Lepistes Yavru Bakımı Nasıl Olmalı(Lepistes Yavruları Gelişimi Lepistes Yavrusu Lepistes Yavrularım)

  Рет қаралды 7,144

Cem Celikel

Cem Celikel

4 жыл бұрын

Size sunduğum bu yavru lepistes bakımı hakkında ki videomu dört başlık altında toplayacağım.
Birinci konumuz, Lepistes yavrularının doğumu. Lepistesler 4 ya da 6 aylık olduklarında ve yetişkinliğe ulaştığında üretilir. Lepistesler canlı doğuran balıklardandır. Dişi lepistes, bir seferde yaklaşık 20-60 tane yavru bırakır. Gebelik süresi yaklaşık 21-30 gün sürer. Dişi lepisteslerin ayda iki kez doğum yapabilme kabiliyetleri de vardır. Doğum yaptıktan sonra aynı gün tekrar hamile kalabilir. Dişi lepistes doğurmak üzereyken, davranışı biraz değişmeye başlar. Dişi lepistes doğum yapmak için gizlenir. Doğum sancısı, doğum başlayana kadar saatlerce hatta günlerce sürebilir. Yavrular doğdukları andan itibaren serbest kaldıklarında, çok iyi yüzemeseler de akvaryumun her yerinde yüzmeye başlarlar. Bunun sebebi, akvaryumda saklanacak bir yer aramalarıdır.
İkinci konumuz, Lepistes yavrularını korumak. Yavru lepistesler, ilk doğduklarında çok savunmasızlardır öyle ki anne lepistesler, yavrular yavrulamaz yiyebilir. Bu yüzden hamile olan lepistesi, öncelikle cam ya da plastikten bir yavruluğa almalıyız. Bu sayede yavrular bu yavruluğun ızgaralarından aşağı düşecek ve anne balık yavrusunu yiyemeyecektir. Hem bu yavrulukların diğer avantajı da ayrıca bir su ihtiyacı olmamasıdır, kabın çevresinde ki aralıklardan, akvaryumun suyu bu kaba dolacaktır. Diğer yöntem sık bitki örtüsü. En ideal ve faydalı bitki, tilki kuyruğudur. Bu bitkinin yaprakları yavru lepisteslerin saklanabilmesi için hem sık hem de suyun süzülmesine ve dengelenmesine yarayan bir özelliği var. Lepistes yavruları doğar doğmaz içgüdüsel olarak saklanmak istedikleri için, akvaryum içerisine ayrıca aksesuarlar, kayalar ve kökler koyabilirsiniz. Başka bir etkili yöntem ise akvaryuma rafya iplerinden akvaryuma koymanızdır. Bu iplerin arasına giren yavru lepisteslerin bulunması imkansızdır.
Üçüncü konumuz, Lepistes yavrularının beslenmesi. Yavrular henüz yeni doğduğunda, boyutları yaklaşık 6 mm'dir. Ancak, iştahları oldukça büyüktür. Yiyecekleri yaklaşık 20 ila 30 dakika içinde sindirirler. Başka bir deyişle, her 30 dakikada bir daima açtırlar ve yemeleri gerekir. Ancak bu, ne zaman isterlerse onlara yiyecek vereceksiniz anlamına gelmez. Ancak onları günde 5-10 kez beslemek, büyümelerini hızlandırmaya yardımcı olur. Bu beslenme programı sadece yavru lepistesleri üretme amaçlı besleyen yetiştiriciler için önerilmektedir; ancak, eğlence ve görsel için lepistesleri bakıyorsanız, günde bir veya iki kez onları beslemek yeterli olacaktır. Yavru lepistesler, yetişkin lepistesler ne yerse, onu yerler. Yavrularınızın daha sağlıklı ve hızlı büyümeleri için verdiğiniz yem çeşidini bol tutun, sebzeler veya proteinler verin. Onları küçük parçalar halinde ezilmiş su piresinin yanı sıra canlı yem olarak artemia verebilirsiniz. Yavru lepisteslere günde iki defa yumurta sarısını ezerek vermek mükemmel bir fikirdir, çünkü yumurta protein bakımından zengindir.
