Siis hetkinen, eikös li-ion akuille kuulu aina olla niille tarkoitettu laturi? Miten ihmeessä tuossa normiakun ja li-ion akun välissä voi olla vain mekaaninen rele?
@boatyFI8 ай бұрын
Lyijyakku ja lifepo4-akku voidaan yhdistää niille tarkoitetulla releellä, kun latausvirta tulee moottorilta. Tuo Victron Cyrix Li-Ct on juuri tuohon tarkoitukseen suunniteltu rele. Normaali kaksoisakkurele ei toimisi oikein; se yhdistäisi akut, muttei osaisi erottaa niitä oikealla hetkellä. Sen sijaan lyijyakulle tarkoitettua "älylaturia" ei saa käyttää lifepo4-akun kanssa, koska näiden älylaturien ohjelmat nostavat jännitteen hetkellisesti jopa 16 volttiin. ..mutta lyijyakkua voi ladata lifepo4-laturin ohjelmalla ilman ongelmia.
@teamterska99858 ай бұрын
Ok. Hiukan jo ihmettelinkin, kun kuulosti perus releeltä
@honkanen917 ай бұрын
Moro! Kysymys aiheeseen , kun itselläni perämoottori antaa max17A latausvirtaa niin uskaltaisiko laittaa keuliksen akulle 15a laturin? Sen takia juuri , että kun maasähköissä antaisi enemmän keulaan(100a lifepo4).
@boatyFI7 ай бұрын
Moi! Jos tarkoitat, että sinulla olisi 15A laturi (230V) niin sillä ei ole väliä, että miten tehokas perämoottorin laturi on - ja toisin päin.
@beomaster1008 ай бұрын
Paljonko perämoottorilta täytyy saada latausvirtaa, jotta erotusrele toimii oikein ja siitä on hyötyä? Entä välilaturi?
@boatyFI8 ай бұрын
Moi, mitään varsinaista minimiä ei ole, vaan kaikki virta on ns. kotiin päin. Omassa veneessä on 10A laturi ja sekin on osoittautunut erittäin riittäväksi, kun kulutuksen puolella on 12V keulamoottori sekä 10"+8" näytöt. /Hannes, Boaty
@beomaster1008 ай бұрын
@@boatyFI Ootko toteuttanu ton omasi erotusreleellä vai välilaturilla? Monesta paikasta lukenut, että välilaturit vaatisi suurempaa latausvirtaa, jotta pystyy jotain työntämään eteenpäinkin. Rele varmaan parempi pienemmän laturin kanssa ja hyötysuhde parempi?