Bunlar Gerçek Hayatta Ne İşimize Yarayacak? Diyalektik Materyalizm (1)

  Рет қаралды 57,400

BSM

BSM

Күн бұрын

Materyalizm alışverişe ve mala mülke düşkün olmak mıdır? İnsanlık tarih boyunca değişmedi mi? Böyle gelmiş böyle mi gider? Felsefe gerçek hayatta ne işimize yarar? Post modern felsefe, metafizik ve liberalizmin ilgisi nedir?
Bize siyasetle uğraşma diyenler kendileri neden uğraşıyorlar? Neden bize sürekli idealist felsefeyi sıkıştırmaya çalışıyorlar?
Hepsi ve daha fazlası Teferruat'ın bu bölümünde.
İkinci kısım: • Diyalektik Materyalizm...
Ayrıcalıklardan yararlanmak ve BSMTV'yi büyütmemize destek olmak için kanalımıza katılın:
/ @bsmkolektif

Пікірлер: 119
@mahirbaltac5103
@mahirbaltac5103 Жыл бұрын
“Diyalektik materyalizmin en yalın haliyle anlatımını nerede bulurum” derken karşıma sen çıktın hocam. İyi ki çıktın, yüreğine emeğine sağlık. Bu felsefenin oluşma aşamalarıyla ilgili verdiğin kaynaklar için ayrıca teşekkür ederim.
@lele-id7fm
@lele-id7fm 2 жыл бұрын
Abim hiç bilmeyen adamlar için yapsanız keşke şu videoları. Bin tane şey anlattın hepsini tek tek araştırıp bilmeyen adamın bu videoyu anlama ihtimali yok. Anlatmayı bilmiyorsun kusura bakma. Her şeyi anlatmak yerine bir kaç şeyi iyi ve özetleyerek karşıya geçirmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler video için ama işime yaramadı
@arllyda
@arllyda 8 ай бұрын
Bu kanala geldiysen günümüz gençlerinin bir çoğu gibi serbest piyasadaki rekabet ortamını anlatıp felsefeden anladığını sanan bir tip değilsindir. Gerçi aradan bir yıl geçmiş şimdi büyük ihtimalle kendini geliştirmişsindir ama hâlâ temel kavramlara hakim değilsen felsefe 101 kitabını okuyabilirsin.
@quantumfluctuations1
@quantumfluctuations1 4 жыл бұрын
Süperdi teşekkürler.
@yurtseverevren
@yurtseverevren 4 жыл бұрын
Örneğin Deniz Gezmiş idealist değil materyalistti.
@sibelyasar5311
@sibelyasar5311 3 жыл бұрын
Çok güzel anlatmışsınız :)
@mahmutsar3304
@mahmutsar3304 3 жыл бұрын
Saygılar hocam
@burkankaya2811
@burkankaya2811 3 жыл бұрын
hocam matrix filmi hakkında ne düşünüyorsunuz bunuda söylermisiniz
@Kingkong-gw9kh
@Kingkong-gw9kh 3 жыл бұрын
Güzel bir film,bir septik teorinin yani rüya ve hologram argümanının filme yansıtılmış hali içinde diyalektikten tutun felsefenin çoğu konusunu işliyor
@ceydaboluk7419
@ceydaboluk7419 3 жыл бұрын
düsünceler deneyimden gelir diyor locke
@pasam6007
@pasam6007 3 жыл бұрын
Fikirlerin deneyimden nasıl geldiğini tanıtlamaya ilk girişen Locke olmuştur . Locke , bütün fikirlerin deneyimden geldiğini ve bize , fikirlerimizin yalnız deneyimin verdiğini gösterdi . İlk masa fikri , insana , daha masa olmadan önce gelmiştir , çünkü , o deneyiyle , daha önce de bir ağaç kütüğünün ya da taşı masa gibi kullanıyordu. ( Felsefenin Başlangıç İlkeleri , s.94 ) Daha anlaşılır olması için paylaşıyorum .
