Respect proprietarilor si tie Marius! Acesta a fost un adevărat episod sofletian! Fi-ti tari și perseverenți!
@corectorul85604 жыл бұрын
Fiti*
@sebyrobert11024 жыл бұрын
Mulțumesc pentru acest material și mulțumesc și prietenilor sau clienților (nu știu unde se încadrează) tai pentru acordul lor de a împărtăși cu noi ce au pățit.
@casaverdediynelututanase3674 жыл бұрын
Corect în a expune problemele(bulelile) însă moralul tinde să meargă spre 0 absolut.Sper doar ca în continuare sa fii alaturi de ei necondiționat in ai ajuta .Știu ce munca și costuri implica tocmai de aceea spun.
@n3ofun3 жыл бұрын
Sper sa fi salvat casa cu pricina si proprietarii sa fie fericiti. Episoadele astea sunt cel mai bun exemplu despre problemele constructiei unei case si din ele trebuie luate notite(efectiv pe hartie) si aplicate punct cu punct cand vrei sa te apuci de "aventura" de casa. Multumesc echipei soflete.ro pentru sfaturi si solutii si celor 2 simpatici proprietari pentru bunavointa de a face publice aceste exemple si de a ne da ocazia sa ne ferim de aceste probleme, sau cum zice Marius, "sa construim mai bine"!
@mttpsg002 жыл бұрын
Eu am desfacut tencuiala la o casa pe structura de lemn construita in 1940. Era lemnul intact. Fara bariere de vapori si multe detalii . La hala de care spui ca au ruginit suruburile sa ne gandim ca nu era casa de locuit, temperatura era mai mica. Mai propice pentru condens. Plus faptul ca acele placi aveau si rol portant, ceea ce a fost o greseala majora. In plus nu cred ca la exterior peste placa de tabla cu spuma era izolatie care sa mute punctul de roua in afara placilor metalice. Asadar situatia e cu mult diferita la casa celor de aici decat la hala metalica. Si hala a avut de suferit dupa destul de multi ani si in special suruburile si doar in zona lor. Posibil acele suruburi sa fi avut contact direct cu exteriorul. Eu zic ca nu ai procedat prea corect cu acesti tineri, i-ai facut sa aiba cosmaruri cu varianta lor pe alocuri, ceea ce nu e chiar asa. Iti cam place sa dramatizezi am observat. E bine , ca sa fie oamenii mai atenti, dar pe de alta parte nici tu nu cred ca le faci pe toate perfecte. Doar cat mai bine posibil.
@adrianelianneagu3 жыл бұрын
Salut @Marius Soflete vad din ce in ce mai multi oameni ca tehnologi diferite de structurile clasice iar una din ele, este si structura metalica ce pare sa fie din ce in ce mai des intalnita si care sa prinda mai multa priza la oameni. Ar fii interesant, daca asa cum ai explicat unele aspecte si aici, ai face un episod dedicat in care sa curpinzi toti pasii pe care un constructor trebuie sa ii urmeze atunci cand ridica o casa pe structura metalica pentru ca uitandu-ma pe internet, am vazut tot felul de buleli, de la constructori care pun structura direct pe placa de beton, prinderi incorecte, lipsa folie de vapori, folie de vapori aplicata incorect, izolatie pusa prost, si multe multe altele. Spor si toate cele bune, faci un lucru foarte bun aici pe youtube, personal eu am invatat multe de pe canalul tau si as vrea sa continui sa fac asta!
@CosminMiron4 жыл бұрын
Minunati bebeficiari... Sper sa fi reusit cu casa... Curat ghinion... Marius, chapeau!
@DrMeize4 жыл бұрын
foarte bune explicatiile si foarte bine pusa problema ..!!!!
@CernatSt4 жыл бұрын
👍 Par oameni tare faini. Îmi place umorul lor 😁
@dariusEMPEROR4 жыл бұрын
foarte informativa sesiunea. Multumim!
@stirbanioanflorian4 жыл бұрын
Hai ca nu e draku chiar asa de negru ! Montati un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si umiditate corespunzator si 80% din problemele cu infiltratiile de apa care merg spre structura metalica le-ati rezolvat ! Faceti un test de etanseitate si mai corectati pe ici pe colo pierderile ( nu incercati sa va duceti prea mult catre pierdere aer 0 ca o sa cheltuiti mult aiurea si 0 absolut nu exista ) .... si in rest imi place optimismul vostru ! Succes cuplu frumos !
