Case pe TIMBERFRAME - pe scurt || Sistem constructiv || Detalii

  Рет қаралды 89,547

Marius Soflete

Marius Soflete

5 жыл бұрын

O structură pe timber frame / panouri prefabricate din lemn are multiple avantaje: e o structură ușoară, rezistentă și eficientă energetic. Dar poate avea și dezavantaje, dacă nu e proiectată bine și mai ales executată corect.
Sistemul este o alternativă bună și mai accesibilă la preț ca o structură pe CLT.
Despre cum se fabrică în România - poți afla aici: • Case pe structură din ...
O comparație de preț între o structură pe CLT, zidărie și Timberframe - aici: • Cât te costă structura...
Cum se configurează corect stratificația pereților unei case pe timberframe: • || CURS || #5 - Grosim...
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Nu uita sa ma urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

Пікірлер: 250
@laescarmen
@laescarmen 5 жыл бұрын
Explici asa bine , ca intelege si un copil de gradinita . Vreau mai multe clipuri de gen.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
Facem!
@cristinamoldovan8546
@cristinamoldovan8546 11 ай бұрын
@@MariusSofletesalutare ! In cazul in care vrei pe parter ? Care ar fi varianta cu eficientă cea mai buna varianta ? 😁. Mersi
@bogdanelhh
@bogdanelhh 5 жыл бұрын
Mulțumesc mult pentru toate informatiile. Ti-am urmarit toate videoclipurile mereu. Succes in continuare, si multa sănătate iti doresc. Cu oameni ca tine putem schimba lumea!
@nipponia1
@nipponia1 5 жыл бұрын
foarte bun Marius.multumim.chiar ar fi bine venit un video cu mai multe detalii.este o varianta foarte buna de casa asa cum spui usoara si cu costuri mai mici decat clt-ul
@001Winnetou
@001Winnetou 5 жыл бұрын
Asa clipuri sa tot vezi! Scurt si pe subiect! Bravo!
@lonardsuba1393
@lonardsuba1393 4 жыл бұрын
O echipa de băieți tineri care știu cum sa facă case bune !!!tot respectu
@George-ds5xh
@George-ds5xh 5 жыл бұрын
Bravo ! Tine-o tot asa ! Mai multe informatii, aspecte la care sa fim atenti la o oferta. cum sa comparam oferte ...
@mirceamoraru2463
@mirceamoraru2463 4 жыл бұрын
Super o astfel de construcție, este pentru cei cu buget redus. Te rog detalii constructive, folie anti condens, distanta dintre plăcile osb, izolație minima la interior - exterior, încerc să reduc cât posibil cheltuielile.
@cristivasiliu5918
@cristivasiliu5918 5 жыл бұрын
Heyyy! Inca un video bun, proaspat si cald direct din cuptor.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
;)))
@tudorgherghel7228
@tudorgherghel7228 5 жыл бұрын
👍👍👍👍👍 felicitări pentru detali. Păcat că noi suntem obișnuiți doar cu betoane 😟
@ionbtz
@ionbtz 5 жыл бұрын
Keep up the good work !
@aurelanghelescu2157
@aurelanghelescu2157 5 жыл бұрын
Bine de stiut,multumesc
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 5 жыл бұрын
Abia am asteptat :-)
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
Nu am uitat, esti pe lista. Ne auzim spre sf lui iunie
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 5 жыл бұрын
@@MariusSoflete Perfect... mersi mult. I can not wait :-) p.s. tocmai am trimis un "contact" de pe site-ul tau...
@cosminiacob6431
@cosminiacob6431 5 жыл бұрын
Salut Marius mi se pare că faci niste vloguri de calitate in care explici totul foarte bine poți te rog sa faci un video despre casele din containere maritime.
@semanuel77
@semanuel77 5 жыл бұрын
povesteste mai mult despre case pe sistem timber frame si a doua as vrea sa ne dai niste exemple de fundatii pt acest sistem, cat mai simple de executat si cat mai ieftine, daca se poate si eventual cu un cat mai mic impact asupra terenului. Multumesc!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
notat!
@awebcluster3498
@awebcluster3498 5 жыл бұрын
MORE TIMBERFRAME VIDEOS PLEASE!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
roger sir!
@cristiandrei1980
@cristiandrei1980 5 жыл бұрын
Mi se pare o solutie buna pentru a transforma un pod/mansarda intr-un etaj. Interesant de comparat cu structura pe metal.
@matsah7607
@matsah7607 5 жыл бұрын
Acest sistem este unul mai mult decat potrivit pentru piata romaneasca. Eu unul as aprecia foarte mult daca ai vorbi despre acet sistem in detaliu, chiar pe parcursul mai multor episode. Multumesc
@florinzahariea471
@florinzahariea471 5 жыл бұрын
Mai ai cel putin 20 de clipuri pe care le poti face pe subiectul asta . Si asta doar din lucrurile pe care le-ai considera tu importante , luate pas cu pas , fiecare având propriul clip . 👏 ... Spor !
