No video

Cercetare în regim de subfinanțare la SCDA Brăila - România Văzută Din Tractor

  Рет қаралды 3,322

România Văzută Din Tractor

România Văzută Din Tractor

2 жыл бұрын

Să vorbim despre cercetarea agricolă de la SCDA Brăila, sau competititvitate în regim de subfinanțare. Da, despre probleme, dar și despre realizări, pentru că angajații de aici găsesc în pasiunea lor motivația de a rămâne în pas cu vremurile, de a găsi soluții, ca să nu dispară. Proiectele pe care le dezvoltă echipa de la Brăila, în frunte cu Daniela Trifan, îi mențin pe linia de plutire, le asigură existența și continuitatea. Altfel, statul dă bani cu lingurița, cât să fie acoperit fondul de salarii pe două sau șase luni. Într-o competiție permanentă cu cercetarea privată, străină, în care se pompează sume uriașe, cercetarea agricolă de stat rămâne ruda cea săracă, privită poate, doar cu îngăduință. De ce? Pentru că România și-a ingnorat aproape întotdeauna valorile, a știut să le plângă doar atunci când nu au mai fost, pune cu ușurință preț pe ce spun străinii. E mentalitatea unei națiuni fără stimă de sine, care a crescut ca un copil mereu pus la colt. Așteptăm ziua când noi toți vom înțelege că forța de a renaște este în fiecare dintre noi.
NU RATA niciun video, ABONEAZĂ-TE aici! / jurnalagricoldecălătorie
Sunt Patricia Pop, jurnalist, storyteller expert, realizator - prezentator al emisiunii ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR și prima persoana care traversează Romania la volanul unui tractor. Aici pe canalul de KZbin JURNAL AGRICOL DE CALATORIE împărtășesc cu voi meseria mea, pe care o fac cu mare drag. Puteți urmări ROMANIA VAZUTA DIN TRACTOR atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine! Cei care vor să se alăture demersului de promovare a României sunt invitați să devină parteneri ai emisiunii. Cereți detalii pe adresa jurnalagricoldecalatorie@gmail.com
🚜🇷🇴🇷🇴🇷🇴
/ jurnalagricoldecalatorie
/ romaniavazutadintractor
#ROMANIAVAZUTADINTRACTOR
#JURNALAGRICOLDECALATORIE

