Ce poate opri botezul cu Duhul Sfant?

  Рет қаралды 42,995

Alfa Omega TV

Alfa Omega TV

Күн бұрын

Chemarea omului este de a umbla împreună cu Duhul Sfânt și de a primi din partea Lui din toate darurile pe care Dumnezeu le are disponibile pentru copiii Săi.
Una dintre consilierile pe care le-am avut era cea a unei familii, ce ne-a chemat să ne rugăm pentru ei în vederea primirii botezului cu Duhul Sfânt și vorbirea în limbi. Astfel, am mers la acest cuplu acasă. Am început să discutăm pe marginea acestui subiect, să îi încurajăm și să dezbatem despre modul în care se poate folosi vorbirea în limbi. După aceste lucruri, ni s-a cerut slujirea în rugăciune. Ne-am rugat pentru soț, care a primit vorbirea în limbi imediat. Acesta s-a bucurat și nu îi venea să creadă de ceea ce experimentează. Din cauză că se făcuse târziu la ora aceea, am spus că vom reveni a doua zi să ne rugăm și pentru soție.
A doua zi am revenit. Ne-am pus să ne rugăm. Ne-am rugat pentru câteva minute și nu se întâmplase nimic. Atunci am oprit rugăciunea și i-am întrebat pe ceilalți dacă au primit ceva din partea Domnului. Cineva din grupul respectiv a spus că a văzut în timp ce se ruga o cascadă care stă să cadă și mai avea puțin până să își dea drumul. Altcineva a spus că a văzut o pădure care blochează ceva. Atunci, am întrebat-o pe femeie dacă în decursul vieții ei au fost momente în care aceasta a condamnat vorbirea în limbi sau dacă a judecat pe cineva care a avut acest dar. Am întrebat-o dacă la un moment dat a spus că nu îi trebuie așa ceva, că nu are nevoie de vorbirea în limbi pentru a crede și că nu e pentru ea. Femeia a recunoscut că făcuse acest lucru. Atunci i-am spus că dacă a făcut asta și a zis că nu vrea așa ceva și că nu e pentru ea, vine acum și i le cere lui Dumnezeu. Lucrurile acestea două se băteau cap în cap. Atunci i-am spus că trebuie să își ceară iertare pentru acele momente în care a disprețuit darul vorbirii în limbi și după aceea vom continua să ne rugăm pentru ea. A fost de acord și și-a cerut iertare pentru respingerea acestui dar spiritual, pentru orice critică, judecată și condamnare pe care le-a avut față de alți oameni. După aceasta, am revenit în rugăciune și am cerut ca prezența lui Dumnezeu să vină peste ea și să umple fiecare zonă din ființa ei (duhul sufletul și trupul) și să primească acest dar. Imediat, în decurs de câteva secunde, Duhul Sfânt a venit și ea a putut să îl primească. Până în ziua de azi, acea femeie mijlocește și se folosește cu bucurie de darul primit, în închinare, în luptă spirituală și în tot ce este necesar.
Ceea ce e foarte important de înțeles aici e faptul că anumite păcate și momente în care putem desconsidera, disprețui, condamna darurile pe care Dumnezeu vrea să le aducă în viața credinciosului, pot bloca primirea ulterioară a lucrurilor cerute. Chiar dacă omul se răzgândește și acum le dorește din partea lui Dumnezeu, ceea ce a semănat în trecut îl afectează și pot să blocheze exeprimentarea și primirea darurilor lui Dumnezeu în viața lui, în prezent.
Din acest motiv, ceea ce îi încurajăm pe oameni să facă este să caute dacă în viața lor au fost anumite momente care să blocheze primirea unor lucruri din partea lui Dumnezeu. După aceea, să le aducă înaintea Lui, să își ceară iertare pentru ele și să primească iertarea și dezlegarea oricăror juguri de peste ei, după care să caute din nou lucrurile pe care Dumnezeu le vrea în viața lor.
Ceea ce este interesant aici, e faptul că noi ca și consilieri am fi mers cu teoria că soțul a primit vorbirea în limbi, iar soția nu. Am fi putut să tragem de aici o teorie, cum că Dumnezeu o dă la cine vrea El și acest mic insucces să îl transformăm într-o teorie doctrinară pe care să ne bazăm viața, din acel moment înainte. Acest lucru se întâmplă de multe ori în anumite cadre și el este o tragedie spirituală. Sunt atâtea lucruri pe care Dumnezeu vrea să le dea cu bucurie și cu dragoste copiilor Lui. El vrea să îi vadă umblând și perseverând în aceste lucruri, încât oamenii dacă nu le primesc, mai degrabă ar putea să scoată teorii pentru a justifica de ce nu au primit un anumit lucru, decât să facă câțiva pași înapoi și să se uite ce anume poate bloca curgerea, pentru ca și ei să primească acest dar spiritual în viața lor și să fie binecuvântați.
Interviu: Bogdan Graur, consilier, InHimMinistry.com
--------------------
Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.
Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: alfaomega.tv/vi...

Пікірлер: 154
@biancagoncalves6180
@biancagoncalves6180 5 жыл бұрын
Macar la el pacatul se vede dar la noi este ascuns important este inima omului si dacă este botezat cu Duhul Sfânt atunci el îi va lumina mintea sa înțeleaga şi să priceapă tot cea ce este o urăciune în fața lui Dumnezeu Domnul sa va Binecuvânteze
@George.Bujor89
@George.Bujor89 3 жыл бұрын
False invataturi specifice vremurilor din urma
@ionution2753
@ionution2753 4 жыл бұрын
Că aratati cu degetul, ca nu arătați. Ca sa nu judeci. Sa nu fi pricină de pacatuire pentru alții. Poate ca alții sunt mai slabi și se poticnesc in acele inele. Dăle jos. Dacă din pricina ta este vorbit de rău numele Lui Dumnezeu, vei fi judecat pentru asta.
@ionution2753
@ionution2753 3 жыл бұрын
Imi arătați și mie va rog unde scrie ca dacă nu vorbesc in limbi nu sunt mantuit? Sau nu pot intra in împărăția cerului?!
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Doresc și eu un text unde scrie că mântuirea este condiționată de vorbirea în alte limbi mulțumesc pentru răspuns corect .
@SOLI_DEO_GLORIA_24
@SOLI_DEO_GLORIA_24 3 жыл бұрын
Cati frați și surori sunt care se bat cu pumnul in piept zic ca au vorbirea in limbi dar la locurile lor de munca nu spun despre Isus iar el nea spus la înălțare mergeți in toată lumea și Spune-ți despre mine doar penticostali merg in cer restul sunt pe lângă numai oameni cu vorbirea in limbi vor fi in cer așa cred majoritatea penticostalilor dar am o întrebare înainte de 110 ani cam așa a apărut penticostali la noi in țara toți care au făcut legământ cu Domnul Isus și au mărturisit pe Domnul Isus in viața lor acești oameni in clipa când au murit unde sau dus ca doară nu au vorbit in alte limbi așa sa ii întrebați pe toți frați și surorile penticostali sa vedeți ce vor Răspunde ca doară acum 2 ani m-am luat de un frate penticostal cu vorbirea in limbi pe care o avea și l-am întrebat ca dacă eu mor la noapte unde ma duc simplu mi-a răspuns unde sa mergi in iad. Ca eu doară nu am vorbirea in limbi așa se rătăcesc uni doar cei cu vorbirea in limbi sunt mântuiți restul sunt ai Diavolului vai vai cum va rătăciți
@auricapetran1715
@auricapetran1715 2 жыл бұрын
Este scris ca numai cei nascuti din apa si din Duh adica Duhu Sfant vor mosteni inparatia cerului
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
​@@auricapetran1715Cum antelegeti nașterea din apă și din duh doresc să știu și eu dați și câteva versete biblice mulțumesc pentru răspuns .
@ionution2753
@ionution2753 4 жыл бұрын
Voi nu umblati dupa Duhul sfânt. Umblati dupa vorbirea in limbi. Căutați sa vestiți oamenilor pocainţa, pentru mântuirea sufletului. Si dacă veți avea nevoie și de alte limbi va da Domnul.
@dianacorobca1695
@dianacorobca1695 4 жыл бұрын
ionut ion Semnul Duhului Sfânt e vorbirea in limbi.
@ionution2753
@ionution2753 4 жыл бұрын
Dovedește!?!
@nemanistanuu
@nemanistanuu 4 жыл бұрын
Diana Corobca Dacă duhul Sfant este Vorbitea in limbi. Atunci Isus la avut ???? Surdo muții. Cum se mantuiesc !??? Tâlharul de pe cruce a vorbit in limbi. ??? Isus a zis tu azi vei fi cu mine in rai. ???? Ia Răspunde la asta. Dacă afirmi ceva acopereti vorbele cu Biblia.
