C # lessons, while loop, Visual Studio 2015 Lessons

  Рет қаралды 21,993

SendeKodYaz

SendeKodYaz

Күн бұрын

In this training videos, visual studio 2015 lessons are explained with C # lessons and while cycle examples.
While a do loop is a structure that is often used in programming while loops. Programmer candidates who want to learn the while loop c ++, the while loop java can also benefit from this comprehensive training videos. Similarly, training for employees on the while loop in python will be beneficial.
In this online training package, c # lessons, c # console lessons, visual studio lessons are explained.
Programming Basics training is done through Microsoft Visual Studio c # console lessons. Today, Visual C # software is preferred rather than Visual Basic. In C #, the program is more convenient to learn the language.
We only have training for users who have the skill of using keyboard and mouse, and who are going out of the way of coding. Beginners of the coding courses will encounter entertaining content with comprehensive and detailed coding training.
First of all, the console will be searched for answers. C # console classes begin with variables and data types, which are the building blocks of programming. Then, the subject of variable definition rules is explained and applications are made on the prepared examples and the subject is reinforced. Examples include data input from keyboard and Convert method.
The examples of if-else and if else constructs, which allow one or more results to be generated depending on a circumstance, are emphasized.
After inputting the data from the keyboard and the if else if step structure, the c # calculator example will refresh the user's information.
Then for loop and for loop algorithms, which allow you to do many series of operations easily, are explained in detail. Some applications will focus on c # applications, including while loop and while loop instances, which are more practical than for loop. Once these issues, which are the heart of programming, are processed, then the switch case structure and switch case usage examples will be presented to the user. The switch case structure will be used to make an agent program. It's a funny subject, and users will encounter random number generation with the random () function that includes c # gameplay. Today's young people especially focus on the theme of making c # games.
There will also be space for arrays to keep the data organized and processed. The subject will be reinforced through detailed and functional examples of C # arrays.
After discussing the basics, advanced applications will be introduced in c # classes and c # inheritance.
As we all know, automation and control systems are used in all production centers, including factories. Therefore, with c # automation applications, channel viewers will benefit from our online training at the highest level.
Successfully completing C # console courses can start c # form lessons training and shed light on new developments in programming life.
These tutorials will be very useful for the 10th grade students. C # programming is the main objective of the TeknoTeacher Online Training Platform.
For All Training: • c# Dersleri, Visual St...
To subscribe: / @sendekodyaz
For Facebook Page: / teknoteacher
For the Twitter Page: / tekno_teacher

Пікірлер: 64
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 5 жыл бұрын
Udemy C# Dersleri ile Programlama Temelleri | Visual Studio 2019 eğitimi yayınlandı. bit.ly/csharpdersleri Ülkemizin yazılım alanındaki gelişimine katkıda bulunmak için hazırladığımız eğitimler devam ediyor. Eğitime ve öğrenmeye değer veren, emeğin farkında olan ve bu emeği takdir etme erdemini gösteren herkese yürekten teşekkür ederim.
@mezofiltabakas4344
@mezofiltabakas4344 6 жыл бұрын
sınavlar bittiğine göre derslere devam !!!
@unalcan123
@unalcan123 7 жыл бұрын
Bir konu ancak bu kadar guzel anlatilir . masaalah
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 7 жыл бұрын
+unalca Merhaba. Teşekkür ederim. Eğitimlerden faydalanmanıza sevindim. Başarılar dilerim.
@abdullahuzun2287
@abdullahuzun2287 6 жыл бұрын
Dakika 07:13 de yapmış olduğunuz örnekte while sadece sayi1
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 6 жыл бұрын
Evet. Bu örnekte kullanıcı 1. sayıyı küçük girmesi gerektiğini bilmelidir. Ayrıca bir while döngüsü yazılabileceği gibi if-else kontrol deyimi ile 1. sayı 2. sayıdan büyük girildiğinde programın başa dallanması da sağlanabilir.
@MayKayy
@MayKayy 6 жыл бұрын
Hocam Allah razı olsun derslerime çok katkısı oldu harika ders olmuş
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 6 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Sizden de Allah razı olsun. Eğitimlerden faydalanmanıza sevindim. Başarılar diliyorum.
@ugurgym0
@ugurgym0 3 жыл бұрын
Müthiş bir anlatımınız var hocam. Çok teşekkürler. Emeklerinize sağlık.
