmi? Bir kaçtane idiyotun dünyayı yönetmesinden yok o gezegenemi gitsek yok bu gezegenemi gitsek..Sanki mahalledeki ev değişiminden bahsediyoruz..
@alialibeyoglu75325 ай бұрын
Ben M tipi yıldızlarda yaşam olabileceğini düşünmüyorum. Fakat çoğu türde videolar gördüğüm zaman bu tarz M tipi yıldızların gezegenleri yaşama uygun olabilir diyorlar. Siz de belirtmişsiniz. Tidely locked mevzusu ve m tipi yıldızların solar flare olayının çok daha güçlü olmasını kimse hesaba katmıyor. Nereye baksam M tipi yıldızlarda gösteriyorlar yaşanabilir mi diye. Fakat yıldızların yapılarına bakınca K tipi yıldızların yaşam için en optimum olduğunu söylüyorlar. Keza bizimki gibi G tipi yıldızda da olması oldukça mümkün. Fakat F tipi yildizlar hakkında bilgim yok. Peki bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz? Varsa K tipi yıldızlarda ya da G tipi yıldızlarda keşfedilen bir öte gezegen var mıdır? Varsa bizleri bilgilendirebilir misiniz ?
@Bilalhsak12 күн бұрын
K için kepler 442 var gercekten yaşanılabilir olabilir ama 1.200 ışık yılı uzakta
@alialibeyoglu753212 күн бұрын
@@Bilalhsak 107 Piscium felan var yakınlarda 25 ışık yılı civarında. Benim bildiğim daha parlak oldukları için M tipi gibi net göremiyorlar gezegenleri. Ama M tipi gerçekten de ekstrem objeler yaşam için.
@Bilalhsak12 күн бұрын
@@alialibeyoglu7532 yani söyle bişeyde var yaşam oluşturabileek şeylere sahip ir ötegezegeni bulsak bile her gezegenin oluşum e yaşama hazırlanma dönemi farklı oluyor dünyadan örnek mesela cok uzun süre yaşamın oluşabilecegi biyer değildi gel gör ki bulugumuz yerin bu zaman diliminde olması cok daha büyük ihtimal yani nadirliğin arasında nadirliği bulmak gerekiyor
@gorunurbilim69627 күн бұрын
Kardeşim çok güzel bir konuya değinmişsin. Dediğin gibi M tipi cüce yıldızların etrafındaki gezegenler kütle çekim kilidi yüzünden hep bir tarafı aydın diğer tarafı karanlıkta kalıyor. Fakat bu da göreceli. Gezegen yıldızına yakın değilse ve kütlesi fazla ise tidally locked olmayabilir. Bunun üzerinde de duruluyor. K tipi turuncu yıldızların da gerçekten yaşama en uygun yıldız adayları olacağını düşünüyorum. Solar Flare olayına gelince, örneğin Proxima Centauri b gezegeninin dünya gibi bir manyetosferi varsa, kendisini bu yıldız fırtınalarından koruyabilir. Zira diğerleri için de geçerli. Kepler-22b gezegeni var. F tipi anakol bir yıldızın yörüngesinde ve yaşanılabilir kuşağında. Umarım gelişmiş keşif yöntemleri ile daha da fazlası keşfedilebilir. Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu göreve başladığında bu konuyla ilgilenecek.
@alialibeyoglu75326 күн бұрын
@gorunurbilim6962 ben yaşanabilir bölge olarak geçen goldie lock zone kısmının M tipi yıldıza çok yakın olması gerektiği ve bu alanda olan bütün gezegenlerin kütle çekim kilidine maruz kalacağını okumuştum. Aksi bir görüş varsa gerçekten öğrenmek isterim önereceğiniz bir kaynak varsa. Çünkü çok merak ediyorum bu konuyu. Özellikle bu aralar ciddi çalışma yürütülüyor bu konuda. Proxima Centauri B için de manyetosferi var evet fakat bizim gibi güneş fırtınaların yüzlerce kat fazlasına maruz kaldıkları için o manyetik alan ne kadar koruyabilir bundan emin değilim. K tipi konusunda hemfikir durumdayız. Gezegenler kendi yörüngeleri etrafında dönebilir. Yıldız M tipi gibi agresif değil. G tipinden biraz daha agresif. Ömrü 75 milyar yıla kadar çıkabiliyor. Mevcut durumunu koruma konusunda daha stabil. F tipinde ise bence neden olmasın diyebilirim. Ama F tipinin ömrü daha kısa olduğu için canlılık oluşsa bile ilerleyebilir mi ondan emin değilim. Yoksa biz insanlık olarak dünya benzeri bir F tipi yıldız yörüngesindeki gezegende olsak varlığımızı sorunsuzca milyonlarca yıl sürdürebiliriz diye düşünüyorum.