@Blanosul
@Blanosul 4 жыл бұрын
La casa am construit-o cu o firma in zona Brasovului, pe structura asemanatoare cu ce spui in clip, placa de OSB a fost montata pe exteriorul peretelui si pe interior dupa ce s-a pus izolatia folie de vapori.
@CernatSt
@CernatSt 5 жыл бұрын
Blana👍👍.
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito 5 жыл бұрын
👍👍👍
@Daquinot
@Daquinot 4 жыл бұрын
Salut Marius, ce parere ai despre casele pe structura metalica? Nu numai dpdv al rezistentei, dar si al izolatiei termice si fonice (si alte aspecte la care nu m-am gandit eu)
@HarryPotter047
@HarryPotter047 3 жыл бұрын
instant subscribe :D
@TheOligopeptide
@TheOligopeptide 4 жыл бұрын
Ce parere ai despre sistemul SIPS (structural insulated panels system) si cum se compara cu sistemul timber frame ? Multumesc anticipat pentru raspuns
@marianostahie4054
@marianostahie4054 2 жыл бұрын
Salut. Esti genial. Felicitari pentru tot ceea ce faci. Care ar fi pretul cu aproximatie, ( metru patrat util) a unei case - timber frame . Multumesc. Mult succes
@costincristian18
@costincristian18 5 жыл бұрын
Bravo Marius., am trait in asa case in UK dupa cativa ani incepe sa scartie din toate imbinarile de scari sa nu ami vorbesc., si sa aude foarte tare tot ce se intampla in casa mai ales sunetele din baie cum se zice la noi din buda te lasa fara pofta de mancare :)))).... dar poate am nimerit eu intr-o casa prost executata .
@costincristian18
@costincristian18 5 жыл бұрын
@Johnny Ericsson ., eu vb de "Wood frame"., nu stiu nu am stat in CLT sau cum ii se zice ., asa este nu degeaba ii se zice premium.... eu am niste dubi in ceea ce reprezinta vata bazaltica si melamino-formaldehidice care ste foarte toxica pt om ...acuma este si varianta eco ...
@costincristian18
@costincristian18 5 жыл бұрын
Gory ...am construit si eu anu trecut daca nu aveam experienta din ultimi 12 ani De trait intr-o casa “wood frame” cu siguranta este o varianta atragatoare si are multe avantaje ...
@gheorgheticu6663
@gheorgheticu6663 4 жыл бұрын
Am montat acest tip de case pe Franta!Am facut casa de 500 m patrat p+2!Sunt cele mai rentabile si rezistente in acelasi timp..!!
@ciprianc.3269
@ciprianc.3269 4 жыл бұрын
as dori mai multe informatii despre ce fel de placa si la ce adancime ar trb sa o fac pt o casa pe sistem timberframe, sincer imi place f mult ideea si mai ales ca pot face ceva durabil si rezistent si mai ales cu economie la energie termica tinand cond ca imi doresc f mult o casa pasiva si sa adopt si sistemul de ventilare cu recuperare de caldura
@iri400
@iri400 4 жыл бұрын
Buna Marius! Te urmaresc de ceva timp si vroiam sa stiu un aspect. Se poate realiza o constructie combinata, respectiv pe parte de exterior sa avem zidarie (BCA/CARAMIDA) iar pe partea de interior repartizarea camerelor sa fie de tip framing? Multumesc!
@aristipitica
@aristipitica 3 жыл бұрын
Salut! Ne poti oferi un detaliu/ecplicatii despre cum se face etajsarea peretelui tavanului de la parter tinand cont ca acele grinzi de la tavan vin peste perete? si perforeaza bariera de vapori
@aureliaflorentinastefanesc4321
@aureliaflorentinastefanesc4321 3 жыл бұрын
Buna seara eu cu sotul va urmarim de mult timp se vede ca sunteti un profesionist as vrea sa va intreb ce parere aveti de casele de lemn nut si feder comparativ cu cele pe timberframe? Nr gand sa ne facem o casa din lemn si nu stim care ar fi mai buna si varianta mai accesibila ca pret?
@gabrielrugina1025
@gabrielrugina1025 4 жыл бұрын
ce ai recomanda intre timberframe si structura metalica, tinand cont de faptul ca e oarecum acelasi sistem cu panouri sandwich?
@mikeepr6089
@mikeepr6089 5 жыл бұрын
Casa pasiva in zona de munte putem face pe structura asta? Sunet si imagine imbunatatite, super!
@georgegeo8928
@georgegeo8928 5 жыл бұрын
Faci o treaba foarte buna ! Care sunt costurile materialelor ?(daca ar fi sa construim singuri ) !
@victorteodor641
@victorteodor641 5 жыл бұрын
Salut ! As vrea sa fac o casa pe sistem timberframe clasic (japonez, englez-stejar, normandian) si intre grinzile structurale, care raman aparente la interior, sa introduc sistemul asta, pe care americanii il numesc stud-wall. Ce recomandari imi dai? Poate faci un videoclip si pe acest tip de casa (eventual avantajele unui raised foundation). Mersi !
