Ce as face ALTFEL daca as mai fi la scoala

  Рет қаралды 56,202

Bianca Popa

Bianca Popa

3 жыл бұрын

Doneaza-mi o cafea pentru covrigul cu susan: ko-fi.com/biancapopa
Sincer, parea mai interesant cand am facut script-ul, dar m-am cam plictisit si eu cand l-am editat, deci... :)))
instagram: @bianca.am.p

Пікірлер: 223
@VladTepes666
@VladTepes666 3 жыл бұрын
Daca m-as intoarce la scoala i-as trage in teapa pe toti
@DrocSb
@DrocSb 3 жыл бұрын
Amin!
@heyitsme9510
@heyitsme9510 3 жыл бұрын
Mood 😂
@teooo9112
@teooo9112 3 жыл бұрын
Mooor da
@solar2987
@solar2987 3 жыл бұрын
🤣🤣
@niezuleanu5241
@niezuleanu5241 3 жыл бұрын
hai ca am ras
@alexiatabacaru2587
@alexiatabacaru2587 3 жыл бұрын
In ziua de azi nu copii sunt cei care decid, ci parintii sau tutorele lor. Am 13 ani, sunt clasa a7-a, iar mamei mele ii pasa mai mult de note si de imaginea noastra ca familie. Tata e mai lejer, ii pasa numai de materiile importante, matematica, fizica, romana, chimia si limbile straine. Pe cand mamei ii pasa sa nu am absente la religie sau sport. Scoala are impresia ca noi nu avem pasiuni sau hobbi-uri. Mi s-a pus intrebarea "Tu ce faci in afara de scoala?" iar eu nu am stiut sa raspund. Mi-am dat seama ca eu am renuntat la atatea activitati care imi placeau, doar pentru scoala, unde, in finalul acesteia, nu te alegi cu multe cunostinte, ci cu o diploma facuta din carton, pe care o vei tine intr-o cutie in dulap restul anilor...
@anis00099
@anis00099 3 жыл бұрын
Daca m-as întoarce la școală as face voluntariat din timp. Nu ne-a încurajat niciunul dintre profesori sa facem asta
@vorbestepebune
@vorbestepebune 3 жыл бұрын
Ce de acord sunt cu tine 💪🤟🎉
@cezara1093
@cezara1093 3 жыл бұрын
Pe mine m- a încurajat profesoara mea de religie.
@catalindenis2872
@catalindenis2872 3 жыл бұрын
Cum a spus si Celentano: In scoala te invata sa dansezi Tango dar in viata se joaca Calusarii.
@Masteerr-
@Masteerr- 3 жыл бұрын
simcer
@celerity696
@celerity696 2 жыл бұрын
simcer
@elvenatheart982
@elvenatheart982 2 жыл бұрын
Wow
@dariaioana1064
@dariaioana1064 3 жыл бұрын
Mama e profesoară și are o vorbă "Școala versus educația." Niciodată nu am fost obligată să am medii uriașe la toate materiile și am făcut o grămadă de lucruri care mă pasionează, actorie, canto, desen, chitară și o grămadă de sporturi...o iubesc pentru că e atât de open mind.
@Adrian-lb9to
@Adrian-lb9to 7 ай бұрын
Ești o norocoasă👍
@irinac5390
@irinac5390 3 жыл бұрын
"Să fim primii! Primii la ce?" 👍
@bestopinion9257
@bestopinion9257 3 жыл бұрын
La coada la lapte.
@Masteerr-
@Masteerr- 3 жыл бұрын
simcer
@Masteerr-
@Masteerr- 3 жыл бұрын
@@bestopinion9257 simcer
@dragosvas
@dragosvas 3 жыл бұрын
ce-mi zicea bunica-miu (dumnezeu sa-l ierte): "S-o ungem cu unutura sa o manance cainii""
@Infotopia
@Infotopia 3 жыл бұрын
Eu m-am intors deja la scoala, în postura de profesor. Acesta e primul meu an si incerc sa adaptez psihologia la interesele elevilor. Pana la urma oamenii merg si plătesc pentru a asista la seminarii despre autocunoastere...asa ca asta încerc si eu sa fac. Nu e atat de usor precum speram... adică uneori nu reusesc sa ating si curriculum obligatoriu si lucrurile practice, dar încerc. De asta am intrat in invatamant... eu consider că daca vrei sa faci o schimbare trebuie să începi să faci ceva tu si sa miști cat de putin lucrurile..
@andreeamihaela3797
@andreeamihaela3797 3 жыл бұрын
In clasa a 8-a profa cu care făceam meditații le tot baga părinților mei in cap că ar trebui sa dau la mate-info. Eu in realitate nu suportam matematica...Acela a fost momentul in care am realizat că trebuie să aleg ce e mai ușor pentru mine. Am fugit de mate și am intrat la un liceu de turism, apoi am făcut o facultate de administrație publică doar ca să îmi fie ușor să o termin. Poate părea trist sa treci prin atâția ani de școală fara sa profesezi in domeniul/domeniile studiate, dar consider că la acel moment am luat deciziile corecte. În loc să pierd nopțile sa învat, am avut timp să mă ocup de pasiunile mele și în cele din urmă hobby-ul s-a transformat în job. Mi-a plăcut mult clipul și sunt de acord cu tot ce ai spus!
@thecatsfriend8894
@thecatsfriend8894 3 жыл бұрын
Sa va zic la toti un lucru: de pe proiectele pe care profesorii vostri va pun sa le faci ,ei primesc o adeverinta pe are o pun la gradatia de merit(concurs de dosare la care fiecare profesor poate participa ,iar daca trec peste un anumit punctaj ,li se va creste salariul cu 25%) P.S Pentru a lua gradatia de merit ,ei trebuie sa aiba facute multe proiecte in care spala pe creier elevii
@andreichiorean4450
@andreichiorean4450 3 жыл бұрын
Deci de aia am eu gmail-ul plin de proiecte care nu-si au logica. Profesorii mei cel putin, refuza sa predea online, imi trantesc 10 proiecte si aia e. Jale e sistemul asta..
@itsmila8330
@itsmila8330 2 жыл бұрын
Daca este intr-adevar asa atunci este una dintre deciziile grele din viata care dezvaluie nivelul de moralitate al profesorilor pt ca este in esenta o alegere intre salariu tau si educatia adevarata(ca sa nu mai zic de sanatatea mentala) a copilului.
@celestapopa7529
@celestapopa7529 2 жыл бұрын
Nu e adevarat. Nu se da niciun punctaj pe proiectele elevilor!
@scuzyprod.1611
@scuzyprod.1611 3 жыл бұрын
Chiar si asa, lucrurile "inutile" pe care le inveti in scoala iti permit sa ai note mari pentru facultate, ca apoi sa inveti si acolo alte lucruri inutile, pentru a avea cum sa-ti cumperi mancare si loc de dormit. Trebuie sa le oferi macar un minim de importanta, ca sa nu ramai repetent. Cu timpul ramas, poti face ce iti place. Cei mai multi antreprenori faceau ce le placea in timpul lor liber, pe care il strecurau cumva intre orele de munca.
@melaniapopescu1564
@melaniapopescu1564 Жыл бұрын
Cei mai mulți antreprenori aveau deja bani ori aveau familii cu bani. Cât despre timpul rămas, te asigur că nu este de ajuns nici pentru un show tv pe care copilul ar vrea să îl urmărească. Gândește-te că un copil de clasa a doua petrece la școală 6 ore (dacă are și instrument în cazul școlilor de specialitate) și vine acasă, mănâncă ( care dacă mai face și naveta ia o oră sau două) și după se apucă de teme de multe ori cu bunici sau bone care sunt acolo plătite să-i ajute la teme. Copilul respectiv, dacă mai e și puțin greoi va petrece între 4 și 5 ore să-și facă temele deja s-au dus 13 sau 14 ore. S-a făcut ora 5 respectiv 6. La ora 7 se mănâncă cina deci rămâne fix o oră de stat în care cel mai probabil trebuie să citească sau să repete la ceva sau are meditații în plus pe lângă teme. Se face ora 8 iar un copil care se trezește a doua zi la 7 trebuie să se culce în maxim o oră sau două ceea ce înseamnă o oră sau două libere. Un copil e copil, ceea ce înseamnă că va sta pe tabletă sau la televizor după care la maxim 10 să fie în pat ca să poată dormi cele 9 ore. Acum spune-mi tu mie ce poți tu face cu timpul acela de maxim 2 ore în care oricum creierul îți e prăjit de la toată informația acumulată în acea zi. Dar hei, e doar o statistică bazată pe un copil pe care îl cunosc. Nu zic nici eu să nu acorzi importanță școlii dar ora aia pe care o dormi în plus și nu te duci prima oră la religie, romană sau mai știu eu ce nu o să te lase repetent. De multe ori poate nu e catalogul, sau profesorul uită sau pur și simplu ai o absență. Nu e capăt de lume. Prea multă presiune punem pe niște copii care ar trebui să nu se trească la 23 de ani că școala nu i-a ajutat cu nimic. Acum, tu poți să înțelegi ce vrei, eu am vorbit din experiență nu din auzite. Ziua bună.
