Bu basit yöntemi FİDELERE uygulayın, kafanız rahat etsin II fide üretimi evde fide yetiştiriciliği

  Рет қаралды 14,004

Doğal Düşün TV

Doğal Düşün TV

Күн бұрын

Fide üretirken, hiç aklınıza gelmeyen, ancak toprağa aldığınız zaman karşılaşabileceğiniz bazı sorunları, basit bir yöntemle nasıl ortadan kaldıracağınızı anlatmaya çalışacağım.
Daha fazla fide üretim videosu için;
Fideyi öldüren hatalar: • SAKIN YAPMAYIN Fideyi ...
Fide büyütmek için ne yapmalı: • FİDEM büyüsün diyorsan...
Fide için aştın değerinde tavsiyeler: • FİDE üretenler MUTLAKA...
A'dan Z'ye fide üretimi: • FİDE ÜRETİMİ NASIL YAP...
Fide üretimi sırasında farklı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunların bir kısmını gözümüzle görebilme şansımız var. Mesela yaprakların sararması, fidelerin boya kaçması veya herhangi bir nedenden dolayı gözümüzle görebileceğimiz birçok sorunu anlayabiliyoruz. Ancak fidelerimiz gözümüze çok güzel görünse de, bir takım sorunlar oluşmuş ise, bunları toprağa aldığınız zaman karşınıza çıkacağı için, şu an hiçbir şekilde bunlarla ilgili bir düşünceniz oluşmuyor. Bir takım ufak tefek uygulamalarla toprağa aldığımız zaman karşımıza çıkma ihtimali olan sorunları, fide üretirken baştan bertaraf etme şansımız var. Bitkilerin de insanlar gibi savunma sistemi vardır. Dışarıdan gelebilecek herhangi bir mikroba karşı savunma sistemi tetikte olursa, her zaman bu mikroplardan kurtulma şansımız olabilir. Fidemiz üretim sırasında herhangi bir patojenle karşılaşmadığı zaman, savunma sistemi tetiklenmeyecek ve belki de toprağa aldığımız zaman yoğun bir saldırı karşısında şaşkına uğrayacaktır. Bu nedenle fidelerimizin savunma sistemini tetikleyecek, tam olarak söyleyemesek bile, bağışıklık sistemini üst seviyelere çıkartabilecek bir uygulama anlatmak istiyorum. Anlatacağım bu uygulamanın temelinde; aspirin içerisindeki salisilik asidin, bitkinin savunma sistemini tetikleyerek, sanki dışarıdan bir patojen saldırısı varmış gibi diri ve uyanık olması yatıyor. Sevgili arkadaşlar; kanala abone olmadıysanız, lütfen abone olun. Bildirim zillerini açın ki; bundan sonra sezon içerisinde atacağımız önemli videolardan haberiniz olsun. Ayrıca videoların altına yorum yapıp, paylaşırsanız çok seviniriz.
Kaldığımız yerden devam edecek olursak, aspirini bitkilerimizde uygulamak için, şu ölçüleri kullanabiliriz. 1 litre suya çeyrek aspirin hesabını yaparsak, bir bütün aspirini 4 litre suda eriterek, sadece yapraklara, toprağa değil, yapraklardan 15 20 günde bir kullanarak, bu uygulamada çok başarılı sonuçlar elde edebiliriz. Bu uygulamada, aspirin yerine söğüt çayı kullanabiliriz miyiz diye soracak olursak. Evet söğüt çayı içinde salisilik asit var. Ancak, ne oranda olduğunu bilemeyiz. Az kullandığımız zaman işe yaramayacaktır, çok fazla kullandığımız zaman ise, başka sorunları ortaya çıkartacaktır.