@stefanmarici6889
@stefanmarici6889 5 жыл бұрын
Foarte util , am o intrebare cat costa metrul patrat construit la gata ?
@dancsete4732
@dancsete4732 3 жыл бұрын
Buna ce pui intre beton si lemn sa protejezi si daca mai trebuie pus si intre centură si grinzi de lemn peste parter mersi.
@nicp.7990
@nicp.7990 3 жыл бұрын
Bună! Ce se poate intampla in cazul in care ambele fețe ale peretilor sunt inchise cu OSB? Ma refer la invelitoarea exteroara unde difuzia de vapori merge spre exterior.
@costelbarbu8828
@costelbarbu8828 5 жыл бұрын
Felicitări soflete.ro mă intereseaza tot sistemul timbarfreim
@aurick861
@aurick861 5 жыл бұрын
Te rog sa faci o comparatie a peretelui prezentat si cel folosit traditional de americani, cu OSB/scandura la exterior. De ce ordinea e diferita si care ar fi beneficiile. Apoi se gasesc in Romania accesoriile necesare unei astfel de casa? de exemplu se gasesc ferestre cu flansa de prindere? Normativul electric parca prevede fire trase prin tevi metalice in doze metalice..se gasesc? De ce nu se poate folosi acelasi cablu "romex" cum fac americanii sau cablul folosit in UK.
@andreinistor2825
@andreinistor2825 5 жыл бұрын
Salut Marius. Spunemi terog ce foli de protecție folosești la casele cu structură pe timderframe....mulțumesc
@veaceslavanapislaru7310
@veaceslavanapislaru7310 4 жыл бұрын
Salut. Se poate pune încălzire in pardosea la etaj? Dacă da, m-a gândesc ca trebuie turnată o sapa peste țevi, dar nu ar fi prea greu pt structura timberframe? Mulțumesc!
@asycatalinmihai5563
@asycatalinmihai5563 5 жыл бұрын
vreau mai multe detalii te rog, costuri, limitari de zona (mare/munte) consumul de caldura/ac............
@BGA2013
@BGA2013 5 жыл бұрын
Salut Marius, sunt foarte interesat de subiectul timberframe. Eu si multi altii !
@andrianan1055
@andrianan1055 5 жыл бұрын
Dulapii la ce distanță in cm se construesc?, ce grosime este cel mai bine să fie dulapii?, poate ajunge construcția dată la standart de casă pasivă, +video această constructie.
@olimpiuandrone7173
@olimpiuandrone7173 4 жыл бұрын
Ce placi folositi la exterior? chiar sunt curios, eu am avut mari probleme cu procurarea unui produs fezabil.....
@alinaignat4028
@alinaignat4028 3 жыл бұрын
Foarte utile videourile. Felicitări! O firmă care face astfel de case îmi poți recomanda, te rog? Mulțumesc!
@ioan26hh
@ioan26hh 5 жыл бұрын
Am fost incintat de OSB ca materuial cind am auzit prima oara despre el, dar cind am vazut cum ajunge dupa citiva ani de expunere la umezeala sau raze solare, mi-a cam trecut entuziasmul (chiar daca e OSB3) !!! Structura de lemn pare o varianta buna dar cu ce placam? Varianta cu betonyp, se foloseste la fel de mult precum OSB-ul?
@CosticaTT
@CosticaTT 5 жыл бұрын
In cazul unei tornade sa a unor vanturi extreme, cum ar sta in comparatie cu o contructie clasica din caramida?
@mihaitasanana
@mihaitasanana 5 жыл бұрын
Te rog Soflete , dami câteva detalii despre aceasta construcție ca și cost fata de clasicul BCA o construcție maxim 100 m2 plus o mansarda , urmăresc ceia ce faci și as vrea sa iau câteva din ideile tale , mulțumesc !
@lonardsuba1393
@lonardsuba1393 4 жыл бұрын
Am o întrebare .se poate placa cu ghips carton direct pe OSB și dacă da cum execuți instalația electrică .multumesc
@coccodinocco
@coccodinocco 4 жыл бұрын
Felicitari pt activitate. Sunt din Bacau. Unde in Bacau este casa executata? De doi ani studiez tipul de casa Timberframe si SIP. Vreau sa fac cea mai buna alegere tinand cont de factorii meteo din Romania. 90% dintre constructori ma indeamna spre constructie clasica BCA ori Caramida.
@HandymanBe
@HandymanBe 4 жыл бұрын
Marius, ma gandesc sa construiesc acasa ceva pe sistemul timberframe. Ce nu am vazut pe canalul tau de youtube, detalii mai amanuntite despre elementele de fixare al timberframe-ului... şuruburi, cuie, sisteme metalice de ansamblare al elementelor explicate putin mai detaliat.... pentru cei care ar vrea sa construiasca si nu stiu aceste detalii, sau pentru beneficiarii curiosi sa stie ce elemente contine casa lor.... Altfel sa stii ca sunt mare fan si videourile tale sunt foarte educative...