@muratsahin9334
@muratsahin9334 3 жыл бұрын
Kant'a ne dicen hacı abi o zaman ? doğuştan var olan bilgilerimiz nerden geliyor ??
@ozgurkaplan490
@ozgurkaplan490 3 жыл бұрын
Thales dediğiniz,Empedokles,Empedokles dediginiz de Herakleitos tur ...
@srdrkryl
@srdrkryl 3 жыл бұрын
Thales 4 element içinde tahtayı unutmuş. :)
@caglartufekci85
@caglartufekci85 4 жыл бұрын
Ohh! Nihayet yeni bölüm! Bu gece yatmadan önce günlük Diyalektik Materyalizm dozumu alıp huzur içinde uyuyacağım.
@genosse_mauser3149
@genosse_mauser3149 4 жыл бұрын
Başlık 100/100 Sertaç hocanın yeni saçı 100/100
@erenkaraoglu
@erenkaraoglu 4 жыл бұрын
Hocam 4:29 dan itibaren bahsettiğiniz ana tözler; su, hava, ateş, toprak Thales'in değildir, Empodokles'in, Karşıtlıkların birliğinin oluşturduğu varlığın oluşumu hakkında düşünce Empodokles'in değil, Heraklitos'un düşüncesidir.
@bsmkolektif
@bsmkolektif 3 жыл бұрын
Ne dört element ne de zıtların birlikte var olması tek bir filozofa aittir. Dolayısıyla tahtanın yanması örneği Thales'e aittir, dostluk ve nefret örneği de Empedokles'e. Oradaki vurgu da "bilim felsefesi" içindeki yeridir.
@erenkaraoglu
@erenkaraoglu 3 жыл бұрын
@@bsmkolektif Dört unsurun sevgi ile nefret tözü ile birlestigini ve ayrildigini sayan Empedoklesdir. Ayrıca tahtanin yanmasinin periyodik gözleminin Heraklitos yapiyor ve bunu logos sayesinde anlar.
@bozaydan
@bozaydan 3 жыл бұрын
@@bsmkolektif Thales her şeyin özü "su"dur der. Yanlış yaptığınızı kabul etseniz ve düzeltseniz daha iyi olur. Eren'in dediği gibi, toprak, hava, su ve ateş Empedokles'indir.
@filizozkan9367
@filizozkan9367 3 жыл бұрын
@@bsmkolektif hepimiz kandırıldık
@teyfikaykutyasar2216
@teyfikaykutyasar2216 2 жыл бұрын
Bu nasıl bi Kanal izleyicilerin kalitesi üst düzey
@berakoc8556
@berakoc8556 3 жыл бұрын
Çok değerli bir iş yapıyorsunuz. Umarım bunun meyvelerini yakın bir zamanda toplarsınız.
@azemsevgili4419
@azemsevgili4419 4 жыл бұрын
O kadar dolu ki gündemimiz filozoflar ve felsefe ile yalnızca aşırı ilgili olanlar ve okulunu okuyanlar ilgilenebiliyor. Aslında herkesin felsefe ile ilgilenmesi, kavramlar ve anlamları ile ilgili kafa yormalası bence elzemdir. İnsanlarımız artık anlamaya değil algılamaya çalışıyor. Çoğu zaman da gerçekten anlamak yerine algılarının elverdiğince hüküm sürüyorlar. Birbirimizi anlamaktan uzaklaştıkça sorunlar büyüyecek ve geri dönülmez şekilde yanlış bilinecek...
@fikridonertas5671
@fikridonertas5671 3 жыл бұрын
Çok ķarışıklaşma yarattığı için. Anlamak zorlaşıyor. Meseleyi ; ideal izim ve materyalizm vede metafizik yöntem ile diyalektik yöntem ile karşıtlıkları marks ' a bağlı kalarak çok sade , çok basit bir dille verebilseydiniz daha kavratılış gösterebilirdi.
