Ar fi foarte interesant si un clip despre alte plante mediteraneene precum soiuri de maslin sau rodii rezistenti la frig.
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Cu siguranță vor urma și videoclipuri pe temele menționate. Rămâneți aproape! Toate cele bune!
@OrchidEnt-pd3qq7 ай бұрын
@@ROAGarden Am comandat 2 maslini la ghiveci de la dvs (Prodromou si Arbequina) care arata absolut superb ! I-am plantat direct afara in zona in care am observat ca se dezvolta foarte bine migdalul care a fructificat si fisticul vegeteaza frumos. Ar fi de interes cateva sfaturi pentru cultivarea acestor specii pe care am observat ca le aveti in pepiniera. As dori sa va intreb daca la fistic sunt plante femela si mascul separate sau altoit mascul pe planta femela (am mai observat tehnologia respectiva la unele soiuri de kiwi).
@radutamas20149 ай бұрын
Excellent! In copilarie am invatat sa ingrijesc " pomii mei"- plantam separat pomi cu eticheta mea apoi mai tarziu sa-i intretin dupa combinarra tuturor informatiilor si cartilor.Fiecare cum vede ca are sau nu rezultatul asteptat.Prima data am vazut smochin in zona Mehedinti , era pomisor de 5-6 ani si am vazut imediat tendinta acelui soi de a-si degarnisi rodul la baza sarpantelor.Dupa 35 de ani am si eu unu tot pomisor din Dedeman cumparat in ghiveci, am asteptat 3 ani sa-i vad mostenirea genetica.In primii 2 ani de rod nu l-am atins, s-a chelit baza sarpantelor.In anu 3 am scurtat una singura si a raspuns cum am sperat asteptari- 2 ramificatii.Anu asta am mai scurtat una in punctul opus sa nu ss aglomereze 2 sau 3 cresteri tinere.Daca nu se normeaza fructele la formare in extremitati, raman inghesuite, mici si cu coacere tarzie- soiul meu.Tulpina are cam 70 cm, un vas deschis la maxim cu 4 sarpante putin mai lungi spre NV-N-NE si 4 spre Sud care nu umbresc centrul vasului.A dat rezultat si cateva crestari pentru provocarea mugurilor. Are un vecin un smochin neingrijit, dens, degarnisit putin la baza sarpantelor da smochinele sunt doar pe cateva varfuri, foarte dulci in Septembrie.Fiecare alege.E ca si cu lectiile si recomandarile profesorilor-" La semintoase NU se fac cepi".Cartea e una, practica alta.Am creat cepi din baza lacomilor din interiorul merilor formati vas foarte deschis,tulpina de 35 cm, dupa metoda aplicata de un englez care de peste 60 de ani are experienta in pomicultura.E important sa stii doar cat si cand tai.Am cativa cepi foarte scurti pe care cresc mere de la baza sarpantei iar interiorul extra spatios nu e umbrit.La fel cu soiul Florina, l-am format lider central de 3 metri cu cresteri scurte de la 20 cm de sol, garnisite dupa echilibrul naturii.La fel, trebuie doar informatia, cand se incepe formarea.In rest e atentie si recreere. Pacat de fosta statiune de cercetare cu smochini infiintata in anii 80 -totul e o amintire. In Orsova in gradina manasstirii Sf.Ana cresc peste 50 de smochini.Ca si in Schievita,Pojejena, Berzeasca.Sensibili la ger, nu aduc in Campia Turzii pentru ca o vorba inteleapta a unui duhovnic zice " In viata sa nu ai asteptari mari ca iti pot aduce si dezamagiri mari". Intre timp, speranta ca ce incerc din pasiune va reusi e ceva irelevant pentru neinformati sau nepasionati da Incomensurabil de relaxant si incurajator pentru viitor. Sanatate si filmari cu pomi pe rod!
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Nu putem decât să ne bucurăm că avem printre urmăritori și pasionați și cunoscători ai domeniului care sunt dispuși să își împărtășească experiențele cu grădinăritul. Noi vă urăm spor în toate și să vă bucurați cât mai mult de rodul muncii dumneavoastră! Toate cele bune!