@georgianabojinca5447
@georgianabojinca5447 3 жыл бұрын
Mi-a placut maxim, e genial ca le faci scurte si nu ajungi sa plictisesti cum fac unii. Personal eram tocilara in liceu/gimnaziu si acum realizez ca degeaba m-am stresat atat de mult si mergeam la mariri la fizica, de la 9 la 10(cat stres, cata panica) da atunci d-ul avea un fix si acum la facultate se vede ca totusi mai stiu ceva, eu cea cu 9 fata de cei cu 10 ochi frumosi(ce ramane conteaza cel mai mult)
@stefaniat8303
@stefaniat8303 3 жыл бұрын
Am dat peste tine din intamplare ,dar esti savuroasa ,ai o dictie si o maturitate interesanta ,nu stiu daca voi reveni ,sunt mai mare ,dar esti tare placuta + ai o voce linistitoare.Multumesc pentru cateva minute "altfel".
@cezara1093
@cezara1093 3 жыл бұрын
Mie mi s- a intamplat la fel; voiam să fac cursuri de Cambrigde, dar nu aveam timp pentru ca aveam prea multe teme.
@anachimir9140
@anachimir9140 3 жыл бұрын
E ciudat că deși am vorbit atâta despre educație încă am sentimente mixte. Mă bucur că videoclipul ăsta mi-a adus aminte de subiect ca să mă frustrez iar 😂. Acum ceva zile mă interesam de anatomia mușchilor și de cum funcționează pielea mai exact, voiam să fac un amărât de masaj facial. Pentru câteva secunde m-am întrebat dacă ar fi făcut o diferență dacă aș fi învățat mai mult la biologie. Poate așa învățăm și eu de ce îmi omor toate plantele ( căt soare/apă le trebuie etc). Cred că problema nu ține de materie în sine, ci de faptul că profesorii nu le bagă într-un context. Mă pasionează artă și încercam să înțeleg narațiunea tablourilor în timp, care n-au sens fără a cunoaște ceva istorie socială și nu numai. În căteva luni voi termina facultatea de sociologie, dar în practică mult mai multe am învățat de la cursurile de animatori și ghid de turism pe care le-am făcut pe lângă facultate. Lucrând cu copii mi-am dat seama că în viață aș vrea să transmit tot ce am învățat generațiilor următoare. Mi-a luat cam mulți ani să realizez asta, pentru că nu credeam că aș putea fi capabilă să vorbesc în fața unui grup de oameni și cu sens :)). Asta pentru că școala nu m-a învățat să am anumite aptitudini. Dacă vreau să intru în învățământ vreau să o fac special pentru a le da copiilor un context, pentru a le arăta că a învăța ce îți place este minunat, orice copil are o sete de cunoaștere, asta dacă descoperă de ce este interesat. Istoria, literatura, biologia, geografia, sociologia, psihologia și toate celelalte materii au forte mult sens puse în context. Sper că meseriile vor câștiga respectul bine meritat, doar pentru că ești academician nu te face nici mai bun, nici mai isteț, nici mai fericit. Avem nevoie de mâini pricepute și minți ascuțite pentru ca viața asta de zi cu zi să continue bine. Avem nevoie de oameni care să știe să construiască corect, de oameni care să repare rapid, de oameni care să facă mâncare excelentă, de oameni care să mențină orașele curate. Nici o muncă nu ar trebui să fie rușinoasă, sper că pe viitor vom învăța să fim mândri de ce vom face! ❤️
@Floricicadansatoare-ch3ec
@Floricicadansatoare-ch3ec 3 жыл бұрын
Sunt eleva in clasa a opta si ma pun pe mine pe primul loc. Am o viata atat de frumoasa din care trebuie sa fac fiecare moment memorabil. Dupa ce termin orele sau orele suplimentare ma culc, desenez, ma uit la un film, stau pe tik tok , pe scurt fac ce ma face pe mine fericita pana seara la 7-8. Consider ca nu ma ajuta cu nimic sa mi umplu mintea cu formule la chimie sau tocit la biologie asa ca pur si simplu nu invat sau o fac asa in fel sa nu raman corigenta :)) . Invat doar la matetriile de examen/bac/care ma ajuta in cariera pe care vreau sa o fac (4 materii atat.). E pur si simplu pacat pt un elev sa stea 7 ore la scoala si dupa ore supl si inca alt mult timp pe scaun sa invete lucruri neimportante si sa faca teme, ma inspaimata obsesia asta dupa note de 10. Sunt cosiderata un elev prost pt ca am note mici dar sincer nu-mi pasa...prefer sa-mi iasa 6 la fizica sau bio si 9-10 la rom/mate/engleza.Mi-a luat mult timp sa invat sa accept notele mici dar sunt fericita de ce am ajuns . Incerc sa fac lucrurile astfel incat in viitor sa nu-mi para rau ca nu mi-am trait viata asa cum trebuie. Btw iti ador contentul si mentalitatea si te respect enorm !
@melisaflorina3263
@melisaflorina3263 3 жыл бұрын
Sunt clasa a 9-a si mersi ca mi-ai deschis ochii 😂❤❤
@ana4650
@ana4650 3 жыл бұрын
Eu încă merg la școală. Am decis să mă axez mai mult pe școală și am ajuns să-mi neglijez foarte mult activitățile care îmi plac și mă fac fericită. Mi-aș dori să pot avea mai mult timp pentru ele... Nu am nevoie de cursuri sau alte lucruri pentru pasiunile mele pentru că mie îmi lace să pictez și să desenez. Am tot ce îmi trebuie înafară de timp. Termin temele foarte tărziu, mai am și de învățat și deja sunt obosită. Încerc să mă organizez cât mai bine, dar am început să realizez că problema nu e la mine. Da, am note și medii mari, dar totuși... Ce folos dacă sunt nefericită? Merită să învăț, e adevărat și nu am de gând să neglijez acest lucru, dar îmi doresc și timpul meu liber în care să-mi pot urma pasiunile. Adică aș vrea să-mi îmbunătățesc tehnica de desenat. Eu consider că practica este mai importantă decât teoria.
@stefang2615
@stefang2615 3 жыл бұрын
Eu consider ca sunt folositoare și materiile ca fizica. Într-adevăr, nu o folosești zi de zi ca și vânzător, dar oameni deștepți care au învățat la școală, au făcut sa fie posibil tot din jur. De exemplu, fără fizica, telefonul acesta pe care scriu, nu putea fi făcut. Fără chimie nu existau atâtea materiale. De asta chiar dacă sunt inutile pentru mulți în viata de zi cu zi, cei pentru care sunt utile dovedesc consecințe. Eu sunt copil, nu adult, dar aceasta e mentalitatea mea despre scoala.
@Dan-ow9bs
@Dan-ow9bs 3 жыл бұрын
Mi-a plăcut partea cu "şcoala i-a considerat nişte cauze pierdute" 😂😂😂. În liceu şi pe mine profesorii mă considerau o cauză pierdută şi îmi mai ziceau şi în față. Fast forward vreo câțiva ani...şi sunt programator senior. Şi nu, nu mulțumită lor.....doar că mă interesa altceva decât ce se preda în liceu.
