Sunt bune toate informațiile oferite de tine ;) Mulțumim
@mariusg42324 ай бұрын
O mare problema a incalzirii in pardoaeala este inertia termica imensa,foarte puțini iau in calcul acest aspect Felicitari pentru volguri❤
@olimpiuo3147 ай бұрын
Multumesc .
@eszeneyicristi71877 ай бұрын
Foarte bine explicat se vede că sunteți foarte bine informat dar să nu uităm că pompa E așezată deasupra unei uși care o încălzește tot timpul aerul din Încăperea respectivă
@silviudespremasini7 ай бұрын
Pe camera termică efectul nici nu e perceptibil 😬
@eszeneyicristi71877 ай бұрын
@@silviudespremasini camera termica in sesizează aerul călduț ci doar punctele fixe zid geam etc Dar acel aer cu 7 8 10 grade in plus față de mediul exterior ajută foarte mult pompa!!!
@eszeneyicristi71877 ай бұрын
@@silviudespremasini poți să verifici doar du 2 termometre Unul așezat chiar deasupra acelei uși Iar al doilea undeva la 2. 3 m
@Noname4now202522 күн бұрын
Ai izolat pardoseala cu extrudat înainte de încălzire în pardoseală?
@madalincosma25317 ай бұрын
luat in absolut, costul este foarte bun as zice. pe gaz probabil ar fi fost 2x+ (la 0.77 caci la 1.3 ar fi ...)...as banui spre 3x dar depinde si de cat de mare este suprafata de exterior, pe langa suprafata totala/volum. problema este investitia care nu se poate justifica in orice situatie. sistemul centralizat nu reuseste sa ofere acelasi raport beneficiu/cost fata de incalzire individuala, inclusiv pe gaz.... dar revenind, se pare ca momentan investitia merita doar cand este necesara reconversia sau apare necesitatea schimbarii capitale a sistemului de incalzire...reconversia de la sistem individual catre pompa caldura este momentan prea scumpa, iar daca sa face doar izolarea deja costurile scad si pe sistemul curent. mai este si problema cu spatiul necesar alocat pentru acest tip ... oricum ar fi, detaliile date sunt de calitate
@predacorneliu7 ай бұрын
Este ok!
@Noname4now20253 ай бұрын
Te salut cât ai dat pe pdc și de la cine
@ionelzamfirescu90657 ай бұрын
Se cere un sistem mixt sa existe și alte surse Sau sarcinile termice mai mari la pompe
@mariuscostache24117 ай бұрын
Am auzit un caz in care s-a instalat incalzire in pardoseala la bloc folosind ca agent de incalzire chiar apa de la CET printr-un schimbator de caldura care e ON/OFF. Excluzand dezavantajele de fiabilitate a retelei de termoficare, sunt curios daca ai luat in considerare optiunea asta pentru ca ma gandesc ca avand in vedere ca nu ai nevoie de mai mult de 30 de grade in reteaua interna, costul ar fi foarte mic, si e mai pretabil pentru cei ce locuiesc la etaje superioare. Multumesc ca ne impartasesti munca ta de documentare.
@silviudespremasini7 ай бұрын
Am dat și eu de proiectul ăla, dar nu cred că ar fi fost mai ieftin. Aveai nevoie de mai multe schimbătoare de căldură, care nu sunt așa ieftine. In plus, cum făceai cu repartitoarele? In final, de ce as fi făcut asta? Doar că ieșeam cu x lei mai ieftin?
@ionutvaranciuc7 ай бұрын
Salut! Poți să-mi spui te rog cum folosești adaptarea meteo? Cu controlerul pompei? Vreau sa instalez și eu o pompa Hyundai monobloc. Mulțumesc!
@silviudespremasini7 ай бұрын
Da, din telecomanda se alege una
@CatalinV7 ай бұрын
🎉
@xiom91896 ай бұрын
Corecta ideea cu izolarea , dar cu conditia sa nu prea aerisesti , adica sa tii ferestrele inchise ca sa nu pierzi caldura. Deci prefer sursa cat mai ieftina de caldura si sa aerisesc casa corespunzator :)
@silviudespremasini6 ай бұрын
@@xiom9189 Poți aerisi cu ventilatoare cu recuperare de căldură 😉
@xiom91896 ай бұрын
@@silviudespremasini Nu cunosc "device-urile" respective. Cunosc insa cazuri care se zgarcesc la aerisire si ii costa apoi igrasia mult mai mult :)
@madalinsavoaia58007 ай бұрын
Este aer apa?
@silviudespremasini7 ай бұрын
Da
@invertor42457 ай бұрын
Am înțeles că folosești boiler cu pompă de căldură. Ce impact are acesta asupra locului unde este montat( temperatura, umiditatea, nevoia de ventilație suplimentara)? Mulțumesc.
@silviudespremasini7 ай бұрын
O sa am clip în curând. Neașteptat de mici efectele
@predacorneliu7 ай бұрын
Boilerul este izolat, deci ce impact este vorba?
@silviudespremasini7 ай бұрын
@@predacorneliu eboiler cu pompa de căldură 😉
@cristianfilip2837 ай бұрын
Singura chestie care nu mi se pare corecta este ca daca ai consum peste 300 kv pe luna kv e 1.30 ron
@silviudespremasini7 ай бұрын
Daca ai consum peste 300kwh, nu ți se mai plafonează decât la 1.3 lei. Dar dacă tariful din contract deja e mai mic,rămâne ăla mai mic. Adică 77 de bani cum e la hidroelectrica.
@cristianfilip2837 ай бұрын
@@silviudespremasini Nu stiu daca ai vorbit de contractul de la hidroelectrica, eu am ezitat sa ma mut la ei din diverse temeri care le spun si altii, gen interventii tehnice. M am uitat pe comparator ANRE si nu mai apare oferta. In conditiile prezentate de tine daca ai 77 de bani pentru orice cantitate consumata pe toata perioada contractului e bine, altfel costurile cresc si nu se mai amortizeaza investitia in pompa de caldura care este cam de 3, 4 ori peste orice centrala termica. Practic ai bagat niste bani care se v or amortiza in timp prin costul redus la energie si poate si din consumul mai mic. Felicitari pentru modul de prezentare.
@silviudespremasini7 ай бұрын
@@cristianfilip283 Interventiile tehnice tin de distribuitorul de energie electrica, nu de furnizor.
@alexandruconstantinsirbu46977 ай бұрын
eu zic sa iti iei unul nou si gata, astea noi stau la 22 fara nimic
@lottodanydany54977 ай бұрын
Mi se pare ok...
@adrianstefan37147 ай бұрын
Sincer nu este prea smecherie cu pompele astea.....eu cu centrala pe gaz la o casa de aproape 200mp pe aceasi perioada am dat 3300 lei
@mariusstelu67997 ай бұрын
Am aplicatie cu pompa de caldura 4500kw/an pompa fiind folosita si vara
@predacorneliu7 ай бұрын
Sincer trebuie analizate condițiile de funcționare, s-ar putea dacă ai avea o PdC să ai un cost mai mic față de o centrala termică.
@euue8646Ай бұрын
La un cost de 3300 lei de gaz (3300/3 lei pretul pe mc de gaz = 1100 mc de gaz adica 11748 kWh) cu o pompa de caldura foloseai curent prox 2610-3356 kWh (COP 3,5-4,5), depinde de zona in care locuiesti. La 0.77 lei/kWh, daca locuiesti in Bucuresti era 2010 lei. 👍