Am fost la cineva să îi pun la punct un sistem off-grid, montat de acest domn pe care îl menționați. Nu găsesc cuvinte să vă descriu cât de dezastruos a lucrat. Fără împământare, fără protecție la circuitul de curent continuu.... Nu am crezut că voi putea întâlni așa ceva. A fost reclamat și la OPC. Nu îmi place să vă spun asta dar să știți că nu merită menționat decât ca un etalon al incompetenței, tupeului și al ignoranței. Pentru dumneavoastră în schimb, respect! Obiectiv și profesional, v-ați câștigat un abonat de la primul video văzut.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Mulțumesc pentru acest mesaj. Am văzut că nu se mai găsește nici site-ul nici pagina de facebook al dânsului, dar nu mă gândeam că e atât de gravă situația. Mă bucur că îmi confirmă cineva că bănuielile mele erau corecte. Sper ca încet, încet să scăpăm de sursele astea greșite de informare pentru că fotovoltaicele nu își merită deloc reclama negativă.
@balosin77 Жыл бұрын
sa imi raspundeti dumneavoastra ca sunt sigur ca, clientul va informat intentionat gresit, in momentul in care clientul iti spune ca isi rezolva impamantarea pe cont propriu deoarece bugetul nu ii permite efectuarea tuturor lucrarilor iar pe parcursul manoperei isi schimba planurile, avand totusi un contract cu acesta, intradevar ne-a reclamat la OPC dar reclamatia s-a solutionat in defavoarea acestuia si va pot pune la dispozitie si documentele aferente. sunt sigur ca multi dintre instalatori au avut situatii de genul acesta in care clientul si-a montat pe cont propriu panourile , sau a apelat partial la serviciile de montaj sau efectuat dosar prosumator. Acum daca sunteti un coleg din bransa trebuie sa nu fim ipocriti si sa recunoastem ca majortiatea clientilor sunt lapte si miere pana executam lucrarea incercand sa negocieze un buget cat mai mic pentru serviciile prestate respectiv produsele vandute, ulterior la cea mai mica nemultumire te trateaza cu aroganta si unii mai si mint cum e cazul domnului despre care vorbiti. Din fericire noi efectuam atat fotografii cat si video la fiecare lucrare precum si procesul verbal de punere in functiune a instalatiei precum si emiterea documentelor aferente fapt ce inlatura orice suspiciune ca am efectuat gresit montajul sau produsele nu corespund calitativ. Iar cei care doriti sa va informati mai corect despre produsele Spy Shop va trebui sa stiti ca am trimis un smart meter huawei in garantie si m-au tot dus cu zaharelul timp de 2 luni pana am depus plangere la OPC si acesta a fost reparat. *(am fost nevoit datorita timpului mare pana la solutionarea defectului sa achizitionez alt smart meter si sa il inlocuiesc clientului deoarece din punct de vedere legal problemele de service se rezolva in 15 zile, fapt pe care renumita firma nu l-a inteles, in concluzie ma astept la feedback negativ, desi ma afecteaza din punct de vedere al imaginiii in prezent avem in derulare un proiect de parc fotovoltaic de 10 milioane euro in judetul Alba din acest motiv nu am mai publicat nimic pe youtube deoarece avem peste 40 de lucrari mari contractate pe anul acesta cei care sunteti instalatori si doriti sa colaboram va rog sa ma contactati deoarece cautam colaboratori pentru montaje oferim intre 100 si 200 lei/panou montat. tel. 0740046535 - Nicodim
@balosin77 Жыл бұрын
si apropo daca publicati astfel de comentarii denigratoare fara a avea nici un temei legal am decis sa va actionez in instanta deoarece nu mi s-a solicitat un punct de vedere si cred ca toate aceste neadevaruri le faceti intentionat pentru denigrarea imaginii. Conform legii: Protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, dumneavoastra deja ati comis o infractiune ramane sa stabileasca instanta care a fost intentia dumneavoastra si va asigur ca vom solicita daune. Mult succes tuturor colegilor din bransa si va doresc sa nu incercati sa va castigati cientii si piata prin astfel de actiuni denigratoare.
@ancapop8077 Жыл бұрын
@@balosin77 Eu, femeie, cu cratita, va intreb: - De ce? De ce fotovoltaice? De ce eoliene? SURSA de energie, este VARIABILA de la o zi la alta. Modul de STOCARE, este de toata jena. FIRMELE create pe aceste "considerente" (soare - vant) NE-AU FURAT de ne-au rupt - pana acum - la fel ca "fondul privat de pensii" - NOI AM DAT "PROCENTUL", ei ne-au dat TEAPA! UNDE sunt investitiile despre care vorbiti? - sunt asemanatoare "Parcuri de recreere in sate"? Am trecut pe la Geoagiu Bai si am cautat "parcul" pentru copii. MAXIMA INVESTITIE - ce sa zic?!!! Despre "PROCES" - dat-in-judacata - am o opinie: mare "investitie" faceti!!! - ca si cu fotovoltaicele!
@Hope_Wins Жыл бұрын
Omul ăla nu dă cifre exacte dacă se numește instalator dar se pare că este exact precum mecanici din ziua de azi mulți sânt schimbători de piese nu mecanici la fel și în domeniul fotovoltaic au apărut ca ciupercile toți proști și postează numai tâmpenii 😂. Auzi 60 kw nu-ți ajunge 😂. Asta e tare de tot😂
@PenceaAndrei2 жыл бұрын
De când am descoperit video-urile tale (aprox 2 sapt) îmi tot propun sa va sun pt o oferta și tot nu reușesc sa găsesc puțin timp :)) foarte util ceea ce faci și cu informații foarte relevante. Mulțumesc din suflet pt efortul depus
@vasilesolovastru78462 жыл бұрын
Sanatate multa ! Ma bucur pentru informațiile d-stră !
@cersenin48262 жыл бұрын
Acolo era munte,cu zăpadă. ..Depinde și de zonă.În Banat/Crişana,în ultimii ani,nu prea am avut parte de zăpadă. ..și temperaturile nu prea au mai fost de iarnă,și dacă au fost,a durat foarte puțin. .
@alexp80502 жыл бұрын
Îmi plac la nebunie clipurile tale. Le argumentezi foarte bine
@cristipetrache76382 жыл бұрын
Azi am descoperit canalul! Super conținut!!! Felicitări!
@antontunia57332 жыл бұрын
Bună seara acum am descoperit video clipurile pe care le postezi.Sunt foarte mulțumit de ceea ce prezinți ca documentare.Multa sănătate.
@dododeea95422 жыл бұрын
Teoria distruge practica, io raman la tracker.Astept sa fie accesibl🤩
@MorgothCreator Жыл бұрын
Panouri 7.2KW, 2x Invertor 5KW Growatt in paralel, 10.2KW LiPo baterii, pe timp de vara consum maxim 1% din retea pentru a suplimenta, pe timp de iarna consum maximum 15% din retea pentru a suplimenta, cu o medie in 20 de luni de 5% suplimentare din retea. In 20 de luni de cand am sistemul am generat 8MW energie cu panourile. Daca mai dai cu matura dupa ninsoare pe panouri vor genera destula energie. Una peste alta, sunt foarte multumit de investitie, mentionand ca le-am montat cu mana mea, deci nu am avut costuri de montaj, investitia totala fiind de aproape 11 mii de euro.
@ECODRIVE2 жыл бұрын
Eficienta iarna este mai mare decat vara. Productia este mai mica iarna, nu eficienta. Cu 15kW, in decembrie am produs 600 kWh si in ianuarie 1000 kWh. Vara am o productie de 2500-2800 kWh/luna.
@nigrinimihai119710 ай бұрын
Ce panouri ? Ce inverter ? Mulțumesc frumos
@Petrica-lo6zx9 ай бұрын
@@nigrinimihai1197iarna 0 Producție în acumulatori am de 3 KW cu 6 panouri half cell 540w monocristalin
@Petrica-lo6zx9 ай бұрын
Câte panouri ai și ce invertor și nu ai cum 2500 KW pe lună
@ECODRIVE9 ай бұрын
@@nigrinimihai1197 victron/fronius cu panouri canadian solar
@ECODRIVE9 ай бұрын
@@Petrica-lo6zx nu este nimic spectaculos sa produc 2500 kWh/luna in timpul verii. Cu un sistem de 15 kW poti atinge aceste valori.
