Cred că sunteți și prieteni buni, e un lucru excepțional, eu nu am șansa asta, așa că v-am făcut prieteni fără voia dumneavoastră urmărindu-vă;respect
@irinacaia4791 Жыл бұрын
Un invitat deosebit! Mmulțumim!
@deny20000a2 жыл бұрын
Vă mulțumim pentru încă un episod superb. Mi-a plăcut atât de mult de Alexandru Tomescu despre care, spre marea mea rușine, nici măcar nu auzisem. Datorită vouă nu doar că îmi doresc să-i cunosc mai bine munca, dar voi încerca să fiu atentă la viitoare concerte la care sper să pot participa. La spuma filelor, vă rog și de data asta, dacă se poate, să prezentați în edițiile viitoare și romane mai vechi pe care le considerați potrivite, aparținând poate unor scriitori care nu mai sunt astăzi printre noi.
@corinaradulescu63452 жыл бұрын
Iubesc invitații voștri! Și pe voi, sunteți excepționali!
@radupaduraru53692 жыл бұрын
După lockdown,primul concert live pe care l-am văzut, a fost cu Alexandru Tomescu la Biserica Neagră din Brașov... Cu măști, cu distanțare, dar de neuitat.
@florinhartmann11102 жыл бұрын
Cum am mai spus o sa va donez la Fiecare episod ! Va aștept ca pe un copil Mic! Jaume Cabre o recomandare minunata ! Cred ca nu am mai citit beletristica de ani , doar specialitate și altceva ! Am devenit un pic mai deștept cu voi! Mersi !
@Vorbitorincii2 жыл бұрын
Va multumim ca ne sunteti alaturi 🙏
@florinhartmann11102 жыл бұрын
@@Vorbitorincii amândoi minunați ! Vrea cărți audio in romană citite de voi ! Doua voci potrivite de așa ceva ! Simt dragostea voastră pentru lectura hai sa o dam mai departe generației tinere in aceasta forma! Audible sau orice de genul !! O sugestie de la un fumător de trabucuri și mare ascultător de audiobook !
@AlexandruDanNeagu2 жыл бұрын
Sunt recunoscător pentru acest episod foarte bun.
@andreimihai20822 жыл бұрын
Fain interviul cu dl. Tomescu. Am trait socul si frustrarea de care pomneste dl Tomescu, a unei sali goale privind la tv concertul filarmonicii din Viena, faimosul concert de anul nou din anul 2021. M-am simtit extrem de trist, iar muzica superba nu a mai avut aceiasi magie. Sala , audienta fac din muzica experienta totala ,Dl Tomescu are dreptate o "cantare" live nu poate fi reprodusa niciodata. Niciodata sunelul instrumentelor live nu e acelasi cu cel captat pe un disc oricat de performanta ar fi tehnica.
@voicagavrilut84782 жыл бұрын
Sunteți superbi, felicitări! Îmi place profesionalismul și relaxarea episoadelor voastre. Aș zice să păstrați rubrica de mâncare; mă distrează mult să vă aud cum încercați să controlați faptul că vă lasă gura apă ca să continuați periplul. Eeferitor la îngrijirile sănătoase din acest episod… da, se cam exagerează cu premiile, competiția și perfecționismul la noi, dar mi se pare periculoasă și cealaltă extremă. Ce să facem acum? Să nu-i mai acordăm lui Tomescu Stradivariusul ca să nu-l supărăm pe scripcarul X din urbea Y?
@gabrielcioran2 жыл бұрын
Thanks
@rm7832 жыл бұрын
Un mare maestru
@tibirk2 жыл бұрын
Multumim!
@catalinsilviu942 жыл бұрын
Mulțumim!
@antonescub2 жыл бұрын
Thanks!
@ungureanumonica31312 жыл бұрын
Eu am luat premii și mențiuni mai mult în liceu când eram mai conștiincioasa la învățătură .👩🏫👨🏫👩🎓👨🎓
@horiaganescu39482 жыл бұрын
Buna ziua! In atentia domnului Alexandru Tomescu... Marele violonist Arthur Grumiaux n-a fost francez, ci belgian...