@canozcan1503
@canozcan1503 4 жыл бұрын
tarihsel materyalizm'de gelirmi☺💕 emeğinize sağlık
@selmatatar4360
@selmatatar4360 4 жыл бұрын
Hocam lutfen devam edin bu videolara. Her filozofu ve yasadigi donemi ayri ayri ele alip anlatmak mumkun mu acaba? Boyle videolarin devaminin gelmesini diliyorum. Saygilar, sevgiler
@ulaskeskin6307
@ulaskeskin6307 4 жыл бұрын
Evet bir video da öğrenilecek bir şey değilmiş biraz daha öğreneyim ben bunu ahshahs
@user-qy6mn6oj2b
@user-qy6mn6oj2b 4 жыл бұрын
Hegel’in hiç bir zaman “Tez-Antitez-Sentez” üçleme kavramını kullanmadığını da ekleyelim..
@nihalatsz9281
@nihalatsz9281 3 жыл бұрын
Bir zahmet kullanmasın amk bu üçlemeyi kullanan diyalektiğe yeni tez getiren,hegel ve marksın içinden geçip bu tez’e antitez getiremeyen radikal sol tarafından sürü psikolojisi ile saldırılan karl popper dedemdir.
@evrenvarol4771
@evrenvarol4771 4 жыл бұрын
Ardı ardına üç kere izledim, bilginize ve emeğinize sağlık Sertaç yoldaşım, selamlarımla...
@kareem4154
@kareem4154 4 жыл бұрын
Hocam gömlek yakışmış.
@gecceseyri
@gecceseyri 4 жыл бұрын
Metafizik yöntemsizliğin birinci ilkesi şöyle özetlenebilir sanırım: böyle gelmiş böyle gidercilik
@knockout9216
@knockout9216 4 жыл бұрын
Hocam quantum fiziği ile diyalektik materyalizm hakkında video çekmenizi bekliyorum. Karl Marx yanıldı mı?
@nazmyucetepe1952
@nazmyucetepe1952 3 жыл бұрын
aksine kuantum fiziğindeki gözlemler diyalektik materyalizmi tanıtlamaz mı? Bir durağanlık sabitlik yoktur. Sürekli değişkenlik vardır kuantum fiziğinde heisenberg belirsizlik ilkesi gibi, elektronun belli bir kesin aha şurda diyebileceğimiz bir konumu yoktur, ya da bir parçacığın aynı anda iki yerde olabilmesini ele alırsak yine Marx'ın diyalektiğinin neresiyle çelişir ki bu. Aksine metafiziğin çürütülmesine yarar bu bulgular. Diyalektik her şeyin sürekli bir değişimde olduğunu ve asla sabit olmadığını söyler ve parçacıkların da belli bir sabitliği yoktur bi yerde olabilir veya aynı anda iki yerde olabilir.ya da ışığı ele alalım hem parçacık hem dalgadır. Metafizik biçimde düşünseydik. Işığın ya parçacık ya da dalga olması gerekirdi bi şey nasıl hem o hem o olabilir? Diyalektik düşünce biçimiyle olur.Yaşam ve ölüm örneği de verilebilir buna insan yaşamı sırasında sadece canlı mıdır? Sadece canlılık mı vardır? Metafiziğe göre evet bir şey ya canlıdır ya ölüdür arasında bir yerde olamaz. Fakat diyalektik biçimde düşünürsek; İnsanın yaşamı boyunca ölüm ve yaşamı arasında bir çelişki vardır her gün milyonlarca hücresi ölür. Yerine yenisi oluşturulur. Ölümle yaşam arasındaki bir çelişkidir. Ve bu çelişki sonunda ölümün galip geldiği bir sonuçla çözülür artık insan hücrelerini yenileyemeyecek seviyede yaşamın yerini ölüme bırakınca biz bunu ölüm olarak adlandırırz fakat bu da kesin ve yanlış bir tanımdır. İnsanı ölü olarak tanımladığımızda hala içinde yaşam barındıran yerler vardır bu anlık bi olay değildir tam olarak. Hem nicel bir süreçtir hem de anlık nitel bir değişimdir. Bu ilkelerin hiçbirini kuantum mekaniği yanlışlamaz aksine diyalektik materyalizmin her şeyin sürekli bir değişimde olduğu ilkesini tanıtlar.