Salisilik asidi, bir çok uygulamada kullanmıştık, özellikle aspirin içerisinde yoğun bir şekilde olduğunu anlatmıştık. İsterseniz eczanelerde poşetler içerisinde, sadece Salisilik asit satılır. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hazırladığımız bu aspirinli suyu fidelerimizin üretim döneminde ve özellikle toprağa almadan birkaç gün önce yaparsak çok faydalı olur. Bir videonun da sonuna geldik, kimsenin sizi doğal düşünmekten alıkoymasına izin vermeyin sağlıklı kalın sağlıcakla kalın.
fide üretimi nasıl yapılır, tohum, fide, tohum çimlendirme, yerli tohum, doğal tohum, organik tohum, viyol, tohum üretimi, fide sulama, fide gübreleme, Pembe domates, biber fidesi, domates fidesi nasıl yapılır, fide yetiştiriciliği, tohum ekimi, tohum ekimi nasıl yapılır, fide üretimi, hızlı tohum çimlendirme, evde fide yetiştiriciliği, tohum çimlendirme nasıl yapılır, fide ne zaman yetiştirilir, organik fide yetiştiriciliği, domates fidesi, biber fidesi yetiştirme

Пікірлер: 58
@JOHNDEERE-X9
@JOHNDEERE-X9 Жыл бұрын
Değerli bilgiler için minnettarız üstad. Allah razı olsun. Aynı bilgileri başka kanaldan duysam, inanın uygulamam. Ama Murat Hocam olunca, gözü kapalı uyguluyorum. Güven meselesi. ❤❤🤩🤩🥳🥳. Sevgiler Murat Hocam.
Жыл бұрын
Allah sizden de razı olsun
@mustafaozkan5149
@mustafaozkan5149 Жыл бұрын
Videolarınızı tekrar tekrar izliyorum uygulamaya çalışacağım canavar domates gübresi yapıyorum MANİSA dan selamlar 🙏
@ikizlerciftligi
@ikizlerciftligi Жыл бұрын
açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler elinize kolunuza emeğinize nefesinize sağlık sevgili abicim
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@birseyyah1699
@birseyyah1699 Жыл бұрын
Cimlendirme ile ilgili bir sorum olacaktı.Nigde bölgesindeyim tohum yeni elime ulaştığı için yeni diktim hiçbir bilgim yok.Sadece tohumu bir kapta toprağa diktim üstünü strecleyip üstüne delikler açtım.Burdan sonrasını anlamış değilim. 1-Tohumları nerede muhafaza etmeliyim banyo 25-30 derece sıcak oluyor oraya koymalı mıyım? 2-Cimlendikten sonra bir 15 gün sonra strec filmi çıkarıp güneş alan bir yere mi koyacağım ve sulama yapmalı mıyım? 3-Sasirtma işlemi yapıp başka kaba dikecegim ama evin yine güneş alan bir bölgesine mi koyayım yoksa balkonda akşama kadar güneş hava alıp geceleri mi eve alayım? 4-Benim çok güneş alan pencerem var o taraftan güneş doğuyor ama oraya koyduğum çiçeklerimin yaprakları yanıyor hani çok güneş alan yere koyun diyorsunuz ama bu sefer cimlendirdigim bitkilerin yaprakları yanmaz mi? 5-Kimisi çiçek açana kadar su verilmez diyor kimisi arada su ver diyor bu filizlendirme aşamasında suyu nasıl hangi araliklarda vermeliyim?
@AycanMutfakta
@AycanMutfakta Жыл бұрын
Bıkmadan 3 kere üst üste izledim gerçekten hiç bir ayrıntıyı kaçırmamak için
Жыл бұрын
Teşekkür ederim. İnşallah faydalı olmuştur.
@AycanMutfakta
@AycanMutfakta Жыл бұрын
@ kesinlikle olacak diye düşünüyorum komşum banada beklerim
@emreeren893
@emreeren893 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık hocam. Sayenizde ilk başladığımdan bu yana çok fark var arada.
Жыл бұрын
Rica ederim. O sizin olaya titizlikle yaklaşmanızdan olmuştum, ben sadece bildiklerimi aktarıyorum.
@ebruozcan5919
@ebruozcan5919 Жыл бұрын
HOCAM ÇOK TEŞEKKÜRLER, BİLGİLERİNİZDEN ÇOK FAYDALANDIM.
