Filmi bir kez, şu incelemeyi ise en az 30 kez izlemişimdir. Hocanın hitabet yeteneği inanılmaz. Keşke öğrencisi olsaymışım.
@FahreddinOsmanca3 жыл бұрын
Henüz izledim filmi. Arkeoloji öğrencisiyim, benim için tarifsiz bir geniş özet oldu. Dilinize sağlık hocam
@yasemin332083 жыл бұрын
Filmin teması: alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste... Şaka bir yana filmi harika yorumladınız. Hocam filmin içinde az da olsa Hansel ve Gretel varmış gibi hissettim. Anne ve baba iki çocuğundan vazgeciyor ve başka çocuk yapabilecekleri ihtimali olduğundan baba karakteri, doğurgan anneyi bırakıp, çocuklardan kurtuluyordu. Filmde de anne karakteri babaya; çocuklardan birini öldürmelisin, seninle başka çocuklar yapabiliriz tüp bebek bile yapabiliriz demişti. Hikayede cadı oğlanı yemek istemişti, genç kızı bırakmıştı Filmde de oglan çocuğu öldürüp yine kızı hayatta bıraktılar. Ve finalde baba arayan Martin dolaylı yoldan baba sahibi oldu. Baba da tek oğlunun yerine oğul sahibi olmuş oldu
@ns3676 Жыл бұрын
Nevzat Hocanın 34:20' de bahsettiği ayaklara kapanma sahnesinin aynısı Zeki Demirkubuz'un 2015 yılında çektiği Bulantı filminde de yer almaktadir, aynı bakış açısını anlatmak için..
@mumcuogluf4 жыл бұрын
👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽harikaydı hocam👍🏽
@mikailsahin61924 жыл бұрын
Hocam muhteşemsiniz çok teşekkürler
@armancozhan5 жыл бұрын
Şahane... 🍀
@cankara19995 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@necibekonukcu3 жыл бұрын
Hocam, iyi ki varsınız.
@aysetatar5684 Жыл бұрын
arkadaşlar o kadar kişi izlemiş neden beğen tuşuna basmıyorsunuz.
@gulsumsar58033 жыл бұрын
Bu filmi sizden duyup izlemiştim.
@tufankaraday74373 жыл бұрын
Ulan yine döndüm dolaştım bu kuyuya düştüm iyi mi
@klytemnestra3 жыл бұрын
hahaha buradayım bende
@tufankaraday74373 жыл бұрын
@@klytemnestra yakalandın beni yoldaş :)))
@armancozhan5 жыл бұрын
Nevzat Bey, Lantimos’un The Favourite isimli filmini de kanalınızda yorumlamayı düşünüyor musunuz? Psikolojik arka planı oldukça güçlü bir eser ve yorumlarınızı duymak harika olurdu. Sevgiler,selamlar
@proproject3 жыл бұрын
Hocam filmi çok güzel kritik etmişsiniz, seyrederken anlamadığım bir çok nokta aydınlandı ama kafama bir yer takıldı, Martin doktora çocuklarının ve eşinin hastalanacaklarını ve öleceklerini söyledi. Çocuklar hastalandı ama eşine hiç bir şey olmadı. Kızı Kim annesine hastalanacağını söyledikçe annesi tokat attı.
@CultureClubTV3 жыл бұрын
Öylesine söylenmiş bir laf: Annelere dokunmaz "diyonizyak" güç... Öte yandan anneyi de dönüştürdü (Hatırlayın "arkadaşlarıyla" kadının düştüğü durumu).
@proproject3 жыл бұрын
@@CultureClubTV sürekli youtube’ da kanalınız açık, çocuklar bile dyonisos, apollo, sfenkse aşina oldular. Sizi seviyorum 😻
@dünyayolcusu-l6h2 ай бұрын
müthişti
@dünyayolcusu-l6h2 ай бұрын
yine tabii ki
@aysetatar5684 Жыл бұрын
cosmos ve dogville filmlerinde dışarıdan gelen yabancı karakteri orneğinde benzerlik gösteriyor olabilir mi?
@klytemnestra3 жыл бұрын
bu geyiklerde bir şey var hannibal dizisinde de vardı
@handelibaral3 жыл бұрын
Renklendirdiniz, şenlendirdiniz dedikten sonra keşke bilgilendirdiniz demeyi unutmasaydı o hanım.
@idhancer5 жыл бұрын
hocam,geyik sembolunun var mıdır bi hikmeti?Heterodoks inançlarda da çok fazla kullanılıyor sanki.Geyikli dervişler,geyiklı baba...
@CultureClubTV5 жыл бұрын
Geyik bir türlü domestike edilemeyen bir hayvan, kültür ile doğa kesişimini temsilnediyor. Şamanlar veya güçlü Tanrıçalar yaklaşabiliyor sadece, Noel Baba veya Artemis gibi.
@@CultureClubTV bi yaninda geyik bi yaninda aslan olan dervis minyaturu vardı hatirlayabildigimce.
@CultureClubTV5 жыл бұрын
İlker Doğukan Hançer Daha ziyade Tanrıçalar, Tanrılara sonradan geçiyor, Potnia Theron, hayvanların efendiçesinden geçiyor erkeklere. O da bir transformasyon göstergesi.
@CultureClubTV5 жыл бұрын
İlker Doğukan Hançer ama onlar çok daha "yeni", yok demiyorum ben
@ismailsisman17284 жыл бұрын
hocam filmi izledikten sonra Çehov'un Martı oyunuyla çok fazla benzerlikler var gibi düşünmüştüm. Ufak tefek benzerlikler var mı yoksa ben salak mıyım :)