Tu, ce metode folosesti, pentru asamblarea placilor de mobilier, sau care ti-ar placea?
@popalexandrugeorge31722 ай бұрын
Bună, cand o sa mai fie disponibile șabloanele?
@sonyxplod2388 Жыл бұрын
Multa sanatate! Esti un om minunat! Tot respectul pentru tine!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Mersi mult! Spor!
@nenadmomir Жыл бұрын
Mulțumesc pentru prezentare! Si pe mine m-au ajutat tutorialele d-voastră atunci cand mi-am proiectat și asamblat singur mobila de bucătărie. Va mulțumesc frumos
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Cu drag!
@danielflorinpacuraru3777 Жыл бұрын
Vă salut , cu respect stimate domn ! Cu toate că nu am ” vociferat ” nimic pînă în acest moment , vă urmăresc cu plăcere de ceva timp , și aștept de fiecare dată un nou filmuleț . Recunosc că sînteți un ” profesor adevărat ” , care știe să capteze atenția ” elevilor ” ! Vă mulțumesc încă odată și vă doresc mult succes în continuare !
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Ma bucur sa aflu astfel de lucruri. De azi încolo, astept sa "vociferati" mai des, pentru ca asa ajutati clipul sa ajunga la cat mai multi privitori. Spor in toate!
@lucianstanciu3731 Жыл бұрын
Perfect adevarat. Ericsoane + demontabili blum!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
BINGO!
@hobbydiy3788 Жыл бұрын
Apreciez munca si clipurile canalului tău la maxim. Spor in toate proiectele tale!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Mulțumesc, am postat unul nou in această dimineață, aștept parerea ta despre material. Spor in toate!
@ionutsimion-aldea2062 Жыл бұрын
Felicitări domnule Barbu ! Foarte util tutorialul !
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Multumesc, ma ajuta feefback ul!
@serbanradu3845 Жыл бұрын
Exact ce aveam nevoie! Mersi!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Cu plăcere!!!!!!
@dragosdisco Жыл бұрын
Foarte bine structurat și explicat videoclipul ! Mulțumim pentru informații valoroase !
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Cu placere! Proiectul va continua cu alte materiale despre lumea mobilierului.
@costelmihalcea4273 Жыл бұрын
Eurosurub + demontabili... Felicitari pt video...
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Exact!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Pescar?
@costelmihalcea4273 Жыл бұрын
@@ConstantinBarbudiy oooooo daaaa... 9 - 11 merg pe Bila2....
@tataie77 Жыл бұрын
Esti cel mai tare! Nu cred ca ai concurenta in acest domeniu, ma refer la postarile tale de pe youtube si email. Seara buna!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Nu prea am concurenta cei drept, pe aceste subiecte legate de tamplarie si mobilier. Insa rămân focusat in a livra urmaritorilor cat mai multa valoare ca si informatii, dar si nivel audio-video. Doamne-ajută!
@mihaiborz79259 ай бұрын
Un video foarte eficien... mulțumesc 😊😊
@lorenzopatras9897 Жыл бұрын
Acum 3 ani când lucram la apartamentul pe care tocmai îl cumpărasem am chemat 2 meșteri pentru a-mi face mobila de bucătărie. Atitudinea lor a fost foarte arogantă, termenul de execuție a fost peste 3 luni iar eu voiam să mă mut cât mai repede. Cu ajutorul videourilor tale am învățat să îmi proiectez singur mobila și să scot cotele așa că mi-am făcut toată mobila din casă împreună cu soția. Pe atunci foloseam doar Ericsoane. Într-adevăr mi se par cele mai utile șuruburi când lucrezi cu pal sau mdf. Între timp mi-am mai ajutat câțiva prieteni să-și facă mobila și tot din videourile tale am învățat cum se folosesc demontabilii blum. Adevărul e că arată mult mai bine când te uiți la o mobilă și nu vezi căpăcele care acoperă șuruburile. E un amănunt mic, dar face diferența. În general folosesc Ericsoane și dacă e corpul mai lat, mai pun un holzsurub la jumătate (din păcate ericsoanele s-au scumpit mult în ultima vreme și dacă faci câteva corpuri se adună repede). Sunt curios ce părere ai despre folosirea mașinii de înfiletat vs cea cu impact când e vorba de pal? Personal cred că cea cu impact poate afecta puțin structura palului și folosesc doar filetanta normală dar sunt curios dacă ajută sau încurcă în vreun fel cea cu impact. Când e vorba de lemn, cea cu impact mi se pare că îți dă extra putere și ajută mult, dar structura lemnului e mai dură decât cea a palului.