Пікірлер: 9
@ovidiubutuza743
@ovidiubutuza743 2 жыл бұрын
Foarte frumos, FELICITĂRI! Doamnei Director pentru munca depusă la acest institut de cercetare la, care face tot posibilul să supraviețuiască și, să facă și cercetare în același timp. Statul Român nu ajută deloc cercetarea, măcar salariile să, fie plătite de-la bugetul de Stat, nu două - trei luni. Trebuie, sîntem obligați să investim ca, Stat în cercetare pînă m-ai avem oameni dornici și devotați pentru acest institut și pentru institutul de la Fundulea care a fust furat și înjumătățit. Cu respect Ovidiu Doamne ajută !
@okskakddksjaj563
@okskakddksjaj563 2 жыл бұрын
Extraordinar de greu este sa lucrezi în astfel de condiții. În cercetare nu se investește in tineri nu se investește în infrastructura nu dar unde investește statul, în pensii speciale? În cumularzi ?!
@scdabraila1543
@scdabraila1543 2 жыл бұрын
Vă mulţumim pentru aprecierile postate şi vă mulţumim mult Doamna jurnalist Patricia Pop că aţi avut răbdare, împreună cu echipa de filmare, să ne ascultaţi şi să ne vizitaţi într-o zi ploioasă în care n-am putut merge pe teren! Da, este adevărat că cercetarea este subfinanţată în România, nu doar în domeniul agricol, ci în majoritatea domeniilor. Da, este adevărat că încă mai sunt reminiscenţe ale comunismului în multe instituţii de stat, care, în loc să încurajeze tinerii să rămână în ţară, în loc să le ofere salarii corespunzătoare pregătirii profesionale şi condiţii normale la locul de muncă, îi îndepărtează şi chiar îi umilesc. Este oare normal ca să ne pregătim copiii şi tinerii până în momentul când devin specialişti şi apoi, instituţiile de stat să fie obligate prin legislaţie să respecte nişte grile salariale incorecte? Este oare normal ca un tractorist cu şcoală medie să ia acelaşi salariu ca un cercetător care a absolvit facultate, masterat şi doctorat? Este umilitor pentru specialişti şi de aceea pleacă în străinătate! Dar, mai ales, este o pierdere majoră pentru România când specialiştii sunt obligaţi efectiv de această legislaţie incorectă să plece peste hotare, în condiţiile în care statul a investit în educaţia lor 16 ani (licenţă), 18 ani (master) sau chiar 22-24 ani (doctorat). Noi cu cine rămânem în ţară? Cu cine rămânem să lucreze în cercetare, în medicină, în învăţământ, în industrie etc., dacă salariile sunt mici şi condiţiile de lucru sunt deficitare? Pe de altă parte, pentru a deveni competitive, de ce staţiunile de cercetare nu sunt eligibile să acceseze măsuri AFIR pentru achiziţia de maşini şi utilaje agricole, sau chiar pentru procesare? Este foarte bine că măsurile AFIR pot fi accesate de fermieri, dar şi staţiunile de cercetare sunt producători agricoli şi ar trebui să fie eligibile pentru aceste fonduri. De fapt, staţiunile de cercetare ar trebui să fie eligibile pentru orice fel de fonduri europene, deoarece pentru dezvoltarea lor este nevoie de toată infrastructura necesară ca pentru un IMM. Am trimis acum 3 luni în urmă la dl. ministru al MADR o adresă cu rugămintea ca şi staţiunile de cercetare să fie eligibile pentru accesarea de fonduri europene, dar n-am primit niciun răspuns, iar drafturile publicate pe site nu ne includ ca eligibile. Este aceeaşi eroare legislativă ca în cazul salarizării unitare! Cu toate acestea, de la momentul interviului până în prezent, noi am mai evoluat un pic, cu foarte mult efort, cu greutăţi datorită pandemiei, datorită secetei crunte, iar acum datorită preţurilor care au explodat din cauza războiului din Ucraina. Aşteptăm echipa emisiunii România văzută din tractor să ne mai facă o vizită, atunci când vor putea, dar, mai ales, le recomand să nu ocolească nicio staţiune de cercetare în drumul pe care urmează să-l facă prin ţară. Nu pot posta aici harta cu staţiunile, dar o puteţi găsi pe adresa de Facebook facebook.com/scda.braila/
@RomaniaVazutaDinTractor
@RomaniaVazutaDinTractor 2 жыл бұрын