@alexandrabodoc1206 Жыл бұрын
Salut respect! Am 5 panouri solare ja solar de 545w și un invertor de 5,6kw acum cînd sunt acoperite de gheață din 2,700 w îmi dă până la ora 14 de la 500w până la 100w chiar foarte dezamăgit și încă ceva de ce fabricantul nu le introduce ca la mașini sa se dezghețe automat că doar nu ar consuma foarte mult in comparație cu invertorul mergând doar sa gestioneze in și out! 🙏 😅,😅
@Petrica-lo6zx9 ай бұрын
Vezi că trebuie să mai pui panouri până la 5,6 KW cât are invertorul ca iarna să ai măcar 2,5 KW eu am un sistem de panouri solare cu 6 panouri half cell 540w monocristalin și doi acumulatori jrh 120 Ah cu invertor jrh 3 KW tot kitul are 3 KW îți spun că iarna nu bagă nimic în acumulatori chiar dacă nu consum curent tot nu bagă dar am curent din panouri de dimineața de la 8 până la 5 seara și îmi merge lada frigorifica 300l Arctic muzică Amplificatorul consumă 600w din rețea plus subwooferul Harman Kardon 300w toată ziua am muzică și merge și lada și televizorul numai muzica consumă 1 KW pe oră dar nu bagă în acumulatori asta este problema
@RaduTudoroiu2 жыл бұрын
Foarte fain deconstruita treaba, felicitari. Cand am dat click ma asteptam sa fie o debandada totala :)))
@danivan42752 жыл бұрын
Iarna nu-i ca vara!...vorba unui clasic(în viață!)😏
@eduardiliescu7402 жыл бұрын
Muieți sunt poșmagi😄😄😄😄adică proprietarul nu le face curăță😄😄😄😄 dar să le mai spele😄😄😄😄 să mă angajeze pe mine să le spăl😉😉😉😉
@vanatordemunte2170 Жыл бұрын
Base
@John-ek5bq2 ай бұрын
Am inteles ca invertoarele de la panouri solare creeaza curenti paraziti in instalatiile electrice. Cablurile din casa devin antene de emisie de radiatii electromagnetice. Fenomenul se numeste Dirty Electricity si afecteaza sanatatea la fel ca si sistemul PLC de la contoarele inteligente.
@rtcharghita17 күн бұрын
invertorul este un banal transformator accesorizat cu ecrane de ctr , telecomenzi etc (exista si in TV si in incarcatorul de telefon astfle de transformatoare) ... da se creeaza niste campuri magnetice ... cred ca pot afecta eventualele furnici ce circula pe acolo dar oamenii .. nu cred... da se poate pierde din semnal la telef mobile daca ai multe panouri pe casa (cusca faraday) ... si cam atat.
@MrGigi-dz9cv2 жыл бұрын
Sunt curios. Daca am o instalație mai mare, cca 15 kw: Ar trebui sa montez un invertor corespunzător ? Sau, sa folosesc un invertor mai mic, pentru că în timpul iernii, tot nu pot să obțin prea mult ?
@MrGigi-dz9cv2 жыл бұрын
Mă refer la o instalație on grid.
@MrGigi-dz9cv2 жыл бұрын
Sau, ar trebui sa folosesc doua invertoare ?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Dacă în viitorul apropiat nu se mai adaugă panouri, clar unul mai mic cu 30% decât puterea panourilor. Altfel unul mai mare sau pe măsura pentru cele mai bune rezultate.
@ioansarbu24722 жыл бұрын
Eu am un invertor de 6kw si suporta panouri maxim 9600w. e normal ca atunci cand este vreme nefavorabila esti in avantaj. kzbin.info/www/bejne/g6GmYWiuqNeDfpI
@tonealexandrucatalin68898 ай бұрын
Dacă se dorește un sistem fotovoltaic, (din păcate offgrid pt ca nu se poate altfel deocamdată ) Și toul sa ducă o casa 500kwh/lună, pompa de căldură + o mașină electrica Dacia Spring. Recomandati invertor Trifazic sau monofazic? PV panouri 20kw, baterii 30kwh stocare deocamdată.. Inverter sa fie monofazic 15kwh sau trifazic 5kwh x3 deci trifazic? As vrea un sfat... Evident problema e iarna... Iar vara e ovwrsized already
@florineusebio Жыл бұрын
putorile sa treaca oleaca la lopata si la matura si sa curete panourile. Sa mai lase visele si profitul din fotovoltaice. Sa zica merci daca nu consuma din retea si ciocu mic ! Hai spor si sanatate la voi acolo !
@DanyHintariu Жыл бұрын
Întrebare de interes public pentru toată lumea. Dacă dintr-un sistem hibrid sa zicem de 10Kw se defectează un singur panou el va fi izolat automat de restul sistemului și sistemul va continua fără sa funcționeze sau va intra tot sistemul in avarie și se va opri? Sistemul are capacitatea de a spune care panou este defect sau trebuie sa fie luate de un specialist toate la verificat pentru a identifica problema?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Doar dacă folosești micro invertoare sau optimizatoare de producție poți automa procesul de bypass. Se poate analiza producția pe telefon oricând. Atunci când observi o valoare mult prea mică timp de câteva zile poți verifica dacă unul dintre panouri a fost topit, lovit sau spart. De obicei ăsta e singurul motiv ce îl poate afecta așa de tare încât să oprească producția. Dacă descărcare electrică e făcută corespunzător bineînțeles ca să excluzi daunele create de fulgere.
@Petrica-lo6zx9 ай бұрын
Am o întrebare am un kit de 3kw cu 6 panouri half cell 540w monocristalin și doi acumulatori jrh cu invertor jrh acum iarna chiar dacă este soare nu încarcă acumulatorii chiar dacă nu consum curent am făcut de probă nu am consumat 4 zile curent și tot nu bagă în acumulatori dar curent am de la 8 dimineața până la 5 seara care este problema acumulatorii au 7 luni și kitul
@Saltim-mv1gm5 ай бұрын
Salut cât as câștiga dintr-un kit de 20 kw? Ma interesează foarte tare sa instalez un astfel de sistem
@SpyShopRomania5 ай бұрын
Câștigat ca producție doar. Pe injectarea în rețea încă nu s-au primit banii fizic înapoi. Doar reducerea facturilor viitoare.
@nicolaeapostolescu7332 Жыл бұрын
unde ai tu soare toata ziua de iarna asa cum calculeaza programul... dimineata e ceata, plafon de nori... am avut acum cateva zile 3% din productia maxima obtinuta pe zi vara .. nu stiu daca pot sa pun poza cu productia din noiembrie... dar a fost de 233 kwh fata de 644 octombrie, 694 septembrie, 913 august, 1120 iulie, si atat....pentru decembrie preconizez sa fie cam tot pe acolo... 200, sper sa fie nu mai fie nori si ploaie ca in noiembrie si sa fie mai multe zile cu cer senin. (stiam ca iarna nu e ca vara)
@CristianStefan922 жыл бұрын
Salut! Ma interesează un sistem de 6kw. Se poate expedia internațional ? ( Danemarca)
@stefanpopa62332 жыл бұрын
Sal vd ca ești bine informat apropo de panouri solare poți să-mi spui și mie despre bateri îți dau un exemplu o baterie de 100 h dacă am un consum de 3 KW la 24h momentan cat ar putea sa mențină putera .mulțumesc Mai eczat poate sa te țină 12 h sau mai puțin?
@ovisopa2 жыл бұрын
@@stefanpopa6233 100Ah la cati v ? Daca e de 12v * 100 = 1.2kwh, daca e de 24v * 100Ah = 2.4kwh, daca e de 48v * 100 Ah = 4.8kwh Ce tip de baterie, una cu plumb (gel, agm, deep cycle..) nu prea e ok sa o descarci sub 50%, deci din totalul de kwh care l-am scris mai sus, tu poti folosii doar jumatate. Daca ai beterie cu litiu, poti folosii linistit 80% din capacitatea ei. Bafta.