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Doamne ce mesaj!!! Acesta este unu dintre scopurile majote ale acestui proiect de pe KZbin , sa inspir oameni ca tine. Impactul este eficient la holtzsuruburi/suruburi de la 30 mm in sus ca si lungime. Mulțumesc pentru donatie!!!🙏
@euterpiu7 ай бұрын
@@ConstantinBarbudiy 3 cm????, nu e f mic? Cred ca surubelnitele astea actuale cu zeci de Nm cuplu, pot baga suruburi f lungi. Una cu impact poate duce spre suta de Nm (real, nu ce scrie pe ea) nu prea o vad utila la mobila din PAL. Ok , faci un cadru de pat pe drugi de 100 mm, grosime, clar pe aia o sa-i prinzi in holtzsuruburi de minim 200 mm, acolo e evident nevoie de surubelnita cu impact.
@florianpruna7299 Жыл бұрын
Profi că de obicei!
@cosminh152514 күн бұрын
Salut ! Ai de vânzare cele 2 șabloane pe care le-ai confecționat ? Mulțumesc
@sorinf Жыл бұрын
îmi place masa de lucru. un clip pe construirea ei ar fi fain.
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Salut! Am video facut : kzbin.info/www/bejne/mpOsaYBjgbGDaas Astept parerea ta despre clip.
Bună ziua dl Constantin, acest proiect merită aplauze👍, se vede cu ochiul neinarmat că o faceți din pasiune... apropo de acest tutorial am o întrebare, care sunt șuruburile care ne permit să economisim și timpul în procesul de asamblare?
@cosminthz Жыл бұрын
Salutare! 1. Tutorial pentru prindere polite, suruburi vizibile si sisteme de prindere "invizibile" la acestea 2. Tutorial pentru push to open 3. Tutorial pentru amortizoare, usi mobilier orizontale 4. Tutorial sertare inalte bucătărie, sisteme prindere cos de gunoi bucătărie 5. Scăriță pentru casă pentru acces dulapuri suspendate , dulapuri inalte, dressing (persoane scunde) Si o intrebare: cum sa nu mai sparg melamina la iesirea burghiului cand dau o gaură pătrunsă? Folosesc burghiu de lemn Bosch Diametre 6 8 10 etc Mulțumim, esti foarte tare ! 👍
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Salut! Pentru puntul 2 si 3 am clipuri pe canalul meu. La restul o sa ma gândesc. Ca sa nu sparga melamina pe spate , ai nevoie, in primul rand de un burghiu de calitate si foaaarte bine ascuțit. Încarca asta si imi scrii daca s-a rezolvat. Spor!
@blv49595 күн бұрын
@@cosminthz Salut Cosmin. Pentru a evita spargerea melaminei la ieșirea burghiului pe fața opusă, eu folosesc următoarea metodă, presupunând că utilizez un burghiu de calitate și bine ascuțit: lipesc bandă adezivă de hârtie (de evitat banda scoch clasică pe suport din folie de plastic) pe fața de ieșire și pun un rest de PAL/MDF sub zona de ieșire. E important ca suprafața acestui rest de sprijin să stea bine lipit de suprafața de ieșire a plăcii care se găurește. De asemenea, reduc forța de apăsare când vârful burghiului se apropie de ieșire. Ca să știu când trebuie sa reduc forța de apăsare, utilizez un marcaj pe burghiu realizat cu marker cu vopsea de culoare deschisă, plasat față de vârful burghiului la o distanță egală cu grosimea plăcii pe care o găuresc. Sună puțin complicat, dar nu este. Succes și spor la treabă!
