Modernizm dersinin hemen arkasından dinleyince çok iyi geldi. Meğersem toplumda her alanda gördüğüm zıtlıklar, problemler aslında Aydınlanma&Modernizm ve Postmodernizmin çatışmasıymış. Hocanın anlatımı mükemmel. Çok teşekkür ederim.
@evrenvarol47712 жыл бұрын
Post-Modernitenin değersizleştirip yok edemeyeceği bir değersiniz hocam, varolun...🍀
@bugragunultas65968 ай бұрын
Tüm konuşma çok keyifliydi. Özellikle Dr. Jekyll ve Mr. Hyde ile ilgili yorumlarınız ufuk açıcıydı.
@nursacbaharsercemeli31252 жыл бұрын
Sizi her dinledigimde bir kitap bitirmiş gibi hissediyorum belki de ansiklopedi 🤗
Sevgili hocam sizdeki mitlerden klasik fiziğe müthiş bir yelpazeye hayranım.
@serdars.47542 жыл бұрын
Yine harikasınız hocam, sizi çok seviyoruz iyi ki varsınız 🤍🤍🤍
@celal29602 жыл бұрын
Ağzınıza sağlık 🍀
@gizemmetin79557 ай бұрын
Hocam sizi dinlerken, ozellikle Mr Jeykll and Dr Hydr ve Dorian Gray’in portresi kisimlarinda aklima The Stone Roses’in “I wanna be adored” parcasi geldi. Parcada “I dont need to sell my soul, he’s already in me. I wanna be adored” diyor :) Sevgiler
@cankara19995 ай бұрын
Teşekkürler ❤
@ebru__gursoy2 жыл бұрын
Hocam sevgiler, Lamb sizin dediğiniz gibi beni şoke etti, Lamb okuması ve Handmaid’s Tale okuması yapsanız ne güzel olur.. harikasınız ağzınıza sağlık
@gumshoedemon2 жыл бұрын
Nihayet beklediğim video ❤️ çok teşekkürler hocam bide flu TV ye gelme sözünüzu ne zaman tutarsınız 😁❤️❤️💋
@evrenyagmur8428 Жыл бұрын
Olağanüstü güzel bir çaba.. 🌷☘️🌻
@toprakhaktantutar79272 жыл бұрын
Güzel hocam. Sizi seviyorum
@erdincyolcun22172 жыл бұрын
Hoşgeldiniz Sn. Hocam.
@endoplazmikretikulum1378 Жыл бұрын
öğrenciniz olsam dersi geçmek için değil, gerçekten anlattıklarınızı anlamak için sizi dinlerdim. çünkü gelecek, post-modernizm
@TinkyWinkyLoo2 жыл бұрын
İstanbul Siyasal Bilgiler'e de bekleriz hocam.Misafirimiz olun lütfen.
@ddewwer232 жыл бұрын
Hocam plastil sanatlardan kimleri begeniyorsunuz bir seri gelir mi?
@Zzeki9.6 Жыл бұрын
53:01'deki yazarın adı ne, tam anlayamadım ?
@CultureClubTV Жыл бұрын
Chuck Palahniuk
@Zzeki9.6 Жыл бұрын
@@CultureClubTV teşekkürler hocam.
@mervearicibasi2 жыл бұрын
Hocam, Emine Sevgi Özdamar 2022 Georg Büchner ödülünü almış "Ein von Schatten Begrenzter Raum" romanıyla. Türkiye'de pek bir haber olmadı sanırım.
@BarisPalabiyik2 жыл бұрын
Nevzat hocanın modernizm eleştirileri bende büyük çoğunlukla karşılık bulmazdı. Modernizm'in tehlikelerinden bahsettiğinde, zararından çok faydası var şeklinde düşünüp, post-modern tarafı bir aşağı görme durumu hakimdi bende. Ama bu konuşma ciddi anlamda, bu meselenin çok daha derin incelemeye muhtaç olduğunu bana açtı. Şimdi ise canımı sıkacak şey, normalde evirip çevirip oynadığım post-modernist insanlara karşı artan sempatim, onların bihaber olduğu sebeplerden olacak. Şimdi de post-modernlere post-modernizmi anlatmakla uğraşıcam. :D
@bekirkl46582 жыл бұрын
jenerik müziği çok hoşuma gitti orjinalinin ismi nedir
@sevgiari2 жыл бұрын
Sevgili hocam; modernizm ve postmodernizmin kapitalizm ve emperyalizm ile olan iliskisine de deginebilir misiniz? Bu konudaki tespitlerinizi de dinlemeyi cok isterim. Saygilar!