@OlariuLucianGabriel4 жыл бұрын
Este o placere sa te urmaresc
@kunivanu224 жыл бұрын
In calitate de beneficiar si pentru ca in vreo 2 luni urmeaza sa ma apuc de montat structura metalica la viitoarea casa, sa stiu la ce naiba sa ma astept. Jesus! Mersi pentru clip.
@devildriver25654 жыл бұрын
+1. Si noi asteptam sa montam casa in curand.
@julianp.22334 жыл бұрын
Salut,cu ce firma si cu ce profile se lucreaza?
@stirbanioanflorian4 жыл бұрын
@@julianp.2233 cred ca cu Mexi ...ei au profile de 14 cm ...restul au in jur de 8..9 cm
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Așteptăm poze de pe șantier
@julianp.22334 жыл бұрын
@@stirbanioanflorian si romehome fac profile late
@razvandamian49864 жыл бұрын
Salut! Frumoase si foarte utile clipurile, insa tot astept un material in care sa fie prezentat si un tutorial de "cum alegi constructorul" Am inteles ca 80% dintre ei fac treaba de mantuiala, ca nu exista "ieftin si bun" sau ca ideea de a construi fara stress este o utopie, dar cum se poate usura acest proces fara a te transforma din beneficiar in diriginte de santier? Nu toata lumea are luxul de a urmari zilnic doreii de pe santier timp de un an de zile sau mai mult. Cum pot sa identific un constructor serios? Dupa portofoliu? Dupa pret? Dupa biroul in care ma intlanesc cu el? Dupa tipul de contract? Dupa felul in care sunt esalonate platile? Daca semnez un contract in care el se obliga sa livreze o casa cu parametrii X la testul de etanseitate, iar constructia pica testul, ce sa fac daca isi ia muncitorii si pleaca de pe santier? Mori cu dreptate in mana prin salile de judecata! Nu are nimeni nici timp, nici chef de asa ceva. Toate aceste exemple negative, desi utille, devin demotivante daca nu sunt oferite si solutii sau exemple pozitive. Atat, multumesc!
@matf.77564 жыл бұрын
Hmmmm raspunsul la intrebarea ta e simpla: DIRIGINTELE DE SANTIER. Iti iei un diriginte de santier bun il platesti bine si il pui sa vina sa verifice la fazele determinante ce au facut. Daca constructorul nu isi face treaba, nu respecta proiectul il dai afara. Cam asa se face la noi!
@razvandamian49864 жыл бұрын
@@matf.7756 1. Ce imi garanteza ca dirigntele de santier este priceput si ca isi face treaba? 2. Evident ca dai constructorul afara daca nu isi face treaba. Dar e o situatie de evitat. Iar apoi daca a facut prostii, cum iti recuperezi banii deja platiti, sau eventualele daune create?
@matf.77564 жыл бұрын
@@razvandamian4986 Pai daca mergi pe premisa ca toti nu isi fac treaba sau ca toti sunt niste nepriceputi nu te apuci de casa, e simplu. Bafta!
@victorini58543 жыл бұрын
@@razvandamian4986 nu dai constuctorul afara daca nu isi face treaba, ci il pui sa faca treaba cum trebuie facuta!
@iulianscintei42044 жыл бұрын
"- Ce faci cu apă de pe pereți? - O beau" 🤣🤣🤣 Eu vă mulțumesc frumos pentru că ne-ați permis să vedem "micile" voastre probleme. Sper ca noi, beneficiari, să învățăm din ele. Frustrant pt noi, ca beneficiari, este faptul că unii oameni (începând cu cel cu care purtăm prima discuție despre casă și terminând cu ultimul lucrător care ne iese din curte) care ne construiesc nouă casa (pe banii noștri) nu au responsabilitatea lucrului bine făcut. (și nu plătesc pt greșelile lor). Frustrant este și faptul că trebuie să pierdem timp și neuroni pt a învăța despre construcții. (partea bună a procesului de învățare este că ține Alzheimer-ul departe 😁) Așteptăm cu interes următoarele episoade. Vă ținem pumnii!!!