@romanulromanu692111 ай бұрын
Minunat. Ceva masuratori exacte unde si cum se fac gauri. Sunt interesat sa fac propriul dressing, nefiind meserias.
@ConstantinBarbudiy11 ай бұрын
Apelează ma te rog la nr 0766519757. Pregătesc un curs detaliat pe acest subiect.
@YouEbut-um7ik Жыл бұрын
În videoclipul prezentat, demontabilii Blum s-au folosit pe pal sau mdf. Se pot folosi și la îmbinarea plăcilor din lemn sau recomandați alt sistem în acest caz? Foarte frumoasa prezentare! Felicitări!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Lemn, placaj, mdf, pal, pentru toate materialele se potrivesc ca solutie demntabili BLUM.
@klannstyle Жыл бұрын
Deja am vazut peste 15-20 de clipuri si am bagat sub. Vreau sa fac vre-o 3 dulapuri si tot caut variante. M-ai lamurit chiar in acest clip (dupa ce am pus baza in celelalte vizionate) pentru partea de imbinare. Clar voi alege pe cei blum pentru ca am partile vizibile. Sunt dulapuri independente. Insa, avand si probleme de sanatate, mai am niste idei care nu stiu cum sa le rezolv. Poate maine imi aduc aminte sa iti scriu un email... asta daca lucrezi si pentru comenzi mai mici. Daca nu, macar iti dau idei pentru alte clipuri. 😋 Spor la tot ce faci si nu te mai scuza pentru maruntisuri. Fii direct si la obiect cu aceleasi detalii care le dai mereu. Toate cele bune!
@ConstantinBarbudiy11 ай бұрын
😇👍👍👍
@zsoltveres168811 ай бұрын
Bună ziua, ce software folosiți pentru proiectul? Mulțumesc!
@ConstantinBarbudiy11 ай бұрын
Sketchup
@Curieru32 Жыл бұрын
Buna seara. Mă interesează șabloanele, nu găsesc sa le fac, as dori sa le.cumpar. O săptămână plăcută.
@costinelpopovici3415 Жыл бұрын
Interesanta prezentarea .Am o intrebare, ce prindere sa folosesc la un dresing care va avea înălțimea camerei și nu pot sa-i prind suruburi ericsson .Cum pot sa prind plăcile la interior ținănd cond ca plăcile verticale au 2450x600?
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Cea mai potrivita varianta este : Demontabili Blum, te asigur
@costinelpopovici3415 Жыл бұрын
@@ConstantinBarbudiy Mulțumesc frumos
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
@@costinelpopovici3415 cu placere
@catalinmateas99567 ай бұрын
Salut, cum marchezi pentru a alinia dibli de lemn cu demontabilii?
@toddbertuzzy44 Жыл бұрын
Salut Constantin, informatiile pe care le prezinti mereu sunt incredibil de valoroase asa ca nu o sa ma repet in aceasta privinta, dar vreau sa-ti complimentez progresul facut pe partea de video si mai ales audio. Esti din ce in ce mai bun. Am si eu o curiozitate, tu chiar folosesti sablonul de gaurit in cant de fiecare data cand realizezi un proiect, sau in punctul asta ai mana formata si doar il recomanzi pentru noi amatorii? :D
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Salut! Mulțumesc pentru feedback, este foarte bine venit întotdeauna, pe toate clipurile. Referitor la intrebarea ta, il folosesc de fiecare data in cazul demontabililor Blum, si in 50% din cazuti, atunci cand lucrez cu eurosuruburi.
