Crispin Sartwell: Anarşist Felsefe Üzerine | Türkçe Altyazılı

  Рет қаралды 17,644

Çeviri Konuşmalar

Çeviri Konuşmalar

Күн бұрын

"Edepsizlik, Anarşi ve Gerçeklik" kitabıyla tanıdığımız Amerikalı anarşist felsefeci Crispin Sartwell, anarşizm üzerine konuşarak devlet gücünün meşruluğunu tartışıyor.
Çeviri: Ümid Gurbanov
Crispin Sartwell kitaplarına ulaşmak için: www.kitapyurdu...

Пікірлер: 42
@yusufaltntas8304
@yusufaltntas8304 6 жыл бұрын
Bu konuşmalara alt yazı sağlayıp editleyen ekibe teşekkürler
@banabibira
@banabibira 6 жыл бұрын
edepsizlik, anarşi ve gerçeklik isimli kitabıyla tanıdığım, muhteşem fikirleri sahip bir felsefeci... burada görünce sevinmedim değil, ama siz siz olun, günümüz solcularıyla ya da ana düzen savunucularıyla tartışmaya girerken, sartwell'in fikirlerini bir süreliğine unutup, Türkiye'de yaşadığınızı hatırlayın.
@beatlesever1insan916
@beatlesever1insan916 3 жыл бұрын
@İbrahim Can Özcan Emma Goldman okumuş öyle olacağını sanmıyorum umarım değildir
@tasfrnhaluk3037
@tasfrnhaluk3037 3 жыл бұрын
edepsizlik diye başlayınca sartwell'in düşüncelerden bahsediyorsun sandım bu videoda nası bu kadae like aldı diye bi şaşırdım
@cazdinleyenkamyonsoforu4174
@cazdinleyenkamyonsoforu4174 5 жыл бұрын
Anarşizm en şeffaf ve en dürüst düşünce akımıdır.
@gri2047
@gri2047 3 жыл бұрын
Evet.
@z4ynep699
@z4ynep699 2 жыл бұрын
Anlatabilir misin
@Tinykids_
@Tinykids_ Жыл бұрын
Anarşizm saçmalıktan ibaret.Peri masallarına inanmak gibi.ZIRVA
@GzinS
@GzinS 4 жыл бұрын
Çok etkilendim, hiç o açıdan bakmamıştım. Keşke konuşmanın devamı da olsaydı. Yine teşekkür ediyorum haberdar ettiğiniz için. Emeğinize sağlık. 🙏💖
@Tinykids_
@Tinykids_ Жыл бұрын
.
@ahmetakar4641
@ahmetakar4641 4 жыл бұрын
Beyefendi aslında haklı ama düşündüğü sistemi kurmak o kadar da kolay değil. Bunu bir anda yapamayız belki ama devletlerin merkezi gücünü hafifletip bireyselliği ön plana çıkarmalıyız. Din ve devlet işlerini birbirine zarar vermeyecek şekilde ayırdığımız gibi devlet ve ekonomiyi de birbirine zarar vermeyecek aksine fayda sağlayacak şekilde ayırmalıyız. Özet olarak bembeyaz bir boşluk gibi anarşiyi benimsemek doğru değil, simsiyah koyu ve katı bir şekilde devlet yapısını benimsemek de aynı şekilde. Ancak bir gökkuşağındaki gibi her renge her fikire ve her bireye değer vererek ve koşullara göre değişen bir birliktelik yapısı ile güçlü sağlıklı ve daim kalabiliriz.
@Lisbongirls17
@Lisbongirls17 3 жыл бұрын
Liberalizm!
@Zerdust0
@Zerdust0 2 жыл бұрын
söz oyunu. asıl katı bir anarşizm tüm renklerin ortaya çıkabilmesini sağlar. otorite nerede ise faydacılık nerede ise hep bir renk dışlanır. amacımız fayda değil. etik olarak katı bir özgürlük. güç sağlık kavramlarını birliktelik ile eritmeniz bile anarşi karşıtı olduğunuzu gösterir. güçlü olmak sağlıklı olmak birlikte olmak mesele değil. özgür olmak mesele.
@zapatista333
@zapatista333 Жыл бұрын
adam zaten hadi kalkalım hemen sistemi kuralım dememiş pratikten ziyade bir felsefi görüş demiş
@matherror3595
@matherror3595 3 ай бұрын
Ütopyada başka bir şey degil
@FatihOztas42
@FatihOztas42 3 ай бұрын
Bunu başarmak için ilk önce insanların bilinçli olması lazım eğer ki şu an Türkiye'de anarşizmi birden uygulamaya kalkarsan insanlar hayvandan kötü olurlar devlet olmayınca istediklerini yapabileceklerini sanırlar sağa sola saldırırlar gasp cinayet artar. Bu yüzden anarşizm için temel şey eğitimdir.
@oguzc4524
@oguzc4524 6 жыл бұрын
Ben de 14 yaşında kendisiyle aynı fikirdeyim
@apaspasa3501
@apaspasa3501 3 жыл бұрын
hala aynı fikirde misin yaş 17
@m3hmetd
@m3hmetd Жыл бұрын
18 olmussun oguz vay be
@chamsakizicobanarmagani
@chamsakizicobanarmagani 6 ай бұрын
​@@m3hmetdetti 19
@Baris170
@Baris170 6 жыл бұрын
Teşekkürler
@piecedelion1158
@piecedelion1158 4 жыл бұрын
Eeee Altyayi nerde yaw.
@hikmet5203
@hikmet5203 3 жыл бұрын
Amme hizmeti
@alpersimsek8625
@alpersimsek8625 5 жыл бұрын