@Davut.Alişan4 ай бұрын
Su anki en hizli uzay aracı ile 50 bin yıl sürer gitmek. Diyelimki bir kablo ile dunya ile proxima arasinda lamba cektik .dunyada şartele basinca proximada 4 yil sonra lamba yanar .
@eneserdemis22754 ай бұрын
seni cehaleti cüheyla, lamba çekip şaltere bastığında o elektrik hızı olur. Işık hızı başka birşey
@neco77304 ай бұрын
Dostum uzay aracı ile ışık hızı aynı değil eğer tuhaf bilgi edinmek istiyorsan evren genişlemektedir evrenin yaratılışından bugüne kadar güneşin ışığı varmadı daha genişleyen noktaya
@almanduku904324 күн бұрын
Işık hızıyla kablodaki akımın hızı aynı mı daye?
@DemirAliKhan8 күн бұрын
şu an orada gördüğümüz görüntü 4 yıl önceki görüntüdür, ışık hızı bu ..
@obili69585 ай бұрын
Transit değil de Doppler yöntemi kullanıldığını düşününce aklıma ilk gelen şey, düşünüldüğünden daha düşük kütleli 1'den fazla gezegen aynı etkiyi oluşturabilir mi ? Yani 1'den fazla gezegen olmasına rağmen biz bunu tek gezegen olarak algılıyor olabilir miyiz ? Eğer bu mümkünse diğer çıkarımların da fos çıkması kaçınılmaz. Yine de görece yakınlarda bir yerlerde yaşanılabilir bir gezegen olması fena olmaz hani :)
@Astrapera5 ай бұрын
Aslında zaten yapılan gözlemlere göre Proxima Centauri'nin etrafında 1 değil, keşfi onaylanmış 2 tane gezegen var. :) Hatta Proxima c gezegeninin de olduğu düşünülüyor ama varlığı hâlâ tartışmalı. :)
@obili69585 ай бұрын
@@Astrapera Bu durumda benim fizik bilgimi çok aşan yöntemlerle bu ayrım yapılabiliyor demek ki .
@Garabetho5 ай бұрын
Proxima B gezegeninin yıldızının sadece 1 tane gezegeni olduğunu nereden anlıyoruz? Ya 3 tane ise...
@CooLBassThe4 ай бұрын
dostum gerçekten çok beğendim yaptığın videoyu eline sağlık
@aykutbali79315 ай бұрын
ELİNE SAĞLIK 👍👍
@sunguroglu985 ай бұрын
Hep derim, en kaliteli kanalsınız.
@orxanabbasov4965Ай бұрын
Güneş sistemimiz 5 kuruş böyüklüyünde olsaydı eğer, galaksimiz amerika kıtası büyüklüğünde olardı
@ozcan20224 ай бұрын
Çok yakındaymış. Burnumuzun dibi. En iyisi oraya göçelim.
@Yurttabarışdünyadadabarış2 ай бұрын
İnsanlar önce bir biriyle savaşmasın da sonra bakarız devamına 😊
@ozanozanozanozanozan5 ай бұрын
Peki yıldızda gözlemlenen bu değişimin sebebi olarak 2 ayrı gezegenin kütle çekimleri olmadığını nasıl anlıyoruz da tek gezegen diyebiliyoruz?
