Sizi Sabancı yaz okulunda tanımıştım hocam iyi ki de tanımışım videolarınız devamını bekliyoruz 😊
@ecekilerci6 ай бұрын
Teşekkürler 🙏
@enesyildiz47663 ай бұрын
Hocam merhaba, sizin vereceğiniz cevap benim için gerçekten çok kıymetli olacaktır. Dürüst olmak gerekirse üniversite sınavı ile iyi bir üniversitede iyi bir temel bilim bölümü kazanamadım. Bu süreçte AÖF'den Bilgisayar Programcılığı okudum. DGS ile sayısalda ilk 1500'e girebildim bu sene. Bazı üniversitelerde bilgisayar ya da bilişim mühendisliği bölümleri de tutuyordu. Fakat hedefim olduğu için Konya'da Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünü yazdım. Hedefim tamamen yurt dışına gidebilmek. Tüm süreçleri araştırdım. Yüksek bir GPA, GRE sınavı ve TOEFL puanı, araştırma tecrübeleri ve referans mektupları vb. ilk yıldan bunlara dikkat ederek devam edeceğim. BENİ KORKUTAN DURUM, üniversite sınavındaki Matematik ve Fizik-Kimya kısmını beceremeyen birisi olarak bu süreci nasıl tamamlayacağımı gerçekten bilemiyorum. Açıkçası kendime pek güvenemiyorum. Buradan çıkıp başarılı olabilme şansım var mıdır realist bir şekilde düşünürsek? Saygılarımı sunuyorum, şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
@ecekilerci3 ай бұрын
Merhaba, tabii ki var!! Madem bir hedefin var, korktuğun şeyin üstüne gidip halledeceksin. Matematik derslerine ekstra zaman ayırırsın, internetten kaynak dersler izlersin, özel ders alırsın vs. Ama halledersin! Ayrıca üniversite matematiği test çözmekten çok öte keyifli ve derin. Başarılar diliyorum.
@tr.layinwaiposu2947Ай бұрын
Hocam kimya veya kimya mühendisliği okumaya karar verdim ve üzerinde çalışmak istediğim konular radyoaktivite, kuantum, nükleer tepkimeler vs. Öğretmenim bununla ilgilenen asıl bilimin fizik olduğunu kimyanın yetersiz olabileceğini söyledi. Fizik öğretmeni de sakın okuma aşırı zor bi bölüm çok zor kafayı yersin dedi. Sizce kimyadan devam mı yoksa fiziği zorlayayım mı?
@ecekilerciАй бұрын
Bence fizik ve kimya birlikte çift dal yaparak okuyabileceğin bir üniversite seç. Nükleer mühendisliği gibi bir bölüm de olabilir, biraz araştır. Fizik zor bir bölüm ve sadece gerçekten isteyen ve ilgi duyanların tercih etmesi gereken bir bölüm. İlgi duyduğun konular yakın geleceğin teknolojik yatırımları, o yüzden her ülkede okuyabilirsin. Başarılar diliyorum.
@batuhan84656 ай бұрын
abla kral adamsın
@phy-s0yАй бұрын
Peki Bilkent mi? Koç mu? Boğaziçi mi? Hedefim yükseklerde benim. Yüksek lisans ya da doktora için yurtdışı düşünüyorum ve de orada kalmayı. Sizin fikriniz ne
@ecekilerciАй бұрын
Çok güzel hedefler, üçü de hedeflerin için harika bölümler. Tercih edecek puanı alıp bölümleri gezip kendin karar vermelisin. Başarılar diliyorum.
@phy-s0yАй бұрын
@ 👍👍Tşk⚛️💫📚🌀🖤
@Emir_Özgüven6 ай бұрын
Hocam bende Ege üniversitesinde fizik okumak istiyorum.kendimi sürekli geliştiren biriyim yüksek lisans ve doktora da yapmak istiyorum.sizce ege üniversitesi bunun için iyi bir seçenekmi cevaplarsanız çok sevinirim canım hocam.
@ecekilerci6 ай бұрын
Merhaba, Ege Üniversitesi ile ilgili bir tecrübem yok. Önerim ders programlarını incele, hocaların projelerine, çalışma alanlarına bak, İngilizce eğitimine, Erasmus imkanlarına bak. Bu araştırmadan sonra karar. Burada Anlattıklarım kzbin.info/www/bejne/hmixkJSimdGVhrM lisans sonrası için önemli.
@theartofproblemsolving13866 ай бұрын
Ece hocam peki sizce kaliteli üniversiteler arasından Bilkent, Koç, Sabancı gibi vakıf üniversitelerini mi tercih etmeliyiz yoksa Boğaziçi, Odtü gibi devlet üniversitelerini mi? Vakıf üniversitelerinin labaratuar olanaklarının daha üstün olduğunu düşünüyorum sizce çarpıcı bir fark var mıdır?
@ecekilerci6 ай бұрын
Bölüme göre seçim yapmak daha doğru olur. Ayrıca burslu olman durumunda, bursun şartları vs.
