Hocam ne mutlu bize ki sizin gibi bir aydınlığımız var.
@tahsincnaryamalik19787 ай бұрын
Hocam özlüyoruz daha fazla video atınnn
@soneristik7 ай бұрын
CERN den cikan dokunmatik ekran teknolojisiyle yine CERN de sunum yapmasının farkındalığı ile izledim 😂
@ergun52767 ай бұрын
Hocam "50 Soruda Maddenin Evrimi" kitabınıza erişemiyoruz. Yeni baskı olacak mı?
@AliCanTUNCER87 ай бұрын
Daha önceki bir videoda Türkçe konuşmasına İngilizce kelime katan birisine "Önce hangi dilde konuşmak istediğine karar ver sonra konuşalım" deyip daha sonra "bir şeyin detect edilmesi, identify edilmesi, reconstruct ediyor" demek.
@gokalpx13867 ай бұрын
Şimdi bi soru kerem hocama Bilimde cevaplar önemli fakat güzel sorularda bi okadar önemli Fotonlar gibi zamansız takiliyorum galba 100 sene sonra bana yapilacak yorumlarıda kimseye bırakmadan kendime kendim yapıyorum Yada paralel evrenle kontağım var neyse soru Kuvvet taşıyıcıların hepsi evrenin hız sınırı olan ışık hızındamı etkileşiyorki evet galiba bunun cevabı sorum şu bu nasıl bir okayki evrenin her yerinde her an bu sınır korunabiliyor hiçmi kural dışına çıkmiyor çıkamaz sa neden? kontrol mekanizması sonsuz güçde bişey olmalı yada aksine gayet basit bir şeymi örneğin bir şeyi itersen gider 2+2 4 gibi (uzay dokusu vesaire) bu sayedemi oluyor. Ve yarın bir gün kuvvet taşıyıcı parçacıklar fikri ısrarından vazgeçilebilirmi örneğin kuvvetleri gözlemlerken parçacık şeklinde algılıyor olabilirmiyiz? Nedense bana kuvvetlerin parçacıklarla taşınma fikri zorlama gibi geliyor.6
@NevaEdizUfuk7 ай бұрын
Kerem Hocam şortu giymiş gene biz sakal bırakamıyoruz işte! Şu şortu işte de giymek için Prof. olmak istiyorum!
@fiziktr11777 ай бұрын
Cern deney düzeneği diye bir şey yok Varsa ya tesadüfen oluvermiştir Yahut belki daha üstün varlıklar , belki uzaylılar yapmıştır O tesisin hem işletilmesinde hem de yapılan deneyler her seferinde ayrı sonuçlar verdiği için SM (standart model) oluşturmayı başarmamıştır Düzen sadece ilkokulda boy sırasına geçmek gibi olsa idi ve herkes gerçekten kısadan uzuna önden arkaya doğru sıraya girseydi en öncekinin en kısa ve göremesek de en arkadakinin en uzun olduğunu söyleyebileceğimiz bir sadelikte ise o düzene mi düzen denilecek Mesela hemen her atom altı parçacığın belirli bir yarı ömrünün olması ve bunun aynı şartlarda sürekli aynı olması bir düzen değil midir? Yani makroalem kompleksliğinden kaçan ve özün özünü arayan mikroalem çalışmaları belki o ilkokul tek sıra sadeliğinde bir düzen arıyor olması ve ancak makroalemden daha kompleks bir düzen ile ve görmediği halde bir kısım teoriler geliştirerek anlamını deşifre etmeye çalışması da yine bir düzeni göstermiyor olmalı değil mi? Bu Tanrı'sız bir dünya arayışındaki ısrar neden? İnancınızı sormuyorum? Bu konuda hepimiz özgürüz... Ancak illa ki bir yerlerde bilim elbisesi giydirip bir ateizm propagandası yapmak niye? Bu konuda bir kural veya düzen koyan mı var? Olmamalı bence :) Ama var galiba Çünkü sürekli bir şekilde devam ediyor , bu bir düzen oluşturuyor
@haarl18187 ай бұрын
Amaç bilimle Tanrı'nın yokluğunu ispatlamak değil, bilim ile Tanrı'nın düşünce biçimini anlamaya çalışmak.Çok güzel boş yapmışsın arkadaşım.
@AbdurrahmanMert7 ай бұрын
❤
@eyupboztas78847 ай бұрын
Hocam nasılım
@genxlast7 ай бұрын
Bilim gibisi yok Kerem abi, onlar öğretmese de ben çocuklarıma evrimi öğrettim.
@SahanmSahanm7 ай бұрын
Çen öğrettin mi cücüklerine babalarının maymundan bu hale geldiğini. Amanda aman.
@gokalpx13867 ай бұрын
Yahu ben sorumluluk sahibi değilim öğretmen devlet memuru,siyasetçi din adamı vesaire,kimseyi kırmadan konusma derdim yok Çok basit sorular soruyor hoca cevap veremiyorlar daha bunları ilkokulda kavradım ben okumak burs şu bu benim hakkımdı Okumak istiyirum yaş 45 de olsa zaten 30 35 gösteririm Çağrıdır bu akademiye iş insanlarına iban profilde.
@fahrialtndal52057 ай бұрын
Bize benzer iki milyar veya daha fazla gezegenin var olmasimi size yuzde yuz Baska gezegenlerde canlilarin oldugundan emin oldunuz nasil bilimdir bu böyle.