@nihatalbay70565 ай бұрын
Emeğine sağlık kardeşim
@atinaninoglou5 ай бұрын
Lütfen artık şöyle bilim videolarının altına, dinle bağlantılı yorumlar yapmasanız ne güzel olur 😂 Böyle videolar izleyip ufkunuzu azıcık geliştirebilirsiniz 😢
@ismailhakkıakın63Ай бұрын
ALLAHın mükemmel sistemi işte ne güzel kusursuzca: )
@8bitlikadam9203 ай бұрын
Bilimin ve bilginin ışığında yürüyenler kurtaracak Dünya'yı.
@metinyass14062 ай бұрын
Eline emeğine sağlık güzel insan
@serhatoruc26565 ай бұрын
Akşama uyku ilacı 🎉
@Yamomoaa5 ай бұрын
Kesinlikle
@metehangokturk96964 ай бұрын
Arkadasim güzel bir Video hazirlamisin tesekkürler, yanliz 1:12 de Isik hizindan bahsederken, Isigin bir yilda 9,5 milyar Km katettigini söylemen lazim cogu insanlar bu konulari ( Astrophysik ) bilmiyor.
@pixelein5 ай бұрын
Devamı ne zaman?
@Kalessins5 ай бұрын
Eline sağlık.
@ondtsn195615 күн бұрын
Proxıma b (Meton) mavi safir denizlerle kaplı bir gezgen olup o yıldıza varıldığında dünya gibi mavi renkte göklerde görülüyor..Bknz: BEYOND THE LIGHT BARRIER
@bulentmacka105613 күн бұрын
4 ışık yılı sadece değildir evrenin büyüklüğüne göre küçük ancak bizim için çok büyük bir mesafedir ve ulaşılması imkansızdır en azından günümüz teknolojisiyle
@goekhanmeseАй бұрын
Sadece 4 isik yili nedir abi. 40 trilyon kilometreden bahsediyon. Biz daha bakkala ekmek alamaya gidemiyoruz :D
@serdaryediler10 күн бұрын
Merhabalar, kisa ve oz bir soru soracağım..proxima yildizi, supernova evresini tamamlamış, ustelik 2 ya da 3 lu yildiz sistemi oldugu kesin olarak belli değilken, oyle oldugu varsayilirsa;ki bu gezegenlerde yasam ihtimalini, henuz eveimlesemeden iyice düşürecektir; hayat varsa bile, supernova dan sonra arda kalan bir hayat olmus mudur? Bence mantikli olan, proxima yildizi, supernova evresinden once hayat vermisken suan icin yok etmis diyebiliriz.. tipki bizim gunes ile yasayacagimiz kader gibi...
@landonricketts215 ай бұрын
Titan hakkında da video yapar mısınız
@Hazerfen5 ай бұрын
Kütle çekim kilidi sonucu yerleşim alanları kısıtlı olmakla birlikte iklimin acımasız çalkantılı olacağını düşünüyorum. Sıcak ve soğuk hava dalgalarının birleşmesi çok sıkıntı ya😅 Eline sağlık üstad zevkle izledim.
@ahmetmahfuz51185 ай бұрын
Allah'ın yaratması böyle yüce kudretlidir. Hepsinin ortaksız tek sahibidir rahman.
@kahkahabendenyana5 ай бұрын
Valla ne güzel bulmuşsunuz olayin bug'unu. Biz ardimizi yirtalim bir seyleri anlayabilmek icin, siz belirli bir kalip cümle var onu yazin is bitsin. Subhanallah kardes.
