Yatirim ile ilgili videolar yaptigim yeni Kanalim: kzbin.info/www/bejne/jaiZh5hpa86Ma9U
@ercaner_buzbey2 ай бұрын
Avrupa pimi çekili bomba, kimse eline almaya gönüllü olmasın yakında patlar. Canı isteyen ve batı sevdasından vazgeçemeyenler Japonlar gibi ABD'nin cariyesi olmayı yedirebilirse kendisine buyursun, değilse gerçek para şu an körfezde ve eğer şu dolardan çıkışı asgari zararla atlatabilirlerse daha da iyi olacak.
@BRK-qj3pq2 ай бұрын
Sizi koti köprüsünde gördüm ama sonradan tanıdım 😊 youtuberler canlı reel de sonradan hatırlanıyor canada iyi degıl havası korkunc berbat sosyal yardım sıfır neyse kardeşim bır dahakı sefere reel ınsallah tanısırız
@caglartasci2 ай бұрын
@@BRK-qj3pq evet 2 gün önce ordaydik :))
@nihalgonderten82812 ай бұрын
5 yildir Dubai"de yasiyorum ve tek kelime bile arapca bilmiyorum yani arapca bilmenize hic gerek yok, buradaki official dil ingilizce ve arapca ve toplumun ancak yüzde yirmisi arapca biliyordur. Evet hava yazlari sicak ama geri kalan 6 ay ortalama sicaklik 25 derece ve muhtesem, yani demem o ki Dubai"de yasamak gercekten oldukca lüks, neseli ve konforlu 😊
@hasanscyilmazАй бұрын
am bulmuşsun kıllısını arıyorsunuz.. amiyane oldu kusura bakma ama durumunuz böyle..
@vlkngrt88052 ай бұрын
Mutluluk peşinde koşarken yorulup mutlu olacak hali kalmayan insanlar.
@ataberk82 ай бұрын
En azından peşlerinde koşuyorlar :) Bu kadar kıskanç olmayın.
@alpaslanv53062 ай бұрын
@@ataberk8adamın şu cumlesinden kıskanç olduğunu nasıl cikardin anlamadim.halbuki adam,çekilen sıkıntıları ,tek cümleyle gayet güzel özetlemiş.
@ataberk82 ай бұрын
@@alpaslanv5306 Hayatın kendisi zaten mutluluk peşinden koşmak... boş felsefe yapmış sadece. Kadın/erkek/okul/ev/araba/şehir vs. konuya göre değişir.
@AnoNym-l7p2 ай бұрын
@@vlkngrt8805 Super yorum 👍
@Pflegebirader2 ай бұрын
@@vlkngrt8805 yorumunu beğendim a ama insanlar diye kapsadığın agresif bir sesleniş olmuş. Hepimiz mutluluk peşinde koşup yoruluyoruz dersen daha iyi olurdu. Koşmayanlar ise 12 saat patrona çalışıyor başarılar
@Salih9982 ай бұрын
Sosyal hayatı insanın kendisi oluşturacak, ben de yıllardır yurt dışında yaşıyorum alman, ingiliz, hollandalı arkadaşın olsa dahi samimi değiller ki sen 40 defa yardım edip bi defa yardım istesen hoşlanmıyor, hemen yüzü ekşiyor. Veya 20 yıl aynı odada beraber çalışıp, defalarca evine davet ettiğin, defalarca iş yerinde yaptığı hataları düzeltip hiç bir karşılık beklemeden yardım ettiğin sürekli sana en iyi dostum sensin diyen arkadaşın; haftasonu evinde vereceği yaza hoşgeldin partisine tüm işyerini davet eder fakat seni davet etmez, hatta işe 1 hafta önce giren hollandalıyı davet eder, sebebini sorduğunda ise my house my rules der.. ve işte o an anlarsın bunca seneki arkadaşlığın hepsi sahteymiş onların gözünde sen kara kafalı bir göçmenmişsin... veya şirketin yöneticisi işinde sen çok iyisin fakat altında çalışacaklar türk bir müdür istemiyor bu sebepten seni direktör yapamam deyince anlıyorsun. Bu sebeplerden dolayı ben bıraktım onlardan arkadaşlık beklemeyi bilakis türk arkadaşlar buldum onlarla sosyalleşiyorum. Onun haricinde Almanyada maaşlar cidden düşük kaldı 90 larda yaşayanlar köşeyi dönmüş artık iyi bir doktor, pilot vs degilsen orta seviyede sıradan bi hayatla emeklilik bekliyorsun :)
@tijenkasabova49822 ай бұрын
Sosyalleşmekten anladığın tek şey yardım etmek mi yani? 😀 Bence TR ye dön sen
@e.s.53932 ай бұрын
Haklısınız, Avrupalılar genel olarak bireysel ve benciller. Biraz kendilerini de üstün ırk olarak görüyorlar (en liberal, en yabancı dostu görüneni dahil). En iyisi kendine dönük yaşamak, bunlar iyilikten filan anlamıyor.
@Salih9982 ай бұрын
@@tijenkasabova4982 bu kadar okuyup da sadece bunu mu anladin ? Olay yardim etmek değil, olay yabancıların seni gerçekten arkadaşları gibi görmemesi.. gelip burada yaşarsan anlarsın ne demek istediğimi aynı odada 20 sene beraber çalıştığın her gün sohbet ettiğin, defalarca ögle yemeği ismarladigin, gercekten arkadas oldugunu sandigin yabancı arkadaşın haftasonu evinde vereceği yaza hosgeldin partisine seni davet etmez ama ise 1 hafta önce ise girmiş başka bir hollandaliyi davet eder... sebebini sorduğunda ise my house my rules der.. yani yıllarca arkadaşlığınin hiç bir kıymeti olmadığını seni hep kara kafalı bir turk olarak gördüğünü anlarsin
@ary04682 ай бұрын
@@tijenkasabova4982 dedi almanya tapar asagilik kompleksli dev solcu
@Tech-Corner20232 ай бұрын
Yuzde yuz dogru. Bende Ingiltere'de bunu deneyimledim. Ben 10 kere yardim ediyorum onlardan azicik bir sey istesen hemen bi sogukluk oluyor.
@kenanilbey42172 ай бұрын
Olumsuz yönlerden bahsetmeniz çok iyi lütfen bu zorlukları anlatmaya devam edin saygılar. Uzun yıllardır Almanyadayım sayısız ırkçılığa uğradım insanın kanına dokunuyor.
@sabriyekse6352 ай бұрын
sen gelde irkciligin en birincisini CØPLUK NORVECTE YASA.DOKTORLAR BILE IRKCI IGRENCLER.
@TomrisBasar2 ай бұрын
Aaaa ilginc. Bu videonun altinda baya gercekleri yazanlar var. Türkiyede yasayan ve yurtdisini avrupayi hic görmeyen insanlaeär bu Tarz konusmalara cok tepki gösteriyorlar, hatta hakaret ediyorlar gurbetcilere. Insanlarimiz dinlemeyide bilmiyor. Dogma büyüme almanyada yasayan bir insan olarak, bir cok defa ayrimciliga kendimde ugradim ugrayanlarida gözlemledim. Anlatmaya devam edin. Bizim insanimiza iyilik yaramiyor
@bhdr1112 ай бұрын
Ben birkaç gün kalırken bile yabancılara kötü muameleyi hissediyorsam, yıllarca yaşayanları düşünemiyorum. Daha havalimanında başlıyor show :)
@izzynewman75312 ай бұрын
Kanada’dan yazıyorum. İmajı avrupa ve Türkiye’de 10 numara ama buraya gelince içi boş bir memleket. Sağlık, bankacılık, altyapı bitik.
@bhdr1112 ай бұрын
Bir arkadaşım oraya yerleşmiş, cicim ayları ve 1 yıldan sonra dayanamayıp geri dönmüştü.
@tkaraburkАй бұрын
@@sessizinsan1111beklentin kadar mutsuzsundur. Fakir olunca mutsuz mu olacaksın. Hakuna matata
@zaslangsАй бұрын
@@sessizinsan1111 Yeni Ginede maaşlar daha yüksek diyolar.
@CANERm3Ай бұрын
Papua? Orada maaṣlar insan karṣılığında ödeniyor herhalde. @@zaslangs
@gk505Ай бұрын
teşekkürler eledim kanadayı
@e.s.53932 ай бұрын
Türkiye 2000lerin başında göreceli olarak orta/üst sınıf için yaşanabilir bir yerdi. Ne zaman ki ekonomi çıkmaza girdi, ülkede hak, hukuk özgürlük kalmadı, o zaman herkesin huzuru kaçtı. Bir yolunu bulan göç etti. Ama biliyorum, trde işler biraz düzelsin, o kaçanların bir kısmı hemen ertesi gün geri dönüş kararı alır. Çünkü bizim kültürümüzle özellikle Batı/Kuzeybatı Avrupa kültürü uyumlu değil. O yüzden gidenlerin çoğu itiraf etmese de özellikle ilk senelerinde büyük mutsuzluklar ve hayal kırıklığı ile karşılaşıyor. Ama maalesef ülkemizin gidişatı yakın zamanda iyiye gidecek gibi görünmüyor.
@tkaraburkАй бұрын
Ya bırakın şu sacmaliklari hak hukukmus görüyoruz batininin hak hukukunu. 2000 leri ve öncesini bilmesek yutturcaniz. Türkiye 80 lerin 2. Yarısına kadar komünist bir ülke gorunumundeydi
@Anatolia07Ай бұрын
Gittikleri ülkeler sorunsuz mu? Ingiltere'de halkin ücte biri derin yoksulluk yasiyor, ülke 3-5 tane zengin ailenin elinde, yabanci düsmanligi o bicim, alkol bagimlilarinin orani Türkiye'den 15 kat fazla, yalnizlarin orani o kadar yüksek ki, yalnizlar bakanligi kuruldu. Almanya'da yesiller ve sosyal demokratlar ülkeyi mülteci ve terörist cennetine cevirdi, hic olmadigi kadar cok sirket iflas etti, ekonomiyi batirdilar, eski saglik bakani milyonluk corona dolandiriciligi yapti, yari sülalesini zengin ettil. Ama Türkiye'deki siyaseti elestirip Ingiltere'ye Almanya'ya kacanlar bunlari elestiriyor mu? Haberleri bile yok, hic bisey bilmiyorlar, sadece bu ülkeler zengin oldugu icin cennette düstüklerini saniyorlar, ki o zenginligin de sömürgecelikle elde edildigini bile bilmiyorlar, bilseler de elestirmeye cesaret edemezler, cünkü sade Türkiye'de havlamayi becerirler. Türkiye'de hak hukuk fikir özgürlügü yokmus, dogru tabi her gün insanlar idam ediliyor ve Almanya'da hersey serbest - Sen Almanya'da Israili elestir bakalim veya türkler ermenilere soykirim yapmadi de mesela, ertesi gün isten atarlar, o yüzden hic kimse sesini cikaramiyor, hak hukuk bu kadar.