@kayrakaankoksal4631
@kayrakaankoksal4631 4 жыл бұрын
Hocam çok güzel anlatmışsınız ağzınıza ve bilginize sağlık
@azadliqazadliq2887
@azadliqazadliq2887 3 жыл бұрын
kanali yeni keşfettim kulağima farkli özgür iyi sesler geliyor
@sdal4926
@sdal4926 4 жыл бұрын
İlk defa denk geldim ilgimi çekti seyrettim. Fakat konuşan kimdir nasıl bir arkaplanı var hiçbir bilgi yok. Bir site adı buldum orada da bilgi yok. Konuşan kişi kim bu kanalı kimler yönetiyor birşeyler yazsanız iyi olur.
@inalemek4965
@inalemek4965 4 жыл бұрын
Ne önemi var ki? Bundan sonraki videoda da değinildiği gibi mesele kişisel değil ki bakış kişisel olsun...Yani, bunları kim anlatırsa anlatsın, kanalı kim yönetirse yönetsin, yapılan iş doğru ve yararlıysa, bu gerçek değişmez ki... Anlatan değil anlatılan önemli olan. "Anlatılan senin hikayen"se, gerisi "teferruat"tır!
@sdal4926
@sdal4926 4 жыл бұрын
@@inalemek4965 Yapılan iş yanlış demiyorum. Konuşan kişi kimdir?Konuyla ilgisi nedir?vb bilgileri görmek istiyorum.kısa bir tanıtım.
@Sierra0Maestra
@Sierra0Maestra 3 жыл бұрын
@@sdal4926 arkadaşımın sözlerine katılsamda şunu söyliyebilirim solcu bir bakış açısı ve ilerici bir bakış açısıyla çalışılıyor ama kim yapıyor :/( bilmem) :D
@ececelen8085
@ececelen8085 3 жыл бұрын
bazı okumamız gereken felsefe kitaplarını yazar mısınız birbirimize kitaplar yazalım hadi
@servanazadi1378
@servanazadi1378 3 жыл бұрын
Boyle buyurdu zerdust "nietzche
@ececelen8085
@ececelen8085 3 жыл бұрын
@@servanazadi1378 okudum
@servanazadi1378
@servanazadi1378 3 жыл бұрын
@@ececelen8085 denemeler
@busrauyulan
@busrauyulan 3 жыл бұрын
Platon devlet, sokrates'in savunması, şölen. Hegel tin, din felsefesi. Aristoteles metafizik. Descartes yöntem bilim.
@barispartal
@barispartal 3 жыл бұрын
Montajı yapan ya da montajı yönlendiren emekçinin dikkatine; öncelikle teşekkür ederim çalışmadan dolayı lâkin öte yandan akışta oldukça hissedilen atlamalar rahatsızlık verici. Arada gereksiz olduğu için kesildiği anlaşılan ifadelerin çokluğu güven sarsıcı.
@bsmkolektif
@bsmkolektif 3 жыл бұрын
Merhaba Barış; Biz bu konuda bir çok deneme yaptık ve işe yarayan yöntemi kullanmaya devam ediyoruz. Böyle bir konuyu hem monotonlaştırmadan, hem de kesmeden anlatmak pek mümkün değil. Hele ki yaşam telaşının yanında bir de bu işe vakit ayırmaya çalışırken. Eleştirini yine de dikkate alacağımızı bilmeni isteriz. Dostlukla
@ysfbaysf3315
@ysfbaysf3315 3 жыл бұрын
İlk yarım saniyeyi izleyince çok sinirlendim. Yine o acıyı hissettim. Bana her şey öğretilmişti halbuki. Küçük dünyamla sınırlıydı her şey. Ne görüyorsam çevremde mutlak doğru oydu. Ezelden beri vardı sanki. Önüme felsefe kitabı koyduklarında bir adamın varlığını sorguladığını gördüm. Bir adamın bilgiyi, doğruyu, yanlışı, ahlakı. Komiğime gidiyordu. Ne vardıki bunlarda bunlar çok basitti. Uzun bir zaman felsefeyle aram böyle olmuştu. Liseye kadar. Delilikti benim için felsefe. Bir adam niye varlık var mıdır diye sorsun ki? Aslında her şeyin bizim hayal gücümüz olduğunu öğrenene kadar tabii. Artık o adamları çok iyi anlıyordum. Onlar o sorularla doğdular. Biz de doğduk aslında ama bize daha bebekken kulağımıza tanrının kim olduğunu söylediler.