@mihaelaberger99728 ай бұрын
Multumesc, e foarte interesant si bine explicat! Sinteti drägutä si faceti un Video si despre dud /dude, pentru cä nu existä videouri asa bine explicate cum faceti dvs. Sä aveti sänätate si spor in toate !
@ROAGarden8 ай бұрын
Bună ziua! Ne bucurăm că putem fi de folos cu informațiile furnizate. O să ținem cont și de sugestia dumneavoastră. Toate cele bune!
@badaraugeorgeta78005 ай бұрын
Mulțumesc pentru sfaturi! Sănătate!
@ROAGarden5 ай бұрын
Bună ziua! Ne bucurăm că vă putem fi de ajutor cu sfaturile oferite! Multă sănătate și spor în toate!
@oralabora72199 ай бұрын
Mulțumesc pentru informatiile foarte utile .
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Ne bucurăm că găsiți materialul nostru ca fiind util. Toate cele bune și spor la grădinărit! Zi frumoasă!
@MARIA-uq1mt9 ай бұрын
MULTUMESC frumos pentru impartasire 🙏🙏🙏🙏
@iulianbrotaru66815 ай бұрын
Mulțumim frumos!
@ROAGarden5 ай бұрын
Salutare! Ne bucurăm că vă putem fi de folos cu informațiile furnizate. Zi frumoasă!
@neludumitru81379 ай бұрын
multumesc frumos .sa va dea BUUL DUMNEZEU MULTA SANATATE
@ROAGarden9 ай бұрын
Asemenea! Spor în toate!
@viorelnasnean84614 ай бұрын
Care ie cea mai bună perioadă de butășire
@ROAGarden4 ай бұрын
Bună ziua! Înmulțirea smochinului prin butășire poate fi făcută începând cu intrarea lor în vegetație, primăvara și până toamna târziu.
@viorelnasnean84613 ай бұрын
@@ROAGarden cum se leagă ampermetru și volmetru
@valico89 ай бұрын
Va urez mult succes 💐 in tot ce faceti,.💐💐👍
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Vă mulțumim tare mult pentru cuvintele frumoase! Asemenea vă dorim! Spor în toate!
@farkasviorel-zu7bb5 ай бұрын
La ce distanță se plantează zmochini pe rind ca Pomni va mulțumesc
@ROAGarden5 ай бұрын
Bună ziua! Distanța optimă de plantare dintre smochini este de 3,5-4 m. Vă mulțumim! Toate cele bune!
@gheorghemargarit65619 ай бұрын
Cum se numesc cei doi fertilizatori ai Smochinul. Mulțumesc frumos.
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Îngrășământul și fertilizatorul care apar în acest videoclip le puteți vizualiza accesând următoarele linkuri: www.roagarden.ro/ingrasamant-solid-bio-complex-rokohumin-3067 și www.roagarden.ro/ingrasamant-foliar-bio-pentru-pomi-fructiferi-rokohumin-3062. Zi frumoasă!
@gabicernovschi-hl1tl9 ай бұрын
Interesant și eu am un smochin iarna il pun in beci il scot primăvara la soare într-un ghiveci mai mare și până la toamnă am smochine coapte este al șaselea an ne spuneți ce fertilizator folosiți ?,,,,
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Îngrășământul și fertilizatorul care apar în acest videoclip le puteți achiziționa accesând următoarele linkuri: www.roagarden.ro/ingrasamant-solid-bio-complex-rokohumin-3067 și www.roagarden.ro/ingrasamant-foliar-bio-pentru-pomi-fructiferi-rokohumin-3062. Zi frumoasă!
@sylviapopescu76519 ай бұрын
F frumos explicat pe intelesul nostru multumim am un pirsic din sambure in solar il pot scoate planta in această perioada sau pot sa l pun intr un vas ptr inca 1 an?
@sylviapopescu76519 ай бұрын
Acum are 1 50 înălțime mulțumesc frumos
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! La aceste dimensiuni, se poate pune afară, în sol, la locul definitiv de plantare, fără probleme. Spor la grădinărit! Toate cele bune!