Dördüncü konumuz, Lepistes yavrularının akvaryumu nasıl olmalı? Eğer yavruları, diğer büyük lepistesler ile beraber tutuyorsanız, su ve diğer şeyler için endişelenmenize gerek yoktur. Çünkü yavru lepisteslerde aynı su şartlarında yaşar. Ancak yavrular başka bir akvaryumdaysa, öncelikle su sıcaklığını 26-27 derece olacak şekilde ayarlayın. Su sıcaklığı, yavruların metabolizmasını hızlandırır ve yavruların daha fazla yemesine ve hızlı büyümesini sağlar. Düzenli olarak kısmi su değişimi yapmalısınız. Günde yaklaşık 12 saat güçlü aydınlatma sağlayın. Güçlü ışık yavruların omurgasını güçlendirmede ve herhangi bir deformasyon riskini önlemede yardımcı olacaktır. Işığı 12 saatten fazla açmayın çünkü çok fazla ışık yavruların uyumasını engeller ve uyuyamayan yavrular da büyümez. Uyku yavrular için gereklidir. 6 ya da 8 saatlik karanlık, balıklara uyuması ve dinlenmesi için yeter. Su kalitesini kontrol etmek önemlidir çünkü suyun kalitesi yeterince iyi olduğunda, lepistesler daha hızlı ve sağlıklı büyür. Sudaki amonyak, nitrat ve nitrit seviyesini test etmek için bir su test kiti kullanın. Böylece yavruları zehirleyebilecek herhangi bir kimyasal madde varsa, suyu derhal değiştirip temizleyebilirsiniz. Amonyak ve nitrit sıfır olmalı. Suyun düzenli olarak değiştirilmesi, lepistes neslini korur.
Tüyo: Eğer anne balığın hamilelik süresi boyunca akvaryum suyu düşük derecelerde ise, yavruların büyük çoğunluğu dişi olacaktır, eğer bu durumun tam tersi bir durum varsa, yani akvaryum suyu sıcak ise de bu sefer yavruların büyük çoğunluğu erkek olacaktır.
lepistes yavru bakımı, lepistes yavru akvaryumu nasıl olmalı, lepistes yavrularım, lepistes yavruluk, lepistes yavruları bakımı, lepistes bakımı, lepistes yavru bakımı nasıl olmalı, lepistes yavruları gelişimi, lepistes yavrusu bakımı, lepistes yavru saklanma yeri, lepistes bakımı nasıl olmalı, lepistes yavrusu, lepistes yavru, lepistes yavru büyütme, lepistes yavru boylandırma, lepistes yavru yemi, lepistes yavru alma, lepistes yavru besleme, lepistes yavrulama, yavru lepistes.

Пікірлер: 97
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Cem Celikel Cem abi Beyaz prensesimde 1 saat önce hiç bir şey yoktu ama yeni farkettim bir gözü yok balıkta 2 aydır hiç bişey yoktu saldıran da yok akvaryumda bir gözü var diğeri yok bu balık yaşar mı şuan akvaryumun üst kısmında sabit duruyo
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
@@Polijann Şu anda şok geçiriyor. Eğer iyi bakarsan yaşar.
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Cem Celikel akvaryumda saklancak yerleri bozduktan sonra oldu bu olay Şimdi hemen saklancak yerleri tekrar oluşturdum inşallah yaşar
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İnşallah. Aklında olsun cikletler akvaryum içinde kendilerine bir alan seçerler ve orada yaşarlar. Burayı kaybedince diğer balıklar ile rekabete girer ve sonuçta böyle yaralanmalar her zaman olur. O yüzden, ya büyük bir akvaryum alacaksın ya da az balık bulunduracaksın. Balığı akvaryumdan 1-2 gün uzaklaştırsan bile , balık akvaryumda ki statüsünü kaybeder ve yeniden kazanmak için kavga eder.
@Polijann
@Polijann 4 жыл бұрын
Cem Celikel kesinlikle haklısın abi
@derviskoksalaydogdu4926
@derviskoksalaydogdu4926 3 жыл бұрын
Üstad, kırklareline yolun düşerse mutlaka beklerim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Eyvallah. Teşekkür ederim.