@avantaci12 ай бұрын
Kesinlikle benim de planım bu. Günlük hayatta yasanan ayrımcılık yavas yavas artmaya basladı, oy oranlarından da belli.
@avantaci12 ай бұрын
@@biyo_kafa5230 hayir doğru bilgi değil
@maxistark29982 ай бұрын
@@biyo_kafa5230 bunun hangi organindan uydurdun!? Vatandasliktan atilmak icin Cook agir casusluk vs gibi suc islemek lazim.
@user_1234abc2 ай бұрын
@@biyo_kafa5230 hadi lan oradan. O oturum karti icin gecerli
@echelon41k262 ай бұрын
@@maxistark2998 Hatta cifte vatandas degilseniz hic vatandasliktan cikarilamiyorsunuz. Alman anayasasinda belirtilmistir.
@MsSuis2 ай бұрын
Kesinlikle. Ama AFDliler bizim çifte vatandaşlığımızı da iptal eder ileride diye korkuyorum.
@kurt7732 ай бұрын
Yarım asır Almanyadayım, orta bir eğitimim var, Ailede Alman gelinler olduğu halde, şimdiye kadar doğru dürüst hiç bir Alman arkadaşım olmadı, bunun yabancı düşmanlığı ile ilgisi olmadığını düşünüyorum, daha çok Kültür farklılığı yüzünden.
@tiyes942 ай бұрын
Abi almanlar soğuk bir millet.
@onurgozcu50202 ай бұрын
@@tiyes94Aynen sana katılıyorum
@cenk81002 ай бұрын
Bockwurst ve Bira tüket, bütün birane dostun olur.
@kurt7732 ай бұрын
@@tiyes94 , olay soğuklukları olamaz, çünkü kendi aralarında sıkıntı yok, yabancı Kültür istemiyorlar ve buda çok doğaldır onları bu yüzden hiç kınamadım!
@kurt7732 ай бұрын
@@cenk8100 , billige Rhetorik!
@celalcibran72692 ай бұрын
10 yildir muhendis olarak calisiyorum. 4 kisilik ailem var. Tek maasla rutin bir hayat ve yalnizlik. Bir tane Alman arkadasim yok iş disinda.
@azerbulbul6492 ай бұрын
ben berlinde dogma büyüme 40 yasindayim alman arkadasim hic olmadi,onlar bizden farkli ve uymuyor
@ataberk82 ай бұрын
Burada yorum yapacağına, o halde çık dışarıda arkadaş edin :D Ne anlamamızı istiyorsun bu yorumdan?
@muratozcan98922 ай бұрын
Benim arkadaslarimin yarisi alman..
@kurt7732 ай бұрын
Kültür farklılığı her yerde bir engel! Arkadaş bulamama yabancı düşmanlığı ile ilgisi yok. Türkiyedede Suriyelilerin çoğunlukla Türk arkadaşı yok!
@ataberk82 ай бұрын
@@azerbulbul649 Kusura bakma ama o senin "öküzlüğün" Bizden farklı ve uymuyor ne demek ya? İnsan değil mi onlar :D Bence siz önce bi kendinizi sorgulayın... Almanları değil.
@Pflegebirader2 ай бұрын
Benim hiç arkadaşım yok. Türkiye’deki arkadaşlarımla da bağımı kopardım neredeyse, Almanya’nın telaşı okul iş minijob Almanca, bürokrasi vs sebeplerinden zaman ayıramadım 4 yıl oldu. Yaşadığım o kadar ırkçı olaylar var ki, beni gerçekten soğuttu ve artık tahammülüm kalmadı hiçbir şeye. İnsanlığımı o tertemiz kalbimi kaybettiğimi farkediyorum. Yaklaşık 1 aydır ben de nu düşüncedeyim ve hiç kimseyle bu konuda konuşmamama rağmen, ilginç bir şekilde senin videonu görmek çok şaşırttı. Kafa yapılarımız aynı, merak ettiğim şey şu, mantıklı olduğu için mi böyle düşüncelere ulaşıyoruz yoksa bir yerden manipüle mi ediliyoruz? ABD düşünüyorum yalnız çok uzak işte dediğim gibi. Okul bitse devam bakacağım. Sağlık sektöründe çalışıyorum hiç içaçıvı değil. Sağlık ve bakım sigortası zorunlu, 250€ luk ilacın 10€ sunu sigorta karşılıyor ben ne anladım o işten? Aylık yüzlerce Euro sigorta öde sonunda emeklilik bile hayal şuan.
@echelon41k262 ай бұрын
Emeklilik yasi ilk etapta 70 e cikarilmasi planlaniyor. Brüt ABO 48% ile muhtesem bir emeklilik bekliyor insanlari.
@kannoa2 ай бұрын
Ne kadar ilginç, değil mi? Yeni gelenler, tıpkı 50 yıl önce buraya göç eden büyüklerimizin yaşadıklarına benzer zorluklarla karşılaşıyorlar. Oysa kendilerini modern ve eğitimli olarak görüp, gurbetçileri kötü eğitimli, iyi entegre olamamış ya da modern olmayan kişiler olarak küçümserlerdi. Şimdi ise hayatın Almanya'da hiç de kolay olmadığını bizzat tecrübe ederek anlıyorlar. Umarım bu deneyim, onlara önyargılarını sorgulatır ve başkalarını hor görmemeleri gerektiğini öğretir. Türkler, Almanya’daki Türklere karşı genellikle önyargılı bakışlara sahip olsalar da, buradaki yaşamın zorluklarını göz ardı ediyorlar. Burada doğmuş ve eğitim almış biri olarak söyleyebilirim ki, Almanya’daki yaşam aslında hiç de fena değil, hatta oldukça basit. Yeni bir memleket arayışlarında kendilerine bol şans dilerim.
@halbmond35062 ай бұрын
Cok güzel oluyor bunlara
@YoncaYüce-m5fАй бұрын
Benim gözlemim yeni gelenleri en rahatsız eden şey yıllar önce Almanyaya gelmiş göçmenlerin "neden geldiniz?" bakışları ve sorguları. Ayrıca her defasında "Biz sizden farkliyiz" demeye çalışmaları. Bunu 40 yıl boyunca evden çıkmamış, iki kelime Almanca konuşamayan amcalar, teyzeler bile yapıyor. Almanya benim 5.yabancı ülkem, C1 düzeyinde Almanca biliyorum, yeni gelenlere yardımcı oluyorum. Maalesef yeni gelenler yine en büyük kazığı burada yerleşik Türklerden yiyor. Kaç kişiye Türklerden kiraladıkları ev konusunda kaziklandiklarinda yardımcı oldum, sayısını hatırlamıyorum.
@Anatolia07Ай бұрын
"Hic fena degil". Hayat bununla yetinilecek kadar uzun mu? Hayat "fena degil" degil, "cok güzel" olmali ki yasamaya degsin. Gecen günler bir daha geri gelmiyor.
@sendicalvoleАй бұрын
ne güzel özetlediniz. ağzınıza sağlık. her ülkenin zorlukları var arkadaşlar. hiç bir şey uzaktan göründüğü gibi toz pembe değil. bunu memleket güzellemesi için söylemiyorum. yurtdışına çıktığınızda ilk 5 yılda hissetiğiniz en temel duygu, sosyal hayatınızın aniden sıfıra inmesi, zorunlu yalnızlık, dil ve kültür bariyeri. karnınız doyuyor belki ama ruhunuz doymuyor. hep bir şeyler eksik kalıyor. arafta yaşıyorsunuz adeta… avusturya’dan.
@meltemcelik-l2f2 ай бұрын
21 ve 14 yaşındaki oğullarım Almanya’da doğdular. Eğitimleri gayet iyi gidiyor. Sosyal hayatları da var. Almanca ana dilleri gibi. Doğuştan Alman vatandaşılar. Sonuçta gidebilecek bir ülke arıyorlar. Büyük oğlumun kız arkadaşı Polonyalı. Oda aynı kafada. Herhalde kanımızda bu var. Bi yerde duramıyoruz.
@bossneutron7802 ай бұрын
Türkler yıllarca otak şeklinde yaşayıp diyar diyar gezmişler onunda etkisi olabilir :D
@@CANAN12354 Şu yazılanlar arasında en iyi yorumu yapmışsınız ama arada kalmış ben bile zor buldum :)
@CANAN12354Ай бұрын
@@nzmy4234 😁
@AnoNym-l7p2 ай бұрын
İnsanin mutlu olacagi yer ailesi ve dostlarinin oldugu anavatanidir.Sonucta baska yerde,her zaman yabancisin.Oraya ait degil
@FuatKatkova-bb5yl2 ай бұрын
Avrupaya giden beyaz yakalı türklerin genelinin mantığı şu, maaşlı sıfır riskle yaşayayım 5 odalı villada oturayım, amg mercedesin altı beni kesmez, oğluma 18. Yaş gününde audi çekeyim, bir yandan 2 senede bir türkiyeden ev alayım. Maaşlı çalışarak girişimci olmadan zaten böyle hayat tarzına nerde çalışırsan çalış ulaşamazsın. Hayatının merkezine parayı koyuyorsan senin zaten ab de ne işin var ya ortadoğuya gideceksin ya da abd de çalışacaksın. Ab herkese belli bir standardı olan sosyal desteği olan bir hayatın sözünü veriyor kimseye zengin olma sözü vermiyor.
@hopediamond83962 ай бұрын
Sonuc : Degil TRden ev almak, tatile paralari yetmiyor. 2 senede durum bu. 5 sene sonrayi dusun. 2030u
@douuuu2 ай бұрын
Amerikada bir yazılım firmasında calısıyorum, son 2 yılda ekibe gelenlerin çoğu alman, hepsi vergi ve regülasyonlardan şikayet ediyor önceden böyle değildi diyorlar. Hatta bence burayla kıyaslayınca Almanya daha çok sosyalist bir devlete benziyor. Okul okuyup, yüksek lisans yapıp kitap boyutunda tez yazıyorsun ve devlet seni yüksek gelir vergisi adı altında kasiyerin bir tık üstünde hayat standardına sıkıştırıyor. 80 Yaşına basmış alman teyzenin emekli maaşını ödemek için maaşının yarısını devlete veriyorsun.
@gezyeoku2 ай бұрын
@@douuuu Çok yaşlı toplum oldukları için akıllı olanlar kaçıyor Avrupa'dan. Emeklilerin maaşlarını ödememek için doğru. Japonya da aynı durumda.
@publicname2 ай бұрын
2 yılda ev alma işi biteli 7 - 8 sene oldu
@umi19032 ай бұрын
İlk yoruma hiç ama hiç katılmıyorum. Manasız şeyler yazılmış.
@abdullahmahmut96922 ай бұрын
Çünkü vergi yüksek ve emeklilik para düşük. Sağcilarin yükselişi fln vb. çok büyük dezavantajlar oluyor.