@selaminb4624 Жыл бұрын
🙏🏻🌱
@parolax67092 жыл бұрын
Hocam bütün saygımla "Atatürk bugün yaşasaydı farklı şeyler duyardık " Şahsi olarak bu farkın çok sınırlı olacağını düşünüyorum. Atatürk kuvvetler ayrılığı meselesi tartışılırken kuvvetler ayrılığına irtica diyor ve Jean Jacques Rousseau'ya yönelik gayet ağır bir konuşma yapıyor.(Fransızca bilmiyorum ama Rousseau'nun dili duyduğuma göre biraz ağır dolayısıyla Atatürk tam kavramamış yada Montesquieu ile karıştırmış olabilir) Ben Atatürk'ün bu duruşunu kendimce asker olmasına yoruyorum. Kısacası Atatürk'ün kendi çağında kuvvetler ayrılığı kavramı her şeye rağmen oldukça popülerken kuvvetler birliğinden yana saf tutması yada diğer politik söylemleri bize Atatürk'ün son derece hiyerarşik düşündüğünü göstermez mi? Şahsi olarak modernizm deyince aklıma gelen bütün iyi özellikleri Atatürk'te görebiliyorum ama onu modernizmden ayırmak bana çok zor geliyor. Aydınlatırsanız sevinirim hocam. (Sorarken Atatürk'e tenkit amacı gütmediğimi belirteyim)
@CultureClubTV2 жыл бұрын
Arkadaşlar, Atatürk'e "Klasik Modernizm temsilcisi" derken hiyerarşik olmadığını söylediğimi mi sanıyorsunuz? Doğasında vardır Modernizm'in hiyerarşi.
@brknbulut2 жыл бұрын
Hannibal'a başlatacak hocam yine.
@ssezeraysegul2 жыл бұрын
Hocam merhaba, ben Dokuz Eylül’de okuyan bir öğrenciyim. Acaba konuşmalarınıza katılma şansım ya da tarihlerini önceden bilme şansımın olduğu bir platform var mı? Hep video attığınızda gidemediğime kaçırdığıma üzülerek izliyorum ama iyi ki varsınız ❤️
@klytemnestra2 жыл бұрын
Twitter insta
@ddewwer232 жыл бұрын
Beni en cok murat belgenin bilememesi uzdu yani annem cok sever kendisini ben de dolayli olarak severim
@Svartdjupp2 жыл бұрын
Yetmez ama evetçi Murat Belge. Akp den demokrasi ve açılım bekleyen vakti zamanında ntv ekranlarında akp güzellemesi yapan Murat Belge. Siz sevmeye devam edin ama. Hiç akıllanmıyorsunuz hiç.
@AtakanAltay2 жыл бұрын
Adamsın hocam
@deliel37282 жыл бұрын
pop kültür tespitiniz çok enteresan. günümüzde kitleleri topluca etkisi altına alan bir pop şarkıcının çıkmaması, dillere dolanan tek bir şarkı bile olmaması, postmodern dalganın toplumun bireylerini atomize etmesi kaynaklı mı aceb? sanki herkes birbirine muhalefet ediyor, kimse kimsenin beğendiğine iltifat edip katılmıyor ama yine de örneğin siyasi düzeyde belirli kamplarda yer almak zorunda hissediyor kendini.
@semraatag2282 жыл бұрын
❤❤
@aydansahiner54902 жыл бұрын
🤩🌻✨
@cememek62572 жыл бұрын
Bilinir ama anlatılamaz. Her yerde ama hiçbir yerde. Hem içindesin hem dışında...
@cembehram2049 ай бұрын
Orhan Pamuk düşmanı da olabilirsiniz; ancak bu düşmanlığın biçimsel yaklaşımı ile ilgilidir ve gözlemlediğim kadar yapılan “düşmanlık” onun kritiğini iyi yapıyor olmanızla ilgili olabilir. Hiçbir nesne yoktur ki üstüne toz değmemiş!