@cincancon4482
@cincancon4482 3 жыл бұрын
29 dk hiç usanmadan izledim çok anlamak istedim fakat pek bişey anlamadm
@bsmkolektif
@bsmkolektif 3 жыл бұрын
Merhaba Celal; Önümüzdeki haftalarda bu konuda bir program daha yapacağız sorularını gönderirsen konuyu açmamıza yardımcı olabilir.
@baharteker207
@baharteker207 7 ай бұрын
Ben kanalla yeni tanistim. Hicam in adi soyadi nedir?
@mehmetfatihkarahan2839
@mehmetfatihkarahan2839 2 жыл бұрын
Emeğinize paha biçilmez
@ulaskaya1085
@ulaskaya1085 Жыл бұрын
Thales i yanlış söyledin hocam
@ibrahimguzel2109
@ibrahimguzel2109 3 жыл бұрын
hocam sizinle ayni ideolojide olmasamda argümanlarinizi ogrenmek istiyorum fakat konuyu cok dallandirmadan spesifik olarak anlatsaniz cok memnun olurum
@abantu4742
@abantu4742 4 жыл бұрын
abi çin ve vietnam sosyalizmden uzaklaşıp kapitalizime yakınlaşıyormu ve kuzey kore'de niye iktidar babadan oğlu geçiyor anlamadım
@swetloace6870
@swetloace6870 4 жыл бұрын
Çin ve Vietnam şuan tamamen kapitalist, Sosyalizme yakın sadece Küba var ancak onun bile piyasasının %22si bireylere ait.
@abantu4742
@abantu4742 4 жыл бұрын
@@swetloace6870 peki laos ve kuzey kore nasıl
@swetloace6870
@swetloace6870 4 жыл бұрын
@@abantu4742 Laos kesinlikle sosyalist değil, kuzey kore için ise hangi sosyalizm tanımı üzerinden düşündüğüne bağlı ancak her şekilde düzgün çalışan ne ekonomileri ne yönetimleri var...
@Sierra0Maestra
@Sierra0Maestra 3 жыл бұрын
@@abantu4742 kuzey kore tamamen bakış açısı mesela babadan oğula geçilmesi sosyalizme çok karşı bir durum ancak bir düzen içinde yaşanabikmesi en azından sokakta insan olmamasıda iyi birşey kuzey kore kötü bir ülke olabilir ama bize yapılan propaganda kadar kötü değil
@kgbagent5074
@kgbagent5074 3 жыл бұрын
Alman İdealimzinin kurucusu kimdir acaba ?
@teslimolaninbakhisachisi
@teslimolaninbakhisachisi 11 ай бұрын
hocam hegeli öğrenebileceğimiz bir video veya kanal var mı tavsiye edebileceğiniz? böyle liberal zırvaları tekrarlayan kanallar olmadan. youtube da çok var.
@kubrayilmaz3187
@kubrayilmaz3187 3 жыл бұрын
Berkeley’in Nazım’ın satırlarında nasıl gömüldüğünü de okuyun derim :)
@delphin9867
@delphin9867 3 жыл бұрын
Daha cok videoyo yukleyinn lutffeeennn .....
@tanerbasar7934
@tanerbasar7934 2 жыл бұрын
Başlığı görünce umitlenmistim ama gerçek hayatta ne işe yarayacagini hiç anlayamadım hocam
@eventhorizon303
@eventhorizon303 4 жыл бұрын
Hocam diyalektik düşüncenin günümüz parçacık fiziğine olan yaklaşımı, yorumlaması nedir acaba? Misal kuantum fiziğinde parçacığın gözlemci için hem dalga hem de parçacık gibi davranması ve konumunun tam olarak hesaplanamaması diyalektik felsefe görüşe aykırı mıdır yoksa uyum içinde midir? Bunu karşıtların birliği ile mi açıklar? Ya da ben buna diyalektiğe göre parçacıklar aynı anda böyle davranamaz bunlar uzlaşmaz karşıtlardır, bir parçacığın dalga gibi hareket etmesi için devinime ihtiyacı vardır da diyebilir miyim? Teşekkür ederim.