@calinfekete5154
@calinfekete5154 3 жыл бұрын
Frati penticostali nu tanjiti tot dupa vorbire in limbi ci propovaduiti pocainta ca oameni sa fie mantuiti ca toti penticostali sunt la fel de pacatosi ca ortodoxi si Baptisti etc .nu sunteti mai buni
@nemanistanuu
@nemanistanuu 2 жыл бұрын
@a Marcu 16:16 Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit. Marcu 16:17 Iată semnele care vor însoţi pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci, vor vorbi în limbi noi, Marcu 16:18 vor lua în mână șerpi, dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma, își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoși.” Faptele Apostolilor 19:2 și le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.” Faptele Apostolilor 19:6 Când și-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei și vorbeau în alte limbi și proroceau. Vorbeau in limbi și PROROCEAU. Singurul semn ????????
@lastz7111
@lastz7111 6 жыл бұрын
Interesant eu nu am observat inelele la el pina nu am citit comentariile. Eu ascultam ceea ce vorbeste. Nu ceea ce are
@user-bt7dc5se4x
@user-bt7dc5se4x 5 жыл бұрын
Cine cauta inele ,se uita la ce cauta..
@carmenkiss3834
@carmenkiss3834 5 жыл бұрын
Sa nu judecam că sa nu fim judecați.Fiecare sa ne pocăim sa ne mărească credința și ne cercetăm fiecare ,pe noi înșine
@sperantavietii4417
@sperantavietii4417 4 жыл бұрын
@@carmenkiss3834 si ce faci cu pasajele unde Biblia spune sa judeci?
@marcelamoldoveanu4479
@marcelamoldoveanu4479 2 жыл бұрын
Domnul sa lase bine cuvantare peste osteneala dumneavoastra 🙏🙏
@nickfratilescu7939
@nickfratilescu7939 5 жыл бұрын
Saracu de tine ! Roagal pe DOMNUL ISUS sa iti dea lumina sa poti esii din intuneric.
@mariaconsuelaproboteanu2909
@mariaconsuelaproboteanu2909 5 жыл бұрын
Sincer, acele inele de la mâna dreaptă sunt neconfortabil de privit la un pocăit. Așa îmi spune Duhul. Eu cred în vorbirea în limbi, dar nu e o caracteristica obligatorie pentru mântuire
@nicuconstantin7341
@nicuconstantin7341 4 жыл бұрын
Cine nu se naște din apa si Duh nu poate sa vada împărăția cerurilor.... Deci e obligatoriu
@natanaelbalogh1171
@natanaelbalogh1171 2 жыл бұрын
@@nicuconstantin7341 Asta înseamnă că, pana in 1900 cand a aparut miscarea penticostala, toti martirii care nu au vorbit in limbi au murit degeaba. Voi vă auziți ce spuneti? Daca semnul botezului cu Duhul Sfânt ar fi vorbirea in limbi in orice caz, iar botezul cu Duhul Sfânt este obligatoriu pentru a ajunge in Cer, atunci toti cei ce nu au vorbit in alte limbi vor merge in Iad. Oameni ca Richard Wurmbrand, după 14 ani de închisoare pentru Dumnezeu petrecuți cu dragostea Celui Preaînalt în suflet, vor merge în Iad. De asemenea, pe logica dumneavoastra, oameni ca Spurgeon, Edwards, Wesley, Luther si toti slujitorii lui Dumnezeu de pana in 1900 cand a aparut miscarea Penticostala vor merge în Iad. Serios?
@nicuconstantin7341
@nicuconstantin7341 2 жыл бұрын
@a Noi nu avem dreptul sa facem ce vream cu cuvântul Lui Dumnezeu....În ziua de azi fiecare își face biblia după viata de pocăința pe care o trăiește, dar cel ce face voia Lui Dumnezeu și împlinește Tot ce este scris ...ferice va fi de acela ..Domnu sa ne ajute în continuare sa îl slujim cu bucurie..
@grittolajos3032
@grittolajos3032 4 жыл бұрын
Slavit sa fie Domnul nostru Isus avem un Dumnezeu atit de mare
@vasaraicov4152
@vasaraicov4152 5 жыл бұрын
DOMNUL ISUS , SĂ AIBĂ MILĂ DE TINE ..AMIN !!
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Domnul să aibă milă de tine și să cauți să citești toată Biblia vorbirea în alte limbi este darul cel mai neînsemnat din darurile spirituale .
@danadorot6607
@danadorot6607 3 жыл бұрын
Am o intrebare vad ca purtati 3 inele stiu ca un inél este semnul casatoriei dar celelalte 2 pt ce le purtati ?? Pt ca si pt un inel poate sa fie o pricina de poticnire atunci 3 !!
@olteaporcilescu3675
@olteaporcilescu3675 2 жыл бұрын
Alleluia !!! Amin !
@George.Bujor89
@George.Bujor89 3 жыл бұрын
Daca ai Duhul Lui Hristos vei trai ca El cu roade nu cu daruri unii cauta daruri si nu roade
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Roada duhului sfânt este dragostea urmăriți dragostea fără de care nimeni nu-l va vedea pe Dumnezeu .
@TheTeos333
@TheTeos333 5 жыл бұрын
1 Corinteni 12:13, 29-30 (VDC) Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh. Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt prooroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni? Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc? Faptele apostolilor nu poate fi normativ pentru simplul fapt că vorbirea în limbi nici măcar nu apare în fiecare caz in parte relatat în această cronică. Darul însă rămâne valid si accesibil și astăzi - în rest fratele se află în treabă...
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Exact fratele face greșeli enorme cu privire la duhul sfânt și mântuire să citească Efeseni Cap 1 v 13 și 1 Corinteni cap 12 v 13 o zi bună tuturor celor care iubesc pe Dumnezeu dintr-o inimă curată și sinceră .
@danaionescu1257
@danaionescu1257 4 жыл бұрын
Atunci cand arătati cu degetul un frate ori o soră gândiți-vă ,următoarele trei degete de la aceeaşi mână arată spre voi ,cei care nu luați în seamă învățăturile ,dar aveți suficient timp să luați în seamă inelele ! Puteți să spuneți dacă ați băgat de seamă şi din ce metal au fost confecționate ? Doamne ,ai milă de noi !
@valeriuconstantinrapa4638
@valeriuconstantinrapa4638 Жыл бұрын
Ce ziceți despre Luca 16:10❓️🤔
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Eu nu anteleg ce vrei să spui an acest comentariu dar este vorba de anvatatura greșită pe care o dă dacă ați fost atent la un alt prodcast prezentat de subsemnatu a spus că copilul de 2 anișori a început să vorbească an limbi cum vine asta atâta timp cât nu cunoaște evanghelia și nici limba română nu o poate exprima la această vârstă mă scuzați dar vă rog nu vă mai hrăniți cu lapte treceți la hrană mai consistentă nu apăreți la comentarii Dumnezeu ne cheamă să vorbim oamenilor despre amparatia Lui Dumnezeu nu să pierdem vremea cu altceva .
@catalinmaciru928
@catalinmaciru928 3 жыл бұрын
VĂ ROG FRUMOS ; DATI-MI VĂ ROG O EXPLICAȚIE CĂ NU AM GĂSIT PE NIMENI CARE SĂ MĂ POATĂ LĂMURI ASUPRA ACESTUI LUCRU : ,,DE CE LA STĂRUINȚA ÎN RUGĂCIUNE PENTRU BOTEZUL CU DUHUL SFÂNT SE FOLOSESC FORMULELE : MĂRIRE, MĂRIRE, MĂRIRE SAU SÂNGE, SÂNGE, SÂNGE SAU LAUDĂ, LAUDĂ, LAUDĂ, SAU AVA, AVA, AVA..... ! VĂ ROG FRUMOS ; LĂMURIȚI-MĂ UNDE SCRIE AŞA CEVA ? VĂ MULȚUMESC DIN INIMĂ ! DOMNUL ISUS SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE !
@George.Bujor89
@George.Bujor89 3 жыл бұрын
Nu este normal a se folosi asemenea formule daca este un dar de la Dumnezeu la ce sa rostesti formule de genul acesta?? Este evident ca este multa inselatorie Dumnezeu sa aiba mila de noi
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Este o mare ieroare și nicăieri în biblie nu scrie că trebuie să stărui după duhul sfânt duhul sfânt este o promisiune dată de Domnul Isus toți aceia care acceptă darul fara plata a lui Dumnezeu pe Isus sânt pacifiști cu duhul sfânt devenind astfel proprietatea Lui Dumnezeu citiți Efeseni Cap 1 v 13 și 1 Corinteni cap 12 v 13 fiți binecuvântat de Dumnezeu ați primit răspunsul dorit și încă un andemn să citești toată Biblia comentează un creștin simplu care studiază Biblia și cu speranțe veșnice .
