Рет қаралды 19,421
Cine este Femeia Desfrânată din Apocalipsa? În această serie - Profeții Apocaliptice - ne propunem să descoperim cele mai importante profeții din Biblie.
ERATĂ: referinta biblica corecta de la minutul 01:54 este Apoc 17.2; la minutul 03:24 este Apoc 17.45; iar la
CURS DE STUDIERE A APOCALIPSEI:
solascriptura.r...
Dacă ai întrebări, SUNĂ la 0741 059 059 - sau scrie-ne la hopediscovery@sperantatv.ro.
#Apocalipsa17 #CurvaCeaMare #Antihristul
MISTERELE BABILONIENE
Printre artefactele aflate la Penn Museum, (Pennsylvania), există tableta de lut nr. 6060, scrisă de Nabunadinabi, preot al misterelor. Ea provine din templul lui Nebo din Babilonia... și redă o descriere amănunțită a misterelor Babilonului: liturghii, astrologie, divinație, ritualuri de purificare și o listă lungă cu puterea magică a focului, pomilor, metalelor, corpurilor cerești, etc.
Babilonul, ridicat la rang de capitală a lumii de strănepotul lui Noe, Nimrod - nume care înseamnă „răzvrătire” - a devenit antiteza și competitorul religiei lui Yahweh. Punctul forte al religiei Babilonului erau: „misterele”. Numitorul comun al tuturor religiilor păgâne este tocmai „misterul”.
Treptat, prin interferența culturilor, o serie de dogme și rituri de sorginte babiloniană, ca nemurirea sufletului, adorarea soarelui, îndumnezeirea Marelui preot, închinarea la obiecte materiale și manipularea energiilor... au fost importate în religia creștină, al căror campion propagator s-a remarcat biserica Romei. Așa au fost adoptate: îndumnezeirea Marelui Preot, infailibilitatea și supremația acestuia, purgatoriul, indulgențele, obiecte sacre, păcatul original și botezul pruncilor; transsubstanțierea - când împărtășania se transformă efectiv în sânge și carne vie... (Charles Edgar Pratt, Paganism in Christianity, 2011; și Dave Hunt, „A Woman Rides the Beast”, 1994).
În 378 d.Hr., când episcopul de Roma a preluat titlul de Pontifex Maximus, purtat până atunci doar de Marele Preot păgân, papa a preluat automat și cele două „Chei ale misterelor”, ale lui Ianus și Cybele - ( le găsești în blazonul Vaticanului ) - , precum și titlul de „Tată al taților”, respectiv „papă”. Ca să le dea o legitimitate creștină, papa a pretins în mod public, în 431, a fi în posesia cheilor primte de la Sf. Petru. În secolul IV, apare și prima liturghie - slujba misterelor sub veșminte creștine. Nu degeaba, primul dintre cele trei nume pe care Apocalipsa le atribuie prostituatei din Cap. 17 - simbol al bisericii romane -este: „Mister”, iar al doilea: „Babilonul cel mare”.
DECADENȚA VATICANULUI
Monseniorul catolic Rafael Rodriguez Guillen, The Vatican’s Mafia, 2003, deplânge condiția morală a curiei romane, scriind: „Din cei 266 papi care au existat, se poate dovedi istoric că 146 erau aristocrați bogați; 72 au murit de moarte violentă, prin otrăvire sau asasinat; 26 erau homosexuali; 28 au murit în confruntări cu sabia în mână.
BOGĂȚIA VATICANULUI
Conform unui raport (www.nasdaq.com..., Banca Vaticanului a fost, timp de ani de zile, subiectul unor scandaluri de deturnări de fonduri și fraude, ceea ce face dificilă evaluarea corectă a averii ei. Pe deasupra, în multe țări grupurile religioase nefiind obligate să ofere rapoarte financiare, lipsește transparența.
Biserica catolică, după Wall Street Journal (1986), este cel mai formidabil deținător de acțiuni și cel mai redutabil acumulator de averi din lume. Afacerile ei sunt atât de mari încât adesea vinde sau cumpără aur în valoare de mai multe milioane de dolari la o singură tranzacție.
Vaticanologul Nino Lo Bello, în volumul „The Vatican Empire” (1973), estimează că bogăția bisericii catolice în SUA urcă spre 800.000 de trilioane dolari, aceasta fără să includă investițiile în agenții de asigurări, veniturile organizațiilor caritabile și donațiile obținute de mijloacele media.
Richard Hammer (în „The Vatican Connection”, 1982), utilizând datele Departamentului de poliție a New York-ului, dezvăluie amănunte din implicațiile Vaticanului în acțiunile Mafiei, în care și-au împărțit miliarde de dolari. Artizanul acestor conexiuni, arhiepiscopul Marcinkus, bancherul Vaticanului, n-a putut fi arestat din pricina privilegiilor sale diplomatice, petrecând ultimii ani ai vieții ca „prizonier în Vatican”.
Pentru detalii suplimentare, consultă următoarea bibliografie:
1. De Gerald Posner, „God's Bankers: A History of Money and Power at the Vatican”, 2015
2. Avro Mannhattan, „The Dollar and the Vatican”, 1988
3. Thomas Reese, „Inside the Vatican”, 1998
4. Peter De Rosa, „Vicars of Christ the Dark Side of the Papacy”, 1988
5. Malachi Martin, „Rich Church Poor Church”, 1984
6. Juan Arias, „A God for the Pope”, 1997
PREZENTATOR
Lucian Cristescu
PRODUCATOR
Hope Discovery
EFECTE VIZUALE
Andrei Badulescu ; Dragomir Moraru / AVAMUV
TEXT
Lucian Cristescu
REGIA
Attila Peli
COPYRIGHT SPERANTA TV 2022