@abdullahmahmut96922 ай бұрын
Ve herşey çok yavaş ve boktan
@echelon41k262 ай бұрын
Emeklilikte ABO Brüt 48%. En gec o gün geldiginde insanlarin 90% sürüningen.
@boraceb2 ай бұрын
Oscar Wilde'ın Lady Windermere'in Yelpazesi oyununda Dumby karakteri “Hayatta iki türlü trajedi vardır: Biri istediğini elde edememek, diğeriyse istediğini elde etmektir,” der. Ardından ekler: “İkinci çok daha kötü, ikinci gerçek trajedi!”
@irembal612 ай бұрын
İnsanlar onları instagramda ki hayal dünyasından koparıp gerçeklerle yüzleştirdiğin için çok şanslı. Kesinlikle aynı düşünceleri paylaşıyoruz..
@cetinari22262 ай бұрын
Çağlar Bey Video başlarken, olay nasıl akacak diye çok merak ettim ve ilerledikçe gülmekten karnım ağrıdı. Süreci öyle güzel ve tatlı betimlemişsiniz ki, 1960 lı yıllardan itibaren buraya göç eden 1. Kuşağın yaşadığı, bir ev bir araba alıp döneriz hikayesinin, post post modern bir yeni sürümü gibi olmuş. Yaka renkleri ve ihtiyaçların muhtevası görece değişmiş ama özü değişmemiş. Çok büyük para kazanmak amacıyla gelenler için kesinlikle yanlış bir ülkede olduğu kesin olan, ama dil konusu ve zorluğu hariç dünyada en kolay yaşanabilecek, sosyal ve çağdaş ülkelerden birinde yaşamak isteyenler içinde en doğru seçeneklerden biri Almanya'dır desek abartmış olmayız... Burada yaşamak kolaydır, fakat, burada ki kurumları ve işlevlerini çok iyi anlamak, nereden yardım ve danışmanlık alınacağını iyi öğrenmek ve sabırsız ve öfkeli olmamak yeter. Çünkü Almaya' da ki bütün sistem, gerilim ve Strese göre değil, Rahat olmaya, Cool olmaya, sakin kalmaya göre planlanmış ve bir yardıma ihtiyacı olanın, bilgiçlik taslamadan, "ben bunu bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?" Dediğinde adeta "açıl susam açıl" halinin devreye girdiği bir sisteme göre kurgulanmış. Ama dediğim gibi, Siz burada kalmak ve gitmek denklemini çok iyi açımlamış ve mevzuyu da çok iyi yakalamışsınız. Harika bir VİDEO olmuş emeğinize sağlık 🤗🙏🥰🤣🐞🍀
@lutfiyeakyuz2 ай бұрын
Süper👍🏻👏🏻
@sengitbengelcem6 күн бұрын
Sizin dediginiz emekli isi, acelesi olmayan, bol bol zamani olanlar icin. Benim gibi genc olup, bilgiye ac, genc yasta dinamik olup bir seyler yapmak isteyenler icin cehennem. Herhangi bir Startup acmak icin sizi usandiririlar bürokrasileri ile. Suratsiz, isbilmez memurlarla muhatap olmak dünyanin en zor islerinden. Yazarken daraldim.
@serkansevgi81472 ай бұрын
45 yaşına kadar durmaksızın çalıştım. Yaşım 50 şu an. 30-45 yaş arası ingiltere'de bulundum 3 sene eleman 12 sene işletme sahibi olarak çalıştım.. PASAPORTU ALDIM🇬🇧😀. Kapağı Türkiye'ye attığıma duacıyım.Gece işi yapan, İngiliz gece hayatını bilen bilir. Gerçekten çok zor. Adamın sağlığını alır Avrupa. (.)
@echelon41k262 ай бұрын
Insanlar bazen hic bir Bedel ödemeden herseyin sahibi olacagini düsünürler. Herseyin bir bedeli vardir.
@Muratilker622 ай бұрын
Abi merhaba ingiltere nasıl ? Anlatırsan mutlu olurum.
@ahmetfarukaslan57892 ай бұрын
Yaklaşık 4 yıl önce ilk geldiğimde de aklımdaki fikir buydu. İşin kötüsü dünya o kadar berbat bir yer oldu ki nereye gideceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Biraz başka ülkeleri de görünce hep burası daha iyi diyorum.
@mfakd632 ай бұрын
Neresi daha iyi?açıkca anlaşılmıyor,TR mi?
@sevimk.72842 ай бұрын
@@mfakd63Almanya daha iyi diyor
@alyally57982 ай бұрын
Ben de çok düşündüm bu konuda, her ülkenin avantajı ve dezavantajı var ama birçok konudan almanya yine avantajlı kalıyor. Bulunduğun yerde mutlu olmayı öğrenmemiz gerek bence. Sana zaten iyi bir yaşam şansı sunuluyorsa hep daha iyisini aramanın çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü dünyadayız cennette değil
@ahmetfarukaslan57892 ай бұрын
@@alyally5798 işin aslı, 10 sene önceye kadar kendi ülkemde yaşadığım konfor yeniden geri gelse hiç düşünmeden geri dönerim. Belki E Class mercedes binemem ama sürekli almanca duymak midemi bulandırıyor. Başka bi arkadaş da yazmış ona da katılıyorum, sistem göçmen lehine düzenlenmiş olsa bile uygulayanlar ırkçı olunca en ufak şeyden gereksiz stres yaşıyoruz. Sıradan bir insan olabilmeyi özledim.
@alyally57982 ай бұрын
@@ahmetfarukaslan5789 evet benim de o zaman hayallerim vardı mesela ama artık sadece yurtdışı düşünüyorum çünkü ne kadar düşünüp kafayı yesem de depresyona girip anksiyete sahibi olsam da başka çözüm bulamıyorum. İş bakıyorsun senden sabahtan akşama kadar haftanın 6 gününü vermeni istiyorlar, her işe koşturmanı bekliyorlar ama asgari ücret versin istiyorlar. Eve çıkmaya kalksan 10kdan başlıyor kiralar 17k ile nasıl geçinebilirim... Memur olmaya kalksan tamamen şans. Torpillilerden sıra gelirse belki bi tık ortalama hayat yaşayabilirsin ama yine de param olsa dahi şimdiki Türkiye'de bulunmak istemiyorum. Her gün gördüğüm saçmalıklar, düzensizlik ve kuralsızlıklar, adaletsizlikler, acımasızlıklar... İnsanın elinden bir şey gelmeyince de çok yıpranıyorsun mental olarak, hastalıktan başka bir şey getirmiyor. En başta can güvenliğin yok zaten, cana kesinlikle değer verilmiyor, kendi ülkende ikinci milletsin. Farklı şehre gidip kolay adapte olamayan insanlar varken biz tamamen sıfırdan başlıyoruz hayata. Gittiğin yerde nasıl geçinip hayatta kalman gerektiğini öğrenerek, dil öğrenerek.. O yüzden kesinlikle kolay süreç değil ama şuan bulunduğum ülke de kolay değil ben iki zor arasından artı kısmı ağır basan yeri seçmek istiyorum. Sadece şu ne kadar yaşayacağımızı bilmediğimiz dünyada tamamen sıradan bir hayat sürmek istiyorum. Gerçekten malda mülkte gözüm kalmadı artık zaten ne kadar basit olduğunu anlıyorsun biraz düşününce. Ev,araba olunca her şey halloluyormuş gibi takılıp kalmışız, bunu yaşamak sanmışız. Tek isteğim doğayla iç içe huzurla yaşamak, ekip dikmek, arada çıkıp etrafı ve başka ülkeleri ve hayatları görmek,düşünmeden giyim gıda gibi temel ihtiyaçları karşılayabilmek..
@burakbektas1902 ай бұрын
Her ülkenin farkli zorluklari var. Dil bariyeri, irkcilik, entegrasyon, yuksek kira, suc orani vs vs. Ben kendimi soyle ikna ediyorum burada daha az mutsuzum.
@erkinses2 ай бұрын
İstanbul'dan göç ettim, medya sektöründe iş geçmişim var, hareketli bir kentten kırsal bir bölgeye taşındım. Başkenti bile İstanbul'a oranla epey sıkıcı ve küçük... Medya alanında projeler yapmak üzere bir ekip kurmak istedim ancak çevremde bu işlerden anlayan insanlar yoktu. Sohbet edeceğim, bilgi paylaşabileceğim insanlar da yoktu çevremde ancak kendimi geliştirebilmeme neden oldu. Daha iyi bir kurgucu oldum, ışık ve ses bilgisine sahip oldum ama sıkıcıydı, her gün dönmeyi yada Hollanda, Paris, Londra gibi yerlere gitmeyi planlıyordum... şimdiler ise alıştığımı fark ettim. Kafam huzurlu, daha çok kitap okudum, daha çok sinema filmi izledim, doğa yürüyüşleri, kent gezileri, müze gezmeleri, bisiklet sürüşleri, gün batımı ve gün doğumu izleme ve benzeri... bunlar zaten tek başına yapılacak etkinlikler. Dedikodu yok, boş siyasi konular, dini mezhebi tartışmalar vesaire yok. Renkli çiçekler, şahinler, ceylanlar, ırmaklar, orman ne güzel ne güzel :) Ben Almanya'yı seviyorum. Son 200 yıllık tarihlerini okudum, buluşlar, bağımsız üniversite, hür düşünce... zaten felsefenin merkezi... Almanya güzel bir ülke. Seviyorum. Yalnızım ancak tuzsuz aşım ağrısız başım. NRW'den saygılar sizlere.
@xefendi787625 күн бұрын
3 yıl oldu almanaya geleli İstanbulda kendi işimdi .almanyada calıştığımı istantanbulda çalıssaydım cuvalla para kazanırdım . her hafta sonu istanbuldan sapancasından artvine kadar her hafta bir yere giderdim . Ulan almanyaya geldim asosyal oldum insanlara selam veresim gelmiyor..
@Wildlifecooking20192 ай бұрын
Dürüst ce icerik yapmissin. Uzakdan davulun sesi hos gelir😊
@skywalker32492 ай бұрын
Almanyadaki göçmen vatandaşlarımiz oraya yeme icme kültürünü döneri vs götürmüşler. Allah rizasi icin taharet muslugu kültürünü de taşıyın Avrupa'ya.
@izzetaltnmese60202 ай бұрын
Napsinlar tanıtmak için milletin ortasında gotlerini mi yıkasınlar? İsteyen alsın taharet hortumunu yanında götürsün 😊
@kubrabas26792 ай бұрын
:) Türk tesisatçılar 80€ ya hallediyor
@skywalker3249Ай бұрын
@@kubrabas2679 benim yanında bir süre misafir kaldığım Türk kadına bu sorundan bahsettim, musluk taktirmak için bir ara sordum 450 Euro istediler, vazgeçtim dedi
@cosmovisionart2 ай бұрын
Almanya’da doğma büyümeyim. Alman arkadaşlarım Türklerden daha çok. Kültür olarak tamamen batılıyım ve biliyorum ki önemli olan batılı gibi dünyaya bakmak. Almanlarda bizler gibi insanlar ama çabuk açılmıyorlar. Her ülkenin kendine göre bir kültürü var, buna ilgi duymak işin sırrı zaten.