Bak mesela schopanhauer'e göre de zaten hiç bi insan özgür değil.Bi istenç var ve insanlar her ne kadar kendi seçimleriyle bişey yaptıklarını düşündürse de aslında öyle değil, herşeyi istenç yaptırıyo..Ee devletler salsa seni ''özgür''mü olacağını zannediyosun, çok mu eminsin buna.Devletlerin gücü artıyomuş..diyelim eskiden totaliter ve baskıcı bi rejimde olan almanya için bugünkü özgürlükler çok sevindiricidir ve daha az kısıtlayıcıdır.Ama burdan yola çıkarak hiç bi baskı da olmasın demek salaklıktır çünkü güvenliğin ve hayatta kalmanın garantisini sağlar bu antlaşma.Her ne kadar bunu isteyemeyecek olsan da akıllıcadır bu.Hem git o zaman intihar et, kimse seni intihar ettin diye suçlayamayacaktır nasıl olsa öldün gittin bu durumda.Dolayısıyla bu akıllıca anlaşmayı olabildiğince az baskıyla sağlamak insanın en isteyeceği şey olacaktır.Burda hatta dediğin ütopik özgürlük durumuna gelebilecek bi devlet de olabilir ileride, ya da devletler.Herşey güvenlik ile alakalı.Eskiden devamlı savaş vardı, kaynak azdı ulaşamayan yok oluyodu.Sanayi devrimi sayesinde bu durum hayati olmaktan çıktı, daha da çıkıyo.Özellikle bazı ülkelerin hayatta kalmak dışında başkalarına zorla tahakküm ettirmesi absürd emperyalizm hatta komploculara hak verecek şekilde şirketlerin kendi emellerinin bi sonucu.Hem gelmişin bunu sanki kabul edilebilecek bişeymiş gibi devletin kendi sistemi içinde çözmeye çalışıyosun, yok kitap yazmışın da yok hocaymışın.Bak marksistlere, herifler en azından mal değil bişeyleri değiştirmenin (ne kadar salakça olsa da) yolunun devrimle olacağını biliyolar.Sen de git yer altına gir, anarşist örgütlenmelerde bulun.Mallığın bu kadarlığı ya, bravo aynştaynsın.. neyi bulmuş, gitmiş toplumsal sözleşmenin kendisine sorulmadığından dolayı mantık dışı olduğunu bulmuş..bravo aq.Valla bu amerikalılar mal ya, ne varsa gene avrupalıda var.
@behunnybee
@behunnybee 4 жыл бұрын
Eskiden hep savaş vardı diyorsun, eee eskiden devlet yok muydu yani. Bir de güvenlik garantisi diyorsun da saçma sapan devlet çıkarları için savaşmak zorunda kalıp ölen askerler ve hiç alakası olmayan boku bokuna ölen insanlar var. Bu ne diyorsun?
@beatlesever1insan916
@beatlesever1insan916 3 жыл бұрын
Ne kadar boş yapılabilir yazıda bunu gördük teşekkürler. Marksistler haksız çıktılar anarşistler haklı çıktı marksizm devlet kapitalizmi yarattı. Anarşistler gücü alanın bir daha bırakmayacağını söylüyordu tarih Bakunin'i Proudhon'u haklı çıkardı, Marx'ı değil. 21.yy.dayız hâlâ Marksist olan var. Anarşizm hakkında zerre bilgi sahibi değilsin azıcık okuma yap be
@gri2047
@gri2047 3 жыл бұрын
@@beatlesever1insan916 Dostum anlatsan da anlamazlar çok uğraşma.
@Freeman881-x9w
@Freeman881-x9w 3 жыл бұрын
@@beatlesever1insan916 Evet gitsinler Ted kaczynski okusunlar
@2late4coffee
@2late4coffee 3 жыл бұрын
@@beatlesever1insan916 aynen knk marx haksız çıktı sen haklısın şuan çok güzel açıklayıp sonuca vardın hayal dünyandaki ayrıntıları bizimle paylaşmaya devam et, bizimde senin gibi aydınlanmaya ihtiyacımız var.
@mustafaakbulut9233
@mustafaakbulut9233 4 жыл бұрын
Saçma
@beatlesever1insan916
@beatlesever1insan916 3 жыл бұрын
Sqçma deyip argüman üretememek de komik :D en âlâ saçmalık.
Anarşizm nedir?
40:08
Üsküdar Üniversitesi
Рет қаралды 1,1 М.
ISSEI & yellow girl 💛
00:33
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 22 МЛН
Happy birthday to you by Tsuriki Show
00:12
Tsuriki Show
Рет қаралды 11 МЛН
Simone de Beauvoir ve Feminizm - Zeynep Direk İle Felsefe Vakti
33:40
PANDORA - FELSEFE
Рет қаралды 42 М.
Noam Chomsky - Anarchism I
7:34
Chomsky's Philosophy
Рет қаралды 293 М.
Noam Chomsky on Moral Relativism and Michel Foucault
20:03
Chomsky's Philosophy
Рет қаралды 1,2 МЛН
Marx'ta Din, Kapitalizm ve Yabancılaşma - Prof. Dr. Örsan Öymen (2018)
1:20:10
Felsefe Sanat Bilim Derneği
Рет қаралды 40 М.
Noam Chomsky, eğitim sistemini sertçe eleştiriyor.
4:41
Çeviri Konuşmalar
Рет қаралды 67 М.
21. Yüzyıl'da anarşi & anarşizm kavramı nedir?
39:56
Üsküdar Üniversitesi
Рет қаралды 572
ISSEI & yellow girl 💛
00:33
ISSEI / いっせい
Рет қаралды 22 МЛН