@sylviapopescu76519 ай бұрын
@@ROAGarden Va mulțumesc am o precizare temperaturile scăzute din aceasta perioadă?Și faptul că crescut in solar deci creștere mai rapidă nu l afectează ? 3 trebuie sa i tai vârful mulțumesc din suflet multa sanatate
@danielmedrea81849 ай бұрын
”A venit la ai Săi, și ai Săi nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.„ Ioan 1:11-13
@vladcont9 ай бұрын
buna ziua,cam cand incepe sa intre in vegetatie un smochin care a fost plantat in toamna cu radacina livebra ??
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Smochinul plantat toamna, dacă este prins, va intra în vegetație odată cu trecerea înghețului, începând cu luna martie. Zi frumoasă!
@iliececilia44929 ай бұрын
Cum se numesc fertilizanți ca nu se vede în videoclip
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Îngrășământul și fertilizatorul care apar în acest videoclip le puteți achiziționa accesând următoarele linkuri: www.roagarden.ro/ingrasamant-solid-bio-complex-rokohumin-3067 și www.roagarden.ro/ingrasamant-foliar-bio-pentru-pomi-fructiferi-rokohumin-3062. Zi frumoasă!
@monicaaron82659 ай бұрын
🍀🍀🍀🌳🍀🍀🍀
@IosifSain-j6q9 ай бұрын
Ce facem după brume mari cu smochinii porniți în vegetație și care au lăstarii afectați.
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Dacă rădăcina nu a fost afectată, lăstarii deteriorați se pot înlătura prin tăiere. Planta va da noi lăstari din rădăcină. Dacă, însă, rădăcina este afectată, din păcate, planta se va usca. Zi frumoasă!
@irinasasna20279 ай бұрын
Eu am si nu iam pus nici un îngrășămint slava domnului dau si la alți
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Sunteți un norocos! Să vă bucurați de rodul lui cât mai mult! Spor în toate!
@irinasasna20279 ай бұрын
@@ROAGarden Mulțumesc
@rexcotys70603 ай бұрын
DACĂ SMOCHINUL POATE FI ALTOIT, ATUNCI, AR FI FOARTE UTIL ȘI DESIGUR, APRECIAT UN ASTFEL DE MATERIAL PE ACEASTĂ TEMĂ!
@ROAGarden3 ай бұрын
O să ținem cont de sugestia dumneavoastră! O zi frumoasă!
@rexcotys70603 ай бұрын
REFERITOR LA CELE SPUSE ÎN COMENTARIUL DUMNEAVOASTRĂ PRIVIND AREALUL DE ÎNTINDERE A SMOCHINULUI SĂLBATIC, POT SPUNE CĂ AICI SE POATE AMINTI DOBROGEA, UNDEVPOATE FI ÎNTÂLNIT DESTUL DE DES, NU DOAR ÎN SUDUL DOBROGFI, CI CHIAR ȘI ÎN CONSTANȚA! SPUN ACESTEA, DEOARECE SUNT CONSTĂNȚEAN. DESIGUR CĂ SMOCHINII SĂLBATICI NU EXCELEAZĂ PRIN CALITATEA RODULUI, NU FAC FRCTE MARI, DAR TRĂIESC LIBER, NEPROTEJAȚI CONTRA FURTUNILOR ȘI A GERURILOR USCATE DE CARE ZONA COSTIERĂ NU DUCE DELOC LIPSĂ. DE ACEEA, CONSIDER CĂ POATE FI UN POTENȚIAL FOARTE VALOROS DE SMOCHIN PORTALTOI, ÎN CAZUL ÎN CARE SMOCHINUL SE POATE ALTOI, REZULTÂND DESIGUR, SOIURI NOI, REZISTENTE LA GER ȘI CHIAR FURTUNI, DECI FOARTE VALOROASE!!!
@ROAGarden3 ай бұрын
Vă mulțumim pentru cunoștințele împărtășite cu comunitatea noastră. Vă dorim spor în continuare! Toate cele bune!
@mariachirila32079 ай бұрын
SMOCHINUL MEU NU RODESTE ARE ZECE ANI
@ROAGarden9 ай бұрын
Bună ziua! Cauzele pentru care smochinul nu rodește pot fi variate. Unele dintre cele mai importante aspecte ar fi condițiile de plantare: expunerea la soare, temperaturile, condițiile de sol, etc. Pentru început, o fertilizare cu îngrășăminte adecvate, poate să ajute considerabil planta. Toate cele bune!