@canadiancaptain2 ай бұрын
Kanadadayız ve bugün Türkiyeye dönmeye karar verdik eşimle. Süresiz oturum başvurusu yaparken son 10 yılımızda seyahat ettiğimiz tüm yerleri yazmamızı istiyordu bir form ve dönüş kararımı verdim çünkü gemi kaptanıyım ve onbinlerce farklı yerde bulundum son 10 yıl içinde. Buraya kadarmış....
@otgunz2 ай бұрын
Yahu depremi ayrı, yangını ayrı, seli ayrı, siyaseti ayrı... 38 yaşımdayım, 6 yıldır Kanadalı güçlü bir KZbin kanalına iş yapıyorum. Doçentim aynı anda bir devlet üniversitesinde. Hiç Türkiye'den çıkmadım. 3 yaşında bir kızım var. Eşim de akademisyen. Memurluğu da akademik kariyeri de yakıp gidebilseydik keşke diye hayıflanıyorum... Yani tamam gemi kaptanısın anladım zaten güzel bir sahil kasabasında yaşayabilirsin ekonomin buna izin veriyor. Da işte doğal afet ve siyaset baskısı ile nasıl başa çıkacaksın onu merak ediyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı...
@VeyselHatice-w2h2 ай бұрын
o form da 6 aydan fazla kaldığın yerleri soruyorlar bir kaçını es geçsende nereden bilecekler bence pasaport u al öyle git
@cooperalp2 ай бұрын
@@otgunz yaw doga olaylari heryerde var, kanada'da her yaz dumandan boguluyoruz, surekli biryerler yaniyor. 10 sene once sel oldu, iki tane baraj tasti binlerce insanin evi sular altinda kaldi. Evet siyaset kimsenin umrunda degil ama gocmenlik zaten basli basina bir stres. Yurtdisinda normalde oturup cay bile icme olasiliginin olmadigi birsuru adamla arkadaslik etmek zorunda kaliyorsun. Adam hapisten yeni cikmis gelmis, iki tane le$i var, beraber insaatta calisiyorsun. Sana ters bir laf soylese ne yapacaksin? Yurtdisinda yasamak ulkesinde memuriyete alismis adamin yiyecegi bir nane degil, bircok sey agir gelir. O yuzden de birsuru insan simdi yandim allah diyerek geri donmeye calisiyor. Cikanlarin 3/4u ilk 5 sene icinde doner.
Cok sükür bende 20 gün sonra Türkiyeye dönüyorum ve cok mutluyum.
@volkanabdullah13482 ай бұрын
insan iç aleminde mutlu değilse nereye giderse gitsin mutlu olamaz
@AlhambraDream2 ай бұрын
Katılıyorum.
@xyz-mk6qm2 ай бұрын
Yıllarca Amerikada ve Avrupada yaşayan biri olarak, eğer ki ortalama zekâ ve yetenekte, eğitimde biri iseniz, sigorta, emeklilik, ücretli izin, sağlık sigortası, sosyal haklar vs. ile güzel ve düzenli bir hayat için Avrupaya gidin fakat çok zeki, yüksek eğitimli ve de üstün yetenekli ve de cin fikirli, ticari ve de çok hırslı biri iseniz, kesinlikle Amerikada önünüz çok daha açılır! Yalnız Avrupa için saydıklarımı da Amerikada pek bulamazsınız, selamlarımla
@aylinguzelis2 ай бұрын
İş kapasitesi azalalıyor iş bulmak zorlaşıyor. Şu zamanlarda ya işsiz kalırsak düşüncesi aklımızda. Wolfsburg da 200 çalışan işten çıkarılmış 😢vatandaşlığı alıp iş nerde ise oraya gitmek de bir seçenek
@echelon41k26Ай бұрын
Haber maalesef güncellendi. VW 87 Yillik Tarihinde ilk defa Fabrika kapatmaya gidiyor, binlerce calisani issiz kalacak.Kapatilacak ilk iki Fabrika Almanyada.
@Oĝuz-34M2 ай бұрын
26 yillik alman vatandaṣiyim, bende yüzlerce tanıdiģimin vatandașlik alip terkettiģini gördüm . Florida,kaliforniya,Kanada,yeni zelända, Dubai,Arjantin, meksika Tayland,isvicre ve Türkiye. Trend olan ülkeler
@Wildlifecooking20192 ай бұрын
Sende basta Euphorie ye kapilmistin. Ilk gelenler hep yanlis bir duyguya kapiliyor. Tatilci turist kafasi gibi. Herseyi seviyorlar. 5 6 yil sonra isler deyisir. Araba olsun, bi kaza yap, yillarca ugras. Ev kira vs. Sorunlari. Cocugun yoksa keyif sende. Cocuk olunca Kindergarten kinderarzt yok, Stress. Söylediklerinin hepsine katiliyorum. 16 yildir burdayim, yükseklisans mezunuyum. Ennonemli sorun, maaslarin düsük lügü, ev sorunu, sosyal yasami, simdi bir sorun daha var😂pahalilik bindi bize. Allah yardimcimiz olsun. Valkahi köyüme gidip tarim la ugrasmak isterim. Amerika kanada Almanyadan cok daha beter. Davulun sesi uzaktan hos gelir. Kolay gelsin
@@negeldim7568 Onlar sadece duymak istediklerine inaniyorlar. Neresi olursa olsun arti ve eksileriyle yasanmadan, tecrübe edinmeden bilinemez.
@henrydickson7108Ай бұрын
@@negeldim7568 türkiyedekiler, almanyadaki sıkıntıları çok iyi biliyorlar.onlar almanya ve türkiyeyi birbiri ile kıyasladıklarında almanyanın daha iyi durumda olduğunu bildikleri için sizi dinlemek istemiyorlar.ki bunda da bir hayli haklılar.hatta bırakın almanyayı şu inanın gecen ay gittiğim kamboçya bile tr den daha yaşanabiliri durumda.TR b.k çukuruna dönmüş ..insanlar kör değil.
@oguzyabgu76172 ай бұрын
Bruder harbiden senin gibi dogru konuşani bu sosyal medyada duymadim harbiden helal olsun
@mf91712 ай бұрын
Maaşlar çok düşük ve tatmin edici değil. saygılar Çağlar
@SemraTanrıver2 ай бұрын
Biz Türkiye'de diri diri geberiyoruz gidin hayatınızı kurtarın bir bittik ve battik .....
@MOTUN2 ай бұрын
@@SemraTanrıver Almanya mark döneminde Almanya idi. Giden nasıl kurtarıyormuş kendini anlat da bilelim. Bilmeden martaval okumayın
@leonleon34552 ай бұрын
ben 4bin eur alıyorum gayet yetiyor
@MOTUN2 ай бұрын
@@leonleon3455 Orada yaşayanların kaçta kaçı 4bin avro alıyor? Bir de ondan bahset. Almanya'da 3bin avronun altında aldın mı fakirsin
@sengitbengelcem6 күн бұрын
@@leonleon3455 Onu almak icin ya sürekli is degistirmen lazim (her yeni isyeri, yeni pazarlik) ya da yillarca bir isyerinde calisman lazim.
@YoncaYüce-m5fАй бұрын
Benim Londra'dan Almanya'ya gelme motivasyonum "artık yaş geldi geçiyor, bari Almanya'da Türk çok, bir Turk es adayi daha kolay bulurum"du 😁 Gerçi geldiğimin ilk haftasında buradaki profilin bekledigim profil olmadığını gördüm. Yeni gelenler de evli geliyor zaten :) şimdiki motivasyon vatandaşlık alıp bir an önce gitmek. Ay sayıyorum adeta, ne zaman ozgurlesecegim diye.
@telekomtv20232 ай бұрын
arkadaşlar yabancılarla sosyalleşme diye bir şey olmaz! Sadece iş çevresiyle sınırlı bir muhabbet olur! Neden? Çünkü kültür farklı, coğrafya farklı!. Sizin amacınız huzur ve stabil bir hayat ise Almanya ideal! Para kazanın kendi ülkenizde küçük yerlerde bir yaşam kurmaya çalışın. Amerika, Dubai ya da başka yerler sizi kandırmasın
@FatmaEsen-v1c2 ай бұрын
Dürüstlüğünüz için size öncelikle teşekkür ediyorum.Bence bu arayışın temel sebebi dünyaya geliş sebebimizi unutmak.İsterseniz Fizan a gidin bazı şeyler içinizde tamam değilse mutlu ve huzurlu olamazsınız
@tskutlu2672 ай бұрын
neymiş dünyaya geliş sebebimiz
@journey82642 ай бұрын
Ne kadar seviyorsunuz her şeyi basite indirgeyip bu açıdan bakmayı. Kolayı bu değil mi başka türlüsünü düşünsen çabalamak zorunda kalacaksın.
@journey82642 ай бұрын
@@tskutlu267 içimizdeki ölümsüz ruhu yoga matının artık adına ne dersen üzerinde bulmak...
@gezyeoku2 ай бұрын
Ölümsüz ruh😅@@journey8264
@halilarcan70792 ай бұрын
Allah'u Teala İnsanları ve cinleri ancak bana kulluk etsinler diye yarattım buyurmuş Kur'an-ı Kerimde. O sebepten Allah'u Tealaya kul olamadığımız için nereye gidersek gidelim mutlu olamayız
@muratsevencagatay89642 ай бұрын
Yaşım 51 28 ülke gezdim hiç birinde aradığım sınırsız mutluluğu bulamadım. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi var. Anladımki burası imtihan yeri, imtihan zorlanmanın adıdır. Yine anladım ki gerçek sınırsız bir mutluluk ve sonsuz bir hayat cennette.
@Selenophile3x2 ай бұрын
💯 bi söz vardir burasi dünya burasi bu kadar diye imtihan oldugunu unutuyoruz güllük güllistanlik olacagini rabbimiz vaad etmedi oysa
@rabiacam99142 ай бұрын
Mutluluk Nedir ??? Mutluluk ne para mal mülk ne de Güzellik ne de her şeye sahip olmak 💁♀️ MUTLULUK bi OLUŞ HALIDIR 🙂
@COMPTROLАй бұрын
adam 51 yaşına gelmiş hala masallara inanıyor.