@stefanpopa62332 жыл бұрын
Mulțumesc pentru răspuns
@lucaciarnold-vasile90222 жыл бұрын
Gasesti sistem foarte bun la vivaenergy
@CristianStefan922 жыл бұрын
@@lucaciarnold-vasile9022 Stiu, doar ca sunt disponibili abia dupa luna martie 2023 :))
@anda38952 жыл бұрын
Am instalat panouri pentru 7 kw, si nu am fost multumita au venit si au mai montat inca 3 panouri deci total21 panouri invertor fronius 8.2 si nu ajung niciodata la 7. ....ziua 4.5. 5.8..... Dar 7 kw foarte rar sunt pe sud exact cum au spus ca este cel mai bine...As vrea o parere de la d-tra
@oldlifestylebyandrei2 жыл бұрын
Îți spun eu de ce,pentru că ăștia vând gogoși,îți dau ca referință un maxim pe care îl atinge sistemul când soarele arde ca la balamuc in caniculă si bate fix in unghiul potrivit.
@ciprian45222 жыл бұрын
@@oldlifestylebyandrei cand soarele arde ca la balamuc in canicula , asa cum spui tu , panoul produce cca 80-85% din puterea lui si asta deoarece excitatia electronilor cu prea se intelege bine cu dilatarea din fotocelula. Posibil sa nu fie inclinatia care trebuie sau orientarea sa nu fie chiar ce-a optima sau zona sa fie una cu un aer poluat(acea palca subtire de nor) sau sa aiba un panou cu probleme iar asta duce la un radament scazut etc etc, dar pana nu esti la fata locului si nu faci niste masuratori este greu sa dai o parere avizata la problema in cauza @Anda daca aveti posibilitatea , cereti si parerea unei terte firme care sa va poata face o verificare a sistemului
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
Niciodată nu vei putea obține maximul estimat de la un sistem dar poți obține valoarea necesară adăugind un alt sistem pe lîngă cel actual dacă acesta are funcție de paralel
@oldlifestylebyandrei2 жыл бұрын
@@ionescumihaicristian9097 Corect,problema este că electrica nu-ți aprobă decât maxim puterea instalată din contractul cu ei. Daca tu ai de exemplu 10KW în contract tot atât poți produce din panouri chiar, daca real nu produci decât maxim 6 sa spunem,ei calculează la valoarea teoretică.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
4.5 și 5.8 sunt KWh de producție instantă sau pe toată ziua? Ce tip de panouri aveți și la ce înclinație?
@janetamihaelamihailescu28992 жыл бұрын
Vreau și eu un sfat , Am un consum de 10 /15 kw pe zi vara iar pe timp de iarnă 50/60 kw pe zi. Centrala fotovoltaică, de câți kw îmi trebuie , ținând cont și de faptul că puterea maxim admisă este de 3 kw având și trifazic? Vă mulțumesc
@ovisopa2 жыл бұрын
Daca iarna incalzesti casa cu energie electrica, asta banuiesc eu la consumul ala de 1500 - 1800kwh/luna (centrala electrica, AC, PDC?) , in functie de zona unde locuiesti, nu te astepta sa scutesti prea mult cu fotovoltaice, in Sibiu, in ultimii ani, in decembrie am produs doar 150kwh, din 7.7kw instalati(2kw orientati spre EST, 2kw spre SUD 3.7kw sunt orientati VEST - stringul vest produce f. putin in lunile de iarna) , in bucuresti in schimb amicii care au voltaice, produc mai mult, deoarece sunt mai multe zile insorite decat in Sibiu. Vara produc peste 950kwh/luna, probabil ar produce mai mult dar nu am pe ce sa consum, sunt multe zile cand bateria de 26kwh e full la ora 13. Decembrie - Februarie este o perioada destul de nasoala, asta am observat in ultimii 4 ani de cand am fotovoltaice. Daca ai posibilitatea si esti intr-o zona ok, ia in calcul si o eoliana, pe langa fotovoltaice, te va ajuta in perioada asta de toamna - iarna cand vantul se intensifica.
@mindricangabriel5532 жыл бұрын
Nu platesti nimic pe energie este cam pompos spus . Costul instalatiei , costul creditului daca le iei cu credit, costul mentenantei , costul reparatiilor . Acum platesc 150 lei/luna adica 30 euro . La un sistem de 10000 euro + 2000 euro toate celelalte inseamna ca sistemul ajunge sa se plateasca in 28 de ani. Asta da afacere!
@radudorurus2 жыл бұрын
Nu mai faceti calcule de rentabilitate ca si peste 4 ani tot in acelasi punct va veti afla. Mi-am achiziționat si montat in regie proprie 6kwp, un invertor offgrid hibrid 5kw si 10.5kwh acumulatori litiu. A costat 8500E la momentul noiembrie 2021 cu tot ce mi-am dorit, tablou, protectii, automatizari. De atunci toate preturile au crescut (10-25%} - invertoare, baterii, panouri, manopere. Consumum meu ERA (!!!) de 3MWh/an. La costul energiei cel mai mic hidroelectrica 0.68lei/kwh, doar asigurandu-mi cei 3MWh anual as amortiza sistemul in 10-12ani. Folosirea energiei pentru boiler si pufer ar mai face economii la gaze care ar reduce perioada de amortizare cu ~1an (gaze la pret mic 0.22lei/kwh). Orice deviere in sus a preturilor la energie, scade perioada de amortizare. Intre timp nu mai consum doar 3MWh/an si in vara folosesc oricat pot pe apa calda in boiler, stocare in pufer (rezerva pentru zile innorate), aer conditionat la discretie.
@sebastianangheluta85244 ай бұрын
@@radudorurus care este garantia ca va functiona sistemul 10 ani cu 0 reinvestitii??? ca banii pe investitia facuta sigur trebuie platiti...ce garantii aveti ca statul nu scoate vreo taxa si pentru cei cu panouri ??? oare se merita???
@MsViorela Жыл бұрын
Bună ziua! Oferiți și asistenta, vânzare, ofertare? Multumim
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Bună, desigur. Acum suntem și în lista instalatorilor aprobați AFM pentru programul Casa Verde. Pentru contact am lăsat un link în descriere.
@gicupop61922 жыл бұрын
Buna, am și eu o întrebare se poate incarca o baterie blumb acid de 80Ah fără controlor direct de la 2 panouri de 50w legate în paralel,ocazional la pescuit pt a incarca bateria mai repede?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Dacă voltajul panourilor se potrivește cu cel al bateriei, da. Dar nu recomand fără.
@grosszoltan43522 жыл бұрын
- Buna ziua ,am rugamintea de a ma sfatui in urmatoarea situatie; ce fel de panou si bec led pot folosi pentru iluminarea unei camere in conditii ca am soare numai 1 ora/ zi in restul tinpului este iluminatul zilei. Locuesc la bloc, panou numai in geam pe pervaz se poate fi montat.Multumesc anticipat de sfat,cu stima .
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Pentru un bec ce consumă 10-15W nu merită investiția într-un panou și eventual și baterie pentru a stoca excesul de energie. Mai simplu și mai ieftin ca opțiune ar fi o lampă led cu baterii incorporate.
@tititavenom2 жыл бұрын
salut! sunt foarte interesante clipurile pe care le faci și câte informații ne oferi! as vrea să-ți trimit un link de youtube și sa ne spui părerea ta despre noile panouri fotovoltaice si noul sistem de stocare a energiei! însă îmi e sters mesajul de fiecare data....
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Poți trimite pe numărul de WhatsApp de pe site. Este un filtru automat de spam de la KZbin.
@sebastianispas59712 жыл бұрын
Bună seara! Aveți la vânzare invertor monofazat de 8kwh sau 10 kwh? Vă mulțumesc!
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Huawei ce avem în stoc momentan, oferă invertoare monofazate doar până în 6KW. Peste sunt toate trifazice. Eventual înseriate două de 5 sau 6KW. Sau la comandă Fronius sau Victron energy.
