SEN VARYA KRALSIN KRAL !! Şöyle düzgün OOP detayı anlatan yok. Teşekkürler reis !
@YazlmaGonulVer5 жыл бұрын
Merhabalar, teşekkür ederim ve başarılar dilerim.
@ramsu-7 ай бұрын
Aslanın kürklemesine ne demeli
@berkaygursu2 жыл бұрын
Hocam function overriding ile polymorphism aynı şey mi oluyor mesela nesneleri pointer kullanmadan bastırırsak yine de function overriding veya polymorphism kullanmış oluyor muyuz?
@alidemirci65762 жыл бұрын
Merhabalar. Tip dönüşümünde pointer kullanmak zorunda mıyız, normal bir dizi kullansak ne gibi bir farklılık yaşarız?
@Delpatrela5 жыл бұрын
Hocam Constructorların kullanımı ile de polymorphism yapılabilir mi ?
@arifaltiok2165 жыл бұрын
Merhabalar. Sorunuzu tam olarak anlayamadim, biraz daha detaylandirabilir misiniz.
@Delpatrela5 жыл бұрын
@@arifaltiok216 şöyle sorayım hocam. Farklı parametrelere sahip 3 farklı constructor oluşturuyorum. 3 constructor da farklı parametlere sahip olduğundan kullanıcıdan farklı şeyler talep ediyor. Böyle bir durumun da polymorphisme örnek olduğunu söyleyebilir miyiz ?
@YazlmaGonulVer5 жыл бұрын
Merhabalar. Aynı sınıf icerisindeki farklı parametrelere sahip methodlar (kurucu methodlar dahil) fonksiyon overloading yani aşırı yükleme olarak adlandırılır. Polimorfizmden bahsedebilmek için illaki kalıtım ilişkisi bulunması gerekir ve c++ da buda yeterli olmaz, methodu sanallaştırma gerekir. Diğer dillerde bu zorunluluk yok diye biliyorum. Ayrıca yine c++ da polimorfizmin etkisini görebilmek için nesne olarak değil pointer üzerinden bu işlemi yapmak gerekir. Eğer ki sorunuza istediğiniz yanıtı veremediysem tekrar sormaktan cekinmeyiniz. Başarılar dilerim.
@Delpatrela5 жыл бұрын
@@YazlmaGonulVer hocam karışık bir konu olduğundan sordum yarın sınavım var ve konu da tam da bu. Almanlar farklı parameterlere sahip constructorlarin da polymorphism olarak değerlendirildiğini söylüyor. O sebeple sormak istedim. Dediğinizi anladım. Zaten siz de vidyoda o şekilde ifade etmiştiniz. Son bir soru da hoca :: scope kullanımı. Sınıflarda böyle bir operatör kullanıyorsunuz. Bu sınıfa ait bir fonksiyonun tanımlanması için mi yoksa fonksiyonu ezmek için mi tam anlayamadım. Java da bu gibi bir kullanım olmadığından seçmeli aldığım c++ kullanımı aşırı derecede ilkel olduğundan kafamı karıştırdı. Vidyolarinizda da gördüğüm kadarıyla iki nokta operatörü konusunda bir şeye deginmemissiniz. Açıklarsanız çok memnun olurum. Cevabınız ve ilginiz için ayrıca teşekkür ederim. İkinci lisans olarak bilgisayar mühendisliği okumaktayim Almanya'da. Dil sorunu çözülse de burası Türkiye'deki sisteme göre oldukça ağır bir sisteme sahip ve programlama konusunda oldukça ağır sınavlar geliyor. Yardımlarınız bana yarın ciddi fayda sağlayacaktır. Sağlıcakla kalın.
@YazlmaGonulVer5 жыл бұрын
Merhabalar. Öncelikle scope operatörünü aynı video serisindeki isim uzayları konusunda değinmiştim. Bir sınıfın methodunu da sınıf içerisinde değil dışarıda tanımlamak ile ilgili de sınıfların methodlarını dışarı taşıma konusunda bahsetmiştim. Bu videolarını izlemenizi tavsiye ederim. Ancak ben genede size kısa bir açıklamaya yapmaya çalışayım. Normalde her sınıf aslında bir isim uzayıdır şeklinde düşünülebilir. Bu sebeple isim uzaylarında olduğu gibi sınıfın bir methodunu ( sınıfların fonksiyonlarına method denir) eğerki sınıf scope içerisinde değilde dışında tanımlamak istersek sınıf_ismi::method_ismi şeklinde yine scope operatörü kullanmamız gerekir. Fakat sınıfın scope içinde bu methodun var olduğuna dair bir prototip yani declare bırakmamız gerekir. Örnek vermek gerekirse; class Boo{ public: void Foo(); // bu prototip yani bu sınıfın böyle bir methodu var ancak gövdesi sınıf dışında tanımlı demek istiyoruz. }; void Boo::Foo(){ // yapılacak işlemler. Burası methodun gövdesidir. Bu işlem overloading, override veya başka şekiller anlamına gelmez. Sadece sınıfın scope içinde prototipi olan methodun gövdesidir. } Ancak Boo sınıfı Base isminde bir sınıftan kalıtım alsaydı ve Base sınıfı içerisinde de Foo isminde bir method olsaydı. Biz Base Sınıfının Foo methodunu çağırabilmek için hem sınıf içerisinden hemde sınıf dışarısından bu methodu çağırabilmek için oluşturduğumuz nesne ile yine scope belirtmemiz gerekirdi. Örneğin: Boo b; b.Base::Foo() dediğimizde taban sınıfın methodunu main fonksiyonundan çağırmış oluruz. Yada sınıf içerisinde bir methoddan Base sınıfının Foo methodunu çağırmak istersek Base::Foo() şeklinde bir çağrı yapmamız gerekir. Bununla alakalı örnek sınıf Tasarımı Tsubasa sınıfı video eğitimini izleminizi tavsiye ederim. Bu videoların linklerini bulup tekrar sizle paylaşırım. Umarım açıklayabilmişimdir. Başarılar dilerim.
@tulgartarik5 жыл бұрын
hocam aslan terbiyecisini unutmussunuz:)
@YazlmaGonulVer5 жыл бұрын
😁
@minaerdogan57737 ай бұрын
hocam yok kürtlemek
@tahirtaht53463 жыл бұрын
Kraaall
@tevfikoguzhanaksoy23383 жыл бұрын
Küçük fare kürkledi
@YazlmaGonulVer3 жыл бұрын
Onu videoda yanlış söylediğimi fark ettim ama KZbin yüklenen video tekrar editlenemiyor 😁. Başarılar diliyorum
@tevfikoguzhanaksoy23383 жыл бұрын
@@YazlmaGonulVer Sorun değil hocam, elinize sağlık, anlatım çok güzel, video için teşekkürler