@ionutlungu1434 жыл бұрын
Dormiti linsiti e buna casa , bunicica. Nu e ca la carte, dar nu o sa stai toata ziua in casa patru oameni in o camera si nici nu o sa fie trei luni pe an -20° afara si 20° la interior. Si cand vine vara ai 3 4 luni pe an in care e coapta bine casa.
@cristimusashi45494 жыл бұрын
Eu mi-as dori urmatoarea stratificatie: 2 placi rigips albastru, folie vapori, profil 14, vata rockwoll de 10 in el, placi de vidiwall sau fibrociment si 15 cm de vata Rockwoll frontrock sau 15-20 de polistiren grafitat. Dar nu stiu ce rol permeabil mai are vata la exterior daca pun folia aia aluminizata, mai are rost? sau e ok polistirenul grafitat. Casa va fi cu ventilatie cu recuperare, centralizata, sau descentralizata cu Sevi. Ce folie antivapori aluminizata s-a folosit? Delta Reflex e ok, sau Knauf Homeseal LDS 200? sau exista si alte recomandari?
@dixsusu4 жыл бұрын
Cel mai bun prieten al omului rugina cind vine nu mai pleaca , sta pina la pensie , e de incredere !
@paxypsg4 жыл бұрын
Partea cu ,, mi-a ieșit și mie capul pe acolo" m-a făcut să râd în hohote.
@vavsaftoiu4 жыл бұрын
Salutare. Super informativ video, felicitari. Intrebare simpla. Daca se folosea vata bazaltica la termosistem in loc de eps mai era nevoie de bariera de vapori?
@ionellupascu34843 жыл бұрын
Interesant
@veaceslavanapislaru73104 жыл бұрын
minunat episod
@nikollausfandel46164 жыл бұрын
În România constructorii etanșează casele ( construcțiile) extrem de bine împotriva vrăbiilor !
@usatiucdumitru50864 жыл бұрын
SALUTARE . ECHIPA SOFLETE INVATA ROMANI SA CANSTRUIASCA CU PROFESIONISTI BRAVO BAIETI !!!
@andreicato4 жыл бұрын
Il asteptam!😀👍
@tirlaadrian88382 жыл бұрын
Am o nelamurire la structurile metalice acoperite cu panou sandwich, cu se prinde corect panoul daca nu cu suruburi care sa strapunga ambele straturi de izolatie?
@ionutpiglesan83483 жыл бұрын
La 38:20 este solutia data de Soflete cu bariera pe exterior ,dar de ce mai trebuie si osb ? Probabil ca sa avem o suprafata plana pentru lipirea barierei ? In cazul acesta trebuie neaparat 20cm de grafitat. Golul acela de aer din interiorul profilelor de exterior de 9cm ar putea sa aduca alte probleme,un curent de aer pe care il simti si prin dozele electrice.
@zian293 Жыл бұрын
Multumim foarte mult pentru acest video!! As fi foarte curios cum se numeste firma care s-a ocupat de acest proiect.....daca poate cineva sa-mi zica as fi foarte recunoscator
@calixvella85312 жыл бұрын
Bagati ventilare mecanica cu recuperare de caldura si astfel eliminati procent foarte mare de umiditate de la interior.