@ahmetmahfuz51185 ай бұрын
@@kahkahabendenyana hadron çarpıştırıcısını tek başına mı yaptın yoksa
@mehmetgulseven97365 ай бұрын
hacı abi sana zahmet bir de söylesene proxima b de müslümanlar kıbleyi neye göre alıyor. aaa yoksa oraya ayrı peygamber ayrı kitap mı gönderildi.Ya da Oradaki müslüman hac için 4 ışık yılı geçip buraya gelip mi hacı olacak nasıl olacak
@mehmetgulseven97365 ай бұрын
@@ahmetmahfuz5118 dur onunda bug'ı var şüphesiz aklı veren de Allah .ohhhh yavrum bee
@aqilnovruzov82165 ай бұрын
@@mehmetgulseven9736 dimi, cahillik işte
@hakanshamil2245 ай бұрын
3 Cisim Problemi dizisini izlemeden bu video izlenir emeğine sağlık
@almanduku904324 күн бұрын
Güzel anlatım olmuş ben beğendim. Başka bir gezegende başka canlıların olması bizi bu kadar neden ilgilendiriyor onu pek anlamıyorum. Dünyayı neden terk etme isteği var onu da anlamış değilim. Son olarak da yer değiştirince ölümsüz filan mı oluyoruz yani. Neticede gene öleceğiz.
@mogolkagan64375 ай бұрын
Bir gezegende bence bütün şartlar elversede örneğin oksijen,su ,manyetik alan, sıcaklık şartlar tam olsada orada yaşam olacağı anlamina gelmez
@Khabibconorzıplatıyor5 ай бұрын
Senin bu yaptığın şovenizm canlılık illa bunlarla olacak ile değil mesela dünya ilk oluştuğunda oksijen yoktu ve sonrada tepkimelerle oksijen oluşunca sadece adaptasyon yapanlar hayatta kaldı yani oksijen aslında zehirli bı gazdır yani sen dünyaya bakarak bunlar yaşam diyon başka bi gezegende CO2 yada radyasyona adapte olmuş canlılar olabirli kaynak: Carl sagan
@Via5635 ай бұрын
Ohh bee sonunda yeni video gelmiş
@Zarathustra-Postmodern5 ай бұрын
Diline sağlık dayı ❤🧿
@Nebuleanic5 ай бұрын
Yaşanabilir olduğundan emin misin çünkü bence olmayabilir yani mars veya venüs gibi ya da daha kaotik bir yapıda olabilir ki kütleçekim kitlenmesi altında olduğunu biliyoruz yani daha uzaklara Trappist-1 gibi etrafında fazlasıyla gezegen olan sistemlere göz atmak daha makuldur bana göre
@gosterilmeyenler10185 ай бұрын
bu yıldız , ya aynı salınımı, kendisinden daha uzakta olup ta daha büyük kütleli bir gezegen yüzünden yapıyorsa... bunun olmadığını nereden anlayacağız?
@Kara_Sahin5 ай бұрын
İnsanlara umut pompalıyorlar yıllardan beri. Bir insanın uzun aylar uzay yolculuğuna dayanması mümkün değil iken hala yaşam, yaşanılası, hayat var bla bla. Valla milyar dolarlar dönen sektörde bende para kaybetmiyim diye umut pompalarım sürekli
@everesturkey2 ай бұрын
Ortada buluşalım, bu şekilde mesafe yarıya iner 😊
@Yadmrew5 ай бұрын
Evrenin en güzel kanalı ❤🇹🇷 Kemal Abim ❤
@alitalsk87955 ай бұрын
e ne duruyoruz o zaman? hayydi ya da aslında şimdilik sadece sorbil'imi şeyapalım bilemedim
@cihanyildiz51124 ай бұрын
Emeğinize sağlık başarılar diliyorum
@muhammetalisolak5 ай бұрын
Çok güzel bir video olmuş abi ellerine sağlık
@gokturkkk5 ай бұрын
Oraya gidebilirmiyiz bilememde ordan buraya gelmiş olma ihtimalimiz bi hayli yüksek
@mertkorkmaz87265 ай бұрын
Video çok güzel ellerine sağlık ama kulaklık ile dinlerken ağız için gelen seslerden ve mikrofon patlamalarından kulaklarım ağrıdı maalesef. Bu konuda biraz daha geliştirme yapabilirsen eğer çok sevinirim.
@kadirkoclardan10684 ай бұрын
On numara ❤❤❤
@HikmetOsmanpaşaoğlu5 ай бұрын
esikiden bize en yakın gezegen ay sanardım😀tüm hayatım bir yalanmış😞videoyu izlerken🎥beynim gitti🧠nefesim kesildi🫁kalbim durdu🫀
@norteyontten5 ай бұрын
Çok güzel video teşekkürler astrapera.