@SATELITROC2 жыл бұрын
'trăind în contemporaneitate' = frumos
@ana-mariacarstea9602 жыл бұрын
Merci !
@andiepopa98642 жыл бұрын
Felicitări pentru podcast și mulțumim! :) Sunt curioasă dacă vă referiți la tortul roșu - Red Velvet? Eu l-am încercat în Sofia, la cofetăria Nedelya, mi s-a părut foarte proaspăt și ușor, Plus că arată cel puțin interesant, e drept!
@tudorm6838 Жыл бұрын
In "viata" sau in meserie avem competitii si la nivel individual si la nivel de echipa si la nivel de organizatie/echipe de echipe. Aceasta inseamna ca si scoala ar trebuie sa ofere suport pentru toate acestea. Cat am invata in scoala romaneasca despre colaborare? Am colaborat noi ad-hoc la unele teme, intre prieteni (mai exact, imi ajutam niste prieteni :) ), dar nu cum trebuie.
@ramsmusiccaval2 жыл бұрын
Microfonul lui Catalin s-a auzit cu un oarecare ecou si putin deranjant, bine ca e continutul de calitate si s-a putut trece cu vederea.
@h.i.52802 жыл бұрын
Tort de biscuiti e una, tort salam (numit si salam de biscuiti) e cu totul altceva!
@radoo23412 жыл бұрын
Para are un timbru vocal greu de gasit. Cred ca ar fi bun la teatru radiofonic, povesti pentru copii.
@voicagavrilut84782 жыл бұрын
De-acord! Vocile și dicția amândurora îi recomanda pentru teatru radiofonic și Reportaje radio.
@ungureanumonica31312 жыл бұрын
Pe final ne-ati făcut pofta de dulciuri și de torturi 🎂🍰🧁🥧🍪🍩🍨🍧🍦🍭
@elzorro36082 жыл бұрын
Am observat că invitații , de cele mai multe ori privesc în partea lor stângă pe parcursul convorbirilor. Vã rog tare mult , puteți să vă schimbați locurile ? ( Cătălin pe locul lui Radu ) ( sã vedem dacã va mai fi la fel... ) Like pentru podcast !
@misupopescu83792 жыл бұрын
Bună ziua
@ungureanumonica31312 жыл бұрын
De câteva decenii poate chiar un secol încoace pana în prezent elevii din România care lua cele mai bune note in în timpul anului școlar erau premiați la sfârșitul anului școlar. Acuma s-a găsit și doamna cadru didactic din Bacău ca nu este buna concurența intre elevi . Eu nu sunt de acord mai ales acum în democrație in societatea capitalista din ziua de azi concurența dintre elevii, dintre studenți dintre cetățenii in central duce la progres și la evoluți cetățenilor care sunt ambițioși determinați și muncitori care vor sa aibă note mai bune decât colegul de clasă/ de bancă. Unii elevii sunt mai buni la muzica și desen alții la limba romana istorie ,latina și cultura civica, la alții mate , fizica și informatica alții la biologie și chimie .
@milaim2 жыл бұрын
3:02 Cătălin, si tu veux, je t'apprends le français… en parlant de Câmpulung, par exemple.
@cristianpop26452 жыл бұрын
Vă mai râzgâiați mult cu acel iutiub în loc de iutub?
@profustietot2 жыл бұрын
/tiub/ e pronunție acceptată în engleză. Acum, că avem noi impresia că știm engleză excelent și doar cum spunem noi e bine, e altă mânare de pește... (îți las plăcerea să descoperi pronunția singur prin dicționare...)
@cristianpop26452 жыл бұрын
@@profustietot o fi asa cum zici tu, dar sună a izmeneală. Dacă e să fim corecți până la capăt în loc de Londra ar trebui sa spunem London și cu accentul ăla british.
@profustietot2 жыл бұрын
@@cristianpop2645 nu-i chiar așa. Londra e intrat de mult timp în limbă, KZbin e neologism, încă nu e românizat complet, cum e maus, de exemplu, care apare așa în DEX/DOOM. Exemple sunt din multe limbi, s-a întâmplat același lucru și cu franceza și cu rusa, că astea au mai avut mare influență asupra limbii române, dar există și cuvinte din germană românizate complet, sau din maghiară, pe care nici nu le mai recunoaștem din limba de origine. În fine, discuția e „complexă și cuprinde multe aspecte”, ca să citez din „Filantropica”.