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
​@@George.Bujor89Nu se folosesc astfel de formule greșeală fatală .
@valentinabazavan3661
@valentinabazavan3661 5 жыл бұрын
Pentru BogdaGraur trebuie oare să porți inele ?Am acceptat verigheta, dar inelele tale unde se încadrează ?
@alinalacatos5270
@alinalacatos5270 6 жыл бұрын
Ma mai lntreb daca iesti pastor presbiter diacan ca daca iesti trebe sa renunti la inelele tale falnice iar sa vorbesti despre botezul cu duhul sfnt trebe sati carmuiesti bine starea ta nui placut sa ai inele dar de tie lti place si domnului nu li pace ce mai conteza tu sa fi placut tie
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Eu nu aș da aprobare acestui comentariu trebuia să cârmuiți anvatatura greșită pe care o dă cu privire la inele nu trebuie să ne agățăm de ele ne poticnim de astfel de lucruri problema este anvatatura greșită pe care o promovează .
@Defreyor20
@Defreyor20 6 жыл бұрын
Trebuie scapi de inelele de la degete !!!
@MaryyaMaryC
@MaryyaMaryC 5 жыл бұрын
Pentru toți cei care v ați așezat pe scaunul de judecata al lui Dumnezeu zicând da ți jos inelele.. Nu ești creștin.. Nu ai Duhul Sfânt.. Etc.. Nu uitați ca Dumnezeu a spus.. Voi judecați după înfățișare.. Io judec după ceea ce este înăuntru.. După suflet.. Căile mele sunt departe de căile voastre și judecățile mele nu se potrivesc cu cele ale voastre.. În loc sa arătați cu degetul.. Ascultați ce spune.. Nu va convine.. Ok e plin KZbin de video pe aceasta tema.. Și mai exista biblia unde este cuvântul lui Dumnezeu.. DC va obosiți judecând?! Nu mai bine faceți roade?! Dragoste.. Mila.. Răbdare.. Iubire.. Toleranta.. Unde sunt toate astea în atitudinea voastră de judecători.?! Voi toți ce sunteți credincioși.. Iubiți va semenii și nu i judecați.. Veniți cu argumente biblice nu cu păreri personale.. Oare toți suntem perfecți.. Haideți sa ne uitam în oglinda.. Oare toți slujim aceluiași Dumnezeu Isus Hristos Viu.. Oare toți îl cunoaștem?! Haideți sa fim mai buni ca timpul este pe sfârșite și vine cel ce are dreptul sa judece pe fiecare.. După suflet nu după înfățișare.. După fapte.. După roade.. Lăudat fie numele Lui în veci!!
@ionution2753
@ionution2753 4 жыл бұрын
Mai bine sa fijudecat acum, decat atunci cand nu mai ai ocazie sa te pocăiesti.
@ancadanapuscas7717
@ancadanapuscas7717 5 жыл бұрын
Omule al lui Dumnezeu , fii binecuvantat !
@vasilespac8095
@vasilespac8095 5 жыл бұрын
El nu stie incotro merge si vrea sa convinga pe alti ,intai sa se pocaiasca si apoi sa mai vorbesca .Domnul sa aiba mila de el
@aaronfrankel8481
@aaronfrankel8481 5 жыл бұрын
Vorbirea în limbi nu este o condiție a mântuirii!!
@ioancelnou5397
@ioancelnou5397 5 жыл бұрын
Stai liniștit ca tipul abereaza,nu are el vorbirea in limbi,aia e bolboroseala,am trecut si eu prin asta,e pură manipulare psihologică.
@sperantavietii4417
@sperantavietii4417 4 жыл бұрын
@@ioancelnou5397 cum adica manipulare psihologica?
@sperantavietii4417
@sperantavietii4417 4 жыл бұрын
@Inform pai mam uitat. Biblia spune in 1 Corinteni 14 ca omul cand vorbeste in alte limbi se zideste pe sine si nimeni nu il intelege. El spune taine cu Duhul.
@sperantavietii4417
@sperantavietii4417 4 жыл бұрын
@Inform deci Pavel in 1 Corinteni 14 spune ca e vorbirea in limbi ca dar a Duhului si e vorbirea in limbi ca semnul botezului cu Duhul Sfant. Corneliu si cei din casa lui, cui ii vorbea in alte limbi? Apostoli lui Ioan cand au primit botezul cu Duhul Sfant si vorbirea in alte limbi, cui vorbeau ca era doar Pavel acolo. Si mai sunt exemple, zice in fapte intr-un loc nu stiu exact locul, dar sunt niste oameni care au primit credinta si Petru daca nu ma insel merge la ei si pune mana peste ei si primesc botezul cu Duhul Sfant. Ei cui vorbeau? Si Pavel in 1 Corinteni 14 zice clar ca vorbirea in alte limbi e pentru zodire personala. Pai cum sa vorbesc intro limba pamanteasca care nu o inteleg si sa ma zidesc eu pe mine? Nu e vorba de mult mai mult acolo? Si Pavel mai zice cum trebuie pracricata vorbirea in alte limbi, daca o faci in biserica sa fie ai cine sa talmaceasca, ca biserica nu se zideste daca nu e talmacitor. Deci cum am zis daca pavel in 1 Cor 14 zice ca vorbirea in alte limbi e pentru zidire personala. Tu daca te rogi in Engleza si nu intelegi limba cum te zidesti? Doar nu intelegi nimic, nu? Deci cred ca e vorba de mult mai mult, si nu e borboroseala, sunt cuvinte care le zici. De exemplu zice Biblia ca nimeni bu poate sa zica ca Isus Hristos este Domnul, decat prin Duhul. Dar si un ateu daca il pui sa zica, poate zice. Dar e vorba de mult mai mult Duhul Sfant care e in noi te face sa spui si cu viata sa confirmi ca Isus Hristos este Domnul.
@sperantavietii4417
@sperantavietii4417 4 жыл бұрын
@Inform si ce sa prorocit prin Ioel? Aia a fost doar pentru apostoli? Chiar Petru in ziua cinzecimi in Fapte 2 "Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru* copiii voştri şi pentru** toţi cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul Dumnezeul nostru." Deci darurile au fost doar pentru vremea aia? Eu inteleg altceva din ce zice Petru. Ce inseamna cei care sunt departe acum?
@mariusbaba4569
@mariusbaba4569 6 жыл бұрын
Am citit din comentari și găsesc mai multe persoane care Sant împotriva acelor tinichele ar fi semn de smerenie din partea ta sa lași un comentariu precum ca le-ai lăsat
@hamasmirela6661
@hamasmirela6661 5 жыл бұрын
Frate drag an prezenta duhului sfant dai jos toti idoli straini cei cu inelele ceasul chear si verigheta an prezenta domnului dale jos.daca nu atunci slujesti la alt domn.
@claudiam3898
@claudiam3898 5 жыл бұрын
Ceasul?😶
@serbanlaura5904
@serbanlaura5904 5 жыл бұрын
Tinere nu acesta e singurul pacat sunt multe care blocheaza...iar tu de ce porti si pe dreapta inel ? Stg e casatoria iar dreapta ...ce ? Nu inteleg...si iti sp eu ; un vas murdar nu poate fi umplut cu D Sf....treb spalat bine.
@user-dd4nt8cn9u
@user-dd4nt8cn9u 12 күн бұрын
Nu mai vorbiți de Duhul Sfânt voi care nu cunoașteți primele noțiuni de pocăință, va rog frumos...
@adrianmihulet810
@adrianmihulet810 2 жыл бұрын
Carismaticii astia ma dispera, cititi fratilor biblia nu prostii
@anisoaracioaca8188
@anisoaracioaca8188 6 жыл бұрын
În Rom.7:1-6, cine este bărbatul care moare și ce înseamnă legată și dezlegată de Legea bărbatului ei? Cine este al doilea bărbat și ce înseamnă legată de Legea bărbatului al doilea?