@als715010 күн бұрын
Cenneti bu dünyada yaratabilmek asıl mesele. Üç hafta önce Berlin’deydim. Bir pazar günü Alman aileler dünyanın en büyük Doğa tarihi müzesini 2-3 yaşındaki çocukları ile geziyorlardı. Hepsi çok mutlu görünüyordu ama bizim milletimizin “sosyallik” anlayışına “ters” olan bu aktivite Türk insanını mutlu etmez aksine zulüm olur işte o zaman da cennetinden uzaklaşmış olursun. Her şeyi kendimiz yaratıyoruz cenneti de cehennemi de seçim sizin.
@muratsevencagatay896410 күн бұрын
@@als7150 üç günlük cennet olmaz, cennet dediğin sonsuz ve sınırsız olmalı. Üç günlük ancak misafirlik olur.
@hrcnsertsarsnmango73452 ай бұрын
Herkesin hikayesi, gerçekleri, yaşadıkları, kapasitesi, amacı vesaire farklı farklıdır.
@Rakam23102 ай бұрын
30 yıldır Almanya’da yaşıyan biri olarak çok doğru gözlemleriniz var. Çok teşekkürler doğru yorumunuz için!
@sahmat82432 ай бұрын
4 yil once geldim , gelirken motivasyonun aylik 500 euro kenara koymak ve rahat bir yasamdi ve suan bunu sagladim , sinirsiz oturum aldim . Bence insanlar reel hayaller kurmali yoksa almanya gercekten zorlu yol...
@yasineren36292 ай бұрын
Demotive etmek istemem, ama senelik 6000 euro ile ne yapilirki, hadi 10 sene bitiktir anca 60 bin eder
@CosmoBeauty-wg5ty2 ай бұрын
@@yasineren3629 60.000 euro 10 sene sonra yerinde saymayacak herhalde? adam gider yatırım yapar parası ile. Altın ya da faiz, borsa vs.
@halit64072 ай бұрын
Türkiye'de o parayı biriktirirdin. Boşuna gitmişsin
@echelon41k262 ай бұрын
@@yasineren3629 ve alim gücü olarak 10 yilin sonunda hersey stabil kalirsa ortalama 39366€ eder.
@Muratilker622 ай бұрын
@@halit6407Haklısın. Ben de hata yaptım.
@tuborg17592 ай бұрын
5:43 "Türkiye'de beyaz yakalı olan ..." ❤❤❤ İşte yorumun dibi 👏🏻👏🏻 Özlendin ÇAĞS 🩵😊🧿 Sözümü hala unutmadım. Gelince 1. Hint yemeği 2. Kahve ismarliyacagim. O zaman yuzyuze göçmen dedikodusu yaparız 😂😂😂
@Anatolia07Ай бұрын
Güzel dostluklar, sevgi, paylasim, yardimlasma - bunlar hayattaki en önemli seylerdir. Dünya kadar paran olsa ama bir tane arkadasin olmasa, neye yarar? Hic yurtdisinda yasamamis olanlar Türkiye'nin ve kültürmüzün kiymetini göremiyorlar. Ben de öyleydim. Mesela mutfagimizin kiymetini baska ülkelerde dogru düzgün yiyecek bisey bulamayinca anliyorsun. Ve Almanya'da bir tane bile alman arkadas edinemeden bir ömür gecirebilirsin, bulsan bile bizdeki dostluk ve sadakat anlayisina sahip degiller, cünkü bireyselciler. iclerinde cok güzel insanlar var ama hep mesafeliler ve soguklar. Almanya'da bir Mevlana, Yunus Emre, Haci Bektas yok mesela ve bize insanligi ve paylasmayi ögretenler bunlardi. Bence en üzücü seylerden biri de, Türkiye'den akademisyen olarak gelenlerin Almanya'da temizlikci, dönerci gibi islerde calismalaridir. Bircoklariyla tanistim. Mesela kizin biri doktora icin gelmis ve kaldigi evden atildiginda aylarca köprü altlarinda yatmisti, 3-5 kurus kazanmak icin temizlik yapmisti. Ama karizmasi cizilmesin diye Türkiye'deki ailesine ve tanidiklarina hicbisey anlatmadi, hepsi onun konforlu bir hayat yasadigini saniyor. Veya bir gün haftalik pazarda sebze meyvelerin yaninda kücük bir kitap standinda calisan birini görmüstüm, Türkiye'den gelen bir mühendisti, o da bu isi gecimini saglamak icin yapiyordu. Taksicilik yapan doktor, Mc Donalds'ta saticilik yapan eczaci, kapicilik yapan kimyaci, neler neler, insan görünce aciyor, onca yil okumus ve bir Almanya sevdasina düstügü hale bak diyorsun. Türkiye'de olsa en azindan kariyer yapma sansi olur veya sayginligi olur, güzel dostluklari, ailesi olur, neseli bir hayati olur . Almanya'da hep yalnizsin, tabiki etrafinda insanlar var ama "dostluk" yok, 20 yillik arkadasina bile aksam 8den sonra telefon acamazsin, cat kapi yanina gidemezsin, sana gelirken elinde bir börekle gelmez, yemegge davet etse, domuz etle karisik biseyler koyabilir önüne ve kac tane köfte yiyeceksin diye sorar. Veya, senin karin ne kadar seksimis diyebilir sana, bir türk erkegi bunu nasil hazmeder? Yurtdisinda yasamanin en kötü yönerlinden biri, zamanla ülkendeki sevdigin tüm insanlara yavas yavas yabancilasmandir bence. Okul arkadasin evleniyor dügününe gidemiyorsun, hastalaniyor gemis olunsa gidemiyorsun, biri ölüyor cenazsine gidemiyorsun ve tabiki sana da kimse gelmiyor, yalnizlasiyorsun, yillar geciyor ve buna deger miydi, diye soruyorsun ama giden yillar geri gelmiyor. Ve alismaktan, yaaa aslinda cok mutluyum diye kendi kandirmaktan baska caren kalmiyor.
@drivewithme24622 ай бұрын
Irlanda’da 7. senem, pasaportu aldim. Nereye gitsem diye dusunuyorum. Bire bir ayni 😅
@tunahantekes36382 ай бұрын
Bende İrlanda'ya gelmek istiyorum şaka gibi
@drivewithme24622 ай бұрын
@@tunahantekes3638TR’deysen gel tabi. Irlanda’da 5-6 yil sonra TR ile kiyaslamayi birakip hangi Avrupa ulkesine gitsem diyeceksin.
@leonleon34552 ай бұрын
turkiyeye dön
@AlhambraDream2 ай бұрын
@@drivewithme2462neden?
@Muratilker622 ай бұрын
@tunahantekes3638 😅
@m.feritkarsl22482 ай бұрын
Teşekkürler,emek harcamışsınız.Yaşım(69) ve işim (uluslarasası ticaret) sebebiyle uluslararası sosyal ve ticari yaşama alışık olmam,ayrıca her 2 çocuğumun 20 sene süreyle Kanada'da lise-üniversite-kalıcı oturum izni ve vatandaşlık süreçlerini bire bir yaşamış bir ebeveyn olarak,tecrübelerim ışığında bir kaç söz söylemek isterim; kilit bir cümle sarfettiniz "Alman eğitim sistemi içinde bir diploma almamış bireyler" !!! Bu kişilerin Almanya'dan beklentileri ne olmalı??Emin olun Kanada'da (ticari faaliyetlerimin 45 senedir devam ettiği Avustralya ve Y.Zelanda'da aynı) gelecek göçmenlere aynen bunları söylüyor!!!Tabii okumayı,okuduğunu anlamayı,bakmayı,baktığını görmeyi bilenlere??Kanada'ya özel bir iş davetiyle gitmiyorsanız ne yapıp edin bir şekilde Kanada içinde bir eğitim kurumundan diploma alın yoksa hüsrana uğrarsınız (20 senelik tecrübe ile söylüyorum).Kanada ile ilgili bir yorumda benim dikkatimi çekmişti(bunu genelleyerek tüm ülkelere eşitleyebiliriz); arkadaş Çorum'a gider gibi yabancı bir ülkeye ve üstelik o ülkede konuşulmakta olan lisan veya lisanlara bile sahip değilken "ne bekliyorsunuz veya neden şikayet ediyorsunuz"???Sosyal hayat,sosyal olmak!!bunları gittiğiniz ülke sizlere "sağlamak zorunda değil" ve bilakis bunlar sizin becerileriniz ve kabiliyet/dışa dönük yapınız sayesinde olacak sosyal gelişmeler.Gittiğiniz ülkenin kültür ve yaşam tarzına "saygı duyup" bir de "akıcı bir lisan seviyesine sahipseniz" o ülkenin asli vatandaşları ile iletişim kurmanız ve sosyalleşmeniz yönünde adım atmanız kolaylaşır:)))Sağlık ve neşeyle kalın.
@MOTUN2 ай бұрын
Kanada bitmiş durumdadır. Orada fazla tutunacağınızı sanmam
@hv.plt.bnb.hurkusАй бұрын
Sivil hayatımin başlangıcı olarak Almanya Fransa İsviçre'de iş deneyimlerim oldu fakat hiç birini beğenmedim..yeri gelince ülkemdeki olumsuzluklari bile aradım...çünkü oralarda beterin beteri var gençler...
@thisisntachance2 ай бұрын
ahahah beyaz yaka tespitin çok doğru :D
@sebastiancastellanos35752 ай бұрын
Polonya'da yaşıyorum,maaşlar konusunda haklısın,bütün Avrupa için geçerli hatta bu,sadece Almanya için değil.
@ae.4052 ай бұрын
Istanbul maasimin yuzde 40 dusugune Frankfurta geldim. Bankaciyim. Gelme amacim para degildi; nitekim maas seviyeleri zaten ortada. Eminim raporladigim kisiyle tas catlasin senelik 15k fark vardir maaslarimiz arasinda. Ayni siniflandirmaya girmekle birlikte burdaki Turk beyaz yakanin cakasina ciddi guluyorum. Hiçbiriyle iliskimi ilerletmedim, ailecek gorusme fln amannn amann kalsin. Alman dostumuz var mi yok, cok sorun degil. Komsularimizdan biri Alman, cok sicak biri. Eşimle bulusurlar arada. Bad Homburgda yasiyorum. Belediye calisani olsun yabancilar dairesi olsun hepsi guleryuxlu sicakkanli. Sehrin insani pozitif. Cocuklarin okul arkadaslarinin ailelerinden samimi ve kafadar olanlari da sectik, onlarla bulusmak sosyallesme anlaminda yetiyor. Demem o ki alman sogukmus, yalniz hissedilirmis vs cok da muhim degil. 2004 te burda master yaptim. Almanya o eski Almanya degil bikere. Huzurum yerinde, havayi bile takmiyorum. 40 imdan sonra huzur varsa yagmur kar gri hava viz gelirmis onu anladim. Almanya zengin olunacak ulke degildir, sistem sizi otomatik dışına iter zaten. Burada insan degisiyor, degismek zorunda. TR de mercedese binerken porsche binme hayalleri kurarken burada bu tarz materyalist hayallerin ne kadar anlamsiz oldugunu anladim. Hic oyle motivasyonum yok. Alacak para da olsa almam, geregi yok. Vatandasligi alinca baska yere gider miyim, sanmam. Avrupanin heryerini gordum neredeyse. Almanya her anlamda neden lider ulke cok iyi anlasiliyor. Tr den donus yolundayim. An itibariyle belgraddayim. Yarin da viyana da konaklayacagim. Avusturya fln nane. Biran once evime donmeyi iple cekiyorum. Kuralini kanununu sistemini ve hatta trafigini baska avrupa ulkesinde bulmak zor. Cicim aylarinda degilim 2 yili doldurdum. Hala huzurumu kaybetmedim. Meselenin ozu ne istedigini bilmek. "Insan" gibi yasamak mi, para mi? Cocuklarima duzgun egitim aldırayim, guvenlik endisesi olmasin, dogayla icice olayim, hakkim yenmesin, saygi goreyim, kazancim da yetsin bu bana yeter. Ve tabi ki de o pasaporta da sahip olmak. Cocuklarina coklu alternatifli bi gelecek sunabilmek.