@stefanrat2494 Жыл бұрын
Bună seara ! Mulțumesc pentru munca depusă ! Am cumpărat de la firma dumneavoastră un sistem de închidere poartă și sunt foarte mulțumit de colaborare ! Aveți un email unde am putea comunica?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Mă bucur să aud asta! Aveți pe site la secțiunea de contact mai multe opțiuni.
@Nenea2a Жыл бұрын
Spune-ne, te rog, si ce se intampla cu panourile pe ploaie cu pietre si cum se pot proteja in cazul acesta?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Sunt foarte rezistente. Fiecare producător le testează la grindină și specifică un maxim ca diametru. Maxim ce e cu mult peste ce cade de obicei în realitate.
@Nenea2a Жыл бұрын
@@SpyShopRomania Bun... Dar daca ei spun ca sunt rezistente... grindina care cade, daca nu distruge, nu produce ceva zgârieturi pe suprafata panoului? Iar acele zgârieturi nu pot influenta sau micsora cantitatea de lumica ce e transformata in energie? Ca urmare panoul ar putea sa nu mai dea la fel de mult randament...?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
@@Nenea2a E sticlă securizată, mă îndoiesc că o zgârie gheața. Dacă grindina afectează panourile și e mai mică decât specifică producătorul, se poate înlocui pe baza garanției.
@Nenea2a Жыл бұрын
@@SpyShopRomania Multumesc pentru raspuns... Stii... Grindina poate fi in orice moment... si cu siguranta si dupa expirarea garantiei. Apropos... Cat este garantia la panourile fotovoltaice?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
@@Nenea2a Sunt mai multe tipuri, de conformitate, de producție minimă, iar fiecare producător își pune durata în funcție de calitatea și fiabilitatea produsului respectiv. Dacă verificați fișa tehnică, acolo ar trebui să specifice exact pentru fiecare model. Pe site, jos de tot, la produse în general sunt puse fișele tehnice.
@marianstefan9496 Жыл бұрын
tu zici ca iarna ar trebui sa fie 40% conform calculatorului , dar nu cred ca ajungi la tata tinand cont ca in dec la 4 jumate se intuneca si se face ziua mai tarziu ca sa nu mai zic ca de multe ori vara sunt zilele sunt insorite iar iarna sunt innourate
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Adevărat, se întunecă mai devreme, dar temperatura e mai mică și crește eficiența față de vară unde temperatură e departe de optim. Iar panourile produc fără probleme chiar dacă e înnorat. Nu la putere maximă, dar produc.
@eduardiliescu7402 жыл бұрын
E bine să ai baterii de rezerva pentru situații dificile pe timp de iarnă, panouri momocristaline și curățate, că cu 80 de panouri sigur are curent, dar sunt radiații cu aceste panouri, dar nimeni nu va spune adevărul.
@nicolaecuciurean88318 ай бұрын
din experienta mea pot sa afirm ca panourile solare oricum nu produc decat 70 de procente din valoarea afisata de producator pe soare dar daca este cer inorat ele nu vor produce nici 10 la suta asa ca dupa cateva zile cu nori ceea ce se poate intampla destul de des bateriile se vor descarca .am stocare suficienta in baterii regulator verificat si instalatie la 12 volti in cabana pt iluminat tv si frigider dar in zile cu nori panourile nu produc aproape nimic gen 5 procente din puterea instalata.rog cineva sa ma contrazica cu fapte nu cu vorbe.
@lauradaniela1284 Жыл бұрын
Deci să înțeleg că dacă nu ninge produc panourile zilnic chiar dacă soare nu este ?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Da, panourile monocristaline absorb și lumina difuză. Intensitatea de radiație solară clar e mai mică în timpul sezonului rece dar nu zero.
@nicutudose70712 жыл бұрын
Salut! O parere despre panoul asta LONGI LNGLR4-72HPH-455M, monocristalin, 455W Multumesc!
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Cel mai mult am instalat Canadian Solar, dar din câte știu și cele de la Longi au calitate bună și garanție 25 ani.
@DorToader Жыл бұрын
Am și eu o întrebare; Ce fel de regulator de încărcare se poate folosi la un panou de 455wt?!
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Mai degrabă ți-aș recomanda un microinvertor dacă vrei să faci teste.
@danielaluta16212 жыл бұрын
Ce meserie ai tu care vorbești?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Creator de conținut. Iar informațiile sunt bazate pe experiența acumulată alături de echipele de instalatori și cercetarea făcută pe cont propriu.
@no_country7142 жыл бұрын
In nici un caz chef sau casnic..... Caută un canal despre machiaje dacă nu înțelegi ce limbă vorbește.Sau ești rudă cu tipul din video,Dorel Fotovoltaicul?
@ioan.antoniu2 жыл бұрын
Informații reale, cu un sistem de 3.5kw am produs 35kw in luna decembrie 2021, in ianuarie 2022 68kw - zona e Tg Neamț, panourile poziționate pe casa cu acoperiș in șarpantă. Nu mai visați prostii, iarna va trebuie sursa alternativa iar bateriile sunt o investiție nejustificată in momentul de față.
@petrusneacsu2 жыл бұрын
Evident ca iarna chiar de-ar fi toate zilele insorite, ziua e scurta. In decembrie din momentul rasaritului pana la apus sunt doar 8 ore. Practic doar 6 ore sunt de productie iarna. Si daca ai panourile la un unghi de 30-35 grade e si mai rau iarna cand trebuie sa fie la macar 50 grade inclinare adica mai verticale. Vara in iunie ziua are 16 ore si noaptea 8 ore. Nu mai spun ca iarna sunt multe zile innorate, ceata dimineata, etc. In 2014 au fost chiar 30 de zile consecutive fara soare adica au fost toate zilele innorat. Offgrid e jale in acest caz.
@David_SPN2 жыл бұрын
@@petrusneacsu nu chiar daca ai si turbine eoliene. In sezonul rece vantul este mai intens decat vara. Se comenseaza una cu alta.
@alexandracretu47282 жыл бұрын
👏0
@alexandracretu47282 жыл бұрын
👏00
@alexandracretu47282 жыл бұрын
👏00
@georgepigui40902 жыл бұрын
După cum se vede în video(dacă el este real),panourile sunt acoperite de zăpadă, e normal să nu producă curent
@rtcharghita17 күн бұрын
Panouri montate la 60 de grade in Harghita ... zapada sta 4-5 zile pe ele daca nu le curat ... iarna am lumina 6-8 ore maxim si daca nu este soare, nu prea avem soare in HR, am o productie de 5-8 %, deci intr-o ora un panou de 100 W orientat spre Sud produce intre 5 si 8 W deci in 8 ore de iarna produce maxim 64 W ... cred ca batranelul din clip are dreptate si statisticile de pe net sunt doar pt reclama.
@paulnicusor45952 жыл бұрын
Pentru un sistem de 10kw, ce putere de stocare in baterii recomanzi si ce modele ?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Depinde de consum, de tipul invertorului, de buget. Sunt mai multe variabile aici. Dar în mare, nu aș merge cu o baterie mai mare decât consumul pe 2-3 zile ca să ținem costurile la un nivel cât mai mic. Depinde de situația fiecăruia.
@paulnicusor45952 жыл бұрын
@@SpyShopRomania mersi tare mult de răspuns și răspunsuri. Doresc pe viitor sa incep instalația de panouri așa ușor ușor și ești singurul de la mai multi pe care îi urmăresc și chiar răspunde daca întreabă lumea. Mersi tare mult și o zi frumoasa!
@georgeabcd-urs23112 жыл бұрын
Iti recomand o baterie de 15kw/h lifepo4, 16 celule de 280-300Ah si nu te va durea capul.
@iulianmihai93672 жыл бұрын
intreb si eu ,rezista TOATE componentele unei instalatii cu panouri fotovoltaice ,fara mentenanta ,reparatii sau inlocuire macar pana se amortizeaza TOATE costurile ?Eu am facut socoteala ,un sistem care sa imi furnizeze 7-8 kw s-ar amortiza ,tinand seama de factura mea de electricitate ,in ...20 de ani Eu zic ca nu rezista atat componentele ,iar intr-o instalatie electrica bine facuta la o casa nu prea bagi bani ..deloc
@costelgigi312 жыл бұрын
Invertorul se schimba de vreo doua ori in timpul garantiei panourilor. Pe sistem cu acumulatori e un pic de belea.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Depinde de consum și preț pe KWh. Majoritatea își calculează amortizarea cu un sistem mult prea mare pentru consumul lor, sau au un consum foarte mic la care nu rentează. Pe partea de mentenanță ar intra doar spălatul la câteva luni. În rest nu e necesar altceva.