Ma bucur ca v-am cunoscut! Am toata admiratia pentru indarjirea cu are va mentineti pe pozitii. Este de neinteles ce se intampla, e ilogic si frustrant, revoltator. Ni postura pe care o am, atat pot face, sa prezint realitatea. Altii sunt cei care ar trebui sa ia decizii. Sper ca mesajul sa ajunga la oamenii de decizie. Eu voi distribui pe Wapp emisiunea dlui ministru A. Chesnoiu. Salutari colegilor dvs si un an cu recolte bagate va doresc! Macar natura sa va ajute sa faceti tot ce v-ati propus. Succes!
@okskakddksjaj563
@okskakddksjaj563 2 жыл бұрын
Este inadmisibil asa ceva ,dar de unde atâta nepăsare din partea statului?! Nu am nimic personal cu nimeni dar când văd pe unii asa zișii fermieri care nici măcar nu știu sa scrie care vânează subvenții fac agricultură după ureche îmi vine silă. Oare statul când acorda subvenții nu cer niște criterii ,niște studii? Oare este asa de greu sa impui niște studii minime și niște criterii de performanță ?! Este asa greu ca statul sa găsească niște surse de finanțare ptr cercetare?! Nu ma pricep la agricultură nu am studii în domeniu nu lucrez în acest domeniu dar când văd la tv câte miliarde de euro se învârt in agricultură ma mira mult ca cercetarea este lăsată în paragina iar oamenii specialiști se zbat sa supraviețuiască. Înveți atâta carte și ai fscut foarte multe sacrificii cât și părinții sa lucrezi pe niște salarii de mizerie. Doamne Dumnezeule în ce țară trăim.
@scdabraila1543
@scdabraila1543 2 жыл бұрын
@@RomaniaVazutaDinTractor Vă mulţumim mult şi vă mai aşteptăm la Brăila, când poate veţi vizita şi Facultatea de Inginerie şi Agronomie, plus câţiva fermieri cu care colaborăm în proiecte de cercetare. Toate cele bune şi călătorie frumoasă în Transilvania, unde urmează să mergeţi!
@okskakddksjaj563
@okskakddksjaj563 2 жыл бұрын
Mare păcat ca nu se investește și in cercetare chiar nu se pot găsi bani ?! Se pot direcționa din subvenții un mic procent ptr cercetare, soluții se pot găsi dar eu cred ca nu se dorește acest lucru. Se pot oferi fermierilor semințe certificate de calitate foarte bună. Foarte trist reportajul dar este adevărat. Felicitări pentru emisiunile realizate și trebuie sa prezentați și astfel de lucru nu numai partea frumoasă a agriculturii. Vrem sa vedem și adevărul care doare .
@RomaniaVazutaDinTractor
@RomaniaVazutaDinTractor 2 жыл бұрын
Este revoltător că nu se pune pret pe cercetare. Atuurile oricărui stat sunt domeniile strategice si inovatiile, pe care le poate valorifica in lume. Cu alte cuvinte inteligenta cenusie, oamenii cu idei, noutățile, tehnologia, tot ce ar putea îmbunătăți calitatea vieții noastre.
@okskakddksjaj563
@okskakddksjaj563 2 жыл бұрын
@@RomaniaVazutaDinTractor aveți perfecta dreptate, iar eminenta cenușie lucrează peste hotare plătiți foarte bine ,în timp ce în țară cercetarea este subfinanțată și salariile sunt extrem de mici deci nu atrage pe nimeni.
Produc mure bio, dar și-au pus plantația la vânzare / România Văzută Din Tractor
33:02
Un vis născut în Israel, dar trăit acasă, în Rădăuți / România văzută din tractor
34:05
New model rc bird unboxing and testing
00:10
Ruhul Shorts
Рет қаралды 29 МЛН
ПРОВЕРИЛ АРБУЗЫ #shorts
00:34
Паша Осадчий
Рет қаралды 7 МЛН
How Many Balloons Does It Take To Fly?
00:18
MrBeast
Рет қаралды 194 МЛН
DOCUMENTAR De ce trăim de azi pe mâine?
48:37
Panorama
Рет қаралды 1,2 МЛН
Solul este protejat de paiele rămase în picioare
4:25
agricultura.video
Рет қаралды 1,4 М.
LA ZI, ÎN INSULA MARE A BRĂILEI
1:47:21
Agrointeligenta
Рет қаралды 13 М.
Cu Alex Dima pe Via Transilvanica: Episodul 2
28:26
Via Transilvanica Official
Рет қаралды 133 М.
După 30 de ani, Brăila are două bacuri moderne / România văzută din tractor
20:42
România Văzută Din Tractor
Рет қаралды 1,8 М.
E o afacere bună să treci de la Holstein la Angus? / România văzută din tractor
29:31
România Văzută Din Tractor
Рет қаралды 10 М.
Livada care a schimbat standardele în producția de cireșe
39:42
România Văzută Din Tractor
Рет қаралды 14 М.