@kesits3588
@kesits3588 2 жыл бұрын
Hocam çöpçü balıklarıyla neon tetralarla ve 3-5 lepistes olan akvaryumda yavruları ayırmasak olurmu sonuçları ne olur?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Yavru derken? Yeni doğmuş olanlar mı? Eğer öyleyse, teralar başta olmak üzere, yavruları avlayacaktır. Ancak 1 aylık veya daha büyük yavrularsa, yaşama şansarı daha yüksek olur.
@tarkpehlivan5541
@tarkpehlivan5541 3 жыл бұрын
Herhangi bir filtre veya ısıtıcı falan gerekli mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her akvaryuma filtre ve ısıtıcı gerekir.
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
👍yeni video
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her hafta bir tane atmaya çalışıyorum.
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi birde 2019-2020 petshop fiyatlarıda gelse iyi olur .
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Fiyatlara ben akakçe'den bakıyorum. Eğer alacaksam, oradan alıyorum.
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
@@CemCelikel tamam abi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Tamam. Kolay gelsin.
@beyefendi863
@beyefendi863 2 жыл бұрын
Abi ben lepistes ısıtıcı kullanmıyom oda sıcaklıgı yavrularmı hamilede
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Oda sıcaklığı 22 ila 26 derecelerde olması gerekir.
@EymenGamer01
@EymenGamer01 4 жыл бұрын
Abi benim japon balıhım var yem veriyorum ahzına aldıktan sonra tekrar çıkarıyor bide suyun yüzeyinde hareketsiz kalıyo.lütfen cevap ver
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Fazla yem veriyorsun, balık nefes alamıyor. Muhtemelen akvaryumun suyunda aşırı amonyak ve nitrit var. Yeni azalt ve haftada en az 3 kez akvaryum suyunun yüzde 30 kadarını değiştir. 1 ay sonunda bu su değiştirme işlemini hafta da 2 ye düşür. 3 cü ayda artık hafta da 1 değişim yapabilirsin
@ismaildemirhan3721
@ismaildemirhan3721 4 жыл бұрын
Abi merhaba 30cm lik yavru akvaryumuna küçük bir iç filtre taktımda fazla akıntı yapıyor yavruları rahatsız edermi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
İç filtrenin hava gelen hortum kısmına bir hava musluğu tak. Buradan havayı ayarlayabilirsin.
@ismaildemirhan3721
@ismaildemirhan3721 4 жыл бұрын
@@CemCelikel en kısığa getirdşm yinede çok akıntı oluyor galiba
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akıntının az olması iyidir ama çoksa, problem olabilir.
@muratd432
@muratd432 4 жыл бұрын
80x30x40 cm lik bir akvaryumda 5 erkek 15 dişi rahatlıkla yasarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
96 litre akvaryumda çok rahat yaşar.
@beyefendi863
@beyefendi863 2 жыл бұрын
Abi akvaryumun üst yüzeyinde böyle yağ tabakası gibi bişey var o ne ?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Elini akvaryuma sokuyor musun?
@beyefendi863
@beyefendi863 2 жыл бұрын
@@CemCelikel arada dekor düzeltmek için
@CemCelikel
@CemCelikel 2 жыл бұрын
Elinden buşabilir. Elini akvaryuma sokmadan önce, iyice sabusuz, sadece su ile yıka. Sabun kullanacaksan da çok iyi durula. Verdiğin yemler de yağlı olabilir. Bu yağı almak için tuvalet kağıdını suyun üzerine değdirip, çek. Tuvalet kağıdı yağı içine çeker. Ancak sakın kağıdı fazla tutma, yoksa işe yaramaz.
@tugceonalan_3535
@tugceonalan_3535 4 ай бұрын
Bey efendi 2 tane doğumu yakın olan Lepistesimi ayrı akvaryuma almıştım bugün yavrular çıktı hiç birini ayıramıyorum suan ne yapabilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Ayıramıyorum derken?
@tugceonalan_3535
@tugceonalan_3535 4 ай бұрын
@@CemCelikel yakalaması çok zor oldu
@tugceonalan_3535
@tugceonalan_3535 4 ай бұрын
@@CemCelikel ayrı akvaryuma aldım sonunda hepsini
@CemCelikel
@CemCelikel 4 ай бұрын
Anladım. Yavruların ve yetişkin balıkların bir süre ayrı olmaları iyi olur. Daha çabuk yeme ulaşır ve daha hızlı büyürler.