@arcasiicetatii10122 жыл бұрын
So funy! l-ati gasit taman pe Nikodim! 🤣🤣🤣🤣🤣 Pentru Nikodim ... se vede clar din filmare ca panourile sunt acoperite cu zapada!
@MrPDUMITRU Жыл бұрын
Buna. Ai mentionat ca, invertorul trebuie sa fie mai mic ca si putere decat puterea panourilor instalata deoarece, altfel, nu se va putea extrage la maxim curentul din panouri. Intrebarea mea este: Eu am un invertor de 5,6 kw si puterea instalata a panourilor de 4 kw, asta inseamna ca nu voi putea folosi la maxim curentul din panouri? insemnanad ca mai trebuie sa mai instalez 1 Kw ca sa ajung la 5 Kw pentru a ma bucura de puterea panourilor Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu mult respect
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Depinde de tipul de invertor, dar în majoritatea cazurilor puterea mai mare în panouri te ajută să extragi energie mult mai devreme dimineața și mult mai târziu seara. Pe lângă că e mult mai economic așa, poți produce și mai multă energie. Înafară de imposibilitatea adăugării de panouri ulterior, nu văd niciun dezavantaj. Dar nu e o problemă dacă sistemul e dimensionat corespunzător consumului.
@alex79052 жыл бұрын
Ce ai prezentat tu sunt valori medii pe durata unei luni. Daca 3 zile sta zăpadă pe ele și nu produci nimic, iar celelalte 27 de zile nu ai zăpadă pe ele normal ca media iese destul de buna. Iarna media lunara poate fi 50% dar minimul de energie produsa poate sa fie 10% pe zi.
@petrusneacsu2 жыл бұрын
Media lunara in decembrie e de 50% doar daca in fiecare zi e soare si ai panourile la unghi mai vertical. In decembrie ziua are 8 ore de cand rasare soarele pana apune, doar 6 ore ai de productie. Vara in iunie ziua are 16 ore. Nu mai spun si repet a nu stiu cata oara, aici, ca iarna sunt multe zile innorate comparativ cu vara. Iar intr-o zi mohorata panourile abia daca produc 10%-15% din puterea lor maxima. Si asta doar 6 ore pe zi.
@gavrilpapp27022 жыл бұрын
"dacă 3 zile sta zapada pe ele" inseamna ca esti lenes
@alex79052 жыл бұрын
@@gavrilpapp2702 sau le-ai pus pe acoperis si nu ai cum sa ajungi la ele...
@gavrilpapp27022 жыл бұрын
@@alex7905 s-a inventat scara
@nicolaecuciurean88318 ай бұрын
cu 10 procente m as multumi dar pe cer inorat mai multe zile la rand nici macar atat nu se produce,eu nu vorbesc de zapada depusa ci de lipsa soare cateva zile la rand . rog cineva sa ma infirme@@petrusneacsu
@eueueueu15032 жыл бұрын
Dacă devin prosumator, on-grid, bag totul în rețea, cum sunt răsplătit pt kw introduși în rețea?... cum sunt remunerat pt acești kw în condițile in care eu bag tot ce produc în rețea și nu consum nimik?...mă poate ajuta cineva cu un răspuns pe care nici la furnizor nu îl găsesc?...mulțumesc anticipat!
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Se face un contract de prosumator și în funcție de distribuitor primește o anumită sumă pe MWh. Depinde ce preț de bază are acel distribuitor la energia electrică. Posesorul sistemului de 5.4KWp ce l-am luat ca exemplu în celălalt video primește 539 Lei/MWh injectat.
@pappgergo26512 жыл бұрын
Salut din acest motiv am comandat de la voi un sistem complet de 10kw din socoteala solar Edge o să-mi producă în Decembrie 334kwh care îmi acoperă consumul. Abia aștept să-mi sosească sistemul de 10kw Si să vă informez cat a produs in Dec. Super video, Firmă corectă
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Mă bucur! Chiar aștept graficul cu producția pe luna decembrie. Numai bine adun mai multe informații și facem o medie reală a producției.
@florinoniga642 жыл бұрын
Vedeți că dacă aveți reședința pe consum monofazat, DEER limitează puterea instalată la 6 kW, conform contractului inițial și a dimensionării instalației, așa că dacă nu sunteți pe trifazat sau nu ați cerut spor de putere, nu-și are rost o investiție de 10 kW.
@pappgergo26512 жыл бұрын
@@florinoniga64 Mersi Consumul va creste pt ca am și un Spring și la primăvară asi vrea sa schimb și încălzirea pe pompă de căldură/climă. Am curent trifazic, și am întrebat de la primărie sa acceptat,si de la furnizor. Încă un amănunt important o sa montez in Austria,
@florinoniga642 жыл бұрын
@@pappgergo2651 Dacă sunteți pe trifazat, e bine, puteți să vă instalați o putere mare, care să vă acopere 100 de Springuri. În legătură cu pompa de căldură, aceasta este eficientă mai ales la încălzirea în pardoseală (unde apa are aprox. 40 C, față de 75 C în cazul caloriferelor). În caz că nu aveți încălzire în pardoseală, pompa de căldură devine o investiție costisitoare și ineficientă. Opțiunea ideală în acest caz este invertorul (tot un fel de pompă de căldură, dar cu aer) de la Daikin. Proiectate pentru temperaturi exterioare de până la -25 C și putere absorbită din rețea de aprox. 780 W în regim sever, nu au egal. Produsele se numesc FTXTM+RXTM 30R +30R sau 40R+40R (de capacitate de încălzire puțin mai mare, 7,20 W față de 6,70 W pt. 30R). Faceți un calcul simplu: la 1 mc de spațiu locuit aveți nevoie de 50 W energie termică pentru a-l încălzi ;)
@pappgergo26512 жыл бұрын
@@florinoniga64 da chiar mă gândeam la metoda asta.Acun avem încalzire pe cazan de ulei (cu radiatoare) dar va deveni mult mai scump. Case e foarte bine izolat din toate punctele de vedere așa că cred că va fii o soluție bună :)
@sashaustenskii3 ай бұрын
O persoana care are viziune tehnica bine dizvoltata in privinta producerii inergiei electrice de la diverse surse autonome fie fotovoltaice fie eolice la intemeierea unui proect in setul pruductiv intotdeuna va imbina panourile fotovoltaice cu generatoarele eolice si bine intretinute in asa mod fie vara fie iarna energia electrica va fi constanta.
@SpyShopRomania3 ай бұрын
Așa sau poți folosi niște baterii specializate ca să nu complici sistemul prea tare și să ai necesarul de putere oricând. Chiar dacă nu bate vântul destul de tare.
@Manu-P8 Жыл бұрын
Video respectiv e undeva la munte unde e înorat și panourile acoperite cu zăpada, atunci normal ca are 10% producție. Dar asta nu înseamnă ca peste tot ii regula și mai degraba o excepție
@ionaxinia31582 жыл бұрын
Din ce se vede in videoclipul cu panourile, acestea sunt acoperite cu zapada. Deci productia este corecta atunci cand este totul curatat, dimensionat corect, iar pentru iarna unghiul de inclinare trebuie sa fie mai mare decat unghiul mediu calculat la echinoctii.
@ionaxinia3158 Жыл бұрын
@Novák Árpi Da, asa este
@eduardbohm59872 жыл бұрын
Îmi place formatul pe care l-ai abordat în clipuri, ești scurt și la obiect. Dar cel mai mult îmi place că le dai peste nas unora care fac clipuri doar de dragul de a fi 'vedete' pe KZbin. In schimb aș avea o întrebare către tine daca ai vreun clip cu formula de calcul pentru prosumator.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Mă bucur că și alții apreciează informarea corectă. Nu știu la ce te referi cu calculul pentru prosumator.