@mp-ze5ix
@mp-ze5ix 6 жыл бұрын
Omul acesta se incadreaza la 1Cornteni cap 11:13-15
@anisoaracioaca8188
@anisoaracioaca8188 6 жыл бұрын
marius petre , Rom.6:6: ȘTIM BINE că OMUL NOSTRU CEL VECHI a fost răstignit împreună cu El , pentruca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui , în așa fel ca SĂ NU MAI FIM ROBI AI PĂCATULUI . Rom.7:5: Căci , când trăiam sub firea noastră pământească ... & Omul nostru cel vechi , trebuie răstignit sau firea noastră pământească trebuie răstignită , trebuie să moară . Bărbatul care moare este firea noastră pământească .
@anisoaracioaca8188
@anisoaracioaca8188 6 жыл бұрын
Sorin Lup , pacea Domnului . Eu sunt Nicu . Domnul Isus când i-a zis Mariei Magdalena : ,, Du-te și să nu mai păcătuiești" , cine trebuia să moară ? Porunca ( Legea ):,, să nu preacurvești"? Ce trebuia să moară , ascultarea de poruncă ( Lege ) , sau neascultarea de poruncă ( Legea ) ? Ca și în cazul Evei , ca și în cazul nostru , neascultarea ( sau păcatul ) trebuia , trebuie să moară , și nu ascultarea ( sau neprihănirea ) . Rom.8:4: pentruca porunca Legii să fie împlinită în noi , care trăim nu după îndemnurile firii pământești , ci după îndemnurile Duhului . & Duhul Sfânt ne îndeamnă la împlinirea poruncii ( Legii ) , și niciodată la călcarea poruncii ( Legii ) . Rom.7:13: ...păcatul ...se slujea de aceeaș poruncă . & Dacă păcatul se slujea de aceeaș poruncă , ce altceva se mai slujea de aceeaș poruncă ?
@akafuhrer
@akafuhrer 5 жыл бұрын
@leum as Dumnezeu a venit în viața mea pe când eram în vremuri de neștiință, adică Romani 7:3, adică eu am luat femeie care era căsătorită cu altul și acela trăiește. Femeia s-a pocăit, divorțat la fel și eu și ne-am căsătorit.
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Cum explicați dumneavoastră că un copil de 2 ani vorbește an limbi când nici a vorbit normal la 2 ani se exprimă greu și dacă condiționați mântuirea de vorbirea în limbi cum explicați dumneavoastră că un copilaș este mântuit fără botez care botez al efectuați la persoane mature și nașterea din nou adică din Dumnezeu apare an urma auzirii evanghelie și pecetluirea cu Duhul Sfânt apare an urma acceptării credinței an jertfa lui Hristos aveți grijă de anvatatura pe care o dați scuze dar aveți nevoie mare de studiu al bibliei și apoi să comentați astfel duceți lumea an ieroare comentează un creștin simplu care studiază Biblia și cu speranțe veșnice aștept un răspuns corect .
@abelfechete5556
@abelfechete5556 5 жыл бұрын
Frate eu sunt un copil de 14 ani, Si am mers la biserica la Stăruința si am luat duhul sfânt dar am simint o putere si o fericire, dar nu inteleg ce spun ca sunt multi care imi zice ca n-am duhul sfânt ca nu inteleg ce spun, Si tata Auzi de tot asa ca Duhul sfânt trebui să îl înțelegi cânt vb in limbi dar io nu il inteleg te rog rsp la mesaj ca vrea sa stiu daca am.Duhul Sfânt
@lilycroitoru3037
@lilycroitoru3037 5 жыл бұрын
Abel Fechete,DA,AI PRIMIT DUHUL SFÂNT. Continuă să te rogi în limbi ca să -ți dezvolti limbajul,si dacă vrei,cere Domnului si darul talmacirii. După care,DOAR MULTUMESTE DOMNULUI că ti-l dă. Te vei "trezi"înțelegând ce spun alții în Duhul.
@marcelmaxinan7307
@marcelmaxinan7307 4 жыл бұрын
Ai Duhul Sfânt, chiar dacă nu înțelegi ce spui.Citeste 1Corinteni 14 cu 2.Semnul primirii este vorbirea în limbi nu înțelegerea vorbirii.
@claudiam3898
@claudiam3898 4 жыл бұрын
Uită-te la viata ta, de după acea experiență! Daca viață ta e schimbată, ai putere de a trăi după Cuvânt, atunci ai Duhul Sfânt! Daca nu, e semnul întrebării....O viață trăită în păcat, cu un dar de vorbire în limbi, nu ajuta pe nimeni, nici macar pe tine...Viață omului e cea mai importantă, nu darul.....
@micheleverestiuc1608
@micheleverestiuc1608 4 жыл бұрын
Fii binecuvantat Abel. Fii tare încrezator in Domnul, nu te lasa amagit de cel rau, ceea ce a pus Domnul în tine e mai puternic decat cel ce este în lume. Daca vrei sa vorbim dami un contact 00393281729061
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
Dragul meu suflet te rog să citești Biblia la Efeseni Cap 1 v 13 și 1 Corinteni cap 12 v 13 și vei vedea dacă ai duhul sfânt sau nu vorbirea an alte limbi poate fi o amăgire atâta timp cât nu ai siguranța mântuirii vorbirea în alte limbi nu are nicio legătură cu mântuirea omului ci credința sinceră din inimă an jertfa de pe cruce a lui Hristos o zi bună pentru tine suflet drag amin .
@isusmaiubestecocoras8375
@isusmaiubestecocoras8375 5 жыл бұрын
1corinteni . Capitol 14 eu vb în limbi mai mult de cît toții da în biserică e bine să taci sau să te rogi să ai tălmăcire
@polopolo-vg7gi
@polopolo-vg7gi 3 жыл бұрын
Vai vai vai
@ancahorbas1906
@ancahorbas1906 3 жыл бұрын
Pocăiți cu inele?pe mână
@Defreyor20
@Defreyor20 5 жыл бұрын
Leapada inele , ceasul de la mina !!!! Toti care poarta asa ceva inele , verghete, ceasuri la mina , par colorat , unghii vopsite artificiale,femeile cu capul neacoperit, femeile poarta imbracamintea barbatului (pantalonii) !!! Toate aceste lucruri au inselat lumea intreaga shi foarte foarte multi sunt in iad de acum !!!!!!!!!!!!! Domnul avertizeaza aceste lucruri in foarte multe prorocii , vedenii , moarte clinica !!!!!
@biancagoncalves6180
@biancagoncalves6180 5 жыл бұрын
Chiar şi ceasul frate?
@florinciaciru2201
@florinciaciru2201 5 жыл бұрын
Asta cu ceasul e prea de tot😹
@danyelbanu5062
@danyelbanu5062 2 жыл бұрын
@@biancagoncalves6180 e tot brățară.. doar ca îți mai arată si timpul uneori:)) il bagăm la categoria : accesorii
@andreidemsa606
@andreidemsa606 6 ай бұрын
​@@florinciaciru2201exact cu ceasul este prea de tot .
@mihaelaconstantinfloriflor9580
@mihaelaconstantinfloriflor9580 5 жыл бұрын
Î
@cristigrozav9169
@cristigrozav9169 5 жыл бұрын
sti ce o patit ce doi din fapte ca ia batut diavolu ai grija ca fara pocainta si smerenie nu pot face o asemenea lucrare si nui vad bine pe cei ce se lasa sa puneti voi miinile peste iei
@mariusbaba4569
@mariusbaba4569 6 жыл бұрын
Ma frate da accesorile jos
@augustinvalentin2008
@augustinvalentin2008 6 жыл бұрын
fals .total fals ceea ce vorbeste omul asta....
@elisabetagyapias9491
@elisabetagyapias9491 6 жыл бұрын
EU nu inteleg dece vb lucrurile astea !!
@rodicastanciu5704
@rodicastanciu5704 5 жыл бұрын
iube ste pbonuisus
@rauljurca4943
@rauljurca4943 4 жыл бұрын
Satana da inelele jos ...