@askelipos72275 ай бұрын
Özletti kendini dostum
@ondtsn195615 күн бұрын
Proxima Cenaturi gezegenlerinde yaşam olduğunu Elizabeth Klarer kitabında aktarır....Bilgi için: BEYOND THE LIGHT BARRIER
@ehuehue90005 ай бұрын
Çok başarılı. Kutlarım. ❤
@koraypalaz42295 ай бұрын
Harika sunum, müzik çekim seslendirme❤
@maariiachii27 күн бұрын
peki bu yıldız milyonlarca ışık yılı önce sönmüş olsa ışığı ancak bize ulaşmış olmuyor mu
@iremmetin375015 күн бұрын
bugünki teknoloji ile gidip gelmemiz 800 milyon yıl sürüyor. bayağı yakınmış.
@horuxs9 күн бұрын
Olay gitmek degil olay cok hizli giderken gezegene yaklaşırken durabilmek 😂
@gokselkaraoglu20363 ай бұрын
11:25 yanlış bilgi. Gezegen yıldızın önünden geçerken yıldızın ışığını kesiyor. Gezegen böyle keşfediliyor.
@Astrapera3 ай бұрын
Ooo "yanlış bilgi"ciler gelmiş yine. Hoş geldiniz. Bahsettiğiniz transit yöntemini bu kanalda defalarca anlattık. Bu konuda web sitemizde de detaylı yazılar mevcut. Ama Proxima Centauri b transit yöntemi ile değil, videoda anlattığımız gibi radial velocity yöntemiyle keşfedildi. Bir yanlışlık yok. Ötegezegenleri tespit etmek için kullanılan çok sayıda yöntem var. Siz sadece transit yöntemini biliyorsunuz diye diğerleri yanlış olmuyor.
@AstronomiGozlemi3 ай бұрын
@@Astraperaabi şimdi gezegen düz dürbünle keşfedimiyomuydu
@Koktug5 ай бұрын
Ali Imran 83 “Hâlâ Allah’ın dininden gayrısını mı arıyorlar? Oysa ki göklerde ve yerde kim varsa / şuurlular ister istemez O’na teslim olmuşlardır ve yalnız O’na döndürüleceklerdir.”
@ilyasozturk9215 ай бұрын
İleride ışınlanma teknolojisi bulunursa belki olabilir. Yillar once cep telefonu veya kablosuz ve görüntülü dünyanın öbür ucu ile görüşecelsin denilseydi kac kişi inanırdı?
@ahmetbesikci64295 ай бұрын
2016 yılına kadar dünyaya en yakın yıldızın hangisi olduğu bilinmiyor muydu.. eğer öyleyse belki de proxima yıldızından daha yakın bir yıldız da var olamaz mı..🤔
@Madinanrz5 ай бұрын
Yaşana bilir bir gezegen olsa demek ki orasinin sahibi verdir ama soru karanlik bölgede nasil yaratiklar oluşmuştur ? Yer ve su canlisi gibi aydinlik ve karanlik canlisi. 😮😊
@ozgurklc16425 ай бұрын
Emeğinize sağlık takipteyiz
@marioBROOKHAVEN5 ай бұрын
james webb teleskobuna ne oldu? yaşanabilir gezegenleri keşfediyordu hani. Doğru dürüst haberi yok 🙄🙄🙄
@guldenbalkiskam97924 ай бұрын
Abi 2025 yılında hangi gezegenler gökyüzünde görülebilicek videosu gelsin
@yucelkaracar96504 ай бұрын
Sadece 4 ışık yılı derken 1460 gün az mı yani
@YasinErdogan-y9u4 ай бұрын
Çok kardesim isik hızını kesfedemedik kesfetseydik bile 4 yıl ust uste ışık hızıyla gitmemiz için çok fazla zamanimiz var
@almanduku904324 күн бұрын
Mesele sadece yıl da değil, o hıza ulaşmak
@mustafaerdogan80705 ай бұрын
Ben bu videoyu hype etmişim ;umarım iyi bir yapmıştırım.