@ae.4052 ай бұрын
+Istanbulda sabahtan akşama herseye küfrederdim. 2 yıldır burada kufretmedim. Küfredecek bi olay olmuyo ki. Kavga eden birini görmedim daha. Kimileri için değersiz olabilir. Benim icin kiymetli
@hakanavc27102 ай бұрын
Kardeş umarım 2 yıl sonra hatta 12 yıl sonrada böyle düşünürsün
@ae.4052 ай бұрын
@@hakanavc2710 insallah. Herseyin hayirlisi olsun hepimiz icin
@gurkankaraali96082 ай бұрын
Çok karakterli bir davranış. Kendini bilmek ayrı bir ayrıcalık. Sizi tebrik ederim.
2 ай бұрын
@@ae.405 20 yıldır Mainz yakınlarında yaşıyorum, yazdıklarına imzamı atarım.
@hasanistemihansaldiran50912 ай бұрын
Covid'ten sonra 240bin sermaye sahibi ülkeden çıktı, bu sene 90 bin bu sene... Bende bu sene çıkarım.... 44 sene oldu yeter artık...
@TheOnurxcv352 ай бұрын
Ülkeden çıktı dediğiniz Türkiye mi?
@hasanistemihansaldiran50912 ай бұрын
@@TheOnurxcv35 Hayır Almanya'dan çıktı. Türkiye'den ne kadar çıktı bilmiyorum.
@yagzgonce35992 ай бұрын
Almanya’ya gelmek isteyen gençlere ne tavsiye de bulunursun değermi sence gelmeye
@hasanistemihansaldiran50912 ай бұрын
@@yagzgonce3599 Kesinlikle iyi dil hakimiyeti... Almanca ve ek olarak İngilizce. Sabır ve mümkünse gelişmiş bir kişilik, eğer burada kalıcı olmak istiyorum diyorsan bu iki özelliği burada Devlet kesinlikle test edecek, aynı zamanda da işveren. Bu hazırlıkları lütfen yapın, daha iyi olur her açıdan. Mesleğiniz veya Üniversite Diploması vb. eksiksiz yanınızda bulundurun. Ve en en en önemlisi... Türk, Kürt, Araplardan uzak durun ve kayıtsız hiç bir işte çalışmayın. Hem paranızdan ve zamanınızdan olursunuz, sinir bozucu tecrübeler cabası. Selamlar....
@hugochavez61702 ай бұрын
@@yagzgonce3599. Bir baltaya sap olamadıysan Almanya senin için bir cennet. Kariyer yapma peşindeysen Almanya senin kariyerini bitirir bir Türk olarak. Türkler son tercihtir burda.
@zulal21842 ай бұрын
Abi ben gitmeden daha bir sürü video izleyerek anldım bunu yani eğer iyi bir işin yoksa ve kazandığın maaşın yarısını kenara koyup biriktiremiyorsan bence gitmenin bir mantığı yok eğer gitme amacimiz para ise tabi ama mesela geçmişte kazanç kira vs bakınca adamlar mükemmel bir yatırım yapabilirmiş Türkiye de şimdi anca kendini geçindirirsin gibi duruyor
@echelon41k262 ай бұрын
Almanyada ortalama net maasdan tasarruf orani 15% civari.Kaynak: Statista
@azerbulbul6492 ай бұрын
almanya ortalama 2.200€ maas kira 1.000€ elektrik internet fatura 150€ mutvak 300€ berber kozmetik 100€ tek kisilik hayat iki kisi calisirsan kralsin
@ridiculuss30212 ай бұрын
evet tek gelirle kirala zor, o yüzden daire alicaksin calisip biriktirip bi sekilde
@pirayeguler44472 ай бұрын
Ciddi mi ya, maaşlar bu seviyede mi?
@mf91712 ай бұрын
@@azerbulbul649 ortalama tek kişi 600 Euro bandında ev bulabilir, 1000 Euro çok kanka
@By_falan_filan2 ай бұрын
@@pirayeguler4447 meslegin yoksa ya da univ okumadiysan arkadasin verdigi doğru..hatta vasifsiz biri 2200 neto zor kazanir..gece vardiyasinda falan çalışması lazim ancak.vasifsiz max 2000 kazanir..ama meslegi olan biri en az 2500 neto kazanir.. üniv mezunu en az 3000 neto kazanir..bunlar minimal rakamlar..ama burda hemsirelik univ degil mesela meslek geçiyor..ana okulu ogretmenligi univ degil meslek geçiyor.. ausbulding yani..o yüzden trden gelen hemsireler max 2000 aliyor neto..cunku onlar burda univ gecmiyor..zaten burda univ okumak cok zor 😂😂 ancak nufusun yuzde 15i falan univ bitirebiliyor..burda univ bitirmek cok zor tr gibi değil
@ibrahimyucel50352 ай бұрын
@@By_falan_filan 6 7 k euro maaşları alan meslek gruplarından örnek verebilir misin
@karpuzye2 ай бұрын
insanlar ne istediklerini ve istemediklerini iyice düşünüp tam netleştirmeden trende göre karar alıyor. Bu acınası ve üzücü bir durum.
@Kawa12er2 ай бұрын
Aldiklari maas kiraya zor yetio.sonunda onlar da anladi bizim atmadigimizi
@whitekhan252 ай бұрын
Dostum en iyi çarenin “Türkiye’de yaşamak ve ya Türkiyeye dön” demeyi unutmuşsun çok mutsuzsan Türkiyede şansını denemelisin
@TomrisBasar2 ай бұрын
Aynen. Calisan türkiyede de kazanir. Türkiyede daha cok firsat var. 20 milyon yabanci kacak sikir disi edilirse, hersey düzelir
@Roninazzlackz9 күн бұрын
36 diyince duygulandik be caglar abi 5 senem senin videolarini izlemekle geçti bazen yogunluktan dolayı unutuyorum sonra birden cektigin hos berlin sokakları videoların aklıma gelip açıp açıp izliyorum seviliyorsun 3:26 ❤️🙏🏻
@guluzarmacit74922 ай бұрын
Ben belçikada 27senemi verdim .bence iyi anlattınız sonunda başarmak dediğini şeyleri başarmış oluyorsun ama çok çok yorgunum artık ruhum yaşlandı burda
@musooo2 ай бұрын
yuksek vergi, dil bariyeri, saglik sisteminin zayifligi ile iyi kazanan insanlar kacma derdinde. is kurmak bile cok zor burada. avrupada ingilizce konusulan iyi bir ulke olsa herkes oraya gidecek sanirim ama oda pek yok. mukemmel yer yok zaten hepsinde belirli sikintilar var. benim de cevremde vatandasligi alinca isvicreye yada sicak avrupa ulkesine gitme hayali olan arkadasim cok.
@exe98822 ай бұрын
isviçre de aynı bence
@musooo2 ай бұрын
@@exe9882 vergi daha düşük oldugu icin insanlar orayi istiyor birde hali hazirda almanca bildikleri icin daha kolay adapte olacaklarını düşünüyorlar. Ben oraya tasinan almanla tanışmıştım mesela adam gayet mutluydu :)
@mf91712 ай бұрын
@@exe9882 İsviçre Süper
@echelon41k262 ай бұрын
Hopp Swiiz!👍😉😊
@gezyeoku2 ай бұрын
Almanya'dan dürüstlüğüne güvendiğim ve eğitimli olan bir tek sen varsın KZbin'da Çağlar. Bakalım sen nereye gideceksin oradan? 😎
@YoncaYüce-m5fАй бұрын
Meseleyi sadece maaş ve mutlu olup olmamaya indirgemeyi doğru bulmuyorum. 50 sene önce buraya gelmiş ve hayatını fabrika işçisi olarak geçirmiş birinin yaşamadığı zorlukları yaşıyorsunuz beyaz yaka olarak. Üstü kapalı bir ayrımcılık var, bunu tabii ki sözlü ifade etmezler ama tüm davranışlara yansımış durumda. Keza yukselme/terfi konusunda da en son sırada Türkler gelir.
@sirdashАй бұрын
Kardesim Fahri Yardım'a cok benzettim seni :) tesaduf o da Türk kökenli Alman aktörümüz :)
@caglartasciАй бұрын
:) baktim, evet birazcik andiriyoz birbirimizi
@aykutyurduseven60772 ай бұрын
kesinlikle kartılıyorm cok guzel bir video olmus eline saglık
@neomio59942 ай бұрын
Boşa geçen yıllar, hayatlar.... İşin özeti bu. Taş her zaman yerinde ağırdır.
@yavuzsultanselim99882 ай бұрын
Yani ne demek
@FetihKАй бұрын
Yarım sayfa yorum yazmıştım evet işin özeti harfiyen bu. Allah aratmasın
@Uzunincebiryolcu2 ай бұрын
Söylediklerinizde haklısınız fakat o kesim Kalifiye çalışanlar , o tarz insanlar belirli bir maaş ile tatmin olmazlar ve her ülkede iş bulup yaşayabileceklerini düşündükleri için bir ülkede en fazla 2-3 sene yaşayıp başka ülkeye geçerler ve geçtikleri ülkede de aynı şeyleri düşünürler , bir nevi dijital göçebelik
@haktanozgunozer22032 ай бұрын
İngilizceden başka dil öğrenmem bunun dışında bir ülkeye gitmem.
@exe98822 ай бұрын
kanka seçeneklerin kısıtlı o halde, avrupa düşünüyorsan irlanda olabilir
@haktanozgunozer22032 ай бұрын
@@exe9882 ingiltere niye olmasın ?
@exe98822 ай бұрын
@@haktanozgunozer2203 Kanka İngiltere'de olur. Fakat artık Avrupa Birliğine üye değil diye belirtmedim.
