Accesați surfshark.com/presura pentru 4 luni suplimentare de Surfshark!
@obitouchiha43423 күн бұрын
Puteți face un clip despre detectoarele de metale long range și principiul lor de funcționare?
@unumihaiiКүн бұрын
Bună ziua domnule Presură. Ce ne puteți spune despre pila Karpen ? Puteți face un video dedicat ? De ce nu poate fi numit perpetuum mobile, dacă nu există nicio dovadă de niciun fel ca ar utiliza energia ambientală sau orice altă formă de energie externă ? Iar în decursul zecilor de ani de funcționare, nu prezintă absolut nicio dovadă de degradare ? Refuzul de a accepta această posibilitate este mai mult o problemă de dogmă științifică decât de realitate fizică. OK, ar încălca legea termodinamicii, dar care e cealaltă variantă ? Mulțumesc !
@dog39713 күн бұрын
Mulțumim domnule Cristian Presura ✌️
@t.p.885613 күн бұрын
Da, toate comentariile trebuie sa fie Elogioase. Multumim pt. inca o adevarata lectie de fizica !
@buciifalus631313 күн бұрын
Mulțam D-le profesor, foarte interesant
@mironaconstantin4 күн бұрын
Te ador!Multumesc Cristian Presura.❤❤❤❤❤❤
@sorinolariu927213 күн бұрын
TOP, as usual
@ioanapresura13 күн бұрын
❤
@eugen-m13 күн бұрын
❤❤❤
@elzorro36085 күн бұрын
Like pentru video
@vladus..13 күн бұрын
🙏
@ioanapresura13 күн бұрын
❤
@sorinolariu927213 күн бұрын
Up
@licugurin394013 күн бұрын
Anonim pe net🧐🍌
@Alexandru_Narcis_Popescu13 күн бұрын
Oropsit popor: sa aiba indivizi de valoare galactica, dar traind in anonimat total.
@Andrei-j3w6o13 күн бұрын
Bună ziua domnule Presură, mă numesc Andrei, am 17 ani și sunt elev în Anglia. M-am înscris într-un proiect de prelucrare a datelor de la CERN și am câteva întrebări la care profesoara de fizică nu a știut să răspundă. Poate nu aveți timp, dar măcar unde să caut ca să mă lămuresc, mi-ar fi de folos. Întrebările: 1. Dezintegrarea leptonilor și bosonilor - ce determină *când* se dezintegrează și în ce 'decay channel'? Este un proces intern sau unul extern? Există un tabel sinoptic cu timpurile și metodele de dezintegrare? 2. Bosonul Higgs - înțeleg că generează câmpul Higgs, câmp care atribuie masă tuturor particulelor elementare cu masă de repaus, inclusiv însuși bosonului Higgs? Proiectul meu este despre prelucrarea datelor, eu studiind software. Sunt absolut începător în ale fizicii cuantice dar încerc să înțeleg ce se întâmplă acolo, ca să pot prelucra acel imens câmp de date. Am "Fizica povestită" în raft dar știu atât de puțin încât nu-mi dau seama dacă are răspunsurile ... așadar, de două luni (decând am început singur să studiez fizica cuantică) caut informații in stânga și-n dreapta. Vă mulțumesc pentru orice sugestie!
@presura11 күн бұрын
1. este indeterminare cuantica. deci fundamental aleatoriu. 2. nu, masa bosonului Higgs apare din forma potentialului sau.
@Nenea2a4 күн бұрын
Buna ziua, Am o curiozitate daca s-ar face un experiment... Sa zicem ca indreptam o raza laser spre o bucata de uraniu ce emite radiatii... Raza laser este destul de puternica in asa fel incat poate dezintegra acea bucata de uraniu... Intrebare... particulele radiante ce trece prin raza laser se vor dezintegra si ele in asa fel incat sa dispara? Cu alte cuvinte cu raze laser destul de puternice se poate decontamina un loc unde exista radiatii? Si cat de puternica trebuie sa fie o raza laser in asa fel incat sa poata distruge particulele radiante? S-a mai incercat un astfel de experiment?
@haterul61002 күн бұрын
Cristi, ce e un colaps cuantic?
@radubrudea660112 күн бұрын
Fizica inseamna mai ales descrierea fizica a fenomenelor si structurilor cuanto-energetice atomo-materiale sau radiative si modificarea acestora. Partea cantitativa este relativa, asa cum au intuit unii si au matematizat-o. Lumea este un infinit ansamblu de creaturi-formatiuni vortexiale de ether, pe care putini fizicieni il percep corect, dar enorm de multi il cred ceva matematic, insirand ecuatii goale, ce din coada or sa sune. Sa avem pardon de acesti epigonii.. Fizica oficiala e plina de greseli, cum ar fi "legea conservarii energiei" sau "teoria campurilor". Energiile se creaza mereu si se distrug mereu, se modifica mereu, deoarece asa functioneaza cuantele vortexiale de ether, au rotor, convergenta si divergenta variabila, cum a descris J.Cl. Maxwell.. Cuantele-energiile sunt intradevar intrun anumit echilibru, dar nici pe departe nu sunt stabile, imuabile. La fel cum si fiintele se nasc din niste germeni, se hranesc din exterior, cresc si apoi degenereaza si mor.
@bojordanut68997 күн бұрын
Nu poti patrunde pe piata indiferent ce ai descoperi ,Trebuie sa ai relatii ,