@eduardbohm59872 жыл бұрын
@@SpyShopRomania Eu sunt prosumator din feb 2022 și tot de atunci nu am mai primit nici o factura de la electrica furnizare. In prima faza am avut contract standard cu un preț pe kwh după care din luna mai am trecut pe compensare cantitativa iar în contract am 2 formule de calcul. Am întrebat 5 prieteni ce înțeleg ei din contract și toți 5 am înțeles diferit. Formulele sunt: V=Q_luna X p_contract(lei), V=Q_report_luna X p_contract. In contract este explicat ce reprezintă fiecare variabilă. Problema este că nu îmi pot da seama cat voi plati eu in lunile de iarna daca voi consuma mai mult decât produc dar eu am introdus deja în rețeaua electrică națională 3980 kw și am tras din rata 956 kw. Am întrebat electrica furnizare și nu au știu exact cum vor calcula am sunat la ANRE, mi-ai zis că nu știu pentru că fiecare furnizor utilizează propria formula de calcul. Mersi mult
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
@@eduardbohm5987 Sunt curios de compensare. Doar dacă poți trimite pe WhatsApp-ul de la tehnic (îl găsești pe site) o poză cu formulele de calcul și ce înseamnă fiecare. Trebuie întrebat pentru KWh injectați cum se procedează, dacă se pot folosi și ei sau se primește contravaloarea în lei.
@mariamihaelaiamandi91592 жыл бұрын
Ba întotdeauna s-a spus : Fără soare nu produce . Noaptea , zile foarte înnorate , Iar când se montează acestea trebuie sa aiba expunere maximă la soare. (Sunt la capitolul instrucțiuni la panourile fotovoltaice). Cine vrea sa stie mai multe detalii sa intre pe Google ,sa dea căutare într-o limbă străină , engleză, franceză , ... despre ce-l interesează. (Căci siteurile in românește sunt prea sărăcuțe în informații de specialitate).
@nicolaecuciurean88318 ай бұрын
asa este fara soare panourile nu produc mai nimic
@octavianfeier68862 жыл бұрын
Cine este acest Nicodim sau cum l-o chema? Eseul cumva specialist în domeniu? Este de urmat constatările care vin de la specialiști!
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Nu cred să fie, dar din moment ce a comercializat și instalat sisteme fotovoltaice eu zic că trebuia să informeze corect lumea și să știe cum să dimensioneze un sistem în funcție de consum.
@ElectronicAZ2 жыл бұрын
Salut, de unde iau aplicatia Global Solar Atlas???
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Am lăsat link-ul în descriere.
@focus-ro2 жыл бұрын
Cum sa producă panourile în vârful muntelui cu 20cm zapada
@vania52832 жыл бұрын
La manastire nu le trebuie fotovoltaice ! O simpla rugaciune si Dumnezeu rezolva totul !
@felixmotanul52422 жыл бұрын
Am citit ca deja a luat foc.
@ionaioanei71122 жыл бұрын
Daca ai o sptamana candnu vezi soarele din nori ce mai produce?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Panourile monocristaline absorb și lumina difuză destul de bine. Chiar și pe ploaie scot 20-30% din potențial.
@ionaioanei71122 жыл бұрын
@@SpyShopRomania Am panouri moncristaline, am masurat , ce spui este fals; Panou 100 w care incarca cu 5,5 A cand e senin , pe vreme noroasa am masurat 300 miliamperi/ora dci 0,3A- 0,4 SI asta la amiaza cand soarele e in cel mai inalt punct, daca norii sunt subtiri e mai mult dar eu spun ca sunt conditii iarna cind stratul de nori e asa de gros ca nu incarca deloc.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
@@ionaioanei7112 Panou de 100W? Despre ce panou e vorba?
@nicolaecuciurean88318 ай бұрын
asa este nu spune nimeni dintre specialisti faptul ca fara soare panourile nu produc nimic .rog cineva sa ma contrazica cu fapte.@@ionaioanei7112
@pp26712 жыл бұрын
Mamă dar ce voce are !!😀
@samuililas67982 жыл бұрын
E simplu pt tot prostu, iarnă nu-i ca vara, vara ai 12/15 ore soare, iarna 3/7 ore deci producție 30, 40% in cel mai bun caz
@claudiomarcellini61392 жыл бұрын
Dl. Nicodim nu ar fi meșter adevărat dacă nu ar critica munca făcută de alții. Eu am panouri, produc și pe ceață si când este înnorat. Evident ceva mai puțin,dar în niciun caz 10%. Iarna perioada de lumină este mai mică, de aici și producția/zi mai mică. Dar puterea instanta nu diferă foarte mult de vară. P.S. Buhnici nu este vreun etalon de inteligență,ca sa ne raportăm la ce zice el în orice domeniu.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Ce e mai trist e că el a instalat sistemul. Probabil cu panouri policristaline ce se știe că au producție mică pe timp de iarnă față de cele monocristaline.
@claudiomarcellini61392 жыл бұрын
@@SpyShopRomania nah,ce să faci..Se mai întâmplă 😋
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
@@claudiomarcellini6139 La asemenea investiție eu zic că nu e deloc ok să se întâmple. Dintr-un exemplu prost, toată lumea îl va lua ca regulă.
@claudiomarcellini61392 жыл бұрын
@@SpyShopRomania desigur, din păcate toată lumea crede că poate face, dar în realitate trebuie experiență și îndemânare . Mai rău este că în cele mai multe cazuri, beneficiarul va plăti toate lacunele. Ceva de genul cum se zicea la frizerii începători,, faci practică pe capul meu** 😀
@rbaitan952 жыл бұрын
M am uitat pe site și am văzut că aveți preturi bune .Montajul este obligatoriu sa fie făcut cu un instalator acreditat ANRE, sau se poate face și în regie proprie?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Dacă vrei ca să devii prosumator da. Sau instalat în regie proprie și verificat contra cost de o firmă acreditată ce se poate ocupa și de dosarul de prosumator.
@mardareadrian9128 Жыл бұрын
aaaa si cand da soarele pe panou la minus 10 grade din 10 amperi vei obtine 14 , asa ca nu mai descurajati oamenii....e foarte bine sa ai panouri, spun fiindca am cateva acolo si s multumit....dau 40 lei lunar la curent nu 500 de lei sau mai mult cum dau altiii
@odilloacalovschi5539 Жыл бұрын
De ce minti garantazi cite ore insorite am pe an harta ta nu ma ajuta cu ninic si apoi calculam mediu zilnic doar informativ
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Nu garantează nimeni. Statistic aia este media.
@adrianilea90522 жыл бұрын
Sistem cu incertor 3KW, panouri 3,75KW, on-grid, productie in ultimele 12 luni peste 4MWh
@adrianilea90522 жыл бұрын
Decembrie 2021. 71KWh, cea mai mica productie
@DinaCristea2 жыл бұрын
Pai și noi avem panele solare,fara instalație de curent,numai panele,dar,daca e furtuna de praf,sau zăpadă,sau altceva ce oprește soarele direct,trebuie curățat.Noi can am avut furtuna de nisip(Spania),le am spălat cu furtunul cu apa.
@SergiuDangulea2 жыл бұрын
Primul!
@cata68942 жыл бұрын
Așa este când, pământul este moale 🍺🍷
@elenamatica24392 жыл бұрын
BUNA DIMINEATA SOARE AICI E ANGELA LUI TOMS LA MUNCA.
@Darius170902 жыл бұрын
Clar că dacă ninge nau cum să producă , și mai depinde și de cât de noi sunt panourile ,cele mai noi chiar produc bine chiar și pe ceață
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Ține de tehnologia și eficiența lor. Ca și eficiență, trebuie să aștepți 25 ani ca să scadă 20%.
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
Poziționarea și întreținerea acestora contribuie foarte mult la productie
@mindricangabriel5532 жыл бұрын
Dar reprezinta un cost! Nu platesti nimic pe energie este cam pompos spus . Costul instalatiei , costul creditului daca le iei cu credit, costul mentenantei , costul reparatiilor . Acum platesc 150 lei/luna adica 30 euro . La un sistem de 10000 euro + 2000 euro toate celelalte inseamna ca sistemul ajunge sa se plateasca in 28 de ani. Asta da afacere!