@radumagulean786010 ай бұрын
De unde cumperi plăcile le comanzi sau cum?mulțumesc
@ConstantinBarbudiy10 ай бұрын
Le comand, cea mai mare parte, la magazinele de specialitate.
@cezariorga8569 Жыл бұрын
Eu folosesc holsuruburi dar după comparația ta mai pus pe gânduri, are logica ce spui. Mai ales ca ai posibilitatea de reglaj 2mm iar la plăcile intermediare nu mai ai nevoie de distanțiere sau n măsurători, la minutul 7 înțelegi tot. Mulțumesc!
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Salut Cezar, da are sens. Spor si multumesc de comentariu,ma ajuta.
@fxtravel421811 ай бұрын
Daca am burghiu de 6 in loc de 6.5 ar fii o problema?
@ConstantinBarbudiy11 ай бұрын
Nu
@danielianas2851 Жыл бұрын
nu ai nevoie de ucenic?
@georgecostea3220 Жыл бұрын
Buna ziua! Am experimentat montajul doar cu demontabili blum fara cepuri si am observat ca la strangere placa cu pinul de strangere este impinsa in exterior datorita miscarii melcului din carcasa demontabilului. Am observat asta incercand sa intaresc imbinarea si prin cepuri. Am gasit dificil gaurirea fara sablon pt cepuri, astfel ca pentru un corp de mobila cu latimea de pana in 300mm am renuntat la cepuri si am ramasa doar cu demontabili. Din ce am observat nici pal-ul de la Egger nu are exact 18 mm , ci are ceva mai mult 18.265mm. Aveti ceva sfaturi in acest sens cum ar trebui cel mai corect realizate aceste gauri? Mentionez ca nu am sablon pentru cepuri, dar as dori sa folosesc in montaj si cepurile pentru a rigidiza mai mult imbinarea.
@alin0606 ай бұрын
Buna ziua! Ati intuit foarte bine faptul ca cepurile de lemn sunt obligatorii in productia de mobilier. Elementele de asamblare au rolul de conectare a reperelor, dar cepurile sunt cele care tin dimensiunile/cotele fixe. Fara cepuri de lemn, constructia sufera modificari structurale si complica foarte mult reglajul final al feroneriei (fronturile de usi si sertare se vor alinia greu la o carcasa deformata sau usor deformabila). Autorul acestui material video este si el in aceasta eroare (pe care o transmite cu seninatate mai departe!), bănuiesc eu ca asta se intampla deoarece a invatat sa faca mobila dupa ureche sau de la ati indivizi semicalificati in acest domeniu. Mai mult de atat, faptul ca reperele imbinate au posibilitatea unui “joc de pozitie de imbinare” , este prezentat in acest material video ca un avantaj. Nu are sens sa comentam mai mult, dar ar fi cazul sa fiti mai atenti de la cine doriti sa invatati ceva.
@alin0606 ай бұрын
Exista pentru cei ca dvs, care fac mobilier DYI, solutii de sabloane pt majoritatea elementelor de asamblare, inclusiv pt cepurile din lemn si va sfatuiesc sa le achizitionati sau sa le confectionati. Vreau sa va mai spun o informatie pe care am obtinut-o inca de acum 20 de ani pe cand eram in facultate, ca sunt 2 categorii de conectori pt mobilier si anume conectori pt carcase si conectori pentru rafturi intermediare (polite). Conectorul/demontabilul de 25 mm de la Blum (si Tofix 25 care este omologul lui de la Hafele) sau demontabilul Minifix sunt conectori pt carcase si nu pot fi folositi chiar peste tot asa cum sunt ei promovati ca fiind universali.