@aylaaltunkaynak1110
@aylaaltunkaynak1110 Жыл бұрын
Bilgiler güzel saksılarda paket toprak kullanarak yetiştirmek istiorum ek olarak toprağa katmam gerekenler nelerdir yada birşey katmamakmı lazım bilgilendirirseniz sevinirim(domates biber salatalık fidesi büyütüorum ufak çaplı kendim ektim)
@sezgintufan6027
@sezgintufan6027 Жыл бұрын
Murat bey domateslere kükürt attım. biber, patlıcan ve hıyarada atabilirmiyim. Kükürt 20 derecenin üstünde çalışmıyormuş. izmirde gece ortalama sıcaklık 20 derece uygulama yapayımmı. aamayada atabilirmiyim. selamlar.
@sezgintufan6027
@sezgintufan6027 Жыл бұрын
asma yazmak istemiştim😂
@sametustun869
@sametustun869 Жыл бұрын
Hocam bu yöntem sadece domates için geçerli değil dimi tüm fidelerde uygulayabiliriz. Veya tersten sorayım uygulanmaması gereken fide var mı? Saygılar.
@SELCUKYO
@SELCUKYO Жыл бұрын
Murat abi bir çok videonu izledim çok çok bilgilendim teşekkürler Şimdi bütün hobicilerin merak ettiği sorularım olacak cevaplar iseniz bir çok kişi memnun olacaktır benim gibi Tohumdan çimlendirdigimiz BİBER,DOMATES,HIYAR,KABAK,BAMYA Kısaca her şey normal gittiğini var sayarsak kaç gün sonra bahçemize dikim yaparız Bunu bilir isek ona göre sebzelerin tohum çimlendirme işlemini yaparız Bir çok hobici tohum dikecek tutuyor acele ediyor bütün sebze tohumlarını birlikte aynı gün dikiyor hata yapıyoruz Şunu biliyoruzki bütün sebzelerin fideden bahçeye dikim zamanı toprak ısındığı için hepsinin aynı sayılır Önemli olan tohum çimlendirme ile bahçeye dikim arasındaki zaman biber, domates,hıyar,kabak,bamya bunlar için cevaplar mısınız lütfen.
Жыл бұрын
Rica ederim. Öncelikle kabak ve bamya fide yapmayın, fideleri toprağa ne zaman alıyorsanız o zaman tohumdan yerlerine ekin. Aslında fidelerin gelişimi farklı zamanlarda olur. Ancak, ortam sıcaklığı yüksekse, hemen hemen aynı zamanda, toprağa dikecek hale gelir. Mesela patlıcan ve biber geç geliştiği ve çimlenmesi çok zor olduğu farzedilir ve domatesten bir iki hafta önce ekilmesi tavsiye edilir. Hatalı bir yaklaşımdır. Patlıcan ve b,ber, doğru toprak sıcaklığında kısa sürede çimlenir. Fide haline gelmesi de, domatesten bir kaç gün sonra denilebilir. Soğuk ortamda biber ve patlıcan yürümez, domates nispeten daha hızlı büyür. Ama ortam sıcaklığı istediği orandaysa, 55 günde domates fide oluyorsa, patlıcan 60 günde olur. Fide videolarında sürekli anlatmaya çalışıyorum, tohum çimlendirme ve fide büyütme için en önemli şey ortam sıcaklığıdır.
@SELCUKYO
@SELCUKYO Жыл бұрын
@ teşekkürler abim sağolasın
@kubragunayd
@kubragunayd Жыл бұрын
Merhaba domates fideler ekti balkonunda balkonun camekanlı dün su vermisdim bugün bakdim sulu toprak köyü renkte ama yaprakları sararmaya ve solmaya başlamış çok fazla güneş görmüyor ondan olabilirmi ne yapmayalım.
@hulya7984
@hulya7984 Жыл бұрын
Video için çok teşekkürler Murat bey.
Жыл бұрын
Rica ederim
@akkiz564
@akkiz564 Жыл бұрын
Hocam bu aspirin kürü salatalik ve diğer fideler için gecerlimidir? Teşekkür ederim
@omeryanik6434
@omeryanik6434 Жыл бұрын
Aspirinli suyu köke doksek sıkıntı olurmu hocam
@Tamer87712
@Tamer87712 11 ай бұрын
Beş dakikalık videonun konusuna 3:37'de girip konuyu iki dakikada bitirmişsiniz. Bence yanlış bir uygulama. Başlık ne ise konuya onunla girmenizi tavsiye ederim.