@zeeteavathepipe3184
@zeeteavathepipe3184 Жыл бұрын
Oare e comentează acuma?
@florinc.9122
@florinc.9122 3 жыл бұрын
Dacă aș fi profesor aș face următoarele lucruri : - materia mea, nu e cea mai importantă, dar o voi face cea mai practică; - nu ar exista un raport de subordonare între mine și elevi, suntem egali și elevii merită să fie tratați precum niște adulți; - exemple personale, pe cât posibil aș invita la oră persoane din diferite domenii care să încerce să le explice copiilor cu ce se ocupă ei de fapt, peobabil ca i-ar ajuta sa se decidă ce liceu/facultate/meserie să aleagă; - le-aș da libertatea de a alege elevilor, ei trebuie să aleagă ce vor să învețe, lecțiile mai puțin importante le-am lăsa la final; - dezbateri, cât mai multe dezbateri, e important să învețe să își susțină punctul de vedere, dar să înțeleagă și punctul de vedere al celorlalți; - muncă în echipă, trebuie să învețe să fie ca o familie, cel puțin in generală sau liceu, nu am vazut elevi care să învețe împreună la vreo materie, sălile de lectură nu ar trebui să lipsească din școli. - voluntariatul și taberele școlare, nu ar strica ca Ministerul să investească în taberele școlare, ar da șansa și celor din mediu defavorizat să își petreacă vacanța de vară în alt mod. Ar fi multe de schimbat, dar cel mai bine ar fi să încercăm să vedem lucrurile și dintr-un alt punct de vedere.
@andreianton4123
@andreianton4123 3 жыл бұрын
Te trezeai la 6:30 sa mergi la chimie....frumos, eu ma trezeam la 5:00 sa ajung la Religie :(( P.S.: Am facut acelasi liceu cu tine :))
@andreimoga7813
@andreimoga7813 3 жыл бұрын
lejer, 5. la mine era 6. better, but not much so :/ facultatea online e mana cereasca pentru un nedormitor ca mine :))
@alinastefaniapopa7502
@alinastefaniapopa7502 3 жыл бұрын
Eu daca m as întoarce la liceu, n as schimba nimic. Am fost axată pe materia de bac si pe hobby urile mele.
@cosmindudu6411
@cosmindudu6411 3 жыл бұрын
Sfat pentru cei care sunt la școală. Învățați meseria care va place si faceți-o bine, restul sunt opționale. Am terminat bucatar (imi place sa gatesc), dar m-am lăsat si fac ceia ce ma satisface cel mai mult si anume meseria de electrician. Imi place atat de mult ceia ce fac încât ajung acasă super obosit și asta pentru ca muncesc din placere, nu știu cand trec orele de muncă.
@buggy6180
@buggy6180 3 жыл бұрын
This is quality.
@dumitra290
@dumitra290 3 жыл бұрын
Frumos, tanara care isi pune intrebari si care chiar ajunge la o concluzie din care putem trage invataminte. Poate ca Romania ar mai avea o Sansa, daca ar fi mai multi cei care iti urmeaza exemplul. Te imbratisez si te felicit ca te-ai desteptat.
@popakiaraalexandra741
@popakiaraalexandra741 3 жыл бұрын
Eu ar trebui să las scoala pe locul doi ca sa ma ocup de pasiunile mele
@carmenushky
@carmenushky 3 жыл бұрын
Da as chiuli mai mult, as citi mai mult, mi as alege anturajul mai cu grija , nu as mai cheltui pe țigări sa impresionez diverse găști populare si as invata bine doar la ce mi place.
@sleepsounds1866
@sleepsounds1866 3 жыл бұрын
Ai videoclipuri prea scurte, dar bazate pe teme interesante.
@BiancaPopa
@BiancaPopa 3 жыл бұрын
si eu care credeam ca v-am plictisit ca am vorbit prea mult:))
@damascstaff6273
@damascstaff6273 3 жыл бұрын
@@BiancaPopa Atat timp cat subiectul e interesant pentru public, o sa prinda indiferent daca e de 5, 10minute sau de 25-30 de minute. (cred)
@carlamihaela9409
@carlamihaela9409 3 жыл бұрын
@@BiancaPopa 😂
@andreeastoica1927
@andreeastoica1927 3 жыл бұрын
@@BiancaPopa chiar te-as ruga sa faci videoclipuri mai lungi , sa am pe ce sa imi consum floricelele intr-un mod constructiv :)
@recenzatorulobservator4963
@recenzatorulobservator4963 3 жыл бұрын
scurte ? Eu zic să te mai gândești.. cu greu reușesc să o urmăresc pentru că nu se repetă, și mă capitevează videoclipurile ei.
@aenraj
@aenraj 3 жыл бұрын
ceea ce spui, e mai inteligent decat 99% dintre cei care isi dau cu parerea despre invatamant. Insa daca matusa-mea sau mama mea ar vedea acest clip, te-ar intreba , cum ai mai lua tu bacu sau cum ai mai intra tu intr-un liceu bun, daca nu iei note mari si daca nu tocesti ca sa iei note bune, daca nu ai mai toci, nu ai mai lua note bune, ai intra intr-un liceu slab, acolo ai avea anturaje proaste si mai greu ajungeai la facultatea la care esti acuma, unde probabil ai reusit sa iti cultivi o anumita gandire care te ajuta sa faci youtube in aceasta maniera interesanta.
@georgianafatu9445
@georgianafatu9445 3 жыл бұрын
Dacă m-aș întoarce la școală aș face exact aceleași lucruri. Nu m-a interesat niciodata sa fiu prima, nu m-am chinuit niciodata sa invat pentru materiile care stiam de atunci ca nu ma vor ajuta cu nimic in viata. Regret ca am plans pentru un 7 la romana, in schimb :)))
@adinamucha8343
@adinamucha8343 3 жыл бұрын
Wow. Ăsta este primul video pe care l-am urmărit de pe canalul tău și deja m-am abonat. Pe lângă faptul că ai avut o dicție la care aspir, subiectul abordat trebuie clar să ajungă în văzul cât mai multor elevi. Btw sunt a 12-a și încă nu știu ce fac cu viața mea dar cu siguranță stiu că a mă stresa să iau note de 10 in Bac cu siguranță nu ma va ajuta pe viitor:) pentru toți cei care au aceași situație, învățați cât puteți, un progres de 1% în fiecare zi e mai mult decat nimic 😁
@huleadan
@huleadan 2 жыл бұрын
Multumesc pentru ce ne-ai impartasit! Pentru mine a clarificat cateva lucruri pe care le gandeam la fel dar nu le-am pus in cuvinte. Am extras cel putin o idee noua care imi place: ca ar fi util ca scolile profesionale sa fie mai apreciate. As mai vrea sa adaug si eu povestea mea, care sper sa ajute pe cineva. Eu sunt inginer, de obicei fac munca de cercetare si, de curand, sunt si cadru didactic intr-o universitate tehnica. In scoala am fost pasionat de disciplinele reale, si, in mod evident, asta m-a ajutat mult in viata profesionala. Poate am avut si bafta de profesori de la care am cultivat aceasta pasiune. Oricum, desi nu aveam acelasi interes pentru disciplinele umane, am incercat sa invat si acolo cat de cat. Nu pot sa zic ca imi placeau limba romana, limbile straine, istoria, sportul, muzica sau desenul. Cu timpul lucrurile s-au schimbat, am ajuns sa fac cursuri de muzica din pasiune, sa fac fotografie si sa fiu foarte dedicat sportului. Istoria mi se pare acum foarte interesanta si ma ajuta sa interactionez cu oameni de pe alte continente care au o cultura mult diferita. Si, un lucru pe care nu mi-l imaginam niciodata, este ca acum am ajuns sa scriu destul de mult, articole, rapoarte si capitole din carti (de domeniu tehnic), si chiar imi place. Lucrurile si oamenii, se schimba... Si din cauza asta pe mine m-a ajutat sa am o educatie diversificata. Mi-am dat seama ca m-a ajutat sa invat orice am invatat, pentru ca mai tarziu mi-a fost usor sa invat orice altceva. Desi uiti lucrurile pe care le inveti.. nu uiti cum sa inveti si devi mai bun la asta. Conteaza sa ai si mediul potrivit sa inveti, sa gasesti oameni pasionati de la care poti sa inveti, dar.. ... depinde si de tine ce faci cu ceea ce ai invatat. Bafta!