@danielserban10324 жыл бұрын
Dialogul îmi amintește de povestea drobului de sare. Îmi cer scuze dacă am omis, însă nu am înțeles dacă locuința este finalizată sau în lucru, respectiv dacă s-a realizat recepția (pare nouă). De asemenea, nu am înțeles dacă beneficiarii lucrează cu un arhitect-șef de proiect. Ar fi util să se ofere toate informațiile și să se prezinte extrasele relevante din PT (Proiect Tehnic) și DE (Detalii de Execuție) - arhitectură, să observăm clar rezolvările date de arhitect (acele documente sunt asumate de arhitect și verificate și de verificator atestat MLPDA, inclusiv prin grija beneficiarilor). Este util de observat ce anume a propus arhitectul și ce anume s-a implementat in situ (adică dacă răspunderea aparține proiectantului sau executantului). Dacă nu există PT și DE... nu aș vrea să supăr pe nimeni, însă poate că suntem și noi răspunzători dacă nu cunoaștem, totuși, legile. Specific aceste lucruri deoarece arhitectul își asumă soluțiile tehnice date (mă refer la cele de arhitectură, iar barierele de vapori, de exemplu, sunt în răspunderea acestuia, nu a inginerului de structuri sau de instalații) pe o perioadă de 10 ani, în solidar cu verificatorul de proiecte (teoretic), iar dialogul dvs. îl privește pentru că este în interesul tuturor să îi solicitați un punct de vedere oficial și propuneri de redresare, dacă este cazul. Mai mult, nici nu puteți interveni cu alte soluții fără acordul acestuia, deoarece este posibil să nu își asume recepția. Concret, dl. Marius Șoflete ar trebui să redacteze un punct de vedere tehnic, în scris, care să fie prezentat arhitectului (vorbele zboară). În acest timp, execuția ar trebui suspendată, până la întocmirea unor soluții de redresare asumate. Dirigintele dvs. de șantier ce opinie are? Responsabilul Tehnic cu Execuția? Controlul Tehnic de Calitate? Dacă nu aveți acești colaboratori, este grav, dacă nici nu ați auzit că există... Suspendarea execuției și analiza problemelor + soluții integrate este practica uzuală
@mrtnclaudiuable4 жыл бұрын
Si eu sunt la partea de documentare, greu ca pana nu demult nu prea gaseai info pe aceste structuri. Am gasit pe cineva care si-a documentat experienta si recomand AndreOS (aici pe Ytube), si-a construit o pensiune/locuinta pe astfel de structura. Poate este dispus la un schimb de informatii intre voi ca ar fi interesant ca si acest material. 👍Soflete
@julianp.22334 жыл бұрын
A facut cu o firma care merge pe profile de 89mm,loc unde vata minerala de 100mm vine inghesuita. Ei cred ca au facut cu mexi ca mi se pare o prostie ca din peretii de 140 sa pui 100vata si 40spatiu tehnic. Un plus al structurilor metalice este faptul ca peretii ajung sa fie mult mai subtiri ca cei pe structura clasica de caramida. Eu imi doresc o astfel de casa dar 140mm va fi plin cu vata si pe exterior osb 3 si vata bazaltica de minim 100.in ubakus calculele primare dau bine.
@ionutpiglesan83483 жыл бұрын
@@julianp.2233 Si cu traseele electrice ce faci ? Aia 4 cm sunt ganditi bine. Daca ai profil de 89 mm si presezi vata de 100mm e buleala 👍
@mirant15084 жыл бұрын
Dacă fac o căsuța pe structura de metal cu panouri sandvici și interior vata minerală și rigips...e bine așa?
@harrytanase15874 жыл бұрын
Draga Marius, nu am mai ras asa, cu lacrimi de mult timp. Mulțumesc foarte mult. O parte din mine a crezut ca sunt actori plati dar, in minutul 37, Domnul Bijutier/tatuator nepermanent/ constructor te-a contrazis la calculele din "Bacus". Atunci am avut certitudinea ca sunt romani si sunt reali. Sper ca ne dezvaluiesti cat a costat "Strecuratoarea Metalica" numita casa. Aștept cu interes următoarele episoade. Inca odata mulțumesc foarte mult pentru clipele de destindere.
@stirbanioanflorian4 жыл бұрын
145.000 euro zic proprietarii la un momendat pana la stadiul actual 🤔...... 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
@ginno064 жыл бұрын
sal.super episod. o inrebare am: la o constructie pe lemn (timberframe) sunt aceleasi probleme? bariera tot asa ca la metal trebuie pusa??
@hy51004 жыл бұрын
Da. Doar ca lemnul nu rugineste, ci putrezeste :(
@plasmaticusalex44373 жыл бұрын
bun video
@specialistu10063 жыл бұрын
Cine este constructorul, ar fi de folos?Mexi cumva?
@contraprostilor4 жыл бұрын
prima data facut testul de etanșare ...apoi inchise spatiile problema cu benzi de etansare interior-exterior..si apoi sistemul de ventilatie pentru a dirija controlat umiditatea pe unde vrem noi nu pe unde vrea ea sa iasa..