@sananesananebe87235 ай бұрын
ırs 13 bilgisi var mı?
@mehmetkemalpolat54725 ай бұрын
Reklamı uzattın videoyu yarıda kestim. Reklam izlememek için youtube premium alıyoruz ntam videonun ortasında reklam giriyor.
@mustafaun1534 ай бұрын
Sadece 4 ışık yılı ama binlerce sene sürecek bir seyahat.
@antea986515 күн бұрын
Gezegeni olmayan yıldız var mı varsa bu yıldızların başı boş şekilde dolaşma ihtimali ne olur
@Kral...25 күн бұрын
*baya yakınmış en hızlı uzay aracıyla maximum hızla gidersek 20 bin yılda varırız*
@promaxximumtuncay39745 ай бұрын
Sen bize sanki sorbil reklam yaptim be kankam
@heraldofdisaster3322Ай бұрын
e bir sonraki video ötegezegene gitmek olmadı ben bavulları topladım gitmeyi bekliyordum bir sonraki video dendiği için
@kadirdoktorolmakistiyor52775 ай бұрын
"sadece 4 ışık yılı uzaklıkta" ev pazarlamaya çalışan emlakçı.😅
@andromeda6533 ай бұрын
evet, belki torunlarımızın torunları o gezegenlere gidebilecek belkide....
@fatihyilmaz41575 ай бұрын
Emeğinize Sağlık...
@ismailhakkıakın63Ай бұрын
ALLAHın mükemmel sistemi işte kusursuzca☝️ Elhamdülillahi RABBIL âlemin, âlemleri yoktan var eden ALLAHa şükürler olsun❤️☝️
@Umbrella_Corporation_official29 күн бұрын
😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣
@ismailhakkıakın6329 күн бұрын
@vladimir_Ilyich_lenin. Hayırdır komik olan nedir bu kadar güldün.? Olanı söyledim ben sen pişmiş kelle gibi gülüyorsun anlayamadım.?
@omer47105 ай бұрын
Teşekkürler
@ali_baba065 ай бұрын
oh be cok yakınmış 4 ışık yılı iyi iyi
@Hallodeno5 ай бұрын
Sen şimdi böyle anlatınca aklıma şu geldi; Belki de on binlerce yıl önce, evi yok olmaya başlamış atalarımız, bizi buraya göndermiştir…
@neco77304 ай бұрын
Uyurken bismillah çek rüyada korkuturlar adamı sen rüyadasın heralde
@ibrahimbocoglu86084 ай бұрын
BU OLAĞANÜSTÜ GEZEGEN'E SEVGİLERLE... SEVGİLERİMLE SAYGILARIMLA
@aliveli-bv1jd5 ай бұрын
Teşekkürler🙏
@zubzango5 ай бұрын
Trisolarianlılar mı?
@Bailey-k6c5 ай бұрын
Kısa ve sade bir anlatım biçimi daha uygun olur. Bu kadar lafı döndürmeye, dolaştırmaya gerek var mı? İçeriği anlatmaya kalksam ve bunu bir video haline dönüştürsem, videonun uzunluğu maksimum 7 dakika olur. Küçük bir tavsiye.
@norteyontten5 ай бұрын
gayet güzel anlatmış çocuk belgeseli mi bu
@Bailey-k6c5 ай бұрын
@@norteyontten Benim zamanım kıymetli. Boşa geçirecek ve dolaylı anlatımlar dinleyecek halim yok. Sen istediğin yap. Beni alakadar etmez.
@almanduku904324 күн бұрын
@@Bailey-k6c hızlandır o hâlde.
@elnarhsnov8305 ай бұрын
Avatar filminde insanların gittiği gezegen
@emrahklc12354 ай бұрын
Ziyaretciler sirius dan gelecek teknolojiye sahiptiler. Eger bir yerlerde yaşam ariyorsak. Antik hikayelerin dogrulugu tartisilir belki ama bakmamiz gereken yer orasidir.
@neco77304 ай бұрын
Tarıg yıldızına ve şira yıldızına bakıyor heykeller