@andreimircea2254
@andreimircea2254 3 жыл бұрын
Eu încă sunt la școală (clasa a 11-a) și încă din a clasa a 3-a sau a 4-a, am început să urăsc anumite aspecte ale ei (temele de după masă, până când se întunecă afară). Așa că am început din clasa a 5-a să îmi impun o limită de implicare școlară; iar aia e “La școală, e la școală, și acasă e acasă”. Adică o să fiu, atent, implicat, activ la orele de curs, deoarece doar așa învăț, iar acasă e acasă și mă relaxez (refuzând să deschid caietul să mă uit peste lectie, și să îmi fac temele). Datorită acestei mentalități, în clasele 5-8 aveam timp de diverse activități extra școlare, unde m-am dezvoltat foarte mult. Din clasa a 9-a știind că nu mai pot să ascund temele, am început să le fac, dar tot nu deschid caietul după ore. Iar din clasa a 10-a cantitatea de teme a explodat (eu de teamă că nu mai e ca în gimnaziu le fac) și ghici cine nu mai are timp și stare de nimic și este mereu frustrat pe profesori și viață (eu). Toate aste neavând o medie generală mai mică de 8,50 sau nota scăzută la purtare și meditându-mă numai la materile unde nu puteam să învăți din clasă cât să iau pinciul și la mate și română pentru examene.
@denisaalexia795
@denisaalexia795 3 жыл бұрын
Asta mi se pare cel mai trist, sincer. Mi se pare ca exista din ce in ce mai mult dezinteres atât din elevilor, cât și din partea profesorilor. Din păcate, cauzele pierdute sunt aia nu care nu tocesc, ci aia care nu prezintă nici cea mai mică urma de interes pentru propria persoana, culmea. Lipsa de educație nu a început cu generația mea, dacă ma întrebați pe mine. Sunt clasa a 12-a, apropo. Lipsa de educație sau mai bine zis educația prost făcută a început de la parintii părinților noștri care au crescut intr-un sistem in care li s-a spus ca atât se poate și poate atunci doar atât se putea, but look where we are now, și aparent “tot atât” se poate... Great content btw ❤️
@andreeaalexandra7162
@andreeaalexandra7162 3 жыл бұрын
Buna Bianca ai putea face un videoclip cu meserii/profesii de viitor mai ales pentru cei de la profil uman. Sunt in clasa a 11 și nu știu la ce facultate sa dau .
@andreeaalexandra7162
@andreeaalexandra7162 3 жыл бұрын
@@idk-nt5gn o spui din propria experiență?
@BiancaPopa
@BiancaPopa 3 жыл бұрын
Practic orice, treaba cu meserii in functie de profil e mai mult un mit, conteaza oarecum pentru unele facultati. Nu te opreste nimeni sa inveti programare singur, de pe net, ca majoritatea programatorilor de altfel, daca tu esti la uman.
@gabriellights5347
@gabriellights5347 3 жыл бұрын
Acum.. Dacă aș fi la școală... M-aș concentra mai mult pe lucrurile care simt că sunt importante pentru mine și viața mea. Am chiulul și înainte la greu și nici bacul luat și timpul pierdut. La fel si eu am fost mereu de părere că școala nu e ce trebuie.
@cristiana4you
@cristiana4you 3 жыл бұрын
Școala te învață să înveți... Și tot în timpul școlii, învățând, se dezvoltă creierul și capacitatea de a procesa informații... Capacitate care scade după o anumită vârstă... Daca nu ți-ai bătut capul la școală poți avea surprize pe la bătrânețe când nu îți mai amintești lucruri ... Sau ramai fara capacitatea de a învăța chiar și lucruri simple (că pe butonul verde se răspunde la telefon și pe cel roșu se închide...)
@caamusicandmore8703
@caamusicandmore8703 3 жыл бұрын
Sunt în clasa a IX a A , ai mare dreptate ...
@ovidiu666
@ovidiu666 3 жыл бұрын
daca m-as intoarce la scoala , pfoaaa eu am fost mereu copilul ala cuminte , nu interveneam cand un profesor facea o nedreptate (multe) si eram prostit ca ''nu e bine sa parasti'' asa ca nu param cand aveam parte de bullyng in clasele mici si imi faceam singur dreptate de ajungeam sa arunc cu scaune . La liceu mi-am dat seama ca un 3 la mate nu e o nenorocire si ma uitam pe net la alte chestii care n-aveau treaba cu scoala si care mi-au fost mult mai utile . Stiam mai multe chestii de cultura generala decat tocilarii clasei dar asta nu a contat ca trebuia sa zic cuvant cu cuvant ce zicea profesorul. Ieri am implinit 21 de ani si pot spune ca scoala nu mi-a oferit mai nimic (poate vreo 2 prieteni cu care mai vb pe wapp) Dar in rest tot ceea ce am realizat a fost fara ajutorul scolii
@flavias784
@flavias784 3 жыл бұрын
Ești f coerenta si logica. Ești deșteaptă. Bravo!
@mihnea8816
@mihnea8816 3 жыл бұрын
Eu sunt elev in clasa a 9-a la unul dintre cele mai bune licee din Slatina. Mama mea m-a obligat sa dau la mate-info, profilul pe care l-a terminat si fratele meu mai mare acum 2 ani. Initial nu voiam pentru ca uram matematica, dar mai apoi am muncit cat am putut eu de mult si am luat 8.10 la proba de matematica. Cand eram in pragul examenelor, tot mama mea m-a obligat sa invat la toate materiile inutile (ex. educatia tehnologica), si la geografie sau biologie. Cand am inceput liceul, nici nu mai am educatia tehnologica pentru ca mi s-a parut in perioada scolii generale o materie fara nicio noima si care nu te ajuta in viata. Inca de acum ma gandesc la facultate, iar tata ma sustine sa fac ce facultate vreau si unde vreau. Niciodata nu ma gandesc la bani sau la toceala, ma gandesc ca imi place ceea ce vreau sa fac. Pe de alta parte, un super clip pe care as vrea sa-l vada si maica-mea. Much good luck!
@marinac8552
@marinac8552 3 жыл бұрын
Dumnezeu e minunat! O sa ma rog pentru tine!
@CristianAlexandruRadu
@CristianAlexandruRadu 3 жыл бұрын
foarte interesant.. nici eu nu mai stiu nimic, in afara catorva lucruri :)) nu esti plictisitoare :D si eu vorbesc repede, si mult.. cand cunosc persoana :))
@crudu966
@crudu966 3 жыл бұрын
Mai Bia....intr adevar ai dreptate doar ca ei merg pe principiu " cu cat mai mult studiezi cu atat mai mult iti creste intelectul. Partea cu pusul accentului doar pe unele meserii a fost buna. Eu de ex sunt student la arhitectura desi nu mi ar fi suras sa lucrez in domeniul fierariei dar n am facut asta pentru simplul fapt ca in general oamenii de la profesionala sunt nu chiar fericiti de alegerea lor
@iulian_98
@iulian_98 3 жыл бұрын
Dacă pot să răspund şi eu la întrebare, nu aş mai face nici o temă, aş învăța doar pentru notă de trecere, aş chiulii cât mai mult posibil ( ca idee, din clasa 1 si până în a 12 a am lipsit o singură zi, într-o vineri, în clasa a 8 a pe 12.12.2012, murise bunicul meu ) în rest pe voscol, pe ploaie, fraierul perfect ) şi aş învăța doar pentru bac . In tot timpul rămas aş începe să învăț pe cont propriu 3 lucruri - programare - să desenez - să lucrez intr-un program de animație şi sculptură 3D Ultimele două pentru plăcerea personală . Subscriu alături de alte milioane de oameni că şcoala nu m-a ajutat cu absolut nimic în viață exceptând clasele 1 - 5 . în care am învățat să scriu, să citesc, si să socotesc . În şcoală media anuală era mereu peste 9,50 ( 9, 52, 9.53n 9.51 etc, ).şi în liceu cea mai mică medie dintr-un an a fost 8.70 şi ceva .