@supershortstiktok59863 жыл бұрын
Bună cu program folosiți la aceasta covorbire la care puteți încercui live?
@ionescugeorge-alin54903 жыл бұрын
Marius felicitari pentru episod! Cum se face sa nu strapungi bariera de vapori cu instalatiile electrice de la prize care ajung in spatiul tehnic ?(intrebarea de la min 44:00 )
@ionutpiglesan83483 жыл бұрын
Din ce am inteles eu ,ai 2 variante. Pui bariera pe exterior ,dar si atunci o poti strapunge cu diferite gauri spre exterior din interior. Sau daca o pui pe interior ,trebuie sa fie ceva banda,spray pe care o poti pune pe langa acele tubulaturi,tevi.
@mttpsg002 жыл бұрын
Marius, e destul de dificil ca la faza de asamblare a structurii sa montezi acea folie intre parter si etaj, cum ai aratat la 49:40. Nu ar merge sa pui folie pe tavan la parter ? si atunci ar fi folie peste tot .
@vladeftimie99322 жыл бұрын
M-am convins ca nu imi trebuie casa pe structura metalica. Multumesc!
@Cristi019854 жыл бұрын
Salut Marius, Ai mentionat o bariera de vapori sparyabila ne poti lasa un link catre genul asta de produs in Romania. Eu am cautat si nu am avut success, Mersi
@utzdeac4 жыл бұрын
izorare.ro/acoperis/omega-pobit-plus-.html si asta e ceva de genul
@cristimusashi45494 жыл бұрын
Ce banda bituminoasa s-a folosit la contactul dintre placa si structura metalica? Dimensiune si denumire daca se poate. Thx
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Eu folosesc connect band de la rothoblaas sau bauder ekv in 3 straturi
@cristimusashi45494 жыл бұрын
@@MariusSoflete Thx pt sugestii. Stiu ca folosesti si recomanzi mult Rothoblass dar sunt f scumpe produsele lor si greu de achizitionat. E prima oara cand aud de Bauder, nu am gasit E-KV 3, doar 4 si vad ca este pt acoperis terasa si cred ca are latimea de 1m...eu cautam ceva de 15-20 cm pt profilul de 14cm...doar sa il tai. Exista si produse mai ieftine? am vazut ca si Soudal au benzi bituminoase pe latimi mici, or fi ok? mai sunt si altii care pot fi gasiti usor in Romania?
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Ekv4 e foarte buna, si da, se poate taia fara probleme. Soudal nu am folosit inca, dar e pe lista de testare
@vrabiuta883 жыл бұрын
Am inteles problema cu barera de vapori impermeabila pe exterior si permeabila interior, dar vad ca nimeni nu pune problema urmatoare: In cazul in care pui barera peste OSB, find osb primul strat care se instaleaza pe structura. Iar peste osb urmeaza polistirenul prins prin adhesiv si anclaje mecanice, iar peste polistiren urmeaza terminatia cerámica. Prima problema este ca nu inteleg cum poate respira casa prin bariera de vapori, avand in vedera ca este acoperita cu strat de poliestiren si cerámica. Vreau sa spun ca Vapori chiar daca trec prin bariera nu vor depasi straturile urmatoare spre exterior. A doua problema care o vad, urmand desfasurararea instalatiei care Am spuso mai sus . Este ca prinderea a polistirenului prin adhesiv pe nu mai este efectiva deoarece suprafata pe care se intinde adhesivul este barera de vapori, care nu ofera o stabilitate buna.
@ionutpiglesan83482 жыл бұрын
Peste OSB pui bariera ,apoi vidiwall peste care lipesti polistirenul 👍
@TheSharkyBoyCostyn3 жыл бұрын
Aia din ‘70 erau ingineri structuristi. Faceau pe vremea aia cu metoda elementelor finite calculul de rezistenta mecanica, de fapt, mai precis, analiza structurii cu metoda elementelor finite (ec dif cu derivate partiale) si pe vremea aia d-abia aparuse implementarea pe calculatoare
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Old school! Am lucrat intr-un altfel de birou, cu ingineri de generatie veche care inca lucrau mult de mana si am invatat enorm de la ei. Foarte faine vremurile alea, foarte aplicata ingineria
@shpe114 жыл бұрын
Și eu mă gândeam la structura metalica, dar am aflat de punctul slab de la tine : șurubul care prinde placa exterioara de structura e punte termica enorma. Soluția fără bătăi de cap: structura ermetica prefabricată din fibra sticla casa gen Hobbit pe o placa izolata cu extrudat de fundații care sta pe pietriș care drenează apa ... Oricum o sa cumpar și eu o consultație înainte să mă apuc...
