Böyle ağaç gövdesi oluştuğunda daha güzel duruyor 🌿
@cicekseverler64493 жыл бұрын
kanalınızı yeni gördüm başarılar dilerim
@1964jungle3 жыл бұрын
Çok teşekkürler 😊
@kadopol3 жыл бұрын
Çok güzel olmuş. Süper
@1964jungle3 жыл бұрын
Teşekkürler. Geliştikçe şekillendirmeye devam edeceğim 😊
@calseakaro1863 жыл бұрын
gövdesini kalınlaştırmak için ne yapıyorsunuz,balkonda kalabiliyor sanırım kaç dereceye kadar balkonda bakılabilir,bunlar büyük küçük fideler de balkonda yaşar mı
@1964jungle3 жыл бұрын
Don ihtimali olmadığı sürece dışarıdalar. Aşırı su sevmiyorlar. Küçüklerde dışarıda. İçeride mutlu olmuyorlar. Yapraklarını döküyorlar.
@mucahidozaykut56533 жыл бұрын
Bana uzun bir dal hediye edildi, bu uzun dalı orta dan ikiye bölsem olurmu ?
@1964jungle3 жыл бұрын
Olur bölebilirsiniz. Kestikten sonra 1 hafta 10 gün kadar yere yerinin kuruması için gölge bir yerde tutup sonra kuru toprağa dikin. Uzun aralıklarla toprağı nemlendirin . Aşırı su sevmez.
@mucahidozaykut56533 жыл бұрын
Bonsai yapımı için Yeşim bitkisi satın alacağımız zaman, dükkanlar a baktığımız da bazı yeşim bitkilerinin yaprakları çok iri ve etli , sizdeki yeşim bitkilerinin yaprakları küçük ve hoş gözüküyor, bu yaprak farklarının sebebi nedir ? Birde bir sorum daha var, piyasa da neden yeşim bitkisi Bonsai bulamıyoruz ?
@1964jungle3 жыл бұрын
Sizin baktığınız crassula ovata türü. Bu portulacaria afra türü. Çiçekçiler genelde ikisine de yeşim bitkisi diyor. Ben yeşim bitkisi satıyorum. Piyasa beni bilmediğinden demek ki 😁
@calseakaro1863 жыл бұрын
@@1964jungle nerde satış yapıyorsunuz
@1964jungle3 жыл бұрын
@@calseakaro186 instagram da aynı isimle hesabım var. Oradan iletişim kuruyor almak isteyenler. Sadece arada üretmiş olduğum fazla bitlileri satıyorum hobime katkı amaçlı. O nedenle bir yerim yok.
Zemin katta oturuyorum, direk güneş yerine gün ışığı aydınlığı alıyor, pencere önünde olur dimi ?
@1964jungle3 жыл бұрын
Olur. Sulama da aşırıya kaçmayın. Mümkün olduğu zamanlarda gündüz pencere dışına koyabilirseniz daha sağlıklı olur.
@mucahidozaykut56533 жыл бұрын
@@1964jungle çok teşekkür ederim
@Muhendis_Burak3 жыл бұрын
merhaba Feriha hanım, benim birkaç sorum olacak bu tür, diğer bonsai ağaçları gibi çok hassas bir tür değil anladığım kadarıyla bir skulent türü doğru mu? suyu sevmiyor dediniz diğer bonsai ağaçları mesela çin karaağacı , yeşil ardıç gibi ağaçları hergün sulamanız gerek diyorlar. başlamak istiyorum diğer ağaçlara para verip bir hafta içinde kurutmaya vicdanım elvermez. dediğiniz gibi bu tür ile başlasam ve seyahat etmem gerekiyor bazen üç dört gün bakamayacağım haliyle bu bitki dayanır mı? Ve son sorum da şu diğer bonsai bitkilerinin yerlerini değiştirsem veya seyahat ile gittiğim yere onu da götrsem bu sefer yer ve iklim değişikliğinden ölür mü ? Uzun oldu Affınıza sığınarak, biligilendirirseniz çok memnun olurum. İyi günler.
@1964jungle3 жыл бұрын
Merhaba evet bu sukulent türü bitki olduğu için susuzluğa dayanıklıdır. 1 hafta 10 gün bile sulanmasa ölmez. Yeni başlıyorsanız kesinlikle hassas türlerle başlamanızı önermem. Sığ bir kapta bakıldığı için sulama çok önemlidir. Diğer türleri kaybetme olasılığınız çok fazla. Kendiniz bonsai yapmak üzere büyük saksıda 1_2 tür ile çalışma yapabilirsiniz. Bu şekilde türleri tanır ihtiyaçlarını anlarsınız. Portulacaria türü almak isterseniz yardımcı olabilirim 😊
@Muhendis_Burak3 жыл бұрын
@@1964jungle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. evet almak isterim.
@1964jungle3 жыл бұрын
@@Muhendis_Burak Aynı isimle instagram hesabım var. Dilerseniz mesaj bölümünden ulaşabilirsiniz 😊
@guvenguvenc26703 жыл бұрын
Bu mevsim budama yapabilirmiyim acaba?
@1964jungle3 жыл бұрын
Yapabilirsiniz ama aşırıya kaçmayın. Şekil verecekseniz bir kaç dal kesin. Bir süre onların iyileşmeleri için bekleyin. Sonra bir kaç dal daha kesin. Tek seferde kuvetli budama iyi olmaz. Bitkinin gücünü tüketir.