@andreichiorean4450
@andreichiorean4450 3 жыл бұрын
+1
@InnerGrl
@InnerGrl 3 жыл бұрын
Scoala nu este doar despre meserie. Scoala te ajuta sa ai cultura generala si viziune vasta asupra vietii. Aceste lucruri poate nu te ajuta cand lucrezi de acasa si nu interactionezi cu nimeni, dar te ajuta in viata sociala si personala. Intr-adevar notele nu conteaza, dar conteaza sa inveti cate ceva chiar si fiind doar prezent si atent la clase, daca nu sa inveti si acasa.
@notbul2
@notbul2 3 жыл бұрын
Daca m-as intoarce acum la scoala, probabil nu as mai juca fondul clasei la pariuri sportive. In rest, a fost misto :))
@monicamusat2443
@monicamusat2443 3 жыл бұрын
😅😅😅
@emiliacovaciu3490
@emiliacovaciu3490 3 жыл бұрын
Sunt clasa a 7-a si imi place arta, dar si daca as vrea sa dau la arte multi spun ca liceul de arte este slabut si ca nu poti face multe din arta(desen). Scoala nu te sustine la aceste pasiuni deoarece crede ca nu sunt importante. Pana la urma,am invatat sa accept ca "pasiunile nu inseamna nimic ci doar informatiile de la scoala ma vor ajuta in viata" fiindca asta ne invata zi de zi la scoala. Nu spun ca nu invat,ba din contra dar nu accept sa se subestimeze artele,pasiunile noastre.
@steliandarosi8410
@steliandarosi8410 Жыл бұрын
Ești genială mereu! Pa scurt ca al tău aș zice, dar nu se poate. Al tău e strict autentic!
@beatricemoraru7096
@beatricemoraru7096 3 жыл бұрын
Nu am fost un elev de 10 și niciodată nu am avut un interes în a avea note mari, încercam doar de dragul părinților pentru că mereu îmi spuneau: “Uite ce note mari are Cutărescu, tu de ce nu poți? X face de toate și are și note bune, tu de ce nu poți?”. Din primară până în clasa a 6-a am făcut 3 sporturi, teme, pregătiri pentru că nu eram printre primii așa cum doreau, și mai mergeam și la școală. Asta până când am decis să renunț la sporturi deoarece nu mai aveam nici timp și nici forță să le fac pe toate, plus niște incidente (un fel de abuz primit din partea unui tânăr de la unul dintre sporturi). Tata a fost dezamăgit că am renunțat, l-am mințit împreună cu mama că am fost la doctor pe motiv că ar trebui să nu mai fac efort fizic intens ( mai târziu când îmi făcea reproșuri că puteam ajunge cineva cu acel sport i-an mărturisit de incidente și nu m-a crezut, “inventam scuze”, dar trecem peste de acum) și m-am concentrat pe școală pentru a realiza că nu m-a ajutat cu mai nimic. Nu am fost mulțumită, m-am îndepărtat de ei, am început să fac abuz de multe lucruri (de la mâncare până la droguri și alcool care mi-au afectat sănătatea mintală din prezent și caut să fac terapie) și altele. Îmi este dor să fac acele sporturi, aveam prieteni acolo, socializam, unul dintre sporturi m-a maturizat și disciplinat într-un mod foarte bun, mereu am fost apreciată că eram un copil liniștit și care își vedea de treaba lui fără să facă scandal. De liceu nici nu mai spun că de îndată ce am scăpat de generală, renunțasem și la sporturi, obținusem în sfârșit ceea ce credeam că îmi doresc: să mă lase ai mei în pace. Așa au făcut. Nu s-au mai interesat deloc de mine și de situația mea școlară. Primisem libertatea de a decide ce vreau să fac însă niciodată nu m-au susținut, doar spuneau: “vezi tu că ești mare”, “ treaba ta”, “cum spui tu”. Nu spun că mă afectează asta, în modul asta rece al lor în care m-au tratat în perioada liceului și acum la facultate m-au ajutat să nu mai depind de ei emoțional, să nu îmi pese de ce spune lumea, să pot lua decizii pentru mine... Nici nu știu dacă pot spune că îmi pare rău pentru viitoarele generații care vor trece exact prin ce am trecut și noi și părinții noștri, dar cercul asta vicios ar trebui oprit! Școala are rolul ei până la un punct, ar trebui dezvoltați copiii la lucruri practice, ceva care să le ofere abilități de socializare, să îi îndrume la ceva palpabil și să nu le mai fie frică atunci când ajung tineri adulți că au o diplomă de bacalaureat în mână și singurul lucru pe care îl pot face cu ea e să o pună la cât mai multe facultăți ca nu cumva să nu facă facultate, că e “rușinos”.. Facultatea nu e pentru toți, liceul teoretic nu e pentru toți, școlile profesionale sunt foarte discriminate din cauza elevilor care nu au reușit să ajungă la liceul dorit ( sau stabilit de părinți) și încearcă să facă ceva acolo până se vor transfera la un liceu “ mai bun” și nu numai! Poate cândva ( nici eu nu mă cred) se vor așeza lucrurile, dar așa au mai spus și alții acum 30 ani și uitați unde suntem..
@ioananegrea4962
@ioananegrea4962 3 жыл бұрын
Bine zis... da nu cred ca tiai mai dori
@mateidragutu1001
@mateidragutu1001 3 жыл бұрын
Daca mama care e profa de romana ma obliga sa invat la toate materiile sub pretextul ca asta e "meseria mea ca elev", ce as putea sa fac ca sa ma lase mai moale ? (+ca trb sa fac pregatire la mate si engleza ceea ce nu e asa rau, dar imi ia f mult timp). Eu sunt pasionat de informatica si trb sa o pun mereu pe ultimul plan in favoarea scolii de unde pe langa ca ma plictisesc, profii (de la mn din liceu) sunt ultimii oameni cu care as sta 5 min in plus pe langa orele de la scoala. Sunt implicat intr-o echipa de robotica si mereu trb sa ma strecor sau sa lucrez pe ascuns ca sa pot sa imi fac treaba ca mereu, daca imi termin temele in timp util, trebuie sa fac suplimentar sau sa fac alte teme pt peste o sapt. Ceva ajutor? + (am incercat sa ii explic ca e nu neaparat e mai important de programe fac eu decat scoala, dar sa nu mai ma oblige sa imi fac fieare tema si sa invat fiecare lectie sau sa ma oblige sa iau doar 10 la scoala). Sunt clasa a X-a si cred ca urasc scoala mai mult decat orice dat fiind materia si programele din anii 1400 si profesorii care nu ii intereseaza nimic altceva decat materia lor si notele la aceasta. Mersi anticipat.
@dragosantica9552
@dragosantica9552 3 жыл бұрын
Sunt tot clasa 10 a si sfatul meu pt tine este pur si simplu sa nu o mai asculti,o sa te certe si alte lucruri dar o sa te obisnuiesti,urmeaza-ti visul Si daca crezi ca asta nu e o solutie,incearca sa faci un ban din informatica(de acasa) ca sa te poti muta de acolo cat mai curand
@mateidragutu1001
@mateidragutu1001 3 жыл бұрын
@@dragosantica9552 exact asta fac si de asta mi-a parolat tot ce se poata(nu au rezistat 2 zile ca am spart parolele:)) ), dar probl e ca nu mai am dreptul sa ies din casa sau sa fac efectiv altcv in afara de teme pt sc sau lucruri pt sc
@BiancaPopa
@BiancaPopa 3 жыл бұрын
Dude, m-a luat un fior cand am citit...imi pare tare rau pentru ce ti se intampla
@mateidragutu1001
@mateidragutu1001 3 жыл бұрын
@@BiancaPopa welcome to my hell. It.s good and warm:)))))
@mateidragutu1001
@mateidragutu1001 3 жыл бұрын
@@BiancaPopa nasol e ca e asa de cand ma stiu. Si ma gandeam vara sa ma angajez sa ma mut la 18 singur dar....