@georgecostea32206 ай бұрын
@@alin060 nu sunt un fan al d-lui, client sau sa am un interes in a-l promova, dar imi plac materialele pe care le face si le apreciez. Nu am vazut alti autori de acest gen la noi sau cel putin nu ofera aceste detalii. Oricum, din ce am invatat pana acum, utilizarea conectorilor Blum in regim diy necesita foarte multa rabdare, precizie etc.. Eu personal apreciez materialul facut si detaliul acestuia pentru ca pot sa compar cu situatia intalnita de mine. Utilizarea conectorilor Blum si realizarea gaurilor pentru acestia este foarte dificila fara o masina precisa, eu apreciez ca in clip arata cel putin cum face aceste gauri cu unelte la care am si eu acces, in unele din secvente apar chiar si cepurile (cand asambleaza placile). Eu, nefiind un profesionist in domeniu, am folosit foarte mult platforma de e-services de la blum, acolo poti calibra foarte bine configuratia unui corp simplu de mobila si am realizat intr-un final si importanta cepurilor chiar daca imbinarea era destul de buna si fara. Daca urmaresti si materialele celor "de afara" majoritate folosesc acei conectori minifix, folositi de ex si de ikea, cu atat mai mult apreciez materialul prezentat aici. Personal am reusit sa modific corp de ikea cu noi pozitii de imbinare pentru minifix si cepuri fara prea multe batai de cap, dar la demontabilii blum este altceva. Din ce am observat pana acum si din mica experienta pe care am acumulat-o gasesc utilizarea demontabilior blum mult mai sigura si ofera un aspect mai placut, dar mi se pare foarte dificil de realizat. Autorul de fata demonstreaza totusi ca are o anumita experienta. Eu am mai intalnit ceva mai detaliat (cu niste calcule in plus) doar la ceva autor rus (presupun dupa limba), restul doar cu minifix (minifixul imi pare ca are niste tolerante mai mari la gaurire si montaj chiar si cu cepuri). Autorul rus folosea la gaurire in atelierul propriu minipress de la blum, deci ... Ce pot impartasi din experienta si observatiile mele este ca am vazut ca la utilizarea deomontabililor Blum in regim DIY sunt foarte importante urmatoarele aspecte: - sculele de trasare si masurare. Am urmarit asta in detaliu la autorul aici de fata si am reusit sa fac si eu unele lucruri, m-am uitat efectiv si la modul in care blocheaza pozitia pe echerul combinat. Vazand cat de important este aspectul asta de multe ori am folosit chiar si subler cand am marcat pozitia gaurii de la margine pentru carcasa :). - adancimea gaurii pentru carcasa Blum (cred ca este un factor mega important, daca faci gaura mai adanca cu 1 mm ai probleme in paradis, iar desfacere surubului din cant pentru realizarea montajului si pentru a compensa diferenta nu este o solutie buna). Am stricat cateva resturi pana m-am cam prins cum sta treaba. Fabricantul Blum, din ce am vazut, mentioneaza undeva la +/- 0.5 mm toleranta la adancime, dar probabil in conditiile lor de productie a mobilierului, in regim diy este cu totul altceva :)). Am reusit sa ajung la o precizie cat de cat buna si sa folosesc chiar si cepuri dupa ce am urmarit acest material si am reusit sa combin sculele (unele sabloane de gaurire de la chinezi cu cele vazute aici, ma refer la echerul combinat). Personal nu am reusit sa realizez sabloanele de gaurire pe care le foloseste autorul, nu am nici toate sculele pe care el le are. Efectiv un sablon oficial pentru carcasa Blum nu am gasit sau vazut decat minipress-ul. Pentru DIY este foarte scump, poate doar daca ar trebui sa fac mobila pentru 2 apartamente l-as lua :)). Unele detalii le-am mai obtinut din instructiunile de la sablonul de gaurire pentru surubul de imbinare de la Blum. Dar gaurirea pentru carcasa face diferenta. Pentru mine este un material instructiv la care mai revin din cand in cand. Personal, ma asteptam sa continue dansul discutia pentru ca mi-a mai raspuns la unele lucruri aici pe canal, dar poate mai este si secretul meseriei pe care trebuie sa il descoperi si singur prin actiune :)) (il inteleg). In final, eu, personal, apreciez continutul!