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Nu ai văzut toată seria cu șuruburi și detalii specifice? Sunt o droaie pe canal, sigur sigur le-ai văzut pe toate?
@HandymanBe
@HandymanBe 4 жыл бұрын
@@MariusSoflete o sa iau tot canalul la inspectie 😁😁
@alinadriannecula2957
@alinadriannecula2957 2 жыл бұрын
Salutare ! Pe lângă termosistemul exterior,doar izolația între montanți este suficienta?
@aurick861
@aurick861 5 жыл бұрын
La minutul 5:20: se observa cum placile de fibrociment/ipsos sunt prinse pe structura doar cu capse. Este suficient? in America parca se cer cuie de 5cm la 20cm in camp si 15cm pe margine, pentru sheeting. .... acolo are rol de contravantuire si de a tine sheating-ul pe structura cand e presiune negativa pe perete.
@rbaitan95
@rbaitan95 5 жыл бұрын
Ai auzit de sistemul EIOS, nepermisiv la vapori?
@mirceaab
@mirceaab 3 жыл бұрын
am citit normativul. n-am găsit nicio impunere de gabarit minimal pentru grosimea montanților și-a plăcilor de OSB. intenționez să-mi construiesc o casă cu montanți din scândură (secțiune 100x25 mm), cu pasul montanților (distanța interax) d=25 cm, placați pe ambele părți cu OSB3 de 8 mm. care este opinia ta? mulțumesc anticipat.
@BGA2013
@BGA2013 5 жыл бұрын
Se preteaza timber in zona de campie? Nu cumva se vor umple peretii de soareci si sobolani?
@Arthunter2017
@Arthunter2017 3 жыл бұрын
Ce tip de placa(vidiwall) este recomandata pt exterior?
@avenirer
@avenirer 2 жыл бұрын
Buna ziua. Daca doresc sa construiesc pe timberframe, pot pune doar partea exterioara (pereti, acoperis), urmand ca restul (interiorul, tevile, electrica) sa le fac in termen de un an doi de la construirea exteriorului? Se depreciaza in vreun fel casa in lipsa incalzirii? Multumesc.
@florinmng4545
@florinmng4545 5 жыл бұрын
Daca vrei sa ne ajuți , ai putea sa ne ajuți cu fiecare pas cum se construiește , dar mai detaliat , sa putem sa ne construim noi daca nu ne permitem sa cumpăram deja gata făcută ..eu aștept cu nerăbdare un filmuleț sa ne explici fiecare pas ca sa nu avem problema cu casa in următori cel putin 30 ani , eu iti mulțumesc din tot sufletul
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 5 жыл бұрын
Deci calitatea video extraordinara... ai schimbato camera ? foarte foarte tare. Lots of congrats !!!
@vladvilceanu3032
@vladvilceanu3032 5 жыл бұрын
Am un prieten care si-a facut casa pe timber frame, si a pus osb de 2 pe onterior si osb de 1.2 pe exterior, cat de grava este eroarea aceasta si cum poate afecta structura
@B3Fr3esh
@B3Fr3esh 2 жыл бұрын
Buna, sunt interesat de constructia unei anexe la o casa existenta veche, anexa formata dintr-o baie si bucatarie. As face-o din pereti timberframe insa la exterior cu ce pot placa pe exterior (sub vata bazaltica)? Osb-ul inteleg ca nu se preteaza la exterior.
@aerteknika4025
@aerteknika4025 Жыл бұрын
avand o casa deja construita pe zidarie din caramida plina de 60cm grosime, vreau sa ridic un etaj deasupra lui. Cum fac legatura intre peretii de la parter si zidaria noua de la etaj din timberframe, si cum construiesc placa intre cele doua etaje?
@gheorghestecalovici3310
@gheorghestecalovici3310 2 жыл бұрын
Salutare, pentru acest tip de casa este nevoie de autorizatie de constructie, și cât se plateste impozit, taxe la primărie, întreb, pentruca doresc Sami construesc singur asa tip de casa. Cunosc bine aceasta meserie. Mulțumesc!
@MrPandelson
@MrPandelson 3 жыл бұрын
Pe un astfel de perete se poate prinde de exemplu un televizor mai mare cu suport metalic cu dibluri?
@neamtualin2126
@neamtualin2126 Жыл бұрын
Salut,pentru peretii exteriori ce dimensiune se foloseste la lemn? Pt chenar ma refer,multumesc
@ionut.oltean
@ionut.oltean 5 жыл бұрын
Salut Marius! Cum se comporta din punct de vedere al izolatiei fonice acest tip de pereti in comparatie cu cei clasici din caramida (ex. 15 cm vata bazaltica + caramida porotherm sth 30 + 2 cm de tencuiala)? In general se sare peste acest detaliu dar intr-o zona aglomerata cred trebuie luat si acesta in considerare... Stiu ca polistirenul este un foarte prost izolator fonic (chiar amplifica zgomotele din ce am inteles) dar poate reusesti sa faci si o comparatie intre mai multe tipuri de izolatii intr-un video viitor.