@Andrei-tl3qv
@Andrei-tl3qv 5 жыл бұрын
Sfântul Vasile respingând botezul ereticilor este clar că nu-l recunoaşte pe cel al arienilor şi pe cel al pnevmatomahilor. Despre cel al pnevmatomahilor spune următoarele: „Cei care separă pe Duhul de Tatăl şi Fiul şi îl numără printre făpturi fac nedesăvârşit botezul „ Un alt părinte al Bisericii care nu acceptă ideea validităţii botezului eretic este Sfântul Grigorie de Nazianz. Sfântul Grigorie de Nyssa, referindu-se la botezul eunomienilor, spune că aceştia botează în „demiurg şi creator”ceea ce înseamnă că respinge botezul acestora în primul rând datorită credinţei lor greşite. Sfântul Ciril al Ierusalimului respinge şi el botezul tuturor ereticilor : „ereticii trebuie botezaţi din nou deoarece botezul (lor) de mai n-ainte n-a fost botez”. În anul 381 a avut loc Sinodul al II- lea ecumenic care a avut ca principal scop combaterea ereziei pnevmatomahe. La acest sinod nu s-a dat vreo hotărâre cu privire la botezul eretic. Cu toate acestea există părerea potrivit căreia la Sinodul II ecumenic s-ar fi dat un canon (7) în care se prevede primirea în Biserică a unor eretici, printre care arienii şi pnevmatomahii, fără a mai fi botezaţi, recunoscându-li-se botezul. În vechile colexii canonice greceşti, Sinodului II ecumenic îi sunt atribuite numai 4 canoane, la fel şi în vechile colexii latine.Acest canon 7 lipseşte şi dintr-o parafrază a lui Iosif egipteanul la canoanele Sinodului II ecumenic . Potrivit unora, acest canon „este extras dintr-o scrisoare trimisă de Biserica de Constantinopol episcopului Martiriu al Antiohiei”, în a doua jumătate a secolului V . Este greu de crezut că Sinodul II ecumenic ar fi dat un asemenea canon, dat fiind faptul că la acest sinod au participat unii Părinţi care erau clar împotriva recunoaşterii botezului eretic. Acceptarea de către aceşti Părinţi a unui asemenea canon ar fi însemnat din partea lor o bruscă schimbare de opinie în legătură cu botezul eretic. Un asemenea subiect ar fi dat naştere la dispute în timpul sinodului şi după sinod, ori nu există informaţii în legătură cu o asemenea dispută. Dacă ar fi existat un asemenea canon atunci însemnă că Părinţii şi-au schimbat brusc convingerile în legătură cu botezul eretic. Ori este cunoscut faptul că marii Părinţi n-au renunţat la convingeri în legătură cu subiectele ce au implicaţii dogmatice, mai degrabă răbdau prigoana şi martiriul. Sfântul Ciril al Ierusalimului şi Sfântul Grigorie de Nyssa nu recunoşteau botezul ce urma unei credinţe greşite. În privinţa lui Amfilohie de Iconiu, este greu de crezut că ar fi acceptat un asemenea canon, odată ce avusese ca povăţuitor pe Sfântul Vasile cel Mare care l-a sfătuit să respingă botezul eretic.Sfântul Grigorie de Nazianz era de asemenea împotriva recunoaşterii botezului eretic. Chiar dacă n-a participat până la sfârşitul sinodului, odată ce sinodul ar fi aprobat un asemenea canon este greu de crezut că Sfântul Grigorie l-ar fi acceptat atât de uşor şi nu s-ar fi opus deloc unei asemenea hotărâri care este împotriva convingerilor sale. Tăcerea acestor Părinţi în legătură cu această problemă se explică prin faptul că nu a existat acest canon 7, fapt confirmat şi de vechile colexii canonice care nu îl conţin tocmai pentru că el n-a existat. Actele originare ale Sinodului II ecumenic s-au pierdut, din ele păstrându-se doar lista cu semnăturile episcopilor participanţi care au aprobat hotărârile sinodului. Dacă hotărârile dogmatice ale Sinodului II ecumenic se cunosc din altă parte şi nu din actele originare, la fel şi hotărârile canonice se cunosc din scrieri ulterioare care sunt vechile colecţii canonice, ori aceste scrieri nu conţin acest canon 7. Legat de hotărârile canonice ale Sinodului II ecumenic, Teodoret al Cirului spune că Părinţii „au formulat canoane despre buna conducere bisericească”.Într-o epistolă a Sinodului din 382, din Constantinopol trimisă episcopilor din Apus, pentru a le face acestora cunoscute hotărârile Sinodului II ecumenic, după ce se face referire la hotărârile dogmatice se aminteşte şi de hotărârile privitoare la conducerea bisericească. Nu se pomeneşte absolut nimic despre botezul eretic. Acest canon 7 este mai degrabă opera susţinătorilor pseudotradiţiei de care s-a folosit şi papa Ştefan I. După pierderea, poate distrugerea interesată, a actelor originare a Sinodului II ecumenic, adepţii pseudotradiţiei amintită mai sus au putut să-şi răspândească mai uşor ideile prin dezinformare în legătură cu hotărârile canonice ale Sinodului II ecumenic. Că dezinformarea era un mijloc prin care ereticii, precum şi cei cu o moralitate îndoielnică, căutau să se impună, se poate vedea clar din istoria Bisericii. Nu trebuie uitat faptul cum a fost dezinformat Sfântul Epifanie al Ciprului în legătură cu Sfântul Ioan Hrisostom; Sfântul Epifanie a aflat apoi că acuzaţia de origenism, adusă Sfântului Ioan, este nedreaptă. Conţinutul aşa-zisului canon 7 şi-a găsit, probabil, ultima formulare în scrisoarea Bisericii din Constantinopol către Martiriu al Antiohiei. Şi următoarele două Sinoade ecumenice III, IV n-au dat dispoziţii cu privire la botezul eretic, iar Sinodul V ecumenic nu a dat nici un canon. După cum s-a mai spus, faţă de Sfinţii Părinţi, care au menţinut vie tradiţia Bisericii de a nu-i primi pe eretici în Biserică decât numai prin botezare, au fost şi din aceia care au promovat ideea recunoaşterii botezului eretic. Astfel pe la anul 600 prezbiterul Timotei din Constantinopol în scrierea „Despre primirea ereticilor” face o listă a ereticilor , între care şi schismatici , arătând modul de primire a acestora în Biserică, după gradul de rătăcire de la credinţă. Această scriere a prezbiterului Timotei, despre primirea fără botezare a unor eretici şi a schismaticilor, conţine o gravă contradicţie. Timotei susţine că schismaticii trebuie primiţi, alături de unii eretici, prin Mirungere, iar ereticii nestorieni şi eutihieni doar printr-o simplă anatemizare a dogmelor greşite. Dacă pentru schismatici novatieni, despre care Sfântul Vasile cel Mare spunea că sunt încă în Biserică, este necesară mirungerea pentru a fi primiţi în rândul credincioşilor, iar pentru ereticii nestorieni şi eutihieni pentru a fi primiţi în Biserică nu e necesară mirungerea ci doar o simplă anatemizare a eresului la care au renunţat, atunci înseamnă că pentru prezbiterul Timotei schisma este mai gravă decât erezia sau că aceşti eretici nestorieni şi eutihieni sunt mai aproape de dreapta credinţă decât schismaticii. Sfântul Maxim Mărturisitorul (580-662), contemporan cu acest prezbiter Timotei, a fost un continuator al tradiţei adevărate, combătând ideea validităţii tainelor săvârşite de eretici. În legătură cu tainele săvârşite de ereticii monoteliţi spunea: „ce fel de mistagogice (liturghie) vor mai săvârşi sau ce fel de duh se va pogorâ asupra celor săvârşite de unii ca aceştia ? „ Astfel, pentru Sfântul Maxim, ereticii nefiind în Biserică, ci în afara ei , sunt lipsiţi de harul Sfântului Duh care nu se pogoară asupra celor săvârşite de ei. Prin urmare, tainele ereticilor nu sunt cu adevărat Sfinte Taine.
@rusuvasilica4842
@rusuvasilica4842 5 жыл бұрын
Domnule sau doamnă,...Dreaptă credință, .Eu cred că nimeni nu a înțeles nimic din toată înșiratura aia de cuvinte pe care ai scrs-o ,doar ca să te dai drept cunoscător al Cuvântului Lui Dumnezeu! Dar degeaba! Că se vede că nu cunoașteți deloc Adevărul din Sfânta Scriptura!!!!!!
@akafuhrer
@akafuhrer 5 жыл бұрын
Cum adică botez eretic?
@akafuhrer
@akafuhrer 5 жыл бұрын
Cum adică credinţa dreaptă?
