No video

YAVRU CiKLET BALıK BAKıMı NASıL OLMALı(Akvaryumu Yemi Ne Yer)

  Рет қаралды 9,960

Cem Celikel

Cem Celikel

Күн бұрын

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / cemcelikel
Çiklit üretimi nasıl olur? Yumurtaları ağzında taşıyan türlerde, çiftleşme işlemi tipik olarak diğer çiklit türlerinden farklı değildir. Ancak yumurtalar dişi tarafından serbest bırakıldıktan sonra, çiftlerden biri yumurtaları ağzına toplar ve yumurtadan çıkana kadar orada tutar. Yüzeylere yumurtlayan çiklit türleri ise yumurtalarını bıraktıkları yere göre gruplara ayrılabilir. Bazı türler yumurtalarını kuma, taşa ve bitkiler gibi geniş bir alana yayarlar, bazıları ise düz bir yüzeye bırakır. Yine de diğer türler kumun içine bir yuva kazar ve yumurtaları doğrudan yuvaya bırakır.
Çiklit yavru bakımı nasıl olmalı? Yavrular doğduktan sonra eğer yavrular anne baba bakımına muhtaç değillerse, hemen yavru bakım akvaryumuna alınmalıdır. Yavrular ilk doğdukları zaman çok küçük oldukları için, çok büyük akvaryumlara ihtiyaç duymazlar. Yavrulara ilk doğduklarından itibaren 3-4 gün hiçbir şekilde yem vermeyiniz. Kendi keselerinde bulunan yumurta sarısı onlara yetecektir. Ayrıca filtresi, ısıtıcısı ve hava taşı mutlaka olmalıdır. Filtre olarak pipo filtre seçilmelidir ki yavru balıklar, filtrenin emiş gücüne kapılıp, ölmesin. Yavru çiklit akvaryum ısısı 25ile 28 arasında olmalıdır çünkü sıcak su içinde ki yavru daha çok enerji kaybeder ve daha çabuk acıkır. O yüzden de yavrulara günde 4-5 kere 20-30 saniye içerisinde bitirebilecekleri kadar yem verilmelidir. Böylece yavrular daha hızlı büyüyecektir. Hava taşı da mutlaka olmalıdır, çünkü bu sayede su akvaryum içinde daha fazla hareket eder. Eğer yavru akvaryumunda bitki de varsa bu bitkiler de su döngüsünden faydalanarak daha fazla oksijen üretebileceklerdir. Temiz ve bol oksijenli akvaryumda çiklet yavruları daha hızlı büyür.
Bir hafta kadar sonra, rutin su değişiklikleri yapmaya başlanabilir, akvaryumda ki suyun% 10 ila% 20'sini değiştirip taze klorsuz su ekleyerek başlatabilirsiniz. Yavru çiklit, günde iki veya üç kez, protein bakımından zengin yavru yemi yiyecekleri artemia ve yumurta sarısı ile beraber kan kurdu gibi canlı yiyeceklerin karışımıyla bakimi ve gelişimi sağlanır. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca yavrular büyümeye ve olgunlaşmaya başlamalı ve orijinal boyutlarını üçe katladıktan sonra, onları daha büyük, serbestçe büyüyebilecekleri ve yüzecekleri bir akvaryuma koyabilirsiniz.
Yavru Büyütme Akvaryumu nasıl olmalı? Büyüteceğiniz çiklit yavrusu sayısına bağlı olarak, akvaryumun boyutu 80 ile 120 litre arasında olmalıdır. Büyüme akvaryumu, su sirkülasyonu ve 25 ° C civarında sabit bir su sıcaklığı sağlamak için yeterli ısıtma, aydınlatma ve filtreleme ile donatın. Ayrıca, çiklitlerin türüne bağlı olarak, pH seviyesini düzenli olarak kontrol etmeniz ve 7.5 ila 8.5 arasında tutmanız önerilir.