@traitu2420
@traitu2420 5 жыл бұрын
Depinde cat de gros e peretele și grosimea vatei minerale sunetul se amplifica prin structura nu prin vata la rigips sunt placi antifonice dar degeaba la discoteci se folosesc doua tavane suspendate unul mai sus și altul mai jos sa nu fie legate și protecție antifoc
@razvanmarian6390
@razvanmarian6390 4 жыл бұрын
Salut , sunt un mare fan al tau , spune-mi te rog daca cu ajutorul structurii timber frame se pot atinge parametrii unei case pasive !!!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Salut! Da - cu timberframe este cel mai usor de atins parametrii de eficienta energetica a peretilor la standard de casa pasiva!
@razvanmarian6390
@razvanmarian6390 4 жыл бұрын
Multumesc pt. raspuns , imi recomanzi un producator de structura timber frame care lucreaza la standarde de calitate superioara , si bineinteles in care ai TU incredere ?
@BIOBUILDS
@BIOBUILDS 4 жыл бұрын
@Marius Soflete, ai încredere în Biobuilds? :)
@iondohotariu1952
@iondohotariu1952 5 жыл бұрын
Din nou foarte multă informație de calitate de digerat, personal miar place sa aprofundezi timber frame și sa ne mai dai câteva exemple de tipuri de izolație care se folosesc în interiorul frameului ma gândesc ca vata minerală nu ar fi singura soluție ma gândeam la spumă poliuretanica sau alte variații și eventual ai putea adaugă și câteva informații gen avantaje/dezavantaje pentru a îi ajuta pe cei care culeg informații sa ia deciziile cele mai bune
@electricpower2179
@electricpower2179 3 жыл бұрын
Nu se folosește spuma poliuretanica in construcții lemn. Se aleg materiale cu permeabilitate mare la difuzia vaporilor. Aceasta se face gradual, cu o permeabilitate mică la interior ( vedeți si obligația folie barieră vapori) si permeabilitatea cea mai mare spre exterior. Regulă folosită la toate tipurile de construcții. Lemnul este un material care interacționează cu mediul, asa că nu v-as recomanda niciodată spumă ca material izolant.
@bogdy43ver
@bogdy43ver 5 жыл бұрын
Care ar fi pretul cu aproximatie unei case tip timberframe la "rosu" , fara geamuri,usi si fundatie? La o suprafata de aprox 120 m2
@dornaecohouse6925
@dornaecohouse6925 5 жыл бұрын
Pret Kit structura lemn -fabricatie + transport + montaj: panouri pereti interiori si exteriori, grinzi stratificate tavan + inchidere tavan, acoperis - grinzi stratificate, capriori din lemn stratificat, asteriala, membrane, rigle verticale = aproximativ 14.400 Euro
@Meno-Sebastiano-Argenti
@Meno-Sebastiano-Argenti 4 жыл бұрын
@@dornaecohouse6925 Salut, minus fabricatia?
@Konvicted17
@Konvicted17 4 жыл бұрын
@@dornaecohouse6925 Sunteti GENIALI.
@GrumpyGamer11
@GrumpyGamer11 2 жыл бұрын
@@dornaecohouse6925 și acum, doi ani mai târziu, cât ar ajunge? Cel puțin dublu, nu-i așa?
@cosmisandu9987
@cosmisandu9987 4 жыл бұрын
Salut. La primăvară as dori sa construiesc pentru o ruda ceva mai îndepărtată, a cărei case e pe punctul de a se darama din cauza fundației incorect facuta, o căsuță de 5/5m care să conțină o baie, bucătărie si un dormitor, pe timber frame. Pentru a reduce costurile nu as folosi o fundație din beton si ma gândeam sa montez casa, suspendat, la circa 10 cm de sol, pe 9 piloni de aprox 1 m, iar ca material ma gândeam la traversele de cale ferată din lemn. Este suficient sa sustina greutatea casei? Multumesc.
@dandobre9365
@dandobre9365 5 жыл бұрын
Incep cu un MULTUMESC. Ar fi util un articol cu detalii amanuntite depspre acest tip de constructie a unei case. Pe piata sunt foarte multe firme care produc case pe acest tip de structura si promit preturi ffff mici. Undeva exista multe minusuri pe care nu le cunoastem si este f greu sa luam o decizie inteleapta. Este importatn t sa stim grosimea ramei exterioare (10, 15, 20 cm), tipul de izolatie si grosimiea izolatiei pentru a sti cat este de eficienta energetic, partea cu insonorizarea fonica este o problema abia cand te muti in casa si auzi toate zgomotele. Tipul de placi care se monteaza la interior si exterior (si grosimea lor). Sper ca prin informarea facuta de tine, firmele neserioase sa dispara de pe piata. Multumesc ca ne impartasesti toate aceste cunostinte.