@NicusorBarbu
@NicusorBarbu 3 жыл бұрын
Un lucru pe care cu siguranta l-as schimba ar fi inlocuirea literaturii, sau o mare parte din ea, cu gramatica. Cred ca ar fi mult mai folositoare in viata de zi cu zi. Pur si simplu cand iesi din portile scoalei generale iti iei adio de la gramatica.
@shines-8019
@shines-8019 3 жыл бұрын
Ce chestii utile te învață școala : să citești, să scrii, să socotești. Cred că mulți dintre cei care zic că școala e total inutilă, uită faptul că învățătoarea i-a învățat să citească și să scrie, nu vecina sau tata. Dar da, mult din ce ni se predă la școală e inutil sau nu are aplicabilitate în viața de zi cu zi.
@sebidaniel440
@sebidaniel440 3 жыл бұрын
Pe mine parintii=)((
@crinag.5476
@crinag.5476 3 жыл бұрын
Hei, Bianca! Am înțeles că ai făcut meditații în trecut, acum te mai ocupi cu acest lucru? Și mai exact dacă îți surâde ideea de online. Sunt interesată în ceea ce privește engleza. 😘
@andreimoga7813
@andreimoga7813 3 жыл бұрын
superb. m-a picat bine Algoritmul pe canalul asta
@steliandarosi8410
@steliandarosi8410 Жыл бұрын
Dragă personalitate s-a născut la Brașov! Mulțumesc mult părinților tăi că ai venit tu cea puternică! Mi-e teamă să nu gândești altceva, dar te iubesc profund și cu mintea și cu sufletul!
@Bianca-to6nw
@Bianca-to6nw 3 жыл бұрын
Sunt profa de mate, în primul an de învățământ și rămân socata de cât de obsedați de note sunt parintii. Problema pleacă de la părinți și de la dorința urmatoare: Copilul meu trebuie sa fie mai bun decât copilul Elenei. Nu contează dacă copilul urăște partea reala sau partea umana. Copilul trebuie sa aibă 10 și eventual premiul I. Copilul nu o sa înțeleagă altceva decât ca trebuie sa învețe pentru note, nu pentru un scop!
@Dehors
@Dehors 3 жыл бұрын
Dacă m-aș întoarce la scoală nu aș mai fi atât de concentrată pe idea fă le pe plac celorlalți având note bune și m-aș concentra pe ideile din capul meu care îmi spuneau să desenez sau care hoinăreau aiurea imaginând-mi alte lumi sau învățând despre psihologie care mă interesa mai mult pe atunci. Si poate nu aș mai avea nici câteva din problemele cu care mă confrunt acum cum ar fi stimă de sine scăzută, lipsa încrederii, frica de greșeală și poate încă câteva frici care au pornit de la ideea de ”e mai importantă cum te văd alți față de cum te vezi tu”.
@Cauesti
@Cauesti 3 жыл бұрын
Daca m-as intoare la scoala as face fix ce-am facut pe vremea aia. Adica ceea ce ai spus tu in acest video, nu i-am dat prea multa importanta pentru ca am inteles inca din scoala gimnaziala ce se intampla si ce face de fapt. De aceea nu ma straduiam sa fiu un elev nici macar de 7 ci de un 5-6. I-am dat atata importanta cat credeam eu ca merita si n-am gresit, nici atunci, nici dupa, pentru ca m-am dus la scoala profesionala. Am terminat la 17 ani scoala si imediat la 18 ani am plecat la munca si mi-am pus in miscare planurile de viitor. Si acum la 21 de ani, nu m-as mai intoare niciodata la scola 😅 si nici nu mi-a fost prea de folos in anii de dupa. Si nu, nu lucrez nici in canale nici ca muncitor pe santier (nu consider ca modul prin care faci bani e rusinos).
@hamzakhanshuvo7872
@hamzakhanshuvo7872 2 жыл бұрын
I love the way she say Bunaaa 🥰
@visendorin493
@visendorin493 3 жыл бұрын
Daca m-as intoarce in scoala as trata-o cu lafel de mult interes ca pana acum, nu exista masina pe pamant care sa atinga suta inaintea mea, ea la km/h eu la absente. Cand chiuleam ori plecam prin tara sa ma plimb, ori dormeam ori ori dedicam timp dezvoltarii pasiunii mele pentru reoarat telefoane, sau basically orice bagi in priza, dar in special telefoane. Parintii ma blamau mereu pentru asta dar eu nu ii ascultam si sincer nu regret. Din pacate nu am luat examenul de bacalaureat desi mi-ar fi fost foarte de folos.......daca as fi vrut sa am un loc de munca, vr-odata. In schimb vreau sa imi iau un loc de munca temporar din care sa strang niste bani sa imi pornesc o afacere cu telefoane. Nu un banal service GSM, ci un centru re refurb, sa iau ca pana acum telefoane dauna totala sau defecte, sa le fac ca noi si sa le vand. As fi facut asta in continuare dar din cauza pandemiei nu am putut decat sa le vand. Pentru ca ai mei nu ma prea lasau sa ies din casa mai mult decat la magazin sub pretextul ca daca ies, nu mai intru. Evident am vandut tot stocul si nemaiavand de unde sa cumpar loturi de telefoane (pentru ca luate individual nu prea merita) am consumat banii de rulaj din necesitate (aprox 900-1000€) si adio... momentan, pana fac rost de alti bani de rulaj. Ureaza-mi succes, o sa am nevoie. Pe langa asta as vrea sa ajut la aderarea elevilor la cursurile online, desi din cate stiu o sa se revina la scolile fizice, cred. Dar sunt multe zone unde nu se poate intra la cursuri din lipsa unui device capabil. Cand voi avea timp vreau sa strang pc-uri si componente de pc donate de lume, nu stiu inca cum o sa fac asta fiind anonim, dar ma descurc eu, sa le fac sa functioneze si sa le donez mai departe persoanelor care au nevoie, asa se poate rezolva si o parte din problema legata de e-waste daca ai putea sa ma ajuti in legatura cu asta m-as bucura.
@lizzyando9037
@lizzyando9037 3 жыл бұрын
Sincer iti spun ca am 11 ani si pur si simplu imi place tot ceea ce faci. (imi cer scuze daca am facut anumite greseli dar sunt de pe calculator)
@bogdandaicu7954
@bogdandaicu7954 3 жыл бұрын
Nu trebuie generalizat, depinde de la caz la caz. Programele școlare în vigoare sunt concentrate pe competențe, nu pe conținuturi (informații). Evident că e necesar să ai și niște noțiuni de bază din fiecare, dar mult mai importante sunt altele. De exemplu, ai spus că nu te ajută la locul de muncă să cunoști date despre domnia lui Radu cel Frumos, dar să știi să îți susții un punct de vedere sau să ai dezvoltată o gândire critică te ajută în orice domeniu. Și elementele anterioare fac parte tot din programa de istorie. Deci depinde cum se face activitatea și ce obiective are fiecare :) Părerea mea este că lucrurile se schimbă puțin câte puțin cu următoarele generații.
@Andy.2
@Andy.2 3 жыл бұрын
@vane6798
@vane6798 Жыл бұрын
👏👏👏
@miriam3076
@miriam3076 3 жыл бұрын
In generală, eram și competitivă, voiam să fiu prima din clasă, nu știu cu ce mă ajuta asta😂😂😂😂 În liceu, pe de altă parte, am dat-o pe ce mă interesa doar voluntariat , astronomie și vreo câteva materii de profil plus engleza. Dar pentru franceză ( am traumeeee jur😂😂😂 ), fizică, chimie, info' mi-am ales fericirea de a avea minimul de a trece. Am renunțat la orice clasament și conștiința mea era curată. Aparent, mai târziu am trecut la chimie la facultate, apoi am renunțat la ea, că nu eram eu ok la aceea facultate și nu glumesc când spun că am avut impulsul de a mă arunca în fața metroului. Un an pierdut și deja mă simțeam ca ultimul om al societății..., am fost la consiliere în carieră * oricum școala nu ajută elevii să afle ce vor * și acum sunt în sfârșit la o facultate potrivită. Dacă am învățat ceva, e că fiecare are nevoie de ceva și cu toții ar trebui să urmărim acel scop, diferite activități, un anumit domeniu, luatul de la capăt. Dacă aș fi iar în generală, aș înțelege că nu sunt acolo intr-o competiție și că nu mă ajută la nimic una
@noname-sf3vq
@noname-sf3vq 3 жыл бұрын
Ma bucur ca nu m-am luat dupa altii si nu am tocit la scoala, iau cea mai buna nota pe care pot sa o iau fara un efort mare. Acum sunt clasa a 12-a si deabea acum ma apuc de tocit
@andreichiorean4450
@andreichiorean4450 3 жыл бұрын
Same, in 6 luni vine bacul si nu am invatat nimic, dar sincer chiar nu imi pasa. Gasesc carti de biologie si romana online, si tocesc de acolo cateva ore pe zi, iar la mate toata programa este explicata ca la prosti pe youtube. Nu vad rostul scolii, profesorii nici nu predau online si sunt nepasatori, primim doar proiecte cu deadline. Cu prima oportunitate am plecat din cotetul asta de tara.