@ademkarakaya6844
@ademkarakaya6844 3 жыл бұрын
hocam bana çok yardımcı oluyor sizin bu viodyolar çok teşekkürler
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 3 жыл бұрын
Merhaba. C# dersleri oynatma listesine ilişkin eğitimlerden faydalanmanıza çok sevindim. info@sendekodyaz.com adresine mail atarsanız sizlere bu konuları tekrar edebileceğiniz bir kaynak hediye edeceğim. İyi çalışmalar diliyorum.
@gumusoz
@gumusoz 5 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim. Akıcı ve anlaşılır. Emeğinize sağlık
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 5 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Iyi çalışmalar diliyorum.
@onderinozu9433
@onderinozu9433 7 жыл бұрын
Ağzına sağlık hocam.
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 7 жыл бұрын
+onder inozu Teşekkür ederim. Başarılar dilerim.
@eren7664
@eren7664 5 жыл бұрын
Hocam neden bizim okulda gördüklerimizle burada farklılıklar var siz güzel anlatıyorsunuz da okulda biz çok daha farklı işliyoruz integer atarken Dim As Integer tarzında atamalar yapıyoruz Başlangıçta Sub Main yazısı oluyor bizde sizde yok mesela o Convert. şeklindeki atamaları hiç yapmıyoruz 5:23 teki gibi sayı1++ tarzı şeyler hiç kullanmadık while döngüsünü işlerken neden böyle farklılıklar var hiç anlamıyorum Bilgisayardan bu dönem ingilizce bilgisayar programlanın temelleri adı altında ders alıyoruz.Maalesef dersi boşladım ilgim yok diye internetten çalışayım dedim hiç kimse bizim hocamızın işlediği şekilde işlemiyor en yakın sizsiniz en sade anlatım olarak ama gene farklılıklar var salı günü sınavm var ne yapacağım hiç bilmiyorum strese girdim hocam bana acil yardım eder misiniz ? bu şekilde girersem çok düşük alacağım :(
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 5 жыл бұрын
Merhaba Eren Bey. Sanırım siz Microsoft Visual Basic programlama dili öğreniyorsunuz. Dolayısı ile C# Derslerini izlemeniz ders başarınız açısından size katkı sağlamayacaktır. Bu yüzden Visual Basic anlatan bir kanaldan eğtiimleri izlemeniz faydanıza olacaktır. Başarılar diliyorum.
@eren7664
@eren7664 5 жыл бұрын
@@SendeKodYaz Hocam hiç yok anlatan kanal baktım ama nabicam bende bilmiyorum teşekkürler yinede.
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 5 жыл бұрын
Udemy'den ücretsiz yada ücretli eğitimlere göz atabilirsiniz.
@eren7664
@eren7664 5 жыл бұрын
@@SendeKodYaz tamam sagolun bakicam
@onderinozu9433
@onderinozu9433 7 жыл бұрын
Hocam anlatımın gerçekten çok iyi. Basit örnekten başlayarak daha zor örneklere gidiyor ve herşeyi adım adım net bir şekilde açıklıyorsunuz. Açıklama ve örneklerinde gerçekten çok iyisin. Tek birşey sorcam, 50 dersten oluşan C# console derslerinde "sınıflar (kapsülleme,kalıtım,çok biçimlilik)" konusuyla ilgili bir açıklamanı göremedim. Acaba ben mi görmedim ?
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 7 жыл бұрын
+onder inozu Merhaba. Teşekkür ederim. Öncelikle eğitimlerden faydalanmanıza sevindiğimi belirtmek isterim. Sınıflar konusuna orta düzeyde değindim ancak ileri seviyeye taşımadım. Bu eğitim serisini yeni başlayanlar için temel düzeyde hazırladım. Başarılar dilerim.
@yedirenk12
@yedirenk12 6 жыл бұрын
Selamun Aleyküm, Hocam klavyeden girilen karakterin sadece sayı olsun istiyorum. aksi durumda "Lütfen bir sayı giriniz" döngüsü nasıl yapabiliriz?
@mehmeterenortak
@mehmeterenortak 4 жыл бұрын
bu zamana kadar cevabını bulmuşsundur ama bilmeyenler için ben try ve catch yöntemi ile sayı dışında değer girildiğinde hata mesajı çıkartıyorum örnek int sayi1, sayi2, toplam = 0; try { Console.Write("İlk sayıyı giriniz:"); sayi1 = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.Write("İkinci sayıyı giriniz:"); sayi2 = int.Parse(Console.ReadLine()); while (sayi1
@asd-ip5hj
@asd-ip5hj 4 жыл бұрын
hocam siz burda 1 den 100 e kadar olan sayılardan 3 un katlarını yazdırdınız programa . Benim sorum farklı 1 den baslayarak 100 e kadar 3 er 3 er arttırmak için şu kodları yazsa idik olurmuydu? int sayi1 = 1; while (sayi1
@ahmetmiracaslan9003
@ahmetmiracaslan9003 2 жыл бұрын
Hocam ben iki adet soru sormak istiyorum . İnt x = 0 gibi bir ifade hatalı galiba video dan izlediğime göre kullanmamışsınız çünkü , neden hatalı bu ifade?