@Andrei-tl3qv
@Andrei-tl3qv 5 жыл бұрын
Această veche tradiţie a Bisericii susţinută de Sfântul Ciprian avea să fie apărată şi de alţi Sfinţi Părinţi. Sfântul Atanasie al Alexandriei (295-373) este categoric în privinţa respingerii botezului eretic. Botezului îi premerge credinţa dreaptă fără de care botezul nu are valoare: „nu cel ce zice simplu „Doamne” Îl şi dă pe El, ci cel ce împreună cu numele are şi credinţa cea dreaptă. De aceea Mântuitorul nu a poruncit simplu să se boteze , ci mai întâi a zis : „învăţaţi”, apoi : „Botezaţi în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”, ca din învăţătură să se nască credinţa dreaptă şi la credinţă să se adauge săvârşirea botezului. La fel şi multe alte erezii (la fel ca şi arienii) rostind numai numele dar necugetând, precum s-a spus, drept, şi neavând credinţa sănătoasă , primesc fără folos apa dată de ei , fiind lipsită de dreapta credinţă” . Sinodul I ecumenic (325), la care Sfântul Atanasie cel Mare a avut o contribuţie importantă, prin canonul 19 a respins botezul pavlicienilor, eretici antitrinitari, deşi botezul săvârşit de aceştia era corect după formă, ceea ce înseamnă că nu a fost acceptat datorită credinţei rătăcite a acestora. Sub incidenţa acestui canon sânt şi ereticii fotinieni a căror învăţătură despre Dumnezeu este ca şi a lui Pavel de Samosata. Erezia lui Fotin a fost condamnată de sinoadele locale ce s-au ţinut în „Antiohia (344), Mediolan(345 şi 347), Sirmium(348) „.Deşi „botezul lor era săvârşit în Tatăl, Fiul şi în Duhul Sfânt (ca şi cel al pavlicienilor), dar pentru că învăţau altfel (greşit), aceşti eretici dacă veneau la creştinismul adevărat trebuiau botezaţi din nou”. Sinodul I ecumenic prin canonul 8 a recunoscut ca valid botezul schismaticilor catari, avându-se în vedere că aceştia nu numai că săvârşesc botezul corect după formă dar au şi credinţa dreaptă în Dumnezeu. Cu alte cuvinte acest sinod a respins botezul ereticilor dar l-a acceptat pe al schismaticilor, schismaticii botezând în numele adevăratului Dumnezeu şi nu în numele unei iluzii ca şi ereticii. Cu toate că Sinodul I ecumenic a dispus prin canonul 8 primirea catarilor în Biserică fără a mai fi botezaţi din nou, nu toate Bisericile locale au urmat acestui canon , ci unele au continuat să susţină regula Sfântului Ciprian al Cartaginei, a sinoadelor din timpul lui care au aprobat această regulă, primindu-i şi pe schismatici prin botezare. La anul 343 s-a ţinut un sinod local în Laodiceea care a dat 60 de canoane. În canonul 7 se dispune acceptarea botezului săvârşit de ereticii fotinieni. Însă prin canonul 8 s-a respins botezul montaniştilor, care era corect după formă. Prin acceptarea botezului ereticilor fotinieni, a căror învăţătură de credinţă este antitrinitară, sinodul local de la Laodiceea nu a mai urmat canonului 19 al Sinodului I ecumenic. La aproape cincizeci de ani de la Sinodul I ecumenic, Amfilohie de Iconiu într-o scrisoare către Sfântul Vasile cel Mare îl întreba pe acesta despre botezul săvârşit de catari, cu toate că Sinodul I ecumenic precizase că aceştia să fie primiţi fără botezare din nou. În scrisoarea de răspuns către Amfilohie, Sfântul Vasile spune că fiecare Biserică locală să urmeze obiceiului locului în ce priveşte botezul catarilor, adică cei care urmează obiceiului susţinut de Sfântul Ciprian şi de Firmilian să-i primească pe catari prin botezare, iar cei care nu urmează acestei reguli să-i primească prin recunoaşterea botezului , după cum dispune şi Sinodul I ecumenic în canonul 8. Sfântul Vasile cel Mare, urmând Sinodului I ecumenic, face deosebire între schismatici şi eretici, în privinţa botezului săvârşit de aceştia, acceptându-l pe al schismaticilor şi respingându-l pe al ereticilor: „Părinţii cei vechi au hotărât să respingă cu totul botezul ereticilor în schimb să recunoască pe al schismaticilor, aceştia fiind oameni care se mai află încă în Biserică”. Sfântul Vasile arată care este diferenţa între eretici şi schismatici: „între „erezii” au numit grupările celor care s-au lepădat şi s-au înstrăinat cu totul de credinţă; „schisme” erau formaţiile celor care s-au îndepărtat pentru anumite motive de ordin administrativ, bisericesc sau din pricina unor probleme care s-ar fi putut rezolva dacă ar fi existat o înţelegere reciprocă „. Este clar că fotinienii, după împărţirea pe care a făcut-o Sfântul Vasile, se află între eretici cea ce înseamnă că Sfântul Vasile nu era de acord cu canonul 7 al Sinodului local de la Laodiceea (343). În scrisoarea către Amfilohie , Sfântul Vasile arată unele grupări schismatice a căror botez trebuie primit, este vorba despre catari, encratiţi, idroparastaţi şi apotactişti . Sfântul Vasile are însă o oarecare îndoială faţă de botezul săvârşit de schismaticii encratiţi. Într-o altă scrisoare către Amfilohie nu mai recunoaşte botezul encratiţilor şi apotactiştilor. Această atitudine a Sfântului Vasile faţă de encratiţi şi apotactişti se explică prin faptul că aceştia prin învăţătura lor de credinţă s-au apropiat mai mult de erezie, îndepărtându-se faţă de Biserică. Schisma fiind în sine un rău, cei care stăruiesc în schismă putând ajunge la erezie .Înseamnă că encratiţii şi apotactişti s-au depărtat de dreapta credinţă, ceea ce l-a făcut pe Sfântul Vasile să nu le mai recunoască botezul.
@Andrei-tl3qv
@Andrei-tl3qv 5 жыл бұрын
Clement Alexandrinul (150-215), urmând tradiţiei Bisericii, consideră ca fiind nevalid botezul eretic. Tertulian (160-240) a compus, în perioada în care a fost ortodox, o lucrare intitulată „De Baptismo” în care respinge botezul eretic ,aducând şi argumente dogmatice pentru aceasta, argumente ce se regăsesc şi în canonul 46 apostolic. Tertulian îi pune pe eretici în rând cu necredincioşii, de unde că aceştia ,ereticii, au un alt dumnezeu faţă de creştini care au credinţa în adevăratul Dumnezeu. Faptul că se află în concepţia lui Tertulian, în ce priveşte respingerea botezului eretic, învăţătura care se regăseşte şi în canonul apostolic duce la concluzia că e posibil ca aceste canoane să fi existat în scris, în acea perioadă, dar probabil că apoi s-au pierdut pentru a fi descoperite mai târziu, aşa cum s-a întâmplat şi cu alte scrieri din perioada apostolică. Pe de altă parte e posibil ca Tertulian să o fi cunoscut, învăţătura cuprinsă în aceste canoane, din tradiţia orală. În deceniul doi al secolului al III- lea, un sinod ţinut în Cartagina a respins ideea validităţii botezului eretic. În anii 230-235 sinoadele locale ţinute în Iconiu-Synnada din Frigia, au respins o hotărâre a papei Ştefan I de a-i primi pe eretici fără botezare când aceştia vin la Biserică. Firmilian, într-o epistolă către Sf. Ciprian al Cartaginei, scria: „Nu ne amintim ca acest obicei să fi început cândva la noi, întrucât totdeauna s-a observat să nu recunoaştem decât o unică Biserică a lui Dumnezeu şi să nu socotim ca botez sfânt decât pe cel al Bisericii”. În disputa cu papa Ştefan I, care dorea să-şi impună propriile idei în acestă problemă, avea să intre şi Sfântul Ciprian al Cartaginei. Învăţătura Sfântului Ciprian, în ce priveşte respingerea botezului eretic, se încadrează în canonul 46 apostolic. Ereticii nu au botezul valid pentru că nu au har.Treimea în care au credinţă ereticii fiind alta decât Sfânta Treime, botezul în numele unei alte treimi nu poate aduce harul adevăratei Sfintei Treimi. Papa Ştefan I, pentru a-şi susţine părerea în legătură cu botezul eretic, face apel la „tradiţie”. Sfântul Ciprian nu recunoaşte autenticitatea unei asemenea tradiţii: „de unde vine această tradiţie? Coboară din autoritatea Domnului şi a Evangheliei sau vine din învăţăturile şi epistolele Apostolilor? Mai mult decât atât îl acuză pe papa Ştefan I de faptul că aduce ca argument, în favoarea aşa-zisei tradiţii, practica folosită de ereticii care nu botezau pe cei care treceau la credinţa eretică: „foarte frumoasă şi legiuită tradiţie ne este propusă într-adevăr de fratele nostru Ştefan care ne arată ce autoritate convenabilă ne oferă! Căci în acelaşi pasaj al scrisorii a adăugat: „Fiindcă înşişi ereticii nu botează după ritul lor, pe cei ce vin la ei de la altă sectă, ci îi primesc pur şi simplu la împărtăşanie”. În această stare nenorocită a decăzut Biserica lui Dumnezeu şi logodnica