@noname-sf3vq
@noname-sf3vq 3 жыл бұрын
@@andreichiorean4450 ma bucur ca mai sunt altii care nu au invatat nimic 😂 le iau usor usor pe rand dupa programa and i hope for the best, la istorie ma termina psihic iar la geografie nu am scris nimic de cand cu scoala online
@mariangomoescu4571
@mariangomoescu4571 3 жыл бұрын
Te-ai referit la Domnul Mircica Constantin, care mi-a fost si mie profesor 1996-98, un om care ar putea sa aduca alta mentalitate in administrarea localitatii Patarlagele. Ai putea sa ne prezinti mai multe despre Liceul Radu Vladescu.
@georgianacretu5531
@georgianacretu5531 3 жыл бұрын
esti minunata🥺
@lawrenciu4911
@lawrenciu4911 3 жыл бұрын
Eu sunt clasa a 9a la la un liceu tehnologic la care am ajuns doar din cauza unui barem de dupa examenul de a8a prin care tu iti selectezi posibilele profile la vrei sa mergi eu punand pe ultimul loc acest profil auto la un liceu tehnologic iar din cauza unei note, cu o sutime mai mica decat a ultimuli intrat la stiinte sociale eu avand 7.23 media generala si cea a ultimului elev a fost 7.24 si a unui sitem nasol de selectare a cine unde merge , am ajuns aici dar m-am obisnuit dar tot nu sunt de acord cu faptul ca o nota iti poate schimba viata radical nu in sensul in care vrei tu. Ce e in schimb nasol este neseriozitatea profesorilor pe care nu ii intereseaza daca fumezi in curtea scolii daca esti in stare de corigenta daca tu nu mai inveti nimic atata timp cat ei isi iau salariul e bine pentru ei plus ca rata de trecere a bacului la acest liceu e cam de 10% pe toata lumea nu intereseaza. Eu sunt un om care isi da interesul incat sa treaca in privita scolii, 60% din cultura mea generala este din carti si de pe internet dar tot vreau sa iau bacul si sa nu ajung un ratat ca majoritatea colegilor mei care mai mult decar hai la o tigara si plec de la ore, nu stiu . Oricum acest liceu e atat de jos incat am ajuns seful consiliului elevilor doar pentru ca nimeni alcineva nu si-a dat minimul de interes asa ca am fost pus eu . Eu as vrea sa ma mut la un liceu teoretic pe profil stiinte sociale pentru ca imi place mai mult chiar daca stiu foarte multe desprea auto chiar mai mult decat profesorii de specialitate dar totul se face in asa fel incat nu mai pot sta aici efectiv simt cum ma degradez din cauza colegilor si profesorilor mei.
@sebidaniel440
@sebidaniel440 3 жыл бұрын
Raven, tu esti? unde e pelerinaaa😂
@roxanastochescu1084
@roxanastochescu1084 3 жыл бұрын
Apropo de școli profesionale...poți să pățești să faci o practică doar de formă sau o anumită parte de practică doar la școală, însă la o companie anume sa nu faci, sau sa nu te primească ei pentru că "le furi meseria"...abia mai aproape de prezent au început să apară colaborări între școli și companii in care sa faci practică și să ți se asigure un post acolo..
@dapochiripici8827
@dapochiripici8827 2 жыл бұрын
Acel "zic si io" de la minutul 6:04 .... Priceless
@razvanflorin7096
@razvanflorin7096 3 жыл бұрын
Mi am dat seama de școala asta abia în clasa a 11-a pana atunci eram al 3 lea din clasa, încercam sa învăț cât mai mult la tot, după am observat ca nu are rost sa învăț la biologie dacă eu dau la construcții de exemplu. În clasa a 12 a am învățat fix ce mi a plăcut și trebuit în viitor.
@tiberiuspetrache7915
@tiberiuspetrache7915 3 жыл бұрын
Nu ma intelege gresit, sunt de acoord cu tine, dar libertatea de gandire, e aproape imposibil sa existe fara ceva educatie. Parerea mea
@andreichiorean4450
@andreichiorean4450 3 жыл бұрын
Educatia si libertatea de gandire o dobandesti de la parinti si pe cont propriu, pe mine cel putin scoala m-a facut sa o urasc, sa urasc materiile care nu-si au nici un scop, si sa urasc profesorii care inca au mentatitatea primitiva,, de pe vremea comunismului. "Ai 10 proiecte in gmail de predat? Scrie-le pe foaie si le faci poza, sa nu cumva sa folosesti word-ul sau alte aplicatii". Am bacul anul asta scolar, iar scoala e complet nefolositoare cand exista youtube si google.
@tiberiuspetrache7915
@tiberiuspetrache7915 3 жыл бұрын
@@andreichiorean4450 esti a 12a, sa mai treaca vreo 2-3 ani, si ai sa gandesti exact ca mine, te asigur
@pendek3255
@pendek3255 3 жыл бұрын
Eu nu am avut nevoie de educația statului ca să fiu intelectual. Când am ajuns prin facultăți dădeam de mai mulți proști inclusiv profesori care nu aveau ce căuta acolo. Dacă știam mă apucam de o meserie la 18 ani și acum eram departe.
@iordachemanole2053
@iordachemanole2053 3 жыл бұрын
@@tiberiuspetrache7915 ai dreptate, educatia este responsabilitatea ta
@fenris9996
@fenris9996 3 жыл бұрын
Bunăăă, sunt Ionuț. Foarte bine și frumos ai spus. Pa!
@MarioPolvrea28
@MarioPolvrea28 Жыл бұрын
Daca ar fi sa ma reintorc la scoala nu as mai merge aproape deloc, as merge numai incat sa trec clasa si sa nu fiu exmatriculat cat sa pot fi bagat in bac, in rest as fi tot pe la cafea dimineata.
@ulexagron981
@ulexagron981 3 жыл бұрын
Depinde la ce liceu ai fost. Eu am fost la unul mai slab asa ca nu prea mergeam pe la ore dar de un 7-8 tot faceam la teste. Absentele in RO se motiveaza extrem de usor. .... !
@heiderichvladimir7341
@heiderichvladimir7341 3 жыл бұрын
N-as face absolut nimic diferit daca m-as intoarce in timp la scoala, pentru ca eu mi-am prioritizat interesele si stiam ca scoala e doar un loc unde faceam traseu si atat. Adica ma duceam ca sa am de unde sa ma intorc, ca autobuzele. In liceu nu doar ca am chiulit la greu, am ostracizat profesorii, cand m-am mutat in a 12 a in alt liceu care era cumva orientat spre ce voiam eu, toti au rasuflat usurati, de la directoare la femeia de servici. M-as intoarce in timp doar ca sa ajung de 20 de ori in comisia de disciplina, nu doar de 16, si sa retraiesc niste faze prea comice si smechere in "razboiul" meu cu cadrele didactice de orice rang :))) poate as face unele chestii la puterea a 2 a fata de cum le-am facut dar in rest... :))))
@lil_idita
@lil_idita 3 жыл бұрын
Problema e ca nu poti sa iei porcaria aia de diploma de bac fara sa inveti si fara diploma aia nu te prea ia nimeni in serios... e un sistem stricat
@fulgeralbastru
@fulgeralbastru 3 жыл бұрын
poti sa ne spui numele melodiei de fundal ? e foarte chill :))
@vicabutaru7897
@vicabutaru7897 11 ай бұрын
Felicitari! M am abonat, azi te am decoperit! Succes !