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
La 150 Lei pe lună, să zicem la 0.7 Lei/KWh, asta înseamnă peste 200KWh consum lunar. Prețul unui sistem ce acoperă acest consum (3KWp) nu trece de 4000€ cu tot cu instalare. Știu că sunt firme cu oferte exagerate, dar nici chiar așa.
@mindricangabriel5532 жыл бұрын
Ok. Refac calculele și rezultă 14 ani . Timp in care trebuie cel puțin un schimb de acumulatori. Rezultate: profit ZERO. Și asta sa nu zic pagubă
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
@@mindricangabriel553 Nu știu ce calcule ați făcut, dar un sistem de 3 ori mai mic decât prima suma estimată la o amortizare de 28 ani, clar nu rezultă jumătate. Nu e necesar niciun acumulator cât timp ești racordat la rețea și ești prosumator. Ca solutie off-grid nu ai altă opțiune decât să îți asumi costurile bateriilor ce vor rezista mai mult sau mai puțin, în funcție de prețul, calitatea și ciclurile la care au fost supuse. Asta calculat la prețul fix pe KWh în următorii 10 ani, ce ar fi cam o exagerare. La oricare dublare a prețului la energie vine o înjumătățire a timpului de amortizare sau "profit" cum îi spuneți. Dacă respectivul sistem să zicem prin absurd că se amortizează în 15 ani, tot îți mai rămân 10-15 ani de folosire a lui gratis cu unele lucrari de mentenanță dacă e cazul. Să nu mai zic de cei ce au la momentul actual contracte la 2-3 Lei/KWh. Lor nu le trebuie mai mult de 3-4 ani pentru amortizare.
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
@@mindricangabriel553 vreau să vă informez citind unele comentarii făcute că cineva rău intenționat vă dezinformează cu privire la costurile și perioada de amortizare ale acestor sisteme
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
Bateriile sunt foarte importante
@carmenstoica18212 жыл бұрын
Domnul Nicodim are dreptate
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
În cazul panourilor policristaline, probabil că da.
@nicolaecuciurean88318 ай бұрын
policristaline sau mono cristaline acelasi rahat pe timp innourat .rog cineva sa ma infirme dar cu fapte nu cu parei.@@SpyShopRomania
@sorindumitru6101 Жыл бұрын
Ce am obs eu privitor la funcționarea pe timp de iarna a panourilor . 1. Panourile nu sunt curățate de praf și de zăpadă . 2 Orientarea haotică a acestora , pe instalator îl interesează numai banii clientului sau de la stat , depinde de proiect , 3. Calculul greșit al puterii panourilor funcție de zona , alegerea greșită a tipului de panouri . Prețul în Europa și în America este de 3- 4 ori mai mare fe
@sorindumitru6101 Жыл бұрын
Prețul în Europa și în America este de 3-4 ori mai mare decât în Asia , datorita unor intermediari nesătui de bani . Similar vedeți prețul energiei electrice și al combustibilului pe diferite continente .
@SpyShopRomania Жыл бұрын
De 3 sau 4 ori mai mare nu e vă pot garanta și dovedi eu. Prețul nostru ca importator direct al brandului Canadian Solar, fără transport, adaos, depozitate, promovare e mai mic cu MAXIM 20% față de prețul final. Dar cu restul sunt de acord. Mulți instalează haotic fără un proiect bine dimensionat, cu orientare și înclinație deseori greșită. Dar asta e și vina clientului pentru că se limitează la un anumit buget, sau nu îi permite locația. E greu să mulțumești pe toată lumea și să faci și totul ca la carte în același timp.
@sorindumitru6101 Жыл бұрын
@@SpyShopRomania Toate produsele electronice se produc în Asia , acest trend canadian le fabrica in Canada ? Am să mă interesez personal am destui prieteni acolo !
@sorindumitru6101 Жыл бұрын
@@SpyShopRomania scuze BREND...
@SpyShopRomania Жыл бұрын
@@sorindumitru6101 E irelevant unde se produc, dar Canadian au fabrici pe toate continentele, am discutat despre asta în videoul cu eficiențele panourilor. Ce era important e că prețul nu e de 3-4X mai mare , acelea sunt doar basme.
@kikiryki Жыл бұрын
Nu cred în povestea asta cu panourile solare decât dacă le instalează statul, pe banii lui, la pretul corect și apoi cetățeanul le plătește în rate sau livrează energie în rețea. Altfel, investiția în așa ceva e prea mare pentru un om obișnuit iar recuperarea este mult prea lenta. Raportarea la preturile exagerate actuale la energie e o păcăleală. Kilowattul nu ar trebui sa coste mai mult de 1 leu, diferența e specula corporațiilor.
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Din păcate nu mai e la stadiul de "ne-crezut". Sunt o opțiune viabilă pentru cine își permite, cum am spus tot timpul de altfel. Dacă acum ți se pare lentă amortizarea, gândește-te la cei care și-au pus de acum 10 ani când costul era de 10X mai mare ca acum și prețul pe kW mult mai ieftin.
@kikiryki Жыл бұрын
@@SpyShopRomania ai și tu dreptate, numai că panourile erau mai ieftine in 2019 înainte de criză. Cumparandu-le la preturile de acum îi îmbogățim practic pe speculanți. Multi oameni nu înțeleg că pretul panourilor creste direct proporțional cu prețul energiei și mușcă din randamentul acestor instalații. Când le-o plati statul în totalitate, atunci îmi pun panouri.
@SpyShopRomania Жыл бұрын
@@kikiryki Erau mai ieftine din lipsa cererii. Producătorii alegeau să vândă la un profit foarte mic sau 0 decât pe minus. Acum a crescut cerea dar și prețul producției. Cum am mai spus, adaosul ajunge la maxim 20% cu toate costurile aferente manipulării, transportului, depozitării și promovării. Asta pentru că suntem importatori direcți. Alții poate au situații mult mai triste. Plus că peste 30 bucăți prețul se negociază. Nu îmbogățești pe nimeni, stai liniștit.
@AlinFilimon9 ай бұрын
Se merita sa îți pui panouri fotovoltaice ca să îți pui incalzire in casa la curent???
@kikiryki9 ай бұрын
@@AlinFilimon Dupa parerea mea nu prea merită. investiția e mare iar noaptea, cand nu e soare cu ce te incalzesti?
@JohnSmith-pq9zo Жыл бұрын
Salut am un sistem de 3.5 kw (24v) cu 4 baterii 200ah .(12-12,12-12 in paralel.) V x I = W Dar pe220 cati wati consum Am?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
O întrebare la care doar cel ce a adresat-o poate răspunde.
@JohnSmith-pq9zo Жыл бұрын
@@SpyShopRomania întrebarea era următoarea la 24v baterii: 200x24=4400w Dar la 220v ? 4400W : 220v= 20 ah 220x 20 ah = 4400W ESTE CORECT CALCULUL?
@SpyShopRomania Жыл бұрын
@@JohnSmith-pq9zo Depinde ce amperaj au bateriile. Conversia de la direct la alternativ nu e chiar 1 la 1. Sunt pierderi și acolo. Plus limitarea de consum instant. Trebuie să apelați la un specialist pentru dimensionarea corectă a capacității bateriei în funcție de consum.
@JohnSmith-pq9zo Жыл бұрын
@@SpyShopRomania mda doar cine a pus întrebarea știe răspunsul 😂😂😂
@JohnSmith-pq9zo Жыл бұрын
@@SpyShopRomania fizica e legată strict de matematica
@rumanito53592 жыл бұрын
Folosiți oglinzi 😍
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
Pe timp de iarna apare și supra tensiune iar acel invertor se oprește.zapada dacă nu este curățată este că și cum ar fi noapte
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Supra tensiune de la ce? Întradevăr dacă zăpadă e într-un strat gros producția coboară la 0.