@tugceonalan_3535
@tugceonalan_3535 4 ай бұрын
@@CemCelikel teşekkürler direk ayırdım doğduğu gün suan çok iyiler maşallah
@kiraz3223
@kiraz3223 4 жыл бұрын
Abi moli japon baligi yasarmi kavga ederlermi?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yaşamaz. Japon denklerse, moliyi yer.
@kiraz3223
@kiraz3223 4 жыл бұрын
Abi ben bakiyorum siyah molim japon baliklarimi kovaliyor napiyorlar?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon balıkları çok mu küçük?
@kiraz3223
@kiraz3223 4 жыл бұрын
Abi yani küçük moliyle ayni boyda moli kovaliyor onlar kaciyor saldirmiyor ama yani bildigimiz moli ile ayni boydalar
@kiraz3223
@kiraz3223 4 жыл бұрын
Yani bildigimiz ortq boyda 5liralik japonlardan
@mahmuttvhd7555
@mahmuttvhd7555 3 жыл бұрын
ABİ CEVAP VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM SENİ UZUN ZAMANDIR TAKİP EDİYORUM ÇOK DA BEĞENİYORUM İŞİNDE BAŞARILAR DİLERİM ABİ BENİM İMKANIM YOK AYRI BİR YAVRU AKVARYUMU KURMAYA ANA TANKTA SAKLANACAKLARI YERLER YAPIP YAVRULARI 5 6 GÜN YAVRULUK KABINDA BESLEYİP AKVARYUMA SALSAM OLUR MU ABİ LÜTFEN CEVAP VER
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Akvaryum içine rafya koy. Yavrular korunmak için bu rafyanın içine saklanır.
@mahmuttvhd7555
@mahmuttvhd7555 3 жыл бұрын
@@CemCelikel ÇOK SAĞOL ABİ BİRDE BENİM HAMİLE LEPİSTESİM İNŞALLAH EYLÜLÜN SONUNDA YADA EKİMİN BAŞLARINDA DOĞURACAK O ZAMAN ISITICI KULLANMAM GEREKİR Mİ
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
Her balık için filtre, hava motoru, ısıtıcı gerekir. Yavruların daha hızlı büyümesi ve lepisteslerin daha hızlı yavrulaması için, ısıtıcı olmalı. Ama ısıtıcı olmaz ise, eğer havalar soğur ise, dişi lepistesler yavrulama sürecini uzatabilir hatta erteleyebilir. Kanalıma abone olmayı da unutma :)
@burakcelik5768
@burakcelik5768 4 жыл бұрын
abi yeni kurduğum 90 lt akvaryumun altına strafor koymadım sıkıntı olurmu zemini mdf
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Olacağını sanmıyorum. Çok ağır bir akvaryum değil sonuçta.
@okanobuz2452
@okanobuz2452 4 жыл бұрын
Abi pengasusla lepistes kavga edermi anlatabilirmisin bana anlaşırlarmı???
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Pengasus lepistesi yer.
@okanobuz2452
@okanobuz2452 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi peki bu balık stres yaptığı söyleniyor sence almalı mıyım bu balığı lepistes ve japon balığı besliyorum arasına 2 pegasus atsam stres yapar baliklarimida öldürürmü ona goŕe alicamda sonra yazık olmasin..
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Alma. Bu balık tek başına yaşamalı. Ya da yiyemeyeceği kadar büyük balıklar ile yaşamalı. Onun dışında bu balık diğer balıklara zarar verebilir.
@okanobuz2452
@okanobuz2452 4 жыл бұрын
@@CemCelikel anladim abi teşekurler
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Pengasus balığı ile ilgili bir videom var. İstersen izle. Eğer sorun olursa, gene sorabilirsin. kzbin.info/www/bejne/gaXRpoKHZtV9fsk
@esraaltan6206
@esraaltan6206 3 жыл бұрын
abi benim balik 7 tane dogurdu neden
@CemCelikel
@CemCelikel 3 жыл бұрын
İlk doğurduğu zaman az doğurur ama daha büyüdükçe ve olgunlaştıkça daha fazla yavrulamaya başlar. En fazla bir seferde 100 yavru verebilir ama daha büyümesi gerek.