@yavselyil
@yavselyil 7 жыл бұрын
Hocam merhaba, anlatımınız yine çok güzel teşekkürler Allah razı olsun. Bir sorum olacaktı. sayi++ ve ++sayi arasındaki fark nasıl olur? Basit bir örnekle açıklamanız mümkün mü?
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 7 жыл бұрын
Merhaba. Bilgisayar başında olmadığım ve kodları deneme şansım olmadığı için iftar öncesi ancak müsait olabildim. sayi++ ve ++sayi komutlarının her ikisi de sayi değişkenin değerini 1 artırır. Aradaki fark işlemlerdeki öncelikten kaynaklanmaktadır. Konuyu anlamanız için aşağıdaki örneği hazırladım. int sayi1 = 5, sayi2 = 5; sayi1++; ++sayi2; Console.WriteLine("Sayı 1:{0} Sayı 2:{1}", sayi1, sayi2); Console.Write("Sayı 1:{0} Sayı 2:{1}", sayi1++, ++sayi2); Console.ReadKey(); EKRAN ÇIKTISI: Sayı 1:6 Sayı 2:6 Sayı 1:6 Sayı 2:7 Aşağıdaki kod satırında sayi++ ile ++sayi mantığı arasında bir fark gözlenmeyecektir. Console.WriteLine("Sayı 1:{0} Sayı 2:{1}", sayi1, sayi2); Aşağıdaki kod satırında ise aradaki fark görülmektedir. sayi1++ işleminde önce sayi1'in değeri ekrana yazdırılmakta sonra arttırım yapılmaktadır, ++sayi2 işleminde ise önce arttırım yapılmakta sonra ekrana yazma işlemi yapılmaktadır. Aradaki fark bundan ibarettir. Console.Write("Sayı 1:{0} Sayı 2:{1}", sayi1++, ++sayi2); Her iki değişkenin son değeri 7 olmasına rağmen, sayi1++ işleminde ekrana arttırımdan önceki değer olan 6 yazılmıştır. Umarım yeterince anlamınızı sağlamışımdır. Başarılar.
@yavselyil
@yavselyil 7 жыл бұрын
Çok teşekkür ederim... Şimdi kafama oturdu. Çok sağolun.
@onderinozu9433
@onderinozu9433 7 жыл бұрын
eğer kullanıcı ilk önce BÜYÜK sonra KÜÇÜK sayıyı girmesi ihtimaline karşı şunu yaptım hocam. Eğer başka daha kısa bir yolu varsa lütfen söyle. Console.Write("1.sayı: " ); int a = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); Console.Write("2.sayı: "); int b = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); if (a
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 7 жыл бұрын
+onder inozu A++ ve B++ ifadelerinin bu programda bir amacını göremedim. Programın amacı iki sayıdan büyük olanı bulmaksa kodlar hatalı.
@mehmetalparslan34
@mehmetalparslan34 7 жыл бұрын
Merhaba videodaki örnekte int sayi1,sayi2 tanımlamasını neden yapmadık
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 7 жыл бұрын
Merhaba.int sayi1,sayi2 isimli kod satırında int türünde sayi1 ve sayi2 isminde iki adet değişken tanımlaması yapılmıştır. int değişken türü tamsayı değişkenleri tutabilen bir değişken türüdür. Bu konu ile ilgili eksik bilgiye sahipseniz Console Dersleri eğitim serisinin 1. ve 3. sıradaki değişkenler ve tanımlama kuralları konusundaki videoları izlemenizi tavsiye ederim.
@leventkorkmazafyon21
@leventkorkmazafyon21 4 жыл бұрын
anladığım kadarıyla sizde bennim gibi oradaki syntax a takıldınız. illa İnt sayıi1,sayi2; Console.Writeline("Bir Sayı Giriniz :") olacak diye birşey yok. ilk derslerde muhakkak görmüşsünüzdür. eğer int sayi1,sayi2; Console.Writeline("Bir Sayı Giriniz :") int sayi1=Convert.toInt32(Console.Readline()); yerine sayi1=Convert.toInt32(Console.Readline()); yazıyoruz ya burada da değişken adına değer türü girilmediği için int sayi1 olarak başlıyor.