lui Hristos, încât să urmeze exemplul ereticilor, lumina să împrumute învăţătura de la întuneric pentru săvârşirea tainelor dumnezeieşti”. Reiese că la popularizarea ideii de a-i primi pe eretici în Biserică fără a-i boteza, a contribuit şi practica ereticilor care nu-i „rebotezau” pe cei care îşi însuşeau credinţa eretică respectivă. Pe de altă parte Sfântul Ciprian recunoaşte existenţa în Biserică a unui obicei vechi, obicei potrivit căruia ereticii foşti dreptcredincioşi, care au fost botezaţi în Biserică, dacă reveneau la dreapta credinţă nu mai trebuia să fie botezaţi din nou: „ei (adepţii primirii ereticilor fără botez) spun că , în această privinţă, urmează un vechi obicei, însă pe vremea aceea erezia şi schismele abia apăreau şi adepţii lor erau cei care plecau din Biserică şi fuseseră botezaţi mai înainte, iar când reveneau la Biserică şi se pocăiau nu mai era necesar să se boteze. Acest lucru îl respectăm şi noi astăzi: celor despre care se ştie că au fost botezaţi aici şi au trecut de la noi la eretici, este suficient să li se pună mâna (pe cap) primindu-i spre pocăinţă, dacă mai târziu recunoscându-şi păcatul şi părăsind rătăcirea, se întorc la adevăr şi la sânul Bisericii mame". Reiese că ideea de a-i primi pe foştii eretici, botezaţi în erezie, fără Botezul Bisericii pleacă de la cei care au înţeles greşit obiceiul Bisericii prin care sunt primiţi fără botez doar ereticii foşti dreptcredincioşi care renunţând la erezie, revin în sânul Bisericii. Deci cei care, aplicând acest obicei al Bisericii, nu au făcut deosebire între ereticii foşti dreptcredincioşi şi cei care nu au mai fost dreptcredincioşi, care vin la sânul Bisericii, au greşit faţă de adevărata tradiţie a Bisericii, introducând o pseudotradiţie, primindu-i fără a-i boteza şi pe cei care au fost botezaţi în afara Bisericii. Este greşită părerea potrivit căreia Sfântul Ciprian, în privinţa celor care părăseau erezia şi veneau la Biserică, nu-i deosebea pe cei care au fost botezaţi în Biserică de cei care aveau botezul în erezie. Că Sfântul Ciprian îi deosebea pe primii, faţă de aceştia din urmă, este cât se poate de clar : „celor despre care se ştie că au fost botezaţi aici şi au trecut de la noi la eretici, este suficient să li se pună mâna (pe cap) primindu-i spre pocăinţă, dacă mai târziu recunoscându-şi păcatul şi părăsind rătăcirea, se întorc la adevăr şi la sânul Bisericii mame”.
@sperantavietii4417
@sperantavietii4417 4 жыл бұрын
@Andrei, botez eretic zici? Si urmasi Lui Isus au avut parte de botezul asta eretic. Noi ne luam dupa ce a zis Isus nu sfintii vostri, caci Isus e adevarul, calea si viata. Nu parinti vostri, nu ortodoxia, ci credinta in Isus Cristos 😁😉
@marcelahoban5509
@marcelahoban5509 2 жыл бұрын
Teorii facute de oameni!!!!! Doar biblia e cuvantul corect si drept!!! Povesti de la oameni = fals!!!!!!
@valeriuconstantinrapa4638
@valeriuconstantinrapa4638 Жыл бұрын
Bai băiatule se vede că ai citit mult...mult si degeaba.Pune mâna pe Cuvântul Lui Dumnezeu si asa cum te-ai străduit să întelegi bălăriile din cărțiile alea ale tale străduiește-te rugându-te doar Lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Isus Hristos și Dumnezeu Duhul Sfânt să înțelegi Cuvântul Lui Dumnezeu Nu mai pune ereziile tale înaintea Cuvântului Lui Dumnezeu
@fallenslave6684
@fallenslave6684 6 жыл бұрын
Botezul cu Duhul Sfânt o faci când te renaști... Penticostalii în această minciună cred... că neapărat trb să vb în limbi sau să profețești că dacă nu, nu ești așa de special ca și ei.
@vasileolariu3941
@vasileolariu3941 6 жыл бұрын
Si eu sint botezat la penticostali dar nu inteleg multe lucruri toti cred ca trebuie sa vorbesti in limbi daca nu nu ai duhul sfint chiar dacacesti botezat in apa dar ma intreb cum au putut sa primeasca duhul sfint daca nu sint cum trebuie nu si satana se preface in inger de lumina si vorbeste in limbi?aveti grija si cercetati de unde vin duhurile si duceti o viata ca isus macar incercati dar nu fiti fatarnici si nu va dati cine nu sinteti raiul nu este numai pentru penticostali nu trebuie sa fi membru cu acte intro biserica ca sa fi creștin sau sa ajungi in rai sa cotizezi la pastor sasi faca doua vile un bmv x5si concedii in grecia un om care dpune ca este un om al lui dumnezeu si propovaduieste evanghelia nu trebuie sa fie platit sau sa spui vino luna viitoare daca vrei sa vorbesti cu pastorul acum este in concediu nu el nu are concediu isus nu a avut concediu apostolii nu au fost platiti nu mai dati zeciuieli din bani dati din mincare este biblic .
@vasiradu9093
@vasiradu9093 5 жыл бұрын
Dragule citește cartea Faptele Apostolilor și vei vedea că nu este o minciună
@constantinnegoita4503
@constantinnegoita4503 5 жыл бұрын
@@vasiradu9093 si in 1corinteni capitolul 14 spune
@user-bt7dc5se4x
@user-bt7dc5se4x 5 жыл бұрын
kzbin.info/www/bejne/fmWcdZptZ95nfJY
@lavricvasile8661
@lavricvasile8661 5 жыл бұрын
Oameni buni...va rog sa citiți scriptură și să rugați pe Dumnezeu să va lumineze mintea...sa puteți înțelege voia lui și lucrarea Sa..
@Andrei-tl3qv
@Andrei-tl3qv 5 жыл бұрын
Ereticul botezându-se după cum crede, în numele unei treimi inexistente, nu poate primi harul adevăratei Sfintei Treimi pe care-l primesc numai cei ce sânt în dreapta credinţă. Dreptcredincioşii neavând în comun cu ereticii nici pe Tatăl nici pe Fiul nici pe Sfântul Duh,nu au în comun cu aceştia nici harul dat de Sfânta Treime, ceea ce înseamnă că ereticii înstrăinându-se de adevărata Sfântă Treime sunt lipsiţi de harul Acesteia. Botezul săvârşit în numele unui dumnezeu inexistent, fiind lipsit de harul adevăratului Dumnezeu, nu imprimă nimic şi nu dă nimic celui botezat cu un astfel de botez, iar dacă nu primeşte nimic, rămâne cu nimic chiar dacă părăseşte erezia şi acceptă învăţătura Bisericii. Părăsirea ereziei şi acceptarea dreptei credinţe nu face din botezul eretic, săvârşit în trecut, un botez valid. Acel botez nevalid rămâne de domeniul trecutului împreună cu credinţa pe care fostul eretic a lepădat-o. Iar venind la dreapta credinţă, cel ce s-a lepădat de erezie, trebuie să se schimbe cu adevărat într-un om nou prin botezul adevărat, schimbare pe care nu i-a adus-o botezul eretic. Chiar dacă „ereticii botează” în botezul lor nu există o prezenţă a harului, ci este doar o simplă formă care, chiar dacă la unele grupări eretice se aseamănă cu cel săvârşit în Biserică, nu aduce nimic celui botezat cu un astfel de botez, pentru că e săvârşit în numele unei iluzii şi nu în numele adevăratului Dumnezeu. După cum spune Sfântul Vasile cel Mare: „credinţa şi botezul sunt două condiţii ale mântuirii şi sunt legate, de nedespărţit, una de alta. Pe de o parte credinţa se desăvârşeşte prin botez, iar pe de altă parte, botezul se întemeiază pe credinţă; ambele sunt depline prin invocarea aceloraşi nume”.Aceasta însemnând că botezul ereticilor e fals, nefiind deplin, pentru că nu e deplină credinţa care este legată de el, deoarece ei „s-au lepădat şi s-au înstrăinat cu totul de credinţă” Cu alte cuvinte, botezul eretic este fals deoarece se întemeiază pe o credinţă greşită. Credinţa şi botezul „sunt legate de nedespărţit” botezul urmând credinţei, ceea ce înseamnă că botezul eretic, corect după formă, nu poate deveni valid după trecerea ereticului la dreapta credinţă. Botezul eretic este doar o faptă omenească la care Dumnezeirea n-a participat, este o faptă omenească care trece odată cu timpul în care a fost făcută şi ca orice faptă omenească, care s-a dus odată cu timpul în care a fost săvârşită, nu se mai poate schimba; mai mult decât atât este o faptă nelegiuită, iar o faptă săvârşită în trecut nu poate fi schimbată , însă cel căruia îi aparţine fapta rea, dacă se căieşte şi vine la adevăr, poate fi iertat, urmând ca în locul răului să fie săvârşit ceea ce este bine. Credinţa în adevăratul Dumnezeu nu poate fi însuşită, decât numai după renunţarea la credinţa în dumnezeul inexistent ; iar botezul eretic săvârşit în trecut, în numele unei treimi inexistente, nu poate fi schimbat, în prezent, în botez valid, ca şi cum ar fi săvârşit în numele adevăratei Sfintei Treimi, ci se leapădă botezul fals, făcut în numele treimii inexistente, ca apoi urmând a fi săvârşit adevăratul botez în numele adevăratei Sfintei Treimi.