@haktanozgunozer22032 ай бұрын
@@exe9882 avrupa birliği lazım değil bana kanka biz brexit yapıp çıktık fazla sallamıyoruz avrupa birliğini 😉👍
@ataberk82 ай бұрын
Dünyada artık İngilizce konuşmayan insan kalmadı... o yüzden sadece İngilizce ile bir iş veya ülke çok rahat bulamazsın... (Mesleğe göre değişir)
@Canoski02 ай бұрын
At sahinine göre kişnermiş bence youtube bu kadar acik konusn adami sevmez ama biz sevdik
@hicelik472 ай бұрын
2 senedir almanyadayım öncesinde de öyle diyordum vatandaşlık alıp siktir olup gitmek geldim 2 senedir yine aynı düşüncedeyim beni en çok zorlayanlar ise kültür, dil ve maaş problemi gerçekten burada hayat aşırı zor türkiye ile kıyaslamıyorum fakat diğer gelişmiş ülkelerle kıyasladığımda örnek amerika gerçekten daha cazip dili kültürü yaşamı ve para konusunda vs elbette zaman ne gösterir bilmem.
@bgmkbklr2 ай бұрын
Bizde de ayni mantik var suanda. Esimde bende mühendisiz 7 sene önce geldik. Ev aldik cocuk okula basladi vs, vatandasliga da basvurduk sürec sürüyor ama is konusunda söylediginiz seyi dusunuyoruz. Zaten kidem atlayarak biryere gecsen bile nette maas 100-200 eu fark ediyor( vergi kesintisinden ve yüzdesinden dolayi) ee niye ben o kadar zahmete gireyim niye daha cok sorumluluk alip calisayim. Attigim tas ürküttügüm kusa degermi yi sorguluyoruz. Birde burda bakici, temizlik hizmeti vs bulmak o kadar zor ki.. Herseyi kendin yapmaya calismak ayni zamanda sosyal aktivite/cevrenin istedigimiz gibi olmamasi bizi cok yipratti. Bizde gözümüzü suan UAE, Katar o tarafa cevirmis durumdayiz. Ancak Dubai de yasayan arkadaslarimdan biliyorum ki, malesef is piyasasi orada cok acimasiz ve suan is alim konusunda eski cafcafli durum yok.
@ataberk82 ай бұрын
Yeni bir trend olduğunu sanmıyorum, Almanlar zaten bunu yapar... Mesleğe göre değişen durumlar.
@ercanhattat4492 ай бұрын
Üniversite hocasıyım seminar sunum vs gibi sebeplerle almanyaya gittiğimde şunu gördüm denize pek düzgün bağlantısı kıyısı olmayan ülkelerde kültür bir acayip tuhaf bir küntlük ve bir acayiplik oluyor. almanyada böyle ülkelerden biri coğrafyası da çok sıkıcı hep aynı insanları hep aynı coğrafyada aynı koşullarda uzun süre yaşatmışsın ve bu sonuç çıkmış gibi. saçma gereksiz bir kültürel kapalılık var. hiç oralarda zaman harcamaya vaktini geçirmeye değmez giderim en fakir Arjantinde şilide yaşarım hayatın bir macerası olur hasta ruhlu sözde mükemmeliyetçi sistem manyağı aşırı garantici kütük gibi esnemez almanlarla dib dibe oturup hayatımı çöpe atamam o boklu ülkelerinde kendilerini bırakacaksın zaten yakında 3 esil sonra oralarda kimse kalmayacak bütün uzak doğu afrika falan oralara doluşacak. sıkıcı saçma sapan bir yer oralara niye gitmeye özenirsiniz hiç anlamam ki.
@mrraven97902 ай бұрын
kral bi nefes alıyorsun kokain çeker gibi :D cağrayı azalt az
@alperkutlu67142 ай бұрын
😂
@als715010 күн бұрын
Cenneti bu dünyada yaratabilmek asıl mesele. Üç hafta önce Berlin’deydim. Bir pazar günü Alman aileler dünyanın en büyük Doğa tarihi müzesini 2-3 yaşındaki çocukları ile geziyorlardı. Hepsi çok mutlu görünüyordu ama bizim milletimizin “sosyallik” anlayışına “ters” olan bu aktivite Türk insanını mutlu etmez aksine zulüm olur işte o zaman da cennetinden uzaklaşmış olursun. Her şeyi kendimiz yaratıyoruz cenneti de cehennemi de seçim sizin.
@wesleysneider91122 ай бұрын
Tespitlerin yuzde bin dogru
@salihakoc52232 ай бұрын
Bence hayatin merkezinde para olmamali…Eger dusunce ozgurlugun varsa,can guvenliginden endise etmiyorsan,bi haksizliga ugradiginda mahkemelerde adaletin saglanacagini biliyosan…aslinda oldukca zenginsin demektir.
@hugochavez61702 ай бұрын
Bütün bunların Avrupa'da mümkün olduğundan emin misin? Mesela düşünce özgürlüğü seninle aynı fikirde olmayana "Merkel'in .öt kılı" diyebilmek midir mesela?
@salihakoc52232 ай бұрын
@@hugochavez6170 hukukun ustunlugu endeksinde,demokrasi endeksinde,ifade hurriyetinde bu ulkeler ust siralarda yer aldigi icin..Yani sadece mesele birine istedigini istegin sekilde soyleyeblmenin(kisilerin ahlakiyla ilgili bence bu durum)otesinde…
@SagucuTeginАй бұрын
@@hugochavez6170evet, o da düşünce özgürlüğü.
@siyahbayrak89272 ай бұрын
Almanya 2000-2015 arası çok iyiydi bence.. Sonra hep bir gerileme oldu..
@echelon41k262 ай бұрын
1990 dan sonra gerileme evresine girdi. Dogu Almanyayi satin aldiktan sonra basladi bütün Filim.
@TomrisBasar2 ай бұрын
Son aylarda, almanya isci aliminda ve vatandaslik aliminda kolayliklar yapinca aklima tek birseyi geldi👉 almanya bitti. Dogma büyüme almanyada yasiyorum, uzun yillardir yapisal sorunlar var almanyada küresellesme den kayaklanan cogu. Maaslar düsük, hayat sartlari zorlasti bunlari bilen biri olarak bu son gelismelerden almanyanin tabutuna son civi vuruldugunu düsünüyorum. Zaten alman savunma bakani bile 5 yil icinde rusya -almanya ab savasi icib hazirlik yaptiklarini acikladi. Türklere gelin asker olun diye cagri yapiyorlar... almanyayi birazda burdan degerlendirin... eski almanya ve eski dünya yok! Biz ülkemize sahip cikalim.
@bhdr1112 ай бұрын
Çok yerinde tespitler 👏
@kln83212 ай бұрын
Insanlar bilhassa yeni nesil hayel peşinde gerçek hayat acımasız malesef dostlar
@journey82642 ай бұрын
Aynısını yapacağım, burası daha fazlasını haketmiyor.
@cenk81002 ай бұрын
Aga almancam cok iyi, almanlarla istesem cok iyi gecinirim ama hayatimda (40yil) ne bunlarin o bk rengi yemeklerini denedin, nede evlerine gittim.
@TimuRleNGFcKraL2 ай бұрын
işin özü şu artık gelişmiş ulkeye gideyim paramı farmlayayım devri bitiyo
@haktanozgunozer22032 ай бұрын
Aga dünyada sistem çöküyor artık bitti.
@negeldim75682 ай бұрын
Aynen
@MsSuis2 ай бұрын
Farmlayayım ne demek? Online çiftlik oyunları gibi mi?
@cevikkuvvet7232Ай бұрын
Dünya nüfusu gerekesiz artıyor. Bir ekmeği artik 10 parçaya bölmek zorunda kalıyoruz ve kimse doymuyor. Sonu iyi değil
@skywalker32492 ай бұрын
Dubaide sartlar o kadar rahatmis ki oraya yerlesen Avrupalılar bile 4-5 cocuk yapıyormuş
@hugochavez61702 ай бұрын
Yalan
@leventalpsal2 ай бұрын
Çok iyi bir video olmuş
@hypnoz12 ай бұрын
Avrupa ulkelerinde giriste genelde o ay yildizli pasaportu gorunce tuyleri diken diken oluyor basliyor sorgu
@mf91712 ай бұрын
@@hypnoz1 😂😂
@hypnoz12 ай бұрын
@@mf9171 sirat koprusunden gecmek avrupaya girmekten kolay nedir bu tripler anlamiyorum
@SagucuTeginАй бұрын
Sağolsun Tayyip son yirmi yılda ülkenin tüm imajını yerle bir etti. Türkiye deyince insanların aklına elinde kılıçla fetva veren imamlar, Kalaşnikoflu cihatçılar, bombacılar, uyuşturucu tacirleri geliyor.
@sesei2149Ай бұрын
alman pasaportlu olsan bile isim soyisimden fire veriyorsun. adını soyadını yabancı bir şeyle değiştir bu sefer de doğum yerinde türkiyedeki bir il gözüküyor yine başlıyor sorgu. onlara da hak veremiyor değilim bir türk görsem "kesin bu beni ya dövecek ya bana tecavüz edecek ya da beni dolandıracak" diye kaçıyorum.
@haktanozgunozer22032 ай бұрын
Peki nereye gitmek ? Hangi ülkeler bu videoda gelsin hemşerim
@SagucuTeginАй бұрын
Ticaret yap. Ticaret yapan her ülkede kazanıyor. Maaşlı yaşayanlar her yerde kölelik yapıyor.
@e.g.stichert93372 ай бұрын
Konusup konusup, bir türlü sadede gelmiyor. Lafi uzarip uzarip etrafinda dönüyor. Dinleyemiyorum ben videolari!
@kimbube20002 ай бұрын
58 yaşındayım ve 18 yaşımda Almanya'ya geldim. Bir ülkenin artı ve eksikliklerini her birimiz bambaşka yaşıyoruz, benim için Almanya ideal bir ülke. Hukuk Devleti ilkesinin en iyi şekilde temsil edildiği bir topluma sahiptir. Dünya'da refah yaşayan 1 Milyar insanın arasında bulunan bu ülkede yolunu bulamayanlar başka bir ülkede bunu aramasına şaşıyorum. Evet Almanya daha iyi olmalı bu tartışılmaz ama sunduğu imkanları göz ardı etmek benim açımdan bana biraz gerçek dışı geliyor. Sosyal ilişkiler kurmak, insan ve kültürlerini anlamak bir toplumun dilini konuşabilmek ile başlar, bunu göz ardı etmeyen bu konuda, karakteri yatkın ise, asla sorun yaşamaz. Hele eğitim konusunda en ileri mecralarda imkan sunan bir ülke. Ben 18 yaşımda geldiğimde sadece elimde bitmemiş bir lise diploması vardı, son 40 yilda Lise diploması yanında 2 mesleki ve 3 ileri diploma sahibi olabilmeyi başka bir ülkede, hele Türkiye'de göremiyorum. Yani kendini ve mesleğini geliştirme konusunda Almanya benim için bir numara, imkânlarıyla sunduğu toplumsal alt yapıyı başka ülkelerde ( Avusturya ve İsviçre dahil) göremiyorum.