@julianp.22334 жыл бұрын
Unii mai folosesc si suruburi de inox, mai ales intre profile. Sau doar la prinderea intre profile...
@shpe114 жыл бұрын
@@julianp.2233 pai nu ruginește șurubul dar ruginește structura... Dar vorbesc de cum prinzi panourile exterioare de structura, nu de cum se montează structura, că structura e lipita pin gauri zincate sine ok, plus că șurubul dintre structuri nu iese la rece...
@julianp.22334 жыл бұрын
O idee ar fi sa inchizi structura pe exterior si la fiecare surub care strapunge osb/vidiwall si structura sa se dea cu spray. Are Marius un video cu imbracarea structurii cu un strat de 1cm de vata minerala la exterior
@shpe114 жыл бұрын
@@julianp.2233 sprayul întârzie rugina, punte termica tot e. Si cu ceva peste șurub pt. ca la capetele șurubului ai temp diferite și metalul e superconductor termic... O sa ai mereu transpirate șuruburile și cu puțin noroc pot fi și înghețate la un moment dat, deci casante... Doar sa prinzi din interior cu sistem floare și să nu străpungi stratul 2 din panou senvish... Sunt unele rezidențiale oxidmagneziu-poliuretan-oxidmagneziu, dar nu știu dacă primul strat de oxidmagneziu 1cm din interior tine toată placa in lipitura cu spuma...
@stefanmariancretu89314 жыл бұрын
Exista normative care explica detaliat cum se face o casa?
@danielserban10324 жыл бұрын
Da :)
@andreipricope124 жыл бұрын
👍👏
@calinflorea71723 жыл бұрын
Salutare Marius, ai ceva material referitor la fundații pentru case ușoare (Metal, Lemn)? Văd că la noi majoritatea fac facelași tip de fundație indiferent de construcție pentru a fi "on the safe side".
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Dada, cum se fac fundatiile - material video postat acum cateva luni, cauta-l
@calinflorea71723 жыл бұрын
@@MariusSoflete kzbin.info/www/bejne/r3zQhGCuiLxrjKs asta l-am văzut dar e umpicut mai general. Am înțeles că pentru o casa pe structura de lemn, 1 singur etaj s-ar putea merge și pe fundații pe reazeme izolate (stâlpi,grinzi, placă) dar nu găsesc multe informații despre sistemul asta.
@calinflorea71723 жыл бұрын
Scuze, acuma văd că l-am văzut doar 3 sferturi, am sa mă uit la tot.
@julianp.22334 жыл бұрын
Unde e episodul de ieri?
@utzdeac4 жыл бұрын
Nici eu nu il mai pot accesa
@andreiioto4 жыл бұрын
Marius, un dezumidificator ar ajuta? Costa aprox 1.000 lei Pot sa-ti spun ca la un apartament de bloc, izolat interior-exterior, s-a format f repede igrasia, dar un dezumidificator a rezolvat problema. Strange aprox 2 litri de apa la 3-4 zile. Multumesc
@victorini58544 жыл бұрын
Sigur ajuta!
@julianp.22334 жыл бұрын
Nici un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si entalpie nu ajuta.dezumidificatorul usuca aerul care nu va mai avea 45-50% umiditate necesara confortului. Mereu va fi umiditate in casa.
@danielserban10324 жыл бұрын
@@julianp.2233 Sistemul de ventilație cu recuperator de căldură ajută indiferent de situație, este recomandabil
@miagy4204 жыл бұрын
Este uploadat episodul urmator la aceasta serie?
@MrSavage774 жыл бұрын
👍
@utzdeac4 жыл бұрын
A retinut careva cum ii spune la membrana aia de hidroizolatie?