@besirparlakl3656
@besirparlakl3656 3 жыл бұрын
çok değerli olan bu anlatım için bu alacele neyin nesi.çok hızlı bir konuşma ve anlatım.nedenini çözemedim
@burkankaya2811
@burkankaya2811 3 жыл бұрын
diyalektik kelimesinin anlamını öğrenince .Bilimi kitaplarda aramak geçmişde aramak gibidir. diyesim geldi
@ceydaboluk7419
@ceydaboluk7419 3 жыл бұрын
maddi ve bilimsel olmayan her şeyi askıya alıyor yöntem kitabı önemli fransız materyalizm
@orajcelen6977
@orajcelen6977 2 жыл бұрын
Anlatan kişi kimdir? Kitapları var mı?
@galapagos4154
@galapagos4154 3 жыл бұрын
Abi, konu felsefe diyemi saçı başı dağıttın? Bi tarak vuraydın mübarek 😁😁 Şaka bir yana güzel bir çalışmaydı.
@bsmkolektif
@bsmkolektif 3 жыл бұрын
:)) Hayır aslında çekimden önce tadilat yaptığımız için öyle.
@buyukdevrimci9711
@buyukdevrimci9711 3 жыл бұрын
bu güzel kanala Ergi Deniz Özsoy'u da davet edip güzelce bir evrimi anlatsa ne muhteşem olur.
@samdakikuyu6235
@samdakikuyu6235 3 жыл бұрын
Üzgünüm Burası bir siyaset kanalı bu ne yapacaklarını fazla zannetmiyorum ama Evrim ağacına bunu sorabilirsiniz
@dilanguzel4569
@dilanguzel4569 3 жыл бұрын
Hocam ellerinize sağlık...
@mehmetcakr2784
@mehmetcakr2784 4 жыл бұрын
Hegel konusunda önemli bir yazıyı - kaynak göstererek- buraya bırakalım Kaynak: Terry Pinkard - Hegel "Hegel, hemen hemen bütün eğitimli kişilerin, hakkında bir şey bildiğini düşündüğü düşünürlerden biridir. Onun felsefesi Karl Marx'ın tarih kuramının öncüsüdür ama materyalist Marx'tan farklı olarak Hegel, gerçekliğin sonuçta tinsel olduğunu ve tez-antitez-sentez sürecine göre geliştiğini düşünmesi anlamında idealisttir. Hegel aynı zamanda, Tanrı'nın işi olduğunu, kusursuz olduğunu ve bütün insanlık tarihinin doruk noktası olduğunu öne sürerek Prusya devletini yüceltmiştir. Bütün Prusya yurttaşları bu devlete borçludur ve bu devlet de onlara istediği gibi davranabilir. İddialı bir tavırla Mutlak adını verdiği şeyi yarı gizemli bir biçimde göklere çıkarmasıyla Alman milliyetçiliğinin, otoriterliğinin ve militarizminin gelişmesinde büyük bir rol oynamıştır. İlk paragrafta söylenen her şey, ilk cümle hariç, yanlıştır."
@hataitoksoy262
@hataitoksoy262 2 жыл бұрын
👍👍✊🚩
@ceydaboluk7419
@ceydaboluk7419 3 жыл бұрын
marx ve engel öncesi didro ve descartes
@husnuertekin3765
@husnuertekin3765 3 жыл бұрын
didro okunuşudur sanırım Diderot'un.