@NevinShelly
@NevinShelly Жыл бұрын
Bibere vede domatese kurutulmuş yumurta vermek iyi değil diye duydum ne kadar doğrudur teşekkür ederim.
Жыл бұрын
Hangi mantık çerçevesinde söylendiğine bağlı. Yumurta kabuğunu, domatesin dibine koyarsanız, diyelim toz haline getirmediniz, çözünmesi ve kalsiyumun ortaya çıkması çok uzun sürer ve çiçek burnu çürüklüğüne faydası olmaz. Bu açıdan söyleniyorsa, doğrudur. Ancak, şu an dikim yerlerini hazırlayıp, olası dikilecek yerlere, toz yumurta kabuğu koysak ve zamanı gelince domatesi diksek, işimize yarar.
@nursenduman427
@nursenduman427 Жыл бұрын
Emeğinize sağlık 🙏🙏🙏
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@orxanoxan4865
@orxanoxan4865 Жыл бұрын
salam hocam tarlada domates dikiminden sonra hangi gubreler uygulanmali bilgisini anlatirdiz
Жыл бұрын
O konudaki video aklımda, zamanı gelsin, en detaylısını yapacağım.
@orxanoxan4865
@orxanoxan4865 Жыл бұрын
@ tesekkurler hocam
Жыл бұрын
@@orxanoxan4865 Rica ederim
@orxanoxan4865
@orxanoxan4865 Жыл бұрын
@ hocam domates fideleri 3 haftalik oldu yaprakdan combi gubre versem olur?
Жыл бұрын
@@orxanoxan4865 şaşırtma yapacaksan, bekle ama yapmayacağım diyorsan, başlayabilirisin
@adal2264
@adal2264 Жыл бұрын
Hocam bu aylar mantar hastalıkların başladığı zamanlar , aspirin uygulaması mantar hastalıklarıda baskılar mı.
Жыл бұрын
Mantar için kullanılabilecek çok daha etkili ürünler var. Ama, güçlü bitki mantara karşı koyabileceği tezi üzerinden gidersek, aspirin destek olur. Ama peynir altı suyu veya doğru uygulamayla süt-su karışımı, çok daha etkilidir.
@osmanylmaz6255
@osmanylmaz6255 Жыл бұрын
Hocam fidelerimiz yeni yeni çimlendi bu işleme başlayalım mi yani
Жыл бұрын
Biraz kendini göstersin mesela 4 yaprak olunca, çok fazla değil, şöyle fıslarsak yeter... Daha sonra devam edebiliriz.
@eminezengin6514
@eminezengin6514 Жыл бұрын
👏👏👏👏
@basribasri4933
@basribasri4933 Жыл бұрын
👍
@betulkaratas5372
@betulkaratas5372 5 ай бұрын
😊
@morpheus1054
@morpheus1054 Жыл бұрын
çok ağır ve dolaylı anlatıyorsun aga be :) yani merakla videolarını açıyoruz ama daha asıl konuyu bile öğrenemeden bayıyor kapatıyoruz. yinede emeğe saygı teşekkürler
@ardaveyusuf6167
@ardaveyusuf6167 Жыл бұрын
Tırnakların da ne güzelmiş abi 😂😂 hangi kuaförde yaptırıyorsun, söyle de bütün hanım arkadaşlara önereyim 😂😂😂😂 tırnaklara bak beeee. Helal olsun ama cinsel yönelimini istediğin gibi yaşıyorsun 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@Totti.54
@Totti.54 Жыл бұрын
😼☝
Жыл бұрын
Teşekkür ederim
@omerseven98
@omerseven98 Жыл бұрын
Ya arkadas bizim anlayacagimiz dilden konus cikiyosun 5 dakikalik video cekiyosun ne anlatiyosun sen bile anlamiyosun iki suslu kelimeyle kanalima abone olun diyosun ne anlattin neyine abone oliyim
Жыл бұрын
Anlattıklarımdan bir şey anlamıyorsan, sen abone falan olma... İki Türkçe kelimeyi bir araya getiremeyenler var, onlarla iyi anlaşırsın.
@omerseven98
@omerseven98 Жыл бұрын
@ ulan zubuk uc kurus para icin takla atma sen kimsin sana abone oliyim once insan larla adam gibi diyalog kur
Жыл бұрын
@@omerseven98 Yürü git. Sen önce insanlarla adam gibi diyalog kurmayı öğren. Kimin feyk hesabıysan artık. Abone olmayacakmış, çok da lazımdım.