@okanobuz2452
@okanobuz2452 4 жыл бұрын
Abi kılıçkuyruk la yunus çiklet yaşarmi
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Yaşamaz.
@bozkurtyuvasi6974
@bozkurtyuvasi6974 4 жыл бұрын
Abi lepisdese ciklet yemi versem birşey olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ezip verirsen, bir şey olmaz.
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
Abi benim akvaryumu az çok biliyorsun . Japonlara uygun bir bitki soyleyebilirmisin. Petsoplarda satılan
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Japon akvaryumlarında sert yapraklı bitkiler belki olabilir. Cryptocoryne belki olabilir. Anubias en çok tercih edilendir
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
@@CemCelikel 👍👍tsk
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Her zaman...
@nealakayaw3397
@nealakayaw3397 4 жыл бұрын
@@CemCelikel abi tohumunu alsam yetistirmesi zormu?
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Ben tohumdan hiç yetiştirmedim. Ama japon Akvaryumuna tohum koyarsan, o tohumu bulup, yer.
@gamerkinq5719
@gamerkinq5719 4 жыл бұрын
Benimkiler yemiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Hepsi yemez ama strese girerlerse, yediklerine çok şahit oldum.
@Ozbekistan-or5lu
@Ozbekistan-or5lu 4 жыл бұрын
Benim lepistesim öldü çok zor muş bu balık
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Biraz dikkat edince, aslında kendi kendine akvaryumda üreyip, yaşıyorlar.
@Ozbekistan-or5lu
@Ozbekistan-or5lu 4 жыл бұрын
Akvaryum de her şey var hazır ama su eklediğimde ikiside oldu su 2 hafta durmuş dur yani çeşme den değil. Azar azar katıyorum başka balıklarım iyi güzel ama bu balıklar hep bu durumda ölüyor
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Akvaryumu görmem lazım. Kaç litre akvaryum? İçinde hangi tür balıklar var? Kaç adet balık var? Bitki var mı?
@Ozbekistan-or5lu
@Ozbekistan-or5lu 4 жыл бұрын
90 litreli akvaryum içinde canlı bitkiler var 6 adet küçük lepisteslerın başka turu var kırmızı renkli
@CemCelikel
@CemCelikel 4 жыл бұрын
Balıkları aldığın yerde ki su değerleri ile senin akvaryumun su değerleri, çok farklı olabilir. O yüzden hep diyorum. Aldığınız yeni balığı karantina akvaryumunda 1 hafta bakın diye. O akvaryumcudan aldığın su ile beraber, karantina akvaryumunda beslemek en iyisi. Sonra yavaş yavaş, kendi akvaryumunda ki suya alışması sağlanmalı. Yoksa, 90 litre akvaryumda hemde bitkisi olan, Lepistesin yaşamaması çok zor.
Stupid Barry Find Mellstroy in Escape From Prison Challenge
00:29
Garri Creative
Рет қаралды 20 МЛН
FOOLED THE GUARD🤢
00:54
INO
Рет қаралды 61 МЛН
Василиса наняла личного массажиста 😂 #shorts
00:22
Денис Кукояка
Рет қаралды 9 МЛН
СНЕЖКИ ЛЕТОМ?? #shorts
00:30
Паша Осадчий
Рет қаралды 8 МЛН
Discus üretimi 1-16 gün
3:08
Celal Abay
Рет қаралды 44 М.
LEPİSTES ÇARPAZLAMA (SON PART)-DETAYLI BİLGİ VE TÜYOLAR
11:49
Happy Guppy
Рет қаралды 2,7 М.
Lepistes Yavrusu Bakımı
5:21
Hobim Akvaryum
Рет қаралды 149 М.
РЕШИЛ ПРИСОЕДИНИТЬСЯ
0:18
В ТРЕНДЕ
Рет қаралды 6 МЛН
Как Увеличивается Рыба-Фугу😳🐡
0:11
Каменский Алексей
Рет қаралды 3,9 МЛН
Baby_vs_Young_Animal_Transformation_|| #shortfeed
0:11
Viral Baalle
Рет қаралды 25 МЛН
Собака родила не щенят. Шок
1:01
Archi Benett
Рет қаралды 1,4 МЛН
Спасение воронёнка😢
0:46
Hala OK!
Рет қаралды 4,1 МЛН