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Revestech
@utzdeac4 жыл бұрын
@@MariusSoflete Merci
@vladpalas4 жыл бұрын
Unde a dispărut materialul de astăzi? :((
@utzdeac4 жыл бұрын
cred ca ulimele minute din video nu au facut bine la GDPR :)
@vladpalas4 жыл бұрын
@@utzdeac ai fost norocos ca l-ai vazut pe tot :D, eu m-am uitat la prima jumatate si dupa ceva timp cand sa ma uit la restul...nu a mai fost sa fie :(
@alf30714 жыл бұрын
case din plastic exista? :))
@neraprojects4 жыл бұрын
Nu inteleg cum pui bariera de vapori peste grinda de coama? Asta chiar nu stiu! Mai ales ca sunt si niste sisteme de prindere...
@danielserban10324 жыл бұрын
Într-adevăr, ar fi util de studiat ce se întâmplă cu această membrană la montajul căpriorilor :) Montajul corect se face pe sub pana de coamă
@vicentiuolaru38154 жыл бұрын
Incredibil! Ăla care a adunat materiale în cutie, care oricum "sunt în plus", trebuie castrat!!!!! Cel puțin nu se mai reproduce!!!! 😔😔😔
@danicipdan36864 жыл бұрын
Salutare! Cum se poate da block pe KZbin?
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Cine te-a suparat?
@WorldEnder4 жыл бұрын
:)) Maramu !
@cumpanasuadrian68924 жыл бұрын
unde ai facut stagiatura in facultate?
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Stizo Proiect Bucuresti
@Sebastian-Florin4 жыл бұрын
9:40 polistiren grafitat
@fysckerX4 жыл бұрын
N-ai cum frate ! ! ! Asta este un ''deepthroat'' al bulelilor mai ales cand incepi casa de la 0 :( Imi pare rau pentru proprietari :(( Cam asa sunt facute si casele care le gasesti la vanzare facute de X si Y . Pe ei ii intereseaza banul, cu restul te descurci tu...
@demestefan4 жыл бұрын
deci de ce pe tine te asculta clienti si pe mine nu cand vine vorba de "avioane" vorba lor?
@Albertiax174 жыл бұрын
Daca nu ai un Soflete cumparal.
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Vezi că se tot zice despre el că e scump
@Albertiax174 жыл бұрын
@@MariusSoflete Esti scunp dar faci toti bani credema poate mai mulult decat toti bani. Morala este cumpara un Soflete daca nu vrei sa ai dureri de cap pentru foarte multi ani .Omule esti mina de aur in contucti sincer iti spun am urmarit toate videoclipurile tale nu a scapat nici unul neai dat toata informatia necesara construiri uni case de la zero gtratis esti scump foatrte scump. Normal cine vrea un parteneriat cu Soflete are un pret mi se pare corect totul are un pret [ casa ,masina ,confortul,luxul,hrana zilnica hainele,calitatea bine facuta,e.t.c] toutul are un pret vrei calitate plateste..NU exista eftin si bun asta trebue sa inteleaga Romanul. Construiti case bune Romani .Toate cele bune Marius
@dariusEMPEROR4 жыл бұрын
.... de pe soflete.ro :D
@stelic95154 жыл бұрын
Totusi DE CE s a sa ales varianta metalica. Din ce am vazut aceasta varianta are cele mai mari probleme.
@utzdeac4 жыл бұрын
Au spus, pentru rapiditate, altii, pt ca pot face ei manopera
@baboigabriel43904 жыл бұрын
Bun sa spunem ca nu iese pe niciune umezeala adica ca este izolata interior exterior perfect , unde se duce atunci apa aia ,, galetile,, de apa in acest caz. Apoi tabla zincata sa rugineasca asa !!! Sunt sceptic , Dnu Soflete nici pe malul atlanticului in plina ploaie si valuri nu rugineste si asta am vazut cu ochii mei. Nu credeti ca statistica si foile de calcul sunt cumva eronate , chiar asa sa fie ??? Nu sunt partizan , dar cred ca exagerati .Este bine sa folosesti materiale de calitate si sa testezi etanseitatea si pierderile de caldura dar sa nu exageram si sa speriem oamenii cu rugina si etc . Aveti un canal interesant dar nu as construi cu dumneavoastra decat daca as fi milionar .....