@leventkorkmazafyon21
@leventkorkmazafyon21 4 жыл бұрын
int x; Console.WriteLine("Bir Sayı Giriniz :"); x = Convert.ToInt32(Console.ReadLine()); while (x
@muratbadem3638
@muratbadem3638 6 жыл бұрын
hocam son ornegı whıle kullanmadan cozemezmıyız sadece ıf le ? sankı ıf elsede yapmıstıkbu tarz bısey
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 6 жыл бұрын
Evet Murat bey bazı örnekleri hem if, hem switch case ile yapabiliriz. Ancak bazı durumlarda bu yapılarla yaptığımız işlemleri başka bir yapıyla yapamayız. Genellikle switch case ile yaptığınız herşeyi if ile yapabilirsiniz. Ancak if ile yaptığımız birçok şeyi switch case yapısı ile yapamayız. While bir döngü olduğu için bunun yerine if kullanmak aynı işlevi yerine getirmez. Burada anlatım için örnekler ürettiğimiz için bazı videolardaki örnekler farklı algoritmalarla da yapılabilir.
@muratbadem3638
@muratbadem3638 6 жыл бұрын
@@SendeKodYaz ya mesela ınt xdesek sonra x++ desek sonra ıf dıyıp x
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 6 жыл бұрын
Yapabilirsiniz for döngüsünün mantığı da budur zaten. For döngüsünün if deyimine parçalanmış halinden bahsediyorsunuz. Kitaplarda da for döngüsü bazen bu şekilde anlatılır.
@johnnybravo6909
@johnnybravo6909 3 жыл бұрын
arkadaşlar videoyu izlerken reklamlara tıklayalım,hocamıza destek olalım.
@halimasaisg
@halimasaisg 6 жыл бұрын
Video için teşekkürler kıymetli ağabeyciğim,
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 6 жыл бұрын
Teşekkür ederim. Bu arada bayramınız mübarek olsun.
@halimasaisg
@halimasaisg 6 жыл бұрын
sağolun muammer ağabeym, sizlerinde inşallah.
@nihatbeyi
@nihatbeyi 3 жыл бұрын
çok teşekkürler
@ademkoluk5047
@ademkoluk5047 5 жыл бұрын
hocam ellerinize sağlık bir sorum olacaktı, while döngüsününü oluşturduktan sonra onu farklı yerlerde nasıl çağırabiliriz mümkünmüdür bu
@worldkidschannels
@worldkidschannels 4 жыл бұрын
Ben Mi anlamıyorum 2. Örnekte değişken tanımlanmadan nasıl oldu ? örnek int değişkenini tanımlamadınız ki hocam
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 4 жыл бұрын
Merhaba. Videoyu uzun zaman önce hazırladığım için komutları buraya yazarken yazdığınız komut bloğu üzerinden sorunuzu yöneltirseniz sevinirim.
@omerpenpe7237
@omerpenpe7237 4 жыл бұрын
Hocam Merhaba, Dizi random ve while döngüsünü aynı anda kullanabilir miyiz ? Örneğin : string [] sayilar={2,1,3,4,5,6,7,4,3,2,2} Sayilar dizisinden random herhangi bir eleman seçsin ve bunu programı çalıştırır çalıştırmaz while ile sürekli değiştirsin .Böyle bir kod mevcut mudur ? Teşekkürler
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 4 жыл бұрын
Merhaba. Dizi ile sayısal elemanları tanımlarsınız. Random ile dizinin indisini üretirsiniz. While döngüsü ile de bu işlemin sürekli tekrarlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu arada Console Dersleri eğitimlerinde epeyce ilerlediğinizi görüyorum. info@sendekodyaz.com adresine kısaca kendinizi tanıtarak mail atarsanız, sizlere bu konuları tekrar edebileceğiniz Udemy C# Dersleri ile Programlama Temelleri eğitimine yönlendireceğim.
@merveyardmc6470
@merveyardmc6470 3 жыл бұрын
👍
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 3 жыл бұрын
Teşekkür ederim.
@npeehhl
@npeehhl 4 жыл бұрын
Hocam peki nerede ne amaçla kullanılıyor while döngüsü pek oturmadı kafamda açıkcası
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 4 жыл бұрын
Merhaba. KZbin veya Udemy üzerindeki C# Derslerini sıfırdan izlemenizi tavsiye ederim. Yorumunuzdan anlıyorum ki programlama eğitimlerini en baştan izlemediniz.