@mariusvladut43
@mariusvladut43 5 жыл бұрын
Cum am vazut ca s-a mai cerut... imi exprim si eu dorinta spunand ca ar fi interesant pt. noi un episod dedicat fundatiilor pt. Timberframe... (sa includa daca se poate si info. legate de drenaj + variante de termo/hidroizolatie ale acesteia 😁 sau cuprinse in alt episod...) Un alt episod cu tipuri de grinzi si plansee pt timberframe (cum se pot obtine deschideri cat mai mari ale incaperilor) Un episod dedicat acoperisurilor 😁 inclusiv cele "drepte" pt. Timberframe bineinteles (hidro/termoizolatii... invelitori... etc) Un episod dedicat detaliilor de montare/conexiune pereti - fundatie... pereti - planseu... 😁 lista este interminabila... dar ma opresc aici... momentan 🤣 Cred ca ar fi interesante niste "scurt mertraje matinale" tip spot publicitar "Minutul lui Soflete" cu care sa fim bombardati zilnic 😊 #VREAU!
@danielgudea
@danielgudea 5 жыл бұрын
E adevarat ca bancile nu finanteaza sau sunt mai reticente sa finanteze constructii pe timber frame?
@mihaioctaviantanasoiu8814
@mihaioctaviantanasoiu8814 4 жыл бұрын
Construcțiile pe tip sip sunt rentabile în timp. Ca preț, dar și ca termoizolare cel puțin din ce arată producătorii nu ar fi rau de loc, însă nu prea spune nimeni nimic de durata in timp și de rezistența la mucegăi ( având în vedere faptul că între plăci este polistiren, iar aerul și umiditatea nu prea au pe unde să treacă și tot odată ventilarea cu recuperare de căldură nu știu cât ar ajuta prin astfel de pereți). Multumesc.
@RobertPeterK
@RobertPeterK 5 жыл бұрын
Interesant, eu din start as alege genul de structura deși nu sunt inginer constructor.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
de ce?
@RobertPeterK
@RobertPeterK 5 жыл бұрын
@@MariusSoflete cumva lemnul îmbibat așa îmi inspiră încredere 100%
@tunningsm
@tunningsm 5 жыл бұрын
Sunetul s-a imbunatatit ! Am o intrebare , daca americanii folosesc ca si “pas” in cadrul frame-ului , 16 inci sau 24 inci on center , noi putem folosii un 20inci ( 50 cm ) , pentru optimizarea materialului ? Multumesc anticipat !
@aurick861
@aurick861 5 жыл бұрын
Iti raspund eu la asta: Americanii folosesc 16 sau 24 inchi pentru ca la ei placile de OSB/placaj/Rigips vin la 48X96 inchi. 48/16=3 si 48/24=2 ...vezi cifre rotunde...nu se pierde material. Placile +manopera de a taaia fiecare placa ar fi exponential mai scump. La noi placile sunt de 125x250cm, deci ca sa nu pierzi timp si material ar trebuie sa facem cum fac ei 125/3=41.66cm sau 125/2=62.5cm... intre centre (dar se poate sa fie probleme la dimensiunile izolatiei ...care vine si ea la niste dimensiuni... din cate stiu eu nu sunt dimensiumile corecte ~38cm respectiv ~58cm)
@MirceaTD
@MirceaTD 5 жыл бұрын
Salutare, timberframe vs. structură metalică? Pro și contra. Mulțumesc anticipat.
@Dooffz
@Dooffz 5 жыл бұрын
Up, și pe mine mă interesează :D
@traitu2420
@traitu2420 5 жыл бұрын
Pe structura metalica nu lucrează nu apar diferențe la un blok din stâlpi și grinzi din beton se pot folosi pereți de lemn dar trag umezeala și crapă
@michen25
@michen25 4 жыл бұрын
strutura metalica--punti termice semnificative!---structura pe lemn- umezeala, durabilitatea scazuta.
@gbyr3011
@gbyr3011 3 жыл бұрын
🙂👍
@vasichiriac1804
@vasichiriac1804 5 жыл бұрын
Salut , sunt student in an terminal ,ma-r interesa dacă ai putea face un exemplu de calcul pentru constructii pe timber frame
@emilflorea8054
@emilflorea8054 5 жыл бұрын
E ff simplu vezi proiectul necesar si calculezi m3 de lemn necesar calculezi zidurile portante tavanele de trafic sarpanta la apele acoperiș nu necesita ingineri doar experienta cu stima
@ovi_4
@ovi_4 2 жыл бұрын
Toate suna relativ bine insa....am si eu ceva in trebari tehnice. Din video se vede clar ca osb-ul de pe interior vine gata montat din stagiu de hala/fabricatie. Si atunci intrebarea logica ar fi : 1. cum executi instalatiile electrice, pe unde tragi cablurile (la tavan si ziduri ? si 2. cum tragi tevile de apa de la calorifere si chiuvete dar in special instalatia apartinatoare unui dus spre exemplu unde neaparat tevile trebuiesc ascunse in perete ? Multumesc
@exotik22
@exotik22 10 ай бұрын
Ce clasa de combustibiliate la foc are un perete pe structura timberframe?
