Grazie del tutorial è molto importante. Sapere come inserire le diverse testine , e complimenti per la stupenda spigola amico mio 👍un saluto dal tuo nuovo amico dall’Italia 🤝🤝🤝
@gb_luring6 күн бұрын
Thank you 🙏
@fishingmediterraneo14176 күн бұрын
@ 🤝🤝🤝
@basilislessis44554 күн бұрын
Γιώργο καλησπερα..ιδανικο σετ γραμαρια καλαμι -νημα-fluoro πιο ειναι για σενα για λαβράκια
@basilislessis44554 күн бұрын
Σε σιλικονες παντα
@gb_luring4 күн бұрын
@ Καλησπέρα Βασίλη η ερώτηση σου δύσκολα μπορεί να απαντηθεί μέσα από ένα σχόλιο. Θα προσπαθήσω όμως να σε βοηθήσω έστω και από εδω.. Γενικά έχω ψαρέψει πάρα πολλά καλάμια με σιλικόνες... άλλα πανάκριβα από το πάνω ράφι και άλλα πολύ οικονομικά. Οπότε έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα γενικά ως προς το μήκος καλαμιών, το POWER το C.W. που με βόλεψαν περισσότερο ψαρεύοντας σιλικόνες και βάση αυτών των εμπειριών θα σου μιλήσω. Ας ξεκινήσουμε με το μήκος. Το μήκος που επιλέγω είναι από 2.30 μέτρα μέχρι και 2.65 μέτρα max. Το POWER που επιλέγω στα καλάμιοα είναι MEDIUM LIGHT ή MEDIUM ανάλογα την εταιρία γιατί αυτά από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρουν λιγάκι.. Το C.W. τώρα είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί κάθε εταιρεία γράφει τα δικά της... οπότε μόνο αν ψαρέψεις ένα καλάμι μπορείς να καταλάβεις ακριβώς από πόσα γραμμάρια νιώθει μέχρι πόσα μπορεί να φτάσει, δηλαδή το Best Lure Weight. Σε γενικές γραμμές κοιτάω να είναι 5-20γρ ή 7-28γρ εκεί μέσα. Δ΄ραση καλαμιού επιλέγω να είναι FAST ή EXTRA FAST. Αυτή η δράση μου δίνει πολύ πιο γρήγορα την πληροφορία που χρειάζομαι όταν ψαρεύω σιλικόνεςόπως είναι το πάτωμα της σιλικόνης αλλά και τα ύπουλα-ανεπαίσθητα χτυπήματα-μπουκώματα από τα μεγάλα Λαβράκια. Τώρα μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και η ποιότητα του CARBON. Όσο πιο ποιοτικό είναι το CARBON τόσο πιο οξύ-καθαρή είναι η πληροφορία που παίρνεις ψαρεύοντας σιλικόνες. Υπάρχουν όμως καλάμια που δεν χρειάζεται να δώσεις μία περιουσία για να έχεις τέτοια αίσθηση και καθαρή πληροφορία που μερικές φορές ξεπερνάνε σε αίσθηση καλάμια Ιαπωνέζικα που κοστίζουν ακόμη και τέσσερις φορές πάνω σε κόστος. Για παράδειγμα, τους τελευταίους μήνες ψαρεύω το DRAGON FISHMAKER με μήκος 2.45 μέτρα και C.W. 10-21γρ το οποίο διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας carbon της Ιαπωνικής εταιρείας TORAY. Είναι από τα καλύτερα καλάμια για σιλικόνες που έχω ψαρέψει συνολικά. Έχει τρομερή συμπεριφορά σαν καλάμι και απίστευτη αίσθηση!! Από μηχανισμό χρησιμοποιώ κάποιον σε μέγεθος 2500 ή 3000 ανάλογα την εταιρεία απλά να είναι αργής ταχύτητας ανάκτησης. Δηλαδή να μαζεύει ανά μανιβελιά από 65 μέχρι 75 εκατοστά. Νήμα χρησιμοποιώ μέγεθος 0,8 σε μέτρηση της Ιαπωνικής κλίμακας PE και παράμαλλο 0,28mm σκληρό.
@basilislessis44553 күн бұрын
@@gb_luring Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση.. αυτό το καλαμι της dragon κοίταζα και εγώ αφού το pro guide x 14-35 που έχω αποκτήσει πρόσφατα με έχει κανει να βάλω στην άκρη το yamaga.ψαρευω κερκυρα πελαγικα λαυρακια σε αγρια μέρη αλλά όχι με σιλικονες οπότε θα το δοκιμάσω και έτσι.
@padelis20145 күн бұрын
Καλημέρα φίλε Γιώργο!!! Μια ερώτηση...το σώμα της σιλικόνης στα πόσα γραμμάρια είναι?? Καλή συνέχεια και καλές θάλασσες να έχουμε!!!
@dimitris_anifantis6 күн бұрын
Γιώργη ποτέ χρησιμοποιείς την τριγωνική μολυβοκεφαλη και πότε την στρογγυλή?
@gb_luring6 күн бұрын
@@dimitris_anifantis καλημέρα Δημήτρη. Η στρογγυλή κεφαλή είναι πολύ καλή επιλογή αν θέλουμε να σύρουμε στον βυθό την σιλικόνη. Όταν κάνουμε jerks ή στρογγυλή κάνει την σιλικόνη να πηγαίνει ευθεία δεν της δίνει κίνηση ζικ ζακ. Άρα την χρησιμοποιώ όταν θέλω να ψαρέψω ακριβώς πάνω στον βυθό με πολύ πολύ μικρά σηκώματα της σιλικόνης. Και αυτό το κάνω συνήθως όταν τα λαβράκια δεν είναι πολύ δραστήρια. Την τριγωνική την χρησιμοποιώ όταν τα λαβράκια είναι πιο δραστήρια. Με τον ίδιο τρόπο αλλά με λίγο πιο έντονα jerks. Η τριγωνική δίνει κίνηση ζικ ζακ στην σιλικόνη, κάνοντας χτυπήματα με το καλάμι μας.
@dimitris_anifantis6 күн бұрын
@@gb_luring Γεια σου ρε Γιώργαρε με τις βιντεάρες σου!!! Σ ευχαριστώ πολύ φιλαράκι για την απάντηση. Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!!!