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
Supratensiunea de la panouri pe timpul iernii
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
Aceas string de panouri dacă pe timpul verii are 450 v.pe timp de iarnă are ceva mai mult
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
@@ionescumihaicristian9097 Depinde de cât suportă maxim invertorul. Dacă stringurile sunt organizate la voltajul nominal al invertorului nu e nicio problemă, orice voltaj ar produce individual panourile.
@ionescumihaicristian90972 жыл бұрын
@@SpyShopRomania vorbesc din proprie experiență și eu am sisteme iar unul dintre acestea cu aceleași panouri pe string care în mod normal pe timp de vară funcționa super bine pe timp de iarnă în anumite perioade din zi depășea tensiunea și oprea invertorul.am rezolvat acea problemă anulind cite un panou pe fiecare string scazind astfel tensiunea
@ancapop8077 Жыл бұрын
Neagoe Catalin (adica: 'nea GOE) Spune "zău" cu limba scoasă! CE MONTAJ, ce impamantare? Orice "montaj" - ARE SI O PRODUCTIE. Corect? STATUL ROMAN - in inteligenta sa - a zis sa ne montam si SISTEME DE STOCARE. Dati-mi cateva exemple DE STOCARE! Va rog mult!
@alinviseu Жыл бұрын
Montați panouri solare de 6 luni de zile și toți sunteți mari specialiști și profesioniști!!! Doar vrajeala sa vindeți !!!
@BECALIBLAGESCU2 ай бұрын
Șmecherii de afara nu mai au unde vinde toate ciurucurile și în legătură cu politicienii care Sint mai prosti că poporul baga pe gît la popor au distrus microhidrocentralele de făcut curent de exemplu Sint uzinile de pe Bistrița le-au distrus și acum ne vind panouri case modul cine este Prost pune botullllll
@dorumihaibirsan3687 ай бұрын
Propaganda eu în 12luni am produs 5200kw sunt mulțumit vara produci pentru iarnă e bine și 3kw pe zi iarna din rețea am luat 800kw anual cui nu-i convine să stea la rețea
@rubenalexandrumarincus46532 жыл бұрын
Buna SpyShop! Si eu as vrea sa imi fac 1 kit fotovoltaic. Mi-ai putea lasa 1 numar de telefon, pt whatsapp, pt mai multe detalii?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Ai pe site-ul din descriere toate informațiile necesare la secțiunea de contact.
@bigfan17812 жыл бұрын
corect
@2012WinterMovie2 жыл бұрын
Vorbeste putin prostii omul din pacate despre acele panouri de la manastire. Eu am sistem de doar 3 kw si cu inclinatie de doar 17% si iarna traiesc lejer intr-o casuta de 50 de mp cu tot ce are o casa normala in interior. Desigur e nevoie sa le cureti.
@AdrianVay-kp6teАй бұрын
Noaptea la lună dacă alunecă mâța și dă zăpadă la deal, te mai urci cu lumânarea ca să vezi pe unde a crăpat celulă de ger. O mai pui în scurt ca să degivrezi și investiția produce la firma lu van Laia.
@MrGigi-dz9cv5 ай бұрын
Panourile acelea, trebuie deszapezite, ca sa produca.
@Schumaher73052 жыл бұрын
Parca cele policristaline au nevoie de lumina si nu doar de soare pentru a produce, eu asa stiam.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Sunt 2 tipuri de lumină directă și difuză. Cele mono pot extrage din ambele la fel de bine, cele poli nu prea. Vara cele poli au o producție mai mare întradevăr, dar iarna, unde e mai important sunt cu mult sub cele mono.
@Schumaher73052 жыл бұрын
@@SpyShopRomania Am inteles, as dorii s-a m-ai aflu daca s-ar putea monta un rand de panouri policristaline si unul monocristaline, pentru a acoperii toata plaja de productie din cele doua tipuri de lumina?, asta in cazul in care sistemul accepta conectarea a doua tipuri de panouri.
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
@@Schumaher7305 Sincer nu merită investiția. Oricum vara se produce curent în exces cu ambele tipuri. E mult mai important în lunile de iarnă cât produci. Poți pune ambele tipuri, fără probleme.
@costelpopa29372 жыл бұрын
Domnul Bratosin in cam toate materialele lui o ia pe aratura,un fel de Gica contra
@albertogagenoiu97192 жыл бұрын
Salut un rew la bilele de piper calibru 43 pb
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
La alimentarea tactică cu piper de la următorul grătar le voi face un review.
@AlinFilimon9 ай бұрын
Se merita sa iti pui panouri fotovoltaice pentru încălzirea casei ,sa incalzesti toata casa pe curent
@SpyShopRomania9 ай бұрын
Da, e cea mai eficientă metodă e încălzire.
@dantitus Жыл бұрын
pai trebuie sa fii cretin ca sa crezi ca panourile acestea functioneaza '' la umbra '' , daca stim asta , atunci panourile SOLARE sunt eficiente .
@Patriarhul Жыл бұрын
va spun eu adevarul simplu! sunt 100% pentru energia verde insa aceasta este in special nu pentru a face bani ci pentru a nu plati bani pe ea! atat! nu te imbogatesti, dar nici. nu saracesti cu ea!
2 жыл бұрын
De ce trebuie *"să ți se spună?"* N-ai cap? Să gândești, să înveți, să știi?
@Hope_Wins Жыл бұрын
Si eu am 20 kw instalați și iarna ori ești prost ori sânt pline de zăpadă 😂 Să pună mâna pe un mop și să curețe zăpadă 😂😂😂 Și a filmat dimineața cum naiba să pice zăpada de peste noapte 😂😂. La 60kw instalați poate fii oricât de inorat tot face 60 kw pe zi 😂. Nu-i ajunge 60 kw pe zi? O minciună cât casa la videoclipul ăla 😂 Doar cine nu are panouri poate crede așa ceva. Eu am panou de 25 kw pornește la 200 v unul de 5 kw pornește la 150 v și cu cât ai m-ai multe panouri pornește m-ai repede producția la fel și când apune soarele!
@SigBogdan2 жыл бұрын
Nu trebuie sa fii in domeniu ca sa iyi dai seama ca daca ai zapada pe panouri productia este zero 🙄.dupa cum se vede in clipul domnului care zice 10% panourile sunt pline de zapada😳si vin sa te intreb pe tine care zici de grafica.daca ai zapada pe ele cum vrei sa produca?
@SpyShopRomania2 жыл бұрын
Depinde de cât de gros e stratul de zăpadă. Dacă se folosesc optimizatoare de producție și gradul de înclinare. Nu are rost să lungim prea tare. Producția e foarte mică cu zăpadă pe ele.
@eugenstratulat27002 жыл бұрын
Atunci cumperi panouri zapadovoltaice sau mixte
@vanatordemunte2170 Жыл бұрын
Prietene am panouri solare si băiatul asta spune adevarul !Nu produci iarna mai mult de 10 la sută!Mentionez ca sunt montate corespunzător!Vara Da explodează invertorul!
@SpyShopRomania Жыл бұрын
Depinde și de tehnologia panourilor. Cele policristaline, da. Nu sunt foarte bune la absorbţia luminii difuze. Problema e că nu se explică astfel de diferențe.
@calinpuscas1921 Жыл бұрын
De acord, și eu am panouri fotovoltaice, iarna fără soare nu produci mai mult de 5 -10 % .
@nicolaecuciurean88318 ай бұрын
bravo asta incerc sa zic si eu si cand spui 10 procente esti foarte optimist eu nu reusesc nici 5
@alexvelcea98519 ай бұрын
Ai si gasit pe cine sa va spună despre panouri
@SpyShopRomania9 ай бұрын
Tehnicienii sau instalatorii ar trebui să fie o sursă bună de informație. Audiența, zic eu, că merită mai mult.
@mardareadrian9128 Жыл бұрын
BAIIIII MAI DA ZAPADA JOS DE PE ELE, CA NU-S PE VARF DE CASA ALEA. scoti de consum lejer din 26 kw , minim 2,5 kw ii scoti
@constantincanciuc78632 жыл бұрын
Ei, hai domnee, n-o fi dreaq chiar așa de negru... :)
@bucurilieliviu8722 Жыл бұрын
ia in calcul zaada si gheata vezi ca 10 la suta e mult