@crapu22
@crapu22 5 жыл бұрын
Sunt în discuții avansate cu o firmă pentru construirea unei case folosind acest sistem. Din simulările făcute pe Uwert.de am observat că cel mai bine este să am o structură a peretelui compusă din rigips/vată minerală/Vidiwall sau fibrociment/vată bazaltică la exterior. M-ar interesa o discuție mai amplă despre ce materiale să folosim în componența acestor case și ce nu. De exemplu, la structura peretelui am renunțat la OSB și polistiren pe exterior pentru că ar fi apărut zone de condensare în vata minerală din interiorul peretelui. O altă întrebare ar fi: ce fel de șapă să pun la etaj, pentru încorporarea sistemului de încălzire IPAT? În altă ordine de idei, de când am descoperit postările tale m-am convins că ăsta este sistemul prin care vreau să-mi construiesc casa. Mulțumesc pentru toate informațiile prețioase furnizate și pentru tot efortul depus pentru noi, cei care căutăm aceste lucruri.
@eduardpatru6013
@eduardpatru6013 5 жыл бұрын
În timpul utilizării casei, în primii ani sau mai târziu, apar zgomote, trosnituri, cum este la mobila veche din lemn? Acele trosnituri sunt deosebit de enervant pentru mine. Supărătoare și creatoare de anxietate.
@claudiuantohi8531
@claudiuantohi8531 5 жыл бұрын
OSB-ul emana ceva substante care ar putea fi periculoase pentru om fiind intr-un sistem inchis?
@paulamarcau
@paulamarcau 4 жыл бұрын
Nu orice OSB. Exista OSB fara adaos de formaldehida...
@gheorgheconstantin2470
@gheorgheconstantin2470 5 жыл бұрын
Care sunt costurile unei astfel de structuri, daca vrei sa iasa la standard de casa pasiva? La casa Buhnici ati folosit CLT, nu? A fost dorinta clientului sau este mai rezistent in timp? Pentru CLT am inteles ca e 600€ m3, pentru timberframe ma astept sa fie mai mic...
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
Ai link in descriere cu alt video cu costuri
@gheorgheconstantin2470
@gheorgheconstantin2470 5 жыл бұрын
Am urmarit toate clipurile. In cel cu structura e pentru o casa de 208mp, in cel cu termoizolatia e pentru o pensiune de 1440mp. Idea era daca era un clip pentru primul, Casa Lucian, si legat de costurile cu termoizolatia. Cred ca sunt destul de mari diferentele legate de costul total in functie de tipul tipul de structura.
@rbaitan95
@rbaitan95 5 жыл бұрын
1.Lambriul aparent se monteaza direct pe plăcile de osb? 2. Se pune folie bariera de vapori la interior? 3.Ce izolație se folosește la fațada?
@fun2rideadventure
@fun2rideadventure 5 жыл бұрын
Din start se observa ca nu se pune lambriul direct pe plăcile de osb ci pe niște dulapiori (fațada ventilata)... Și casa tre sa respire nu este nevoie de bariera de vapori...ca izolație vata este cea mai ok
@georgeburlacu1175
@georgeburlacu1175 4 жыл бұрын
Ceva firme de asemenea construcții prin Ardeal??...
@lilianaloredana3642
@lilianaloredana3642 5 жыл бұрын
Buna mar interesa,costul unei case ridicarea si acopetisul an afara de fundatie, daca se poate
@corinasimionescu5504
@corinasimionescu5504 2 жыл бұрын
Te rog o casă, la gata pe timber frame, la o suprafață de 60mp cit costă. Mulțumesc
@aurick861
@aurick861 5 жыл бұрын
(mai ales in Romania) De ce nu se construiesc casele pe structura de lemn, cu "crawl space"? Avand in vedere toate avantajele pe care le ofera acest tip de fundatie: rupere termica, repartaii usoare pentru tevi/scurgeri, inlocuiri si modificari electrice, ventilarea oferita (gaz radon)...etc.
@Meno-Sebastiano-Argenti
@Meno-Sebastiano-Argenti 4 жыл бұрын
Salut, invatane cum putem sa ne facem singuri o căsuta pasiva pe structura timberframe.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 жыл бұрын
Vrei?
@ciulhard2729
@ciulhard2729 4 жыл бұрын
Eu mi-as face din văiugă(cărămizi de pământ) ..Dar cine naiba îmi face și unde mai găsesc pleavă sa leg pământul?
@ahoria
@ahoria 5 жыл бұрын
Nu te ingrijoreaza emisiile de formaldehida din asa mult OSB? Nu ar fi placajul de lemn multistrat o solutie mai sanatoasa?