@ovidiumihaipop233
@ovidiumihaipop233 3 жыл бұрын
“Scoala nu te ajuta cu nimic in viata” sa stii ca am vazut in America zeci de tineri care au fost întrebați pe strada cine sunt anumite personaje (imagini cu personalități istorice din America) dar le arătau și poze cu personalități din prezent gen Cardi B...și erau total pe dinafara...adica dacă tinerii au ajuns sa știe toate panaramele de pe yt dar sa nu știe cine a fost primul președinte e grav....scoala ajuta fie ea și românească pe oricine vrea sa cunoască și sa muncească pt viitorul lui!!!
@allvin2732
@allvin2732 3 жыл бұрын
De exemplu, in liceul meu există și școală profesională, dar la profesională sunt in mare parte elevi foarte dezinteresați, gălăgioși, needucați și vin la școală sa vina. Problema asta e, la mine, faptul că poate eu voiam să urmez o scală profesională cu profil de "Bucătar/Ospătar", dar mediul de acolo nu îmi permite.
@florinursu1613
@florinursu1613 3 жыл бұрын
În liceu am avut medii de 5 și 6 la mate, că de, sunt științe ale naturii.
@cartycarty8646
@cartycarty8646 3 жыл бұрын
imo depinde de fiecare. eu am fost la mate-info,inca din clasa a 9-a nu mi a pasat de medie si as putea spune cu siguranta ca daca nu conta bacul pentru intrarea la facultate nu l as fi dat. acum sunt anul l la inginerie mecanica(prin clasa a 10-a am vrut sa ma transfer la mecanica pentru simplul motiv ca nu mi vedeam rostul la mate info, asta nu pentru ca nu intelegeam ce se preda,ci pentru ca nu mi placea informatica si consideram ca daca raman pierd timp. acum privind inapoi imi pare bine ca nu m am transferat,pot spune ca mi a prins bine ''sederea'':)),nu mai trebuie sa recuperez materia de baza la anumite materii).
@andreianton4123
@andreianton4123 3 жыл бұрын
Profesoara ta de istorie a fost cumva Dna Miricioiu, iar cel de istorie Dnul Mircica ? :))) Am facut acelasi liceu Radu Vladescu
@alexandraale8340
@alexandraale8340 2 жыл бұрын
Abia am fost admisa la facultate acum, dar daca as putea schimba ceva in liceu ar fi sa las drq materiile neimportante pe care eram fixata(sa iau numai 10) si sa învăț calumea pentru bac. Media din liceu e complet nevaloroasa si sa mor daca mi amintesc macar 1% din ce am memorat ca un papagal... Ma frustrează rau gândul ca am pierdut atâta vreme cand puteam sa ma bucur de mai mult timp citind (pasiunea mea), dar macar nu am lasat asta complet deoparte. Am avut. O mulțime de nopți albe ca sa termin o carte si iată ca nu le regret azi, dar pe ALEA pe care le-am pierdut ca sa învăț pentru test/teza, sa memorez ca un robot la istorie mai ales, le regret foarte mult. Si pentru ce? Pentru mândria mea? Nu. Ca sa ii fac pe ai mei mândri. Ei voiau sa fiu cea mai buna si asta am făcut :) Oare aia cu mediile obținute din ce rețineau din clasa au regrete de-astea? :))
@lonely6326
@lonely6326 3 жыл бұрын
Mie imi zic profii ca s lenes si ca as fi putut ajunge la Mureșanu sau mesota sau asa, cand eu stau frumos la liceul din orasul meu, unul destul de bun dar nu ca alea din Brașov, si deja stiu ce vreau sa fac după liceu si dupa facultate. Norocul meu ca sunt cel mai bun din clasa la mai toate si abia daca mi fac temele, sa nu mai vorbim de lectii in caiet. Toate astea sunt rezultatul unor părinți care n au stat sa ma bata la cao sa învăț sa fiu primul, si sunt fara sa aiba ei pretenția
@TigerWill
@TigerWill 3 жыл бұрын
Îmi place că sunt ceva de genul :pierd timpul pe rețele social și KZbin în timpul orelor online și după i-au note la fel de mari față de cei care se străduie măcar :))
@laviniaionelanegoita303
@laviniaionelanegoita303 3 жыл бұрын
Bianca,daca vreau sa dau la Litere pe filologie,cât de bine trebuie sa stiu engleza ?
@BiancaPopa
@BiancaPopa 3 жыл бұрын
depinde de universitate, dar peste tot ar cam trebui sa ai minim B2
@laviniaionelanegoita303
@laviniaionelanegoita303 3 жыл бұрын
Mulțumesc mult !😘
@RIGZ101
@RIGZ101 3 жыл бұрын
Daca inveti mai bine=note mai mari=nota mai mare in bac=sanse mai mari la faculate=sanse mai mari la un job mai bun deci da
@cosminfurdui1821
@cosminfurdui1821 3 жыл бұрын
Pana la urma le-ai zis angajatorilor tăi intre ce ani a trait mircea chipeșu?
@iana5155
@iana5155 3 жыл бұрын
Bianca, de ce nu ați mai făcut podcast pe subiecte de abordat pe twitch, eram prea putini care vizionau?
@beluga3866
@beluga3866 3 жыл бұрын
A sosit momentul in care nu imi mai pasa ce note iau,nici macar la materiile la care sunt bun,5 sa fie. Ce am observat este ca unii profesori au un orgoliu nejustificat si sunt ipocriți. Pe riscul meu sa zic asa m-am decis sa le spun pe față de gândesc chiar daca poate o sa-mi dea un 2 sau un 3,ca nu imi pasa.
@darcostoianov186
@darcostoianov186 3 жыл бұрын
Personal am inceput din primara la o scoala cu program sportiv și după la un liceu profesional. Am avut parte de o grămadă de activități extracuriculare. Personale și școlare. La un moment dat, o profesoara ma înscria fara să știu și îmi spunea abia după. Și nu eram deloc un elev strălucit. Deci singura adăugare ar fi că și elevul trebuie sa vrea sa le facă. P.S. Se poate ca eu sa fi avut parte totuși și de puțin noroc.
@ionelazabava7930
@ionelazabava7930 3 жыл бұрын
Sa stii ca si eu sunt la fel:)) In a 8a cand am terminat si am vazut cat de mic era impactul pe care l-a avut media mea generala asupra mediei de admitere, mi-am zis clar ca am invatat degeaba si nu o sa mai repet greseala asta. And here I am, in clasa a 12a, invatand fortat ca, de, "daca tot am invatat pana acum.." =))
@BiancaPopa
@BiancaPopa 3 жыл бұрын
me in a nutshell =))
@Gabby702
@Gabby702 3 жыл бұрын
7:49 🤣🤣🤣🤣🤣
@vl4dbo554
@vl4dbo554 3 жыл бұрын
Daca m-as intoarce la scoala, m as sinucide
Profesori care nu suporta alte opinii
17:19
Bianca Popa
Рет қаралды 41 М.
5 motive să nu faci facultate
8:31
Bianca Popa
Рет қаралды 55 М.
FOUND MONEY 😱 #shorts
00:31
dednahype
Рет қаралды 7 МЛН
5 lucruri pe care le crezi COOL, dar nu sunt
11:21
Bianca Popa
Рет қаралды 82 М.
TEST DE GEOGRAFIE
7:25
Paul Lungu
Рет қаралды 351 М.
Școala rurală unde educația se face altfel
6:05
Euronews Romania
Рет қаралды 1 М.
De ce sa nu mai accepti lucruri gratis
7:16
Bianca Popa
Рет қаралды 43 М.
O fata model - Partea I
6:02
Educat în România
Рет қаралды 1,3 МЛН
Cat de bine se platesc Limbile Straine?
7:18
Bianca Popa
Рет қаралды 56 М.
Cum înveți un singur tip de compunere ( Sub III - BAC) ❓
9:25
Alexandru Ciurea
Рет қаралды 151 М.
De ce n-ai niciodata BANI
7:52
Bianca Popa
Рет қаралды 105 М.