@Andrei-tl3qv
@Andrei-tl3qv 5 жыл бұрын
Harul nu poate fi în credinţa eretică, ceea ce înseamnă că apa botezului eretic e lipsită de har, de unde că în erezie nu poate fi vorba de botez ci doar de o simplă baie profană, „fiindcă botezul nu poate exista fără Sfântul Duh”care dă harul dumnezeiesc. Mântuirea nu se poate realiza prin credinţa într-un dumnezeu inexistent şi harul nu se primeşte printr-o asemenea credinţă. Mântuirea înseamnă ajungerea la starea de sfinţenie, ori la starea de sfinţenie se ajunge prin conlucrarea cu harul Harul sfinţeşte pe cei ce se statornicesc în adevărul descoperit de Hristos, în măsura creşterii acestora în cunoaşterea adevărului şi a curăţiei interioare. Ereticii fiind în afara adevărului din revelaţie, chiar dacă îşi dau viaţa pentru credinţă nu au folos pentru mântuire, pentru că mărturisirea lor e făcută în numele unei alte treimi. Ereticilor nefiindu-le de folos botezul sângelui pentru mântuire, nefolositor le este pentru mântuire şi botezul în apă, săvârşit de ei. Dacă ereticii care au fost ucişi pentru credinţa lor eretică nu sunt martiri ci pseudomartiri ,reiese că n-au avut parte de adevăratul Botez al sângelui ci de un pseudobotez, înseamnă că şi botezul eretic săvârşit în apă este un pseudobotez. De aceea este absolut necesar ca aceia care au renunţat la erezie şi vin la dreapta credinţă să fie botezaţi cu adevărat în Biserică. Sfântul Ciprian critică părerea prin care se susţine că, „cei botezaţi oriunde şi oricum în numele lui Iisus Hristos au primit harul botezului”. Cei botezaţi în erezie, fiind în afara Bisericii, nu primesc harul pentru că harul se află numai în Biserică; nici botezul săvârşit oricum nu e valabil, cum ar fi cel săvâşit numai în numele lui Iisus: „cum spun unii, că un păgân botezat în afara Bisericii, ba chiar împotriva Bisericii, oriunde şi oricum numai în numele lui Iisus Hristos, poate dobândi iertarea păcatelor, de vreme ce Însuşi Hristos porunceşte să fie botezate neamurile în numele întregii Sfintei Treimi? „. Sfântul Ciprian combate şi ideea prin care se susţine că botezul eretic e valid pentru că, cel botezat în afara Bisericii „a putut să primească iertarea păcatelor după ceea ce crede” . Potrivit Sfântului Ciprian, credinţa ereticilor este mai degrabă necredinţă şi minciună de unde reiese că botezul eretic nu poate fi considerat valid : „cel ce a crezut minciuna nu a putut primi adevărul, ci, mai degrabă, el a primit, potrivit credinţei sale, lucruri nelegiuite şi profane”. După cum s-a mai spus, botezul săvârşit în numele unei treimi inexistente nu poate să aducă harul care e dat numai celor botezaţi în Biserică, în numele adevăratei Sfintei Treimi. Sfântul Ciprian nu este de acord cu ideea papei Ştefan I care susţinea că neacceptarea ca valid a botezului eretic îngreunează venirea la Biserică a ereticilor. După mărturia Sfântului Ciprian, ereticii care veneau la Biserică nu se împotriveau a fi botezaţi cu adevăratul botez: „atâtea mii de eretici din provinciile noastre, întorcându-se la Biserică, n-au respins şi nici n-au şovăit , ci mai degrabă au acceptat , cu înţelegere şi din toată inima să primească harul băii dătătoare de viaţă şi al Botezului mântuitor” În disputa dintre episcopii din Africa şi papa Ştefan I a intervenit, pentru a împăca părţile, Dionisie al Alexandriei. Dionisie i-a scris papei Ştefan I că în Biserica Alexandriei există un obicei vechi prin care sunt primiţi ereticii botezaţi în afara Bisericii, fără a mai fi botezaţi şi că acest obicei ar fi existat şi în Palestina După cum s-a văzut ceva mai sus, în Biserica Alexandriei, mai înainte de Dionisie, Clement Alexandrinul respingea ideea validităţii botezului eretic. Dar însuşi Dionisie nu a rămas întru totul consecvent în susţineri , deoarece într-o scrisoare către cel care i-a urmat papei Ştefan I, papa Sixt, spunea că „s-a hotărât în mari sinoade, că ereticii care vor veni la Biserica universală vor fi puşi mai întâi în rândul catehumenilor şi apoi vor fi spălaţi de necurăţia aluatului lor în apa botezului”. Iar într-o scrisoare către Filimon vorbeşte de obiceiul Bisericii prin care se primeau fără botez, dintre cei care veneau de la erezie la Biserică, doar cei care au mai fost dreptcredincioşi având botezul în Biserică: „Cât despre mine ştiu că am primit canonul şi norma aceasta de la fericitul părinte Heracla, căci cei care reveneau de la vreo erezie chiar şi în cazul în care se depărtaseră ei înşişi de Biserică , şi îndeosebi cei care având impresia că ar vrea să se întoarcă la Biserică , dar care în schimb s-au spurcat prin legături îndelungate cu unul dintre dascălii eretici, pe aceştia Heracla îi alunga din Biserică şi nu-i mai primea ori de câte ori ar fi cerut-o până ce nu denunţau în faţa tuturora tot ce auziseră de la vrăjmaşi. Abia după aceea îi reprimea în comuniune, dar fără să le mai ceară să fie din nou botezaţi ca unii care primiseră de la început acest dar mare…am mai învăţat că acest obicei nu s-a introdus numai acum şi numai de către cei din Africa, ci încă cu mult timp înainte , pe vremea episcopilor de dinainte de noi, şi încă în Biserici din cele mai populate, în întrunirile fraţilor de la Iconium, la sinoade şi în multe alte localităţi unde pretutindeni s-a luat această hotărâre.”
@ionution2753
@ionution2753 4 жыл бұрын
Tu intelegi ce spui??????
Luigi Mițoi - Botezul cu Duhul Sfânt
32:58
Fiti Oameni
Рет қаралды 23 М.
Greseli tragice in cautarea Botezului cu Duhul Sfânt
56:38
Creștin Style
Рет қаралды 3,5 М.
Now it’s my turn ! 😂🥹 @danilisboom  #tiktok #elsarca
00:20
Elsa Arca
Рет қаралды 11 МЛН
طردت النملة من المنزل😡 ماذا فعل؟🥲
00:25
Cool Tool SHORTS Arabic
Рет қаралды 32 МЛН
MĂRTURIE: botezul cu Duhul Sfânt | Pastor Aurelian Barbu
27:56
Alfa Omega TV
Рет қаралды 11 М.
Amir Tsarfati: Va fi un Al Treilea Templu în curând?
3:17
Behold Israel / românesc: Romanian
Рет қаралды 11 М.
Gabi Luncă & formaţia Daniel Nae [Live] Partea 1
15:00
Roma Music
Рет қаралды 9 М.
Preot vs. Atei | De ce nu cred în Dumnezeu? | Claudiu Melean
2:23:01
23.Obținerea botezului cu Duhul Sfânt - R. A. Torrey
1:11:06
Aramă I. Laurențiu
Рет қаралды 36 М.