@cristideaconu62406 ай бұрын
Lucrările sunt mai complicate in acest univers al bricolajului. Calitatea palului in Romania este ce-a mai prosta. Un pal de pe vremea lui Ceaușescu este beton pe linga biscuitele de acum , numit pal. Egger umblă vorba că e cel mai bun. Depinde unde a fost depozitat, umiditate etc. Organele de asamblare e altă mincare de pește. Ca in filozofia cepului cu/ fără adeziv la montaj. Uite ca in acest videoclip un tip pe timpul lui si cu banii lui ne mai arată una alta în bricolaj. Restul nu au timp , ei fac mobilă la comandă ( cu scule de la alimentara, lidl). Keep walking, Costantin Barbu!
@emilzaharia5299Ай бұрын
Am și eu o problema , asa am ajuns sa vizionez clipul dumneavoastră . Doua eurosuruburi de la îmbinarea unui pat , ies din gaura de îmbinare care a devenit inutila . Toate cele bune va doresc .
@blv49596 күн бұрын
Salut Emil. Pentru găurile prea largi pentru a mai susține o îmbinare filetată, eu folosesc următoarea metodă: găurire în cant cu burghiu de 8 sau 10 mm, introdus cep de lemn de 8 sau 10 mm lipit cu adeziv pentru lemn, taiat cep la nivelul suprafeței cantului, șlefuit ușor, găurire în cant cu burghiu de 5 mm pe același marcaj, îmbinare cu euro șurub. Nu recomand introducerea unor materiale în gaura lărgită pentru a compensa diferența pe diametru deoarece PAL-ul are o structură fragilă, iar la strângerea șurubului ar putea crăpa. Succes!
@emilzaharia52996 күн бұрын
@blv4959 va mulțumesc frumos . Toate cele bune .
@IulianLoganАй бұрын
Multi nu lureaza cu cep de lemn si se vad suruburile pe laterale. Pun eventual niste plastice peste ele.
@rudymihu379 Жыл бұрын
Vreau sa ma reprofesionez pentru tamplarie...imi place foarte mult sa lucrez cu lemnul...inca din copilarie. Sunt misto clipurile tale dar pls fa -le un pic mai detaliat si nu asa pe viteza. Daca se poate. :)
@ElvisBecheanu Жыл бұрын
Cum procedezi la finisarea canturilor atat 0,4 cat si cant de 1 sau de 2
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
In mod normal placile vin gata finisate, inclusiv abs ul, pentru a ți răspunde, am nevoie sa stiu cât de mare este gradul cantului, cat ai de slefuit?
@ElvisBecheanu Жыл бұрын
@@ConstantinBarbudiy M-ar interesa finisarea cantului de 0,4 pentru lateralele soldaților de bucatarie si dressingurilor care ajung la o înălțime de 2 m, adică 1964 mm fara capac si baza
@octavian4305 Жыл бұрын
Eu folosesc minifix-uri pt că am capacele din toate culorile care sunt mult mai ieftine, într-adevăr un pic mai greu de montat că Blum. La Blum singurul dezavantaj/punct unde sa fii mai atent e când îl bati in mobila sa fie drept. In rest Eurosururuburi is life
@ConstantinBarbudiy Жыл бұрын
Daca te-ai obisnuit cu minifixurile, da i asa inainte, spor in toate. Mersi de feedback!
@Bogdan-Claudiu6 ай бұрын
Saru mana
@ovidiubizganАй бұрын
Cel mai mult urasc la o mobila pe care 90% din ,,meseriasi,,o fac sunt suruburile care apoi le mascheaza cu un plastic sau ceva lipit acolo de culoarea palului,nu e ceva profesional