@cristianpop26452 жыл бұрын
@@profustietotnu cred că e chiar așa complexă discuția. În ziua de azi un neologism nu mai are nevoie de așa mult timp pentru a se împământeni, mișcarea rapidă a informației prin media si social-media îl pune repede în limba română la locul lui. Cred că de la domnul Liiceanu au împrumutat acest iutiub, pronunțat intr-o izmeneală franco-engleză.
@naridabanucio28282 жыл бұрын
Pentru cei curiosi am gasit un scurt material despre Mantova : kzbin.info/www/bejne/oqKyg5awrJupmaM
@Gabi782 жыл бұрын
Urmaresc cu mare interes podcastul Vorbitorincii, dar ma deranjeaza foarte mult cand ironizati numele echipei mele de suflet Universitatea Craiova. Poate renuntati sa va mai bateti joc si sa o numiti "craiolguta" , pentru ca ea nu prea are asa mare merit cum insinuati, e proiectul inceput de raposatul si creatorul Craiovei Maxima, Corneliu Stroe. Alaturi de marele jucator Pavel Badea s-au hotarat sa redeschida sectia de fotbal CS Universitatea Craiova sa scape orasul Craiova de cel ce ne-a distrus si continua sa incerce sa o facă, adrian mititelu. Mi-as dorit din suflet, sa incetati cu glumele si ironiile la echipa cu cea mai mare medie de suporteri din Liga1 , singura careia justitia i-a acordat dreptul sa poarte numele Universitatea Craiova, sa foloseasca stema cu leul si cea cu dungi din anii '80, care are acordul institutiei de invatamant sa-i poate numele si care are cele mai multe glorii alaturi !!!
@iulianreineriuli66962 жыл бұрын
Nu poti sa pui egal intre copii de 7 ani si pontentiali candidati la premiile Nobel, 99,99% este mandria parintilor. Steiner Waldorf noteaza copii incepand cu clasa a 3-ea insa transmit rezultatul evaluarii doar parintilor, incepand cu clasa a 4-a se pun note si copii afla ce note au primit, se bazeaza pe fapul ca inainte de 9-10 ani s-ar crea sentimente de inferioritate copiilor in cazul ca s-ar afla rezultatele evaluarilor.
@alexlazar58322 жыл бұрын
Complet fals că în țările nordice se joacă fără scor! Fiica mea face fotbal de la 5 ani şi întotdeauna s-a ținut scorul. În Finlanda!
@mihaimoldo2 жыл бұрын
"Scorul Apgar reprezinta un sistem standard de evaluare clinica rapida a nou-nascutului imediat dupa nastere - la 1 minut, respectiv la 5 minute. Acest scor il va ajuta pe medicul neonatolog sa decida daca copilul are nevoie de tratament imediat, in primele lui momente de viata." Nu e un exemplu bun folosit de domnul Paraschivescu în argumentul dansului. Nu are nici o treaba cu o vreo competiție în viata sau comparație între copii.
@voicagavrilut84782 жыл бұрын
Nu știam la ce se utilă acea notă la nou-născuți, vă mulțumesc pentru informație!
@LiviusMaximus2 жыл бұрын
Nu știu ce ați făcut cu microfoanele dar se aude oribil, sper sa rezolvati.
@JohnDoe-nx9ne Жыл бұрын
Gadafi in tinerete.
@doruradu13542 жыл бұрын
Eliminarea premiilor ,coronitelor ,etc vor duce la o nivelare ireală ,la o minciuna o realitate aparenta și falsă. Copiii sunt tratați ca persoane fragile ce nu pot face fața concurentei dar se vor lovi de aceasta concurenta curând la admitere la un liceu bun ,la o facultate bună.la.un loc de munca căutat . Eliminarea clasificării ,a premiilor ,în scoala nu vor duce la eliminarea și din viață. Cultura echipei nu se face prin eliminarea competiției ci prin aprecierea ,punctarea relațiilor de ajutor corect între colegi , clasa noastră este mai buna la matematica sau fotbal .