@MariusSoflete4 жыл бұрын
Atlantic, pacific, marea neagra sau carpati, legile fizicii sunt universale. In cazul elementelor groase de otel, rigina formata se depune si incetineste uneori procesul. La elementele subtiri in schimb se mananca mult mai repede otelul.
@baboigabriel43904 жыл бұрын
@@MariusSoflete Aici nu vb de legi ale fizicii , doar de conditii meteo care pot influenta anumite materiale de constructie. Rugina se depune si ataca mult mai repede si mai mult in mediu tropical de exemplu sau marin !!! Sa te agiti asa in Europa centrala sau de est este un pic supradimensionat si asta costa .Este ca si cum ai umbla in fiecare iarna cu haine de expeditie la polul N desi nu esti la pol si nici nu este asa de frig afara . In fine , una este fizica alta este ingineria de constructii si altfel se intampla. Zi buna va doresc.
@baboigabriel43904 жыл бұрын
@@IZODOM Era un mod de a se exprima ,, se depune ,, .Printre multe altele mai fac si detectie de metale unde electroliza este destul de comuna . Noi divagam de la subiect , nu cred ca se poate ca o casa pe structura de metal zincat sa rugineasca asa de repede . Ce va spune dumneavoastra google ? Se poate ? aaa .......Asa de repede 10 ani inseamna. Si ca ultim sfat , viata este o impresie personala si eu nu am pretentii stiintifice doar spun ce am vazut candva.
@baboigabriel43904 жыл бұрын
@@IZODOM direct la tinta clar ca apa minerala si complet de acord . Eu am retinut asa o drama din clipurile vizionate in care se prezentau in gluma si lanturi de vapor ruginite.Evident casa este un PROECT DE VIATA , departe de mine sa banalizez sau sa cobor caliatatea constructiei .Am vizionat si vizionez cu placere canalul D Soflete unde am gasit raspunsuri la unele nelamuriri .Oamenii aveau aerul destul de panicati cu rugina si nu este ok sa prezinti lucrurile in catastrofa asa .....Eu sunt adeptul controlului calitatii in continuitate si cred ca proprietarul este cel care trebuie sa il faca.D nul Soflete ca influencer intervine aici explicand clientilor ce si cum , asta este farmecul canalului sau si as dori sa ramana fayr .
@victorini58543 жыл бұрын
@@baboigabriel4390 vara asta voi face niste modificari la o bucatarie, (vreau sa mai "ridic" tavanul). Tavanul este facut gresit de aproape 16-17 ani, rigips alb 9.5mm pe structura din lemn, vata minerala de 50mm si apoi folie (bariera de vapori) pe care stiu sigur ca se facea condens iarna deoarece nu era pusa unde trebuie. Sunt curios cat de putrezita este structura de lemn, si cat de ruginite sunt bridele, dupa atatia ani de exploatare in conditii total nefavorabile. Teoretic pana acum cred ca ar fi trebuit sa-mi cada in cap :)) Daca nu uit, revin cu un comentariu sa va spun ce am gasit.
@Marianbogdandumitru4 жыл бұрын
Un lant de erori grave de la proiectare pana la executie si Beneficiarul plateste foarte scump incompetenta lor. Lipsa specialistilor se vede. Mai rau e ca apar to felul de pseudo avizati care se baga pe gatul Beneficiarului sa-i arate ei unde acesta si Executantul gresesc, fara a avea nici-o pregatire de specialitate, si incearca sa plasese tot felul de materiale. Nu este cazul Lui Marius. El este cel ce ne lumineaza si ne educa. Mult Succes Marius Soflete.
@dadorina61264 жыл бұрын
Nu ti mai vine sa construiești in Romania!
@1t7294 жыл бұрын
bullshit ... carcoteli , discutii , discutii ... timp pierdut !
@marcmarcel34743 жыл бұрын
I-ai inebunit pe bieti copii o viata intreaga nu o sa mai doarma. Poate exagerezi nu cred ca o sa gasesti casa fara buleli chiar asistata de voi
@victorini58543 жыл бұрын
Pai ai vazut vreo casa asistata de ei? :)
@MariusSoflete3 жыл бұрын
Gasesti pe pagina de facebook ingineriecreativa toate casele "asistate" de noi, desi nu sunt postate toate