Yavru çiklit akvaryumu dekoru nasıl olmalı? Yavru çiklitler her zaman iç güdüsel olarak saklanma ihtiyacı duyarlar ve akvaryum içerisinde buna uygun olan yerlere giderler. Koyu renkli bir taban kaplaması ya da kumun olması çok işinize yarayacaktır. Kaya da koyabilirsiniz. Birçok çiklit balığı plastik PVC boruların içinde saklanmayı çok sever ayrıca gene kilden yapılmış kaplar da yavru çiklitlerin içine girip saklanabilmeleri çok ideal yerlerdir. Ayrıca canlı bitkiler de yavruların aralarına girip saklana bilecekleri mükemmel ortamlardır. Bu canlı bitkilerin suyu oksijenlendirmesi dışında yavru balıkların yiyebileceği mikro organizmaların da oluşmasına sebep olduğundan, yavru çiklitler için ayrı bir besin kaynağı da olacaktır. Şunu da unutmayın arkadaşlar, balıkların yüzebildiği alan ne kadar büyükse, o kadar hızlı ve çabuk büyür. Buna yavru çiklit yavruları da dahil. O yüzden yavru çiklitlerin de rahatlıkla yüzebilecekleri açık alanları olmalıdır. Akvaryumun ortasını boş bırakacak biçimde kaya ve aksesuarları akvaryumun köşelerine yerleştirmeniz bu bakımdan önemlidir. Ayrıca, çiklit yavrularını kendi boylarında ki diğer yavrular ile de beslerseniz, daha küçük olan yavrular, daha iyi beslenecektir. Eğer birden çok yavru gurubu besliyorsanız da buna dikkat edin.
Ağzına yavru almış bir dişi çiklit balığı görürseniz yapmanı gereken akvaryuma 3-4 gün yem atmayı bırakmaktır. Bu 3-4 gün sonunda yem vermeye başlayabilirsiniz ama bunu da yaparken, azar azar ve her gün biraz daha arttırarak verebilirsiniz. Balıklar aç kalacak diye de korkmayın bu balıklar 4 hafta ağzında yumurta olduğu halde hiçbir şey yemeden hayatta kalabiliyorlar. Bu 3-4 günlük süreçte, su değişimi de yapmayın. Kesinlikle balıkları ürkütecek haraketlerden kaçının, özellikle akvaryumun içine elinizi veya kepçenizi sokmayın. Mümkün olduğunca akvaryumunuzu da yalnız bırakın. 9 uncu gün sonunda artık anne balığı yakalayabilir ve yumurtaları kuluçka makinasına alabilirsiniz.
ciklet yavru akvaryumu nasıl olmalı

Пікірлер: 84
SPONGEBOB POWER-UPS IN BRAWL STARS!!!
08:35
Brawl Stars
Рет қаралды 21 МЛН
Чёрная ДЫРА 🕳️ | WICSUR #shorts
00:49
Бискас
Рет қаралды 6 МЛН
WILL IT BURST?
00:31
Natan por Aí
Рет қаралды 28 МЛН
PEDRO PEDRO INSIDEOUT
00:10
MOOMOO STUDIO [무무 스튜디오]
Рет қаралды 18 МЛН
Our Kingsnake and Bullsnake Laid Eggs!
18:29
Snake Discovery
Рет қаралды 109 М.
BEYAZ BENEK HASTALIĞI KESİN ÇÖZÜM ‼️(UYGULAMALI)
8:51
Akvarist Kaan
Рет қаралды 8 М.
Gündüz Vakti LRF ile Balık Tutulur mu?
27:10
MGM Balık
Рет қаралды 1,9 М.
flowerhorn and new green terror. large green terror at the end
3:57
SilentJustin06
Рет қаралды 24 М.
SPONGEBOB POWER-UPS IN BRAWL STARS!!!
08:35
Brawl Stars
Рет қаралды 21 МЛН