@seydunaalamut908
@seydunaalamut908 4 жыл бұрын
hocam ben şimdi Hegel in ilkesiyle Prusya kralının tutumunun ilişkisini anlayamadım
@bsmkolektif
@bsmkolektif 4 жыл бұрын
Sonraki bölümün başında ya da sonunda açmasını söyleyeceğiz. Sıradaki bölümü takip et lütfen. Dostlukla
@ersanbalci1192
@ersanbalci1192 4 жыл бұрын
Gömlek gerçekten güzelmiş, hoca zengin mi :))), Beyefendi filozof mu ?
@muhacir34158
@muhacir34158 3 жыл бұрын
En iyi ve en güzel felsefe İslam'dır.
@lleycll
@lleycll 2 жыл бұрын
1 yıl aradan sonra tekrar izledim ve videoda anlatılanlar hakkında okumalar yapmıs olmam sayesinde videonun düsünsel değerini daha iyi anladım . Pratik alanda mücadele için düşünsel gelisim çabama ilham oldunuz. Gerçekten emeğinize sağlık
@bsmkolektif
@bsmkolektif 2 жыл бұрын
Çok sevindik Eylül. Altta bağlantısını bıraktığım seriyi de izlemeni, takip etmeni öneririz. kzbin.info/aero/PL8NwHA_Ikza1TL5A5jtfaetRuV6UO_NvM
@umut715
@umut715 4 жыл бұрын
yaarım saat konuşup hiçbir şey anlatmamak da size nasip olmuş. Hele metafiziğin 4 temel kategorisi için yaptığınız açıklamaların tutarlı bir yanı yok, düpedüz kaba ve indirgemeci yaklaşımlar bunlar. Marksizmi de böyle anladığınız belli zaten
@bsmkolektif
@bsmkolektif 4 жыл бұрын
Merhaba Umut; Bahsettiğin tutarsızlıkları, kabalıkları ve indirgemecilikleri açarsan biz de söylediklerimizi yeniden değerlendirebiliriz.
@sametkara240
@sametkara240 4 жыл бұрын
Haklısın metafizik konusunda saçmalamış.
@alicantan3616
@alicantan3616 4 жыл бұрын
Bendede hiç olmamış felsefeden soğudum valla bu ne biçim sıkıcı bir anlatım allahım ısınmakiçin fıldır fıldır tutunacak yeni bir dal arıyorum kendime .ölmez sağ kalırsan eğer sizi bilgilendirecem..
@averroes1834
@averroes1834 4 жыл бұрын
@@alicantan3616 fıldır fıldır tutunacak dallar var,mesela din,sen fıldır fıldır tutunurken onlar da ellerini cebinde bir güzel gezdiriyorlar. Sen hakikatin peşinde misin,fıldırlığın mı? ikisi genelde taban tabana zıt olur.
@alicantan3616
@alicantan3616 4 жыл бұрын
Averroes taban tabana zıt olmayada bilir bazen ama ahaha sanana be aa delinin zoruna bak
Diyalektik Materyalizm - 3. Kısım
21:02
BSM
Рет қаралды 13 М.
АЗАРТНИК 4 |СЕЗОН 3 Серия
30:50
Inter Production
Рет қаралды 1 МЛН
Officer Rabbit is so bad. He made Luffy deaf. #funny #supersiblings #comedy
00:18
Funny superhero siblings
Рет қаралды 10 МЛН
Will A Guitar Boat Hold My Weight?
00:20
MrBeast
Рет қаралды 251 МЛН
Hümanizm I İnsanın Anlam Arayışı 09 | Dost TV | 28.09.2022
40:51
Prof. Dr. Halis AYDEMİR
Рет қаралды 4,5 М.
Fransız Devrimi - Teferruat (1)
39:40
BSM
Рет қаралды 29 М.
Kapitalizm, Emek, Sermaye ve Artı Değer: MARX'ın Derdi Neydi?
28:45
Engels ve Bilimde Diyalektik
54:32
soL TV
Рет қаралды 17 М.
Teferruat -  Diyalektik Materyalizm 4
26:04
BSM
Рет қаралды 12 М.
АЗАРТНИК 4 |СЕЗОН 3 Серия
30:50
Inter Production
Рет қаралды 1 МЛН