@mca60556 ай бұрын
hocam istanbul üni den mezun olmuşsunuz şuan bi şirkette fln çalışıyor musunuz ya da maaşınız iyi mi fiziği yazmak istiyorum ama iş imkanları ve maaş da önemli benim için siz nasııl iş buldunuz
@ecekilerci6 ай бұрын
Akademi dışında hiç çalışmadım. Bu kariyerle ilgili bunu kzbin.info/www/bejne/f5O8nJtsfs5ki6c ve bunu kzbin.info/www/bejne/iGO1eauCgL6UgMk izleyebilirsin.
@user-pw5ky5vk3y6 ай бұрын
Peki hocam Bilkent fizik mi ODTÜ fizik mi
@theartofproblemsolving13866 ай бұрын
Katıhal fiziği ise bilkent kesinlikle aynen hocanın dediği üzere alanlardan yola çık bence. Ne yapacağını bilmiyorsan da odtü yaz odtüde neredeyse her alanda çalışan akademisyen mevcut.
@theartofproblemsolving13866 ай бұрын
Furkan Öztürk’ün videolarını da izlemeni şiddetle tavsiye ederim tercih yapmadan önce.
@ecekilerci6 ай бұрын
İlgi duyduğun alana göre seçim yapmanı tavsiye edebilirim.
@mmadcaplaughs6 ай бұрын
hocam ben araştırdım biraz ama yeterli gelmedi bilgiler. Fizik okuduktan sonra parçacık fiziği üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. hangi üniversite bunun için daha uygun?
@ecekilerci6 ай бұрын
Merhaba, bir yanıt bulursam yazarım. Ama bu kongre sayfasını program belli olunca inceleyebilirsin tfd40.org sana daha iyi bir fikir verebilir.
@recepeken77226 ай бұрын
Hocam ben bu sene çok fazla çalışmadım ve 45 bin sıralama yaptım ODTÜ fizik 20 binde iyte fizik geliyor ama içime pek sinmedi sıralaması 116bin diye sizce ODTÜ için bir sene daha sınava hazırlanmaya değer mi (seneye kazanacağımı düşünüyorum)
@feynheimer16 ай бұрын
iyte fizik hakkında forumlarda bilgi var aslında bi bak istersen
@recepeken77226 ай бұрын
@@feynheimer1 baktımda elle tutulur bilgi yoktu pek genelde konumu ve ulaşım sıkıntılarından bahsediyorlar
@theartofproblemsolving13866 ай бұрын
@@recepeken7722iyte nin akademisyen kalitesi boğaziçi odtü itü den sonra bir numaralı devlet üniversitesidir. Yurt dışındaki ‘ Technology Institute ‘ kapsamındaki ileri teknoloji ve araştırma merkezlerinden yola çıkılarak kurulmuştur. Akademisyenleri de odtü boğazici vs ile aynı ligdedir fakat üniversite bazında fiziksel imkanları, konumu, şehre uzaklığı göz önünde bulundurmak lazım. Akademik olarak en iyi fizik bölümü tercihi olur o sıralamada.
@ecekilerci6 ай бұрын
Mezuna kalmak ile ilgili genel düşüncem: Mezuna kalmak ya da kalmamak kzbin.info/www/bejne/b3a2ZXeDdtqfr7s İYTE fizik güçlü bir bölüm, o yönden tercih etmeni önerebilirim. Kesin kazanırım diyorsan ODTÜ fizik için bir yıl daha çalışmak, uzun vadede değer.
@ege68226 ай бұрын
Dostum böyle diyorsan yaparsın fakat inan şuan 4 yılı geride bırakıp tekrar üniversiteye başlayacak biri olarak bölümü daha önemli tutuyorum yani üniversite de önemli fakat istediğin bölüm tutuyor hemde güzel bir okulda eğer ki sosyal olanakları fiziki özellikleri de tatmin edici ise gitmeni öneririm illaki yaparsın dediğim gibi fakat bir yıl erken başlayıp istediğin yöne yönelmeye başlayıp çalışırsan çok daha iyi olur ha deseydin ki gazi fizik falan anca diye derdim gitme diye lakin gitmeni tavsiye ederim hazırlık okuyarak başlamanı uzatmadan önce
@insanolacakkul6 ай бұрын
Hocam sizce fizik okuyan biri yan dal olarak mühendislik yapması ileride işe girme sürecinde etkisi olur mu ya da teknoloji şirketlerine başvurma sürecinde mühendislik alanında ilerleyebilir mi ?
@ecekilerci6 ай бұрын
Bence etkisi olur.
@user-uf7sr3hc4u6 ай бұрын
Hocam Hacettepe Fizik Mühendisliği önerir misiniz?
@ecekilerci6 ай бұрын
Öneririm.
@mca60556 ай бұрын
istanbul üniversitesi fizik bölümü için iyi mi siz memnun kaldınız mı idanbul üni yazmayı düşünüuorum da
@ecekilerci6 ай бұрын
Bu yayında kzbin.infotEbhUWxPZzE?feature=share bunu yanıtladım.