@omerseven98
@omerseven98 Жыл бұрын
@ bak aslanim oyle feyk hesap falan nediyosun adam ol trolluk yapma gecimini yutuba baglamis sark kurnazi
Жыл бұрын
@@omerseven98 Trollük yapanın kim olduğu belli. Ben ortadayım, ismim belli, resmim belli... Ama senin kim olduğun belli bile değil. Beğenmedin mi, bir daha izlemezsin olur biter. Binlerce insan seyrediyor ve beğenmeyen yazmıyor, bir daha seyretmiyor. Bu kadar basit. Olayı bu kadar uzattığına göre, kimin işinin trollük olduğu belli. Geçimin youtube bağlamışmışım. Diyelim ki öyle... Sana ne.
@hasanmemis9882
@hasanmemis9882 Жыл бұрын
Bak 2. 22 dakikada videoyu durdurdum ve bu yazıyı yazıyorum 2.22 dakika oldu hàlà konuya girmedin lafı çok uzatıyorsun.. Gerisini izlemeyeceğim
Жыл бұрын
İzlemek veya izlememek sizin tercihiniz. 2.22'ye kadar, bir şey alamadıysanız, bence benim sorunum değil, biraz kendinize bakın derim. Bu zaman zarfında, selamlama konuşması dışında, fideleri yetiştirirken, gözünüze hoş gelse de, yaptığınız hatalardan dolayı, toprakta sorun yaşayacağınızı anlatıyoruz. Bitkinin bağışıklık sisteminin neden önemli olduğunu anlatıyoruz ve bağışıklık sisteminde yaşanacak sorunların sezon sonuna kadar size sorun çıkartacağını anlatıyoruz.. Nedenler/niçinler ve bu konular sizin için önemli değilse, yalan yanlış bilgi veren ama uzatmayan kanallar var. Al bunu suyun içine koy fideye at diyor. Soruyor musunuz 'neden kardeşim. ne oluyor sonuçta, nasıl bir etki yapıyor' vb gibi... Yok, sizin için kısa olsun ama doğru olmasın önemliyse, benim yapabileceğim bir şey yok. Ben burada, olayların nedenlerini ve niçinlerini anlatıyorum, size gerçekten hangi yönde faydası var onu anlatmaya çalışıyoruz. Gerisini izlemiyormuşsunuz, siz kaybedersiniz.
@sayimealan3841
@sayimealan3841 Жыл бұрын
Çok güzel anlatıyor ağzina saglik
Жыл бұрын
@@sayimealan3841 Teşekkür ederim
Hamur Mayası Tohumları Deli Gibi Coşturuyor🌱Tohumlar Hemen Fide Olacak🌱Doğal Tohum Kaplama
4:10
Ziraat mühendisi & Tarım Danışmanı
Рет қаралды 172 М.
Я сделала самое маленькое в мире мороженое!
00:43
Кушать Хочу
Рет қаралды 4,3 МЛН
How it feels when u walk through first class
00:52
Adam W
Рет қаралды 20 МЛН
TOHUMLARI NEREDE ÇİMLENDİRELİM I TOHUM ÇİMLENDİRME KAPLARI
14:18
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 20 М.
Ölü Çilek Nasıl Kurtarılır II çilek yetiştiriciliği
8:05
Doğal Düşün TV
Рет қаралды 10 М.
Fide yaparken acele etmeyin , bu hataları yapmayın
4:21
Organik Yaşam
Рет қаралды 18 М.
BAHÇE SERA - KONTRÜLLÜ FİDE YETİŞTİRİCİLİĞİ
33:09
ÇİFTÇİ TV
Рет қаралды 103 М.
Tohum İçin Karışım Hazırlama ve Tohum Ekimi
16:38
Beykoz Doğal Fide
Рет қаралды 6 М.
Fide Karışımı Hazırlama / Tohum Ekme
33:21
Eryaman Çiftliği
Рет қаралды 164 М.
Fide Şaşırtma Nasıl Yapılır?
23:20
Eryaman Çiftliği
Рет қаралды 122 М.