@ianculucius3339
@ianculucius3339 5 жыл бұрын
Bravo, o intrebare foarte buna. Si eu sunt curios de un raspuns in ce priveste formaldehida fiindca intr-o casa noua cu mobila noua si cu acest tip de material de constructie cu siguranta nivelul este mult peste limita normala pentru om.
@senator8910
@senator8910 5 жыл бұрын
Exista OSB cu emisii extrem de reduse de formaldehida, sau chiar spre 0. Dar vorbim despre alt pret al OSB-ului. Gasisem pe net ceva timp in urma, un producator roman de OSB cu emisii foarte mici de formaldehida.
@iuliaralucadanila4919
@iuliaralucadanila4919 3 жыл бұрын
Se chema osb 4
@Tobago1213
@Tobago1213 5 жыл бұрын
Cum se prinde de fundatie acest tip de constructie din timber frame? Multumesc anticipat.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
Cu 2 tipuri de coltari: coltari pentru forfecare care preiau alunecarea casei de pe fundatie (la forta taietoare) si coltari de smulgere care tin casa la vant si o parte din seism. Pe www.rothoblaas.ro sunt cateva cataloage detaliate
@radusergiu5717
@radusergiu5717 5 жыл бұрын
Sunt curios care ar fi cel mai potrivit material pentru exteriorul structurii de lemm, eu in momentul de fata in proiectul meu am luat in cosiderare, osb 3 18 mm exterior , osb 3 8 mm interior.
@tunningsm
@tunningsm 5 жыл бұрын
Eu stiu ca abia peste 18 mm devine cu adevarat structural , asta din ce am citit eu !
@traitu2420
@traitu2420 5 жыл бұрын
La noi la blocuri in Romania se folosește cărămidă de 24 cm plus trei cm tencuiala pe interior și stas minim 10 cm ppolestiren expandat se folosește cărămidă mare pentru izolare termica frig iarna și vara se putea folosi și cărămidă mai îngustă dar nu rezista la frig bocurile se pot construi înainte și zidăria se face după nu are rolde susținere greutate la casele din lemn părerea mea trebuie bine ranforsare in diagonala la fel cum e macaraua turn pe șantier plăcile nu au mare rezistență la cutremur mare și crapă tot in casa la noi totul se bazează pe economie sa fie ieftin și dacă se poate de calitate nu prea se respecta stas cum e in America
@traitu2420
@traitu2420 5 жыл бұрын
Sunt mai bune casele făcute pe structura metalica lemnul in lungime nu scade dar în grosime scade când se usucă complet aici apar probleme
@calugareanuveronica4051
@calugareanuveronica4051 5 жыл бұрын
Buna ziua cum va pot contacta sa vb mai detailat pentru o asa casa.adik k sa veniti sa vedeti direct terenul si sami ziceti ce merge mai bine.k eu vreau cu energie solara si constructia lemn.mersi mult pentru intelegere
@MariusSoflete
@MariusSoflete 5 жыл бұрын
office@ingineriecreativa.ro
@capatinaandrei2672
@capatinaandrei2672 4 ай бұрын
Te salut am mare nevoie de un raspus , un proiect pentru o cabana de 40 - 50 mp2 cu acoperis intr o apa . Adica un 4x10 sau 5x10 . La ce oret ajunge facut ca la carte dar nici exagerat nu vreau la standarde pasive dar sa fie la un standard normal si optim . De la geosime structura la termoizolatie si acoperis ,cred ca este foartebusoara si nu necesita structura mare. Eu la gandeam la 10 cm structura dar daca nu e deajuns si 15 cm. Fara tamplarie pentru ca depinde de proiect . Cert e ca trebuie sa fie gramuri pe toate lateralele si 2 usi una de intrare si una de terasa ,casa sau cabana ,tiny house sau cum se poate numi , sa aiba un libing open space cu buctarie ,o baie si un domitor .
Cât te costă o casă? Episodul 4 - Structură timberframe
37:21
Marius Soflete
Рет қаралды 96 М.
UNO!
00:18
БРУНО
Рет қаралды 3,3 МЛН
MISS CIRCLE STUDENTS BULLY ME!
00:12
Andreas Eskander
Рет қаралды 20 МЛН
Это реально работает?!
00:33
БРУНО
Рет қаралды 3,3 МЛН
Cum arată CEA MAI IEFTINĂ casă nZEB? Șantier și sfaturi
13:35
Marius Soflete
Рет қаралды 21 М.
|| CURS || #6 - Proiectarea caselor pe timberframe
37:37
Marius Soflete
Рет қаралды 72 М.
Tur de șantier: casa TIMBERFRAME
11:59
Miradex Wooden Buildings
Рет қаралды 32 М.
Panouri SIP pentru case de lemn de la Beomur France
3:52
In santier
Рет қаралды 2,3 М.
Casa pe structura metalica de la A la Z
4:46
Andre-OS
Рет қаралды 119 М.
#casabuhnici - How I went over the winter
12:54
George Buhnici
Рет қаралды 1,2 МЛН
UNO!
00:18
БРУНО
Рет қаралды 3,3 МЛН