@almanduku90432 ай бұрын
He dayı evet
@Userxyzaa2 ай бұрын
@@almanduku9043 dön turkiyeye kral don hadi. Millet aç
@MOTUN2 ай бұрын
Almanya mark döneminde Almanya idi. Bugün berbat ve gelecekte daha da berbat olacak. Masalı bırak
@gezyeoku2 ай бұрын
Daha dün Handelsblatt'ta okudum. Alman bir mimar Viyana'ya taşınmış. Çok mutluyum burada daha fazla para kazanıyorum diyor. Almanya'dan kaçış olduğu doğru.
@almanduku90432 ай бұрын
@@gezyeoku Daha geçenlerde Alman iş adamıyla konuştum. Adam Yunanistan'dan 3 tane ev almış. Almanya'da yaşanmaz, emekli olur olmaz orada yaşamayı düşünüyorum diye anlattı 1 saat. İnsanların soğuk olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Bu dayıya kalsa, evet biz onları anlayamadık. Yeterli sevgiyi gösteremedik, sevgi dilinden anlayamadık bla bla ...
@baris58732 ай бұрын
3 sene önce 15 yıllık memurluktan istifa ettim ve huzurevinde çalışmak için geldim. Diploma Denkligi ve b1 almanca ile. Daha sonra b2 sertifikası da aldim. Şimdi vatandaşlık değil sadece karı koca çalışarak Türkiye de uciz sifir olmayan bir ev alip dönmeyi düşünüyoruz. Çünkü almanyada huzurevinde çalışmak zor ve kimse çalışmıyor. O yüzden zaten yurtdışından milleti getiriyorlar goc yasası ile. Türkiye de hayat cok pahalı ve işsizlik cok fazla ama zaten oradan yeni geldim ve defalarca gidip geldim gayet iyi biliyorum bunları
@Darkhonor12 ай бұрын
Almanya değmedi mi yani
@negeldim75682 ай бұрын
Hayatinizin en buyuk hatasını yapmışsınız memurluktan istifa ederek .. gecmis olsun
@gezyeoku2 ай бұрын
Memurluktan istifa birinci hata ikinci hata Avrupa Birliği pasaportu almamak. Sana tavsiyem Danimarka, Norveç veya İsviçre'de sağlık sektöründe çalışman. Avrupa'da ikinci bir ülke denemeden Türkiye'ye dönmeyin.
@ayronmeyden5602 ай бұрын
1969'dan beri Almanyada yaşıyorum, okul-universite vs...bütün tanıdığım benim gibi Türkler emekli olur olmaz Türkiyeye kesin dönüş hesâbında!
@timeless-ep3poАй бұрын
Dönme pişman olursun burası da her geçen gün kötüye gidiyor
@yer_yon_pusula97592 ай бұрын
Çok gerçekçi anlatmışsınız Teşekkürler Bi şey sormak istiyorum Türkiye’de mimarlık okudum ama iş bulamadım Dil öğrenmeye başladım Almanya’da üniversiteye başvurup öğretmenlik okumak istiyorum Orada öğretmenlerin durumu nasıl iş bulmak kolay mı Birde okurken öğrencilerin iş bulması kolay mı
@Eryilmaz342 ай бұрын
Almanya' da tek problem Bürokrasi ve Hava Almanya' yı ve Almanca öğrenmeyi seviyorsanız eğer !
@alittlestoryy2 ай бұрын
Yıllardır aynı şeyi söylüyorum arkadaşlarıma anlatamıyorum. Bizim almancıların haklı olduğu konular var. Beyaz yakalılar onlarla farklı kültürdeler doğru ama karşılaştıkları sorunlar aynı başka bir yere gidildiğinde. Türkiye o kadar kötü değil arkadaşlar. Bir beyaz yakalı özel sağlık sigortasıyla hastaneye gidiyor, çocuğu olunca pahalı olana veremese de verecek okul buluyor iyi kötü, sosyal yaşam hareketli her zaman, ırkçılık derdi yok… Yani türkiyeyi güzellemek için demiyorum bunları ama bu zamanda başka yerde yaşamak çok zor. Dünya insanları iyice kudurdu. Herkes ırkçı artık. Şok oluyorum etrafıma ama gerçek bu. Bir türk için en güvenli yer türkiye şu anda. Eğer türkiyedeyken karnın açsa, kiranı ödeyemiyorsan, faturaları ödeyemiyorsan, market alısverisi yapamıyorsan ve kendi şehrinde sosyalleşmeye ayıracak paran da yoksa git kardesım. Ama bunları yapıyosan, mantıklı değil. Ha o kadar emek veriliyor, dönmek istemez kimse anlıyorum. Benim arkadaslarım da öyle diyor emek verdik diye. O yüzden vatandaşlığınızı alın haklısınız, dünya hali ne olacağı belli olmaz. Ama türkiyeye dönmek konusunu da silmeyin, şöyle d planı olarak falan hep kalsın. Sevgiler…
@Darkhonor12 ай бұрын
Bir sürü doktor da gitti onlara ne diyorsunuz
@alittlestoryy2 ай бұрын
@@Darkhonor1 ya işin içinde olmadan bişey demek istemem ben saglıkcı degilim genel konustum o yuzden. maas iyiyse kalınır tr de gibi geliyor bana. elbette yanılıyor olabilirim. ama bu avrupa rüyası biraz gerçek dışı.
@mehmetdereroberer55532 ай бұрын
Helal olsun en mantikli yorum senin..kesinlikle ayni fikirdeyim
@user-sbln2 ай бұрын
Türkiye’de çalışma saatleri çok ağır. Biz o yüzden gitmeye karar verdik
@user-sbln2 ай бұрын
Eşimin yüzünü görmek istiyorum artik
@ezgican4242 ай бұрын
Bir gün gerçekten yurt dışında yaşayanlara, gidenlere, bi şekilde yerleşip hayat kurmaya çalışanlara üzüleceksin deseler, hadi be ordan onlar bana üzülsün derdim ama enine boyuna düşününce aslında içten içe derin bir yalnızlık yaşadıklarını düşünüyorum ve birçok yerde kendini doğru dürüst ifade bile edememenin düşüncesi bile çok yorucu geldi.. Üzüldüm..
@negeldim75682 ай бұрын
Sadece yalnizlik degil ki. Artik degmiyor, para kazanmak ve birikim yapmak zor. Cok iyi bir mesleginiz varsaz turkiyede de hemen hemen ayni rakamlar kazaniliyor..eee o zaman almanin kibrini ayrımciligini agiz kokusunu niye ceksin bir Türk?
@ahmetaktas75242 ай бұрын
NERDE OLURSAN OL TÜRKİYE EN GÜZELİ...
@SagucuTeginАй бұрын
Kahrolası siyasetçiler mahvettiler ülkeyi. Akp tüm umutlarımızı ve enerjimizi bitirdi. Suriyelileri ve cihatçıları besliyoruz. Kendi ülkemizde tatil yapmak hayal oldu
@serap75042 ай бұрын
"East west home is best."
@aeromaster2977Ай бұрын
İnsanlar hayatında en önemli şeyin ne olduğunu, önceliklerini, beklentilerini ve onu nerede bulacaklarını biliyorlarsa tatmin edici hayat sürebilirler ama herkes mutlu olmak zorunda değil. Dünyanın en mutlu ülkesi diye bir şey yoktur. Her ülkenin avantajları ve dezavantajları var. Önemli olan kendini ait olduğunu hissettiğin yerde yaşamaktır bence. Trende kapılıp Almanya'ya son zamanlarda gidenlerin çoğu zaten kulaktan dolma ve izledikleri videoların etkisiyle gidiyor. Sokaklarda bütün okul çağında çocuklar Almanca ve Almanya muhabbeti yapıyor ama her ülke herkese iyi gelmiyor. Hayatının merkezinde kariyer varsa yaptığın işin çok değerli olduğu bir yere gidersen saygı görebilir ve mutlu olabilirsin, hayatının merkezinde alım gücü varsa en çok parayı veren ve vergisi en düşük yere gideblirsin, gerçekten huzur arıyorsan başka.. maalesef dünyada hiçbir ülke 4/4 lük değil ve size tüm bu imkanları aynı anda tepsiyle sunmuyorlar, hayatından sıkılanların yeni gelişmeler ve heyecanlar için şimarıklığa kapılmadan daha çok motive olması ve değişime açık olması gerekiyor.
@tefidekizildeniz6329Ай бұрын
Eşim doktor bende doktoralı akademisyenim. Almanya ya gelsek bu son çıkan yasayla gercekten 3 yılda vatandaşlık alabiliyor muyuz? (Bu arada ben avrupa nin farklı ülkelerinde yaşadım. En uzun 7 yıl ispanya da yaşadım. Turkiye de aldığım maaşla daha iyi ama huzur çok kalmadı. O yüzden vatandaşlık alıp gezgin, online çalışmayı planladığımız bir emeklilik planımız var o da türk pasaportuyla olmuyor)
@mcclaynn2 ай бұрын
yüksek lisans için gelip işe girdim ve alman vatandaşlığını aldım. Aileme destek olmak ve tr deki kız arkadaşımla evlenmek için tr ye döndüm. Tr de kendi işimi kurdum. Çocuğum oldu ve şimdi tekrar almanyaya geri dönmeyi düşünüyorum. Bir süre almanya-türkiye git gel olacak ve kızım ve eşim için en iyisi ne olabilir diye düşünecez
@MsSuis2 ай бұрын
Güzel bir plan. Ben de bunu yapmak istiyorum ❤
@doyourbestleavetherest2 ай бұрын
Kanada da öyle bir reklam yapmıyor ki. Dilin deneyimin varsa gel dene, en kötü pasaportunu alır nereye gitmek istiyorsan gidersin diyor. Gelen bi müddet kalsın ve sonra gitsin bu cycle böyle devam etsin. Hiçbir ülke ahiretlik eleman aramıyor kanımca. Gel işimizi gör git, emekliliğinle, yaşlandığındaki sağlık sorunlarınla falan uğraşmayalım diyor hatta.
@echelon41k262 ай бұрын
Almanyadada öyle. Insana sadece üretim faktörü olarak bakiyorlar yoksa bayilmiyorlar.Sanayinin ihtiyaci giderilsin yeter mantigi.
@myilmaz84922 ай бұрын
Benim de arada bir aklima geliyor. Ama cocuk varsa, Almanya'da okula gidip Almanca ögrenmisse, baska bir ülkede yeni bir hayat biraz siker (Klavye de noktasiz i yok, kusura bakmayin😹)
@SyGiba272 ай бұрын
TR’dede ev alıp vatandaş olmak sonrası evi 2 misline satıp gitmek