@davidwebb8061
@davidwebb8061 5 жыл бұрын
Hocam birkaç anlatım videonuza da yorum yapmıstım.Yorumlarımızı cevaplandırmanız bile ne kadar insanlara deger verdiginizi, öğretmeyi sevdiginizi gösteriyor. ben 23 yasındayım.yazılıma ilgim biraz geç olustu.daha 1 ay bile olmadı herhalde.sizce treni kacırmıs mıyım yoksa iyi bir bilgisayar mühendisi olabilir miyim? objektif yorumunuzu bekliyorum Hocam, tekrar elinize emeginize saglık.
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 5 жыл бұрын
Merhaba. Yorumlara hemen hemen her gün birkaç saatimi ayırıp yanıt vermeye çalışıyorum. Gerçekten yorum yapan arkadaşlar eğitime ve öğrenmeye değer veren sizler gibi kıymetli kişiler. Ben de 36 yaşındayım ve hala programlama alanında yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Bu konuda yaşın her hangi bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Aksine soyut olan programlama kavramlarının 18 yaş üzerinde daha iyi öğrenilebileceğini düşünüyorum. 23 yaş başlamak için kesinlikle geç değil. Tabiki erken yaşlarda başladığınızda ortaya ürün çıkarabilecek ve piyasada iş yapabilecek seviyeye daha erken ulaşıyorsunuz. Eğer bir an önce yazılım alanından gelir sağlama gibi bir ihtiyacınız yoksa yaşınız geç değil. Yazılım sektöründe gelir sağlamak için gerçekten çok iyi olmak gerekiyor. Bunun için uzun soluklu süreçleri göze almanız gerekiyor. Sabırlı ve azimli bir kişilik yapısına sahipseniz herşey güzel olacaktır.
@davidwebb8061
@davidwebb8061 5 жыл бұрын
@@SendeKodYaz teşekkür ederim Hocam. tekrar elinize saglık, sabretmeye biraz alısıgım, daha da alısırım önümdeki süreçlerde:)
@alicobanoglu1233
@alicobanoglu1233 4 жыл бұрын
hocam mesela 9 dan başlayıp 100 e kadar yazmasını nasıl sağlayacağız
@mashtfee9893
@mashtfee9893 3 жыл бұрын
1. sayiya 9, 2. sayiya 100 gir.
@rdvancolakoglu4586
@rdvancolakoglu4586 4 жыл бұрын
Hocam Udemy sitenizde switch case'den sonra for konusu geliyor ama burda while konusu var. Hangi sırayla izlediğimizin bir önemi var mı ?
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 4 жыл бұрын
Merhaba. Udemy eğitim serisini izlediniz mi? Bu iki konunun sırasının önemi yok
@rdvancolakoglu4586
@rdvancolakoglu4586 4 жыл бұрын
@@SendeKodYaz Switch case 'i izledim hocam. For'a başlıyorum. Teşekkürler...
@nickname-s6z
@nickname-s6z 3 жыл бұрын
C ve C# birbirlerine aşırı benziyorlar :)
@ugurthedoctor
@ugurthedoctor 4 жыл бұрын
2.örnek için kodum int x=1; int y = 100; while (x != 3) { x++; } while (x < y) { Console.WriteLine(x); x++; x++; x++; } Console.ReadKey();
@SendeKodYaz
@SendeKodYaz 4 жыл бұрын
Katkınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
C # Lessons, While Cycle Visual Studio C # Lessons
13:32
SendeKodYaz
Рет қаралды 13 М.
C# Console Ders 12 While Döngüsü
21:42
Murat Yücedağ
Рет қаралды 56 М.
99.9% IMPOSSIBLE
00:24
STORROR
Рет қаралды 31 МЛН
BAYGUYSTAN | 1 СЕРИЯ | bayGUYS
36:55
bayGUYS
Рет қаралды 1,9 МЛН
Cat mode and a glass of water #family #humor #fun
00:22
Kotiki_Z
Рет қаралды 42 МЛН
Quando A Diferença De Altura É Muito Grande 😲😂
00:12
Mari Maria
Рет қаралды 45 МЛН
C # lessons, do while loop, Visual Studio 2015 Lessons
15:01
SendeKodYaz
Рет қаралды 17 М.
C # lessons, switch case usage, Visual Studio 2015 Lessons
16:47
SendeKodYaz
Рет қаралды 20 М.
C# Dersleri 30: For Döngüsü
8:31
Engin Demiroğ
Рет қаралды 19 М.
99.9% IMPOSSIBLE
00:24
STORROR
Рет қаралды 31 МЛН